Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Az új ország miniszteri biztos
  2010-08-24 21:53:07, kedd
 
  Az új ország miniszteri biztosának nem tetszik, hogy az elszakított véreink lakcímet kaphatnak Monokon
2010. augusztus 24. 02:23:01


Nem volt joga az egyszerűsített honosítási eljárás ügyében hozott döntéshez a monoki polgármesternek és képviselő-testületnek - mondta el Wetzel Tamás miniszteri biztos hétfőn az MTI-nek.

A monoki polgármester az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló törvény életbelépésének napján, augusztus 20-án közölte az MTI-vel, hogy a település képviselő-testületének döntése alapján a kettős állampolgárságért folyamodó határon túli magyarok a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monokon állandó lakcímet kérhetnek. A határozat szerint az igénylőket a község önkormányzata Kossuth Lajos szülőházába jelenti be.

Wetzel Tamás leszögezte: a polgármesternek és a képviselő-testületnek a döntéshez nem volt joga, hiszen a személyi és lakcímnyilvántartásról szóló 1992. évi törvény a jegyző felelősségébe utalja a lakcímbejelentéssel kapcsolatos hatásköröket. A jegyző ebben az esetben tipikus államigazgatási hatáskört lát el, és kötelezettsége a lakcím valódiságának ellenőrzése - mondta.

Hozzátette: a személyi- és lakcímnyilvántartás alapnyilvántartás, ennek megfelelően nagyon fontos, hogy pontos adatokat tartalmazzon. Jogi szempontból tehát ez nonszensz, ahogyan a józan ész szempontjából is, hiszen a kezdeményezés azt jelenthetné, hogy egyik pillanatról a másikra Monok megyei jogú várossá válhatna, vagy ha az előrejelzések alapján sokan kapnak állampolgárságot a jövő évben, akár még a megyeszékhelyi címért is bejelentkezhetne - fejtette ki.

A miniszteri biztos rámutatott: a törvény elég egyértelműen azt mondja ki, hogy a polgár lakóhelye annak a lakásnak a címe, amelyben a polgár él. A lakcímbejelentés szempontjából lakásnak tekintendő az az egy vagy több lakóhelyiségből álló épület vagy épületrész, amelyet a polgár életvitelszerűen otthonául használ. Ezt a bejelentkezéskor és később is a jegyzőnek kell ellenőriznie. Önkormányzati választások előtt korábban voltak olyan hírek, hogy tömeges átjelentkezések történtek, és egy kis lakásban egyszer csak 150 fő bejelentkezett. Az ilyen jogsértések kivizsgálása a jegyző feladata - hívta fel a figyelmet a miniszteri biztos.

Wetzel Tamás egy konkrét példával érzékeltetve álláspontját. Mint mondta, "ha például valaki az V. kerületi önkormányzatnál megjelenik, hogy a Szent István Bazilika egyik kápolnájában szeretne lakni, vagy éppen a Parlament Kupolatermében, meg fogják mosolyogni, de esetleg még a gondnokság alá helyezését is kezdeményezni fogják".

Magától értetődő, hogy 20 ezer ember nem lakhat egy múzeumi célra használt emlékházban - fogalmazott.

A miniszteri biztos szerint további hasonló döntések nem várhatók, hiszen a jegyzők teljes mértékben tisztában vannak kötelezettségeikkel.

Ezek megsértése fegyelmi eljárás, illetve a jogszabálysértés megszüntetése érdekében felügyeleti eljárás megindítását vonja maga után. Tekintettel arra, hogy a személyi adat- és lakcímnyilvántartás közhiteles nyilvántartás, az abba tett bejegyzés és az annak alapján kiadott kivonat, hatósági bizonyítvány és igazolvány közokiratnak minősül, figyelemmel kell lenni a közokirat-hamisítás bűncselekményre vonatkozó rendelkezésekre is - jegyezte meg Wetzel Tamás.

Korábban írtuk:

Kossuth Lajos szülőházában lehet magyarországi lakcíme a kettős állampolgároknak, miután a monoki képviselő-testület felajánlotta ezt a lehetőséget.

Kossuth Lajos szülőháza 1780-ban épült Monokon; az egyszintes U-alakú épületben ma egy hat szobából álló emlékmúzeum működik. Ide jelenthetnék be állandó lakcímüket a kettős állampolgárságot igénylő határon túli magyarok - döntött a monoki önkormányzat. Szepesi Zsolt polgármester szerint magyarországi lakcímmel minden magyar állampolgár egyenrangú lenne. Sietett azonban hozzáfűzni, döntésük szimbolikus értékű. Gesztusértéke van annak is, hogy Kossuth Lajos szülőházát jelölték ki, és az épület ezáltal minden magyar otthona és oltalma lehet. Azt, hogy életvitelszerűen ott tartózkodjanak, erre nem is gondoltak - de valószínűleg ők se erre vágynak - tette hozzá Szepesi Zsolt.

Márpedig így a rendelkezés ellentmond a törvénynek. A szabályok szerint ugyanis állandó lakcímet akkor lehet bejelenteni, ha életvitelszerűen él ott az állampolgár. Tehát ha több ezren, több tízezren jelentkeznének be Kossuth szülőházába, a jegyzőnek a törvény szerint ellenőriznie kellene, fiktív-e a bejelentés. Szepesi Zsolt azt mondja, rossz a törvény, amit Monokon nem fog alkalmazni. Úgy érvelt: olyan törvényeket, ami a magyarság ellen van, nem szabad alkalmazni, meg kell szüntetni. Nincsenek ezek a törvények kőbe vésve, meg kell változtatni őket.


http://tv2.hu/mokka/video/allando-lakcimet-adna-a-hataron-tuliaknak



Ha a monoki hivatal valóban bejegyezne több ezer állampolgárt Kossuth Lajos szülőházába, Monok egy csapásra az ország egyik legnagyobb választókerületévé válna. Az állandó magyarországi lakcímmel rendelkező kettős állampolgárok ugyanis itt szavazhatnának. Kérelem esetén megilletné őket a családi pótlék, a gyes, a gyed, és szociális segélyt is kérhetnének. Szepesi Zsolt egyáltalán nem foglakozik azzal, mit csinálna az önkormányzat, ha tömegesen jelentkeznének náluk segélyért. Szerinte a Kossuth-házba jelentkezők nem támogatásért jönnek, hanem ,,itt szeretnék megélni a magyarságukat".

Jó gondolat, rossz gondolat? Ki dönti el? Egy dolog viszont több mint érdekes - miért éppen a választások előtt kellett a baloldal által többször kritizált állampolgársági törvény kiskapuira ily módon felhívni a figyelmet? Hisz ezt a lehetőséget sajtóhírverés nélkül is mindannyian tudtuk. Most már viszont indulhat a média-mizéria - reklámozva Szepesit, aki azt se felejtsük el, a Civil Összefogás nevű formáció mellett szorgoskodott, miközben előtte majd mindegyik oldalon, mindegyik párt támogatói körében megjelent. Qui prodest? Kinek használ? Ez az egyetlen kérdés. Mert hogy a trianoni határokon kívül rekedteknek nem, az előre borítékolható.


(Magyar Rádió nyomán Szent Korona Rádió, MTI)

Forrás: kuruc.info


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
F#@K schmitt!
  2010-08-24 21:48:38, kedd
 
  Florovits Attila: F#@K schmitt!
2010. augusztus 24. 15:01:36


Emlékszem, pont tíz éve történt, hogy Badiny Jós Feri bácsival beszélgettem az akkor leköszönő köztársasági elnökről, Göncz Árpádról, akinek dél-amerikai látogatása igen fagyosra sikeredett az ottani magyar emigránsok köreiben.

Többek között az olyan kijelentései miatt lehetetlenedett el, mint a ,,Szeressétek azt a vacak kis hazátokat" meg hasonlók. A Magyarországot továbbra is ,,édes egy szülőhazájának" tekintő emigráns magyarság hangosan kérte ki SZDSZ-es érzelemből fakadó ,,független" elnöki szemtelenségét, ami megpecsételte diplomáciai körútjának sorsát.

Amit Göncz elkövetett, az magánemberi szemtelenség volt, gazdagítva amúgy sem szép jellemrajzának tekintélyes listáját. Viszont nem is gondoltunk arra, egészen az elmúlt napokig, hogy köztársasági elnök ennél nagyobb szemtelenségre vetemedhet hazáját illetően.

Azonban Schmitt Pál, a derék karrierista ezt messzemenően túlszárnyalta. Érvényes NOB-tagságának hatalmával, köztársasági elnökként hadat üzent a ,,túlzott hazafiságnak, nacionalizmusnak" akkor, amikor Jacques Rogge beleegyezését is megszerezve megtiltatta az ifjúsági olimpiádén résztvevők számára a nemzeti zászlóval való dobogóra állást.

Nehéz nem észrevenni azt a megfelelési szándékot, ami az új ,,független" elnökünket hajtja. Gyurcsány most sárgulhat az irigységtől, hogy nem ő találta ki. Mesterházy szintén.Neki csak a gyűlölettörvény maradt. Igen, az ,,emberek embere" most túl tudta licitálni e két politikai hulladékot, Göncz Árpádtól is fényévekre elhúzva. Csak a világ fog úgy emlékezni rá, mint az az ember, aki minden nemzet örömét piszkította be ötletével. Mert az olimpiai dobogóra felállni, kezünkben nemzetünk zászlajával, még mindig a legnemesebb győzelmek egyike.

Most még csak az ifjúsági olimpiáról van szó, de ismerve az européer gondolkodást, lesz ebből több is... Bizonyára kissé irigy volt az elnök úr, hiszen neki nem adatott meg ez a szabadság a maga idejében. Irigy, mert neki nem volt hozzá bátorsága, ugyanis akkor nem futott volna be ekkora politikai karriert. Mint ahogy a Los Angeles-i olimpiai részvételt bojkottáló szavazás alól is kihúzta magát, nehogy bárki is nyílt, őszinte
- tehát: férfias - kiállást láthasson tőle pro vagy kontra.

A sunyi, karrierista emberek jellemével Schmitt ugyanúgy tíz éves mandátumra számíthat pozíciójában, mint hasonszőrű SZDSZ-es elődje. Ahogyan Antall József idején kapott nagyköveti pozícióját meg tudta tartani a ,,szalonképes" Horn Gyula érájában, és ahogy karriert tudott befutni a Fidesz pártfogásában, úgy - amennyiben a Fidesz elbukik négy év múlva - az őt váltó ellenzék fogja örömmel meghosszabbítani mandátumát, mint igaz, jólfésült européerét. De ne szaladjunk előre a politikai spekulációkban.

Viszont egyvalami több is lehet, mint spekuláció, ha van még büszkeség a világ nemzeteiben. Milyen szép látvány is volna, ha még ezen az ifjúsági olimpiádén, lelátónyi büszke szurkoló emelné a magasba a ,,Fuck schmitt!" feliratú nemzeti zászlóját. És ha nem angolul írják, az sem baj, hármat is megért. Csak kis betűvel, többet nem érdemel.

(Antidogma)

Forrás: kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vörösmarty a nürnbergi törvény
  2010-08-24 21:29:26, kedd
 
 
Vörösmarty a nürnbergi törvényszék(em) előtt

Immáron közel egy hónapja vezeti a slágerlistát virtuális naplómon Link a ,,Tót csuda! mely dolog az: hogy a magyar ellen ugatsz?" címen közzétett bejegyzésem. E címet - természetesen a figyelemfelkeltés szándékával - Vörösmarty Mihály versikéjének egy sorából ragadtam ki. Bár figyelemfelkeltés gyanánt bármely sora megtette volna, olyannyira szívhez szóló gondolatokat tartalmaz - nem is beszélve az aktualitásukról.

Nos, azóta érkezett néhány észrevétel és megjegyzés. Kendőzött, kevésbé kendőzött és kendőzetlen egyaránt. Maradjunk annyiban, hogy a többség megalapozottnak tartotta Vörösmarty apánk értékítéletét.

Mindazonáltal egy kedves olvasóm rátapintott a lényegre, amikor megjegyezte, hogy a költő ma bizony büdös náci lenne, ha ugyan lenne mersze bármely kis pondrónak ahhoz, hogy nekirontson egy óriásnak. A bogarat azonban elültették a fülemben, s nem is hagyott nyugodni. Valami bűzlik Vörösmarty körül. Vörösmarty nem az, akinek mutatja magát...

De most lerántjuk róla a leplet, s a nácivadász törvényszékünk elé idézzük őt minden idők egyik legfasisztább, legrasszistább költeménye miatt (pü-pü, ruhaszaggatás, hamuszórás). Ez pedig nem más, mint A vén cigány című förtelmes iromány, amely méltán lehetne a fasiszta-rasszista-antiszemita-antiezmegazmegamaz Jobbik himnusza is. No, ebből szemezgetünk, lássuk a bizonyítékokat!

,,Húzd rá cigány, megittad az árát!"

1. Kapásból tegezi, mint annak idején a kakastollas csendőrök (az nem baj, hogy az annak idején csak utána jön, a nácista-fasiszta-rasszista-antiszemita-antiezmegazmegamaz bűnök időben oda és vissza is elévülhetetlenek. Meg minden.

2. Cigányozza, romázás helyett. No comment.

3. Az összetett mondat második tagmondata azt a látszatot kelti, hogy az illető roma polgártárs a keresményét alkoholos italok fogyasztásába fekteti.

4. Bizonyára ismerős az a kotonreklám, amelynek felirata a ,,húzd rá cigány" - s a cigánysággal (bocsánat, romasággal) kapcsolatos demográfiai problémák egy sajátságos megoldását igyekeztek vele egyes nácista-fasiszta-rasszista-antiszemita-antiezmegazmegamazista állatok propagálni. Lehet, hogy a költő is része a kotongyárosok és a romagyűlölők világméretű összeesküvésének? Ezt még alaposabban fel kell deríteni!

,,Ne lógasd a lábadat hiába!"

Tessék, a klasszikus előítélet-kép a romákkal szemben: lógatják lábukat, nemdógoznak, csak a segílyre várnak. Önmagában ez az egy mondat is elegendő lenne a költő megfeszítéséhez. No de menjünk tovább!

,,Mit ér a gond kenyéren és vízen,
Tölts hozzá bort a rideg kupába."

Ez meg a klasszikus úri lenézés: nagy kegyesen felajánl a romának egy kevés bort a szokásos kenyér és víz mellé, csakhogy szenvedést okozzon néki ezzel is.

,,Mindig így volt e világi élet,
Egyszer fázott, másszor lánggal égett;"

A cinizmus magasiskolája!

,,Húzd, ki tudja meddig húzhatod!"

Burkolt fenyegetés a kisebbségi polgártárs életének kioltására.

,,Mikor lesz a nyűtt vonóbul bot"

Nyílt fenyegetés, az elkövetési eszköz pontos megjelölésével (az elkövetési magatartás lehet szúrás vagy ütés).

,,Szív és pohár tele búval, borral,
Húzd rá cigány, ne gondolj a gonddal."

Minden valószínűség szerint ez csak a figyelem elaltatására szolgál. Ezt követik ugyanis a valóban nyílt brutalitást tartalmazó sorok.

,,Véred forrjon, mint az örvény árja,
Rendüljön meg a velő agyadban,
Szemed égjen mint az üstökös láng,
Húrod zengjen vésznél szilajabban."

Hát kérem, mintha csak a Fűrész forgatókönyvét olvasná az ember! A nyers erőszakot nem is kell kommentálni, szavanként egy életfogytiglani lenne a megérdemelt büntetés. Ámde ne kerülje el figyelmünket itt sem a nácista-fasiszta-rasszista-stb. motívum. Ennek ékes bizonyítéka, a felsőbbrendűség ismételt hangoztatása, az ,,árja" kifejezés használata...

Eddig, s ne tovább! Valóban igaza volt a kedves olvasónak: Vörösmarty Mihály nácista-fasiszta-rasszista-stb mivoltához immáron kétség sem férhet. Muhaha!

(Felvidéki Napló)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Sátán szolgái - Szabadkőműv
  2010-08-24 21:23:10, kedd
 
 
A Sátán szolgái - Szabadkőművesség a ma Magyaországon - nevekkel

A Sárdobáló - a jóval korábban beharangozottaknak megfelelően - az egyik nagy szabadkőműves páholy elnökével beszélgetett egy kiadósat. Íme:

- A szabadkőművesség vallás? Miben hisznek a szabadkőművesek?

- Nem vallás, és minden szabadkőművest egyenként kell megkérdezni, hogy miben hisz. Vannak olyan szabadkőműves szervezetek, ahol ezt meg is teszik. A mi páholyunkban - hiszen én csak a mi páholyunk nevében beszélhetek - senki ilyet a másiktól szabadkőműves minőségében nem kérdez. Tehát sem a páholy előtt, sem a páholytagok előtt senki nem hozható olyan helyzetbe, hogy meg kelljen vallania, vagy titkolnia kelljen a világnézetét. Mindenkinek magánügye, hogy miben hisz, és hogy erről kinek mit mond.

- És ha nem vallás, akkor mi a szabadkőművesség célja?

- A szabadkőművesség célja az, hogy olyan jóravaló férfiakat gyűjtsön össze, akik ezek mellett az úgynevezett szabadkőműves eszmék mellett valamilyen szinten elkötelezettek, és ezekért hajlandóak tenni is, ... betartani bizonyos szabályokat. Természetesen arról, hogy mik ezek a célok pontosan, és mik ezek a szabályok pontosan, csak bizonyos korlátok között beszélhetek.

- Na de mégis, mi az, ami elmondható ezekből a célokból és szabályokból?

- A szabadkőművesség az én olvasatomban tulajdonképpen a felvilágosodás hagyományainak továbbvitele. Az általános meggyőződés az, hogy a felvilágosodás valamiféle múltbeli dolog, amely átvezette az emberiséget a középkorból a modern korba, és hogy ez egy lezárt folyamat, és erről már csak múlt időben lehet beszélni. De ha elkezdünk beszélni bárhol, akár az interneten a felvilágosodásról, akkor rögtön kiderül, hogy a társadalmunkban van egy jó pár ember, aki szerint a felvilágosodás eszmerendszere nem általánosan elfogadott, sőt, egyátalán nem von maga után pozitív asszociációkat. És bizony, hogyha körbenézünk a világunkban, akkor azt vesszük észre, hogy a szép elvi deklarációk mellett búvópatakként tovább él még az a korábbi, egyenlőtlenségre, alávetettségre, irracionalitásra alapuló társadalmi rend, amely a felvilágosodás előtt jellemezte a világot.

- Azt értem, hogy Európán belül alapvetően a felvilágosodás bekövetkezett, és csak búvópatakként léteznek a régi rend maradványai, de hát vannak más részei is a világnak, például Afrika felvilágosodásával mi a helyzet?

- Igen, ez egy nagy vita, hogy a felvilágosodás értékei egyetemesek-e, vagy pedig csupán a nyugati civilizációnak az értékei. Nagyon érdekes kérdés az, hogy ha jön valaki, aki olyan civilizációból érkezik, ahol ezek az értékek többnyire ismeretlenek, akkor mennyire tud beilleszkedni a mi nyugati típusú világunkba. Ez a kérdés amúgy az interjú keretein túlmutat, de éppen azért, mert a szabadkőművesség egy egyetemes intézmény, nagyon sok olyan szabadkőművessel találkoztam az évtizedes szabadkőműves múltam során, aki olyan országból vagy kultúrából jött, amelyre nem igaz, hogy maximálisan a nyugati mezsgyén járna. És ezeket az embereket is nagyon hasonló gondolatok foglalkoztatták, nagyon hasonló gondolatok vezették el a szabadkőművességhez, mint azokat, akik mondjuk Magyarországon vagy Franciaországban születtek.

- Azt mondtad: férfiakat gyűjt egybe a szabadkőművesség. És mi van a nőkkel?

- Nők is lehetnek szabadkőművesek természetesen, de erre külön rendek léteznek. Ahogy mondtam, én csak a saját páholyom nevében beszélhetek, és ez a páholy egy olyan magyarországi és nemzetközi szabadkőműves szervezetrendszer része, amelyik csak férfiakat fogad soraiba. Ez nem azért van így, mert szerintünk a nők ne lennének egyenrangúak a férfiakkal, ezt senki nem is gondolja így a szabadkőművességen belül. Ez egyszerűen hagyomány, amelynek praktikus okai is vannak.

- Mindig azt mondod, hogy csak a saját páholyodról beszélhetsz. Nincs rálátásod a szabadkőművesség egészére, a többi páholyra?

- Van rálátásom természetesen, de általában egy szervezet nevében az arra jogosultak beszélhetnek csak. Én a saját páholyom jelenéről, múltjáról, elfogadott értékeiről tudok csak nyilatkozni; a nemzetközi szabadkőművességről egészen más szinten lehet csak véleményem. Ez természetesen nem jelent semmiféle elhatárolódást. Az én páholyom az egyik legnagyobb és legrégebbi magyarországi páholy, és integráns része a modern, francia bázisú szabadkőművességnek.

- Ezek szerint bármelyik nagykorú férfi lehet szabadkőműves mondjuk a ti páholyotokban?

- Legalábbis az, akit a szabadkőművesek méltónak találnak erre.

- Mitől lesz méltó az ember? Ez egy kiváltság? A szabadkőművesek jobbak, mint a többi ember?

- Bizonyos szempontból minden, magára valamit is adó társadalmi szervezet úgy érzi, hogy valamennyire szűri a társadalmat. Egy sakkörbe is azok jöhetnek, akik tudnak és szeretnek sakkozni, és ugyanígy a szabadkőművesek közé is az általános erkölcsi és érettségi kritériumok mellett kizárólag azokat várjuk, akik mentesek a szélsőséges politikai eszméktől, és szeretnének olyan társadalmat látni, amely jobban hasonlít a nyugati típusú társadalmakhoz. Ez persze egyátalán nem jelenti azt, hogy a nemzeti értékek negatívak lennének a mi szemünkben.

- Mit jelent szabadkőművesnek lenni gyakorlati szempontból? Mit csinálnak a szabadkőművesek?

- Tulajdonképpen a szabadkőműves páholyban folyó munka képezi a szabadkőműves titok egyik elemét, de annyit elárulhatok, hogy a szabadkőművesek alapvetően nem a páholyban fejtik ki tevékenységüket, hanem mindenki a saját társadalmi helyén tesz azokért a célokért, melyeket fontosnak tart. Ennek a munkának a páholyban tulajdonképpen az elvi összehangolása folyik.

- Összehangolás?

- Hát, valamilyen szinten. Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy a szabadkőművesek globális összeesküvéseket szőnek, bár nyilvánvalóan a történelem során nagyon sok olyan dolog történt, amire ez ráhúzható lett volna. De nem szeretném megerősíteni azok téveszméit, akik szerint Magyarországon minden rossz azért van, mert a szabadkőművesek összeülnek, elhatározzák a dolgokat, és aztán közgazdászként, jogászként, orvosként tesznek ezekért a dolgokért valamit. Annyi igaz a dolgokból, hogy ezen eszmék mentén éljük az életünket, és nyilvánvaló, hogy az adódó döntéshelyzetekben a társadalmi pozíciónknak megfelelő döntéseinket áthatja az, hogy el kell számolnunk a cselekedeteinkkel a szabadkőműves énünk felé is.

- Beszéltél nyugati típusú civilizációról, nyugati országokhoz való hasonlóságról, elvekről, melyekhez hűnek kell lenni. Melyek ezek az elvek?

- Csak példálódzásképpen a társadalmi egyenjogúság a leglényegesebb, tehát az, hogy a társadalom minden egyes polgára azonos szabályok mellett élhessen. Vagy a vitatottabb értékek közül itt van például a szekularizáció. Nagyon sok probléma származik abból, hogy a szekularizációt csak elvben vitték végbe akár a nyugati társadalmakban is.

- Minden szabadkőműves szervezetnek alapelve a szekularizáció?

- A szabadkőművesség nagyon sokféle. Más szervezetek is különböző ideológiák mentén elágaznak. Én csak a modern francia típusú szabadkőművességről beszélhetek, a GODF és a GLDF által vezetett irányzatról.

- Milyen egyébként ennek az irányzatnak a szerepe a világban? Milyenek az erőviszonyok a szervezetek között?

- Mivel ezek diszkrét társaságok - sokan nem szeretik titkosnak nevezni őket -, a pontos taglisták nélkül nehéz felmérni az erőviszonyaikat. Európai, latin-amerikai és afrikai országokban a francia típusú szabadkőművesség elterjedtebb. Azt szoktam mondani, hogy az angol típusú szabadkőművesség ott elterjedtebb, ahol baseballt játszanak, ahol pedig fociznak, ott a latin irányzat erősebb, persze pont Anglia kivételt képez ez alól.

- Mondod, hogy diszkrét ez a társaság. Miért kell titkolózni? Ahogy egy kommentelőnk kérdezte: miért kell titkos társaság, hogy a Biblia igazságát kissé elferdítve bár, de az "emberiségért" dolgozzatok?

- Én nem mondanám, hogy "a Biblia igazságát kissé elferdítve". A Bibliának annyiféle olvasata és értelmezése van, ahány ember, akár keresztény, akár nem keresztény. Én azt gondolom, hogy a nyugati civilizáció alapértékei ezek, és ezeken nem ferdít senki semmit.

- Na de a nyugati civilizációnak vannak keresztény gyökerei is.

- Persze, persze, hogy vannak. A nyugati társadalmaknak erős civilizációs összetevője a zsidó és keresztény kultúra. Nem kizárólagos, de fontos.

- És akkor miért is van szükség a titkolózásra?

- Azért, mert a társadalomban általában a megbélyegzés egy nagyon erős kifejezési forma, és a szabadkőművesség legföljebb elméletben törekedhet arra, hogy az egész társadalmat magában foglalja, hogy egyszer "testvér lészen minden ember". Ez egy olyan utópia, amit soha nem fogunk elérni. Így azonban mindig lesznek szabadkőművesek és nem-szabadkőművesek. És a szabadkőművesség sokkal hatékonyabban tudja kifejteni a saját tevékenységét akkor, ha nem lehet valakit megbélyegezni a tetteiért azzal, hogy szabadkőműves.

- Gazdagok a szabadkőművesek?

- Vannak köztünk gazdagok és szegények, ahogyan a társadalomban is.

- És van valamilyen speciális etnikai eloszlás a szabadkőművességen belül? Tehát például mennyi cigány van közöttetek?

- Ismerek cigány származású szabadkőművest, ugyanúgy, ahogyan ismerek cigány származású jogászt és újságírót is. Társadalmunkban majdnem mindenki majdnem mindenkiről feltételez valamilyen származást, de mi egyáltalán nem törődünk a származással.

- Magyarországon és a világban mi köthető a szabadkőművesekhez? Milyen múltbeli vagy jelenlegi eredmények vannak?

- Ennek nagyon széles szakirodalma van. Példákat mondhatok: ilyen volt a nyelvújító mozgalom, a Lánchíd, a reformkor számos eleme, szabadkőműves volt a Kiegyezés több szereplője. Nem szeretnék neveket mondani, már csak azért sem, mert oldalakon át tartana a felsorolás.

- Mekkora politikai befolyással rendelkezik a szabadkőművesség?

- Ez országfüggő. Vannak olyan országok, ahol rendkívül naggyal, más országokban pedig nemzetbiztonsági kérdésnek tekintik a szabadkőművességet, és a betiltás határán van. Magyarország a két véglet között valahol félúton van.

- Mi bizonyítja, hogy nem igazak a szabadkőművességgel kapcsolatos összeesküvés-elméletek?

- Semmi sem bizonyítja, de sok mindent nem lehet bizonyítani. Itt nem várhatunk olyan bizonyítékra, mint például, hogy a Föld körbehajózható. Akit felvettek a szabadkőművesek közé, az tudja, hogy nem veszünk részt semmilyen összeesküvésben. Akit pedig nem vettek fel, az vagy elhiszi ezt, vagy nem.

- Egy utolsó kérdés egy kommentelőnktől: "ha a szabadkőművesekről a sok rossz, vagy bármi rossz igaz volna, ön bevallaná nekünk?"

- Nem, legfeljebb nem vállalnám az interjút.

SZABADKŐMŰVESEK 2002-ben a magyar politikai életben.

Magyarországon 300 szabadkőműves páholy működik.
PÁHOLYOK: GRAND ORIENT francia
B"NAI-BRIT (USA) USA
Martinovics francia
PALLAS (német) német

Pártállások: Centrum Párt ( választási szövetség) CENTRUM
Fiatal Demokraták Szövetsége FIDESZ
Független Kisgazda Párt FkgP
Kersztény Demokrata Szövetség KDSZ
Magyar Demokrata Fórum MDF
Magyar Demokrata Nép Párt MDNP
Magyar Szociál Demokrata Párt MSZDP
Magyar Szocialista Párt MSZP

Tisztségek: Alkotmány jogász AJ
Gazdaság Kutató Intézet GKI
Hit Gyülekezete HIT
Köztársasági elnök KE
Magyar Nemzeti Bank elnöke MNB
Magyar Tudományos Akadémia MTA
Miniszter elnök ME
Nemzeti Olimpiai Bizottság NOB
TV-2 elnöke TV-2

Neve: PÁHOLY Pártállása: Fedőneve Tisztsége:
1 Áder János francia FIDESZ
2 Balsai István PALLAS (német) MDF
3 Bányász Rezső B"NAI-BRIT (USA) MSZP
4 Baráth Etele PALLAS (német) MSZP Kámzsás
5 Bauer Tamás B"NAI-BRIT (USA) SZDSZ
6 Bokros Lajos PALLAS (német) MSZP
7 Bolgár György B"NAI-BRIT (USA) MSZP
8 Boross Péter PALLAS (német) MDF KGB utódja
9 Dávid Ibolya B"NAI-BRIT (USA) MDF
10 Demján Sándor B"NAI-BRIT (USA) Trigránit
11 Demszky Gábor B"NAI-BRIT (USA) SZDSZ
12 Donáth Ferenc PALLAS (német) MSZP Evangélikus Lelkész
13 Elek István PALLAS (német) MDF
14 Eörsi István B"NAI-BRIT (USA) SZDSZ
15 Eötvös Pál PALLAS (német) MSZP Népszabadság
16 Eszterházy Péter francia SZDSZ
17 Farkasházy Tivadar B"NAI-BRIT (USA) SZDSZ
18 Füzesi Tibor francia KDSZ
19 Glatz Ferenc PALLAS (német) MTA
20 Horn Gyula PALLAS (német) MSZP
21 Isépy Tamás francia KDSZ
22 Jancsó Miklós (francia) B"NAI-BRIT (USA) SZDSZ
23 Jeszenszky Géza B"NAI-BRIT (USA) MDF
24 Kapolyi László B"NAI-BRIT (USA) MSZDP
25 Keleti György PALLAS (német) MSZP MOSZAD
26 Keleti Györgyné PALLAS (német) MSZP MOSZAD
27 Kerényi Imre PALLAS (német) SZDSZ
28 Kiss János B"NAI-BRIT (USA) SZDSZ
29 Konrád György PALLAS (német) SZDSZ
30 Kónya Imre PALLAS (német) MDNP
31 Kóródi Mária PALLAS (német) SZDSZ
32 Kosáry Domokos PALLAS (német) MTA
33 Kovács László francia MSZP
34 Kőszeg Ferenc PALLAS (német) SZDSZ
35 Kukorelly István PALLAS (német) MSZP
36 Kupa Mihály PALLAS (német) CENTRUM
37 Lengyel László PALLAS (német) MSZP
38 Liebmann Katalin PALLAS (német) FkgP
39 Lovas István B"NAI-BRIT (USA) FIDESZ
40 Mádl Ferenc francia KE
41 Magyar Bálint B"NAI-BRIT (USA) SZDSZ
42 Makovecz Imre PALLAS (német) MDF
43 Martonyi János francia FIDESZ
44 Márványi Péter B"NAI-BRIT (USA) SZDSZ Riporter
45 Medgyessy Péter francia ME
46 Németh Sándor B"NAI-BRIT (USA) HIT
47 Orbán Viktor B"NAI-BRIT (USA) FIDESZ
48 Paskai László PALLAS (német) Pacific Biboros
49 Pető Iván B"NAI-BRIT (USA) SZDSZ
50 Pintér Dezső B"NAI-BRIT (USA) TV-2
51 Pokorni Zoltán francia FIDESZ
52 Popper Péter PALLAS (német) SZDSZ
53 Pusztai Erzsébet PALLAS (német) MDNP
54 Smidt Pál francia NOB
55 Sólyom László PALLAS (német) AJ
56 Suchmann Tamás B"NAI-BRIT (USA) MSZP Rabbi
57 Sugár György B"NAI-BRIT (USA)
58 Surányi György B"NAI-BRIT (USA) MNB
59 Surján László PALLAS (német) KDSZ
60 Szabad György PALLAS (német) MDF
61 Szabó Iván PALLAS (német) MDNP
62 Szájer József PALLAS (német) FIDESZ
63 Székely Péter B"NAI-BRIT (USA) SZDSZ
64 Szentiványi István B"NAI-BRIT (USA) SZDSZ
65 Szörényi Levente PALLAS (német) MDF
66 Timár György PALLAS (német) FkgP
67 Torgyán József francia FkgP
68 Varga László B"NAI-BRIT (USA) FIDESZ CIA
69 Vértes Csaba PALLAS (német) GKI
70 Vizy E. Szilveszter PALLAS (német) MTA
71 Zwack Péter B"NAI-BRIT (USA) SZDSZ
72 Tamás Gáspár Miklós B"NAI-BRIT (USA) SZDSZ

Fentiek a Szövetség Fiai - alsó fokon !
A Szövetség: Isten /Jahve / és Ábrahám szövetsége: B"NAI-BRIT (USA)

A nevek listája egyéb forrásokból állt össze.

Forrás: Sárdobáló.blog.hu
corpuscuit.us
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Krach előtt áll Magyarország?
  2010-08-24 21:22:15, kedd
 
  Krach előtt áll Magyarország?
2010. 8. 24. 11:42 VG.hu

A Business Spectator elemzésében emlékeztet arra, hogy a jelenleg tapasztalt erős forintgyengülés rendkívül nehéz helyzetbe hozza a devizahiteleseket, és egyúttal jelentősen emeli az állam finanszírozási költségeit is.

Az üzleti lap emlékeztet arra, hogy a forint egy éjszaka alatt 2 százalékot veszített értékéből a vezető devizákkal szemben, miután a jegybank változatlan alapkamat mellett az inflációval és a gazdasági növekedéssel kapcsolatos rosszabb adatokról számolt be. A Business Spectator "A Hungarian Crash Ahead?" című cikkében megjegyzi, hogy bár az állam finanszírozása jelenleg megoldott, az IMF-tárgyalások megszakadása azt jelenti, hogy Magyarország nem férhet hozzá a Valutaalaptól 2008-ban felvett kölcsönből fennmaradó 5,7 milliárd eurós összeghez.

Friss devizapiaci árfolyamok itt találhatók
Szabadesésben a forint - Mi lehet az oka? Szakértői vélemények

Egyes piaci vélemények szerint, ha az Orbán-kormánynak nem sikerül pár hónapon belül megállapodnia az IMF-fel, akkor előfordulhat, hogy az MNB kamatemelésre kényszerül a sérülékeny forint megvédése érdekében. Erre utaltak egyébként a Bloombergnek nyilatkozó elemzők is, akik arra számítanak, hogy a hazai deviza nyomás alatt marad a közeljövőben. A forintárfolyam jelentős gyengülése megemelné az állam finanszírozásának költségeit, emellett nagy terhet róna a devizahitelesekre. A lap idézi a Goldman Sachs kommentárját, mely szerint jelenleg a devizahitelek a hazai GDP 40 százalékát teszik ki.

Vagyis az arány éppen akkora, mint 2009 elején, annak ellenére szigorították a devizahitelek felvételére vonatkozó szabályokat, és tavaly óta a magyar háztartások gyorsabb ütemben fizetik vissza a külföldi devizában felvett hiteleiket. A Goldman Sachs szerint a gyengülő forint, és az ennek hatására növekvő devizahitel kitettség rontja Magyarország mérlegét. Az elemzők megjegyzik: az olyan országokban, ahol a háztartások devizahiteleinek aránya magas, az államnak csökkentenie kell a közszférának nyújtott hiteleket és fokozatosan kialakítani a mérleg egyensúlyát, ami hosszú, és bonyolult folyamat.

Szerző: Business Spectator - Világgazdaság Online

Kapcsolódó:
Die Presse: Magyarország konfrontációs pályán halad
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem az a kérdés, hogy cigány v
  2010-08-24 20:57:14, kedd
 
  Nem az a kérdés, hogy cigány volt-e, hanem az, hogy mit keresünk Afganisztánban?

08/24/2010


Kezdjük az elején: az MTI és a nyomában csaholó szélsőbalos szocionista zsoldossajtó megint csúsztat: eddig nem két, hanem öt (vagy hat?) a most elhunyt katonanővel és a vele együtt életveszélyesen megsebesült (majd pár óra múlva szintén meghalt?) katonával együtt már öt (hat?) halottat adott Magyarország az amerikaiak Izrael biztonságáért indított háborúiban.

Ha a Gyurbán-kormány sajtójának már nem is számít az Irakban elhunyt Varga Balázs Péter 2003 novemberi és Nagy Richárd 2004 júniusi értelmetlen halála, azért az első két magyar halott szüleinek és rokonainak biztos,hogy hiányoznak.

Mert az MTI és az utána a szövegeit hűségesen szajkózó szocionista és narancsos hazai lapok véletlenül kifelejtették Varga Balázs Pétert és Nagy Richárdot, számítva arra, hogy a legfrissebb haláleset(ek) hírére hazánkban ismét magasra csap a távoli vidékeken kristálytiszta amerikai-izraeli érdekekért folyó háború elleni hangulat. A tegnapi beszámolókban "csak" két magyar halottról beszélnek, szándékosan elhallgatva a felsorolás címéből, hogy melyik országban haltak meg, és csak az eddig Afganisztánban elhunyt két magyart említik:

"Támadások magyar katonák ellen:

2006. július - Afganisztánban tálib fegyveresek rakétát lőttek ki arra a buszra, amelyen egy holland konvojban húsz magyar katona is utazott. Senki nem sérült meg és anyagi kár sem keletkezett.

2008. június 10. - Afganisztánban egy házi készítésű robbanószerkezet hatástalanítása közben életét vesztette a magyar újjáépítési csoport katonája, Kovács Gyula tűzszerész főtörzsőrmester. A 2006 ősze óta a bagláni tartományban szolgálatot teljesítő magyar újjáépítési csoportban ő volt az első halálos áldozat.

2008. július 12. - Tűzszerész feladatai végrehajtása közben, robbanás következtében, életét vesztette egy tűzszerész, Nemes Krisztián százados Afganisztánban, a Kunduz városba vezető úton.

2008. szeptember 13. - Kézifegyveres támadás érte az Afganisztánban szolgálatot teljesítő, magyar katonák egyik gépjárműoszlopát, a tűzharcban személyi sérülés nem történt.

2008. október 27. - Egy magyar katona könnyebben megsérült, amikor egy tálib öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy rendőrőrsön, az észak-afganisztáni Baglán tartomány székhelyén, Puli-Humriban. A támadásban egy amerikai katona meghalt.

2009. május 9. - Pol-e Khomritól északra rátámadtak a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (PRT) járőröző katonáira, akik visszaverték a támadást, közülük senki nem sérült meg.

2009. szeptember 19. - Támadás érte az afganisztáni Baglán tartományban állomásozó MH Tartományi Újjáépítési Csoport egyik járőrcsoportját, személyi sérülés nem történt.

2010. február 7. - Gránátvetővel támadtak meg magyar katonákat Afganisztánban; két katona sérült meg, egyikük súlyos, a másik könnyebb sérülést szenvedett.

MTI
2010 augusztus 23."

Sajnos hazánkban a magyarok elleni egyre durvább cigányterrorral, és az azt a világon példa nélkül álló módon kormányszinten támogató politikával hozható összefüggésbe, hogy a hétfőn Afganisztánban elesett Pappné fényképének nyilvánosságra hozatala után az interneten rögvest megszaporodtak az olyan kommentek, amelyek normális ember számára nem elfogadhatóak.

Egyrészt még senki sem lehet 100 százalékig biztos a származásában, másrészt az ő esetében, ha bebizonyosodik hogy valóban cigány, akkor pláne nem lenne szabad kárörvendő hozzászólásokat engedélyezni a moderátoroknak.

Sőt, ellenkezőleg, ritka példaképként kellene a cigányság elé állítani: tanult, érettségizett, szakmát választott, a szakmájában dolgozott és becsületes módon kereste a pénzét ami után adózott. Még akkor is ezt kellene tenni, ha a cigányok között elenyésző számban vannak azok, akiknek az értelmetlenül és tragikusan hamar befejezett élete példakép lehet.

Az ő és az előtte elesett magyar katonák halála a jelenlegi és az előző magyar kormányok cionista kegyeket kereső politikájának egyenes és elkerülhetetlen következménye. Korai halála veszteség nem csak a családja, a cigányság, hanem minden jóérzésű magyar ember számára is.
Picture
Picture
És ez itt már egy amerikai katona földi maradványa. Ha a Gyurbán-kormány világmegváltó katonai tervei valóra válnak, akkor elképzelhető, hogy ilyen állapotban jönnek haza a magyar katonák is Afganisztánból és Irakból. Már ha a saját lábukon jönnek, és nem egy fakoporsóban szállnak le Ferihegyen, mint Varga Balázs Péter, Nagy Richárd, Kovács Gyula, Nemes Krisztián vagy a tegnap elhunyt Pappné. (és a vele egyidőben megsebesült és a súlyos sérüléseibe belehalt (?) katonatársa)

Ismerkedjenek meg tehát Ty Ziegler amerikai őrmesterrel.

Ty több mint két méter magas, a futást, az ökölvívást és az amerikai futballt imádó, osztálytársainál izmosabb jóképű fiatalember - volt. Illinois-ban, a jelenlegi Amerika erkölcsi gerincét adó középnyugati államok egyik kisvárosában, egy szerény jövedelmű farmer család gyermekeként látta meg a napvilágot 25 évvel ezelőtt. A középiskola elvégzése után éppen csak hogy munkába állt mosolygós, barátaival, munkatársaival mindig viccelődő fiatalembert a 2001 szeptemberi terrortámadásokat követő össznemzeti felháborodás hullámai besodorták a hadsereg részére újoncokat toborzó irodába. Mielőtt még hadba indult volna, eljegyezte Renee Kline-t, a gyerekkori szerelmét, megígérve neki, hogy leszerelése után azonnal megtartják az esküvőt.

Kiképzését követően Irakba vezényelték, ahol a magyarokhoz hasonlóan hosszú ideig szerencsésnek tartotta magát, mert hónapokon át egy aránylag biztonságos tartományban teljesített járőrszolgálatot. A környéken a helyi lakosok megszokták az amerikai tengerészgyalogosokat, nem szerették őket, de nem is bántották a jó amerikai szokás szerint mindenkinek rágógumit osztogató katonákat. Az állandóan utcán lődőrgő iraki férfiak és a porban a romok között mezítláb szaladgáló gyerekek közömbös tekintettel figyelték a katonák mellett az utakat építő, iskolákat és egyéb új épületeket felhúzó külföldieket és a biztonságukra ügyelő fegyveres őrző-védő cégek tagjainak ténykedését.

Aztán 2004 december elején egyszer csak egy piszkos szatyrot szorongató burnuszos férfi állt az út közepén és szélesen hadonászva integetett az irányába haladó konvojt vezető sok antennás páncélozott dzsipnek, jelezvén, hogy akar mondani vagy kérdezni valamit. Az élen haladó kocsi nem állt meg, csak lassított, és Ty társai hangszórón keresztül felszólították, hogy lépjen félre az útról. Válaszul az arab a dzsip alá dobta a szatyrát és a hatalmas robbanástól a katonai konvoj első két teherautója Ziegler dzsipjével együtt szanaszét repült és a roncsok több méter magas lángba borultak. Az öngyilkos burnuszos két amerikai katonát is magával vitt a halálba, Ty hosszú percekig feküdt eszméletlenül az égő járműben, míg az életben maradt társai kihúzták az első ülésről.

A életveszélyesen megsérült Ziegler őrmestert helikopterrel Bagdadba, majd Németországba, a ramsteini amerikai támaszpontra vitték, ahol több életmentő műtétet végeztek rajta. Később az USA egyik legnagyobb és legjobban felszerelt katonai kórházába, a Texas állambeli Brooke Army Medical Centerbe került.

A 22 éves fiatalembernek amputálni kellett a bal alkarját és három ujját a részben megbénult jobb kezéről, a bal szemére teljesen, a jobb szemére 80 százalékban megvakult, súlyos, értelemvesztéssel járó agysérülést szenvedett, hónapokig kómában feküdt és ez idő alatt mesterségesen táplálták. Egy diónyi repeszdarabot kioperáltak a fejéből, a koponyájára az elrepült fejtető helyére egy műanyag kupakot csavaroztak, a fejéről és az arcáról csontig leégett hús és bőr helyére a plasztikai sebészek a testének más részeiről lehántott bőrt ültettek, az orr- és fülnyílások helyén pedig egy-egy kerek lukat hagytak az orvosok.

A fiatalember 19 hónapot feküdt a Brooke kórházban, eddig 54 műtétet végeztek el rajta, a kezelőorvosai szerint előreláthatólag még kb. 15 vagy még ennél is több operációra lesz szüksége, szellemileg örökre megsérült, ideje nagyrészét tolókocsiban tölti. Renee, a menyasszonya kitartott mellette, a 18 éves lánynak a saját elmondása szerint meg sem fordult a fejében, hogy elhagyja a súlyosan megsebesült vőlegényét, tavaly októberben megtartották a beígért esküvőt, gyerek még nincs. Az esküvői fényképük bejárta a világot, és fentebb Önök is megcsodálhatják az ifjú párról készült fotóval együtt.

Az Egyesült Államok Irakban és Afanisztánban eddig közel 4,500 katonáját vesztette el, ennyi fiatal férfi és nő repült haza fekete hullazsákban, és összesen több mint 30 ezer háborús sebesültet ápoltak vagy ápolnak a polgári és a VA (Veterans Affairs) hálózat kórházaiban.

Jack Corn
2007 szeptember 7.
Picture
Picture
Ez a történet kísértetiesen hasonlít az előbb bemutatott amerikai katona sorsára. Hazánk eddig öt (hat?) fiatal életet adott a semmiért. Csak idő kérdése, hogy az olcsó fakoporsók után mikor érkeznek meg az első nyomorék magyar katonák is Ferihegyre.

Az angliai Kent grófságban élő Martyn Compton szerelembe esett Michelle Clifford-dal. Martyn mielőtt elment volna Afganisztánba védeni az angol hont, eljegyezte Michelle-t, és megkérte, hogy szervezze meg az esküvőjüket mire haza jön.

Clifford kisasszony pedig boldogan szervezett és tervezett, a négy hónap kiküldetésből csak öt hét telt el, amikor egy szép esős reggelen egy szenvtelen hang a londoni hadügyminisztériumból telefonon közölte Martyn apjával, hogy Compton őrvezető megsebesült, hazaszállították és a továbbiakban a Broomfield kórházban rehabilitációs kezelésen vesz részt.

A család megrémült, de Michelle titkon örült, mert álmai hercege hamarabb jött haza, mint négy hónap. Aztán belépett hozzá kórterembe.

A honvédő vitéz tetőtől talpig harci kötésben, eszméletlen állapotban feküdt az ágyon. Csövek lógtak ki belőle és műszerek tucatjai villogtak a félhomályos szobában. A menyasszonynak idő kellett, mire felfedezte, hogy az ágy melyik végén van a feje, és melyiken a lába.

A doki felvilágosította a remegő lábú családot, hogy Martyn testének 72 százalékáról leégett a bőr, jelenleg kissé ducinak tűnik, mert eredeti testsúlyának négyszeresére puffadt az égési sérüléseknél jelentkező váladékok miatt, sok helyen porhanyósra sült a húsa, jelenleg nincs haja, mert fejbőre sincs, a pislogni nem tud, mert nincs mivel, fülei leégtek, az orra füstté vált, karjain, hátán, mellén és a lába nagy részén nincsen bőr, karja eltört, lábát szétlőtték, de ne legyenek elkeseredve, mert a kilőtt kocsiban ülő négy katona közül három meghalt, Martyn maradt egyedül életben, és lám-lám, már haza is jött.

Ezt ugyan a vőlegény csak a teherautójuk kilövése utáni negyedik hónapban tudta meg, mikor több mint három hónap után felébredt a kómából. Örült is mindenki, mert a kórházba szállítás közben háromszor is kilinikailag meghalt, úgy pofozták vissza mind a három alkalommal az életbe. Két hét múlva már beszélni is tudott, majd Michelle egy ködös vasárnap délután egy tükörrel a hóna alatt Martyn ágya szélére ült.

A vőlegény igazi úriemberként a következő látogatáson felajánlotta, hogy mivel apró változások történtek a külalakjában és ott lent is teljesen leégett, ezért valószínűleg egy pár évig fennakadások lesznek a szexuális teljesítő képességével, szóval hagyják el egymást, nem kell Michelle-nek hozzá kötnie az életét. A menyasszony legyintett, és kijelentette, hogy ezek említésre sem méltó apróságok a Martyn iránt érzett szerelméhez képest és megtartották az esküvőt.

Előtte másfél éven át bejárt hozzá a kórházba, végig drukkolta az eddigi 15 műtétet, ami összesen több mint 64 órát tartott. Bejegyezte a naptárjába az esküvő utánra tervezett többi operáció időpontját, etette, itatta, biliztette, kacsáztatta, reggel, este megmosta a mozdulatlanul fekvő vőlegénye fenekét és fogait. Most éppen arra várnak, hogy Martyn bordájából új füleket szereljenek az ifjú férj fejére és már az új orr is készül valahol. Remélhetőleg a többi fontos dologról sem felejtkeznek el az orvosok.

Renee megköszönte a férje ágya körül kissé zavartan pislogó trónörökös Vilmos hercegnek a személyes látogatásokat és arra kérte, hogy intézkedjen a nagymamája már valamit, mert a brit kormány szerintük kissé smucig, ugyanis a 20,000 font (5 millió 800 ezer ft) évi nyugdíj mellett csak 163 ezer font (47 millió ft) egyszeri kompenzációt akar nekik fizetni az ilyen esetekben maximálisan adható 285 ezer font (82 és fél millió ft) helyett.

A zsidó Stern (Szekeres) Imre utódának, az eldávidosodó MDF-ből még idejekorán megpattant és azóta érdes narancssegget növesztett Hende Csabának nincs könnyű dolga: a gyérülő hajú új hadvezérnek a hétfői haláleset(ek) után úgy kell most napokig magyarázni a megmagyarázhatatlant, hogy az hihetőnek tűnjön. Ez Hendének és a jelenlegi fideszes nemzetvezetőknek - akik a Gyurcsány-féle bűnbanda garázdálkodása alatt Magyarország iraki és afganisztáni szerepvállalását is mély hallgatásukkal támogatták - meglehetősen nehéz lesz.

Biztos, hogy Magyarország nemzeti érdekei megkívánják, hogy katonáinkat a messzi Afganisztánba és Irakba, a világ legveszélyesebb háborús övezeteibe küldjük, vagy ez is csak egy túlbuzgó szocionista/narancsos nyelvcsapás a szovjeteket felváltó legújabb barátok fenekébe?

Nem volt elég Varga Balázs Péter, Nagy Richárd, Kovács Gyula, Nemes Krisztián és Pappné Ábrahám Judit (és társa?) értelmetlen halála? Hányan még?

Nem fogy elég gyorsan a nemzet, miért kell még több természetellenes módon meghalt magyar fiatalhoz kijárni a temetőbe?

Nem elég, hogy a cigányok napi rendszerességgel gyilkolják a magyarokat, most még magyar tyzieglerekkel és martyncomptonokkal is meg akarják keseríteni a családok életét és nyomorékokkal akarják tönkretenni és megnehezíteni az ellehetetlenített és a csőd szélére lökött kórházak életét?

Olyan helyzetben van a hazai egészségügy, hogy megfelelő szinten el tudják látni az élve haza került súlyos sebesülteket?

Olyan helyzetben van a magyar költségvetés, hogy életük végéig megfelelő anyagi támogatást tud nyújtani a maradandó sérülést szerzett katonáknak és a családjuknak?

Nem lehetne ennek a kommandósdinak, ennek a "szolnoki különleges műveleti századnak" és ennek az egész külföldi katonásdinak a sok milliárdos árát valami másra költeni?

Akarjuk, hogy ilyen esküvői fényképek kerüljenek a magyar családi albumokba is?

Akarjuk, hogy még több, az alábbihoz hasonló emlékvideót tegyenek fel a gyászoló magyar családok és barátok a YouTube-ra?

Hende Csaba a tegnapi (két?) halálos áldozattal járó tragédia után igyekezett megnyugtatni a magyar közvéleményt. Gyorsan bejelentette, hogy a Gyurbán-kormány Afganisztán-politikája továbbra is változatlan, vagyis a magyar csapatok Afganisztánból vagy Irakból történő kivonulásáról nem lehet szó.

Jöhet a következő halott.

http://www.youtube.com/watch?v=2f9LaVY_L4E&feature=player_embedded


http://jacks-corner.weebly.com/1/post/2010/08/nem-az-a-krds-hogy-cigny-volt-e-han em-az-hogy-mit-keresnk-afganisztnban.html
Jack Corn
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az emberek elborzadnának, ha t
  2010-08-24 20:53:46, kedd
 
 
2010.08.23. 13:16
TGM: Az emberek elborzadnának, ha tudnák, mire készül a Fidesz
Állítja Tamás Gáspár Miklós filozófus.


A francia és olasz példa is azt mutatja, hogy Európában nagyon is lehetséges a demokrácia megszorítása, a kirekesztő, autoritárius politika. Magyarországon ezt egy kicsit primitívebb, butább módon csinálják, mint máshol - értékelte az Orbán-kormány alkotmánymódosítási gyakorlatát Tamás Gáspár Miklós az ATV Jam című műsorában.

A filozófus szerint a fő kérdés ezzel kapcsolatban az, hogy a közvélemény miért fogadja el ezt ellenállás nélkül. Megjegyezte: az embereket nem érdeklik a külföldi bírálatok, úgy vannak vele, hogy ,,ne mondják már meg külföldről a tutit". A valutaalappal való tárgyalásokban TGM egyébként a kormánynak ad igazat. ,,Az IMF abszurd célokat tűzött ki, ezek a hiánycélok a kávézaccból való jóslás tudományos értékén állnak. A kormánynak a nagyobb pénzügyi szabadság felé kell elmozdulnia" - fogalmazott. Szerinte 7-8 százalékos költségvetési hiány lenne a normális, ugyanis a ,,hitel jó dolog". Az más kérdés - jegyezte meg -, hogy mire használná a kormány a nagyobb hiánnyal járó költségvetési mozgásteret.

TGM úgy látja, hogy ,,egészen elképesztő" hatalomkoncentráció kialakítását szolgálják a Fidesz alkotmánymódosításai, és mindazok az intézményi garanciák, amelyek biztosítják a demokrácia működését, megszűnőben vannak. Az embereket ez azért nem zavarja, mert egyrészt azt feltételezik, hogy eddig is mindig mindenben a kormány akarata érvényesült; másrészt azt látják, hogy a demokrácia az eddigi formájában nem vált be - fejtette ki a filozófus, aki szerint a választók, akiknek csalódottsága érthető, a kisebbik rossznak tűnő megoldást választották. ,,Nem arról van szó, hogy a magyar nép nem kívánná a szabadságot, hanem elégedetlen volt a korábbi állapotokkal. és más alternatívát nem terjesztettek elé" - fogalmazott, megjegyezve, hogy a megoldás ugyanakkor nem a kevesebb, hanem éppenséggel a több szabadság lenne.

Akik a Fideszre szavaztak, nyugalmat, kicsit nagyobb jólétet, viszonylagos rendet, fegyelmet szeretnének. Ha viszont a részleteket is ismerné a közvélemény azzal kapcsolatban, hogy voltaképpen mit csinál, mit tervez a Fidesz-kormány, akkor elborzadnának - folytatta TGM, aki szerint 1945 óta nem volt olyan ,,pofátlan tisztogatás" mint jelenleg, továbbá a médiaszabadság súlyos korlátozása zajlik, és az oktatásban is autoritárius változtatásokra készül a kormány. ,,Attól tartok, hogy mire a közönség feleszmél, ez be fog következni" - mondta végül.


hírstart

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 224 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1204
  • e Hét: 2691
  • e Hónap: 13802
  • e Év: 167298
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.