Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Az elemzők szerint az önkormán
  2010-08-30 22:16:40, hétfő
 
  Az elemzők szerint az önkormányzati választások után kiderül az igazság

2010-08-30 21:40 barikád.hu



Szakértők szerint az EU és az IMF még az októberi választások előtt megpróbálhat nyomást gyakorolni a kormányra.

Magyarország nem halogathatja a költségvetés kiigazítását, nem tolható ki a hiány további csökkentése - közölte Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági ügyekért és monetáris politikáért felelős biztosa. Egy olyan időszakban, amikor az unió összes tagállama a fiskális konszolidáción dolgozik Magyarország nem térhet le erről az útról - fogalmazott a biztos., majd hozzátette: a deficit növelése helyett hazánknak olyan költségvetési politikát kell követnie, amely megteremti a fenntartható gazdasági növekedés lehetőségét - írja a Bloomberg.

Mint ismert a magyar kormány, a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió közötti tárgyalások egy hónapja szakadtak meg, részben azért, mert a kabinet jelezte: az idei hiánycélt ugyan tartani fogják, de jövőre eltérnének az előző vezetés által vállalt 2,8 százalékos deficittől. Az indoklás szerint a gazdaság beindításához a gazdasági stimulusra van szükség, ami nyilván többletforrásokat igényel.

Korábban több elemző jelezte, hogy véleményük szerint az Orbán-kormány jelenlegi politikáját alapvetően politikai célok motiválják, és az októberi önkormányzati választások után jön el az igazság pillanata.
Attard Montalto, a japán Nomura brókercég londoni szakértője szerint azonban most az IMF és az EU épp a közelgő választást próbálja majd meg felhasználni, hogy nyomást gyakoroljon a kabinetre.

ecoline.hu-barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kolozsvári György az első isme
  2010-08-30 21:44:52, hétfő
 
  Kolozsvári György az első ismert afganisztáni nyomorék
2010. augusztus 30. 03:30:24

Ma temetik az Afganisztánban elesett cigány származású katonanőt. Szép, katonás, sok hazug dumával körbekerített dísztemetést fog kapni. A férje meg némi aprópénzt, aztán a média és a hivatalok soha többé nem akarnak többet róluk hallani. Ma mindenki drukkolni fog Pappné maradványai körül, hogy a következő halott ne jöjjön hamar: ha gyors egymásutánban kell a koporsó körül színészkedni a felelősöknek, az nem tesz jót a népszerűségi mutatóiknak.

A kamera hosszan pásztázza majd a koporsó mellett álló álszent pofákat. A beszédekben egyetlen őszinte szó nem lesz. Minden mikrofonhoz lépő hazudik, csúsztat, mellé beszél és közvéleményt formál. Őszinte fájdalom csak Pappné rokonainak és a Kolozsvári család tagjainak szívében és lelkében van. A koporsóra nem az izraeli vagy az amerikai, hanem a magyar zászlót teszik rá. Most még.


A súlyosan megsebesült és élete végéig nyomorékká vált társa, Kolozsvári György nem lesz ott. Ő kómában van. Soha nem lesz már ember. Családja már tudja, hogy nem minden a pénz. Társai ezt még nem tudják. A társak inkább harcolnak zsoldosként a cionistákért Afganisztánban és Irakban, mint hogy itthon szenvedjenek a magyar ugaron. Még tolonganak is. Haza se akarnak jönni: Afganisztánban és Irakban még mindig jobb, mint Magyarországon.

A cehhet nem a cionisták, hanem a rohamosan csökkenő számú magyar adófizetők állják. A cionisták nem, ők csak röhögnek a balek pappnékon és kolozsvárigyurikon. Azok az idegen koporsókhoz vagy a betegszobákhoz soha nem mennek közel.

A nagy kérdés meg lóbetűkkel lóg és neonreklámként villog Pappné és Kolozsvári György élettelen feje fölött: mit keresünk mi ott?

De azért a szélsőbalos média tovább magyarázza a magyarázhatatlant. Senki sem hisz nekik. Ők maguk sem hiszik el.

Propaganda háború van. Halottakkal és sebesültekkel.

Jack Corn


http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&Cal=&AID=0&Direkt=70783
[Vissza] Forrás: Jack's Corner
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EZ a Fidesz már nem AZ a Fide
  2010-08-30 21:20:18, hétfő
 
  Pali bátyánk - avagy: Csak nehogy (túl)késő legyen!
2010. augusztus 30. 03:17:11

Már a legelején... De nem is! Már a legeleje előtt sejthettük, mi több, tudhattuk, hiszen akinek volt füle a halláshoz, hallhatta, hogy EZ a Fidesz már nem AZ a Fidesz. De hogy ennyire?!

Emlékszünk még Bogár László professzor úrra? Vagy három éve szajkózza - a választások előtt az újonnan felálló kormány egyik első feladataként jelölte meg -, hogy az államadósság problémakörét azonmód újra kellene tárgyalni, különben egész egyszerűen beledöglünk. És nemcsak mi, de még az ükunokáink is. Erre gyün a ,,forradalmár-miniszterelnök" és aszongya, hogy szó sem lehet róla, mert az adósság újratárgyalásának még a felvetése is hatalmas veszélyeket rejt magában.

Na, ez volt az a pont, ahol a panamán ért és a Célpont által lebuktatott vidéki polgármester először vonná fel gyanakvóan a szemöldökömet és mondaná azt, hogy ,,Ácsi gitár"!

A második pillanat meg talán akkor jönne el, amikor elolvasná az alábbi hírt:

Ifjúsági olimpia: Elfogadták Schmitt Pál javaslatát


Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke és a szingapúri Ifjúsági Olimpia szervezőbizottsága elfogadta Schmitt Pálnak, a Magyar Köztársaság elnökének az eredményhirdetés protokolljával kapcsolatos javaslatait.

A Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtöki tájékoztatása szerint a játékokon résztvevő csapatok vezetőit már értesítették is arról, hogy a versenyek eredményhirdetésekor a sportolók nem vihetnek magukkal személyes tárgyakat, feliratot, kabalafigurát és zászlót.

Schmitt Pál a NOB magyar tagjaként ezzel a javaslattal kívánta megóvni az Ifjúsági Olimpia eredményhirdetésének rendjét, különös tekintettel az esetleges túlzó nacionalista megnyilvánulásoktól.

A köztársasági elnök elmondta, hogy a győztesek és helyezettek nemzeti hovatartozása egyértelműen megállapítható, mert bemondják országuk nevét, tiszteletükre felvonják a nemzeti lobogót, elhangzik a nemzeti himnusz, valamint az egyenruhájukon is feltüntetik országuk címerét.

Schmitt szerint az ifjúsági ötkarikás esemény célja nem a nemzetek vetélkedése, hanem a világ fiataljainak nemes megméretése a sporton keresztül, és hogy mindemellett egymást tiszteletben tartva, barátságokat kötve, jobban megismerjék egymást.

Csütörtökön Schmitt telefonon gratulált Molnár Zoltánnak, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkárának abból az alkalomból, hogy Dudás Eszter triatlonista megszerezte Magyarország második aranyérmét."

Forrás: http://www.inforadio.hu/hir/sport/hir-373718

Először azzal jönnek, hogy szó sem lehet az adósságrendezésről, mert hatalmas veszélyekkel jár! Másodszor meg a túlzott nacionalizmus veszélyétől óv minket az ,,ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit, de annyira azért mégsem" típusú hazafiasságot és nemzeti érzelmeket felvonultató újdonsült köztársasági elnök.

Mi ez? Amolyan magyarkodás polgári módra?

Kendtek értik ezt? Mer' én nemigen.

Persze, az alapfelállás mindenki számára világos, rühellik a JOBBIKOT. Tiszta sor. Elvégre mégiscsak furcsán venné ki magát, ha nem a szavazófülkékben lezajlott ,,forradalom" eredményeként kétharmados parlamenti többségre szert tevő polgári pártszövetség lenne a legnemzetibb széles e hazában, hanem holmi jöttment, szélsőséges figurákkal is lepaktáló radikális bagázs. Hát ez aztán mán végképp tűrhetetlen!

De azon azért már csak fennakad a magamfajta, a nép egyszerű soraiból származó, adófizető barom státuszában leledző bérrabszolga is, hogy egy olimpiai bajnok tesz ilyen javaslatot. Pár évvel ezelőtt a foci vébé kapcsán dobta be valamelyik eszement barom, hogy hát tulajdonképpen nincs is szükség nemzeti válogatottakra, mert az a nacionalizmus életben tartását szolgálja. Azzal a röpke gondolattal, hogy akkor tulajdonképpen értelmét veszti a világbajnokság kifejezés, senki sem foglalkozott.

Arra az apró momentumra meg aztán végképp ne is pazaroljuk a drága időt, hogy a politikai gyorstalpaló szamárlétráját pillanatok alatt megmászó karrierdiplomatánk a felemásra sikeredett kettős állampolgárságról szóló törvénykezés után dobta be kis ötletét a politikai uborkaszezon állóvizébe, unaloműző fodrozódás gyanánt, ha élhetek ezzel a halmozott képzavarral.

No, mármost az imídzsváltáson átesett kollégiumi szobatárstól az elképesztő baromsággal előrukkoló, kormányülésekre ellátogatni szándékozó köztársasági elnökig bezáróan mind azt a látszatot látszanak alátámasztani, hogy EZ a Fidesz bizony nem AZ a Fidesz. Érdekes dolog ez, hiszen az ország egy emberként várta, hogy végre fellélegezhessen és véget érjen a nyolc szűk esztendő posztkommunista, magánszocializmusba hajló vadkapitalista vircsaftkodása, és amikor végre eljött a várva várt pillanat, valahogy nem tudunk igazán örülni.

De minek is tudnánk annyira örülni? Mitől is tudnánk annyira örülni. A szar szinte már teljesen ellepett bennünket, hál' Istennek, gyakorlatilag az utolsó utáni pillanatban húztak ki bennünket annál a szalmaszálnál fogva, amin eddig a levegőt vettük, és mi valahogy mégsem vagyunk maradéktalanul boldogok.

Ilyen van?

De hát mitől is lennénk azok? A könyvelőd rögtön közli veled, hogy Viktor Viktor egyik első intézkedése nyomán mennyit fogsz bukni az alkalmazotti kedvezmény megszüntetésével. A rézangyalát! A Kósa-Szijjártó gumicsont-duót most egy elegáns Kiss bácsi-féle mozdulattal ,,ugorgyuk át", túl értékes a tisztelt Olvasó ideje és energiája, hogy akárcsak egy árva szót is pazaroljunk rája.

No, de! Emellett a kis ötletbörze mellett, amit Pali bátyánk bédobott a nagyérdemű elé, azér' mán csak ne menjünk el szó nélkül! Most mondják meg nekem, de őszintén, magyar ember az ilyen?! Olimpiai bajnok az ilyen? De legalábbis milyen olimpiai bajnok az ilyen?

Kendtek értik ezt? Mer' én nemigen.

Túlzó nacionalista megnyilvánulás, ha valamelyikük magával viszi a koronáscímeres nemzeti trikolórt? És ha annak számít, mármint túlzónak, vajon mennyire túlzónak? Csak kicsikét, közepesen súlyosnak, vagy egyenesen pofátlan, a többi nemzetet vérig sértő sulyokelvetésnek?

Néhány alkalommal kifejtettem gondolataimat annak kapcsán, milyen felmérhetetlen károkat tud okozni, amikor a gyarló ember önnön esendőségét figyelmen kívül hagyva a Jóisten babérjaira tör, és önhatalmúlag a Teremtő valamint a természet által alkotott törvények fölé helyezi az írott jog betűjét. Csak baj származik belőle. A könyv népének nevezett társaság az írott történelem során ezt a hibát a kelleténél jóval többször követte el.

Most is ez jutott eszembe, amikor Scmitt Pál javaslatáról és annak elfogadásáról szóló hírt olvastam.

,,A köztársasági elnök elmondta, hogy a győztesek és helyezettek nemzeti hovatartozása egyértelműen megállapítható, mert bemondják országuk nevét, tiszteletükre felvonják a nemzeti lobogót, elhangzik a nemzeti himnusz, valamint az egyenruhájukon is feltüntetik országuk címerét."

Tudom, hogy ezt is már leírtam párszor, Woody Allen ,,Agyament Harry" című filmjében - melyben Billy Cristal formálja meg kitűnően a sátánt - az ügyvédek külön szintet kaptak a pokolban. Rögtön ez jutott az eszembe. Mindent meg lehet magyarázni, meg lehet indokolni szépen, érvekkel körülbástyázva, mintha csak valamiféle ügyvédi magyarázkodást, vagy mindenre kiterjedő, apró betűs részekkel teletűzdelt több tízoldalas banki szerződést olvasnánk arról, hogy mit miért nem lehet. Mármint neked, ügyfélnek, állampolgárnak stb., és mi az, amit veled megtehet az állam, a bank stb. Látjuk a betűket (az apró-betűs részhez Carl Zeiss optika igénybevétele javallott), tudatában vagyunk, hogy magyarul írták, el is tudjuk olvasni, csak éppen nem értjük!

Nem értjük, mi végre az egész. Nem értjük, miért az áll elő ilyen ostoba és szükségtelen javaslattal, mint aki előállt egy ilyen ostoba és szükségtelen javaslattal. Az abszurdum non plusz ultrája.

Sokak talán szóra sem tartják érdemesnek a probléma felvetését, hiszen hiányzik belőle a mostanság oly divatos, és sajnos honfitársaink jelentős részét megfertőző, eredetileg a magyarokra egyáltalán nem jellemező, áras népek szemléletmódja, azaz a károkozás tulajdonképpen nem forintosítható. De abban azért ugye mindannyian egyetértünk, hogy sok olyan dolog van, ami fontosabb a pénznél? Hát ezért bátorkodtam szóvá tenni újdonsült köztársasági elnökünk megmozdulását.

Meg aztán gyakorta hallani manapság olyan szirénhangokat, természetesen nem EU-konform forrásokból és természetesen a pálya széléről - a pálya alatt értsd a Törvényhozás Házát (gyengébbek kedvéért a Parlamentet, még gyengébbek kedvéért az Országgyűlést) -, hogy hát ez a bagázs csak színében más, az ,,A" helyett a ,,B" projektet hajtja végre, mely szerint most mán nem muszáj, hogy a szar teljesen ellepjen bennünket, innentől most mán kidughassuk a fejünket is belőle, hogy lélegzethez jussunk, de az utasításokat, na azokat ugyanonnan kapják. Csodálkozunk, hogy vannak ilyen szirénhangok? Csodálkozunk, hogy manapság már nem tudunk csak úgy legyinteni ezekre a szirénhangokra? Ne csodálkozzunk!

Jó Ha Figyelünk!

Pali bátyánkra is, a pártjára is, nehogy palimadárnak nézzenek bennünket, és a végén már (túl)késő legyen!

,,eszmélnél, de eszme csak övé jut eszedbe,
néznél, de csak azt látod, mit ő eléd varázsolt,
s már körbe lángol erdőtűz gyufaszálból,
mert amikor ledobtad, el nem tiportad;

s így rád is ő vigyáz már, gyárban, mezőn, a háznál,
s nem érzed már, mi élni, hús és kenyér mi,
mi szeretni, kívánni, karod kitárni,
bilincseit a szolga maga így gyártja s hordja;
ha eszel, őt növeszted, gyermeked neki nemzed"

(Egy mondat a zsarnokságról - részlet)

Isten áldja Magyarországot!


1 öntudatos pécsi polgár


www.johafigyelunk.hu

Nemzeti InternetFigyelő

Forrás: internetfigyelo.wordpress.com

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=70781
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Kampusch-ügy mint a demokrác
  2010-08-30 21:09:13, hétfő
 
  A Kampusch-ügy mint a demokrácia cáfolata


Az osztrák pedofil ügy, az elrabolt Natascha Kampusch esete kapcsán már tényként kezelik, hogy az akkor tíz éves kislánynak azért kellett nyolc évig szenvednie az elrablója által épített bunkerben, mert a hatóságok politikai okokból eltussolták az ügyet és akadályozták a nyomozást.

A közelmúltban előkerült akták alapján az elkövetőt pár nappal a kislány eltűnése után megállították a rendőrök, mert a leírás illett a gépkocsijára. Akkor egy civil tanú és egy rendőr is Priklopil ellen vallott. Ezt a rendőrség felső utasításra nem vette figyelembe, mivel a regnáló hatalom el akarta kerülni a botrányt a választások előtt. Tehát a legsúlyosabb megítélés alá eső bűncselekményt politikai okokból nemhogy eltussolták, de ahhoz bűnsegédletet nyújtottak.

Az eset teljes mértékben igazolja a ,,Teret az igazságnak!" szlogenű akciónkat. A politika a legaljasabb szintre süllyedt, bűncselekményeket tussolnak el, akadályozzák a nyomozást, gyilkosokat és pedofilokat hagynak szabadon garázdálkodni, politikai taktikázás miatt.

Az esetnek (eseteknek) még egy velős mondanivalója van: újabb érv a váltógazdaságos parlamentáris demokrácia ellen. A meghatározott időnkénti pártcserés választások a haladást ellehetetlenítő ciklusonkénti ide-oda rángatás értelmetlensége és országromboló hatása mellett más súlyos következményekkel is járnak. A nemzetérdek és a nép helyett önmagukat szolgáló pártok érvényesülésükért bármire képesek!

A parlamentáris demokrácia egyenlő az elszabadult és hatalmilag támogatott bűnözéssel (amit az erősödő bűnözési hullám tesz egyre súlyosabbá és nyilvánvalóbbá), lerövidítve: a demokrácia gyilkosság és pedofília! Leegyszerűsítés és demagógia? Lehet. Csakhogy ez a valóság!

Bükkfalvi Roland - Jövőnk.info
2010. augusztus 30. - 14:37


http://jovonk.info/2010/08/30/kampusch-ugy-mint-demokracia-cafolata
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ennyit a "honvédőkről"
  2010-08-30 21:04:40, hétfő
 
  2010-08-29. 10:00
Lovas István: Drága Afganisztán


Hende Csaba szavaival ?aljas orvtámadás? érte Afganisztánban a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport konvoját, aminek következtében életét vesztette Pappné Ábrahám Judit posztumusz hadnagy. E cikk leadásakor életveszélyes állapotban és kómában hozták haza Kolozsvári György zászlóst, aki társaival együtt szintén a tálibok támadásakor sérült meg.

Teljes együttérzésünk az övék.

Ugyanakkor fel kell hagynunk az emberéletben és anyagiakban hatalmas károkat okozó önámítással.

A tálibok afgánok, még akkor is, ha szarvval és patával ábrázoljuk őket. Az afganisztániak jó része érzi úgy, hogy hazájukat védik egyrészt az idegen megszállók, másrészt a megszállók által a nyakukra ültetett korrupt afgán kormánnyal szemben. A tálibok ? melegítsük fel a régi szót, hogy megértsük az új helyzetet ? partizánharcot folytatnak. Talán emlékszünk a szovjet partizánokra, akik a Szovjetuniót a II. világháborúban megtámadó német csapatok ellen harcoltak, olykor az elfogott katonákat élve megskalpolva. Amikor orvul támadtak ? ez tették szinte mindig, hogy ellensúlyozzák a szemben álló fegyverek mennyisége és minősége közötti különbséget ?, nem volt újsághír, sem elítélt harcmodor. Honvédelemnek nevezték a szovjetek. Ugyanennek a kifejezésnek használata miért tilos akkor, ha az amerikai és NATO-megszállók ellen folyik az eszközökben szintén nem válogatós harc?

Afganisztánban a magyar részvétel döntés eredménye. E részvétel ? minden ellenkező állítással szemben ? nem kötelező. Legutóbb a hollandok mondtak búcsút a reménytelen háborúnak. Továbbá, az ott harcoló magyar katonák nem sorkatonák, hanem anyagi ellenszolgáltatás jegyében vállalták és vállalják a veszélyt. A költségeket az adófizetők állják.

Az Egyesült Államok belerokkan újkori háborúiba. Joseph Stiglitz Nobel-díjas amerikai közgazdász és a Harvardon tanító Linda Blimes kollégájával 2008-ban megjelent könyvük becslése szerint az afganisztáni és iraki háború költsége csillagászati: 3 ezerbillió (egy billió = 1012) dollár. A szintén Nobel-díjas Paul Krugman közgazdász másfél hete írt cikke szerint Amerika iszonyatos eladósodottsága eredményeként az országban sorra és szó szerint hunynak ki a fények, mert egyszerűen nincs pénz közvilágításra.

Afganisztánt történelme során eddig senki nem tudta leigázni.

Mérget vehetünk rá: ezután sem tudja.

A nappal békés pastu, hazara, tadzsik és üzbég paraszt éjjel félelmet és áldozatot nem ismerő partizán.

A katonának önként kiutazó honfitársainkat pedig óva kérjük, gondolják meg: életüknél nincs drágább.
Lovas István - MN Képeslap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az LMP-nek adja maradék ajánló
  2010-08-30 21:01:49, hétfő
 
  http://kuruc.info/r/52/65078/

2010-08-30. 09:38
Az LMP-nek adja maradék ajánlószelvényeit a Fidesz


Ajánlószelvényekkel tömné ki a terézvárosi LMP-t a VI. kerületi Fidesz.
A Kuruc.infót a Fidesz kerületi kampánystábjának névtelenséget kérő tagja arról tájékoztatta, hogy súlyos, de sajnos nem egyedülálló törvénytelenségre készül a kormánypárt. A Fidesz délben összeülő kampánystábja határoz arról, mennyi ajánlószelvényt adjon át a vártnál is gyengébben teljesítő Lehet Más a Politika helyi jelöltjeinek. A Fidesz bőven rendelkezik felesleges kopogtatócédulával, bár a belső ellentétektől megroggyant terézvárosi narancsosoknak nem úgy ment a gyűjtés, mint ahogy várták. Ennek ellenére a VI. kerületi fideszesek erősíteni akarják a társadalmi támogatottságát tekintve tavasszal a valósnál kétszer olyan jól szereplő LMP-t, mert első számú koalíciós partnerként tekintenek a Terézvárosban néger polgármesterjelöltet állító (még hivatalosan nem jelölt, nincs meg az induláshoz szükséges szelvénymennyiség) lámpaernyősökre.
Az LMP az eddigi adatok alapján megroppant még a fővárosban is. A Jobbik tavasszal Budapesten érte el a leggyengébb eredményt, de most sokkal jobban áll, mint az LMP. Ha péntekig a legtöbb LMP-s jelölt összegyűjti céduláit, s még Jávor Benedek is, akinek a kétharmada hiányzik, akkor az nem lehet másképp, mint hogy a kormánypárt sok ezer ajánlóval segíti csak Budapesten a zsidó kistestvérét.
A Fidesz előtt egy cél lebeg: hogy meggyengítse a Jobbikot. Budapesten még nem merik felvállalni azt, amit vidéken, hogy az MSZP-vel is összefognak a Jobbik ellenében, így a fővárosban az amerikai zsidó tőke által pénzelt LMP a Fidesz szövetségese.
A magyaroknak közös érdekük megakadályozni a kétharmad birtokában törvénysértő eszközökkel élő Fidesz-LMP koalíció nemzetellenes politikai játszmáját.


Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
30 milliót zsarolt ki Hagyó a
  2010-08-30 20:56:07, hétfő
 
  2010-08-30. 14:00
30 milliót zsarolt ki Hagyó a BKV volt vezérigazgatójától

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint Hagyó Miklós 30 millió forintot zsarolt ki a BKV volt vezérigazgatójától, Balogh Zsolttól.

Zsarolás megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki az ügyészség Hagyó Miklóst. A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a volt főpolgármester-helyettest azzal gyanúsítják, hogy 2008 márciusában arra utasította a BKV megbízott vezérigazgatóját, hogy évente 15 millió forintot adjon át a részére.
Balogh Zsoltot azzal zsarolta, ha ezt nem teszi meg, ellehetetleníti egy 2007 decemberében szabálytalanul kiállított teljesítés-igazolás miatt. Az ügyészség szerint egyébként ezt az igazolást is Hagyó utasítására fogadta el szabálytalanul a volt BKV-vezér.
"E fenyegetéssel, valamint az általa folyamatosan tanúsított erőszakos, ellentmondást nem tűrő viselkedéssel Hagyó Miklós félelmet keltett Balogh Zsoltban, aki ennek hatására jogtalan előnyként 2008. és 2009. évben is 15-15 millió forintot juttatott Hagyó Miklósnak" - áll a közleményben.
Hagyó Miklós panasszal élt a gyanúsítással szemben, tanúvallomásában tagadta a tettet.
A volt főpolgármester-helyettes szeptember 17-ig biztosan előzetes letartóztatásban marad.

(Hírszerző javítva)


http://kuruc.info/r/2/65090/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zámolytól Párizsig - Kövesse m
  2010-08-30 20:50:46, hétfő
 
  2010-08-30. 18:20
Zámolytól Párizsig - Kövesse meg Magyarországot a negyven hazaáruló!

Zámoly. Kicsiny falu Fejér megyében a Zámolyi medence déli részénél, összlakossága nem éri el a 3000 főt. Székesfehérvártól 13,5 km, Csákvártól 11 km, Csákberénytől 10 km, Sörédtől 10 km, Mórtól 23 km, Bodajktól 19,5 km távolságra található. Történeti forrásaink egy baljóslatú eseménnyel összefüggésben említik meg először a település nevét: a Vata-féle felkelés idején itt vakították meg 1046-ban a szerencsétlen sorsú Orseolo Péter királyt, aki trónját egy másik szörnyű merényletnek köszönhette: néhány évvel korábban az ugyancsak tragikus sorsú Árpád-házi Vazul (Vászoly) herceg fosztatott meg szeme világától, három gyermeke, András, Béla és Levente pedig csak száműzetésbe vonulva menthette meg életét.

A szegény, ártatlan, kirekesztett és üldözött zámolyi romák Strassburgban

Zámoly azonban az évezred végén újra történelmet írt. Ki ne emlékezne a zámolyi romák szívet tépően sanyarú kanosszájára, melynek híre bejárta akkoriban a világsajtót, s végül Franciaország, nemes gesztust gyakorolva, menedéket adott Krasznai József népének, aki afféle mitológiai hősként dacolt az akkori Fidesz-kormánnyal, ármánnyal-fortéllyal, kirekesztéssel, rasszizmussal, xenofóbiával, míg végül is modern kori Mózesként vezette a választott hazába, a Kánaánként a távolban derengő Franciaországba sokat próbált, sors tépte-üldözte szerencsétlen népét. S az európai hatalmasságoktól, EU-s intézményektől, no meg annak mindenható sajtójától jól megkapták az ilyenkor elmaradhatatlan PR-közhelyeket az idegen- és fajgyűlölő, cigányüldöző mucsai magyarok is.
Igaz, volt ennek a szívfacsaró, posztmodern kori odisszeiának némi mellékzöngéje is. Mindenekelőtt az, hogy a Krasznai-klán franciaországi exodusra induló tagjai egy csákvári fiatalember meggyilkolásának folyományaként rájuk váró magyarországi büntetőeljárás várhatóan igen kellemetlen következményei elől szöktek Strassburgba, s miként azt a rendkívül jól értesült brit biztonságpolitikai lap, a Jane's Defence akkoriban nyilvánosságra hozta, az utazás megszervezésére némi orosz és izraeli kapcsolatok aktiválásával került sor, a magyar állam lejáratásának szándékával. Az FSZB, vagyis az orosz biztonsági szolgálat, ha úgy tetszik, a KGB utódszervezete, továbbá egy Katz Katalin nevezetű állítólagos jeruzsálemi tanárnő mozgatta a háttérben a szálakat magyarországi cinkosaikkal konspirálva.
Mindenesetre a nemes célt sikerült elérniük: jól megtépázták Magyarország nemzetközi renoméját, adtak egy nagy fenékberúgást a közismerten már az ősidők óta intoleráns, kirekesztő és mindenféle idegent gyűlölő magyaroknak.
Történetünk azonban a zámolyiak franciaországi menedékjogának megadása után vesz igazán érdekes fordulatot. 2001 márciusában ugyanis a fasizmus fantomképével már 1990 óta lézerpallossal s lankadatlan éberséggel viaskodó negyven hős toleranciabajnok értelmiségi köszönőlevelet írt Franciaország miniszterelnöke, Lionel Jospin számára, melyben leróják szervilis hálájukat azért, hogy e klasszikus, a tolerancia és a liberalizmus legnemesebb hagyományaival rendelkező köztársaság menekültjogi státuszt adott ezeknek az "olyannyira szeretetre méltó" embereknek. Talán nem lesz teljesen haszontalan, ha eme levél néhány gondolatát újfent megosztjuk a nyájas olvasóval.

Íme a veretes sorok:

"Hisszük, hogy a francia társadalom szolidaritása a menedékkérőkkel és a francia hatóság döntése tanulság lesz a magyar társadalom számára. Az európai integráció folyamata nem zárulhat le addig, amíg az ország félmilliós roma népessége nem teljes értékű polgára a magyar társadalomnak".

Ezek után érdemes egy pillantást vetnünk arra, hogy kik is azok a cigányokat mindig kellően biztonságos távolságból szerető, s annak menedékében a provinciális magyaroknak észt osztó bizonyos aláírók. A teljesség igénye nélkül, néhány ma is többé-kevésbé aktív, illetve életben lévő közszereplő:

Esterházy Péter író
Gombár Csaba társadalomkutató
Halmai Gábor alkotmányjogász
Hell István újságíró
Horváth Aladár roma polgárjogi aktivista
Jancsó Miklós rendező
Kende Péter politológus
Kenedi János író
Konrád György író
Kőszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság elnöke
Lengyel László közgazdász
Nádas Péter író
Szikinger István ügyvéd
Tamás Gáspár Miklós filozófus

Ám azóta már olyan elhalálozott, közismert baloldali személyiségek is aláírták a dokumentumot, mint például a Sztálin halálának alkalmából lírai nekrológgal jelentkező költő, Eörsi István, Ferge Zsuzsa szociológus és Faludy György író.
S ezek után ugorjunk tíz esztendőt az időben. 2010 augusztusát írjuk. S mit ad Isten, Franciaországból vészjósló hírek érkeznek. A francia belügyminiszter július végi rendelete értelmében a köztársasági hagyományaira és toleranciájára méltán büszke országban három hónapon belül felszámolják az illegális cigánytáborok felét, és szinte azonnal kitoloncolják Romániába és Bulgáriába azokat a cigányokat, akik bűncselekményeket követtek el. A rendelet végrehajtását az illetékes francia hatóságok azonnali hatállyal meg is kezdik. S az Európai Unió központjában némi zavarodottság támad. Az EU szocialista frakciója Franciaország uniós megrovását sürgeti, a román és bolgár vezetők pedig - megijedve a saját állampolgáraik hazatérésének fejük felett Damoklész kardjaként függő, fenyegető lehetőségétől - a cigányok deportálásával vádolják Párizst.
A francia államfő, Nicolas Sarkozy azonban hajthatatlan, s közli, hogy folytatódik a cigányok kitoloncolása Franciaországból, mert nem tűri, hogy haszontalan viták eltérítsék kormányát e tervtől. Sarkozyt sem a különböző emberi jogi szervezetek, sem politikai ellenfeleinek tiltakozása nem tántorítja el attól, hogy végigvigye a bűnöző és munka nélküli cigányok kitoloncolására irányuló intézkedéseit. A francia vezetés több alkalommal is felhívta a figyelmet arra, hogy az EU egyik alapjogának számító szabad helyváltoztatás joga nem szolgálhat ürügyként az embercsempészetre, a prostitúcióra, a koldulásra és általában bűncselekmények elkövetésére. Az pedig végképp elfogadhatatlan, hogy a cigányok az uniós alapelvekből csak azt a jogukat ismerjék, miszerint vándorolhatnak egyik ország nyomornegyedéből a másikba, s a jövevényeknek nem lévén munkahelyük és jövedelemforrásuk, méltánytalanul nagy terheket rónak a fogadó ország társadalombiztosítási rendszerére. Arról az apróságról már tudomást sem véve, hogy a hazatérés költségei is a francia adófizetőket terhelik.
Nos, ide jutottunk egy évtized leforgása alatt. Az "olyannyira szeretetre méltó" emberekből "tolvaj, bűnöző, prostitúcióból élő" cigányok lettek. Mivé fajult a világ. Ami a franciaországi események magyarországi vonatkozását és visszhangját illeti, a legfeltűnőbb a már-már legendává, s emberjogi mítosszá vált "negyven értelmiségi" (éppen e fogalom mitizáltságának okán maradunk a kifejezés használatánál, noha tisztában vagyunk vele - miként már utaltunk is rá fentebb - , hogy közülük sajnálatos módon mára már többen nincsenek az élők sorában) és az ő szellemi köreikhez tartozó egyéb jogvédő, másságtisztelő perifériális jelentőségű, ám korábban módfelett nagyhangú csoportocskák feltűnő és látványos lapítása. E harsány másság- és deviánsvédő megmondóembereknek talán illendő lenne most az alázat hangján megszólalniuk. Persze tudjuk, nem fognak. Soha nem tették eddig sem, amikor életidegen, steril, laboratóriumi körülmények között desztillált, doktriner nézeteiket szembesíteniük kellett volna a valósággal.
Ezek az emberiséget olyannyira szerető (csupán annak az országnak a többségi lakosságát mérhetetlenül és irracionális hevülettel gyűlölő) jóemberek mást sem szajkóztak tévedhetetlenségük és felsőbbrendűségük biztos tudatában, mint hogy a "civilizált nyugat-európai országokban" ún. kirekesztő, rasszista és idegengyűlölő megnyilvánulások a szalonképes politikai szereplők körében, valamint a közbeszédben elképzelhetetlenek. Ezzel szemben a "művelt Nyugat" nem kér a civilizált emberi normák legelemibb szabályait is betartani képtelen hordák jelenlétéből, azonmód fel is lép ellenük. Csakhogy nem kér mindebből a magyar, de a jelek szerint a román, a bolgár és más társadalmak sem. S ennek a militáns - két évtizeden át a magyar történelem legkártékonyabb politikai formációja, az SZDSZ körül csoportosuló - társaságnak megbocsáthatatlan történelmi bűne az, hogy már 1990 óta telekürtölte a nyugati társadalmak közvéleményét azzal az orbitális és aljas hazugsággal, hogy Magyarországon vészes fajgyűlölet és idegenellenes diszkrimináció zajlik, s csupán rövid idő kérdése a cigányok és a zsidók bevagonírozása és koncentrációs táborba zárása. Holott ők tudták a legjobban, hogy mindebből egyetlen árva szó sem igaz. Azonban, amikor a "művelt Nyugat" a maga életszagú valóságában szembesült a cigánykérdéssel, mérhetetlenül kevesebb türelmet tanúsított a jövevények kissé extrém életvezetési szokásait és mentalitását illetően, mint tették azt az általuk korábban olyannyira leszólt és kioktatott közép- és kelet-európai országok állami szervei és állampolgárai. Mert a normális életet élő, civilizált társadalmak polgárai valamilyen különleges perverzió folytán a nyugodt, kiszámítható és renden alapuló életet szeretik. Ki tudja, miért, de nem szeretik, ha betörnek otthonaikba és kirabolják őket, valamilyen rejtélyes oknál fogva szeretik reggel nyugodt lélekkel iskolába engedni a gyermekeiket, továbbá abban is biztosak szeretnek lenni, hogy kicsinyeik délután épen és sértetlenül érkeznek haza otthonaikba, ezen kívül nagyon-nagyon nem szeretik, ha megerőszakolják lányaikat és asszonyaikat, s uram bocsá' azt sem szívelik, ha kapubejárataik elé szarnak reggelre ismeretlenek. Ebben közös a francia, az olasz, a magyar, a finn, a román és a bolgár polgár normarendszere.
A Magyarországon - ki tudja, mi okból - a "rendszerváltoztatás" után inkvizítori szerepkörbe jutó (ennél sajnálatosabb és tragikusabb csak az volt, hogy ez a társadalom csaknem két évtizedig elfogadta ezeknek az ideológiai vezetőszerepét) balliberális kaszt szellemi-politikai fegyvertára mindössze két dologból állt: permanens lejáratókampányt folytatott Amerikában és Nyugat-Európában Magyarország ellen, s különféle hagymázos teóriákkal rukkolt elő a hazai ún. szélsőjobboldali veszéllyel kapcsolatosan.
Amit a "zámolyi üggyel" összefüggésben művelt az a bizonyos "negyven értelmiségi", nem más, mint a hazaárulás minősített esete. A mostani franciaországi történések tükrében különösképpen illendő és aktuális lenne egy bocsánatkérést elrebegni ama "negyvennek", azok nevében is, akik közben már eltávoztak soraikból. Hiszen amikor aláírtak, már akkor tudták, hogy a hazájukra szórt vádak az első szótól az utolsóig koholmányok. Noha innen hatósági eszközökkel még csak távozásra sem kényszerítették a zámolyiakat. Nem úgy, mint az akkoriban általuk modellországként feltüntetett Franciaországból napjainkban, ahol egyébként a helyi őslakosok nagyságrendekkel kevesebbet tűrtek, mint például a magyar falvak lakói Borsodban, Zemplénben, Szabolcsban, Nógrádban, s más helyein az országnak. De széplelkeink semmit sem tanultak, és semmit sem felejtettek: napjainkban is a magyar társadalomnak a "szélsőjobboldali" ideológiák és megoldások iránti vészes fogékonyságát hajtogatják papagáj módjára.
Miután azonban ma már valóban más szelek fújnak a hazai közéletben, mint 15-20 évvel ezelőtt, s immár a saját belterjes kávéházi asztaltársaságukon kívül senkit nem érdekel ezen urak és hölgyek véleménye, átkozódása és jajveszékelése, szerény javaslatunk a következő: hagyjanak minket békében a saját hazánkban, s, követve az "olyannyira szeretetre méltó" zámolyi védenceik példáját, fogják immár két évtizede becsomagolt legendás bőröndjeiket, s egy emblematikus szószólójuk szavaival "húzzanak el" innen. Senki nem fog utánuk könnyeket hullajtani.

Lipusz Zsolt - Kuruc.info

http://kuruc.info/r/7/65100/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tanító bemutatkozik
  2010-08-30 20:45:35, hétfő
 
  A tanító bemutatkozik az első osztályos gyerekeknek és megmagyarázza nekik, hogy ő szlovák.
Kéri az osztályt, hogy emelje fel a kezét, aki szintén szlovák.
Nem értik a kérdést, kedvezni akarnak a tanítónak, mindegyik nyújtja a karját, kivéve egy kislányt.
A tanító megkérdezi a gyereket, hogy ő miért nem csatlakozik a többiekhez.
- Mert én nem vagyok szlo ...tovább »vák - feleli a gyerek.
- Én magyar vagyok - mondja büszkén.
A tanár zavarban van, kipirosodik az arca és kérdőre fogja a gyereket, hogy miért vallja magát magyarnak.
- Apám, anyám magyar, tehát én is magyar vagyok - válaszolja.
A tanár még mérgesebb és kérdezi:
- Ha apád szarházi lenne, anyád szarházi lenne akkor te is szarházi lennél?
- Nem akkor szlovák lennék..
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
HírTv Ingatlanpiac ma reggeli
  2010-08-30 20:43:42, hétfő
 
 
HírTv Ingatlanpiac ma reggeli adás

Dömös polgármestere, Novák Lajos siófoki Aranypartot vizionál a Duna-kanyarba, Visegrádtól Esztergomig érő szállodák láncolatát!

Szabad-e ezt az embert újraválasztani ősszel?

Szabad-e tovább engednünk a Balcsi-partot már tönkretevő, most a Velencei tavat, az óbudai Hajógyári-szigetet, a Tisza-tavat és immár a Duna-kanyart is megcélzó pénzközpontú rombolást és tájtönkretételt?

Ha ez a polgármester tisztességes lenne, a falusi turizmust igyekezne erősíteni. Az mindenkinek jó és nem jár semmiféle tájrombolással. A pénzt az embereknek kell odaadni, hogy hozzák rendbe portáikat.

De láthatóan az ő szemei előtt zöldhasú-kötegek lebegnek (saját zsebe irányába).

A szakrális királyi központ pedig már nyilván eszébe sem jut, mit is tud ez az ember ilyesmikről.

Már az is tragédia, hogy Visegrádon simán kiirtottak több hektárnyi védett erdőt egy szállodáért (közel-keletieknek), elvették ásványvizünket és még a strandot is. El fogják számoltatni ezért valaha is a visegrádi polgármestert? (És Budapest új típusú belvárosi tönkretételéről már ne is szóljunk...)

A riport készítőinek sem jut eszébe, milyen csodálatos tájat igyekeznek haszonlesők tönkretenni, sőt még felvetik a javaslatot, tömörüljenek a térség települései közös szervezetbe, hogy külön régiót alakíthassanak, miként a Balaton-parti települések.

Marad még valami szép a Balatonon? Talán Tihany nyugati oldala, (210 km-ből cirka 4!!!) melyet valahogy az utolsó pillanatban valakik megmentettek a szállodaépítők elől. Így ezek most a Duna-kanyarra, Sukoróra az Óbudai-szigetre és a Tisza-tó falvaira vetik pénzükre vigyázó sunyi tekintetüket.

(olvasónktól)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 224 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2789
  • e Hét: 8521
  • e Hónap: 19632
  • e Év: 173128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.