Regisztráció  Belépés
tundihugi.blog.xfree.hu
Mindig mosolyogj!!!! Hornyák Tünde
1981.12.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 80 
Házi túrós-kakaós
  2010-10-30 22:02:20, szombat
 
  Házi túrós-kakaós kelt palacsinta csoki duplával

hozzávalók 4 főre

Tésztához:

* 80 dkg liszt
* 2 kk só
* 1 1/2 ek cukor
* 5,5 g instant porélesztő (zacskó fele)
* 5 tojás
* 3 csapott ek holland kakaópor
* 4,5 dl tej
* 4,5 dl dús ásványvíz
* 5-6 ek olaj

Töltelékhez:

* 80 dkg friss házi tehéntúró , jól áttörve
* 4 csipet só
* 3-4 tojás
* 8-10 ek kristálycukor
* 375 g tejföl
* 1citrom reszelt héja
* 8 cs bourboun vaníliás cukor
* 1 vaníliarúd közepe belekaparva

Tálaláshoz:

* csokiszirup
* nagy méretű ét csokipasztilla



elkészítés

Tészta készítése:

1. Egy tálban a hozzávalókat összerakjuk, és robotgéppel összekeverjük, szükség szerint, ha kell vízzel, tejjel, kevés olajjal beállítjuk (sima massza legyen!).
2. Kelni hagyjuk kb. 40 percig langyos helyen.

Töltelék készítése:

1. Egy tálba beletesszük a túrót és áttörjük, bele a hozzávalók: só, tojás, cukor, vaníliás cukor, vaníliarúd közepe, tejfel
2. Ezt is nagyon alaposan géppel elkeverjük, és a hűtőbe lefedve pihenni tesszük.

Összeállítás:

1. Kis méretű, hagyományos típusú palacsinta sütőben sütjük ki vékonyra a tésztákat.
2. A túróval töltjük, feltekerjük és tálaljuk a csokipasztillával és a csokisziruppal.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Csokikrémes süti
  2010-10-30 22:00:54, szombat
 
  hozzávalók 12 főre

* 50 dkg liszt
* 25 dkg cukor
* 10 dkg zsír
* 2 tojás
* 1 kk szalalkáli
* 1 dkg élesztő
* 2 dl tej
* 1 ek kakaó

Krémhez:

* 0,5 l tej
* 4 ek liszt
* 2 ek kakaó
* 25 dkg cukor
* 25 dkg margarin

Mázhoz:

* 1 étcsokis tortabevonó



elkészítés

1. A lapokhoz a szalalkálit és az élesztőt külön-külön feloldjuk 1-1 dl langyos tejben.
2. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, majd az élesztős és a szalalkális tejet. Kemény tésztát gyúrunk. Előfordul, hogy még kell hozzá egy kevés liszt.
3. Kettéosztjuk a tésztát. Felébe egy kanálnyi tejjel belegyúrjuk a kakaót. A tepsi méretétől függően 2-2 vagy 3-3 lapot sütünk (Nekem nagy tepsim van, ezért 4 lapos a sütim.) a tepsi hátán.
4. A krémhez a lisztet és a kakaót elkeverjük egy kevés tejjel, majd a többi tej hozzáadásával pépet főzünk. Időnként megkavarjuk, hogy ne legyen csomós. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni.
5. Közben kikavarjuk a margarint a cukorral, majd a kihűlt pépet is kanalanként hozzáadjuk.
6. Megtöltjük a lapokat úgy, hogy alulra kakaós lap kerüljön, majd sárga, és így tovább.
7. A tetejét gőz fölött felolvasztott tortabevonóval vonjuk be.

sütési hőfok: 180 °C
tepsi mérete: 28×35 cm
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Pehelykönnyű túróspite
  2010-10-30 21:59:55, szombat
 
 
hozzávalók 4 főre

A tésztához:

* 30 dkg liszt
* 15 dkg margarin
* 4 tojássárga
* csipet só
* 1/2 dl tej
* 3 dkg élesztő
* 1 kk cukor

A tetejére:

* 50 dkg túró
* 25 dkg burgonya
* 20 dkg cukor
* 1 vaníliás cukor
* 1/2 citrom reszelt héja
* 4 tojásfehérje



elkészítés

1. A burgonyát felkockázva enyhén sós vízben puhára főzzük. Amíg fő, elkészítjük a tésztát.
2. Az élesztőt 1 kk cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk.
3. A tojássárgákat habosra keverjük a margarinnal, majd a liszttel, sóval és az élesztős tejjel. Könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
4. Egy kikent tepsibe simítjuk.
5. A főtt burgonyát lecsepegtetjük, összetörjük, összekeverjük a túróval és a cukorral, a vaníliáscukorral, meg a citromhéjjal.
6. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és lazán a túrós masszába forgatjuk.
7. Ezt a krémet a tészta tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.
8. Legalább 2 órát állni hagyjuk.
9. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
10. Ha kész, nyitott sütőajtó mellett még egy pár percet pihentetjük, és nemsokára már szeletelhetjük is.

sütési hőfok: 170 °C
tepsi mérete: 25x35x6 cm
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Gesztenyés-puncsos szelet
  2010-10-30 21:58:54, szombat
 
  hozzávalók 4 főre

A tésztához:

* 6 tojás
* 6 ek porcukor
* 14 dkg darált dió
* 6 ek liszt
* fél cs sütőpor

A krémhez:

* 25 dkg margarin
* 15 dkg porcukor
* ½ dl rum
* 25 dkg gesztenyemassza
* 1 cs puncspudingpor (főzős)
* 3 dl tej

A mázhoz:

* 10 dkg tortabevonó csoki
* 5 dkg vaj



elkészítés

1. A tojások sárgáját a porcukorral keverjük habosra, közben adjunk hozzá 6 kanál vizet.
2. A darált diót, a lisztet és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
3. A masszát elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 2 lapot sütünk belőle.
4. A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé vesszük. Az egyik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát, ezt kenjük az alsó lapra.
5. A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre, és lefedjük a másik lappal.
6. A mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk, és belekeverünk 5 dkg vajat. A sütemény tetejére kenjük, amelyet a máz szilárdulása után szeletre vágva tálalunk.

sütési hőfok: 190 °C
tepsi mérete: 25x20 cm
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Túrós-pudingporos
  2010-10-30 21:57:37, szombat
 
  Túrós-pudingporos liszt nélküli süti

hozzávalók 4 főre

* 1/2 kg zsíros túró
* 3 tojás
* 2 cs vaníliás pudingpor
* 1 cs sütőpor
* 10 dkg cukor
* 2 cs vaníliás cukor
* 1 1/2 - 2 kis pohár tejföl
* ízlés szerint reszelt citromhéj
* maréknyi előzőleg beáztatott, majd lecsöpögtetett mazsola
* csipet só
* 6 ek búzadara



elkészítés

1. A túrót áttörjük, a többi hozzávalóval összekeverjük, majd 15 - 20 percre a hűtőbe tesszük, hogy a gríz kissé megdagadjon.
2. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
3. A masszát kimargarinozott, prézlivel meghintett tepsibe öntjük. 10 percig hagyjuk ezen a hőfokon, majd 175 fokra levéve a kb. 1/4 óra alatt tűpróbáig sütjük.
4. Még melegen meghintjük porcukorral, és kihűlés után szeleteljük.

sütési hőfok: 200 °C
tepsi mérete: 35 x 22 cm
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Márványos brownies
  2010-10-30 21:56:15, szombat
 
  A formákhoz (6 db IKEA mini szuffléforma):

* egy kanál puha vaj
* két ek cukrozatlan kakaópor

A csokis masszához:

* 127 g 60%-os csokoládé (haladóknak 70%)
* 127 g vaj
* 2 nagy tojás
* 3/4 pohár cukor
* 1/2 pohár liszt
* egy csipet só

A krémsajtos masszához:

* 1/4 pohár cukor
* 250 g Philadelphia sajtkrém
* 1 tk vaníliaesszencia
* 1 nagy tojás



elkészítés

1. A formákat kivajazzuk, kakaóporral "kilisztezzük".
2. A krémsajtos massza hozzávalóit robotgéppel kikavarjuk.
3. A csokis masszához vízfürdő felett felolvasztjuk a vajat és a csokoládét. Mikor kissé kihűl, hozzákavarjuk a többi hozzávalót. Csak épp addig keverjük, amíg homogénné nem válik.
4. A kis formákat kétharmadig töltjük a csokis masszával, majd egyenlően elosztjuk a sajtkrémet is a tetejükön. Egy villával 2-3 kavaró mozdulattal márványos mintát varázsolunk és már toljuk is be a 150 fokos sütőbe.
5. Pontosan 35 percig sütöttem. Kicsit kiemelkedett a formából és minden félelmem ellenére nagyon szépen ki lehetett őket borítani. Nagyon-nagyon finom!
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Gyorsmóka
  2010-10-30 21:54:51, szombat
 
  hozzávalók 6 főre

* 6 tojásfehérje
* 20 dkg porcukor
* 20 dkg darált mák (vagy dió)
* 15 dkg liszt
* 1 cs sütőpor
* 25 dkg margarin, felolvasztva

A tetejére:

* 6 tojássárgája
* 20 dkg porcukor
* 2 cs vaníliás cukor



elkészítés

1. A tojásfehérjékből kemény habot verünk.
2. A lisztet, sütőport, mákot és a porcukrot összekeverjük, majd az olvadt margarint is hozzáadjuk.
3. Ezt a keveréket a kemény habbal összeforgatjuk. 175-180 fokon sütjük, kb. 20 perc alatt készül el.
4. A tojássárgájákat a 20 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral nagyon habosra keverjük, és a megsült forró tészta tetejére öntjük.
5. Hideg helyen száradni hagyjuk.

sütési hőfok: 175 °C
tepsi mérete: 25×33 cm
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Egyszerű és finom almás süti
  2010-10-30 21:53:20, szombat
 
  hozzávalók 4 főre

* 2 tojás
* 2 dl cukor
* 15 dkg margarin
* 2 dl finomliszt
* 1 kk sütőpor
* 2 db nagyobb alma

szóráshoz

* fahéj
* kristálycukor



elkészítés

1. A tojásokat és a cukrot habosra keverjük, majd az olvasztott margarint hozzáadjuk.
2. A finomlisztet és a kis sütőport összekeverjük és beledolgozzuk a tojásos egyvelegbe.
3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát.
4. Az almákat szeleteljük, és ízlés szerinti formában a tésztán elhelyezzük. Megszórhatjuk fahéjjal, illetve kristálycukorral a tetejét.
5. Közép meleg sütőben (kb 180 fokon) 35-40 percig sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Nem-lehet-abbahagyni csirke
  2010-10-30 21:44:16, szombat
 
  hozzávalók 6 főre

* 6 db egész csirkecomb (alsó + felső)
* 8 púpozott ek liszt
* 1 csapott ek só
* 1 púpozott tk pirospaprika
* 1 mk majoranna
* 1 mk bors
* késhegynyi őrölt kömény
* 3(-4) gerezd fokhagyma
* 1 nagy fej vöröshagyma
* 20-25 dkg reszelt füstölt sajt
* 1-2 nagy doboz tejföl (tepsi, vagy tál méretétől függően)
* 4-5 ek olaj (én olívaolajat használok)

tál/tepsi kikenéséhez:

* vaj



elkészítés

1. A csirke alkatrészeket megmossuk, megtisztítjuk. (Az eredeti recept egy egész csirkéből készíti ezt az ételt, de mi a combot szeretjük legjobban, ezért alsó és felső combokból készítem.)
2. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával.
3. Egy nagyobb tűzálló tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal.
4. A csirkéket egyenként megmártjuk a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálra fektetjük őket, szépen egymás mellé.
5. A maradék fűszeres lisztet egyenletesen rájuk szórjuk.
6. A megtisztított, megpucolt vöröshagymát egyenletesen rákarikázzuk a lisztes csirkére.
7. Az egésznek a tetejére szépen rászórjuk a reszelt sajtot (én ma füstölt edámit használtam, eddig ezzel a legszuperebb).
8. A tejfölt elkeverjük az olajjal. (Bevallom, még ebbe is teszek zúzott fokhagymát, de ezt hivatalosan nem kell, csak én nem bírom megállni:-)) Meglocsoljuk vele a csirkét.
9. A tálra alufóliát borítunk és előmelegített, forró sütőben (kb. 200°C-on, gázsütőn 4-es fokozat) 50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és további 20 percig pirítjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Kandírozott narancs
  2010-10-30 21:41:56, szombat
 
  Kandírozott narancs étcsokoládéba mártva

hozzávalók 12 főre

* 2 narancs
* 1 citrom
* 1 lime
* 500 ml víz
* 600 g cukor
* csipet só
* 200 g étcsokoládé



elkészítés

1. A citrusokat mossuk meg, és vágjuk karikára őket. A magokat távolítsuk el. Egy lábosban forraljunk annyi vizet, hogy ellepje a gyümölcsöket. Lassan rotyogtassuk így 15 percig, majd öntsük le a vizet és öblítsük le a gyümölcsöket. Újabb 15 percig forraljuk őket, majd ismét öntsük le a vizet és öblítsük át.
2. Jöhet a fél liter víz, forraljuk fel, majd tegyük bele a cukrot, a csipet sót és a gyümölcsöket, keverjük át, és így rotyogtassuk 40 percen keresztül. A szirupban hagyjuk kihűlni.
3. Csepegtessük le a gyümölcskarikákat, majd előmelegített sütőben, sütőpapírra fektetve szárítsuk 100 fokon egy órán keresztül.
4. Ha kihűltek, temperáljuk a csokoládét, azaz gőz felett olvasszuk meg. A citrusokat félig mártsuk a csokoládéba, majd sütőpapíron hagyjuk teljesen megszáradni.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 80 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 3331 db bejegyzés
Összes: 5560 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 117
  • e Hónap: 5445
  • e Év: 163520
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.