Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 170 
Jézus Krisztus és gyermekei
  2010-01-29 01:56:59, péntek
 
  Jézus Krisztus és gyermekei

"De ha fel is áldozta magát jóvátételül, mégis meglátja utódait, sokáig él (Ézs 53,10).

A mi Urunk Jézus Krisztus nem hiába halt meg. Halála áldozat volt: helyettünk halt meg, mert halála a mi bűneink büntetése volt, és mivel értünk hozott áldozatát Isten elfogadta, megszabadította azokat, akikért életét áldozatul adta. Halálával olyanná lett, mint a gazdagon termő gabonamag. Jézus Krisztust gyermekei sokasága követi. Ő az "örökkévaló Atya", és ezt mondja majd egyszer: "Én pedig és e gyermekek, akiket az Úr adott nekem" (Ézs 8,18a).

A férfi büszkesége a fiak, "mint hős kezében a nyilak" (Zsolt 127,4). Jézus Krisztus tegze telve van ilyen nyilakkal, mind egy-egy gyermeke. A férfit fiai képviselik, ugyanígy Krisztust a keresztyének. A férfi élete mintegy meghosszabbodik, és tovább él leszármazottaiban, ugyanígy folytatódik az Úr Jézus Krisztus élete a hívőkben.

Jézus Krisztus él, ezért látja "utódait". Szemét rajtunk tartja, gyönyörködik bennünk, felismeri bennünk szolgálatának gyümölcsét. Örüljünk, hogy Urunk örvendezik gyötrelmes áldozatának eredményében, és hogy Ő mindvégig rajtunk tartja a szemét, mint halálának gyümölcsein. Azok a szemek, amelyek egykor könnyeket hullattak értünk, most gyönyörködve kísérnek minket. Ő szemmel tartja azokat, akik rá néznek. Szemeink találkoznak, és milyen nagy örömet jelent ez!

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből

 
 
0 komment , kategória:  HIT  
Diafilm: A Himnusz harangja
  2010-01-29 01:45:52, péntek
 
  Diafilm: A Himnusz harangjaLinkKedves Barátaim, Látogatóim!

Ismét itt a hétvége. Jó pihenést, hasznos időtöltést kívánok mindenkinek és
köszönöm látogatásaikat. Ha valaki nem látta volna a Háború a nemzet ellen című
filmet, melyet szerdán ismertettem, ismét csatolom:


Link


Érdemes megnézni, terjeszteni a tisztán látás érdekében.
Legközelebb hétfőn jelentkezem blogbejegyzéssel. Szép hétvégét kívánok.
Vigyázzanak magukra és egymásra.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A titokzatos Pilis
  2010-01-29 01:31:09, péntek
 
  Beszélgetés arról a titokzatos Pilisről 55:43 percLink
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Magyarságtudat
  2010-01-29 01:04:03, péntek
 
  Tudtad-e, hogy a magyar nyelv emlékei közül egy kőbevésett magyar rovásírás található az észak-amerikai Újfundland (Új Skócia) Yarmout öblénél? Ezt a 992-ben állított, ma 1005 éves nemrég megfejtett emléket Amerika első felfedezőiről dokumentálta Tyrkir, aki a vikingekkel együtt végrehajtott tettett magyar rovásírással, kőbe vésve örökítette meg. Samuel Laing (1844 London) állapította meg elsőként, hogy Tyrkir magyar volt. Az izlandi nyelvben a "Tyrkir" a "Turk" megfelelője, amelyet arab, görög és török források egyöntetűen turkok-ként a magyarok jelölésére használtak.

Ezt az 1700-as években megtalált követ (181 kilós) ma a Yarmout Country Museum-ban őrzik. A szöveget nem skandináv rúnákkal írták, hanem magyar rovásírással. Ezt a szöveget 1984-ben Budapesten fejtette meg Szilva Lajosné és így szól: "Ericson járt e hejen is sok társával".

Tudtad-e, hogy a British Museum könyvtárában a legértékesebb közép-európai ősnyomtatvány szövege így kezdődik: "Az Ephesom helyeknek yrth Zent Pál levelének elsew capitoliuma"? Keletkezésének időpontja 1533, és magyarul íródott.

Tudtad-e, hogy a Sorbonne egyetem nyelvészei, akik összehasonlításokat végeztek számítógépek segítségével, a nyelvek ősiségének vizsgálata kapcsán, hogy mely nyelv őrzött meg legtöbbet az ősműveltség elemeiből, az ős-etimonokból, alapszavakból, a következő eredményre jutottak: a mai angol nyelv 4 % etimont, a latin 5 %, a héber 5 %, a csendes-óciáni nyelvek 7 %, az indiai mundakhol 9 %, a tibeti szanszkrit 12 %, az őstörök, türkmén 26 %, a mai magyar nyelv 68 % ős-etimont tartalmaz!"

Tudtad-e, hogy ma tudományos kutatásokat végeznek az ősnyelv kérdésében? Mi magyarok már 200 éve foglalkozunk ezzel, olyan kutatók, nyelvészek, történészek mint az 1812-ben elhunyt Keresztesi Józseftől, Horváth Istvánon, Kőrösi Csoma Sándoron, Táncsics Mihályon, Varga Zsigmondon keresztül az 1973-ban elhunyt Pass Lászlóig.. Ma Baráth Tibor is "A magyar népek őstörténete" című munkájában, vagy Kemény Ferenc nyelvész (Oslo), aki negyven nyelvet ért és tizenötöt beszél, az állítja, hogy a legősibb eurázsiai nyelv a magyar..

Tudtad-e, hogy magyar családnevek, földrajzi nevek ezerszám fordulnak elő a világ különböző helyein? A Hawaai-i szigeteken élő Dr. Vámos-Tóth Bátornak és munkatársai gyűjtésének köszönhetően az azonosított magyar szavak gyűjteménye egy új tudományágat képvisel, amelyet TAMANA névvel jelölnek.
Eszerint mintegy hatezer eredeti magyar név és névszerkezet fordul elő szerte az egész világon. Csak egy példa: "Magyar családnevünk, helységnév Indiában, egy dombvonulat elnevezése Irakban és Libanonban, továbbá hét földrajzi helyet jelöl Máltán,, települést Tuniszban, Burkina Fasoban, a Fülöp szigeteken, egy város neve Indiában, településnév a Kaukázusban és az udmurtoknál, ezen utóbbiaknál éppenséggel az "Almás", "Káldi", "Kocsis", és "Vajas" települések szomszédságában."

Való tény, hogy bizonyos szavak azonos módon előfordulnak különböző nyelvekben, de itt nem erről van szó csupán, hanem a feltűnően nagy számú előfordulásban.

Tudtad-e, hogy nyelvünk ősiségét egy angol nyelvész és irodalmár, Sir John Bowring, aki sok nyelv mellett magyarul is beszélt, emígyen jellemzett az 1830-ban megjelent "Poetry of Magyar" című verses kötetének előszavában: "A magyar nyelv messze magasan áll, magában. Egészen sajátos módon fejlődött, és szerkezetének kialakulása olyan időkre nyúlik vissza, amikor a legtöbb európai nyelv még nem is létezett. Önmagában, következetesen és szilárdan fejlődött nyelv, amelyben logika van, sőt matézis, erő, a hangzatok minden hajlékonyságával és alakíthatóságával.
E nyelv a nemzeti önállóság, a szellemi függetlenség legrégibb és legfényesebb emléke... A magyar nyelv eredetisége még ennél is csodálatosabb tünemény! Aki megfejti, isteni titkot boncolgat, annak is az első tételét: ..."?

Tudtad-e, hogy a magyar nyelv tömörítő hatása szinte egyedülálló? Hogy hihetetlenül gazdag, képalkotó képessége van szavainknak, hogy "tárgyas ragozásával, harminchat mozzanatos, negyvenhat gyakorító, sok-sok kezdő, müveltető, ható igékkel, főleg pedig igekötőink előre és hátravetésivel, amivel a cselekvés és az idő boszorkányos árnyalatait és mozzanatait jelölhetjük. Ilyen bravúrra a világ egyetlen más nyelve nem képes!"
Példa a "néz" ige módozataira: néz, nézeget, nézelődik, nézőben, nézve, nézvést, nézetlen, nézhetetlen, néztében, nézetében, stb.

Tudtad-e, hogy míg a nagy nyugati világnyelvek legjobb esetben is csak 7 magánhangzót ismernek (az olasz például csak 5-t), addig a magyar nyelv 14 magánhangzót ismer és használ: a-á, e-é, i-í, o-ó, ö-ő, u-ú, ü-ű?

Tudtad-e, hogy a nyelvek összehasonlításában mint a legdallamosabb az első helyen álló olasz és a második helyen álló görög után a magyar következik?
Ezt nem kisebb nyelvtudós, mint Giuseppe Mezzofanti bíboros állította (1774-1849), aki 58 nyelven írt és 103 nyelven beszélt. Ő maga mondotta, Ludwig August Frankl költőnek: "Tudja, melyik nyelvet tartom az olasz és görög után minden más nyelv előtt leginkább dallamosnak és a verselés szempontjából a leginkább fejlődésre képesnek? A magyart. Ügyeljen, mert egy feltündöklő költői lángész még igazolni fogja nézetemet. A magyarok, úgy látszik, még nem is tudják, micsoda kincs lakozik nyelvükben..."

Valóban nem tudják, vagy csak kevesen! Hiszen akkor nem sietnének olyan gyorsasággal átvenni az angolszász szavakat, miközben mindennapi nyelvhasználatukban fájdalmasan hagyják zsugorodni gazdag szókincsünket, helyet adva a slengnek, az új zsargon kifejezéseknek.

Irodalom:

Kiss Dénes: "ŐS-nyelv nyelv-Ős", Antológia Kiadó Lakitelek 1993;
Cúth János: "A magyarságtudat kézikönyve" 1999.
 
 
0 komment , kategória:  MAGYAR TÖRTÉNELEM  
Magyarok Piaca nyílik
  2010-01-29 00:55:08, péntek
 
  MEGHÍVÓ

MAGYAROK PIACA - NYÍLIK

IDEJE:2010.január 30. /Fergeteg hava/ szombat, 7.00-13.00 óráig
HELYE:XI. kerület, Albertfalvai piac területén belül, Fehérvári út 213.
NYITVA: K-P: 16-19 óráig
SZO: 07-13 óráig

Kínálatunkból

MAGYAR KENYÉR 0.5 KG 150 Ft / teljes kiörlésű búzából és kovászból készült kenyér /
TOJÁS 1 DB 30 Ft / M-es méretű, gyönyörű a sárgája /

SZABOLCSI IDARED ALMA 1 KG 100 Ft / finom, ropogós /
BURGONYA 1 KG 100 Ft / a magyar anyaföldből, magyar gazdától /
ÁSVÁNYVÍZ, PERIDOT 1.5 L 95 Ft / pusztazámoron tör a felszínre, szénsavas, enyhe és mentes töltésben /
GYÓGYTEA 0.33 L 700 Ft / kb. 30 adag van egy üvegben, 2 dl folyadékhoz, 1 evőkanállal
ajánlott /
Bodza, borsmenta, csalán, körömvirág és zsállya ízekben, részletes leírás a szórólap alján található Magyarok Piaca honlapon.
GYÓGYÜDÍTŐ 1.5 L 150 FT / újdonság, magyar találmány, a fenti ásványvízből és a
Kárpát-medencében előforduló gyógynövények házasításából /

A Hölgyválasz és Jó forma nevűeket elsősorban a hölgyeknek, a Gavallér nevüt az uraknak /férfiassá tesz /, a Bodza, Borsmenta és Kristály keserűt pedig mindenklinek ajánljuk, izlés szerint /

CSERSZEGI FŰSZERES 0.75 L 600 FT / száraz és félédes változatban, gusztusos csomagolás, mennyei íz /

CSERSZEGI KÉKFRANKOS 0.75 L 600 FT /ínyenceknek/

CSERSZEGI ROSÉ 0.75 L 600 FT /a rosé kedvelőinek ajánlott /

MAGYAROK SÖRE 0.5 L 170 FT / üveges és műanyag palackban, a cimkén a Szent Korona országa, címere, szárnyasangyalokkal /
1.0 L 290 FT
2.0 L 480 FT
KÖLESES SÖR 0.5 L 230 FT / Atilla királyunk itala /

MAGYAROK BARNA SÖRE 0.5 L 230 FT / házi serfőzőben készült különlegesség /

Fentieken kívül magyar élelmiszerek, termékek folyamatosan bővülő kínálatával várjuk Önöket.

NYITVA: K-P: 16-19 óráig
SZO: 07-13 óráig

BŐVEBBEN: www.magyarokpiaca.eu honlapon

Házhozszállítást is vállalunk.

Kínálatunk az Áfát és a házhozszállítás kóltségeit tartalmazza.

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS RENDELÉSFELVÉTEL: H-P: 09-19 óráig.

RENDELÉS:06-20-317-23-29 Gálfalvy Gallik Béla főszervezőnél, valamint segítőinél a 06-70-52-82-659 és a 06-70-34-52-793-as számokon.

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS IDEJE: minden héten pénteken, 16 óra és 21 óra között, rendeléskor egyeztetve.


EGYÜTTMŰKÖDŐ SEGÍTŐINK: CSILLAGHANG Rádió 93.7 MHz www.magyarokszovetsege.hu Magyarok Szövetsége Dél-budai szervezete

Köszönjük, hogy megrendelésével a magyar gazdákat, termelőket támogatja!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kárpáti Harsona
  2010-01-29 00:44:44, péntek
 
  A Kárpáti Harsona frissítve itt megtekinthető


Link
 
 
0 komment , kategória:  POLITIKA  
Gaudi a politikusbűnözésről
  2010-01-29 00:38:25, péntek
 
  Gaudi a politikusbűnözésről a Mokkában


Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek, videók  
Védik a pigmeusok az esőerdőt
  2010-01-29 00:32:34, péntek
 
  Hogyan védik a pigmeusok az esőerdőt?

A vadászó-gyűjtögető életmódot folytató törzsek számára környezetük védelme mindennél előrébb való. Ebben már a legmodernebb helyzetmeghatározók (GPS) is segítenek.

A pigmeusok erdőtisztelete szó szerint nem ismer határokat, de a Kongó, Kamerun és Gabon területén elterülő hatalmas esőerdőben egyébként is ember legyen a talpán, aki az országok közötti pontos határvonalat meg tudja határozni. De az esőerdők határán túlterjed a pigmeusok ,,uralta" esőerdők szellemeinek és isteneinek tisztelete is - ugyancsak tragikus formát öltve. Az ENSZ vizsgálóbizottságának 2003-as jelentése szerint a kongói polgárháborúban nem volt ritka, hogy a fegyverrel egymásnak eső felek a konfliktuson kívülálló pigmeusokat ölték le és fogyasztották el. A kannibalizmus oka pedig nem volt más, minthogy a lázadó kongói csapatok is hittek abban, hogy a törpenövésű pigmeusok felfalásával az esőerdők szellemét és erejét is magukhoz veszik.


Elképesztő ütemben fogy az esőerdő
Bár a legutóbbi fejlemények ismét okot adnak nyugtalanságra és aggodalomra Kongó esőerdeinek lakói körében, a nyugalmasabbnak nevezhető békeévek sem jelentettek megnyugvást a pigmeusok számára. Az esőerdő pusztítása ugyanis hihetetlen méreteket öltött: a környező törzsek és államok teljes kontroll nélkül irtották a nyugati világban az egzotikus fák iránti kereslet kielégítéséül szolgáló trópusi fákat. A pigmeusok ugyan tisztában voltak azzal, hogy életterük egyre szűkül, hogy újabb és újabb szent helyek tűnnek el, ám a hatóságok számára nehezen tudták bizonyítani azt, hogy pontosan hova és mikor hatoltak be illegális fakitermelők.

Pedig a pigmeusoknak tényleg az erdő a mindenük. A BBC riportere az egyik pigmeus törzsfőnököt idézi: ,,A pigmeusokat ki lehet irtani az erdőből, de az erdőt nem lehet kiirtani a pigmeusok lelkéből." Az illegális favágók viszont egyiket sem akarják: ők egyszerűen csak az erdőben található kincseket viszik, a fától kezdve a vadhúson keresztül a nemesfémekig bezárólag mindent, ami a modern világban jó áron értékesíthető. Két alapítvány és egy londoni antropológus jóvoltából azonban mostantól talán valamelyest megnehezül a dolguk az orv- és kincsvadászoknak.

GPS a pigmeusok kezében

Dr. Jerome Lewis, a University College London professzora közel húsz éve tanulmányozza az alig 150 centiméterre megnövő pigmeusok életét az afrikai esőerdőkben. A brit Helveta and Forest People's Programme és a kameruni Centre for Environment and Development (CED) jóvoltából azonban most a tanulmányozásnál és megörökítésnél is többet tud tenni Dr. Lewis a pigmeusokért: olyan GPS készülékekkel tudta a két szervezet segítségével ellátni a kameruni pigmeusok egy részét, melynek segítségével a törzs tagja számot tudnak adni az erdőirtás mértékéről és időpontjáról.

Persze a pigmeusok kezébe nem egy mezei GPS-t adtak, hiszen a törzs tagjainak java része írástudatlan - olyan helyzetmeghatározó készülékekhez jutottak hozzá, amelyek különleges szimbólumokkal működnek. A kijelzőn megjelenő hal segítségével például folyókat tudnak megjelölni, a fa szimbóluma pedig táplálékul szolgáló vagy éppen szent helyet jelent. ,,Korábban semmi nyoma nem volt annak, ha valaki behatolt az erdőbe és kivágott néhány fát. A GPS segítségével azonban a pigmeusok meg tudják jelölni, hogy hol vannak a számukra létfontosságú fák és növények. Így legalább bizonyítékunk van arra, hogy valóban volt ott fa és hogy azt valaki kivágta" - idézi Dr. Lewist a BBC News.

Persze a modern technológia alkalmazása akkor lenne igazán hatékony, ha nemcsak utólagos bizonyítékot lenne képes szolgáltatni, hanem segítségével a pigmeusok hatékonyan védelmezni is tudnák erdeiket. Hogy ez mennyire fog sikerülni, hogy a hatóságokat sikerül-e időben értesíteni és a GPS segítségével pontosan elvezetni az illegális fakitermelés helyszínére, az egyelőre a jövő kérdése marad.


Pálinkás KárolyLink
 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
A C-vitamin és Szent-Györgyi A
  2010-01-29 00:12:18, péntek
 
  A C-vitamin és Szent-Györgyi Albert

A multivitaminoktól eltérően, a C-vitamin szerepe már jól meghatározott, első alkalmazója Szent-Györgyi Albert (1893-1986) volt, aki a C-vitamin fontosságát bizonyította be. Ez annyira sikerült, hogy orvosi és élettani Nobel díjat kapott érte (1937).
Ő maga eleinte 1.000mg, később 4-5.000mg, idős korára pedig 8.000 mg C vitamint szedett télen-nyáron. 93 éves koráig élt, szellemileg, testileg frissen. Érdekes mód, valahogy elfelejtette a társadalom ezt a neves díjat, ugyanakkor nagyon sok a tévhit a C-vitaminnal kapcsolatban. Valahogy egy téves szemlélet uralkodik a világon, ez a szemlélet dominálja az orvosi oktatást, így aztán nem csoda, hogy a legtöbb, főleg idősebb orvos, erősen tiltakozik a C-vitamin használata ellen, mondván inkább káros, mint hasznos. A fiatalok között azért akad kivétel, olyan, aki maga is érdeklődik a vitaminok iránt és hajlandó annál több információt begyűjteni és feldolgozni, mint amennyit az egyetemen kap.

A mai, hivatalosan javasolt napi C-vitamin mennyiség 60mg. Ez egy hihetetlenül alacsony érték. Honnan származik ez a szám? Annak idején Adolf Hitler számoltatta ki orvosaival, hogy mi az a minimális C-vitamin mennyiség, amit biztosítania kell katonái számára, hogy elkerüljék a skorbut (C-vitamin hiány) utolsó, legsúlyosabb fázisát. Ez az érték szerepel ma is, a hivatalosan ajánlott mennyiségként. Pedig már akkor is ki tudták számolni, hogy ez a minimális, végső mennyiség.
Valószínűleg azért uralkodik ma is ez a szám, mert olyan silányak az ételeink, hogy ennél lényegesen nagyobb C-vitamin mennyiséget képtelenség belepréselni.

Egy érdekes hír napjainkból, kutatók egy része megállapította, hogy rendszeresen, éveken át tartó C-vitamin szedése nem segít elkerülni az influenzát. Kiderült, napi 200mg-ról beszéltek (!) Pedig a kedves kutatók tudhatnák, hogy a C-vitaminból napi 200mg fogyasztása, a minimálisnál is kevesebb, így aztán értelmetlen volt a kísérlet. Esetleg ha a Szent-Györgyi Albert által ajánlott napi 4.000-5.000 mg-ot alapul véve készítettek volna kísérletet.
A multivitaminok erőssé teszik a szervezetet fő céljuk a megelőzés, míg a C-vitamin egyfelől megelőz (napi 1.000-2.000mg), másfelől bajban, nagy dózisban segít. Influenza esetén napi 10.000 mg is szedhető, hiszen betegségkor akár több nagyságrenddel is megnő a szervezet C-vitamin igénye. Így, egy komolyabb influenza 1-2 nap alatt is elmúlhat, elmaradnak a szövődmények és az antibiotikumok, valamint a hosszú munkaképtelen állapot.

Sokan, de főleg a vegetáriánusok mondják, hogy sok zöldséget kell enni, és ezzel minden megoldódik. Na de mennyit?
Napi 1.000 mg C-vitamin bevitelhez meg kell enni naponta legalább 2,5kg citromot, földiepret, vagy 3,5kg ribizlit, több mint 12 kg cseresznyét, vagy őszibarackot. És akkor ez még csak 1.000 mg.
Ugyanez zöldségből 2 kg zöldpaprika, hasonló mennyiségű káposzta, 4-5 kg paradicsom. Ez sem kevés, viszont a zöldségek esetén a jótékony vitaminhatás mellett megjelenik a növényirtószer, ami már ekkora mennyiségnél igen tekintélyes, tehát több rosszat tesz, mint jót. Természetesen a zöldségeket csak nyersen lehet elfogyasztani.

Fontos, hogy az igazi vitamin, az természetes mert lényegesen jobban szívódik fel, mint szintetikus megfelelője.

Tényleg hasznosul-e az, amit megettünk, vagy hiába minden.
Ezt ma már ki lehet mérni biorezonanciás módszerrel.
Aki hosszabb távon vitaminok szedésére adja a fejét, az mindenképp menjen el egy biorezonanciás mérésre (LIFE System) az elején és egy fél éves alkalmazás után. Érdekes lehet az eredmény. Többször előfordul, hogy ami egyik embernél felszívódik, az a másiknál nem. Ez a különbség adódik az emberek genetikájából, táplálkozásából, életviteléből, stb.
Általában elmondható, hogy mindenki másképp reagál a vitaminokra. Vannak látványos felépülések akár agyvérzés után is, van viszont sok olyan eset, ahol nem annyira látványos az eredmény.
Fontos a mértékletesség, az arányok pontos betartása, mindenképp szakemberhez kell fordulni, nem szabad hinni az MLM rendszerek reklámszövegeinek.
Alapszabály, hogy nem mindenkinek kell multivitamin tablettákat szednie, de akinek szüksége van rá, akár életmódjából, akár valamilyen betegség miatt, az csak a legjobbat szedje, és semmiképp ne az általánosan ajánlott RDA mennyiséget.
Amit viszont mindenkinek naponta szednie kell, az a C-vitamin. Napi szinten felnőtt korban 2.000 mg mindenképp ajánlott, megfázásos, influenzás betegség esetén 10.000mg (1-2 óránként 1.000mg) ajánlott. Gyerekeknél napi 500-1.000mg ajánlott 10 éves kor felett.
Amit szintén naponta kell fogyasztani, az ásványi anyagok és nyomelemek széles köre.
Praktikusan olyan táplálék kiegészítőt érdemes használni, mely gazdag ásványi anyagokban, nyomelemekben, illetve enzimekben. Ettől függetlenül pedig lehet C-vitamint fogyasztani a már javasolt mennyiségben.

Ami az iskolakönyvekből kimaradt

Szent-Györgyi Albert egy különleges ember volt, radikális újító. Azt tanította és bizonyította, hogy minden betegséget meg tud gyógyítani C-vitaminnal. Ezen felvilágosító munkássága olyan sikeres volt, hogy megfenyegették, hogy megölik. Ő azonban nem hátrált meg. Mivel ténylegesen nem vállalták fel, hogy megöljék, ezért kompromisszumot kötöttek vele. Megkapja az amúgy is megérdemelt Nobel-díjat, és visszább vesz felvilágosító munkájából. A díjat megkapta, és valamelyest vissza is fogta publikációit.
A világháborúban Magyarország kiugrásáért tevékenykedett, ezért körözték a németek.
A háború után csatlakozott a győztes oldalhoz, az Akadémiát akarta újraszervezni, azonban a konzervatív akadémikusok ellenállása miatt megbukott ez a tevékenysége.
Túl sok, számára megoldhatatlannak látszó problémának ütközött a háború utáni időszakban, ezért 1947-ben egy svájci útról nem tért haza, hanem az Egyesült Államokba távozott.
Új hazájában tovább folytatta munkásságát. Egyik legfontosabb tevékenysége, amelyről nemcsak, hogy hallgatnak, de egyenesen le is tagadják, az volt, hogy felhívta a világ figyelmét a modern biológiai szemlélet kialakításának szükségességére. Szent-Györgyi is tudta, hogy abban az időben (még ma is!!!) a newtoni biológia uralkodik, ami az embert mint gépet tekinti, egymáshoz kapcsolódó, egyébként önálló szervek halmazaként értelmezi, ezért is a túl sok szakosodás. Mivel a fizikában, ahol a newtoni fizika mellett már megjelent a kvantumfizika, nyílt levélben szólította fel a világ tudósait, hogy váltsanak szemléletet, a biológiában is lépjenek, és alkossák meg a kvantumbiológiát, ahol a még ma sem elfogadott energetikai szemlélet is teret kaphatna(megj: napjainkban az EKG, EEG, MR is a szervezet energetikáját elemzi, de ezek a kivételek). Levele hivatalosan megjelent a kor két nagy szaklapjában a Nature-ban, és a Science-ban. Évekkel később sok tudós hivatkozik erre a korszakalkotó levélre. Érdekesség, hogy a Szent-Györgyi hagyatékban nem található ez a levél, állítólag sosem volt....
Szent-Györgyi 73 éves korában daganatot kapott. Környezetében mindenki megijedt, ő azonban ezt egy lehetőségként élte meg. C-vitaminnal, és egészséges életmódjával ki is gyógyította magát néhány hónap alatt.

93 éves korában halt meg, egészséges volt. Egy autóbaleset okozta halálát. A baleset körülményei rejtélyesek....
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Humor
  2010-01-29 00:03:45, péntek
 
  Tanulok, mert a tanulásba fektetett energia meghozza a gyümölcsét. . .
A gyümölcsből, pálinkát lehet főzni!. . .

Kovács tizedes meghal és az ezredes magához hívat egy futárt.
Megkéri, hogy látogassa meg az elhunyt feleségét, és finoman közölje vele a szomorú hírt.
A futár elmegy, majd kopogtat az ajtón, mire kijön egy nő.
-Kezét csókolom. Özvegy Kovácsné?
-Nem.
-De!


Néma székely..

Baba született székelyéknél. Pár év eltelik, a gyerek szépen
halad:jár, mosolyog, játszik. Egyetlen baj, hogy beszélnie is kellene
már, de az csak nem szólal meg. Betölti a hat éves kort, de semmi.
Aggódnak a szülők, orvoshoz is viszik. Az mindent rendben talál,
a némaság oka számára is titok.
Az idő múlik, végül is a szülők beletörődnek. Ha nem
beszél, hát nem beszél, csakis az ő fiacskájuk.

Valahol a gyerek 14. születésnapja körül ebédelni ül össze a
család. A tányérokban gőzölög a húsleves.
Egyszer csak megszólal a gyerek:
- Sót!
Az egész család meglepődik.
- Jajj, de boldog vagyok! - szól az anyja. - Te beszélsz fiam?
- Beszélök.
- Hát az isten szerelmére, eddig mér nem mondtál semmit?
- Eddig ölég sós vót a leves.


 
 
0 komment , kategória:  HUMOR  
     1/18 oldal   Bejegyzések száma: 170 
2009.12 2010. Január 2010.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 170 db bejegyzés
e év: 1858 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1206
  • e Hét: 5036
  • e Hónap: 32166
  • e Év: 32166
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.