Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
vendégem egy halászlés ebédre
  2010-09-03 23:41:55, péntek
 
  Minden idelátogató a vendégem egy halászlés ebédre ezen a hétvégén

Ebéd előtti aperitív
...... ..............


Jó Étvágyat kívánok
Itt van a finom halászlé
...... ........... ........... ...........



Utána túros csusza
...... ........... ........... .............


Kicsit több tepertővel
...... ........... ........... ........... .....


vagy halpaprikással
...... ........... ........... ........... .....



Ebéd utánra finom vörös bor
...... ......


Egészségetekre
Forró Omnia Kávé




 
 
1 komment , kategória:  blog partik  
Szép a blogod és az albumaidat
  2010-09-03 22:08:47, péntek
 
  Szia Maroka!
Már nemsokára én is elérem a legnagyobb rangot, alig várom. Unalmas lett valahogy, legjobban szeretek valami újat tanulni. Érdekelne, hogy mi ez a Ning oldal??(vagy nem jól írtam?)
Kellemes estét kivánok! Szép a blogod és az albumaidat is rengetegen nézik!!!
Puszi: Dr. Rohliczné, Ági

...... .....


Ilyen szép képre TILOS írni

...... ........... .............


Köszi szépen a látogatást
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Geusz László: Csodálatos ősz
  2010-09-03 21:39:38, péntek
 
  Geusz László: Csodálatos ősz

Csodálatos őszi kora este,
ezer színben pompázik a táj.
Az ég alján a Nap fáradt teste,
fejét lehajtva,
pihenne már.

Őszi szellő suhan át a téren,
meglebbentve fák rőt levelét,
és az egyre halványuló fényben,
dallamát zengi,
erdő és rét.

Lábam alatt lyukas dió roppan,
enyhe szellő ringatja a fát.
Árokszélen vadgesztenye koppan,
levetni készül,
tüskeruhát.

Nap sugarát szűk marokkal mérik,
harang kondul a domb tetején.
Őszi lankán édes szőlő érik,
nem éhezik már,
a seregély.

Őszi égen felgyúlnak a fények,
levelet már nem kerget a szél.
Éjféltájban elhalkul az élet,
és a természet,
pihenni tér.
 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Hajdú Mária: Az utat járva
  2010-09-03 20:50:03, péntek
 
  Hajdú Mária: Az utat járva

...... ..........


Ahogy a nap fordul
és változik a fény,
úgy változik minden,

az életünk terén.
Ahogy a nagy folyó
vissza nem fordulhat,

úgy járhatjuk végig
mi is az utunkat.
Néhol kövezve van,
csetlünk-botlunk mégis.

Néhol göröngyökön
megyünk bátran végig.
Itt-ott kanyarodik,

tévúton is járunk,
és a keresztútnál
valakire várunk.

Mindig csak előre,
sose fordul vissza,
és nem jelzi az utat
az útjelző tábla.

Saját sorsunknak
kezünkben a kulcs,
azt kell kitalálni,
melyik zárat nyitja.


 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
14:10 győzött a Magyar pólósok
  2010-09-03 20:31:17, péntek
 
  A Kemény-legények átléptek az oroszokon
2010. szeptember 03. 14:11




A magyar férfi vízilabda-válogatott 14-10-re legyőzte az orosz csapatot a zágrábi Európa-bajnokság pénteki, 4. fordulójában.
Kemény Dénes együttese ezzel továbbra is vezet hatcsapatos csoportjában, s ha a zárókörben legyőzi Macedónia legjobbjait is vasárnap (16:30 ó), csoportelsőként, közvetlenül léphet tovább az elődöntőbe.
Vízilabda Eb férfiak, B-csoport, 4. forduló:
Magyarország-Oroszország 14-10 (5-3, 3-3, 3-1, 3-3)
a magyar góldobók: Varga Dénes 4, Biros 3, Kis 2, Varga Dániel, Hosnyánszky, Madaras, Szivós, Török 1-1
Labda az Oroszok hálójában. magyar fiúk fehár sapkában



Képek az alábbi linken
Link
Orosz vezetéssel indult a meccs, de Varga Dénes két góljával, majd Biros Péter büntetőjével 3-1-re fordított Kemény Dénes legénysége. A gólzáporos első nyolc percben a háromszoros olimpiai bajnok csapatkapitány, Biros ejtéssel alakította 4-2-re az állást, majd az idősebbik Varga fivér, Dániel, utána pedig, már a második negyed elején, Biros íratkozott fel az eredményjelzőre az újabb két magyar találat szerzőjeként.
A 6-3-at követően 6-5-re felzárkózott az orosz gárda, Kis Gábor azonban centerből ügyeskedett (7-5), távolról pedig hatalmas átlövésgóllal Hosnyánszky Norbert módosított 8-5-re.
A harmadik negyedet Kis nagy lökete vezette be (9-6), aztán Varga Dénes csatlakozott triplázóként Biroshoz, a jobb felső sarokba küldve a labdát (10-6), majd Madaras Norbert megúszás végén zárta le hatásosan a magyar akciót (11-6).
A befejező játékrészben még egyszer fellángoltak az oroszok (11-8), ám mielőtt még közelebb lopózhattak volna, Szivós Márton húzása landolt jó helyen (12-8). A negyedszer is eredményes Varga Dénes pedig egyértelművé tette: ezen a napon csak a magyar válogatott nyerhet (13-8). Némi kozmetikázásra futotta még az oroszoktól (13-9), majd az Eb-újonc Török Béla mérföldes bombájára (14-9) is válaszoltak, a vége azonban így is nagyon biztos magyar siker lett.
A válogatott ezzel továbbra is vezet hatcsapatos csoportjában, s ha a zárókörben, vasárnap (16:30 ó) legyőzi Macedónia legjobbjait is, csoportelsőként, közvetlenül léphet tovább az elődöntőbe.

Gólokat megnézheted az alábbi linken
Link

A B csoport állása négy forduló után:
1. Magyarország 10,
2. Szerbia 9,
3. Németország 9,
4. Görögország 4,
5. Macedónia 3,
6. Oroszország 0 pont

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Döntelen a Görögök mérkőzésén
  2010-09-03 20:21:55, péntek
 
  Döntetlent játszott a Kemény-csapat a görögök ellen
Magyarország - Görögország 6-6(0-3, 1-0, 3-2, 2-1)

MTV1 videók a vízilabda EB 2010 mérkőzéseiről teljes meccs megnézhető
Link
Gólokat megnézheted az alábbi linken
Link




Nagyon rosszul kezdett a magyar válogatott, és csak egy ponttal lett gazdagabb.
A szerbek elleni parádés győzelem után a görög válogatott volt Kemény Dénes csapatának soros ellenfele a zágrábi Európa-bajnokságon. Senki sem gondolta, hogy sétagalopp lesz az ellen a válogatott ellen játszani, amely többször is legyőzte a mieinket az elmúlt időszakban, például a portugaletei felkészülési tornán.
Ennél rosszabbul azonban nem is kezdődhetett volna a meccs. Az első negyedben nem sikerült gólt szereznünk, igaz, három kapufát lőttünk. A görögök eközben háromszor is betaláltak Szécsi kapujába. Igen, az első meccsen parádézó Nagy Viktor helyett ezúttal az Eger hálóőre kezdett.
A második negyed elején Varga Dániel megtörte a jeget, gólt szerzett 11 perc után. Nem is esett újabb találat ebben a negyedben.
A nagyszünet után Hosnyánszky, Afrudakisz, majd Biros és Madaras lőtt gólt, így 4-4-nél utolértük Delakasékat, de ők rögtön visszavették a vezetést, és meg is tartották az utolsó 8 perc előtti szusszanásig.
Biros nyitotta a gólok sorát, emberelőnyös találatával ismét egyenlítettünk (5-5). Varga Dániel volt a következő, hatalmas lövése a képzeletbeli gólvonalon állt meg, nagy valószínűséggel bent is volt, olyannyira, hogy megadták a játékvezetők, először vezettünk. Két perccel a vége előtt a görögök hasonló lövéssel jöttek, az nem volt bent. Fél perc volt hátra, amikor az ellenfél emberelőnyhöz jutott, 9 másodperccel a vége előtt Hundunis bevágta (6-6).
Még időt kért Kemény Dénes, de az idő gyorsan letelt. Két győzelem után döntetlennel folytatta szereplését a magyar válogatott az Eb-n. 0-3 után ez is bravúros eredmény.
Eredmény, vízilabda Európa-bajnokság, Zágráb, 3. csoportmérkőzés:




Telesport
A sikeres Eb-kezdés után a várt harcos és eredményes folytatás a görögökkel szemben elmaradt a nyitónegyedben, amelyben magyar gólok helyett álmos és tompán pólózó Kemény-legényeket, s összesen három kapufát láthatott a Mladost-uszoda népe, míg a görögök gyakorlatilag mindenhonnan betaláltak, alig öt perc alatt elhúztak 3-0-ra. Az első szünetig nem sikerült szépíteni, s félő volt, hogy a hellének vérszemet kapnak, már csak azért is, mert hat hete, a siracusai nemzetközi tornán éppenséggel 11-8-ra megverték a magyar válogatottat.
A második negyed a negyedik magyar kapufás kísérlettel rajtolt, az igazi felébredésre több mint 11 percig kellett várni: ekkor emberelőnyből Varga Dániel bevette a görög kaput a felső lécről a hálóba pattanó lövéssel (1-3). A magyar védekezés feljavult, elöl a pontossággal viszont továbbra is gondok akadtak
A harmadik játékrész végre változást hozott: Hosnyánszky Norbert minden mérgét beleadva lőtt a kapuba (2-3). Egyenlítés helyett azonban ötméteresből újfent megduplázódott a különbség (2-4). A görögök támadójátéka sem volt valami acélos, de mivel ők vezettek, nekik nem volt sietős. A reményt Biros Péter, a háromszoros olimpiai bajnok csapatkapitány adta vissza: sistergő bombát küldött a bal felső sarokba (3-4). Aztán másfél perccel a harmadik negyed zárása előtt sikerült az egyenlítés is: gyors támadás végén Madaras Norbert zúdította be a negyedik magyar találatot (4-4). A vezetést átvenni azonban nem sikerült, már csak azért sem, mert bosszantó módon megint a rivális jutott lépéselőnyhöz (4-5).
A fordítás kényszerével kezdték a negyedik nyolc percet Birosék, s éppen a "cséká" pattintott nagyszerűen a bal felső sarokba a negyed elején, emberelőnyös figura befejező embereként (5-5). Kevesebb, mint három perc volt hátra, amikor Varga Dániel a jobb "csücsköt" tesztelte, a görögök vitatták ugyan, hogy a labda benn lett volna, de a bírók megadták a gólt (6-5). Aztán meg visszaadták az esélyt a görögöknek is, akik nem tudtak élni a lehetőségeikkel, egészen a hajráig: kilenc másodperccel a dudaszó előtt fórból alakult 6-6-ra az állás, Kemény kapitány időkérése sem segített, maradt a döntetlen.
Görög játékos sötét sapkában



Ezúttal rossz formában és felfogásban játszott a magyar gárda, amely bár nyerhetett volna, igazság szerint nem szolgált rá mindhárom pontra. A csoportelsőség, ennél fogva a közvetlen elődöntős szereplés azonban változatlanul elérhető. Pénteken 13 órakor az oroszok következnek.
Ma néhány játékosnak gondjai voltak és rosszul játszott. Hasonló gyakrabban megesett már velünk ebben a szezonban. Mondtam a játékosaimnak, hogy ilyesmi nem fordulhat elő, aztán most mégis megint megtörtént" - idézte az Eb honlapja Kemény Dénes szövetségi kapitányt.
"Természetesen nehéz mindig ugyanazon a színvonalon pólózni, ráadásul ma valóban átaludtuk az első negyedet, és nem játszottunk igazi vízilabdát" - értékelt a kapus Szécsi Zoltán.

A csoport állása:
1. Magyarország 7 pont
2. Szerbia 6 (35-24)
3. Németország 6 (23-23)
4. Görögország 4
5. Macedónia 3
6. Oroszország 0

Képek az alábbi linken
Link

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
6 év után legyőztük aSzerbeket
  2010-09-03 20:04:27, péntek
 
  Hat év után legyőztük a szerbeket
2010. augusztus 30. 17:34

MTV1 videók a vízilabda EB 2010 mérkőzéseiről teljes meccs megnézheztő
Link

Gólok megnézheő az alábbi linken
Link
A magyar férfi vízilabda-válogatott parádés játékkal 9-6-ra győzött a szerb csapat ellen a zágrábi Európa-bajnokság B-csoportjának második fordulójában.
Magyar pólós fiúk kék sapkában



A találkozó a harmadik negyedben dőlt el, amikor Kemény Dénes együttese négy góllal húzott el ellenfelétől
A magyarok ezt megelőzően utoljára szinte napra pontosan hat évvel ezelőtt (2192 napja), a 2004-es athéni olimpia döntőjében tudták legyőzni a nagy rivális szerbeket.
B-csoport, 2. játéknap:
Magyarország - Szerbia 9 - 6 (2-1, 1-2, 4-0, 2-3)
a magyar góldobók: Madaras 3, Kis 2, Biros, Varga Dániel, Hosnyánszky, Szivós 1-1



A zuhogó eső szemerkélősre váltott, amikor a Mladost-uszoda 33 méteres nyitott medencéjében megkezdődött az összecsapás. A parton mindenesetre már a nyitány előtt megszületett a magyar győzelem: egy talán félszáz fős szerb szurkolócsoporttal szemben vagy háromszáz - a honi szövetség főszponzora, a Vodafone Magyarország jóvoltából öt különbusszal érkezett - magyar torkából szólt a "Ria-Ria-Hungária!" harci kiáltás, lobogtak a piros-fehér-zöld zászlók, és szóltak rendületlenül a magyar vuvuzelák.
A harsány, s már-már hazai miliőt idéző hangulatban egy-két eltékozolt lehetőség után előbb Biros Péter, majd Varga Dániel pazar passzból közelről szerzett góljaival vezetett is a magyar együttes (1-0, 2-1).
Az első szünetet követően remekül védekezett ki egy emberelőnyt a Kemény-csapat, aztán a felső kapufa segítségével hárított a kapuban kezdő Nagy Viktor, hogy aztán Madaras Norbert balkeze villanjon (3-1). Erre már - újabb fórból - érkezett válasz, sőt az egyenlítés is összejött a nagyszünetre (3-3).
Nagyszerűen indult viszont a harmadik nyolc perc: az addig csak a "majdnem" gólig eljutott Hosnyánszky Norbert elhajlásból bombázott a szerb hálóba (4-3). A center Kis Gábor a változatosság kedvéért átlövésből növelte tovább az előnyt (5-3), jól játszott a magyar csapat, s biztos kézzel védett Nagy. Olyannyira, hogy - első magyar duplázóként - Madaras 6-3-ra alakította az állást. Magabiztos magyarok, megszeppent szerbek - ezt mutatta a medencekép, de még sok volt hátra a meccsből. Jelesül a harmadik játékrészből másfél perc, amikor Birosék emberelőnyhöz jutottak, a precíz figura végén pedig Szivós Márton bevágta a hetedik magyar gólt is (7-3)!
El lehet-e herdálni ekkora előnyt? - hangzott a költői kérdés, amire a választ az utolsó negyed adta meg: nem! A magyar válogatott továbbra is roppant koncentráltan játszott, s bár a labdának nem akaródzott újból a szerb kapuba kerülni, a rivális egyszerűen képtelen volt feltörni a magyar védelmet. Pontosabban háromszor azért csak sikerült nekik: emberfórból, bő négy perccel a vége előtt (7-4), majd a triplázó Madaras találata nyomán még két alkalommal(8-6).



A lényegen azonban ez mit sem változtatott, pláne Kis tökéletes "zárszónak" is megfelelő lökete után (9-6): hat szűk esztendőt követően Magyarország vízilabda-válogatottja legyőzte Szerbia nemzeti csapatát. S ez akkor is hatalmas szó, ha csupán egy "egyszerű" Európa-bajnoki csoportmérkőzésen következett be a "mumusverés"
Képek az alábbi linken
Link

Nemzeti sport
A magyar férfi vízilabda-válogatott megtörte 2004, az athéni olimpia óta tartó nyeretlenségi sorozatát tétmeccsen Szerbia ellen: Zágrábban kiváló teljesítményt nyújtva, parádés harmadik negyeddel törte meg a délszlávok ellenállását, és végül 9-6-ra győzött. Ez volt Kemény Dénes csapatának második győzelme az Európa-bajnokságon a vasárnapi, Németország elleni siker után
A 2004 nyara óta tétmeccseken tartó nyeretlenség megtörésére talán most voltak a legrosszabbak az esélyeink - ettől függetlenül az egyértelmű volt, hogy a magyar csapat nem fogja könnyen adni a bőrét. Sőt, a Kemény-gárda előnybe is került egy szép akció után, Biros Péter elmozgott emberétől, majd magabiztosan a hálóba húzta a kapott ütempasszt. Az előnynek nem sokáig örülhettünk, egy előny után Filip Filipovics balja villant, Nagy Viktor meg kiszedhette a hálóból a labdát.
A következő kis lépést előre megint a magyar csapat tette meg, egy emberelőnyös figura után Varga Dániel maradt üresen, és közelről, a kapus ,,segítségével" a kapuba talált. A gól után jött egy-egy kihagyott szerb és magyar előny, ezt követte egy-egy labdavesztés, a kapuk nem forogtak veszélyben.
A játékvezetők sokszor fújtak a támadók ellen, így a negyed végére a kontrák következtében inkább úszóversenyre, mint vízilabdára emlékeztetett a meccs - az első játékrészt 2-1-es vezetéssel zártuk.
A második negyedet emberhátránnyal (Szivós Márton szállt ki) kezdtük, a szerbek meg azzal, hogy elszúrták a fórt - illetve azt is írhatjuk, hogy Hosnyánszky Norbert blokkolt remekül. Egy kontra után ziccerbe kerültek a szerbek, de Nagy Viktor lehúzta a rolót, az ellentámadás végén pedig Madaras került lövőhelyzetbe a jobb oldalon, pattintott kísérlete pedig a lécről vágódott be, 3-1!
A szerbek fórból szépítettek, Filipovics gyakorlatilag lemásolta első találatát, felhozva egyre a délszlávokat. A magyar válogatottnak is volt esélye emberelőnyből, Varga Dániel viszont blokkot zörgetett, nem pedig hálót. A szerbek a meccs addigi legnagyobb góljával egyenlítettek, Vanja Udovicics ,,lengetett be" egy brutális méretű bombát, 3-3. Hogy ne legyen könnyebb a helyzet, Varga Dánielt kiállították, a védekezés viszont jól pörgött emberhátrányban, megtartotta a csapat a döntetlent.
A negyed hátralevő részében is tartotta, némi szerencsével (egy teljesen kijátszott szerb akciót a kapufa mentett), más kérdés, hogy a támadójáték nem volt az igazi. A negyed utolsó támadása így is a miénk volt, Hosnyánszky remek csavarját a kapus hárította, másra már nem volt idő - félidőben 3-3.
A fordulást követően (szokás szerint) nem a magyar válogatott hozta el a labdát, a szerbek viszont csúnyán elpuskázták a Török kiállítása miatt kapott emberelőnyüket. Hosnyánszky villant, bekkel a nyakán előbb bravúrosan levegőhöz jutott, majd szintén bravúrosan hatalmas gólt lőtt - ismét itt az előny!
Sőt, hamarosan kettőre nőtt, Kis Gábor ,,munkásságának" következtében: a magyar center megszabadult emberétől, majd erőből a kapuba zúdított - már 5-3! Nagy Viktor bravúros védésekkel keserítette el a szerbeket, majd Szivós remek passzát Madaras vágta be, háromgólos előny.
A megzavarodott szerbek hiába kerültek emberelőnybe, két magyar közé tettek be egy passzt, így Hárai köszönettel elhozta a labdát. A szerb csapat támadójátéka romokban volt, a magyar csapat pedig emberelőnyhöz jutott, Kemény Dénes egyből időt is kért. Szivós Márton belőtte a fórt, miután Hosnyánszy balra nézett és középre passzolt - 7-3, remek gól! A negyedet (melyet 4-0-ra nyertünk meg!) Nagy Viktor védése zárta, nagyon közelinek tűnt a magyar bravúrgyőzelem.
Az utolsó negyed első támadását a szerbek vezették, de kapufáig jutottak mindössze, igaz, a mieink sem tovább. Szerencsére a szerb lövők olyanok voltak, mint Mendoza, a vörös újonc a Rejtő-regényben: még véletlenül sem találtak célt, vagy ha igen, Nagy Viktor fogta a kísérleteket.
Szivós kiállítása után törték meg (4:17-tel a vége előtt) hosszú gólcsendjüket a szerbek, megint Filip Filipovics talált be. A játékvezetők ide is ítéltek egy fórt, Madaras kapta a labdát, menetrendszerűen be is vágta ballal - 8-4 a Kemény-csapatnak.
Három perccel a vége előtt ismét emberelőnybe került a magyar csapat, a játékvezetők gyorsan kontrát ítéltek... A szerb ellentámadás után viszont Udovicsics egészen elképesztően szemfüles gólt szerzett, miután még a kötél előtt megfogta a labdát, majd éles szögből, okosan betalált (8-5). Legalább már csak 2:20 volt hátra.
A következő szerb lehetőségnél is Udovicsics vállalta magára a lövést, de a kapufát találta el, az idő fogyott, a magyar előny nem - innen nem lehetett már elveszteni. A szerbek lőhettek még egy ötméterest, Andrija Prlainovics nem is hibázott, de teljesen jogosan szólt a lelátóról a ,,Szép volt, fiúk!" - Kis Gábor gyönyörű gólja után meg pláne (9-6 ide). Nagyon szép volt, fiúk - a magyar csapat megtörte hosszú nyeretlenségi sorozatát a szerbek ellen, és nagy lépést tett a csoportelsőség (no meg az ezzel járó elődöntős hely) felé.

KEMÉNY: A SZURKOLÓTÁBOR VOLT A SZÜKSÉGES PLUSZ
A győzelmünk titka? Nyolc játékosunk volt, hét a vízben, egy pedig a közönség! A szerbek voltak a mérkőzés esélyesei, így csapatom felszabadultan játszhatott" - mondta Kemény Dénes, a magyar szövetségi kapitány.
,,Nagyon boldog vagyok, mert 2004, az athéni olimpia után végre meg tudtuk verni a szerbeket. Nagyon akartuk ezt a győzelmet" - nyilatkozta Madaras Norbert.
,,Túl sok helyzetet puskáztunk el, és ha nem használjuk ki a lehetőségeinket, az olyan, mintha kapnánk két gólt, mivel a magyarok könyörtelenül büntetnek. A mai napon Magyarország teljesen megérdemelte a győzelmet" - értékelt Dejan Udovicsics, a szerb szakvezető.
,,Nem volt jó napunk, bár a magyarok éremesélyesek. Biztos vagyok benne, hogy a másik három csoportellenfelünk ellen jobban játszunk, még minden esélyünk megvan, hogy bejussunk az elődöntőbe" - így a szerbek legjobbja, Filip Filipovics

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
10:8 ra kikaptak a Németek
  2010-09-03 19:23:59, péntek
 
  A németek elleni győzelemmel kezdett a férficsapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott kétgólos győzelemmel kezdte meg szereplését a zágrábi Európa-bajnokságon. A mieink nyertek 10-8-ra Németország ellen.



Nem csodálkoznánk, ha a magyar válogatott tagjai már a hátuk közepére kívánnák a német csapatot, mivel csak az idén már most ötödször találkoztak Hagen Stamm együttesével. Szerencsére ezúttal Kemény Dénes együttese volt jobb, s nyert 10-8-ra.
A német válogatott az öt nagy mögött talán a legerősebb középcsapat, tavaly például Montenegrót is legyőzte a vb-n. A rendkívül fegyelmezett pólót játszó németek kapuját még mindig az elnyűhetetlen Alekszandr Tchigir védte, a csapat pedig a mérkőzés elején jól is játszott.



A vezetést a németek szerezték meg a talán kissé álmosan kezdő magyar csapat ellen, amelyben ,,egy legény volt csak talpon a vidéken". Biros Péter szenzációsan pólózott, gyakorlatilag egymaga tartotta a lépést a német válogatottal. Az első negyed után 3-3 állt az eredményjelzőn, a mieinknél csak Fácán talált be.
Az első szünetben aztán Kemény Dénes megtalálta a nyerő taktikát: gyors Madaras Norbert-találattal már mi vezettünk, majd a negyed 6. percében a számunkra oly kedves, 6-3-as eredmény állt a táblán. Hosnyánszky Norbert éles szögből talált be, míg a másik gólt ,,természetesen" Biros szerezte.
Ez a sikeres periódus pedig eldöntötte a találkozó sorsát. A folytatásban próbált felzárkózni a német csapat, ám egyszer sem tudta utolérni a magyar válogatottat. A harmadik negyedben már 9-4-re is vezettünk, időnként látványosan pólózva
Elsősorban a magyar védekezés volt dicsérhető ebben a szakaszban, riválisunk nagyon nehezen tudott lövőhelyzetet kialakítani.
A negyedik negyedben kissé ránk ijesztettek a németek: Öler több mint három perccel a vége előtt 9-7-re zárkóztatta övéit, ám Hárai gólja megnyugtatta a kedélyeket. Végül 10-8-ra nyertünk.
Hétfőn a szerbek következnek. Remélhetőleg hasonló eredménnyel zárul az a találkozó is

KEMÉNY DÉNES CSAK AZ EREDMÉNNYEL ELÉGEDETT
Az eredménnyel elégedett vagyok, ennyi. A játékosokkal biztosan el fogok beszélgetni az öltözőben..." - mondta Kemény Dénes a mérkőzés után.
,,Az első mérkőzés mindig nehéz egy nagy tornán, a legfontosabb feladatot teljesítettük, megszereztük a három pontot. Az biztos, hogy fejlődnünk kell a játékban, főleg, hogy Szerbia következik" - értékelt az Eb hivatalos honlapjának Szécsi Zoltán.
,,A múlt héten Andreas Schlotterbeck nem tudott betegség miatt edzeni, a fiam, Marko lázas volt, Politze influenzából gyógyult fel és nem játszhatott, Paul Schülernek pedig valószínűleg eltört az orra a harmadik negyedben - ehhez képest szenzációsan jól játszottunk. Egyáltalán nem rossz eredmény, hogy csak két góllal kaptunk ki az olimpiai bajnoktól, büszke vagyok a játékosaimra" - nyilatkozta a németek trénere, Hagen Stamm.
.
Gólokat megnézheted az alábbi linken
Link

Képek az alábbi linken
Link

 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Őszi gondolat
  2010-09-03 18:24:49, péntek
 
  Őszi gondolat
Nagy Erzsébet

Ősz, vajon mit mondhat már nekem,
elmúlt a nyár a szerelem.
Színes levelek közt lépkedek,
az úszó felhőt kémlelem.

Távoli égi hegyet látok,
tornyos felhő óriások.
Nyarat viszik, hozzák a telet,
hófelhőben égi üzenet.

Karácsonyi csengő hangját,
érzem már a fenyő illatát.
Gyertyafény apró árnyékát,
s hajladozó csendes imát.

Hallom már a csend moraját,
szent Karácsonynak hívó szavát.
 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
Nyitrai G. Őszi falevél
  2010-09-03 18:19:55, péntek
 
  Nyitrai Gábor: Őszi falevél

Őszi falevél, titkokról mesél,
Minden ránca egy élettöredék,
S lágy szellő játszik az emlékkel,
küzdvén könnyekkel és nevetéssel.

Lassan hullik alá, cikázva,
Szívét-lelkét a világba kiáltva,
Míg végül csendben földet ér,
S örökre lecsukódik a szemfedél.
 
 
0 komment , kategória:  Őszi versek és képek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2010.08 2010. Szeptember 2010.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 354 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 464
  • e Hét: 11526
  • e Hónap: 24202
  • e Év: 257949
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.