|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2010-08-23 07:28:45, hétfő
|
|
|
Candidásoknak és fogyizóknak
hozzávalók 1 főre
15 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
fél mokkáskanál szódabikarbóna
fél mokkáskanál sütőpor
2 dl víz
1 tk só
1 tk bazsalikom/ oregánó
1 tojás
1 ek olaj
10 dkg brokkoli
10 dkg csemegekukorica
2 ek sűrített paradicsom
1 db nagy paradicsom
1 db főtt tojás
10 dkg kecskesajt
bors
elkészítés
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, szódaporral, az oregánóval vagy bazsalikommal, hozzáadjuk az olajat, tojást.
Könnyű, lágy tésztát dagasztunk. Kicsit pihentetjük konyharuhával letakarva.
Amíg pihen a tészta, a paradicsompürébe belekeverjük a fűszereket. Ez lesz az alapmártás. A brokkolit előfőzzük, a főtt tojást felszeleteljük, a csemegekukoricát lecsepegtetjük. A paradicsomot vékonyan felkarikázzuk.
Egy 24 cm átmérőjű pizzasütő formát kikenünk olajjal. A tésztát elnyújtjuk rajta. Megkenjük a paradicsompürével, rászórjuk a kukoricát, a brokkolit, a tojáskarikákat és a paradicsomot. Reszelt sajttal meghintjük, és 180-200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
20 perc alatt megsül. |
|
|
0 komment
, kategória: Candida |
|
|
|
|
|
2010-08-23 07:20:27, hétfő
|
|
|
Candidásoknak és fogyókúrázóknak
hozzávalók 4 főre
60 dkg kelkáposzta
5 dkg vaj
köménymag
4 tojás
2 ek liszt
2 dl tejföl
só
elkészítés
A kelkáposztát kockára vágjuk.
Megolvasztjuk a vajat és rádobjuk a kelkáposztát.
Bőven szórjuk köménnyel, kicsit megsózzuk és kevergetve összerogyasztjuk, leve ne maradjon.
Tepsibe öntjük és leöntjük a következővel: a tojásokat felverjük, enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a lisztet és a tejfölt, elkeverjük.
Forró sütőbe tesszük és közepes lángon pirosra sütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Candida |
|
|
|
|
|
2010-08-23 07:15:17, hétfő
|
|
|
30 dkg teljeskiőrlésű liszt
1 tk só
1 tk szódabikarbóna
½ tk (foszfátmentes) sütőpor
1-1 ek napraforgó-, len-, tök- és szezámmag
3 tk kenyérfűszer (bioboltban lehet kapni) -elhagyható
3 tk szárított medvehagyma (teafűként kapható drogériákban, bioboltban) -elhagyható
2,5 dl joghurt/ 2 dl író
2 ek szűz olívaolaj
Keverjük össze a száraz anyagokat: a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a magvakat, a kenyérfűszert, ha van és a medvehagymát, ha van.
A joghurtba vagy íróba keverjük bele az olívaolajat, majd öntsük a többi alapanyaghoz.
Gyúrjuk össze, formázzunk cipót belőle. A sütőbe tegyünk egy kis tál vizet, hogy ropogós kérgű, sokáig frissen tartható kenyeret kapjunk.
Tegyük kiolajozott, kilisztezett tepsire a tésztát, és 230 fokon süssük 15 percig. Ekkor vegyük le 170 fokra a sütőt, és így hagyjuk tovább sülni még 40 percig, melynek utolsó 10 percében megfordítjuk a cipót, hogy az alja is megpirulhasson.
|
|
|
0 komment
, kategória: Candida |
|
|
|
|
|
2010-08-23 07:13:02, hétfő
|
|
|
Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg köles
előző napi, maradék lecsó (cukkinis lecsó is jó)
tejföl (175 ml)
1 db 100g-os friss mozzarella( vagy kecskesajt)
elkészítés
A kölest jól megmossuk és kb. másfélszeres vízben, ízlés szerinti sózással, feltesszük főni. Amikor felforr, kis lángon főzzük tovább, amíg az összes vizet be nem szívja. Ezután félrehúzzuk, és még pár percig a fedő alatt hagyjuk.
Egy kicsi tepsi, vagy sütőforma (25cm X 20cm) aljára leterítjük a megfőtt kölest. (Aki több személyre főz, használjon nagyobb tepsit).
A felmelegített lecsót rásimítjuk a kölesrétegre.
A tejfölt egyenletesen szétsimítjuk a tetején.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
A felkarikázott mozzarella sajttal egyenletesen befedjük, és szép aranybarnára sütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: Candida |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2010. Augusztus
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
53 db bejegyzés |
e év: |
698 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 709
- e Hét: 874
- e Hónap: 5278
- e Év: 37007
|
|
|