Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Idézet dr. Vekerdy Tamástól
  2010-08-23 20:22:32, hétfő
 
  ‎"Mikor mondjuk meg a gyereknek, ha ne adj' isten szakításra, válásra kerül a sor? Rögtön! A halogatás nagyon rossz taktika. Mit lehet mondani? Például azt, hogy apa elköltözik, és ez rossz nekem is. Nyugodtan sírhat is az anya, ha úgy érzi, sírnia kell - és ha a gyerek is vele sír, nem baj, az élet ilyen! Akkor jó átél...ni a dolgot, amikor történik. Nem szabad takargatni a feszültséget, csak az a fontos, hogy a valódi problémáról legyen szó, és akkor, amikor érezzük."
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Idézet Treya Wilbertől
  2010-08-23 20:21:44, hétfő
 
  ‎"Azt kell megtanulnom, hogy arra is figyeljek, hogyan mondok valamit, nemcsak a tartalomra. Beláttam, nem azzal volt a baj, amit mondtam, hanem azzal, ahogyan mondtam. Gyakran úgy érezzük, hogy teljesen igazunk van a tartalmat illetően, de hajlamosak vagyunk ezt az igazságot kellemetlen, haragos, védekező vagy provokatív hangon kimondani. Utána pedig nem értjük, hogy miért az eltorzult hangnemre reagál a másik, miért nem a tartalomra. A legnagyobb megértés számomra az, hogy miként ütközik össze egymással a védekező stílusunk, és hogyan hoz létre egy negatív, lefele vivő reakcióspirált."


 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
A vízmű szennyvizet árul
  2010-08-23 15:47:18, hétfő
 
  Megvásároltam az oxigén szifont, most már a köhögésem enyhült, ki sem váltottam a gyógyszert, viszont rosszul vagyok változatlanul a csapvíztől, amikor iszom, folyton a vér ízét érzem, a hormonokét, amelyeket a szennyvízzel együtt beleengednek. Nem tisztességes a vízművektől, hogy drága pénzen nem tisztított vizet árul, hanem vér és hormontartalmú vízköveseket, s még a vízkőoldók árát sem téríti meg, mely nagyon sok bosszúságot okoz mocskával.

Gyenge védekezés ez a szorító tüdő-szívfájdalom, a levegő vétel nehézsége ellen, a gyomrom és májam megvédéséért. Ennyi karmikus sorscsapásával a börtönnek és elmeosztályoknak nem tudom egy szifonnal felvenni a versenyt, ha az ő csapásaikat rám terhelték. Ezzel legfeljebb meghosszabbítom szenvedésekkel teli életemet, vegetálásomat.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Hervay Gizella: Levél helyett
  2010-08-23 15:41:46, hétfő
 
 
Milyen gyönyörű: szólni lehet, és kiszámíthatatlan, hogy mit válaszolnak. És megtörténhetik: társra is találhatunk, csak meg kell tanulnunk az ő egyetlen, soha meg nem ismételhető nyelvét. Csak meg kell ismernünk, a föld rétegein át haladva, a történelem korszakain át haladva, eljutva oda, ahol ő csak ő, ahol ő a teljes világegyetem, és megszólítani.

Megtalálni azt a szót, amit ő keresett, de nem talált, amire szüksége van, hogy a föld rétegein át haladva, a történelem korszakain át haladva, eljusson végre oda, ahol ő csak ő, ahol ő a teljes világegyetem. Felesleges és nevetséges olyan szavakat dobálni felé, amelyeket mi szeretünk, ezzel csak megütjük, hiszen én, ha azt mondom: tej, nagy diófát látok, a lomb közt kis égdarabok, a fa alatt kerti asztal, pohárban tej, tündöklik a tej, a táj. De lehet, hogy ő arra emlékezik, hogy nem kapott tejet, nem volt, és az anyja messze volt, és megütöd a szóval. De ha megtalálod neki azt a szót, amit keres! Társad lesz és válaszol, és válaszában felfénylik az elveszett szó, ami gyermekkorod zsebéből valamikor nyomtalanul kigurult.

Ha megtalálnám! Sose merném többet kimondani a szót: szeretlek! Csak azt mondanám: vonat, mert talán állomás mellett lakott, és évein át-átzakatolt a vonat, félelmet hozott és sóvárgást távoli tájak felé. Vagy azt mondanám: cigaretta, mert kidobta a vonatablakon át a csomag cigarettát, mikor tisztuló tüdővel robogott a szerelem felé.

Csak rá kell figyelni, a mozdulataira: karjával most olyan ívet ír le, amilyet csak az tud, aki egész lényével mozdul vagy szól, semmi más nem válasz neki, csak az, ha te is egész valóddal felé fordulsz.
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő írások  
13.havi nyugdíj nem ajándék
  2010-08-23 14:41:47, hétfő
 
 

"A 13. havi bérnek semmi köze nincsen a hónapok számához.
A Gergely naptárhoz azonban igen.
Hazánkban a XX. század elején heti fizetést kaptak a dolgozók.
Mivel ez sok adminisztrációval járt a költségek csökkentése végett
nagyszüleink átálltak a havi bérfizetés rendszerére.
Osztásban igen jók voltak, s kiszámolták, hogy 52/4=13.
Majd társadalmi megegyezés született, hogy 12 hónapon keresztül havi
fizetést kapnak, s az elveszett négy hétben megtermelt fizetést 1 hónap
kifizetéseként kapják meg."

Ugye, milyen érdekes?
Pl. az USA-ban még most is heti fizetés van !!!
Mert így valójában hitelbe dolgozunk egy hónapig/ Amerikában egy hétig/,

Amit termelünk eladják, a pénz megy a multi bankjába,ott napi kamaton müködik ami nem kis összeg, mondjuk egy Suzukinál, a Mercédesnél ahol állítólag 2 hetente fizetnek. Nem adomány a 13.havi bér ill. nyugdij.Valaki vamikor elkezdett számolni és a végeredmény ez lett.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 535
  • e Hét: 2857
  • e Hónap: 9098
  • e Év: 61364
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.