Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Corall Calcium
  2010-09-26 13:32:54, vasárnap
 
  Corall Calcium

Nem mostanában lesz képes egy tudós vagy orvos arra, hogy olyan étrend-kiegészítőt készítsen, amely minden ásványi anyagot és nyomelemet a megfelelő formában, és arányban tartalmazna, és amely a megfelelő módon épülne be a szervezetbe.

Ezért keltett fokozott érdeklődést a korallból származó kalcium. A Sango korallból származó kalcium kémiai elemzése azt mutatta, hogy az majdnem azonos az emberi csontban található kalciummal.
A legtöbb ember meglepődik, ha megtudja, hogy a korall az ionokat egy bizonyos algával való szimbiózisa révén veszi fel.

Ez a mikroalga a korall vázában él, így lehetséges, hogy a korall az alga révén felvegye a szükséges tápanyagokat. Ez teszi a korallt a természetes ásványi anyagok forrásává.

~ Összetevőinek hatása:

1. A szervezet számára szükséges kalcium bevitel
A kalcium a csont felépítéséhez elenged hetetlen, továbbá szükséges az idegingerület át vitelhez, az izom-összehúzódáshoz és a véral­vadáshoz.

A fiatal felnőttek csontjaiban a kalcium beépülése és kiválasztódása egyensúlyban van. A csontritkulás vagy csontlágyulás esetén ez az egyensúly felborul, a csontokba kevesebb kalcium épül be, mint amennyi onnan kiválasztódik. A csontok állománya ritkábbá, ,,könnyebbé" válik és ennek következtében szerkezetük meggyengül, hajlamosabbak a törésre.

A nőknek általában nagyobb mennyiségű kalcium felvételére van szükségük, mint a fér fiaknak. A változás kora után a nőknek csök ken az ösztrogén szintjük, és ezzel csökken a kalcium szintjük is. Fontos a kalciumban és D vitaminban gazdag táplálkozás, mert a D vita min szerepet játszik a kalcium felszívódásában és hasznosításában.

A testünkben található teljes kalcium mennyiségnek kb. 99°x-át a fogaink és a csont jaink tárolják, 1%-a pedig a vérben és egyéb szövetekben található. A korallkalcium egy ter mészetes kalcium, amely tökéletesen alkalmas a szervezet kalcium szükségleteinek pót lására.

2. A szervezet pH- jának fenntartása
Megemeli a sejteken kívül lévő folyadékpH-ját (hidrogén ion koncentrációját), ez lúgos környezetet teremt.
A lúgos környezet az egyik legfőbb megakadályozója a szövetsérüléseknek, az öregedésnek és a szervi megbetegedésnek. A vér pH értéke egészséges állapotban 7.4. (0 savas, 7 semleges, 14 lúgos pH-t jelent); 7.2 alatti pH általában halálhoz vezet.

A szervezetünkben található néhány enzim nek (pl. a karbonanhidráz) optimális műkö déséhez lúgos kémhatásra van szükség. Ennek hiányában a vér nagyon savassá válna, és kép telen lenne az oxigén szállítására.

3. Antioxidáns
A szabad gyökök semlegesítésében játszanak kielégítészerepet, ezáltal lassulnak a szervezet ben az öregedési folyamatok és csökken a da­ganatos betegségek száma.

Forrás : gyógynövény kapszulák
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Omega 3
  2010-09-26 13:25:33, vasárnap
 
   Omega-3

Az esszenciális, többszörösen telitetten zsír savak közé tartozik, amelyet többek között a repceolaj, a dió és a tengeri halak tartalmazzák.
A szervezet képtelen a többszörösen telítet len zsírsavak előállítására, ezért azokat a táplálékban lévő zsírokból kell kinyerni. Ilyen lét­fontosságú esszenciális zsírsav az Omega-3. (linolénsav)

~ Miben van szerepe?
- a sejthártyák felépítésében
- zsírok szervezeten belüli szállításában
- prosztaglandinok (fontos hormonszerű ve gyületek) előállításában
- érelmeszesedés megelőzése, visszafejlődése, mivel az Omega-3 zsírsavak gátolják az érfalak megvastagodását, fogyasztásuk növeli az érfalak tágulékonyságát
- szív és keringésrendszeri megbetegedések ellen véd, csökken a vérrög képződés kockázata, javul a vérátáramlás a kiserekben, a koleszterinszint csökken
- a pikkelysömör tünetei enyhülnek
- a szem és az agy fejlődéséhez is nélkülözhetetlen
- kismamák étrendjéhez elengedhetetlen,
magas vérnyomás esetén, szélütés esetén, asztmában és daganatos megbetegedések esetén, illetve migrénes fejfájásban.
daganatos betegségek megelőzésében

Javasolt napi adagja 0,5-1 g.

Forrás : gyógynövény kapszulák
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Táplálékod legyen orvosságod
  2010-09-26 13:15:25, vasárnap
 
  ,.Táplálékod legyen orvosságod." (Hippokratesz)

A hagyományos orvostudomány tüneteket és nem okokat kezel, holott a betegsé gek valamilyen okból kiindulva folyamatként alakulnak ki. A gyógyulás is folyamat, az ok megszűntetésével kezdődik, és az egyensúly visszaállításával fejeződik be.
Ma a leggyakoribb egészségügyi problémák elsődleges oka a sejtanyagcserét és a kötőszövetek stabilitását biztosító tápanyagok krónikus hiánya, a hiányállapot.
t á p l á l é k - k i e g é s z í t ő k
Az orvoshoz fordulás és a halál okok 66%-a táplálkozás eredetű, míg a betegségek kialakulása 90%-ban erre a hiányállapotra vezethetőek vissza. A hiányállapotot a hajszolt, szétzilált életvitel, a környezet szennyezés, a stressz, de elsősorban a tápanyagszegény táplálkozásunk okozza.
Az iparosodott élelmiszer gyártás azt eredményezte, hogy ételeink alacsony hasznos anyag és magas méreganyag tartalmúak. A nagyüzemi mezőgazdaság kiürítette talajainkat, növényeink már nem képesesek megfelelő mennyiségű értékes tápanyagokhoz jutni. Fejlett élelmiszertechnológiáik az íz-, szín-, állagjavítók, tartósítószerek alkalmazásával olyan vegyszereket juttatnak ételeinkbe melyek a szervezet számára méreganyag tartalmúak.

Alapvető feladat a helyes és minőségi táplálkozás biztosítása!
Ez ma már az előbb említettek miatt csak koncentrált növényi alapú szerekkel, táplálék-kiegészítőkkel lehetséges. A vitaminok, és más természetes anyagok elengedhetetlen fontosságúak az egészségünk megőrzése érdekében.
A Wellnet táplálék-kiegészítők olyan szerek és készítmények, amelyek alkalmasak a táplálkozás és életmódbeli anomáliák korrekciójára, a gyógyszeres kezelés kiegészítésé re. Termékeik kizárólag kiemelkedő minőségű, koncentrált gyógynövény alapanyagok felhasználásával készülnek. Nincs mellékhatásuk függőséget nem okoznak.
A tudatos egészségvédelem, a tudatos táplálkozás megoldásához kínáljuk termék ajánlatunkat.
Feladatuknak és céluknak tekintik, a megelőzést, az egészségvédelmet, az egészség visszaállítását és nem utolsó sorban a fiatalság és fittség megőrzését, akár a fiatalság és fittség visszaszerzését is.
Forrás :Gyógynövény kapszulák
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Zöld kagyló és hatásai
  2010-09-26 13:09:33, vasárnap
 
  Zöld kagyló:


Új Zéland tiszta tengervizeiben található, távol a környezetszennyezéstől.

~ Tartalma:
gazdag különböző tápanyagokban, nyomelemekben, főleg a cink tartalma érdemel említést, illetve van benne egy olyan építőelem, glykozaminoglykán, mely építőeleme az emberi bőrnek, porcoknak és kötőszöveteknek.

Gyulladáscsökkentő anyagok is találhatók benne.

A cink minden szövetünkben megtalálható, számos enzim alkotórésze. A DNS, RNS fe­hérjék szintéziséhez elengedhetetlen, a petefészek és a here fejlődéséhez, az immunrendszer hatékony működéséhez is szükséges.

Hiánya hátráltatja a fejlődést, növekedést, serdülő- és gyermekkorban különösen növeli a fertőzések kockázatát, romlik az étvágy, szürkületi látásromlást okoz, az alkohol lebontása gátlódik és szabad gyökök felszaporodása elő térbe kerül.

A másik összetevője a glykozaminoglykán, amely építőelemként szerepel az emberi bőrben, porcban és kötőszövetekben, így különösen javasolt idősebb korban, illetve aktív sportolók számára.

Ez az anyag megköti a vizet és egyes ionokat, így növelik a kötőszövetek szilárdságát, rugalmasságát. Javíthatók az izületi elváltozások, javul az izületek mozgathatósága. (krónikus izületi betegségek, degeneratív elvál tozások esetén).

~ Általános hatásai:
- Növeli az erőnlétet
- Javítja az állóképességet
- Kivédi a stressz negatív hatásait
- Kontrollálja a vérnyomást
- Növeli a tüdő kapacitását
Gyorsítja a betegségek utáni felépülést
- Javítja az izomtónust, a koncentrációképességet és a közérzetet
- Enyhíti a gyulladásos folyamatokat
- Hajhullás megállítása
- Terhesség, szoptatás alatt szedése jótékony hatású
- Nemzőképesség zavaraiban

Forrás: gyógynövény kapszulák
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Gtapefruit és hatásai
  2010-09-26 12:44:33, vasárnap
 
  Grapefruit:

Nyugat-Indiából származik. A grapefruit ki vonat főleg bioflavonoidot, glikozidot, C vita mint és néhány fehérjét tartalmaz.

Elsősorban a magjából és a gyümölcshús membránjából nyerik ezeket a létfontosságú anyagokat.

Az itt található hatóanyagai elpusztítják a kórokozók citoplazmájának membránját és szabályosan ,, kiéheztetik" őket anélkül, hogy az emberi szer vezetet károsítanák.

Ezáltal természetes módon semmisítik meg a vírusokat, baktériumokat, gombákat és parazitákat. Rengeteg C vitamint tartalmaz, ezáltal erősíti az immunrendszert, továbbá biokatalizátor szerepet tölt be.

A koleszterinszintet csökkentő pektint tar talmaz. E hatás következtében csökkenti az ér elmeszesedés kockázatát.

A rák elleni védekezésben játszik szerepet, mert bioflavonoidokat is tartalmaz, amelyek semlegesíthetnek bizonyos rákkeltő anyagokat.

Fogyókúrához is javasolható, mert kis energiatartalmú, illetve folsav tartalma miatt a sej tek növekedéséhez elengedhetetlen, ez különösen gyermekkorban és serdülőkorban javasolt.

Használjuk még az emésztés támogatására, mert keserű anyagai miatt epehajtó, étvágyhozó és emésztést serkentő hatása van.

Gyomor és bélpanaszok esetén is használható. Aranyér kezelésére is alkalmas.
Nemcsak belsőleg, de külsőleg is használható.

Grapefruitmag kivonatot csöppentve mosószerbe, a padló és az ágynemű tisztítására és fertőtlenítésére használható, az ivóvíz minősé­ge is javítható

Hüvelyfertőzés esetén is használható és a HIV-vírus elleni harcban is nagy reményeket fűznek a kutatók hozzá.

~ Felhasználási terület:
vírusos szemölcs, herpesz, nátha, száj és fogak betegségei, fekélyek, szájpenész, gombás fertőzés, rossz lehelet, fogszuvasodás, fogkő, fogínygyulladás

torok és orr betegségei, nátha, köhögés, rekedtség, torokfájás, gégegyulladás, bőr és haj, szőrtüszőgyulladás, vágott seb, bőrkiütés, öv­sömör, ekcéma, szemölcs, bőrgomba, korpásodás, fejtetű

- gyomor-, és bélrendszeri panaszok, hasmenés, gombásodás
- vénák-és visszérbetegségek
- belek tisztítása, bélflóra stabilizálása
- sejtanyagcsere aktiválása, sejtnövekedés (folsav)

Forrás: gyógynövény kapszulák
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 41 db bejegyzés
e év: 840 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1227
  • e Hét: 15595
  • e Hónap: 29344
  • e Év: 234045
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.