Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Mérleg-halak művész
  2010-08-19 18:40:30, csütörtök
 
  Mérleg-Halakként születtem meg, hajnali Vénusz külsővel, tulajdonságokkal, bensővel, szép beszéd-énekhanggal, kiejtéssel, halak érzékenységgel, művésznek azok szerint, akiknek a képemet elküldtem 1992-ben, tanácsuk szerint csak kommunikációra kell beruháznom, ami átkerült ismét a börtön bűnözők közé, ők ruháznak be kommunikációs iskolákra.

Júlia 1995-ben közölte, de valamennyi írásom arról vall, melyeket álmok alapján írtam főleg, hogy karmikus börtönbűnözők sorsát éltem születésem óta, míg ezek az elmeosztályokkal emelkedtek.
Jelenleg a narancs utcájában lakom a Bertalan éjszakai okkultista névtárnak, mely a Fideszé, de együtt keverednek a lakók a kommunista időt és törvényt megváltoztatókkal.

Pár éve az elmeosztály orvosaival az ivánkai (1998-ban kezdték) elmeszociális otthon lakóinak sorsát rendezték az összes kommunista szerepjátékossal, az öcsém és az én emberi áldozásunkkal, deformálásunkkal, csonkításunkkal, haladva végig az álmoskönyveimen, írásaimon együtt a Fidesszel 1995 óta. Most ismét hatalmon vannak, azt tesznek, amit akarnak, hiszen a református bolondokkal vannak együtt, valamint a Fatimei jóslatot valamennyi Kelet könyvsorozatban kiadott könyekkel együtt ismételték születésem óta négyszer új Bekezdésben új apokaliptikus költők, népek létrehozása mellett. Nem akarok arra gondolni, hogy a Fidesz teljes egésze Bertalan éjszakai okkultista vérfürdőnek megfelelően egykori egyházi történelem szerint Medici Katalin néven van jelen, már ismétlésben is a Katalin névmagyarázó könyvből.

Azt játszották, hogy apa az álomkönyvem szerint Nagy Karola könyvében szereplő füves kommunista, az elmebetegeit szerepjátékosainak tették rendbe a honfoglaló elmeosztály mellett, apa árnyékvilágként vitt az öcsémnek Eszkimó jégkrémet a szanatóriumba. Ki tudja, melyikük apja ment éppen az intézetbe. Divat lett az Eszkimó jégkrém, hiszen az Ember tragédiájának egyik színét képviselte a börtönnél, valamennyi színt végrehajtották az én áldozásommal egy Tigáz dolgozó kancsal gépíró Mártika nevű nő sorsaként. Nem lehet csodálkozni, hiszen a Zirkuli Katalin névmagyarázó szerinti Katikat is megszületették, Asszony Edit tompalátó Karcsán már a hetvenes években megmentésre kitermelésre került az én sorsom árán Katalin asszonybogárként. A Katalin könyv szerinti egykori váci pusztát is Katalinról nevezték el, mely időmértékes kellemes hangzású név, tititá ritmussal, mégpedig alkoholistákkal rendezték be az ottani szanatóriumot 1995-ben.

Dr. Melion ült a lócán egyik rajzom szerint velem (Dávid Mónika helyett, akit sántaként termeltek ki Dávid Szörnyeteg koporsója Pszichografológiai elmeosztály sorai közül), fogta a karomat, hogy segítsen bemenekülni a sátorba (melynek szimbóluma Sátoraljaújhelyen a Sátor-hegy), melyre az ötágú csillag volt kitűzve. Dávid Mónika sorsát a Pszichografológiai karmikusok szerint már 1972 óta folyamatosan ismételhetik, emelve és megvédve sorsától folyamatosan. Furcsa páros, a jungista bibliai beavatású orvos és a Dávid, vagy kommunista csillagos.

A kávésok és a füvesek 1995-ben értek el a szabadköművesek fekete kereszten hét rózsás, Dávid ötágú embercsillagos energia keringtető elméletéhez. Nekem a római egyházas képviselet, Vicziánné fia adta a szabadköművesek füzetét. El kellett képzelni egyszerre fekete kereszten hét rózsát és egy kék ruhás hölgyet. Úgy tudom, ezt a hölgyet Hagia Sophiának nevezték el. Ekkor hivatkozott az elfogott Milosevics a Hagia Sophiára, ami rózsakeresztes nagyon erkölcstelen rendet jelent. A gyógyszerezésem 1997 óta történik, mert szegény lakosokat felpuffasztják, csapásokat kapnak a teremtmények, mely játékuk végkimenetelét jelentette volna. Szépen házasodnak a csapások, mennek végig a kapott betegségeiken. Szeressük egymást gyerekek szociális otthont is nyitottak a miskolciak, amikor anyámtól ezt a füzetet három-négy éve elhoztam, s azt hiresztelte, hogy elloptam tőle az egész városban. Romániában az Új Bekezdésben létrehozott újabb kor képviselői már át is vették az irodalmi irányítást, mint sors nélküli apokalipszis folytatók. Milyenek lehettek egykor az emberek, melynek maradékai között vagyok én is roncs formában már, mivel az Új Bekezdés Időjelek árnyékvilágát mentik születésem óta, csapásaikat a börtöntől én kaptam meg. Eladta a sárga cédulás elmeosztály és a teremtett világ a lelkét a börtönnek, írta Vass Tibor.

Szóval szerencsésnek születtem, tökéletes egészséggel, anyagi jóléttel, mivel a munka háza a Szűzbe esett, mikor elkészítettem az asztrológiámat, a barátoké Jupiterbe, a hivatásom Szaturnuszba. Szépségem miatt teljesen összezúztak irigységből, pedig egyetlen életet sem lehet megismételni, sem újrakezdeni, én csak egyszer születtem meg és nem is folytatódom gyermekben, mert ezt is megakadályozták. A börtön helyett csonkít az egészségügy születésem óta, a börtön csapásait kapom meg, amit karmikus gyilkosok sorsát jelenti tettekkel és azok elméletben való visszakapásával.

Én szép életre születtem az asztrológia szerint, nem nyomorba, eltorzulva, betegségem sem volt egyáltalán.
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkópok  
Idézetek a jóságról
  2010-08-19 18:14:55, csütörtök
 
  “Aki könyörül a nincstelenen, az Úrnak ad kölcsön, mert ő megtéríti jótéteményét."
(Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliája - A Példabeszédek könyve 19:17)



Egy vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap, táblával, a következő szöveggel:

“Vak vagyok. Kérem, segítsenek!"

Arra ment egy újságíró, és látta, hogy a kalapban alig van pénz, csak pár fillér. Lehajolt, dobott a kalapba pár koronát, s anélkül, hogy megkérdezte volna, elvette a táblát, és a másik oldalára írt egy mondatot. Délután visszatért a vak emberhez, és látta, a kalapban sok pénz van. A vak felismerte a lépteit, s megkérdezte tőle, hogy ő írt-e a táblára, s ha ő volt, akkor mit. Az újságíró így válaszolt:

“Semmi olyat, ami nem lenne igaz. Csak soraidnak kicsit más formát adtam."

Mosollyal az arcán távozott. A vak soha nam tudta meg, hogy a táblán ez állt:

“Tavasz van, és én nem láthatom."

Változtass a stratégiádon, ha valami nem sikerül, és meglátod, minden jobbra fordul!
(ismeretlen)



“Kisgyermek koromban nem értettem, miért csak az emberekért kell imádkoznom. Miután édesanyám lefekvés előtt megpuszilt, magamban kiegészítettem az esti imát egy általam kiötölt fohásszal valamennyi élőlényért." (Albert Schweitzer)



“Időt kell szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is — valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted." (Albert Schweitzer)



“Az ember életének ez a legjava, a szeretet és jóság kicsiny, névtelen, gyorsan elfeledett cselekedetei." (William Wordsworth)



“Gandhi egy ízben épp felszállt a vonatra, amikor az egyik cipője lecsúszott, és a vágányra esett. Nem tudta felszedni, mert a szerelvény közben elindult. Útitársai elképedésére, nyugodtan levette a másikat is, és a párja mellé hajította. Az egyik kísérője megkérdezte, miért tette ezt.
- Az a szegény ember, aki majd megtalálja - mosolygott Gandhi - , így használható lábbelihez jut." (ismeretlen szerző)



,,Amikor az Emberfia eljön dicsőségében, az összes angyalával, akkor leül dicsőséges trónjára. Akkor minden nemzet összegyűlik elé, és ő kettéválasztja őket, ahogyan egy pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat a jobb oldalára, a kecskéket pedig a bal oldalára állítja.

Ezután a király így szól majd a jobb oldalán állókhoz: Gyertek, Atyám áldottai! Örököljétek azt az királyságot, amit Isten a világ kezdete óta elkészített nektek!

Mert amikor éhes voltam, enni adtatok nekem. Amikor szomjas voltam, inni adtatok. Amikor idegen voltam, vendégül láttatok. Amikor nem volt ruhám, adtatok nekem. Amikor beteg voltam, gondoskodtatok rólam. Amikor börtönben voltam, meglátogattatok.

Erre így felelnek majd az igaz emberek: Uram, mikor volt az, amikor éhesnek láttunk téged és megetettünk téged? Mikor volt az, hogy szomjasnak láttunk téged, és inni adtunk neked? Mikor láttunk téged idegennek, és adtunk neked szállást? Mikor láttunk téged ruha nélkül, és adtunk neked ruhát? Mikor láttunk betegnek vagy börtönben, hogy elmehettünk volna hozzád?

Akkor a király így válaszol majd erre: Igazán mondom nektek: amikor megtettétek a legkisebb testvéreim egyikével, velem tettétek meg."

(Máté evangéliuma 25:31-40)



“A jóság az egyetlen befektetés, amely mindig kifizetődik." (Henry David Thoreau)


Benjamin Franklin számadása életéről
(részlet)



Úgy kívántam élni, hogy ne vétsek soha, s legyőzzem a természeti hajlam, szokás és társaság kísértéseit. Mivel tudtam, vagy legalább azt hittem: tudom mi jó s mi rossz, elgondolkodtam miért is ne cselekedhetném mindig az egyiket és miért ne kerülhetném el a másikat messzi. Azonban hamarosan látnom kellett, hogy nagy fába vágtam a fejszémet. Míg minden igyekezetemmel egyik hibámat tartottam szemmel, észrevétlen becsusszant a másik; a szokás rajtaütött a figyelmetlenségen; a hajlandóság néha erősebbnek bizonyult a meggondolásnál. Végül megbizonyosodtam afelől, hogy magammal kötött elvi megállapodásom, mely szerint az erkölcsösség egybevág legszemélyesebb érdekeimmel, nem elegendő ballépéseim megakadályozására; megcsontosodott rossz szokásokat kell letörnöm, majd jókat megszereznem és elplántálnom, mielőtt viselkedésem egyenletes helyességében megbízhatnék. E célból a következő módszert dolgoztam ki.

Tizenhárom erény címszavába gyűjtöttem mindazt amit magam elé mint szükségest vagy kívánatost tűztem, majd minden címszóhoz mellékeltem egy rövid utasítást az erény mibenlétéről. Az erény címszavai s a hozzá fűzött címszavak így hangzottak:

1. MÉRTÉKLETESSÉG
Ne egyél a tunyulásig, ne igyál a részegségig.

2. CSÖND
Csak úgy szólj, ha a magad vagy mások javát szolgálod; kerüld a fecsegést.

3. REND
Legyen meg minden holmid helye; legyen meg minden tevékenységed ideje.

4. HATÁROZOTTSÁG
Határozz mit kell tenned; hiánytalanul tedd meg amit elhatároztál.

5. TAKARÉKOSSÁG
Csak úgy költekezz, ha mások vagy a magad javát szolgálod; ne pocsékolj.

6. SZORGALOM
Ne veszíts időt; hasznos dolgon munkálkodj mindig; mellőzz minden fölös tevékenységet.

7. ŐSZINTESÉG
Bántó módon senkit félre ne vezess; jámboran s méltányosan gondolkodj, s ha szólsz eképpen szóljál.

8. IGAZSÁG
Senkit igaztalanul meg ne sérts; iránta való kötelességed el ne mulaszd.

9. MÉRSÉKLET
Kerüld a végleteket; de légy türelmes a legvégső határig azok iránt, akik megsértenek.

10. TISZTASÁG
Ne tűrd sem tested,sem ruhád, sem környezeted tisztátalanságát.

11. NYUGALOM
Állj ellent az apró bosszúságnak; a hétköznapi és elkerülhetetlen hibák ne zavarjanak.

12. MAKULÁTLANSÁG
Ritkán élj a kéjjel; céljának egészségedet vagy a nemzést tekintsd; csömörig, erőd fogytáig, mások vagy magad békéjének, jóhírének rovására ne űzd.

13. ALÁZAT
Kövesd Jézust és Szókratészt

Lévén szándékom mindezen erényekből életmódot formálni, úgy véltem nem volna tanácsos, ha figyelmemet egyszerre osztom meg valamennyi között, hanem egyenként építem őket életembe; s mikor az egyik már véremmé vált, akkor térek a másikra, és így haladok tovább, míg végére nem járok mind a tizenháromnak. Minthogy pedig némely erények előbbi elsajátítása könnyítheti dolgomat a továbbiakban, e célszerűségi sorrend szem előtt tartásával formuláztam meg az erények lajstromát.

Elsőül állítottam a Mértékletesség-et, mert az elmében hűvös tisztaságot teremt, mely oly fontos, ha résen kell állnunk megcsontosodott szokásaink szüntelen vonzása és az örökös kísértések ellenében. Emez erény teljes birtokában könnyebb megfelelni a Csönd parancsolatának. Vágyam az volt hogy tudásom is gyarapodjék, míg erényeimet öregbítem, és meggondolván hogy a beszélgetések során több tudományra tehet szert az ember a füle, mint a nyelve útján: igyekeztem tehát letenni a fecsegés, szójátékfaragás, tréfálkozás szokásáról, mely csak a semmirevaló társaság előtt kedves, épp ezért az erények sorában második helyre a Csönd-et tűztem. Ettől s a soron következő Rend-től reméltem, hogy több időt biztosítanak mind erénytervezetem valóra váltásához, mind tanulmányaimhoz. Ha pedig a Határozottság egyszer véremmé válik, megerősíti majd akaratomat a további erények birtokba vételéhez; Takarékosság és Szorgalom megszabadít megmaradt adósságaimtól, majd jóléthez és anyagi függetlenséghez segítvén megkönnyíti az Őszinteség és Igazság gyakorlását, etc., etc.



 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7245 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 854
  • e Hét: 2741
  • e Hónap: 5100
  • e Év: 57366
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.