Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Fényben
  2010-09-16 20:21:35, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Fény   
Sóban sűlt csirke
  2010-09-16 14:11:15, csütörtök
 
  Hozzávalók:

1 egész konyhakész csirke (kb. 1-1,2 kg),
1 kg só.

Elkészítése:

A konyhakész csirkét megmossuk, lecsöpögtetjük, vagy szalvétával leszárítjuk.
A sót egy kisebb tepsiben szétterítjük és rátesszük az egész csirkét.
Előmelegített sütőben közepes tűznél sütjük, a sütési idő végén, magasabb
fokozaton kissé megpirítjuk. Nem kell sütés előtt besózni vagy fűszerezni és
nem kell sütés közben megfordítani.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Hideg meggyleves
  2010-09-16 13:52:20, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 személyre:

1/2 kg kimagozott meggy,
2-3 egész fahéj,
1 rúd vanília,
2 evőkanál cukor,
negyed citrom héja,
1 pohár joghurt,
1 evőkanál kukoricaliszt,
csipet só.

Elkészítése:

1 liter vízben a meggyet a fahéjjal, vaníliával, citromhéjjal, cukorral vagy
a cukorpótlóval, csipet sóval föltesszük főni. Megvárjuk, míg felforr, ekkor
egy pohár joghurtot egy evőkanál kukoricaliszttel elkeverve a leveshez
adjuk, ismét felforraljuk. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
A hideg meggylevesbe, a család karcsúbb tagjainak, tányéronként egy
gombóc vaníliafagylaltot is tehetünk.






Hűha meggykrémleves meggydarabokkal

És hogy miért hűha? Mert amikor a barátnőm megkóstolta, csak annyit
tudott mondani, hogy: HŰHA! Így lett a neve innentől kezdve:
Hűha meggykrémleves! Hétvégén újra meglepem vele.
Gyorsan cselekedni kell, nincs mese!

Hozzávalók:

60 dkg magozott meggy (befőtt, fagyasztott)
5 evőkanál cukor
őrölt fahéj
2 evőkanál citromlé
fél tasak vaníliás pudingpor
2 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk
a cukrot, a fahéjt, a citromlét és felforraljuk. A meggyből ekkor 2-3 evő
kanálnyit kiveszünk, majd ezzel díszítjük a levest. A többit pépesítjük.
A tejszínt a pudingporhoz adjuk, csomómentesre keverjük, a leveshez
öntjük, de közben folyamatosan kavargatjuk. Pár percig főzzük, majd
ha kissé sűrűsödni kezd, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk hűlni.

Tálaláskor a félretett meggyszemeket a tányérokban elosztjuk.
Ízlés szerint friss meggyszemekkel is tálalhatjuk, ha ropogós
levesbetétre vágyunk.




 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 3.  
Orhidea
  2010-09-16 13:38:32, csütörtök
 
  De amikor két ember a szíve mélyén egyesül,
képesek megtörni a bronz vagy a vas erejét is.
Amikor pedig két ember szíve mélyén megérti egymást,
a nyelv, amelyen szólnak, édes lesz és lenyűgöző,
mint az orchideák illata.





 
 
0 komment , kategória:  Virágok 1.  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 247 db bejegyzés
e év: 3099 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2220
  • e Hét: 6298
  • e Hónap: 28565
  • e Év: 161119
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.