2010-09-16 13:52:20, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
1/2 kg kimagozott meggy,
2-3 egész fahéj,
1 rúd vanília,
2 evőkanál cukor,
negyed citrom héja,
1 pohár joghurt,
1 evőkanál kukoricaliszt,
csipet só.
Elkészítése:
1 liter vízben a meggyet a fahéjjal, vaníliával, citromhéjjal, cukorral vagy
a cukorpótlóval, csipet sóval föltesszük főni. Megvárjuk, míg felforr, ekkor
egy pohár joghurtot egy evőkanál kukoricaliszttel elkeverve a leveshez
adjuk, ismét felforraljuk. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
A hideg meggylevesbe, a család karcsúbb tagjainak, tányéronként egy
gombóc vaníliafagylaltot is tehetünk.
Hűha meggykrémleves meggydarabokkal
És hogy miért hűha? Mert amikor a barátnőm megkóstolta, csak annyit
tudott mondani, hogy: HŰHA! Így lett a neve innentől kezdve:
Hűha meggykrémleves! Hétvégén újra meglepem vele.
Gyorsan cselekedni kell, nincs mese!
Hozzávalók:
60 dkg magozott meggy (befőtt, fagyasztott)
5 evőkanál cukor
őrölt fahéj
2 evőkanál citromlé
fél tasak vaníliás pudingpor
2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk
a cukrot, a fahéjt, a citromlét és felforraljuk. A meggyből ekkor 2-3 evő
kanálnyit kiveszünk, majd ezzel díszítjük a levest. A többit pépesítjük.
A tejszínt a pudingporhoz adjuk, csomómentesre keverjük, a leveshez
öntjük, de közben folyamatosan kavargatjuk. Pár percig főzzük, majd
ha kissé sűrűsödni kezd, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk hűlni.
Tálaláskor a félretett meggyszemeket a tányérokban elosztjuk.
Ízlés szerint friss meggyszemekkel is tálalhatjuk, ha ropogós
levesbetétre vágyunk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 3. |
|
|
|