Belépés
illike.blog.xfree.hu
Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkod... K. I.
1960.08.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 61 
Ez a szerelem végtelen
  2010-10-31 22:42:34, vasárnap
 
  Link 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Senki sem szolgálhat két úrnak
  2010-10-31 11:12:33, vasárnap
 
  ,,Senki sem szolgálhat két úrnak"
(Mt. 6:24)

,,Krisztus nem azt mondja, hogy az embernek nem szabad két urat szolgálnia, hanem azt, hogy az ember nem szolgálhat egyszerre két úrnak... Nincs középút. Nem lehetséges az, hogy bár Istent nem szeretjük, az igazság ellenségének sem szolgálunk...
Aki nem adja át magát teljesen Istennek, az így idegen hatalom uralma alá kerül, idegen hangra hallgat, amelynek sugalmazásai egészen ellentétesek.
A megosztott szolgálat az ellenség (sátán) oldalára veti az embert és a sötétség seregeinek eredményes szövetségesévé teszi...

Nem a megvetett bűnösök kicsapongó élete, nem a társadalomból kitaszított, züllött emberek jelentik a bűnözés fellegvárát e földön, hanem az az élet, amely erényesnek, becsületesnek és nemesnek látszik, holott bűnt ápol és vétket melenget magában.
Az ilyen példa igen hathatós bűnre csábító a szenvedélyek ellen küzdő, s az örvény szélén tusakodó léleknek.
Akit Isten magasabbrendű értelemmel áldott meg az igazaság és tisztesség tekintetében, és mégis szándékosan áthágja Isten valamelyik parancsolatát, az a bűn csalétkévé változtatja ezáltal a maga nemesebb adományait.
Tehetség, képesség, sőt a nagylelkű és nemes cselekedetek is Sátán tőreivé válhatnak, hogy másokat a romlás szakadékába döntsenek. 'Ne szeressétek a világot, se azokat, amelyek a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete. Mert mindaz, ami a világban van, a test kívánsága és a szemek kívánsága és az élet kérkedése, amely nem az Atyától van, hanem a világból" (I.Jn. 2:15-16)."(Gondolatok a Hegyibeszédről, Igaz istentisztelet c. fejezetből) 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kellemes vasárnapot˘!
  2010-10-31 10:57:47, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha nem akarsz, akkor is...
  2010-10-31 10:53:00, vasárnap
 
  Ha nem akarsz, akkor is mosolyogsz

Link
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Istennel minden lehetséges
  2010-10-30 21:19:54, szombat
 
 

Istennel minden lehetséges!

Mt 10,30
Nektek pedig még a hajatok szálai is mind számon vannak tartva.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gondtalan, derüs napot!
  2010-10-28 11:23:48, csütörtök
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Legyetek tökéletesek
  2010-10-28 11:17:30, csütörtök
 
  ,,Legyetek azért tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes!"
(Mt. 5:48)

,,Az 'azét' szócska az előzményekre utal. Jézus előzőleg Isten végtelen szeretetét és irgalmát tárta fel hallgatói előtt és ezután parancsolta meg nekik: 'Legyetek tökéletesek'. Legyetek tökéletesek, amint Isten is tökéletes!... Isten a szeretet! Úgy árad szét belőle a szeretet, a világosság és az öröm minden teremtményére, miként a fénysugarak a Napból. Isten fő jellemvonása a jótékony adományozás, közlés. Az ő élete az önzetlen szeretet szétárasztása. Amikor azt mondja, hogy legyünk tökéletesek, amiképpen ő is az, akkor ez azt jelenti, hogy hozzá hasonló módon legyünk tökéletesek. Legyünk mi is áldásává és világosságává a környezetünknek, amiként ő is az egész teremtett világ számára. Önmagunkban semmink sincs, de ránk ragyog az ő szeretetének fénye és nekünk vissza kell tükröznünk ezt a világosságot. Ha a nekünk adott javakkal jót cselekszünk, akkor tökéletesek lehetünk a magunk kis körében mi is, mint Isten az övében." 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A chilei bányászok Istenről
  2010-10-27 10:29:07, szerda
 
  A chilei bányászok Istenről tettek tanúbizonyságot


Minden bányász egy olyan pólót viselve jött ki a mentőkapszulából, aminek az elején az állt, hogy ,,Köszönöm Uram". A póló hátulján ezek a szavak álltak: ,,Neki legyen dicsőség és tisztesség", a XCV. zsoltár 4. sorát idézve: ,,Kezében vannak a föld mélységei, és övéi a hegyek csúcsai".

A CBN News arról számolt be, hogy a chilei bányából kimentett bányászok többsége mély lelki életről és az Istenben való töretlen hitről tettek bizonyságot. A riport azt is megjegyzi, hogy mindannyian egyetértettek abban, hogy a hitük tartotta őket épségben és biztonságban azalatt a 70 nap alatt, amíg a föld mélyében voltak.

A riport szerint minden egyes bányász egy olyan pólót viselve jött ki a mentőkapszulából, aminek az elején az állt, hogy ,,Köszönöm Uram". A póló hátulján ezek a szavak álltak: ,,Neki legyen dicsőség és tisztesség", a 95. zsoltár 4. sorát idézve, ami azt írja: ,,Kezében vannak a föld mélységei, és övéi a hegyek csúcsai". A póló ujján pedig ,,Jézus" neve szerepelt.

Mario Sepúlveda, a második dolgozó, aki kilépett a kapszulából, ezt mondta: ,,Isten és az ördög harcolt felettem, és Isten győzött. Mindvégig tudtam, hogy ki fognak hozni. Mindvégig hittem az itteni chilei szakemberekben és a Nagy Teremtőben."

A negyedik felszínre lépő bányász, Carlos Mamani, azonnal letérdelt, ahogy kijött a kapszulából, majd az égre mutatott, hálát adva Istennek, és ugyanígy tett Omar Reygadas, akinek egy Biblia is volt a kezében, a sisakjára pedig ez volt írva:

,,Isten él".

Jézus a világosság - felirat egy sisakon

Egy másik riport megjegyzi, hogy a 19 éves Jimmy Sanches még a bányában rekedve írt egy levelet, amit felküldtek a felszínre, ezzel a szöveggel: ,,Valójában 34-en vagyunk, mert Isten soha nem hagyott el minket itt lent."

A chilei bányászok csodával határos megmenekülésére is emlékezve, idézzük azt a zsoltárt, amely mindannyiuknak ennyi lelkierőt, kitartást és reményt adott:

Gyertek, zengjünk dalt az Úrnak, ujjongjatok üdvünk sziklája előtt!

Dicsőítő énekkel lépjetek színe elé, magasztaljátok hangosan, zsoltárt énekelve!

Mert nagy Isten az Úr, fölséges király minden isten fölött.

Kezében vannak a föld mélységei, és övéi a hegyek csúcsai.

Övé a tenger, ő alkotta, övé a föld, keze teremtette.

Gyertek, boruljatok le és imádjátok, hajtsatok térdet az Úr előtt, aki teremtett minket!

Mert ő a mi Istenünk, mi pedig legelőjének népe, s kezére bízott nyáj vagyunk.

Bárcsak meghallanátok ma a szavát: ,,Ne keményítsétek meg a szíveteket, mint egykor Meribánál [zúgolódás], mint a pusztában Massza [kísértés] napján!

Atyáitok ott megkísértettek, bizonyítékot követeltek, jóllehet látták tetteimet.

Negyven évig viszolyogtam e nemzedéktől. Így szóltam: Tévelygő szívű nép ez, nem ismeri útjaimat.

Ezért esküdtem meg haragomban: Nem mennek be nyugalmam (országába)!"

- XCV. zsoltár -

Gracias, Senor - felirat a nemzetiszín pólón, chilei zászló a kézben; hálára összekulcsolt kézzel a legidősebb kimentett bányász.

Hálával eltelt szívvel dicsérjük mi is az Urat tetteiért és csodáiért, azért is, amit a chilei bányászokkal tett; dicsérjük és dicsőítsük Őt, mert jó; hisz mi is a mélységekből kiáltunk Hozzá, akár a bányászok a messzi dél-amerikai országban!

(CBN nyomán Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Köszönöm, hogy itt jártál !
  2010-10-26 20:10:40, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kukkants be !
  2010-10-26 20:07:01, kedd
 
 

 
 
1 komment , kategória:  Általános  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 61 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 61 db bejegyzés
e év: 811 db bejegyzés
Összes: 1848 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 134
  • e Hét: 464
  • e Hónap: 1951
  • e Év: 86608
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.