Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Dalai Láma Budapesten 2010
  2010-09-19 19:46:46, vasárnap
 
 



Őszentsége a Dalai Láma Budapesten 2010 szeptember 18-19

Nagy élmény volt számomra élőben látni, hallgatni. Őszintén kívánom, hogy teljesüljön mindaz a jó amiért Őszentsége imádkozik .

Szeptember 19.-ei beavatás szertartás szövege :
( csak élő mester végezheti a beavatást , a buddhistáknak külön fogadalmat kell tenni )

A nyitottság és az együttérzés egységének útját egyre jobban megvilágító lótusztartó Tenzin Gyaco, a Havas Föld tanításai és lényei ura hozzád fohászkodom, óhajaid teljesüljenek természetesen!

( Tibetiül:
Tong nyid nying dzse zsung du dzsug pé lam, Csé csher szel dzeg gang cshen ten dö gon,
Cshag na pad mo Tedzin Gyaco la, Szol va deb szo sé dön lun drub sog )

E tiszta földön melyet havas hegyeknek gyűrűje keretez Csenrézi Tendzin Gyaco minden jóság és gyönyör forráshelye lábad lótuszán állj szilárdan a létezés végezetéig

( Tibetiül :
Gang ri ra vé kor ve sing kham dir, Phen dang de va ma lü dzsung vé ne Cshenrezi
vang Tendzin Gyamco ji, Sab pe szi té bar du ten gyur csik )


A megvilágosodás szellemének fölkeltése :

Az összes lény megszabadítása óhajával menedékért folyamodok a Buddhához, a Tanhoz és a Közösséghez mindaddig amíg a teljes megvilágosodást el nem érem.

Bölcsességtől és együttérzéstől lelkesülve e szent napon, a Buddha színe előtt kifejlesztem a Teljes Fölébredés tudatát, hogy javára lehessek az összes élőlénynek.

Mindaddig, amíg fennáll a tér, s amíg léteznek eszmélő lények, én is maradni kívánok a létezésben, hogy elűzzem a világ szenvedését.

(Tibetiül: Dro nam drel dö szam pa e, Szang gyé cshö dang ge dün la, Cshang csub nying por cshi tyi bar,Tag par dag ni tyab szu cshi
Se rab nying ce dang csé pé,Cön pa csen dön du dag Szang gyé dün du né gyí te, Dzog pé
cshang cshub szem tyé do,
Dzsi szi nam kha né pa dang, Dro va dzsi szi né tyé bar, De szi dag ni né , Dro e dug ngal szel var sog)
 
 
0 komment , kategória:  Tibet  
Dalai Láma Budapesten 2010
  2010-09-19 19:05:32, vasárnap
 
 


Őszentsége XIV. Dalai Láma
2010. szeptember 18-19 Budapest

Nagy élmény volt számomra élőben hallgatni. Őszintén kívánom, hogy teljesüljön mindaz a jó amiért Őszentsége imádkozik .

2010 szeptember 18-ai tanítása :

Nyolc vers a szellem képzésére ( Gese Langri Tangpa)

Eltökéltem,hogy mindent adó ékkőnél is értékesebb magas célt elérem az összes lény javának szolgálatára - tartsak mindenkor becsben minden lényt!

Találkozzak bárhol bárkivel, tekintsem magam mindenkinél alacsonyabbnak és szívem legmélyéből, tisztelettel tartsak mindenki mást fölöttem állónak!

Vizsgáljam elmém minden cselekvésem közben, s amint zavaros gondolataim s érzelmeim támadnak szembenézve velük szilárdan, hárítsam el azokat, mert rám és másokra bajt hoznak !

Ha bármikor vétkektől és szenvedéstől terhelt bántó jellemű lényeket látok, tekintsem őket ritkán talált értéknek, mintha csak drága kincset leltem volna!

Ha mások,irigységből fakadóan, igazságtalanul bántanak, rágalmaznak s gúnyolnak vállaljam magamra a vesztést, s a győzelmet nekik adjam !

Ha valaki, akinek segítséget nyújtottam, vagy akiben erősen bizakodtam, szerfelett fájdalmas módon bántalmaz, tekintsem még őt is becses tanítómnak !

Röviden: közvetlenül és közvetve ajánljak fel minden jótéteményt s örömet a lényeknek- mint anyáimnak- és vállaljam csendben magamra minden szenvedésüket és fájdalmukat !

Mindezen cselekedeteim a nyolc világi aggály szennyétől érintetlenek maradjanak, s felismerve az összes dolog merő téveszme voltát, kötődéstől mentesen, minden béklyómtól szabaduljak !

A Nyolc vers a szellem képzésére első hét versszaka a belső ösvény módszer oldala kiművelésének gyakorlataival foglalkozik. Ezek az együttérzés, az egyetemes segítőkészség, a törekvés a tökéletes felébredettség buddha állapotának elérésére stb.
A nyolcadik versszak azokkal a gyakorlatokkal foglalkozik, melyek az ösvény bölcsesség oldalának kiművelésére irányulnak.
 
 
0 komment , kategória:  Tibet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 41 db bejegyzés
e év: 840 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 741
  • e Hét: 10855
  • e Hónap: 24604
  • e Év: 229305
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.