2010-08-20 16:40:38, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
• A tésztához:
• 6 tojás
• 12 dkg cukor
• 12 dkg liszt
• A krémekhez:
• belső krém:
• 1 csomag tiramisu krémpor a doboz hátulján való elkészítés szerint
• Külső krém:
• 4 tojás fehérje
• 10 dkg porcukor
• 3 szelet étcsoki
• 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
6 tojás fehérjét habbá verjük, ha már kemény, kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Majd egyszerre beletesszük a tojássárgáját, és jól elkeverjük. A lisztet apránként hozzáadjuk, hogy ne legyen csomós.
Kivajazott 24 cm átmérőjű tortaformában 20 percig sütjük. Amíg sül, elkészítjük a tetejére való krémet és a tiramisukrémet is. A tetejére való krém így készül: 4 tojás fehérje kemény habjához 10 dkg porcukrot, 3 szelet reszelt csokit, és 1 csomag vaníliás cukrot keverünk. Simára dolgozzuk. Miután megsült a tészta, kivesszük, megvárjuk, míg egy kicsit meghűl. Majd megfelezzük úgy, hogy a krémet bele tudjuk kenni. A tiramisu krémet belekenjük, majd a csokis krémet a tetejére, illetve a szélére kenjük. 30 percig hűtőben tároljuk, utána szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés:
Ha valaki máshogy készíti a piskótatésztát, úgy is csinálhatja, de nekem ez vált be legjobban! :D
Csokikrém tortába
Hozzávalók:
• 2 dl tej
• 4 evőkanál cukor
• 2 evőkanál kakaópor
• 1 tojás sárgája
• 2 evőkanál liszt
• 20 dkg vaj
Elkészítés:
A puha vajat és a cukrot habosra keverem, hozzáadom a kakaót, tovább keverem. Hűtőbe teszem. Amíg hűl, a tejet, a tojássárgát és a cukor másik felét jól összekeverem, hozzáadom a lisztet, és csomómentesre keverem. Ezt a keveréket sűrű krémmé főzöm, majd kihűtöm. Mikor kihűlt, hozzáadom a vajkrémhez, és a tortába töltöm.
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek |
|
|
|