Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Szándékos tönkretétel avagy sz
  2010-09-12 20:57:30, vasárnap
 
  Szándékos tönkretétel avagy szlovák titkos-ügynökök a Magyar közigazgatásban?
(olvasónktól)

Komáromban kitették a megtelt táblát!!!! A Magyar kisvállalkozók exodusza soha nem látott méreteket ölt napjainkban. Még az egykori "miniszterelnök" Gy.F. minősíthetetlen, felháborodást keltő kijelentésére "el lehet menni", sem mentek el annyian, mint mostanában. Nő a kitelepülő kis és középvállalkozások száma, pedig állítólag már "vállalkozóbarát" kormányunk van! A vállalkozások életét meg fogják könnyíteni, ígérték, így a gazdaság fellendítése, meg úgy, a kis vállalatok a gazdaság motorja, bla, bla, bla.

Az igazság az, hogy a hajtóvadászat csak most kezdődött el igazán. A Gy F. kormány által elherdált, ellopott pénzt most ezeken az embereken akarják behajtani. Szóval elindult a terror. Teljesen megértem, hogy még az is áttelepül Szlovákiába, aki idáig küzdött, állta a sarat és nem futamodott meg, "magyar" és nem szlovák rendszámú autóval rohangált, mint az első hullámban kitelepülők. Képtelen vagyok elhinni, hogy a vállalkozások tudatos ellehetetlenítéséről van szó, ezért gondolom, hogy a szlovák kormány stratégiai pozíciókba, mint az APEH, meg az ÁNTSZ elhelyezett titkos ügynökei esküdtek fel a becsületes Magyar vállalkozók vegzálására. De mindennek van határa! Egyszer betelik a pohár, az ember idegei felmondják a szolgálatot és inkább átteszik a székhelyüket egy olyan országba, ahol hagyják őket tisztességben dolgozni. Van elég bajuk a gazdasági helyzettel, miért küzdjenek még a sok hülye köztisztviselővel is? Arról nem is szólva, hogy a legtöbb ilyen esetben a vérszívás egy perc alatt megszűnik, ha a kellő összeg előkerül a vállalkozó zsebéből. Hallottam egy ismerősömtől, hogy egy sok milliót a költségvetés kasszájába befizető cégnél az ÁNTSZ-től vizsgálatot vezető személy még abba is belekötött "miért kék az ajtó?" Gratulálok!!! Vajon tudják-e a felettesek, hogy milyen pusztítást végeznek ezek a frusztrált, pénzéhes, korrumpálható sáskák?

Komáromban már nem lehet üzlethelységet kapni, annyi a kitelepülő Magyar vállalat, hogy ez már szinte második honfoglalásként működik. Nem elég, hogy a Magyar kisvállalkozó, aki halált megvető bátorsággal vagy inkább kényszerből, teljesen mindegy, de nekifog "VÁLLALKOZNI", dacolva a pocsék gazdasági helyzettel, ami világszerte olyan amilyen, akkor még a hivatalok packázásával is számolnia kell és a hülyébbnél hülyébb pitiáner rendeletekkel is megküzdhet, mint Dzsingiszkán, szóval komoly mazohista hajlammal is rendelkeznie kell. Ahelyett, hogy ezeket az embereket, vállalkozásokat Magyarországon mindennap, mint hősöket éljeneznék és megkönnyítenék a küzdelmüket, kapásból el vannak könyvelve, mint adócsalók és a törvényt áthágók. Bűnösök, még mielőtt akármit bebizonyítottak volna ellenük. Ezek az intézmények most már inkább a náci SS és a valamikori spanyol inkvizícióra hasonlítanak.

Mindenki tisztában van azzal, ha egyszer ezek a bulldog és piranha keverékek belekötnek egy vállalkozásba, akkor csak a csontváz marad, hiszen addig nem nyugszanak, amíg mindent be nem leng a hullaszag. Csak a közvetlen környezetemben négy ilyen esetről tudok.

Szlovákia meg jól jár, örül a bevételnek, hisz nem kis pénzről van szó! A kitelepülő vállalkozások az áfát a szlovák államnak fizetik be, az adóról már nem is szólva! Szlovák állampolgárok ezrei jutnak álláshoz, míg nálunk történelmi csúcsokat dönt a munkanélküliség. Az egészségügyi járuléktól a kocsi regisztrációig minden a szlovák államkincstár bevételeit gyarapítja és így Magyarország már megint veszít, a szlovák állam pedig röhög a markába. Miért muszáj nekünk mindig hátul kullogni, a leghülyébbnek lenni, és mindent elpusztítani?

Kitűnő stratégia!!!! Gratulálok, így kell egy országot gazdaságilag tönkretenni, adó és áfa milliókat esetleg milliárdokat befizetőket elüldözni! Idegileg, érzelmileg már úgyis padlón vagyunk, ezek már csak az utolsó cseppek.

Nem tudom eldönteni, hogy ez az Orbán kormány tehetetlensége, még nem volt idejük eltakarítani a sok ITT ragadt szoci szabotőrt vagy mint mondottam, ez a szlovák kormánynak dolgozó titkos ügynöksereg "aknamunkája".

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közrendvédelmi telepre Stohl A
  2010-09-12 20:10:43, vasárnap
 
  Gyenge Zsolt: Közrendvédelmi telepre Stohl Andrással!

2010-09-12 19:42 barikád.hu


Örömhírt közlök: Jól érzi magát Stohl András! A nemzet Bucija vígan nyilatkozta ezt a minap, miután négy hónapja bedrogozva, autóbalesetet okozva, majdnem megölte egy-két embertársát és saját magát. Szerintem ez is magyarázat arra, hogy miért van szükség közrendvédelmi telepekre. Hát azért, hogy az ilyen Stohl félék ne beszélhessenek ilyesmiket, de még csak gondolni se merjenek hasonlókra. Csak miután a nekik kiszabott büntetést letöltötték, költségeit pedig ledolgozták a telepen.

Színművész gyanánt annyi kedvezményt azért adnék neki, hogy onnan vezethetné a Való Világot. Ezt kiérdemelte. Az élet persze nem erre halad, pedig Pintér belügyminiszter közbiztonsági győzelmi jelentései okán így kellene lennie, még ha cigánygyerekek potyognak is az égből. (Értik, cigyánygyerekek! Ha-ha!) Ehelyett az látszik körvonalazódni, mintha a magyar sztár, illetve médiavilág megpróbálná Bucit kimosdatni. Azt hiszem, itt lenne az ideje valakinek az interneten elindítani egy szavazást, hogy S. András gyanúsított kerüljön közrendvédelmi telepre!

Mert a végén még úgy járunk, mint Császár Előd esetében, aki miatt meghalt egy rendőr, ő pedig kapott érte 1 év 6 hónap felfüggesztett fogházbüntetést. Tehát egy jó nagy semmit. (Mondják, az ítélkező bíró ezután nyugdíjba is vonult.) Mert bizony, ha a mi kis Bucink megússza valami egyszerű ejnye-bejnyével, akkor tényleg nem kellene tinilányokat három napra lecsukni kétszáz forintos csokilopásért. Egyébként igen, mert senki ne lopjon. Főleg, ha politikus. Buci mellől én már most hiányolok néhány arcot: Kóka Jánosét, Horn Gáborét, Horváth Ágnesét, Szilvásy Györgyét, Draskovics Tiborét, Fletóét, csak, hogy párat említsek a celebek közül. A politikusbűnözőknek ugyanis szintén közrendvédelmi telepen lenne a helyük. Természetesen együtt azokkal a köztörvényesekkel, akiket az elmúlt nyolc év alatt kineveltek és rászabadítottak az országra. Itt nincs frakciózás, ez nem az országgyűlés.

Végezetül Pintér ,,Két hét alatt rend lesz" Sándornak szeretném jelezni, hogy az utóbbi két hétben két külföldit gyilkoltak meg Budapest belvárosában. Biz' Isten, ez már annyira rémisztő, hogy - így utólag - nekem az is elegendő lett volna, ha Pintér úr két évet mond. Legalább statisztikailag jobban állnánk. Mert bizony mitől lenne itt rend és közbiztonság, ha a fejekben hatalmas a káosz? Azokban a fejekben, melyekben a megélhetés egyenlővé vált a bűnözéssel, a nézeteltérés rendezése pedig a gyilkossággal. Látványosan itt csak erővel és elrettentéssel lehet rendet tenni. Ezért kell közrendvédelmi tábor, csendőrség és nemzeti gárda. Akik pedig selypegve ecsetelgetik, hogy ,,az erőszak az állam monopóliuma", jobban tennék, ha öltözetük alapján a népitáncosokban nem látnának azonnal letartóztatandó gárdistát. Inkább intézkednének a felől, hogy valóban minél több - akár önkéntes -rendfenntartó legyen az országban.

Mert, ha néhány évtized múltán az ország egyik fele lakatlan, a másik meg Lakatos lesz, akkor már késő. A hibát viszont éppen most követik el.

Gyenge Zsolt
barikad.hu

http://barikad.hu/node/61825
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bemegy a rendőr az orvoshoz eg
  2010-09-12 20:03:46, vasárnap
 
  Bemegy a rendőr az orvoshoz egy békával a fején.
Ámulva kérdi a doki.
Mi van magával ember ???
Mire a béka megszólal !!!
Nézze már doktor úr, mi nőt itt a seggem alatt !!!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Vona: szép számmal lesznek job
  2010-09-12 19:59:03, vasárnap
 
  Vona: szép számmal lesznek jobbikos polgármesterek



Csütörtökön Békésbe látogatott Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke. A választási kampány részeként Gyomaendrődön és Orosházán tartott lakossági fórumot. Lapunknak Gyomaendrődön adott interjút.

? Hogyan értékeli az elmúlt hónapokban végzett parlamenti munkát? Mennyire sikerült a Jobbiknak érvényesítenie elképzeléseit az Országgyűlésben?

? Tizenhét százalékkal, 47 képviselővel kerültünk be a parlamentbe. Nyilvánvaló tehát, hogy nem mi vagyunk a meghatározó erő, ez behatárolja a mozgásterünket is. Ezzel együtt úgy vélem, sikereket értünk el. A Fidesz nagyon sok elképzelést vett át a programunkból, megszülettek olyan törvények, melyeket eredetileg mi kezdeményeztünk. Ilyen például a bankadó, illetve az, hogy a trianoni békediktátum aláírásának napját, június 4-ét nemzeti emléknappá nyilvánították. Vannak politológusok, akik azt mondják, a Fidesz ezzel csak kifogta a szelet a vitorlánkból. Én azonban inkább úgy fogalmaznék: rákényszerítettük a Fideszt, hogy elfogadjon bizonyos törvényeket.

? Milyen eredményre számít az önkormányzati választásokon?

? Nagy párt vagyunk, eddig is könnyen vettük az akadályokat, most is így lesz. Arra számítok, hogy országosan több száz emberünk bekerül a képviselő-testületekbe. Elindultunk egy úton: bejutottunk az Európai Parlamentbe, aztán a magyar országgyűlésbe, most pedig az önkormányzatok következnek.

? Behatárolható, hogy az ország mely részein, illetve milyen nagyságrendű településeken számíthatnak a legtöbb szavazatra?

? Elsősorban a keleti országrészben, azon belül is az észak-magyarországi régióban számítunk jó eredményre. Biztos, hogy Békésben sem vallunk szégyent. Megítélésem szerint a kisebb településeken van nagyobb esélyünk, a nagyobb városokban kevésbé. A legnagyobb kérdőjel számomra Budapest. Ott az LMP is jelentős erőt képvisel, így nem igazán tudom megbecsülni az esélyeinket.

- Milyen reményeket táplálnak a polgármesteri székeket illetően?

? Ha beleszámolom azokat is, akik valamilyen civil szervezet zászlaja alatt, de a mi támogatásunkkal indulnak, akkor több száz polgármester-jelöltünk van. Biztos vagyok abban, hogy szép számmal lesznek jobbikos településvezetők a következő ciklusban.

? Megyénk 5. számú választókerületében szeptember 19-én időközi országgyűlési választásokat tartanak. Lát arra esélyt, hogy az Önök embere lesz a befutó?

? Vallom, hogy semminek sem szabad úgy nekiindulni, hogy vesztesek leszünk. Most, ebben a választókerületben is nyerni szeretnénk. Ugyanakkor a realitásokat is figyelembe kell vennünk. A realitás pedig az, hogy az emberek pillanatnyilag még a tavaszi választásokon győztes párt felé húznak. Nehéz lesz tehát győznünk, de szép eredményre számítunk.

? A napokban látott napvilágot Szegedi Csanád, jobbikos Európai parlamenti képviselő elképzelése arról, hogyan lehetne rendezni Miskolcon a cigánykérdést. Ön is egyetért azzal, hogy az ottani bűnöző romákat közrendvédelmi telepekre kellene egybegyűjteni?

? Egyetértek. Nem azt mondom, hogy ez a legjobb megoldás, de ahhoz, hogy garantálni tudjuk a tisztességes többség nyugalmát, valamit tennünk kell a bűnöző kisebbség ellen. Fontos megjegyezni, hogy itt nem csak a cigányokról van szó, hanem valamennyi bűnöző elemről. Az elkülönítéssel, a mozgásuk, viselkedésük folyamatos ellenőrzésével megelőzhetők az újabb bűncselekmények. Ha a miskolci közrendvédelmi telep beválna, akkor később modellként szolgálhatna az ország más részein is.

beol.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hende vezetésével bátran áldoz
  2010-09-12 19:56:23, vasárnap
 
  2010-09-12. 18:47
Magyarország egyedül is folytatja a háborút Afganisztánban?

Két eset lehetséges: a magyarországi provincia úgynevezett honvédelmi vezetése vagy az irányvonal változásait nem képes követni, de nincsen kizárva az sem, hogy megint túllihegik az ügyet a fiúk.

Hende vezetésével bátran áldozunk adóforintot és katonát egy vesztes háborúban

A legújabb hír szerint ugyanis Magyarország több harci alakulatot küld Afganisztánba, miközben csökken a segélyek elosztásával és az újjáépítéssel kapcsolatos feladatokkal megbízott katonák száma. Történik mindez akkor, amikor az Egyesült Államok 2011 júliusában ki akarja vonni csapatait Afganisztánból, mi több, az amerikaiak immár közvetlen tárgyalásokba is bocsátkoztak a tálibokkal távozásuk körülményeinek tisztázása céljából.
A kérdés tehát a következő: miért küld a ,,magyar" kormány újabb egységeket egy olyan háborúba, amely nyilvánvalóan elveszett? Ezt a kérdést kellene úton-útfélen Hende Csabának, Simicskó Istvánnak, Martonyi Jánosnak, de magának Orbán Viktornak is nekiszegezni. Netán egymagunkban is harcolunk tovább, akkor is, amikor már ,,megbízható szövetségeseinknek" híre-pora sem lesz? Ami pedig az amerikaiak és a tálibok között immár közvetlenül zajló tárgyalások szenzációs hírét illeti, az is roppant figyelemre méltó. Eddig ugyanis azt hallottuk, hogy a tálibok mind egy szálig ,,terroristák", akikkel ugyebár nem szabad szóba állni sem. Vagy változott volna az irányvonal, és a tálibok immár nem számítanak ,,terroristának"? Ebben az esetben viszont hosszú évek óta hazudnak nekünk, ami persze nyilvánvaló, csakhogy most a hazugok ország-világ előtt lelepleződtek. (Nem először persze, és nem is utoljára.) A ,,véleményformáló elit" alighanem úgy akar majd kikeveredni ebből a csávából, hogy el akarja hitetni a közvéleménnyel: a tálibok immár ,,megváltoztak", túlsúlyra jutottak közöttük a ,,mérsékeltek", akikkel immár szóba lehet állni.
Az amerikaiak és a tálibok közötti tárgyalások útját egyébként a pakisztániak és a szaúdiak egyengették - közölte a sajtó képviselőivel egy neve elhallgatását kérő pakisztáni magas rangú katonatiszt. Pillanatnyilag Mullah Omar tálib vezér nem vesz részt közvetlenül a megbeszéléseken - általában ő maga személyesen nemigen alkudozik -, mindamellett Afganisztán 9 évvel ezelőtt történt megszállása óta első ízben áldását adta a közvetlen tárgyalások megkezdésére a megszállókkal - tájékoztatott a pakisztáni illetékes. A megbeszélések legfőbb témája természetesen az országban állomásozó 150 ezer főnyi megszálló erők kivonása. A legelső tárgyalási forduló során napirendre került a guantanamói fogolytáborban rabságban tartott 60 pakisztáni tálib harcos sorsa is. A pakisztáni katonatiszt állítása szerint az amerikaiak lehetővé teszik majd, hogy az iszlamabadi kormány illetékesei meglátogassák a foglyokat, sőt az sem elképzelhetetlen, hogy az amerikaiak ,,jó szándékuk jeleként" szabadon engedik a tálib harcosokat.
Ami pedig a csapatkivonást illeti, pakisztáni biztonsági forrásokból származó információk szerint az amerikaiak azt szeretnék, ha erőik egy része az ország északi körzeteiben továbbra is ottmaradna, cserébe azért, hogy a déli területeket teljesen átengedik a táliboknak. Csakhogy az afgán szabadságharcosok Afganisztán egészének felszabadítását követelik, és nem hajlandók hozzájárulni az északi országrész megszállásának további fenntartásához. A másik kulcskérdés az al Kaidával kapcsolatos. Az Egyesült Államok azt követeli a táliboktól, hogy űzzék ki a terrorszervezet harcosait Afganisztánból, és ne tűrjék meg jelenlétüket az amerikai erők távozása után sem. Amerikai katonai szakértők tavaly ősszel egyébként úgy ítélték meg, hogy Afganisztánban az al-Kaida fegyvereseinek száma nem lehet több néhány száznál. (Ehhez képest igencsak érdekes, hogy a budapesti amerikai nagykövet az ,,al-Kaida terroristáinak" számlájára írta azt a támadást, melynek során két magyar katona meghalt a közép-keleti országban.) Azonban a pakisztáni hadsereg főparancsnoka, Ashfaq Parvez Kiani nem is oly rég Rijadba látogatott, ahol is öt napon keresztül tárgyalt Abdullah királlyal, valamint katonai és titkosszolgálati vezetőkkel. A megbeszélések fő témája az volt, miképpen lehetne a még Afganisztánban tartózkodó al-kaidás harcosokat más helyekre, esetleg éppen Szaúd-Arábiába ,,terelgetni".
Valószínűbb azonban, hogy az al-Kaidát egyáltalán nem kell majd ,,terelgetni", ugyanis úgy tűnik, a szervezet már régebben megkezdte az afganisztáni kivonulást. Hiszen mi szükség van az al-Kaidára Afganisztánban, amikor a tálibok a jelek szerint egyedül is boldogulnak? Sőt, bizonyos jelek arra utalnak, hogy immár a tálibok vendégszeretetére sincsen feltétlenül szükségük. A pakisztáni titkosszolgálatok információi szerint az al-Kaidának nincsen ellenére az sem, ha a tálibok megbeszéléseket folytatnak az amerikaiakkal, melynek eredménye a megszálló erők kivonása lesz. Ez esetben ugyanis a szervezet folytatja majd erőinek átcsoportosítását Pakisztánba, Indiába, a Kaukázus vidékére, Szomáliába, illetve Jemenbe. Az elmúlt hetekben megélénkült Oszama bin Laden terrorszervezetének tevékenysége Pakisztánban - szivárogtatták ki pakisztáni biztonsági források. Augusztus elején állítólag az al-Kaidához tartozó csecsen és üzbég fegyveresek indultak útnak Pakisztán nyugati törzsi területeiről a Kaukázus irányába. Az észak-oszétiai Vladikavkazban történt legutóbbi öngyilkos merénylet - melynek során 18 ember életét vesztette, és több száz megsebesült - egyes feltételezések szerint az al-Kaida, vagy legalábbis a vele szövetséges valamelyik terrorcsoport műve lehetett.
Természetesen minden az al-Kaidával és általában a ,,terrorizmussal" kapcsolatos hírt érdemes fenntartással kezelni, mivel valószínűleg a cionista médiumok manipulálnak bennünket. Mint köztudott, vannak olyan feltételezések is, melyek szerint az al-Kaidát valójában a nyugati titkosszolgálatok hozták létre és működtetik, azzal a céllal, hogy ürügyet teremtsenek a további terjeszkedésre, stratégiailag fontos vagy éppen nyersanyagban gazdag államok leigázására. Nos, semmi kétség, a nyugati médiumok többségében teljes erővel folyik a hazudozás, agymosás és manipulálás. Ugyanakkor csodálkoznék, ha a Közel-Keleten immár több, mint egy évszázada folyamatosan zajló, és az utóbbi két évtizedben elképesztően felgyorsult és agresszív nyugati terjeszkedés reakciójaként nem született volna meg egy hasonlóképpen erőszakos eszközökhöz folyamodó terrorszervezet. A magyar honvédelmi vezetésnek, illetve általában a magyar kormánynak persze nem kell az al-Kaida létrejöttének okait firtatnia. (Habár néha azért úgy magukban eltöprenghetnének.) Azonban odáig eljuthatnának a fiúk, hogy felfogják: egy biztosan elvesztett, ráadásul kizárólag idegen érdekekért zajló háború frontvonalaira nem szabad újabb katonákat küldenünk, sőt azokat is, akik még ott vannak Afganisztánban, sürgősen haza kell hoznunk.

Perge Ottó


http://kuruc.info/r/26/65930/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bogár László: Nem tesz félre a
  2010-09-12 19:37:59, vasárnap
 
  Bogár László: Nem tesz félre a magyar

Dátum: 2010. September 03. Friday, 23:55

Publicisztika
Az elmúlt hónapokban több olyan nemzetközi felmérés eredményeit ismerhettük meg, amelyek az emberek megtakarítási szokásait próbálták kideríteni. A kérdés igen nagy jelentőségű, hiszen a világ pénzbeli megtakarításainak összértéke hatvanezer-milliárd dollár, ami a teljes magyar nemzeti vagyon közel négyszázszorosa. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy tudjuk-e, látjuk-e ennek a roppant vagyontömegnek az összetételét, mennyiségének és szerkezetének jövőbeni változásait.


Ahogyan az várható volt, Európa és Amerika megtakarítási szokásai között jelentős különbségek vannak, és Kelet- és Közép-Európa szintén alapvetően eltér kontinensünk nyugati felének trendjeitől. Ami talán a legfeltűnőbb, hogy a kelet-európaiak 75 százaléka semmilyen pénzbeli megtakarítással nem rendelkezik, közvetlen kiadásaik teljes bevételüket felemésztik. Ugyanez az arány Nyugat-Európában is több mint 50 százalék, míg az Egyesült Államokban csak 30 százalék. Az egy főre eső GDP-t illetően a nyugat-európai szint a magyarnak kb. háromszorosa, az amerikai a négyszerese, ám a reálbérek között ennél nagyobb, négyszeres és ötszörös az eltérés. Ami viszont a pénzbeli megtakarításokat illeti, az amerikaiak 35 százalékának van 25 ezer eurónál (több mint hétmillió forint) nagyobb megtakarítása, a nyugat-európaiak 15 százalékának. Magyarországon ugyanez mindössze egy százalék - és ezen a minimális szinten áll majd valamennyi kelet-európai ország. Összességében az Egyesült Államok tehát négyszer nagyobb egy főre eső GDP-vel, ötször nagyobb bérekkel, ám kb. huszonötször akkora pénzmegtakarításokkal rendelkezik. Ugyanez Nyugat-Európa esetében háromszoros, négyszeres és tizenhétszeres.

A becslések megegyeznek abban, hogy bár az ingatlanértékek elég nehezen hozhatók közös nevezőre, de Kelet-Európa lemaradása az ingatlanokban meglévő vagyont illetően még nagyobb. Az Egyesült Államok átlagos családi ingatlana a magyar érték harmincszorosa, a nyugat-európai a tizenkilencszerese. Sok mindenről árulkodik az is, hogy a pénzmegtakarítások szerkezete szintén jelentős eltéréseket mutat, Kelet-Európában több mint 80 százaléka változatlanul bankbetétekben van elhelyezve. Csak nagyjából 10-12 százalék a biztosítási megtakarítás, és csupán öt-hét százalék lehet a részvények aránya. Tegyük mindjárt hozzá: az elmúlt két év globális válságörvénylései aligha fokozták a magyarok részvényvásárlási kedvét, ezért itt aligha számíthatunk jelentősebb változásokra. Ennek egyik döntő oka nyilván az, hogy a megtakarítók zömének a betét biztonsága mindennél előbbre való, hiszen a család összes megtakarítását jelenti az a szerény összeg. Így még az esetlegesen jelentős nyerési esély sem vezet a kockázati hajlandóság növekedéséhez. Amerika ezen a téren is térségünk történelmi inverze, hiszen ott a megtakarításoknak nem egészen 30 százaléka található bankbetétben. A legnagyobb, 45 százalék a biztosítási megtakarítás, főként életbiztosítás, és hozzánk képest magas, 35 százalék körüli a részvények aránya. Nyugat-Európa, mint általában, itt is a kettő között helyezkedik el, a megtakarítások 50 százaléka van bankbetétben, 33 százaléka biztosításban és körülbelül 17 százaléka értékpapírokban, főként részvényekben és kötvényekben.

A fenti számokból egyértelműen kiderülni látszik, hogy Kelet- és Közép-Európa történelmi leszakadása a Nyugat centrumországaitól nem elsősorban a nemzeti jövedelmet és a béreket illetően áll fenn, hanem a vagyonokat tekintve. Ennek oka kettős szerkezetű. Az egyik egy társadalom-gazdasági evidencia, miszerint minél alacsonyabb a jövedelem, annál nagyobb hányadát kénytelen a jövedelemtulajdonos elemi létfenntartásra fordítani, így értelemszerűen egyre kisebb az esélye a megtakarításnak, és persze fordítva, az egyre magasabb jövedelem növeli a megtakarítás valószínűségét és annak mértékét. A másik ok, hogy Nyugat-Európában, de főként az Egyesült Államokban a családok vagyonbiztonsága az elmúlt évszázadban összehasonlíthatatlanul nagyobb volt, mint Kelet- és Közép-Európában. A drasztikus társadalmi-gazdasági és politikai változások akár egyetlen generáción belül többször is brutálisan megszakították a családok vagyonfelhalmozási stratégiáit. Térségünk Nyugat-Európával és főként Amerikával szembeni drámai leszakadása főként ennek tulajdonítható.

A globális felmérések tehát szintén alátámasztják azt a feltételezést, hogy a kelet- és közép-európai népesség nagy része, feltehetőleg legalább kétharmada, anyagi és szimbolikus értelemben egyaránt igen kiszolgáltatott helyzetben van. A folyó jövedelmei lassan már elemi fiziológiai folyamataira sem nyújtanak fedezetet. Ebből logikusan következik, hogy a döntő többség semmilyen megtakarítással nem rendelkezik, ám ez nem szuverén döntés következménye, hanem a körülmények kényszere. A megtakarítások hiánya azonban rendkívül sebezhetővé teszi a társadalom többségét, hisz nemcsak az okoz számára állandó frusztrációt, hogy fogyasztási aspirációinak töredékét sem képes kielégíteni, hanem az is, hogy tartalékok hiányában bármikor abba a roncstársadalomnak nevezhető társadalmi csoportba csúszhat le, amelyből az esetek többségében már semmilyen módon nincs visszaút. Ezért van nagyon nagy jelentősége a státusbiztonság növelésére irányuló nemzetstratégiai törekvéseknek.


Bogár László
Magyar Hírlap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ki a '89-es?
  2010-09-12 19:20:27, vasárnap
 
  Ki a '89-es?

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szombaton, egy konferancia keretében értékelte Orbán Viktor kormányának elmúlt 100 napját. Legyinthetnénk erre a hírre, hiszen már a puszta tény is nevetséges és szánalmas, hogy a volt miniszterelnök egyáltalán még szóhoz juthat. Mindettől eltekintve, Gyurcsány érdekes szempontokkal gazdagította múlt és jelen lehetséges értékelési szempontjait. Arról van szó, hogy 1989-esekre és 2011-esekre osztotta fel a demokratikus politikai erőteret. Szerinte az elkövetkezendő idők e két tábor küzdelmét fogják hozni. Gyurcsány a '89-eseket a következőképpen határozta meg: elfogadják a nyugatos polgári civilizáció hagyományait, hazafiasak, nyitottak és európaiak. A 2011-es ellentábor pedig a szabadság ellen fejti ki tevékenységét, Orbán Viktor erkölcsi, politikai és hitbéli meggyőződését kívánja ráerőltetni az országra. Fontos különbségtételként Gyurcsány hozzátette, hogy a '89-esek működésének a lényegét az ember, míg a 2011-esekét a teremtő Isten nagyszerűségéhez vezető út megtalálása jellemzi.

Mielőtt bárki azt hinné, hogy a volt miniszterelnök valami zseniális újítást vitt be a politikai beszédbe, ki kell ábrándítanunk, hogy téved. Gyurcsány csupán leporolt egy, az utóbbi bő két évszázad eszmetörténetében örökké jelenlévő küzdelmet. Mindezt - természetesen, tőle megszokott módon - álságosan, aljas módon, a magyar életerő darabokra törésének szándékával tette meg. A francia forradalomig kell visszanyúlnunk, hogy megtaláljuk a Gyurcsányban folyamatosan égő magyar- és Isten-ellenes tűz szikráit. A Magyar Nemzeti Arcvonal honlapja ajánlott irodalomként közread egy remek tanulmányt, Keresztény világnézet és a Hungarizmus címmel. Ebben a szerző többek között megállapítja, hogy bő két évszázada szemben áll az istentagadó és az istenhívő tábor. E táborok harca jellemzi az eltelt időszakot.

Az istentagadók (az életet Isten és törvényei nélkül elképzelők) elutasítóak a hazával, Istennel, a nemzeti múlttal, illetve a hagyományos erkölccsel szemben állnak, kigúnyolják ezeket az értékeket. Az Isten létét vallók Istent a történelem és a benne élő ember urának tekintik, a hazát és a nemzetet szentnek tartják, szolgálni kívánják, a hősi életszemlélet erkölcsisége jellemzi őket.

Nos, ebbe a különbségtételbe szeretné beletuszkolni Gyurcsány a '89-eseket és a '11-eseket. Az előbbiek kerülnének - pozitív felhanggal! - a hagyománnyal szembenállókhoz, míg az Orbán-párti '11-esek az Istent felmagasztalók közé. Fel kell hívnunk a figyelmet, hogy Gyurcsány csoportosítása nem helytálló. Szándéka a volt miniszterelnöknek annyi, hogy a magyarságból azt a még megmaradt kis hitet is kiölje Orbán Viktor jobboldalisággal való azonosításával. A napnál is világosabb, hogy a jelenlegi miniszterelnök nem felel meg a jobboldaliság alapjainak! Orbán nem megváltást hoz a magyarság számára, mondhat ugyan beszédet árpádsávosnak látszó háttér előtt, attól a miniszterelnök politikája még nem lesz magyarérdekű. Sőt.

Térjünk vissza a '89-esekhez. Nézzük meg őket közelebbről. Gyurcsány szerint elfogadják a nyugatos polgári civilizáció hagyományait. Ugyan, miféle hagyományok ezek? Fogyasztói társadalom konzumidiotizmussal, szabadosság, szinglikultusz, abortusz, a globális uralmi rend helytartóinak érdekét szolgáló parlamentáris nagycirkusz, és még sorolhatnánk. Köpedelem festmények, ízléstelen színdarabok, hányingerkeltő filmek, gusztustalan multikulturalizmus. Oltári szentség meggyalázása, melegfelvonulások, halálbüntetés hiánya. A magyar ember számára ez a nyugatos polgári civilizáció! Nagyban felelősök mindezek elszabadulásáért az 1989-ben kerekasztalnál tárgyalgató rendszerváltók. Az egész kerekasztal-tárgyalás nem más volt, mint egy félig-meddig nyilvános szabadkőműves-találkozó. Bizony, a nagy '89-esek, meg az ő alkotmányozásuk, melyre Gyurcsány okkal büszke. A zsebének teletöméséhez vezető út az ott megalkotott szabályokkal kezdődött. Orbán Viktor is ott volt az asztalnál, '89-es ő a javából. Egy demokrata, aki első kormánya alatt szembeszállt az igazi hazafiakkal. Újra elkezdte, csakúgy mint Gyurcsány. Más a köntös, a csomagolás és a színtér. A mostani miniszterelnök valóban valami olyasminek öltözött be, mint amit Gyurcsány leírt. A magyarság nem fogja sokáig tűrni a szabadkőműves színészcsapat előadását.

Ahhoz a magyar szellem túl kevéssé értékeli a modern színjátszást.


Hegyi Viktor Botond - Jövőnk.info


http://www.jovonk.info/2010/09/12/ki-89-es
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vicc az átkosról
  2010-09-12 19:14:52, vasárnap
 
  Vicc az átkosról

Tisztelt uram/hölgyem,

Álláskeresési célzattal fordulok önhöz, mellékelten csatolom
önéletrajzomat Ha felkeltettem érdeklodését, kérem lépjen
kapcsolatbe velem

Név Lakatos Gáspár
Kor 27 év
Levelezési cím Sárkeresztúr, Posta

Tanulmányok

1981-1988 Sárkeresztúri Általános Iskola
az iskolát elégséges eredménnyel, kituno sportteljesítménnyel
végeztem, tanulmányaimat a 4. osztályban befejeztem

1988-1990 Szegedi Csillag Intézmény
emelt szintu, kefeköto szakmunkási bizonyítványt adó intézményt
elvégeztem, jó magaviselettel végeztem

Munkahelyek

1990-1991 egyéni vállalkozás
halasztott fizetésu gépjármubeszerzés és költségérzékeny áruházi
beszerzés, adósságrendezés

1991-1993 Szegedi Csillag Intézmény
junior kommunális manager

1993 egyéni vállalkozás
magasszintu szervezett gépjármubeszerzés és meggyozéses tárgyalásos

költségérzékeny áruházi beszerzés, orvoslátogatói munkakör,
fájdalomcsillapító értékesítés, vadászfegyverek és önvédelmi
készülékek értékesítése

1993-1999 Szegedi Csillag Intézmény
higieniai segédszervezo

1999 egyéni vállalkozás
borászati vegyészmérnök, értékesítési manager, kintlevoségek
managelése

1999-2000 Szegedi Csillag Intézmény
vezeto higieniai eloadó

2000 egyéni vállalkozás
üzemanyagipari vegyészmérnök, értékesítési manager, postai
szállítmányok
ellenorzése, nyudíj újraelosztás, hosszú lejáratú kintlevoségek
managelése

2000-2002 Szegedi Csillag Intézmény
regionális higieniai foszervezo
munkaszerzodésem közös megállapdással e hónapban lejár

Munkatapasztalatok

* értékesítés
gépkocsiértékesítésben szerzett tapasztalat, vegyészeti ismeretek

* tárgyalási készség
adósságrendezés, meggyozés, kiváló csapatjátékos vagyok de önállóan
is képes vagyok munkavégzésre

* rugalmasság
jól turöm a hosszabb ideju bezártságot

* költség érzékenység
tárgyalási technikámnak köszönhetoen a beszerzéseket a
legalacsonyabb ajálnott ár alatt intézem

Nyelvtudás

cigány - anyanyelvi szint
magyar - társalgási szint

Egyéb
...
jártas vagyok a bírósági ügyekben
szeretem a kalandot, és a meggyozéses tárgyalásos tevékenységeket
hajtási engedéllyel rendelkezem

üdvözlettel
Lakatos Gáspár
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Anno a Szovjetúnióban nem
  2010-09-12 19:09:40, vasárnap
 
  Anno a Szovjetúnióban nem dupla, hanem tripla családi ágyakat gyártottak. A mamának a papának és Leninnek aki mindíg velük volt.  
 
0 komment , kategória:  Humor  
Mi az előnye, ha elmúltál 50 é
  2010-09-12 19:09:13, vasárnap
 
  Mi az előnye, ha elmúltál 50 éves?



1. Az emberrablókat nem igazán érdekled.

2. Túszhelyzetben valószínűleg téged engednek el elsőként.

3. Senki sem várja el tőled, hogy bárhová is szaladj.

4. Amikor este 9-kor felhívnak, megkérdezik 'Nem ébresztettelek fel?'

5. Az emberek már nem gondolják azt, hogy hipochonder vagy.

6. Már nincs semmi, amit a nehezebb úton kellene megtanulnod.

7. A most vásárolt dolgaid már nem használódnak el.

8. Délután 4-kor is vacsorázhatsz.

9. Szex nélkül élhetsz, de a szemüveged nélkül nem.

10. Heves vitákba bonyolódsz a nyugdíjrendszerről.

11. Már nem kihívásként gondolsz a sebességkorlátozásra.

12. Már nem próbálod meg behúzni a hasad, bárki is jön be a szobába.

13. Együtt énekelsz a liftben a hangszóróval.

14. A szemed már nem lesz sokkal rosszabb.

15. Az egészségbiztosítónak befizetett összeg végre kezd kifizetődni.

16. Ízületeid pontosabb meteorológusok, mint a nemzeti időjárási szolgálat.

17. Titkaid biztonságban vannak a barátaidnál, mert ők sem emlékeznek rájuk.

18. Agysejtjeid száma végre kezelhető méretűvé csökkent.

19. Nem emlékszel, ki küldte neked ezt a listát.

20. És feltűnik, hogy kényelmed érdekében ennek a szövegnek nagy a betűmérete.

Továbbítsd ezt mindenkinek, akinek még eszedbe jut a neve!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 351 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1546
  • e Hét: 4648
  • e Hónap: 15759
  • e Év: 169255
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.