Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Megnyító 2010 úszó EB
  2010-08-04 22:03:35, szerda
 
  Megnyító 2010 úszó EB

Schmitt Pál megnyitotta a kontinensviadalt
Schmidt Pál



Hivatalosan is megkezdődött a 30. úszó, műúszó, hosszútávúszó és műugró Európa-bajnokság Budapesten.
A megválasztott köztársasági elnök, az Eb fővédnöke a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában teltház, mintegy ötezer ember előtt elhangzott megnyitójában így fogalmazott:
"Meggyőződésem, hogy az úszás ünnepének, magyar sikereknek leszünk megint tanúi, akárcsak négy éve is. De nemcsak magunknak, a mi versenyzőinknek, hanem minden résztvevőnek kívánom, hogy élete legjobb formájában versenyezzen!"
Schmitt Pál előtt Gyárfás Tamás, a hazai úszószövetség és az Eb-t szervező bizottság elnöke azt emelte ki, hogy öt éven belül ez a negyedik kontinensviadal, amelynek Magyarország ad otthont.
Nory Krutchen, a kontinentális szövetség, a LEN elnöke köszöntőjében leszögezte, hogy "a nagyszerű Magyarország és népe különleges, bensőséges viszonyban áll a sporttal".
"Kevés helyen olyan nyilvánvaló ez, mint itt, a Margitszigeten. Ez a helyszín példátlan módon negyedszer biztosít tökéletes körülményeket ahhoz, hogy a kitűnő versenyzők a legjobb teljesítményt nyújthassák. A LEN hálás ennek a városnak, és büszke arra, hogy története olyan szorosan összekapcsolódik a magyar fővároséval" - mondta a LEN első embere

Táncosok a medencéből




Bangó Margit




100 tagú cigány zenekar




Tűzijáték



 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Távúszás 2010 EB
  2010-08-04 20:11:05, szerda
 
  Távúszás 2010 EB




Látótávolságon kívül
A hoszútávúszók Európa bajnokságának mezőnye a Hotel Marina strandjára költözött. Négy napig a kontinens innen várja majd az eredményeket.
A szervezők az első meglepetést azzal okozzák, hogy az érdeklődőknek a város másik végén kell jelentkezni. GPS legyen a talpán, aki a zegzugos utcákon gond nélkül megérkezik az Annabellából a Marinába. Közben kiderül, hogy angol szülők érkeztek lelkesen gyermekük versenyét megnézni, ám profi angolsággal is nehéz volt elmagyarázni nekik: nézni azt nem lehet. Vennének jegyet? Az nincs, kössenek el egy csónakot jön a kósza ötlet, ám ezt nem értékelik a britek. A házigazdák mentségére legyen mondva, hogy később a szigorúan őrzött területen találkoztam velük, ahol nézhették a versenyt.
Pontosabban sétálhattak a parton, rácsodálkozhattak a sátortáborra, amelyben helyet kapott minden, ami a profi lebonyolításhoz szükséges. A versenyből ugyanis semmit nem lehetett látni, a mezőny sok száz méterre a parttól kerülgette a bójákat.
Csupán a vízen csoportosuló motorcsónakok jelezték, hogy merre járhatnak a sportemberek. A kivetítőn csak az idő pergett, a hangosbemondó meglehetősen ritkán számolt be a helyzetről, akkor sem szaporította túlzottan a szót. Olyannyira nem, hogy a férfiak tíz km-es vetélkedője a féltávnál tartott, amikor az egyik német fiatalember fordult oda hozzám, hallva az első három helyezett nevét: hol van Lurz?
Senki nem tudta, ám az utóbbi évek legjobbja később előkerült: történetesen megnyerte a versenyt. A nyíltvízi úszás egyébként is egyértelműen külföldi számnak tűnt, magyar szót elvétve lehetett hallani a helyszínen.
Amikor a több éves pihenőm után szóltak Debrecenből, hogy menjek hosszútávúszni, azonnal igent mondtam - mesélt az egyik honfitárs, Risztov Éva. - Vajda Tamás edzővel kezdtünk el dolgozni és jó úton járhatunk, hiszen a két Európa kupa győzelem mindenképpen biztató.

- Reszkessenek az ellenfelek?
- Ezt azért így nem mondanám, hiszen a jobbaknak negyven-ötven verseny előnye van velem szemben. Ez óriási rutin és tapasztalat az ő oldalukon, de persze mindent megteszek a jó szereplés érdekében.
- Ritka a mezőnyben, aki össze tudja hasonlítani a medencés és a nyíltvízi szakágat.
- Valóban kevesen vagyunk ilyenek, sőt, itt a parton többen is megállítottak a vetélytársak közül, hogy én vagyok?! Ugyanakkor egyértelműen elmondhatom, hogy ez a szakág jobban tetszik. Nem néhány másodperc alatt dőlnek el a dolgok, van idő taktikázni, szükség van a fejre és egyébként is sokkal izgalmasabb a dolog. Az sem mellékes, hogy hiányzik néhány érem a kollekciómból.
- Mondjuk olimpiai arany.
- Például, de ezt nem én mondtam - zárta le a beszélgetést a debreceni jogi egyetem hallgatója
Ismerős arc bukkant fel az orvosi sátor mellett, ami szerencsére nem volt látogatott.
- Minden esetre felkészült a profi csapatunk - mondta Páll Zoltán megyei sportfőorvos, az Európa bajnokság egészségügyi csapatának vezetője. - Komoly gépekkel, például mentőautóval is, illetve alapos felkészültséggel várunk a feladatainkra. Remélem nem kell közbeavatkoznunk, noha a 25 km-es távon előfordulhat kihűlés. Négy napot a Balaton parton töltünk, aztán irány Budapest, ott folytatjuk a munkát. Ezt csak úgy lehet csinálni ahogy mi: élvezzük ezt a légkört és azt, hogy sokféle sportág kiválóságainak segíthetünk, ha arra rászorulnak.
Közben a fürdőnadrágos technikusok befűzték az alkalmi úszó pontonhidakba a kábeleket és megkezdődhetett a Balaton parti Európa bajnokságról a tudósítás a vízből és a partról
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
úszó-Eb Balatnfüred
  2010-08-04 19:53:26, szerda
 
  Elkezdődött az úszó-Eb - német arannyal

A Margitszigeten és Balatonfüreden is kezdetét vették a versenyek, az első napon két számban osztanak érmeket.
Balatonfüreden a férfiak 10 kilométeres nyíltvízi viadalával megkezdődtek szerda délelőtt a 30. úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság versenyei.

A címvédő, pekingi olimpiai bronzérmes német Thomas Lurz nyerte nyerte a magyarországi úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság első aranyérmét.

A 10 kilométeres távon végül a címvédő, pekingi olimpiai bronzérmes német Thomas Lurz nyert, így az Eb első aranyérmét szerezte. A két hazai induló közül Gercsák Csaba 26., Kutasi Gergely pedig 34. lett. Gercsákot úszás közben megrúgták, így nem indul a csütörtöki 5 kilométeres viadalon.
Az ezüstérem a világbajnok olasz Valerio Clerinek, a bronz pedig a 2008-as Eb-n második orosz Jevgenyij Dratcevnek jutott.

Eredmények - Nyíltvízi úszás (Balatonfüred), férfi 10 kilométer:



Európa-bajnok: Thomas Lurz (Németország) 1:54:22,5 óra
2. Valerio Cleri (Olaszország) 1:54:24,8
3. Jevgenyij Dratcev (Oroszország) 1:54:26,6

...26. Gercsák Csaba 1:56:33,1
...34. Kutasi Gergely 2:01:13,3


 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Balatonfüred 2010 EB
  2010-08-04 19:48:53, szerda
 
  Orosz győzelem női 5 km-en

Orosz aranyérmet hozott a balatonfüredi női 5 kilométeres hosszútávúszó viadal az Európa-bajnokságon.
Jekatyerina Szeliversztova nyerte a magyarországi úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság második aranyérmét azzal, hogy elsőként csapott a célba.
Az ezüst- és a bronzérem görög úszóknak, Kalliopi Araozunak és Marianna Limpertának jutott.
Eredmény - nyíltvízi úszás (Balatonfüred) - női 5 km
Európa-bajnok: Jekatyerina Szeliversztova (Oroszország) 1:02:34.7 óra
2. Kalliopi Araozu (Görögország) 1:02:37.3
3. Marianna Limperta (Görögország) 1:02:41.3

Balogh Vanessza 17., Csajági Tímea 19., Prohászka Ágnes pedig 21. lett a 23 fős mezőnyben.

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Eddig elégedettek az úszó-Eb-
  2010-08-04 19:42:50, szerda
 
  Eddig elégedettek az úszó-Eb-vel
Frissítve: 2010.08. 4. 18:04 Hír24

Az európai és a világszövetség vezetője is elismeréssel szólt a szervezéssel kapcsolatban az Európa-bajnokság nyitónapján
A kontinentális szövetség (LEN) luxemburgi elnöke, Nory Kruchten és Julio Maglione, a FINA, azaz a világszövetség első embere is méltatta a magyar szervezők munkáját a szerdai sajtótájékoztatón.
Gyárfás Tamás, a MÚSZ és a Eb szervezőbizottságának elnöke reményének adott hangot, hogy a vendégek ugyanilyen elégedetten nyilatkoznak majd akkor is, amikor a reptéren elköszönnek egymástól az augusztus 15-i zárást követően.
A tájékoztatón elhangzott, korábban soha nem fordult még elő, hogy a LEN 51 tagországából 43-nak a versenyzői legyenek jelen a vizes Eb-n, de a budapesti - és a hosszútávúszó viadaloknak otthont adó balatonfüredi - helyszínre érkezett csaknem 1000 induló szintén rekord az Eb-k történetében.
A legnagyobb mezőny az úszóké: 41 országból 591-et neveztek, a maratonistáknál 23 országból 110, műúszásban 19-ből 151, műugrásban pedig 23-ból 113 versenyző próbál szerencsét.
Az újságírói kérdésre, hogy milyenek a magyar esélyek - négy Európa-bajnokság után - egy vizes világbajnokság megrendezésére, Maglione igen pozitív választ adott.
"A legjobb feltételek adottak egy budapesti vb-re - mondta a FINA elnöke. - Csodálatos a város, csodálatos az ország, persze feltételei is vannak egy világbajnokság odaítélésének, így például kormánygarancia kell, bizonyíték, hogy minden fedezete megvan egy ilyen világesemény lebonyolításának. Jómagam azért is vagyok derűlátó az ügyben, mert most különleges a helyzet: Schmitt Pál személyében olyan elnöke van Magyarországnak, aki maga is olimpiai bajnok."
Maglione hozzáfűzte: a maga részéről minden támogatást megad, hogy a magyar főváros sikerrel pályázzon 2015-re.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Radványi Dóra úszó EB
  2010-08-04 19:39:22, szerda
 
  Mai kötelező rövid programban 11. hekyezést ért el.

...... ...........



A magyar műúszó lány a 11. helyen jutott be a legjobb 12 közé, így döntős a budapesti Európa-bajnokságon.




Radványi Dóra (képünkön) a kvalifikációs küzdelmekben a délelőtti kötelező után a 11. helyen állt, majd délután a szabadon választott programjával is 11. lett, így összesítésben ugyancsak a 11. pozícióban zárt a margitszigeti Széchy-uszodában.
A versenyben 13-an indultak, közülük 12 versenyző folytathatja szereplését szombaton.
A legjobban az orosz Natalja Iscsenko (97,650 pont) teljesített, őt a spanyol Andrea Fuentes (95,500) és az ukrán Lolita Ananaszova (91,600) követte. Radványi, aki az első magyar Eb-döntős szólóban, 76,450 pontot kapott.

Szabadon választott gyakolatának eredmény



Bejutott a döntőbe.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Úszó EB Margitsziget
  2010-08-04 19:18:37, szerda
 
  Úszó EB Margitsziget, Széchy-uszodában





Programok










 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Margit-szigeti úszó Eb
  2010-08-04 17:58:33, szerda
 
  Európa-csúccsal kezdődött a Margit-szigeti Eb

Európa-csúccsal indult a 30. úszó-, műugró-, szinkronúszó- és hosszútávúszó-Eb: az 51 LEN-tagországból 43 van jelen, ilyenre eddig még nem volt példa. Sportágakra lebontva: az úszóknál 41 ország 591 sportolója, a hosszútávúszóknál 23 111 sportolója, a szinkronúszóknál 23 ország 113 sportolója, a műúszóknál 19 ország 151 sportolója, összesen csaknem 1000 versenyző áll rajthoz, ez pedig szintén Európa-csúcs - tudtuk meg az esemény hivatalos nyitó sajtótájékoztatóján, amelyen rész vett dr. Julio C. Maglione, a FINA elnöke, Nory Kruchten a LEN elnöke, valamint Gyárfás Tamás a LEN alelnöke, a Magyar Úszószövetség elnöke.
Nory Kruchten a LEN elnöke szerint csodálatos a Margit-szigeti helyszín, csakúgy, mint négy éve. Külön megtiszteltetés, hogy itt van a sajtótájékoztatón dr. Julio C. Maglione, a FINA elnöke is. Ez jelzi az európai és világszövetség jó együttműködését.
,,Köszönet Gyárfás úrnak, hogy otthont ad Budapest a jubileumi, 30. úszó Európa-bajnokságnak. A magyar szövetség az egyik legaktívabb tagja a LEN-nek, számos sikeres versenyen bizonyított már. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a megnyitón itt lesz Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke, aki sportolóként is elért a legmagasabb szintre."
Doktor Julio C. Maglione, a FINA elnöke egyetért abban a LEN elnökével, hogy csodálatos a Margit-szigeti létesítmény, és ez Európa-bajnokság a világ egyik legfontosabb versenye.
,,Az időjárástól sok függ, de mint már azt elnök úr is elmondta, Gyárfás Tamásnak jó kapcsolatai vannak az égiekkel" - szólt Maglione.
Gyárfás Tamás, a LEN alelnöke, a Magyar Úszószövetség elnöke röviden reagált a dicsérő szavakra: ,,Köszönjük a sok kedves szót, abban bízunk, hogy amikor elhagyják az országot, akkor is ennyire elégedettek lesznek."
Cornel Marculescu, a FINA igazgatója kedves emlékekkel érkezett Budapestre. A sajtótájékoztató után felidézte ezeket a Nemzeti Sport Online-nak.
,,Negyven évvel ezelőtt a Kárpáti és Gyarmati nevével fémjelzett magyar vízilabda-válogatott ellen játszhattam, a magyarok hagyomáson jók a vizes sportágakban és a rendezésben is. Remélhetőleg ez most sem lesz másképp."
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Szinkronúszás, élőben nézd
  2010-08-04 17:38:49, szerda
 
  Szinkronúszás

...... ........... ........... ......



Élő közvetítés az alábbi linken ma 17 óra 50 perctől
Link




,,A szinkronúszás olyan, mint a 400 m, csak fejjel lefelé a vízben"

Radványi Dóra



Ő érte kell este szurkolni, mert bekerűlt a döntőbe.
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Barátság póló és szalag
  2010-08-04 12:46:03, szerda
 
  Névre szóló Barátság póló és szalag az alábbi kedves régi jó Ismerőseimnek, akik örültek az a jándéknak és meg is köszönték.

Klárinak
Link

V.Ildykónak/Tücsök Ildikó
Link

Czakóné, Áginak
Link

Incinek
Link

Sarkadiy - Nagy Katinak
Link

A többi kedves barátomnak ilyet küldtem.
...... ........... ........... ........... ........... ............


...... .....


Sajnos NEM mindekitől kaptam visszajelzést.
 
 
1 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2010.07 2010. Augusztus 2010.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 334 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5269
  • e Hét: 16899
  • e Hónap: 50053
  • e Év: 283800
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.