Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Fogadjon örökbe egy cigány csa
  2010-09-29 21:55:40, szerda
 
  Fogadjon örökbe egy cigány családot a cigánybűnözés létét tagadó Orbán Viktor is!

Szegedi Család szívhezszóló felhívást intézett minden rózsadombi nagyokoshoz.

Piszkosfred, Wed, 2010/09/29 - 21:35


Ungár Klára, Orbán Viktor vagy Lendvai Ildikó lesz az első jelentkező ?Ungár Klára, Orbán Viktor vagy Lendvai Ildikó lesz az első jelentkező ?

Szegedi Csanád felhívást intézett minden, a cigánybűnözést tagadó, a cigányok jogai, emberi méltósága és kirekesztése miatt aggódó, rózsadombi álszent politikushoz.

Tisztelt mások jogai iránt oly érzékeny magyar politikustársa(i)m!

Bár jómagam sajnos nem érzem át a cigányság szörnyűséges megpróbáltatásait, felkérem, hogy amennyiben Ön szerint cigánybűnözés nem létezik, s helyteleníti a francia, olasz más hatóságok "borzalmas cigányellenes" eljárását, országgyűlési vagy EP képviselőként, jó példával elöl járva fogadjon be egy-egy cigány családot.

Mégsem járja, hogy az Önök által állítólagosan fennálló tomboló magyar rasszisták miatt rettegjenek e páratlanul értékes kultúra, csodálatos, dolgos, szerény képviselői, másfelől Ön megteheti, hogy átvállalja a terhet a nehezen élő magyar kisemberektől. Kérem, jelölje meg, hogy ingatlana és jövedelme mekkora hányadát óhajtja kirekesztett kisebbségi embertársaink megsegítésére fordítani.

Tisztelt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr! Igen, jól sejti, természetesen Önt is tisztelettel felkérem, fogadjon be egy taktaszadai, olaszliszkai vagy gadnai kisebbségi famíliát budai villájába. Biztos vagyok benne, hogy nem okoz problémát egy kisebb (10-15 fő) vagy nagyobb (50-60 fő) roma család elhelyezése.

Amennyiben nehézségei támadnának, forduljon hozzám: munkatársaimmal együtt ingyen és bérmentve kiközvetítem adatait, s garantálom, hogy nem fog cigánycsalád nélkül maradni! Nagyon fontosnak tartom, hogy gyermekei, például a VIII. kerületi vagy a miskolci magyar gyerekekhez hasonlóan multikulturális közegben szocializálódjanak és saját bőrükön érezzék annak áldásait nap mint nap.

Maximálisan bízva őszinte emberségében és áldozatvállalásában:


Szegedi Csanád
EP-képviselő (Jobbik)

(Miskolc Jobbik)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2010_09_29_fogadjon-orokbe-egy-cigany-csalado t-a-ciganybunozes-letet-tagado-orban-viktor-is?utm_source=feedburner&utm_medi um=feed&utm_campaign=Feed%3A+atisztamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B 3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tiltakozás a Tom Lantosról eln
  2010-09-29 21:21:43, szerda
 
  Siklósi András:

Tiltakozás a Tom Lantosról elnevezendő "kisebbségi jogvédő intézet" ellen




Megdöbbenve és hányingert keltő mély undorral fogadtam a hírt, hogy a korábbi ,,karrierdiplomata" (a védelemre szoruló, ártatlanul meghurcolt sportolóinkat rendre cserbenhagyó!) Schmitt Pál, az új hivatalát máris visszataszítóan sűrű nyelvcsapásokkal kezdő ,,zsideszes államfő" egy ilyen szélsőségesen magyargyűlölő, senkiházi zsidóról akar bármit is ,,elkeresztelni" jobb sorsra érdemes honunkban; ahelyett, hogy ezt a minősíthetetlen, rasszista figurát - minden normálisan gondolkozó honfitársunkkal egyetemben - a feledés jótékony homályának adná. E nemtelen törekvésében méltó társai Likud Viktor jelenlegi miniszterelnök, valamint bukott elődje - az akasztófa várományosa! -, Furcsány Nyerenc, utóbbi ,,ötletgazdaként" (jelesül: Lantos ,,szellemi hagyatékának ápolójaként"!) is.

Csupán emlékeztetőül szeretném felidézni azt a rövid szösszenetemet (nekrológomat?), amit 2008-ban hirtelen felindulásomban fogalmaztam, közvetlenül eme féreg elpatkolása után. Okuljon belőle minden nemzetrontó hazaáruló, akit csak illet! Megjegyezném még, hogy a névtől függetlenül sorsüldözött népünknek ma sokkal inkább magyar önvédelmi központokra lenne szüksége Kárpát-medence szerte, semmint ellenséges kisebbségeinket dédelgető és fölénk emelő ,,pozitív diszkriminációra"!

Lantos nem ,,muzsikál" többet!

A vén (80 éves) talmudista zsivány, akinek hosszúra nyúlt, kártékony pályafutása alatt egyetlen tiszta gondolata, egyetlen becsületes cselekedete sem volt, s akinél nagyobb rosszakarója, hitványabb gyűlölője aligha akadt vihartépett fajtánknak, végre földobta a talpát. Nem rontja tovább a levegőt sem egykori szülőföldjén (Magyarország), sem választott hazájában (USA), sem pedig a világ többi részén, ahol valaha megfordult.

Tom Lantost (Lantos Tamást?), a hivatásos ,,holokauszt-túlélőt" - noha senki sem deportálta sehova a ,,vészkorszakban", s koncentrációs tábort legföljebb álmában avagy filmen látott, sőt, sok más hitsorsosához hasonlóan biztos menedékre lelt a háborús Budapesten - ahelyett, hogy örök hálára kötelezte volna népünk egyedülállóan önzetlen zsidómentése, egész életében csak szapulta, mocskolta jótevőit, s példátlanul aljas módokon ártott a Kárpát-medence magyarjainak. Ilyen hazug, torz jellemű, sötét figurát keveset hordott a hátán öreg bolygónk. A Sátán igencsak elemében lehetett, mikor teremtette. Az amerikai képviselőházba tucatnyi alkalommal ,,választották be" a gyengeelméjű jenkik, s politikai karrierje során amolyan érinthetetlen ,,szent tehén" volt, aki mást sem csinált, mint az izraeli érdekekért ,,lobbizott" (konspirált). Bűnlajstromát nehéz lenne fölsorolni, de néhány példát hadd emeljek ki találomra. Aktívan részt vett a ,,hollókoszt-ipar" felvirágoztatásában, keblére ölelte a magyarfaló Ceausescut, habzó szájjal üvöltözött az elhíresült Csurka-tanulmány ellen, döntő szerepet vállalt az afganisztáni és iraki orvtámadások kirobbantásában, s miközben ,,lantját" verte a terrorizmus ellen, szava sem volt a palesztinokat pusztító zsidó vérengzésekről, vagy éppenséggel az ellenünk föllépő globáltőke fojtogató gyarmatosításának megfékezéséért stb.

Ahányszor betette hozzánk lúdtalpas patáját, mindig valami még szörnyűbb következett az életünkben, mert ,,baráti tanácsait", ,,elvárásait" kezüket-lábukat törve (túl)teljesítették dróton rángatott, szervilis vezetőink. Visszavonulása alkalmából kis híján még magas állami kitüntetést is kapott tőlünk, de szerencsére időben elvitte az ördög. Kár, hogy az ,,emléke előtt" néma felállással adózó parlamentünk nem süllyedt le vele együtt a pokol fenekére! Lantos egy tehetségtelen, semmihez sem értő, ragadozó görény (büdösborz?) volt csupán, aki kizárólag előnyös származásánál fogva kapaszkodhatott ilyen befolyásos posztra. Akárhova kaparják el rothadó hulláját, nyilván komoly környezetszennyezési kockázatot jelent. Talán egy csillagközi fekete lyuk megfelelő lenne számára, ahol a fényt is elnyelő, roppant gravitáció atomjaira tépné. Reméljük, hogy gonosz lelke is méltó helyére jut!




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fényes gomb.
  2010-09-29 19:17:34, szerda
 
  "A fényes gomb.

Van Európa asszonyság kabátján egy fényes gomb. Mi magyarok
Magyarországnak, a Hazának hívjuk. A szarkák számára viszont csak egy fényes gomb, amit el szeretnének lopni. Ilyen a szarkák természete.
Hazánk történetét nézve, bőven jutott szarka, aki ránk fente a csőrét. Némelyiket lenyilaztuk, egynehányat elzavartunk, volt, amelyiket hazaküldtük. Tisztességes küzdelem volt, szemtől szembe. De most valami megváltozott. A szarka átváltozott. Metamorfózisa végén dögkeselyűvé vált. Fényes csillogó tollait szürke rejtő színekre váltotta, ellenfelekben tiszteletet ébresztő harciasságát sunyi, alattomos mosolyra cserélte. Ő a zsidó üzletember. Ő nem itt született, ő csak a pénz szagát követte. Az ő fegyverei a bankok, a médiák, a korrupt politikusok. Az ő harci eszközei a csábító hitelek, a hírek elferdítése, elhallgatása, a magyarokat megnyomorító adók és törvények gyártása.
Ők, jellemtelenségükből adódóan mindenütt ott rejtőznek, ahol pénzt szimatolnak.
De most bajban vannak! Hiába a sok ellopott pénz, hiába a zsebben lévő parlamenti pártok. Nincs az a pénz, amin hazát lehetne venni. Ahogy az olaj készlet fogy, úgy fogy az USA érdeklődése a Közel- kelet iránt. Amerika nélkül Izraelnek vége! Tudják ezt a zsidók, de tudják ám ezt az arabok is. Szóval, ha venni nem tudnak, lopnak egyet. Fényeset, szépet, Magyar Hazát. Jó fekvésűt, ahol korlátlanul van tiszta ivóvíz, jó a klíma, és ami a lényeg: nincsenek vérszomjas, bosszúálló arabok.
Nosza, megvan a cél-ország, de hol fognak lakni? A stratégia készen, hisz jól bevált a palesztinokkal szemben is.
- Építtessünk kerítéssel körbevett, jól védhető lakóparkokat a magyarokkal, akiket a végén úgysem fizetünk ki. Vegyük el a jelzáloggal terhelt ingatlanjaikat, hisz úgysem tudnak fizetni, (v)álság van! Igen ám, de azt azért nem várhatjuk el Izrael népétől, hogy a gojokkal (nem zsidó ember) egy iskolába, közös kórházba járjanak...... .........Sebaj, le kell zülleszteni a magyar oktatást, be kell zárni az iskolákat, (amiket majd átvesznek ingyen), rá kell tenniük kezüket az egészségügyre, a kórházainkra és már minden kóser.
Nagy az öröm Izraelben. Csak egy a baj, az ország foglalt,tele van magyarokkal. Jön az ötlet: Túl sokan vannak, elég lenne 3 millió is.
Rabszolgának. Kipattan a szi ...tovább »kra: biztassuk fel a cigányokat, majd azok elvégzik a piszkos munkát, aztán persze őket telepítjük ki az üres Izraelbe, had legyen az araboknak is örömük benne. Tobzódnak az ötletekben: Mérgezzük meg őket ismeretlen származású élelmiszerekkel és még pénzt is keresünk. Hirdessük, hogy trendi szinglinek, nem szégyen buzinak lenni. Így nem szaporodik a magyar. Kiírtja Önmagát.
A számításaikba hiba csúszott! A terv kiszivárgott. Árulók ott is vannak. Még egy év kellett volna-e gyalázatos tervhez. Ezt az egy évet kaptuk meg a Jó Istentől, ezt az utolsó lehetőséget kell kihasználni a magyarnak. Mit tehetünk? Összefogunk! Számon kérünk! Számon kérjük jelenlegi vezetőinket, képviselőinket. Nem dolgozunk zsidó cégnek. Nem veszünk mérget a multiktól. Nem olvasunk és nézünk hazug sajtót, nem hallgatjuk tovább a magyarok gyalázását a parlamenti pártoktól.
Összefogunk! Piacra járunk, magyar árut veszünk, beszélgetünk a szomszédokkal, szerveződünk.
Informálódunk, tervezünk, cselekszünk! Nem vagy egyedül! Hallgass a szívedre, keresd a tenni vágyó magunkfajtákat.
Haza csak egy van! Magyarország a Magyaroké!"

ismeretlen író

Vasárnap 4 X a Magyarra, a Nemzetire, a magunkfajtára!
SZAVAZZ A JOBBIK-ra!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor 10 pontban
  2010-09-29 19:14:28, szerda
 
  Orbán Viktor 10 pontban


A Szent Korona értékrendjét soha nem fogadta el, sőt ennek ellentétét, az értéktelenség liberális-kapitalista diktatúráját támogatta és támogatja, a FIDESZ elnökekén ...tovább »t, és az EU Parlament Európai Néppártjának alelnökeként egyaránt,

2.


ezzel a tevékenységével közremûködik abban, hogy nemcsak a Csonkaország, hanem a Kárpát-Haza, sőt egész Európa államai és őshonos lakói szabadság-vesztésben éljenek, ami szemben áll azzal az egyre erősödő felszabadítás-vágyával, ami az Európai Unió Európai Konföderációvá válására irányuló törekvésben mutatkozik meg.

3.


Orbán Viktor az Európai Unióhoz való csatlakozással kapcsolatos megtévesztő-hadjárat részese volt, pártja vezetőjeként. Ez a csatlakozás eredményezte, hogy a szociális-, az egészségügyi- és a nyugdíjellátás elveszítse költségvetési fedezetét, az EU tagság következtében előálló évi 4500 milliárd forintnyi sarc következtében, csak a multinacionális cégek és a bankok annyi általunk termelt értéket visznek ki az országból (1700 milliárd forintot), amennyi bőven elegendő lenne az állampolgári jogon adható egészségvédelem és a betegségellátás költségeinek fedezésére.

4.


Orbán Viktor megerősítette 2004. december 20-án azt az Európai Alkotmányt, 2007. december 17-én pedig - olvasatlanul - azt a Lisszaboni Szerződést, amely Magyarország jogalkotási, gazdasági és önigazgatási függetlenségét megszûntette.

5.


Orbán Viktor nem indítványozta, hogy az általa is támogatott, de a francia és az ír választók által megbuktatott diktátum megerősítő határozatát a Magyar Országgyûlés hatályon kívül helyezze, és ezzel a megbukott határozat tárgya és célja szerinti védettségét (ezt a Bécsi Egyezmény teszi kötelezővé) megszûntesse.

6.


Orbán Viktor kormányzása idején készítették elő azt a mezőgazdasági kvóta-rendszert, ami a magyar termőföld több, mint negyedét (1 millió hektárt) kivette a támogatás köréből, ezzel megfosztva természetes, isteni feladatának teljesítésétől.

7.

Orbán Viktor minisztere, Martonyi János írta alá azt a jegyzőkönyvet, amely lehetővé teszi külföldiek számára a magyar termőföld felvásárlását, ezzel közvetett módon ...tovább »elûzte szülőföldjéről az élet őrzőjét, a parasztságot.

8.


A jelenlegi kormány (és nem a rendszer) bírálójaként olyan kijelentéseket tesz Orbán Viktor, amelyek azt sugallják, hogy ő és egy általa vezetett kormány képes lenne az általa kifogásolt (közte egészségellenes) intézkedések hatását megszûntetni, ezzel nagy nyilvánosság előtt hazudik, hiszen az általa is előidézett helyzet törtvényszerû következménye mindaz, amit a magyar emberek "szenvedhetetlen iga"-ként élnek meg. Ennek megváltoztatása a liberális-kapitalizmus érdekeivel ellentétes, tehát az alkalmatlan az önjavításra.

9.


Orbán Viktor - a diktatúra hûbéresi alárendeltségben élő média közremûködésével - önérdekből és aljas szándékkal meggátolja (a parlamenti pártokat vezető, azonos gyökerû társaival együtt), hogy választói gyakorolhassák a közérdekû adatok megismeréséhez fûződő jogaikat, elsősorban azokat, amelyek a liberális-kapitalista diktatúra igaz okát és következményeit tárja fel.

10.


Orbán Viktor a Magyarországot felvásárolni akaró Izrael meghatározó politikai erejét, a Likudot az általa vezetett párt, a FIDESZ természetes szövetségesként elfogadva azzal az értékrenddel vállal közösséget, amely a magyar nemzet érdekeit meghatározó természetes értékrenddel ellentétes.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hungaricum a hitelesek becsapá
  2010-09-29 19:03:33, szerda
 
  2010-09-29 07:23
Hungaricum a hitelesek becsapása

Évek óta többet fizettetnek az adósokkal a bankok, mint amennyi indokolt lenne

Túl magasra emelték a hitelkamatokat a Magyarországon működő pénzintézetek - állítják a Magyar Nemzeti Bank munkatársai. Elemzésükből kiderül, hogy a bankok csak hazánkban tehetik meg, hogy tetszésük szerint játsszanak a kamatokkal, ezért nálunk a törlesztőrészletek is magasabbak az átlagnál. A banki magatartási kódex nem oldotta meg az ügyfelek problémáit.



Nagyobb terhet raktak a hazai pénzintézetek az adósok vállára 2008 októbere után, mint azt a költségeik emelkedése indokolta volna - olvasható egy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) munkatársai által jegyzett elemzésben. A svájcifrank-alapú jelzáloghitelek átlagos hiteldíja 2008 szeptembere óta 7,1-ről tavaly júniusra 8,2 százalékra emelkedett, s azóta lényegében nem is csökkent. A svájci frank referenciakamata ez idő alatt 2,8-2,9 százalékos értékről tartósan 0,2 százalék alá esett. Vagyis a kettő közötti különbség 3,6-3,8 százalékkal nőtt. A drágulás okaként a hitelintézetek többnyire az emelkedő költségeket és a rossz hiteleket nevezik meg. Ugyanakkor az MNB munkatársai szerint sem a sokasodó fizetésképtelen ügyfelek, sem az országkockázat romlása, sem a források változása nem indokol ekkora kamatemelést - írja szerdai számában a Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.

http://www.hirtv.hu/gazdasag/?article_hid=340973



--------------------------------------------------------------------------------- --------------------

ÉS MÉGIS HÁNY ÉV ÉS ELŐADÁS KELLETT AHHOZ,HOGY AZ IGEN TISZTELT ÚJSÁG ÉS TELEVÍZIÓ EZT KIMONDJA?
JA ÉS HÁNY PÁRT?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csak hazánkban tombolhatnak fé
  2010-09-29 18:47:16, szerda
 
  2010-09-29. 06:56
Csak hazánkban tombolhatnak féktelenül a zsidó bankárok

Túl magasra emelték a hitelkamatokat a Magyarországon működő pénzintézetek - állítják a Magyar Nemzeti Bank munkatársai. Elemzésükből kiderül, hogy a bankok csak hazánkban tehetik meg, hogy tetszésük szerint játsszanak a kamatokkal, ezért nálunk a törlesztőrészletek is magasabbak az átlagnál. A banki magatartási kódex nem oldotta meg az ügyfelek problémáit.
Nagyobb terhet raktak a hazai pénzintézetek az adósok vállára 2008 októbere után, mint azt a költségeik emelkedése indokolta volna - olvasható egy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) munkatársai által jegyzett elemzésben. A svájci frank-alapú jelzáloghitelek átlagos hiteldíja 2008 szeptembere óta 7,1-ről tavaly júniusra 8,2 százalékra emelkedett, s azóta lényegében nem is csökkent. A svájci frank referenciakamata ez idő alatt 2,8-2,9 százalékos értékről tartósan 0,2 százalék alá esett. Vagyis a kettő közötti különbség 3,6-3,8 százalékkal nőtt. A drágulás okaként a hitelintézetek többnyire az emelkedő költségeket és a rossz hiteleket nevezik meg. Ugyanakkor az MNB munkatársai szerint sem a sokasodó fizetésképtelen ügyfelek, sem az országkockázat romlása, sem a források változása nem indokol ekkora kamatemelést.

(MNO nyomán)

http://kuruc.info/r/2/66965/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
769 ezer adóforint nézőnként
  2010-09-29 18:43:36, szerda
 
  769 ezer adóforint nézőnként

- 2010.09.29. 09:01

Groó Diána rendezőnő idáig két nagyjátékfilmet forgatott, 2004-ben a Csoda Krakkóbant, és idén a Vespát. Jó mókának tűnik ez a rendezősdi. Leszívjuk nagyrészt az állami csecst, forgatunk valamit, ha bűnrossz, akkor rámondjuk, hogy "művészfilm", azt úgysem értik a zemberek, adunk neki egy-két díjat, megnézi pár ezer ember oszt' csókolom. Kérem a következő forgatókönyvet, és minden indul előröl. Következmények nincsenek, ha megbukik a filmed, akkor is megkapod legközelebb a támogatást, elvégre rendező vagy, akkor rendezned kell.

Groó tavaly forgatta le második filmjét, a Vespát. (Facebook-oldal)
A sztori:
"A 12 éves Orsós Lali (Tóth Sándor) kártyán nyer egy csokoládét, amely egy nyerő kupont rejt: a nyeremény egy Vespa motorbicikli. Igen ám, de a motort Budapesten kell átvenni. Lali elindul a beregháti romatelepről a fővárosba, hogy az áhított motor mellett rátaláljon rég nem látott édesapjára is."


A film 2 díjat is nyert februárban a Filmszemlén: legjobb eredeti filmzene és Tóth Sándor alakításáért színészi különdíj.

Múlt héten meg is volt a premier, elkezdték játszani a mozik. (Mozinet.hu kritika. NOL kritika, a film előzetese pedig itt megnézhető)


Nos, az első héten 91 néző fizetett a filmért.

Amivel nem is lenne gond, mert rossz filmre nem megyünk moziba, csak éppen ez a film 170 millió forintba került.

És ebből az állami támogatás:

Hetven millió adóforintba került ez a film, melyre 91 néző ment el! Ha csak film készítői, a színészek, azok családtagjai és barátai elmennek megnézni, már az is több, mint 91! (Ha én forgatnék egy filmet, és meghirdetem itt a blogon, még arra is többen mennének el, mint 91!)

Hogy mennyit lehet kapni 70 millió forintért, arról Zuschlag tudna mesélni, a lélegeztetőgépes számmisztikával most nem is jönnék elő ...

Groó Dianával nem is csak ennyi a probléma, hogy forgatott egy filmet, csak nem tudja senki sem, hogy kinek, mert nem a nézőknek, az biztos, hanem igazi belvárosi, bölcsész értelmiségi módjára még meg is mondja a magáét:


- Hogyan változott a forgatókönyv fejlesztése során a film hangulata?

- Úgy éreztem, hogy nagyon óvatosnak kell lennem, mert nekem bármekkora is az empátiám innen Budapestről, nem tudom, hogy egy telepen hogyan zajlanak egy tizenkét éves kisfiú mindennapjai. Ezért elsődlegesnek tartottam, hogy ezt a fiút tényleg megtaláljuk, ennyi realitásalapot mindenképpen akartam. Az asszisztensem szentesi és jól ismeri a szentesi telepet, javasolta, hogy ott kezdjük a szereplőválogatást. Bevontuk a cigányvajdát, aki rögtön összeverbuvált nekünk húsz-harminc gyereket a művelődési házba.

(...)

A mi történetünkben Lali kezdettől egy roma kisfiúként szerepelt. Magyarországon pedig szokatlan, hogy egy film főszereplője roma legyen, plusz a forgatókönyvírás közepén jártunk, amikor a magyar társadalom zéróra vizsgázott.

(...)

Van egy előzmény és folytatás nélküli, mellbevágó pillanat a filmben, amikor Lali váratlanul bekerül egy férfi puskájának a célkeresztjébe. Ez miért került bele?

- Tudatos döntés volt. Nagyon megráztak a romagyilkosságok, és ugyan ezekről nem beszélünk a filmben, de el akartam helyezni egy jelzést, hogy emlékezzünk rájuk. Sokan háborogtak, hogy egy mázos történetet csináltam, aminek köze nincs a valósághoz. Én meg azt gondolom, hogy ezektől a jelektől volt erős. És míg a szakmai közönség fele hőbörgött, hogy miért nincsenek benne a gyilkosságok, addig, amikor roma ismerőseim, barátaim nézték meg a filmet tesztvetítésen, a célkeresztnél felszisszentek, és azt kérdezték, hogy ugye nem dördül el? Én azt gondolom, hogy elég, ha mindenki tudja, hogy miről van szó. Magyarországon azt jelenti, hogy itt halomra öltek gyerekeket, globálisan pedig azt jelentheti, hogy egy gyerek mindig célpont, egy gyerek mindig ki van szolgáltatva.

(...)

- Reményeid szerint mikor forgatsz legközelebb?

- Ha rajtam múlna, a transzvesztitás sztorit leforgatnám jövőre, de ennek zéró esélye van, jó esetben másfél év múlva. Van egy másik filmtervem is, Regina Jonasról, a világ első rabbinőjéről, akit 1935-ben avatták fel Berlinben, és koncentrációs táborban pusztult el. A történet nem csak azért érdekel, mert '35-ben történt, hanem, mert az ortodox közegben még ma sem olyan nagyon elfogadott, hogy ilyen reform női rabbik rohangálnak.


Sajnos úgy néz ki, hogy a transzis meg a női rabbis filmre már nem fog állami támogatás jutni (remélem) ... a támogatásokat ugyanis befagyasztották, a Magyar Mozgókép Közalapítvány kuratóriuma új elnöke, Kőrösi Zoltán pedig világosan megmondta, kevesebb filmet támogatnak.

Kőrösi szerint "a jelen keretek között - márpedig reálisan két évig nem nagyon lehet forrásbővülésre számítani - nem helyes stratégia ennyi játékfilmet támogatni. Túlságosan elaprózódnak a támogatások és nem valós költségvetések létrehozását eredményezik. Évente körülbelül harminc játékfilmet támogatni ekkora keretből gazdasági értelemben egyszerűen tarthatatlan. (...) A politika és a közvélemény bosszús a filmes túlköltések miatt és nem is oktalanul. A filmesek nem szoktak hozzá a szigorhoz, új nyelvet kell tanulniuk. Számomra némileg meglepő módon a játékfilmesek közt pillanatok alatt kialakult az a hozzáállás, hogy az elmúlt évek túlköltését és a jelen helyzetet a mi négy hónapja hivatalban levő kuratóriumunkon kérik számon."

Mint kiderült, a teljes filmes támogatás csak nyolcada a teljes színházi struktúra támogatásának, és nem több, mint az Operaház állami támogatása. Csak éppen rengeteg produceri cég alakult, melyek egyre inkább a Magyar Mozgókép Alapítványra támaszkodtak (= az állami támogatásra).

"Azt kell mondjam, anélkül, hogy bárkit bántani akarnék, hogy a magyar filmes szakma jelentős része erősen el van kényeztetve. Két dologra szocializálódtak az elmúlt években, évtizedekben: az egyik, hogy valamilyen módon - akár törvényességet feszegető szisztéma révén is - mindig megoldódott a pénzhiány, a másik pedig, hogy mindig központi irányból érkezett a megoldás. Talán ezért is van, hogy bizonyos vágyak és tervek közvetlen nem teljesülése esetén már katasztrofista világképet vetítenek."

Groó Diána már nagyon aggódik, ha nincs állami pénz, nincs aki finanszírozza a munkáját, és mit csináljon egy rendező, ha nincs mit rendezni? Milyen szponzor fogja a saját pénzét kockáztatni 91 nézőért?


"A jelenlegi helyzetet nem tartom sokáig fenntarthatónak. Bízom abban, hogy senkinek nem szándéka a magyar filmek folytonosságának megszakítása és a filmes társadalom teljes ellehetetlenítése. Ez ugyanis a nemzetközi csatornákat is elzárja. Eddig szinte csak az MMK- támogatás biztosította a magyar filmek útját és a külföld felé a garantált koprodukciós forrást. A politikai csatározás a magyar film kérdésében egyenlő a totális megsemmisüléssel. Megkérdőjelezni az elmúlt évek hazai és nemzetközi filmes sikereit pedig nem lehet. Én a sikeres alkotók közül egyet sem ismerek, aki akár pár hónapra is hátradőlhetett volna a honoráriumából, egy játékfilmre fordított többéves munka után. A dokumentumfilmekről nem is beszélve. A magyar filmek többsége, bármennyire hihetetlen, a nemzetközi mércéhez képest nagyon kevés pénzből készül. Ha sikerül egy átgondolt elosztási rendszer kidolgozása, a producerek az állami forrásokon kívül mást is képesek felmutatni, valamint a televíziós csatornák sem vonják ki magukat a filmgyártásból, akkor normális állapot következhet. De ennek már rég meg kellett volna történnie. Egyelőre a már megítélt támogatások befagyasztása, a produkciók leállítása a filmkészítőket bünteti. Ez a blokád pedig, a mai divatos kifejezéssel élve, nem kifejezetten a nemzeti értékmegőrzés szándékát tükrözi. Nagyon bízom benne, hogy ez az állapot nem tart sokáig."


ui:
Mundruczó Kornél legújabb filmjét, a "Szelíd teremtés - A Frankenstein tervet" 653 néző látta.
120 milliós állami támogatásból készült.

http://vastagbor.blog.hu/2010/09/29/769_ezer_forintunkba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pofátlanság profizmusa az al
  2010-09-29 18:40:18, szerda
 
  A pofátlanság profizmusa az albizottság előtt - drazsé hozta a formáját
Posted on 2010/09/29


Reiner Péter beszámolója a 2002-2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság keddi üléséről

Engedelmet kérek ismét azért, hogy nem tudok és nem is akarok kronológikus sorrendben hideg fejjel beszámolni Draskovics Tibornak, Gyurcsány volt igazságügyi miniszterének meghallgatásáról, mert olyan erős érzelmeim támadtak, hogy többször el kellett hagynom a képviselői irodaház első emeleti 3. számú üléstermét.

Gergényivel szemben Draskovics szakmája biztos profizmusával és bolsevik attitűdjével rendelkezve tette tönkre ezrek sorsát és oly mértékű látványos cinizmussal és látszat-szakmaisággal válaszolgatott a feltett kérdésekre, hogy legszívesebben öklömmel az arcába vágtam volna. Többször persze látványosan besétált Gaudi csapdájába válaszával, de engem különösen a Magyar Gárdával kapcsolatos és az Erzsébet téren 2009. júliusában történteket firtató kérdésekre adott válaszai érdekeltek.

A 2002 és 2010 közötti hatalmi jogsértéseket vizsgáló országgyűlési albizottság öt személy meghallgatását tervezte, de ebből meghívásuknak csak négyen, Tóth Gábor a Gergényit váltó volt budapesti rendőrfőkapitány, Bence József volt országos rendőrfőkapitány, Draskovics Tibor (ismert nevén drazsé), volt igazságügy miniszter és Kocsis Imre a Lelkiismeret 88 nevű társadalmi szervezet már 2003-tó folyamatos jogsértettje meghallgatására került sor, mivel Szilvási György volt titokminiszter ismét nem jelent meg a meghallgatáson.

Drazsé, még fogsorcsere előtt...

Visszatérve drazsé a Gárdával kapcsolatos vélekedésére, minden a Gárdával történt rendőrségi jogsértést ismét törvényesnek és rendben lévőnek talált, mert véleménye szerint az akkor néhány napja a Gárda sorsáról rendelkező másodfokú Budai Táblabírósági eljárást és ítéletet a rendőrség helyesen alkalmazta, amikor 220 gárdistával és a védelmükre megjelenő és velük szolidarítást vállaló Jobbik elnökével, Vona Gáborral szemben fölléptek.

Csak reményemet fejezem ki ismét, hogy a jogsértéseket vizsgáló albizottság olyan politikai helyzetet tud majd teremteni következtetéseivel, hogy az ügyészség ne tudjon menekülni a meghallgatott volt bolsevik hatalom kiszolgálóinak vád alá helyezése alól. Megalapozottan bíróság elé kell kerülniük, hogy rablott vagyonuk elkobzása mellett végre elnyerjék jól megérdemelt büntetésüket.

A bizottság egyik tagján, Gaudi Nagy Tamáson ez biztos nem fog múlni, figyelve elkötelezettségét, zseniális megérzéseit, és kiváló jól irányzott - a legkisebb részleteket is megismerni és közzétenni igyekvő - kérdéseit.

Adjon az Isten szebb jövőt!

Reiner Péter fotói:



http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/09/29/a-pofatlansag-profizmusa-az-albiz ottsag-elott-drazse-hozta-a-formajat/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
GPS-t a cigányokra!
  2010-09-29 18:35:16, szerda
 
  GPS-t a cigányokra!

09/29/2010

A kiváló ötlet Magyarország katonai és politikai szövetségesétől, az Egyesült Államokból származik. Washingtonban, ebben a teljesen elnégeresedett, és ezért a bűn, az utcai galerik, a prostitúció, a gyilkosságok, az erőszak és a kábítószerkereskedelem egyik amerikai központjának számító város gyámhatóságának vezetője nem csak hogy megtervezte és kidolgozta a részleteket, majd engedélyeztette és pénzt szerzett hozzá, hanem már a gyakorlatban is hónapok óta üzemelteti ezt a fiatalkorúak számára most bevezetett új módszert. A siker a legmerészebb álmokat is felülmúlta és máris több nagyváros fiatalkorú bűnözők rehabilitációjával foglalkozó intézete érdeklődött náluk az eddigi tapasztalatokról.

Mivel az amerikai fiatalkorú bűnelkövető négerek társadalmi integrációja a magyarországi cigányok társadalmi integrációjával azonos sikereket tud felmutatni, ezért Robert Hildum, a Washington-i (DC) Department of Youth Rehabilitation Services nemrég kinevezett igazgatója kísérletképpen a cégénél eddig nem alkalmazott programot indított el. Igaz, az ötlet nem teljesen új, nem lehet teljesen az ő nevéhez kötni, mert Magyarországgal ellentétben az Egyesült Államokban a felnőtt korú bűnözők feltételes szabadonbocsátásakor a bírók már évek óta előírhatják a volt raboknak egy bizonyos ideig a GPS-el felszerelt lábkötők használatát.

Fiatalkorúak esetében ezt az ún. "polgárjogi" és 'emberjogi" jelzők mögé bújtatott társadalombomlasztó szervezetek sokáig sikerrel megakadályozták. De miután a Washington környékén levő fiatalkorúak számára fenntartott börtönökből kiengedett 14-16 éves néger gyerekek közül az idei év elején rövid idő alatt tizennégy frissen szabadult bűnözőt tartóztattak le gyilkosság vádjával (közülük egyet kettős, egyet pedig hármas gyilkossággal vádolnak, mert ennek az egyik áldozata egy terhes nő és a barátja volt) és másik hét gyereket pedig röviddel a szabadulásuk után megöltek az őket szeretettel visszaváró társaik, a korábbi DYRS vezető pedig lemondott, így aztán a néger Adrian Fenty polgármesternek valamit tennie kellett. A kopasz Fenty úgy döntött, hogy nem érdekli őt tovább az itteni eszdéeszes/elempés szervezetek hiteltelen és kétszínű kifogásai, és tiltakozásaik ellenére kinevezte Hildum urat igazgatónak, aki csak ezzel GPS lábkötős feltétellel fogadta el a rajta kívül senki által meg nem pályázott pozíciót.

"Ez nem csodaszer és nem is akadályoz meg senkit abban, hogy ne kövessen el ismét bűncselekményt, könnyen le is vágható, de azért mégis nagy segítséget tud nyújtani a feltételesen kiengedett fiatalkorúak ellenőrzésében (...) az őket felügyelő gondozók számítógépeiken bárhol, bármikor követni tudják a fiatalok mozgását, azt, hogy megjelentek-e az iskolában, részt vesznek-e a szabadonbocsátásuk feltételeként előírt rehabilitációs tanfolyamokon, vagy hogy a megszabott határidőre a lakásukban tartózkodnak-e (...) a GPS 1-2 másodpercen belül a rendőrségen kívül több helyre elküldött emailben jelzi, ha valaki megrongálja a készüléket vagy eltávolítja a lábáról, és akkor az illető rövidesen visszakerül az ügyét tárgyaló bíró elé, ahol az előzőnél súlyosabb ítélet várhat rá" - magyarázta az előnyöket Reggie Sanders, a DYRS szóvivője. Sanders elmondta még, hogy eddig több mint 200 elektronikus lábkötő "került kihelyezésre" és a beszerzési áron felül az üzemeltetésük és karbantartásuk napi 12 dollár alatt van.

Tekintettel arra, hogy a magyarországi cigányterror szinte már elviselhetetlenné vált, és a bűnözők, köztük a cigányok tevékenysége egyre nagyobb terheket ró a társadalom becsületesen dolgozó tagjai számára, ezért a forradalmi Orbán-kormány illetékes szervei is fontolóra vehetnék a ma már könnyen megfizethető GPS nyomkövető rendszerrel ellátott lábperecek használatát.

Jack Corn

http://jacks-corner.weebly.com/1/post/2010/09/gps-t-a-cignyokra.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Törvények felett
  2010-09-29 18:28:51, szerda
 
  Törvények felett


Azért nem kicsi abszurditás van abban, hogy négy év után ismét eljutottunk oda, hogy a ,,magyar" közszolgálati televízióban megint az a Kert Attila akarja megmondani, hogy hol húzódik a szólás- és véleményszabadság határa, aki az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülését követő spontán demonstráció alkalmával megtagadta a tiltakozók petíciójának beolvasását, ezzel mintegy kiprovokálva a tévéostromot.

Gondolom, most sokakban felmerül a kérdés: Ez az ember még azóta is pozícióban van?

Igen, azóta is. És nem csak pozícióban van, hanem ugyanúgy folytatja azt a pofátlan és gátlástalan tevékenységet, ami miatt már réges-régen el kellett volna tiltani az összes közmédiumnak még csak a környékéről is. Azonban a nagy narancsos forradalom véletlenül, vagy szándékosan, de elfelejtkezett róla, így Kert továbbra is az egyik legfőbb vezetője a csak nevében közszolgálati tévének.

Sőt. Kert maga mögött tudva most már a narancsos bizalmat is úgy gondolta, hogy neki innentől egyszemélyben letéteményes joga meghatározni, hogy a választási időszakban melyek azok fizetett politikai hirdetések, amelyek lemehetnek az adófizetők pénzéből fenntartott csatornákon.

Nem számít, mit mondanak a törvények, nem számít, hogy az Országos Választási Bizottság megállapította, hogy a közmédiumok ,,a hirdetés visszautasításával megsértik a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvét". Nem számít, hogy a testület úgy ítélte meg, hogy a reklám nem lépte túl a véleménynyilvánítás alkotmányos határát, mivel nem szólított fel bűncselekmény elkövetésére és nem volt uszító sem.

Mindez nem számít.

Kert Attila kéz a kézben Borbély-Urquhart Juliannával, a közszolgálati rádió kommunikációs vezetőjével mindezek ellenére továbbra is kitart azon álláspontja mellett, hogy a Jobbik kampányfilmje ,,személyhez fűződő jogokat sért, és egy államalkotó kisebbség jogait, emberi méltóságát sértve alkalmas lehet az adott kisebbség elleni gyűlöletkeltésre."

Ugye érti mindenki?

Az ő álláspontjukat semmi nem támasztja alá, az semmilyen törvényi alapon nem nyugszik, az egyszerűen csak azért van így, mert ők azt gondolják. És kész. Két állami alkalmazott a magánvéleményét hangoztatva megsérti a törvényeket és megsérti azokat a jogszerű szerződéseket, amelyeket a párt kötött az általuk vezetett közintézményekkel a hirdetések sugárzására, ami ráadásul a Magyar Rádió esetében már előre ki is lett fizetve.

Abszurdisztán él és ragyog. Mi több, töretlenül fejlődik tovább, hisz a történet itt még nem ért véget. Hogy Kert a törvényesség látszatát fenntartsa, kijelentette, hogy ő márpedig felülvizsgálati kérelemmel fordul a Legfelsőbb Bírósághoz az Országos Választási Bizottság hétfői határozatával szemben. Magyarul az fog történni, hogy a Legfelsőbb Bíróságnak kell döntenie abban, hogy 2010-ben Magyarországon Kert Attila magánvéleménye, vagy az Országos Választási Bizottság határozata a mérvadóbb-e.

Döbbenetes és röhejes is egyszerre az egész, de legfőképp velejéig aljas, hisz itt nem csak arról van szó, hogy kinek lesz igaza, hanem arról is, hogy Kertnek lehetősége lesz a jogi csűrés-csavarással szinte addig húzni az időt, amíg végül a vita teljesen értelmetlenné válik, mivel ugye a választásra a hétvégén sor kerül.

A pontos tényállás most az, hogy az OVB hétfői határozata ellen ma 16 óráig lehet jogorvoslattal élni a Legfelsőbb Bíróságon, amelynek további két napja van arra, hogy döntsön a kérdésben. Kerték kimondva-kimondatlanul, de közölték, hogy időhúzásra játszva majd csak a határidő lejárta előtt, az utolsó pillanatban fogják megtámadni a határozatot. Ennek következtében csak pénteken kerülhet pont az ügy végére, és így, ha a bíróság helyben is hagyja a döntést, a reklámspot csak egy napig, szombaton lesz közölhető.

Ez pedig további kérdéseket vet fel. Az eredeti szerződésekben a kampányfilmet két héten keresztül, meghatározott számban vetítették volna. Ebből adódóan elvileg szombaton, egy nap alatt le kéne adniuk a teljes mennyiséget.

Szerintetek, majd megtörténik ez?

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2010/09/torvenyek-felett.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 351 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 6785
  • e Hónap: 10530
  • e Év: 164026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.