2010-09-22 08:07:04, szerda
|
|
|
Nálunk ennek nem volt hagyománya. Répceszemerén a legelőn tyúkgombát szedtünk eső után apámmal, de más fajtára nem emlékszem. Ez a más néven szegfűgombának nevezett apróság nagyon finom volt pörköltnek.
Aztán Kópházán, bár erdő mellett laktunk, csak az őzlábat szedtük fel. Ezen kívül még a vargányát ismertük, de az ritka csemege volt.
Tegnap ragyogó napsütésben mentünk Ábrahámhegyre, Tubáék vargányás csülökpörkölttel vártak. Fölséges volt, a gomba remek ízét nem nyomta el a csülöké.
Ebéd után aztán nekivágtunk a hegynek gombát szedni. Rengeteg féle volt, többsége inkább szép, mint ehető, de sokféle ehetőt is leltünk. Életemben először találtam vargányát. Két nagy kosarat teleszedtünk.
Ma reggel a királyvargányából ettem, hagymával összesütöttem és egy tojást ütöttem rá. Remek ízű volt. Nagyszerű étel.
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|