Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Tolerancia??
  2010-09-25 23:00:58, szombat
 
 
A cionista világhatalom alatt a tolerancia egyenlő a rabszolgaság fogalmával.
A nyugati pincsikutyákat igy lóbálja a cionista farok, állati sikeresen.
Ahmadinejad kimondja azt amit millóan tudunk és vallunk, az egész kutyafalka vonyítva kivonul.

A legeslegújabb "békefolyamat" színjáték folyamán azon megy a huzavona hogy a cion banda be kell-e fagyassza palesztiniai illegális településinek építését. SENKI nem kezdett el még hangosan röhögni-köpni-ordítani hogy álljunk meg elvtársak mert eddig sem fagyasztották be a cionisták az illegális terjeszkedést!!!! A néger elnök cairoi beszéde óta HUSZONÖTEZER illegális zsidó lakás épült palesztin területen. Jelenleg Jeruzsálemben épül újabb ÖTEZER.

Izrael kijelenti hogy nukleáris arzenálját pedig senki nem fogja vizsgálgatni, kizárólag a nem létező iráni fegyverzetről kötelező mindenkinek ugatni és punktum! A "népek közössége" meg szépen farok behúzva tudomásul veszi az ukászt és elsompolyog.

Izrael kijelenti hogy ugyanez a "népek közössége" antiszemita-hollókosz tagadó és természetes elfogult amikor elitéli a török hajón történt kalóz gyilkosságokért. Az ENSZ impotensen nyöszörög, a zsidók meg ismét röhögnek markukba nagyokat. Mellesleg eddig 187 esetben "itélték el" a cion államot totálisan eredménytelenül.

Megismétlem: a tolerancia pont olyan mint a hollókosz tanok. Kötelező lenyelnie a cionisták által rabszolgaságban tartott goyimoknak - és ismételten punktum.

A cigányokkal szembeni tolerancia szintén a zsidók találmánya, evvel ugyanis el lehet terelni a figyelmet ideig óráig a cionistákkal szembeni kötelező "toleranciáról".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy is mondta Az Ember, Aki M
  2010-09-25 22:47:09, szombat
 
  Hogy is mondta Az Ember, Aki Még Sohasem Hazudott?

http://fideszfigyelo.blog.hu/2010/09/23/lesz_azonnali_radikalis_adocsokkentes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feri, te tényleg fasza gyerek
  2010-09-25 22:46:02, szombat
 
  Feri, te tényleg fasza gyerek vagy!
2010.09.24. 18:43 :: Pilu

Vér ugyan nincs a pucádban, de monitor mögött hamisan érvelni azt tudsz. Az, hogy a te ténykedésednek, illetve az érintett rendőri vezetők, miniszter(ek) tetteinek lesz-e jogi értelemben következménye, még a jövő zenéje, de hogy morális értelmben egy zsák szar vagy, az már most bizonyítást nyert beismerő vallomásod alapján.

Leveled olvasva most nem mennék bele annak erkölcsi aspektusból történő boncolgatásába, mert úgy gondolom, minden egészséges morállal és igazságérzettel rendelkező ember megfelelő ítélet hozott már akkor feletted, mikor pribékjeid tüntetőket vertek félholtra a nyílt utcán. Tegyük félre megítélésünket, nézzük inkább konkrétan a leveledben szereplő logikai hibákat, - vagy inkább magyarul fogalmazva - pofátlan csúsztatások, és ellentmondásokat:


,,...Az albizottság alkalmatlan feladatának teljesítésére. Tagjai közül többen sértettként.."


Ezt a mondatot jobban meg kellett volna rágni mielőtt kiengedted az éterbe, Feri! Azzal, hogy nem ,,magukat sértettnek valló", hanem ,,sértettként" nevezed meg a bizottság egyes tagjait, elismered a jogsértés(ek) tényét, és ezzel a vizsgálat, a bizottság legitimációját is. Öngól, bazmeg! Tulajdonképpen nem is kellene továbbmennünk az elemzésben, mert ettől a sortól kezdve tök mindegy, hogy mit írsz. De tudod mit? Leszek akkora féreg, nem hagyom ki azt a néhány kegyelemdöfést, ami mindenki számára világossá teszi, hogy nem csak hatalommániás, hazudozó féreg vagy, hanem szimplán idióta is.

A mondat második fele:


,,...vagy sértettek jogi képviselőjeként, terrorcselekmény előkészületével és az alkotmányos rend elleni szervezkedéssel meggyanúsított személy védőjeként közvetlenül érintettek az albizottság tárgyát képező cselekményekben"


Nevezzük nevén a gyereket: Dr. Gaudi-Nagy Tamásról beszélsz, aki Budaházy ügyvédje civilben, illetve a Nemzeti Jogvédő Alapítvány egyik alapítója, amely szervezet történetes volt szíves ellátni megannyi 2006-ban megalázott, megvert ember jogi képviseletét.
Először is, a közvetlen és a közvetett szavak közötti jelentésbeli különbséget kellene tisztáznod magadban! Ha Gaudit vádolnák ,,alkotmányos rend elleni szervezkedéssel", illetve bármilyen bűncselekménnyel a 2006-os eseményekkel kapcsolatban, akkor beszélhetnénk közvetlen érintettségről.
Másodsorban: érintettség, avagy Révész Máriusz, illetve Dr. Gaudi-Nagy Tamás szerepe. Furcsa, hogy egy vizsgálóbizottságban olyan ember is ül, aki a másik oldalt képviseli? Tudom, az elvtársaknál nem az olyan eljárás/meghallgatás a megszokott ahol az áldozat is képviseltetve van, de ez a világ rendje. Képzeld, kérdezni mer az érintett és annak képviselője is! A rohadt anyjukat, mi?!


,,Mi okom lenne asszisztálni egy olyan ügyben, amelyben közvetlenül érintett - és ezért elfogult - politikusok utólag kívánnak vizsgálatot folytatni..."


Láttál már időben előre vizsgálódó bizottságot? Azt jövőkutatásnak hívják, Fecó! Bármilyen furcsa, a világ kronológiája: történés => vizsgálat. Fordítva nem megy.

Apropó összefüggések: ,,érintett, és ezért elfogult politikus". Van a pofádon bőr, Feri, ami a csúsztatások mértékét illeti:

a, Gaudi ügyvédként védte az érintetteket, véletlenül sem volt még politikus az események alatt, 2009-ben lett a Jobbik képviselőjelöltje. Tehát, ha valaki civilként jogsértések ellen harcol az rendben van, de ugyanezt ne tegye a Parlamentben, főleg ha éppen te szennyeseid között kotorászik? Logikus.
b, Révészt pedig történetesen képviselőént verték félholtra a pribékek. Politikusnak nem fájhat a verés, mert esetében a jajgatás politikai véleménynyilvánításnak minősül? Teccetek volna mondjuk egy buszvezetőt megverni helyette, most nem lenne kényelmetlen a személye, ugye!


,,...Azonban a felháborodás, a kormány ellen megfogalmazott bármilyen éles kritika sem teszi jogszerűvé azt a felfordulást, azt a rombolást, amelyet megdöbbenve és megütközve tapasztalt az ország többsége 2006 őszén. Nincs ok megérteni és felmenteni az elszabadult brutalitást, a rendőrök megtámadását, a Televízió felgyújtását..."


Rendőrök megtámadása viszont felmenti őket a későbbi, ártatlanok elleni elkövetett barbarizmus alól? Értem. A gyorshajtót elverő rendőrt mentesíti cselekedetének felelőssége alól az előbbi szabálysértése. Világos.


,,...A kormányt szabad kritizálni, lehet ellene tüntetni, de az alkotmányos rendre, a köztársaságra nem lehet rátámadni. Márpedig a demonstrálók jelentős része, a hangadók ezt tették...."


Anyád a jelnetős része, az!
Egyébként, ha egy száz fős társaságban két ember balhézik, akkor a rendőrség joggal veri el az egész csapatot? Jogos volt az ötvenhatos sortűz is, mi? Hogy a pics@ba mer gondolkodó ember ilyen mondatot a tollából kiengedni? Ez a kollektív bűnösség megállapításának eklatáns példája. "A tüntetők jelentős része", ,,a cigányok nagy része", ,,a zsidók többsége". - Együgyű, fasiszta általánosítás.


,,...Ami a rendőrséget illeti, ma már tudjuk, hogy nem voltak kellően felkészülve a kialakult helyzet kezelésére. Az azóta elkészült különböző szakmai elemzések és jelentések világosan rámutattak a hiányosságokra..."


Érdekes, nekem úgy tűnt, hogy a felkészületlenség csak a Televízió ostrománál volt jellemző. Utána, mintha túlzottan is felkészültek lettek volna a rend őrei. Alapvető gondossággal hagyták otthon az azonosítójukat, és különös figyelmet fordítottak az alapos brutalitásra, valamint a vipera használatára (nyilván saját ötleteik alapján). Tényleg, egyébként a megbilincselt ember kezének eltörése mióta szakmai hiányosság? Vagy a földön fekvő ember veséjének megtaposása valami képzetlenségre, esetleg eszköz hiányára vezethető vissza? Ezt a cinizmust...



Az igazat megvallva jómagam is értetlenül ,,állok" ezen bizottságot előtt, hiszen ha lett volna 2006-ban Magyarországon politikától független igazságszolgáltatás és rendvédelem, akkor most nem politikai nyomásra kellene a megfelelő mederbe terelni a kérdés rendezését. Normális országban nem parlamenti bizottság vizsgálja a köztörvényes bűncselekményeket, hanem a rendőrség, ügyészség, bíróság. De onnantól kezdve, hogy nem volt a rendőrökön azonosító, hogy a bizonyítékok tucatjai ellenére nem lett felelősségre vonás, egészen odáig, hogy nem (vagy csak alig) születtek rendőröket elmarasztaló ítéletek, az események egyetlen dolgot sejtetnek: nem a jog, hanem a politikai hozta meg a történtek felett az ítéletet. Ergo részedről most, politikai színezetről ajvékolni egy kicsit szánalmas, mert te/ti vagy(tok) az(ok), akik nem engedték intézményes úton rendezni a kérdést. Ha nem a politika mozgatta volna a szálakat a 2006-os őszi események rendezése kapcsán, akkor most nem a politikának kellene visszarángatni azokat.

Ferike, ülj le, egyes! Írni és érvelni ugyan nem tudsz, de legalább van a pofádon jó vastag bőr!


http://pilu.blog.hu/2010/09/24/feri_te_tenyleg_fasza_gyerek_vagy
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Istenem, hol a Szabadsá
  2010-09-25 22:21:13, szombat
 
  ,,Istenem, hol a Szabadság?..."




A kormány beígért harca a ,,Gárda" nevét bármilyen formában viselő összes szervezet és a ,,Gárdával" bármilyen szinten azonosságot vállaló hazafiak ellen elkezdődött!
A Parlament rendkívüli, nyári ülésszakának végén megszavazták azt a törvénymódosítást, amely - címe alapján - a közbiztonság javítását szolgálja, a hazai közállapotok javítása helyett azonban bevallottan egyik legfontosabb célja a Magyar Nemzeti Gárda Mozgalom működésének ellehetetlenítése és tagjainak meghurcolása.

Nem elég, hogy az elmúlt években - a szocialista kormányzás időszakában - mindenkit, aki a Jobbikkal és a Gárdával való azonosságát felvállalta, megpróbáltak lejáratni, tönkretenni, befeketíteni, most a törvény szigorának teljes erejével sújtják a szebb jövőért tenni akaró hazafiakat.
Az új jogszabály alapján a szabálysértési elzárás időtartama 30-ról 60 napra emelkedett, a rendőrség előkészítő eljárás keretében szabálysértés gyanúja esetén bárkinek a lakását átkutathatja, ha feltehető, hogy ez tárgyi bizonyítási eszköz megtalálására vezet (és a rendőrség miért is ne feltételezné ezt a ,,gárdás" ügyekben...?), továbbá bevezetésre került az a képtelen előírás, amely szerint ,,a tettenérésre vonatkozó szabályokat kell alkalmazni akkor is, ha a szabálysértés helyszínéről elmenekült elkövetőt a rendőrség az elkövetéstől számított 48 órán belül elfogja" (vajon hogy lehet valakit 2 nap elteltével a szabálysértés elkövetésén tetten érni?).
A feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel szabálysértése esetén a pénzbírságot felemelték 150 ezer forintra, továbbá e szabálysértés miatt már elzárás is alkalmazható.


Magyarul a Fidesz-kormány megismételte a szocialista kormány által elfogadott jogi nonszenszeket, még szigorítva is az előírásokat. Nem érdekelte őket az sem, hogy az Emberi Jogok Európai Egyezménye és az Európai Bíróság gyakorlata szerint a vélemény-nyilvánítás szabadsága bizonyos ruhadarabok viselésének tiltásával nem korlátozható.
E jogszabályi előírások az Alkotmányban biztosított véleménynyilvánítás jogát indokolatlan mértékben korlátozzák, továbbá a kilátásba helyezett szankció egyáltalán nincs arányban az elkövetett cselekmény súlyával. Tehát: ha Magyarországon valaki a ruházatán például önkényuralmi jelképet viselne, ezért a Büntető Törvénykönyv (mint magyar jogszabály) alapján elítélnék. Van azonban olyan európai bírósági ítélet, amely szerint a vörös csillag viselése nem jogellenes - tehát a hazai jogszabályok több ponton ellentétesek az uniós és a nemzetközi joggal! Nem beszélve arról, hogy érthetetlen az az előírás, hogy azt is büntetik, aki egy feloszlatott szervezetben vesz részt, azonban azt nem mondják meg, hogyan lehet valamiben is részt venni, ha azt már feloszlatták, mivel ez fogalmi képtelenség lenne! (Olyan képtelenség, mint egy mozgalom feloszlatását bírósági úton kimondani, ld. a Legfelsőbb Bíróság ítéletét, amellyel nemcsak a Magyar Gárda Egyesületet, hanem a Magyar Gárda Mozgalmat is feloszlatta a bíróság.)

A Jobbik - mint ahogy azt Volner János, a Jobbik országgyűlési képviselője a médiában az elmúlt héten számos alkalommal kifejtette - az Alkotmánybíróságtól kérte a jogszabályi rendelkezések megsemmisítését, emellett másik képviselőnk, dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány ügyvezetője a rendelkezések hatályon kívül helyezése érdekében törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek.

Azonban nem csak a kormány jogalkotóinak, hanem jogalkalmazóinak (vagyis a rendőrségnek) is jogi továbbképzésre lenne szüksége, amikor a rend őrei egy zártkörű temetésen való részvétel miatt büntetnek meg embereket, amikor zöld pólós személyeket jelentenek fel, és amikor a véleménynyilvánítás alapjogát azzal korlátozzák, hogy az ilyen, semelyik jogszabály által nem tiltott ruházatú személyeket levetkőzésre szólítják fel!
A közbiztonság pedig - a törvény címe és a beígért két hét alatti rendcsinálás ellenére nem javult!

Gyakorlati jogalkotóként és jogvédőként, de már egyszerű, nem jogi végzettségű állampolgárként is joggal tesszük fel a kérdést: mi folyik itt? És ez meddig mehet még így?
A rend joghoz kiválóan értő őrei az utóbbi időben azon túl, hogy egyszerű öltözködési és köszönési formákba is belekötnek (ezért aztán bizton félhet, aki terepszínű nadrágban mer például kertet ásni, vagy az utcán ,,szebbjövőzni"), a mindennapi szóhasználatot is cenzúráznák, hogy nehogy merjük azt kimondani vagy leírni, hogy ,,gárdista". Helyette - szerintük - csak a hazafi, bajtárs, stb. szóhasználatra szorítkozhatnánk. Nem volt még elég?

A zászlón ez olvasható: ,,Cum Deo pro patria et libertate" - Istennel a Hazáért és a Szabadságért.
Ébresztő! A Haza és a Szabadság veszélyben van! És mire felébredünk, oda a Haza és oda a Szabadság...
,,Ébredj, magyar, mert ha most nem ébredsz, soha többé nem lesz ébredésed!"

Szebb jövőt!

dr. Seres Krisztina
Jobbik Jogsegélyszolgálat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Deutsch: a szlovák nyelvtörvén
  2010-09-25 22:12:43, szombat
 
  Deutsch: a szlovák nyelvtörvény elleni fellépés
nem a magyar EU-elnökség dolga





Az Európai Unió régiós politikájáról és a fejlesztésre szánt pénzek elosztásáról tartott a mai nap sajtótájékoztatót Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője, aki az Európai Parlament szeptember 21-i, strasbourgi plenáris ülésén azt szorgalmazta, hogy a regionális fejlesztési támogatások alapja továbbra is a lakosságarányos GDP legyen. Magyarország soros EU-elnökségével kapcsolatban kijelentette, hogy az lehetőséget nyújt a magyar érdekek hangsúlyosabb megjelenítésére.

A barikad.hu kérdésére, miszerint van-e olyan szándék, amely a határon túli magyarság helyzetét - ezen belül kiemelten az erdélyi autonómia ügyét - az európai közgondolkodásba beemelje, a képviselő azt válaszolta, hogy Magyarország 2011-től fél évig ,,első lesz az egyenlők között", és mindent el fog követni, hogy proaktív magatartást tanúsítson, és letegye az autonómia ügyét az európai döntéshozók asztalára. Deutsch Tamás ezen ígéretének részben ellentmondva a szlovák nyelvtörvény elleni határozottabb fellépéssel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy az ,,nem függ össze EU-s elnökségünkkel". Deutsch szerint a kormánynak ,,kutya kötelessége" mindent megtenni annak érdekében, hogy ne sérüljenek a közös EU-s normák, ám szerinte Magyarország EU-s elnöksége ebből a szempontból irreleváns.

Bencsik János, barikad.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dübörög a narancsos cenzúra &#
  2010-09-25 22:11:15, szombat
 
  Dübörög a narancsos cenzúra - Letiltották a Jobbik kampányfilmjét (frissítve!)



A Magyar Rádió és az MTV visszautasította a Jobbik kampányfilmjének lejátszását. Mind a két médiumnak a jogi érvelése az volt, hogy a spot-ban használt cigánybűnözés kifejezés ,,nemzeti vagy etnikai hovatartozást, az emberi méltóságot, vagy valamely más személyiséghez fűződő jogot sért".

A Magyar Rádió nem volt hajlandó leközölni a Jobbik kampányfilmjének hanganyagát, szerintük ugyanis - szintén a cigánybűnözés kifejezés -a személyhez fűződő jogokat sért. Ők azonban az MTV-nél is tovább merészkedtek, nekik a magyar árukkal is problémájuk van. A ,,nincs magyar áru a polcokon" megfogalmazás szerintük elképzelhető, hogy ,,tudatosan félrevezető" .

Dúró Dóra a barikad.hu-nak elmondta, hogy az Országos Választási Bizottsághoz fordulnak és kifogást terjesztenek elő, mivel szerintük a közmédiumok döntése politikai nézeteik megismertetését gátolja.

Időköben az inforádió is jelezte: nem hajlandó leadni az eredeti verziót. A barikad.hu információi szerint a Magyar Rádió a cenzúrázott verzió sugárzását is megtagadta.



Az eredeti verzió:

http://www.youtube.com/watch?v=LcWsq9CkIwc&feature=player_embedded

A cenzúrázott verzió:

http://www.youtube.com/watch?v=qJKNtBhf7Zo&feature=player_embedded



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: Mikor óhajt Orbán Vikt
  2010-09-25 21:24:00, szombat
 
  2010-09-25. 12:57
Jobbik: Mikor óhajt Orbán Viktor véget vetni az izraeli ingatlanvircsaftnak Magyarországon?

Aggodalmát fejezte ki a Jobbik két országgyűlési képviselője több, izraeli tulajdonú cégekhez köthető ingatlanberuházás miatt.
Hegedűs Lorántné sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy feljelentése alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz a balatonaligai Club Aliga privatizációjával összefüggésben. Az üdülőközpontot 2007-ben 5,5 milliárd forintért vásárolta meg a mindössze hárommillió forint törzstőkéjű Pro-Mot Hungária Kft., a szerződést Veres János akkori pénzügyminiszter írta alá - mondta.
A jobbikos politikus kifejtette, hogy a projektcég hátterében egy olyan izraeli bank áll, amelyet már több alkalommal marasztaltak el szakszerűtlen és jogszerűtlen gazdálkodásért. Az értékesítést Hegedűs Lorántné nemzetbiztonsági kockázatúnak nevezte, mondván a part menti telek stratégiai jelentőségű, az alacsony törzstőkéjű vállalkozás pedig nem tud eleget tenni jótállási felelősségének.
Hasonlóan fontos ingatlanokat szerzett meg korábban a Balaton-parton az eredetileg ugyancsak hárommillió forintos törzstőkével rendelkező SCD Holding Rt., amely az első Orbán-kormány alatt egymilliárd forint támogatást kapott a Széchenyi-tervből, majd egy izraeli érdekeltségű angol cég tulajdonába került, megvásárolta a Balatontouristot, a Siótourt és a Zalatourt, s ezzel a Balaton körül fellelhető szinte összes kemping tulajdonosa lett - összegzett Hegedűs Lorántné. Hozzátette, hogy a Balaton-törvény a cég számára kedvező - a kempingek beépíthetőségét növelő - módosítását a Fidesz is támogatta.
"Ezek után joggal tehetjük fel a kérdést Orbán Viktornak: óhajtja-e az ellenséges szándékú felvásárlásokat megvizsgáltatni? (...) Illetve hogy az izraeli ingatlanvircsaftnak mikor óhajt véget vetni Magyarországon?" - fogalmazott a jobbikos politikus.
Párttársa, Lenhardt Balázs a sajtótájékoztatón azt mondta: "a Jobbik óriási aggodalommal figyeli az izraeli térhódítást Magyarországon", hozzátéve, hogy az izraeli tulajdonú cégek hozzájárulásával megvalósuló ingatlanfejlesztéseket botrányok sorozata övezi.
A politikus részletesen szólt a törökbálinti Tükörhegyen zajló beruházásról, amely egy ezerlakásos lakópark építését célozza, s ezzel elviselhetetlen terheket ró a helyi önkormányzatra a közszolgáltatások terén. Mint mondta, a magas négyzetméterárak miatt ráadásul félő, hogy tudatosan telepítenek Magyarország földjére (...) Izraelből származó, zsidó etnikumú személyeket.
A beruházást végző cégcsoport gyanús ügyei miatt a Jobbik vizsgálatot sürget - ismertette a politikus, hozzátéve: arra is választ várnak a miniszterelnöktől, hogy mi a véleménye a Hajógyári-szigetre tervezett kaszinóvárosról, amely szavai szerint a sukorói projektnél is nagyobb ingatlanpanamának mutatkozik.
(MTI nyomán)


http://kuruc.info/r/2/66759/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tükörben egy zsidót láttam
  2010-09-25 21:17:01, szombat
 
  A tükörben egy zsidót láttam

http://index.hu/kulfold/2010/09/25/a_tukorben_egy_zsidot_lattam/

A tükörben egy zsidót láttam

* CNN

2010. szeptember 25., szombat 14:41

A fiatal lengyel neonáci nő felnőttként tudta meg, hogy nemcsak ő, de szkinhed férje is zsidó származású. A kommunista Lengyelországban rengeteg családban titkolták el a szülők származását a gyerekek elől. Pawel és Ola történetét a CNN dolgozta fel.

Pawel a zsinagógában ül és a Tórát olvassa, imádkozik és a rabbi tanácsait hallgatja. Gyerekkori szerelmével, két gyermeke anyjával elégedett, boldog embernek tűnnek.
CNN
Forrás: CNN

Ám ő és Ola hosszú utat járt be: gyűlölködő neonáciként kezdték, majd át kellett esniük a sokkoló, frusztráló felismerésen, miszerint mindketten zsidó származásúak, hogy végül a varsói ortodox zsidó közösség tagjaiként éljék mindennapjaikat - írja a CNN [1] a róluk készült dokumentumfilm alapján.

Pawel és Ola 12 éves korukban ismerték meg egymást Varsóban, ahol egy iskolába jártak. Tinédzseréveik végére mindketten a varsói neonáci körhöz tartoztak.18 évesek voltak, amikor összeházasodtak. Olát pár évvel később kezdte gyötörni egy régi, már-már elfeledett beszélgetés a mamájával, holmi zsidó gyökerekről.


A választ végül a varsói Zsidó Történeti Intézetben találta meg, ahol 10 évszázad lengyelországi zsidó emlékeit őrzik. Miután kiderült, hogy zsidó származású,úgy érezte, Pawel felmenőinek is utána kell néznie.

,,Valamiért meg kellett tennem... hihetetlen volt - de kiderült, hogy mindkettőnknek zsidó gyökerei vannak. Sokkoló volt. Nem számítottam arra, hogy megtudom: zsidó a férjem."
Csontvázak a szekrényben

A II. világháborút a korábbi lengyelországi zsidóság alig egytizede, 350 ezer ember élte túl. A következő 25 évben a többségük az emlékek és a kommunista rezsim elől külföldre menekült.

A Lengyelországban maradók közülsokan nemcsak a környezetük, de még a saját gyerekeik elől is titkolták a származásukat, hogy megvédjék őket: az antiszemitizmus Európában régóta Lengyelországban a legerősebb.

,,Fogalmam se volt, hogy mondjam meg neki. Korábban mindegy volt, hogy punk volt vagy szkinhed, verekedett-e emberekkel vagy sem, így is-úgy is szerettem. Akkoriban a szkinhedmozgalom nagyon erős volt Lengyelországban."

Még ki se heverte a sokkot, de máris neonáci férje elé kellett állnia a hírrel: mindketten zsidó származásúak. Amikor Pawel meglátta az intézetben kapott dokumentumokat, hazament számon kérni a hírt a szülein, akik erre felfedték előtte a családi titkot.

,,Színtiszta nacionlaista voltam. Szkinhedként minden a fehérek uralmáról szólt, abban hittem, hogy Lengyelország a lengyeleké. Hogy a zsidók a világ pestise, a világra leselkedő legfőbb gonosz. Legalábbis akkoriban Lengyelországban, amikor mindenről a zsidók tehettek, mindenki így gondolkodott."

,,Nehéz megmondani, mit éltem át, amikor megtudtam, hogy zsidó vagyok. Először arra gondoltam, hogy hogyan fogom ezt elmondani a környezetemnek. Mit mondok a haveroknak? Bevalljam vagy ne? Dühös voltam, szomorú, bizonytalan, tele félelemmel."

Idővel Pawel dühe és zavarodottsága enyhült, és megkereste a lengyelországi főrabbit, Michael Schudrich-t. ,,A tükör nagy problémát jelentett. Nem tudtam belenézni. Egy zsidót láttam. Gyűlöltem őt, aztán hozzászoktam, végül megbarátkoztam vele."

,,Megkerestem itt a rabbit - meséli Pawel a zsinagógában - és azt mondtam neki, hogy rabbi, itt ez az irat a kezemben, állítólag zsidó vagyok, és a szüleim is valami ilyesmit magyaráznak. De ki ez a zsidó, és mit jelent ez? Segítsen, különben megbolondulok." Pawel és Schudrich az évek során összebarátkoztak, a főrabbi a pár mentorává vált.

,,Nem mondom, hogy nincs bűntudatom, de ez nem olyasmi, amiért ostoroznom kéne magam. Sajnálom akiket megvertem, de nem kárhoztatom magam. Azok viszont joggal kárhoztatnak, akiket bántottam" - mondja a 33 éves Pawel.

Ma mindketten a varsói zsidó közösség aktív tagjai: Pawel kóser mészárosnak tanul, Ola a zsinagóga konyháján a kóser előírások betartását felügyeli.

,,A tény, hogy mindketten szkinhedek voltak, csak növeli a megbecsülést, amit irántuk érzek. Amiért ott voltak, ahol, aztán megértették hogy ez nem jó így, és elfogadták, hogy azokhoz tartoznak, akiket korábban gyűlöltek, pedig meg is futamodhattak volna" - meséli róluk a főrabbi.

,,Azt hiszem, ez a történet arról szól, hogy senkit nem szabad leírni. Az számít, ahol most tartanak, nem az, hogy tíz éve mit csináltak. Az embernek megvan az a határtalan képessége, hogy változzon, néha akár a jó irányba."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pintér "Két Hét Alatt Rend Le
  2010-09-25 21:15:40, szombat
 
  2010-09-25. 12:00
Pintér "Két Hét Alatt Rend Lesz" Sándor már arról beszél, hogy nőni fog a bűncselekmények száma


Már nem ígérnek kolbászból font kerítéstA belügyminiszter szerint a társadalmi elszegényedés miatt szaporodni fognak a bűncselekmények, amelyek megfékezéséhez erkölcsileg támadhatatlan és jól fizetett rendőrségre van szükség. Pintér Sándor arra nem lát esélyt, hogy 2011 januárjától nőjön a rendőrök fizetése.
A belügyi tárca vezetője a Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztető Fórumának (SZÉF) pénteki ülésén rámutatott: "az országban jelentősen vissza fog esni a vásárlóerő, szegényednek az emberek, egyre több olyan jelenség lesz, ami a rendvédelmi szervek nélkül nem lesz megoldható".
Pintér szerint emiatt egyre nagyobb lesz a korrupció, egyre nagyobbak lesznek a gazdasági bűncselekmények, egyre több lesz az utcai bűncselekmény és - mint fogalmazott - "nyilvánvaló, hogy egyre több lesz a fegyveres rablástól kezdve minden más". Mindezek megfékezéséhez elszegényedett rendőrséggel nem lehet nekikezdeni - szögezte le.
A belügyminiszter a tanácskozáson a szakszervezeti oldal kérdésére válaszolva kifejtette: maga is azt szeretné, ha a szakszervezetekkel közösen tudna küzdeni az állomány jobb életkörülményei érdekében. Mint mondta, neki is az a célja, hogy jobb életkörülményeket biztosítsanak a rendőröknek.
Statisztikai adatként megemlítette, hogy egy rendőr átlagosan 100 ezer forintot visz haza havonta, ezért ő maga is partner abban, hogy ez az összeg egyre több legyen. Arra azonban Pintér Sándor nem lát esélyt, hogy 2011 januárjától nőjön a rendőrök fizetése.

(MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/2/66753/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 351 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.