Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Interjú Staudt Gáborral, a Job
  2010-10-01 20:33:17, péntek
 
 
Nem az időt kell húzni, cselekedni kell! Interjú Staudt Gáborral, a Jobbik főpolgármester-jelöltjével
2010.10.01, 13:19 Nemzeti Hírháló

Nem az időt kell húzni, cselekedni kell!
Beszélgetés Staudt Gáborral, a programjáról

A Jobbik az önkormányzati választásokon azt szeretné elérni, hogy ne csak hatalomváltás történjen a fővárosban, mely a neoliberális vezetést illetően a korrupciótól, visszaélésektől hangos. Hisz egymás után botrányosnál botrányosabb dolgok derülnek ki, ahol természetes az, hogy letartóztatott polgármesternek immár közel egy éve is hétszázezer forint körüli fizetését folyósítják a párttársai, a közpénzből, ahol az ingatlan eladási botrányoktól a közüzemi szolgáltatásokig szinte mindenütt a lakosság érdekeit semmibe vevők a saját egyéni érdekeiket juttatták érvényre. Ahol 20 év alatt sikerült az SZDSZ-es Demszkynek elérni, hogy egy gyönyörű fővárost tönkre tegyen minden vonatkozásban, külsejében, vonzásában, élhetőségében. Irodalmi példával élve, Jágók ("Mi szolgál javamra") és Biberachok ("Ott van a haza, hol a haszon - s miért ne húzzam azt?")- lepték el a közéletet:

A Jobbik a hatalomváltás mellett nemzedékváltást is sürgetően fontosnak tart, mivel ez jelentheti egyben a szemléletváltozást is, a gátlástalan morálnélküliség megszűnését.

Ez az elv vezette a fiatal radikálisokat, főpolgármester-jelöltjük, dr. Staudt Gábor kiválasztásánál, akit szeretnék bemutatni.

- Mi volt meghatározó tényező Staudt Gábor életében, ami 27 éves korára a Jobbik főpolgármester-jelöltségéig eljuttatta?

Budapesten születtem, római katolikus családba. A Kempelen Farkas Gimnáziumban érettségiztem. Két évig a Diákönkormányzat elnöki posztját is betöltöttem, ami közelebb vitt a kerületi közélethez. Megismerhettem a kerületi iskolák diákvezetőit, és betekintést nyerhettem a XXII. Kerület működésébe is. Az érettségit követően felvételt nyertem az ELTE Állam és Jogtudományi Karára. Az egyetemen tovább folytattam a közéleti szerepvállalást, aktív tagja, majd 2005-ben elnöke voltam a kar Hallgatói Önkormányzatának.

2002-ben a XXII. kerületi Német Kisebbségi Önkormányzat tagjává választottak. Majd 2006-ban az akkori MIÉP-Jobbik, a Harmadik-Út színeiben országgyűlési képviselőjelöltként indultam Budafok-Tétényben.

2006-ban a Jobbik Magyarországért Mozgalom önálló listáján mandátumot szereztem a XXII. Kerületi Önkormányzat képviselő-testületébe, ahol elnöke lettem a Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságnak.

2007-ben Vona Gábor felkérésének eleget téve a 10 alapító tag között voltam, akik létrehozták a Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesületet. Részt vettem a Jobbik 2010-es választási programjának kidolgozásában, mint a szakmai kabinetek koordinátora és a Jogi Kabinet elnöke.

- Mikor került kapcsolatba a Jobbikkal?

A Jobbikkal egyetemistaként ismerkedtem meg 2003-ban, 2004-ben vezetésemmel alakult meg a Jobbik XXII. kerületi szervezete, melynek azóta is elnöke vagyok.

- Ön lényegre törően és határozottan fogalmaz: "Nem kell lopni, s akkor jut mindenre!" Kifejtené röviden?

Ma Budapest Európa egyik legkorruptabb városa. A szicíliai viszonyok leányregénynek tűnnek a Demszky-Hagyó-Horváth féle Budapesthez képest. Ehhez a díszletet, az elmúlt 20 év fővárosi képviselői jelentették. Furcsa annak szájából a megújulásról szóló beszédeket hallgatni, aki 16 évig polgármesterként, majd egy elbukott főpolgármesteri kampány után az ellenzék vezetőjeként maga is aktív részese és haszonélvezője volt a rendszernek.

A német mérnökök, német árakon számolva a 4-es metróra elköltött pénzekből már Tatabányáig építették volna a metrót, a 750 méter hosszú Margit-híd felújítására szánt pénzből egy 3,5 kilométeres tengeri hidat építettek hatalmas pillérekkel, és náluk egy kilométer autópálya közel harmad annyi pénzbe kerül, mint Magyarországon, pedig Németországban még hegyek is vannak.

Ki merem jelenteni, hogy ha minden egyes fővárosi beruházást a német rendszer szerint valósítanánk meg úgy a költségek 2/3-a megtakarítható lenne. Ez a 2/3-ad az, amit a fővárosi pénzügyi nagykoalíció tagjai egész egyszerűen eltüntetnek. Ráadásul, mint azt a Megyeri-híd példája is igazolja a híd, építési költségeinek kb. 1/5-ét még ebből az 1/3-ad részből is ellopták.

Így az a példa nélküli helyzet állt elő, hogy egy állami beruházást 2 milliárd forinttal a magyar kisvállalkozók finanszíroztak. Közülük mindegyik csődbe ment, de ez teljesen hidegen hagyja a zsírosra hízott fővárosi elitet.

Érdekes, hogy ehhez a Fidesz jelöltjének nincs semmi észrevétele. Pedig ez egy konkrét területet, ahol azonnal hozzákezdhetne a programja megvalósításához, és ebben az ügyben a Papcsák kormánybiztos úrnak is bőven lenne teendője.

- Mi a legégetőbb 5-6 megoldandó probléma, feladat a fővárosban, és miért az?

Amennyiben megfordítanánk a kérdés, bajban lennék, mert nehéz találni ma a fővárosban 5-6 rendben lévő dolgot. Sajnálatos, hogy a problémák megoldási igénye többnyire csak a választások idején fogalmazódik meg, és így minden javító szándékú észrevétel kampány ízűnek tűnhet. A helyzet súlyosságának érzékeltetése érdekében engedjen meg még egy gondolatot. Egy katasztrófahelyzetet követően mindenki tudja mi a dolga, és mindenki megtalálja magának azt a lehetőséget, ahol hasznos lehet. A Főváros helyzete csak ebből a szempontból ad okot bizakodásra. Akik itt élnek, azok tudják, hogy az elmúlt 20 év eredményeként egy totális katasztrófa után vagyunk, csak még sokan nem tudják, hogy hol lehetnek hasznosak.

- Ön szerint mi jellemzi a főváros működését?

Látszatszerűen ugyan működik a város, de nagyon nagy bajok vannak:

- A városgazdálkodás, a közlekedés és a környezetvédelem területén.
- A közbiztonság és az értékeink védelme csak saját erőnkből biztosított, azaz berácsoztuk magunkat minden területen.
- Az önkormányzatok eladósodtak, és már az utolsó zsebkendőnyi közös vagyont árulják.
- Képzett és tehetséges fiataljaink menekülnek, mert esélyük sincs családalapításra.
- A munkanélküliség a közterhek is ijesztően növekednek, ami folyamatos menekülést eredményez Budapestről.
- Ugyanakkor egyes társadalmi csoportok segélyekből finanszírozva remekül élnek Budapesten.

Mára eljutottunk oda, hogy az európai fővárosokat összehasonlítva az utolsók vagyunk minden tekintetben. Így talán érthető, hogy katasztrófa sújtotta helyzethez hasonlítottam a jelent, és a feladatok súlypontjai is ehhez az állapothoz igazíthatók.

- A Jobbik fővárossal kapcsolatos programjának melyek a fő irányelvei, és a legfontosabb, sürgős teendők?

Amit a szakértőinkkel összeállítottunk a műfaját tekintve választási program, de tartalmilag én inkább menekülési tervnek vagy túlélési stratégiának nevezem. Programunk mindenki számára elérhető. Interaktív programot készítettünk, ami soha nem lesz végleges, mert a választókkal közösen folyamatosan alakítjuk, fejlesztjük, hisz mi valóban őket akarjuk szolgálni, és csak az ő érdekeit képviseljük.

Nem egy látványos színes kiadványt készítettünk. Mi valóban a budapestiekkel közös munkára, és szolgálatukra készülünk.

Programunk legfontosabb tárgypontjait a következőképpen tudnám összefoglalni.

- Elsődlegesen a jelenből indultunk ki, és végignéztük a hagyatékot, mintegy leltárt készítettünk.

- Legelőször a szemléleten kell és akarunk változtatni, mert ami most van az inkább hasonlítható egy intézményesített vadászathoz. Mindenhol lesben állnak, tiltanak és büntetetnek, ugyanakkor a "vadászoknak" mindent lehet.

- Mi elsőként a feltételeket teremtenénk meg, ezen belül a szolgáltatások rendszerét építenénk meg, hogy a város megmozduljon. Mert ez a város vagy ezért, vagy azért, de mindig áll.

- A levegője folyamatosan a kritikus egészségügyi határérték közelében van, látható módon fogy természetes zöldterülete a befektetői igények alapján.

- Ebben a városban az adósság, a közlekedési dugók, a szmog, a stressz és a betegségek száma, az, ami növekszik.

Nos, innen kell elmozdulni.

- Fel kell számolni a korrupciót és helyre kell állítani Budapest pénzügyi stabilitását. Budapest jelenleg fuldoklik a korrupciós botrányok tengerében. A világon példanélküli, hogy a fővárost irányító koalíció azért vesztette el a többségét, mivel több tagja börtönben ül, és vannak olyan kerületek, ahol szinte az egész városirányító testület ellen büntetőeljárások folynak a közvagyon elherdálása és korrupciós ügyletek miatt.

- Budapest öncélúan működik. Vezetői az elmúlt 20 évben csak és kizárólag a saját, illetve az általuk képviselt multinacionális pénzügyi nagytőke érdekeit képviselték, és érvényesítették a Főváros irányításában. Ezt igazolja többek között a fővárosi közművek privatizálása is.

- Célunk, hogy Budapest az itt lakók örömére működjön, így az egyik legfontosabb törekvésünk a szolgáltató Budapest megteremtése. Budapest városirányítását, a várost szolgáló vezetők kezébe helyeznénk, akik képesek a szolgáltató Budapest megteremtésére és üzemeltetésére.

- Az adóforintok minden budapesti számára érezhetően hasznosulnak. Így közösen és gyorsan érnénk utol önmagunkat, majd megindulhatnánk minden további fontos terület rendbetételre.

- Nem titkolom, építkezéspárti vagyok. Vallom, hogy a világ bármely pontján helyüket megálló tudósaink készséggel hazatérnek, és örömmel segítenek rendbe tenni ezt a várost, csak hívni kell őket. Értelmes feladatok sokasága és rengeteg munka vár ránk, amit mielőbb meg kell kezdenünk.

- Mindennek a kezdőpontja a közlekedés rendbetétele. Modern közösségi közlekedést kell

Kiépíteni, az embereket sújtó tömegközlekedés helyett. Kiemelten támogatjuk a kötöttpályás

közlekedésfejlesztéseket és a metróépítést. A közösségi közlekedés fejlesztéséhez szükséges felszíni területek gyakorlatilag elfogytak, így a közlekedésfejlesztés fő iránya a földalatti kötöttpályás közlekedés kell, hogy legyen.

- A peremkerületeket és a belvárost a nagy lakóövezetekkel összekötő felszín alatt villamoshálózatok megépítése az egyedüli megoldás, ami minden meghatározó bajaink kulcsa.

- A ma még káros növekmények, mint szmog, közlekedési dugók, balesetek és a betegségek töredékére csökkenthetők, ha folytatjuk, a több mint 100 évvel ezelőtt elkezdett földalatti programot. A terv lényeges eleme, hogy ez nem önmagában, hanem együttesében eredményez XXI. századot jóval meghatározó megoldást. A felszín kizöldül, a járdák újra a gyalogosoké lesznek, miközben az utazásra fordított idő kényelmes és biztonságos feltételek között minimalizálódik.

- Budapest jelenlegi belvárosa gyakorlatilag megtelt, és nem tudja kiszolgálja a fővárosiak érdekeit. A fővárosiak örömére új, mindenki számára elérhető városközpontot alakítanánk ki a Duna vonala mentén. A Duna-tengelynek, mint központnak szerkezeti szerepe lesz. A Duna a város új főutcájaként fog funkcionálni.

- Beruházásokat hajtunk végre a Duna megközelíthetősége, a városlakók általi használatának javítása, zöld partok, rakpartok, part menti épületek és környezetük fejlesztése érdekében. A fejlesztések eredményeképpen egy Dunára nyitott város jön létre.

- Budapest zöldterületei vészesen fogynak, a belsőbb területeken a zöldterületek helyén szinte mindenhol irodaház, bevásárlóközpont, vagy egyéb más befektetési célt szolgáló épület épült. Ezt a gyakorlatot be kell fejezni és a városirányításban és városfejlesztésben a "zöld gondolatnak" elsődlegessé kell válni. Egyetlen fűszálnyi zöld területet sem hagyunk felszámolni. Ahol lehet, a zöldfelületeket bővítjük, és erőteljes fásítási programba kezdünk.

- A közbiztonság Budapest mindennapjainak égető kérdése. Budapestet ellepték a koldusok és a hajléktalanok. Az aluljárókban, köztereken mindennapossá vált a járókelők zaklatása. Több városrészben a sötétedés utáni gyalogos utcai közlekedés kimondottan veszélyes vállalkozás.

- Sajnálatos módon Budapest a deviáns viselkedésű külföldi turisták buli helyévé vált. A rendőrség Budapesten képtelen gátat vetni a szabályszegéseknek és szabálysértéseknek. Érvényt kell szerezni az előírásoknak. Nem új szabályokra, hanem a meglévők betartására van szükség.

- A biztonság megteremtése érdekében létre hoznánk a Budapest szinten egységes Budapest Őrséget a közterület felügyelet, valamint a kerületi városőri egységek integrálásával, a szükséges technikai felszerelés biztosításával.

- A program másik nagy része a bérlakásépítés, amely minden fiatal, és most már sajnos az idősek gondja is. Elfogadhatatlan, és méltatlan mindkét korosztály számára. A fiatalokat a határon túlra, az időseket a sárga csekkek rabságába üldözik. Ennek a társadalompusztító politikának mindenképen gátat kell építeni, és teljesen mindegy, hogy ki valósítja meg. A fiatal házaspároknak a bankrendszer csődje miatt előidézett pénzügyi válság következményeként esélye sincs a lakhatási problémáik megoldására. Tömegével hagyják el Budapestet, és ami a legfájóbb, hogy a legképzettebb fiatal családok külföldön vállalnak munkát és telepednek le. Közülük csak kevesen térnek vissza. Ez beláthatatlan következményekkel jár, hisz a Főváros lakosságának átlagéletkora így is kritikusan növekszik.

- A fiatal családosok lakáshoz jutását nagy volumenű új bérlakás építési program keretében kívánjuk segíteni. Lakótelepi rehabilitációs programot indítunk, amelynek eredményeképpen a főváros lakótelepei és azok környezete műszakilag és esztétikailag megújul.

- A nyugdíjasok részére nyugdíjas házakat építünk magas szintű egészségügyi ellátással.

-A bérlakás építési program keretén belül kizárólag magyar tulajdonú kis- és középvállalkozásoknak nyújtunk munkát. Ennek a tervnek a kivitelezése elfogadhatatlan a bérlemények piaci alapokra helyezése. A lakásoknak az igényeket kell szolgálniuk méretükben, teljes komfortfokozattal és államilag rögzített árakon úgy, mint számtalan

európai országban. A külső megjelenésében, és gépészetében is a kor technikai szintjén megépített épületek így nem újabb időzített szerkezetekként, hanem lélekszám és egészségmeghosszabbító szerepet töltenek be. A fiataloknak gyors indulási alap, a nyugdíjas korúaknak méltó és biztonságos életkörülmények megteremtése nem lehet politikai kérdés a XXI. században.

- Budapest közműhálózatát felelőtlen vezetői idegen kezekbe adták, akik a profitot saját cégeikbe menekítik ki, és eszük ágába sincs a privatizációs szerződésekben vállalt közműhálózat-fejlesztési kötelezettségeiket teljesíteni. A közműárak világviszonylatban is magasak, a közműhálózatok elöregedtek, a fejlesztések árát a fővárosiak fizetik, a profit viszont a külföldiek zsebében landol.

- Éppen ezért sürgősen vissza kell szerezni a közműcégeinket. Felül kell vizsgálni a privatizációs szerződéseket, és biztosítani a Főváros döntéshozatalt biztosító tulajdonosi pozícióját minden közműcégben.

- A közműdíjakat a Jobbik hatóságilag maximalizálná.

Ma már generációk nőttek fel úgy, hogy nem látták dolgozni menni a szüleiket. Társadalmi csoportok rendezkedtek a segélyekből való életre. Mára eljutottunk oda, hogy a segélyekből jobban meg lehet élni, mint a munkából.

- Ezért a Jobbik bevezetné, hogy munkaképes személy kizárólag csak közmunkavégzés keretében kaphasson segélyt. Azok, akik nem hajlandók a felkínált munkát elvégezni, semmilyen készpénzjuttatást nem kapnának.

- Munkahely teremtő beruházásokat indítanánk és támogatunk.

- A középszintű oktatás területén újra előtérbe helyezzük a szakoktatást. Ösztönözzük, hogy az esti tagozatos általános, gimnáziumi és szakképzést, hogy a nappal dolgozó vagy iskolából kimaradt fiatalok is képesítéshez jussanak. A szakmunkásképzés újraindítása mellett fontos a szakközépiskolai oktatás és az emelt szintű szakmát biztosító technikumok fejlesztése. Korszerűsítjük az iskolai tanműhelyeket, illetve igény szerint újakat építünk.

A köztisztaság tekintetében bárhol járok a fővárosban, azt látom, hogy minden szemetes tele van, legyen az a kőrúton, vagy a város peremén. Ebből az következik, hogy ezek rendszeres ürítésével van a baj, és nem az emberekkel. A szolgáltatás hiányáról van szó, miközben a város piszkos voltát azok sulykolják, akik tehetnek a tömött szemetesekről.

- A főváros és a kerületek hatáskörein mit változtatnának? Mi az, ami alapvetően más lenne az eddigi gyakorlattól?

Új alapokra kell helyezni a kerületek és a Főváros viszonyát. Ez nem csak párbeszéd kérdése.

Itt törvénymódosítás is szükséges. A hatékonyság és az ésszerűség elve alapján át kell alakítani a két terület felelősségi - és jogköreit. Vannak területek ahol a centralizáció és vannak, ahol a decentralizáció kell, hogy érvényesüljön. Itt külön ki kell emelnem, hogy az építésügyet kizárólagos fővárosi hatáskörbe kell helyezni. Egységes, fővárosi szinten szervezett, komplex jogkörökkel bíró építési hatóságra van szükség. Tiszta, feszültségmentes és jól átlátható állapotot és viszonyokat kell kialakítani. Véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy ahány kerület (és plusz a Főváros) annyi érdek ütközik, és annyi felé húznak a városrészek vezetői zömében pártérdekből vezérelve.

- Létre kell hozni egy olyan fővárosi érdekegyeztető szintet, ahol a kerületek és a kerületi civil kezdeményezések vezetői hatékonyan tudják érdekeiket és véleményüket képviselni, mert ennek a fórumnak az egyezségei kötelező hatással vannak a fővárosi, illetve más kerületek vezetőire is.

- Olyan egységes elveken és költségvetési fejezeteken alapuló költségvetés struktúrát kell kidolgozni, ami révén a Főváros költségvetése és a kerületek költségvetése minden viszonylatban összehasonlíthatóvá, illetve fejezetenként illeszkedővé válhat.

- A kerületek részére kötelező jelleggel egységes struktúrájú költségvetési sablont kell biztosítani, mely alapján az egyes kerületek összehasonlíthatóvá válnak, illetve az intézményi keresztfinanszírozások már jól nyomon követhetővé válnak. Ezt a rendszert stabilan fenn kell tartani, hogy ne csak horizontálisan (kerületek egymás között), de vertikálisan (időben) is összevethetőek legyenek az egyes költségvetések. Pontosan kimutathatóvá, nyomon követhetővé és összehasonlíthatóvá kell tenni egyes kerületek tevékenységi területenkénti fajlagos költségeit.

- A jogszabályok által az önkormányzatoknak előírt kötelező feladatok pénzügyi hátterét biztosítani kell úgy, hogy az előírt feladatok ellátása ne járjon a kerületek, illetve a Főváros vagyonfelélésével. A valójában országos, illetve regionális szerepet betöltő fővárosi intézmények esetében - az Ötv.-nek megfelelően - teljes országos lefedettség esetén az állami költségvetésből, regionális ellátási feladatok esetében pedig a megfelelő önkormányzattól kell igényelni a tényleges költségmegosztást. (pl.: eü. intézmények, iskolák, stb.). Ennek szellemében a 2011-es költségvetési évtől a legszigorúbban be kell vezetni az intézményi finanszírozások esetében a szolgáltatás területi mutatói alapján a költségmegosztást (pl.: fővárosi fenntartású iskolába járó, máshol lakó gyermek után a központi kvótát meghaladó költségrészek arányos megosztása a küldő önkormányzattal).

- Mit kívánnak tenni, a korrupció elképesztő burjánzása ellen?

- Zéró toleranciát kell meghirdetni a korrupcióval szemben. Stabilizálni kell a város működését, fel kell deríteni a visszaéléseket és a felelősöket szigorúan meg kell büntetni. Rendet kell tenni minden viszonylatban. Át kell tekinteni a folyamatban lévő beruházásokat és azokat a legoptimálisabb feltételek között a lehető legrövidebb idő alatt be kell fejezni. A kaotikus pénzügyi viszonyokat stabilizálni kell, a pénzügyi visszaéléseket fel kell tárni.

- A főváros költségvetését egyensúlyba kell hozni, el kell készíteni a fővárosi vagyonleltárt, és számba kell venni a fővárost terhelő kötelezettségek pénzügyi terheit.

- Be kell vezetni egy valóban hatékony, nem árfelhajtó, hanem árlenyomó hatású közbeszerzési rendszert, elektronikus támogatással. A rendszer emellett legyen gyors és könnyen kezelhető. - A nagy beruházások teljesen transzparensen és a különböző civil szervezetek bevonásával folyjanak. Valódi verseny és nyomott piaci árak jellemezzék a fővárosi beszerzéseket. Ehhez a jelenlegi közbeszerzési rendszert át kell alakítani, hatékonnyá kell tenni.

- Át kell világítani az önkormányzati érdekeltségi körébe tartozó gazdasági társaságokat. Az igazgatótanácsokba, felügyelő-bizottságokba csak megfelelő szakmai kompetenciákkal rendelkező tagokat delegálnánk, akiktől elvárjuk, hogy anyagi felelősséget vállaljanak a rájuk bízott vagyonért.

- A Jobbik visszamenőlegesen átvizsgálná az önkormányzatoknak jelentős kárt okozó döntéseket, és felelősségre vonná az abban résztvevőket.

- A fővárosi önkormányzaton belül létre hozunk egy főállású szakértőkből álló ellenőrzési részleget, amely áttekinti a főváros nagy értékű szerződéseit az elmúlt 20 évre vonatkozóan. Ez a részleg át fogja vizsgálni az összes privatizációs szerződést, és kötelezettségvállalást, valamint a nagy port felvert beruházások anyagait.

- Külön figyelmet kell fordítani a közműcégek privatizációs szerződéseire, és a szerződésben vállalt befektetői vállalások teljesülésére. A közműcégek működése súlyos kritikák alapja. Alapos vizsgálatot kell lefolytatni minden közműcég működése és árképzése kapcsán.

- A jelenlegi súlyos helyzetben milyen gazdasági elveket képvisel a Jobbik?

Mai kor problémáinak a megoldására ökoszociális nemzetgazdaságra van szükség. A gazdaságot az emberhez méltó környezet (öko-), az emberhez méltó élet (szociális) és a magyarság (nemzet) érdekében korlátok alá kell vetni. Nem azért, hogy a gazdasági fejlődést fékezzük, hanem azért, hogy a gazdaságot, és ebből fakadóan a társadalmat, az összeomlástól megóvjuk. Ezt jelenti az ökoszociális nemzetgazdaság. A Jobbik Magyarországért Mozgalom egy erős és gazdag Budapest jövőképét vallja, amelyhez szükséges egy erős és aktívan vállalkozó fővárosi jelenlét. A főváros lehet az a gazdasági erő, amely képes gátat szabni a multinacionális, globalizáló törekvéseknek, az erőfölénnyel való visszaélésnek, amely képes támogatni és egyenlő versenyfeltételek közé helyezni a hazai gazdasági szereplőket, amely képes igazságos viszonyokat teremteni a társadalmi újraelosztásban, és amely képes az egész főváros számára előremutató stratégia megalkotására.

- Mennyi idő szükséges, hogy ebből a gyönyörű, tönkre tett, lepusztított városból ismét olyan főváros legyen, amit szerethetünk, amire büszkék lehetünk?

Én megválasztásom esetén nem kérek időt, azonnal cselekedni fogok. Az eredmények azonnal érzékelhetők lesznek. Vállalásomhoz erőt ad, hogy nem vagyok egyedül, ugyanis én a budapestiekkel együtt, Budapestért fogok dolgozni. Lépésről lépésre fogunk haladni. Együtt, Budapestért, a Magyarok Fővárosáért.

- A felmérések szerint Tarlós István biztos befutó. Miben bíznak?

A Jobbik elkötelezett a magyar nemzeti érdekek képviseletére. Ennek jegyében felelősséggel készítette el, és tette nyilvánossá a programjait. Ha az állampolgárok ezt felismerik és megismerik, biztos vagyok benne, hogy egyre többen szavaznak majd jelöltjeinkre. Ha a legutóbbi közvélemény kutatást megnézzük, az a megdöbbentő eredmény született, hogy azok közül, akik ismernek, minden második ember szavazna rám.

A cél: a Jobbik Budapest Programját megismerve minél több választópolgár szavazzon bizalmat személyemnek és szavazzon a Jobbik fővárosi listájára.

Orbán Éva
Az interjú a KAPU szeptemberi számában jelenik meg.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közpénzből kampányolt a "forr
  2010-10-01 20:09:16, péntek
 
 
Közpénzből kampányolt a "forradalmi párt" miniszterelnöke?

2010, október 1 - 18:25

Kisgergely András Ózdon a Jobbik jelöltjeként indul polgármesternek. Most értesítette a barikád.hu szerkesztőségét, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Ózdon kampányolt és ezzel kapcsolatban több érdekes kérdés merült fel bennük.
Cikk Front kép - 280x185:

Kisgergely András Ózdon a Jobbik jelöltjeként indul polgármesternek. Most értesítette a barikád.hu szerkesztőségét, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Ózdon kampányolt és ezzel kapcsolatban több érdekes kérdés merült fel bennük.

Kisgergely András elmondta, hogy Orbán Viktor az Ózdi Városi TV-ben 20 perces interjút adott miniszterelnökként. A következők hangzottak el többek között:

"Azért vagyok itt, hogy kiálljak Fürjes Pál (a Fidesz ózdi jelöltje) mellett, és megpróbáljam befolyásolni a vasárnapi döntésüket."

"Ózd ne legyen az ellenzék főhadiszállása, az ózdiak érdeke, hogy ki ne maradjon a változásból, és a változás embere: Fürjes Pál!"

- Továbbá konkrétan megzsarolta az ózdiakat, hogy Fürjesre szavazzanak, mert a város különben nem fog fejlődni. Ez nem éppen miniszterelnöki nyilatkozat, sokkal inkább pártelnöki kampánybeszéd véleményünk szerint. Az interjút a Miniszterelnöki Hivatal kérte és szervezte le közpénzből az ózdi TV-vel körülbelül egy hete. Felvetődik a kérdés, hogy Orbán Viktor közpénzből kampányol?- foglalta össze kétségeit Kisgergely András.

Az 5 ózdi polgármesterjelölt(a Fidesz jelöltjét kivéve természetesen) tiltakozott az Ózd TV-nél, mivel még a választás előtt együttműködési megállapodást kötött minden jelölt, hogy mindenkinek egyenlő időkeretet biztosítanak és hogy ez az interjú ne menjen le vasárnapig. Más pártelnöknek ez az interjúlehetőség nem volt megadva , pedig a többiek is voltak Ózdon a kampány során. A főszerkesztő nem merte megtenni, hogy nem adja le az anyagot. Az 5 polgármesterjelölt a HVB-hez a mellékelt kifogást nyújtotta be, ugyanakkor a szintén mellékelt kiáltványt írta alá, amit szombaton minden ózdi kézhez fog kapni.

Íme a benyújtott kifogás:

Helyi Választási Iroda

Ó z d

Városház tér 1.

3 6 0 0

Tárgy: Kifogás

Alulírottak azzal a kéréssel fordulunk a t. Helyi Választási Bizottsághoz, hogy az általunk felvázolt jogszabálysértést szíveskedjen kivizsgálni.

Az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. a 2010. évi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának kampányidőszakára irányelveket, szerkesztési tematikát és munkamódszereket bocsátott ki, melyet megtárgyalt az érintettekkel. A mellékletben felsorolt szervezetek képviselői ezt egyöntetűen aláírták.

Az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. az Ózdi Városi Televízió 2010. szeptember 30-i Háttér című adásával megsértette ezt, mivel Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnököt szerepeltette, aki nyilatkozatában zömében nem az ország helyzetével foglalkozott miniszterelnökként, hanem a városban élők Fideszre történő szavazására és a fideszes polgármesterjelölt támogatására buzdított pártelnökként (az adásról készült felvételt mellékeljük).

Kifogásunk tárgyát képezi az is, hogy ugyanezt a műsoridőt nem biztosította az Ózdra látogató többi pártelnök részére.

Az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezető főszerkesztője ennek a nyilatkozatnak a sugárzásával megsértette a mindenki által aláírt dokumentumban foglaltakat, s a többi jelölt hátrányára biztosított műsoridőt a Fidesz elnökének.

Arra kérjük Önöket, állapítsák meg a jogsértést, és tiltsák meg az adások ismétlését, illetve az interneten való közzétételét.

Ó z d, 2010. október 1.

Benedek Mihály, Bertáné Várnay Ilona, Gál József, Kisgergely András, Kónya Béla

Mellékletek: a jogszabálysértés bizonyítékai:

1. az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. irányelvei, szerkesztési tematikája és munkamódszere a 2010. évi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása kampányidőszaka,
2. az Ózdi Városi Televízió 2010. szeptember 30-i, 20,30 órai kezdettel sugárzott Háttér című műsor dvd-je

A videó IDE KATTINTVA tekinthető meg.

http://barikad.hu/k%C3%B6zp%C3%A9nzb%C5%91l_kamp%C3%A1nyolt_forradalmi_p%C3%A1rt_ minisztereln%C3%B6ke-20101001

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nem kapják el a cigányok
  2010-10-01 20:08:10, péntek
 
  Miért nem kapják el a cigányok az AIDS-et.
- ???
- Hát azért a vírusoknak is van büszkeségük.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Mi csak egy kávét kérünk: bűnö
  2010-10-01 20:06:25, péntek
 
  2010-10-01. 16:24
Mi csak egy kávét kérünk: bűnöző bátyját darabolta fel a drogos cigány

Az alábbi hírhez kiegészítés: A helyiek szerint a gyilkos Pusztai István névre hallgat; iWiW oldala ITT van. Ezen egy gyenge minőségű, még származását sem eláruló (haja fedett, arca túlexponálva stb.) fényképen kívül semmi nincs. A meggyilkolt báty állítólag a fél életét börtönben töltötte, így, finoman szólva, nem sokat vesztett halálával a társadalom. Most szabadult a börtönből. A gyilkos sem különb: őt is egy utolsó patkányként jellemezték a helyiek. (Ezek hivatalosan még meg nem erősített, bár igen nagy valószínűségű - több helyitől származó - információk!)
Baltával fejbeverte, majd feldarabolta bátyját
Megerősítette, a rendőrség hogy darabolós gyilkosság történt Nagymányokon.

Mint Farkas Kinga, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte, szeptember 30-án állampolgári bejelentés érkezett a Bonyhádi Rendőrkapitányságra, hogy Nagymányokon a Rákóczi utcában valószínűleg bűncselekmény történt. A bejelentő, barátjának lakásán nagyobb mennyiségű vérszennyeződést látott, ezért valószínűsítette, hogy gyilkosság történt.

A fentieket megerősítette a nagymányoki körzeti megbízott, ezért a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság forrónyomos bizottságot küldött a helyszínre.

A nyomozás során megállapították, hogy a 19 éves gyanúsított és 30 éves testvére között a kapcsolat már régebben megromlott. Édesanyjukkal laktak együtt Nagymányokon, aki jelenleg külföldön dolgozik.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi ágyban fekvő testvérét, feltehetően kábítószeres befolyásoltság alatt egy baltával fejbe vágta, majd feldarabolta és a lakóház hátsó részénél, az épület alatt kialakított pincébe rejtette el. A helyszíni szemle alapján megállapították, hogy áldozat azonos a gyanúsított testvérével.

Az orvos szakértő szerint a halál bekövetkezésének oka agyroncsolódás.

Az ügyben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya egy férfit vett őrizetbe be emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, illetve kezdeményezte előzetes letartóztatását. Az ügy egyéb körülményeinek tisztázása még folyamatban van.
(TEOL)

http://kuruc.info/r/35/67121/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megy a skinhead az utcán,egysz
  2010-10-01 20:05:34, péntek
 
  Megy a skinhead az utcán,egyszercsak meglátja a cigányt állni az utcán,mellette egy kupac sz@r.Odamegy hozzá,elkezd röhögni és megszólal:
- Mi van,összeesett a haverod?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Jobbik: Gyurcsányékat védi a
  2010-10-01 19:55:18, péntek
 
  2010-10-01. 15:43
Jobbik: Gyurcsányékat védi a Fidesz

Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője szeptember 13-án törvényjavaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy az Országgyűlés által létrehozott bizottságok által meghallgatni kívánt személyek távolmaradásukkal ne gátolhassák büntetlenül a vizsgálatokat. A képviselő kérte az Országgyűlés elnökét, hogy e javaslatát a Ház kivételes eljárásban, sürgősséggel tárgyalja. Ezzel az eljárással, melyet egyébiránt a kormánytöbbség a nyári rendkívüli ülésszak alkalmával többször is alkalmazott, a törvényjavaslat már október elején hatályba léphetne.
Az Országgyűlés Házbizottsága szeptember 30-án vette tárgysorozatba Gaudi-Nagy Tamás indítványát. A Házbizottság azonban úgy döntött, hogy nem ad helyt a Házszabálytól való eltérésnek. Ezzel azonban a 2002-2010 közötti jogsértések (különösen a 2006. őszi rendőrterror) érintettjei továbbra is szankció, azaz letöltendő börtönbüntetés nélkül akadályozhatják annak a túlkapásokat vizsgáló albizottságnak a tényfeltáró munkáját, melyben Gaudi-Nagy Tamás alelnökként, Morvai Krisztina pedig külsős bizottsági tagként dolgozik.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom a kormánytöbbség eme újabb indokolatlan lépését kénytelen úgy értékelni, hogy ezzel menlevelet adtak Gyurcsány Ferencnek és a rendőri vérengzések többi irányítójának. A "szavazófülkékben lezajlott forradalom" így ismét csak üres szólammá silányult - áll a Jobbik Magyarországért Mozgalom közleményében.


(Kuruc.info)
http://kuruc.info/r/2/67119/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Keresztény értelmiségiek: mié
  2010-10-01 09:22:01, péntek
 
 
Keresztény értelmiségiek: miért szavazunk a Jobbikra és nem a Fideszre?

2010, szeptember 30 - 21:25


Alulírottak olyan, hitüket komolyan vevő és gyakorló keresztények vagyunk, akik lehetőségeikhez képest aktívan támogatjuk a Jobbikot, illetve abban szerepet is vállalunk.

Mivel hívő testvéreink túlnyomó része a Fideszben látja a megoldást a rendkívül rossz magyarországi helyzet megoldására, szükségesnek tartjuk érveinket és mozgatórugóinkat ebben a memorandumban összefoglalni.

Sokáig haboztunk a memorandum megírásával. Egyrészt tudatában vagyunk annak, hogy Magyarország jövőjét nem az ilyen vagy olyan pártra leadott szavazatok, hanem a nemzeti szintű, Jóistenhez fordulás dönti el. Másrész nem akartunk polarizálni, illetve a pártvitákat egyházunkba bevinni. Ami miatt mégis a nyilvánosság elé lépünk evvel az írással, az az, hogy a FIDESZ részéről már történtek lépések ilyen irányba.

Szükségesnek tartjuk továbbá jó szándékú, de talán nem teljes mértékben tájékozott híveinket érveinkkel megismertetni, hiszen hála demokráciánknak, minden egyes szavazópolgár szavazatának súlya van, milyen irányba fordul az ország sorsa. Sajtónk, TV-csatornáink pedig mindent megtesznek azért, hogy ebben a kérdésben egyoldalú tájékoztatást kapjon az átlagos médiafogyasztó.

Természetesen tiszteletben tartjuk minden hívő testvérünk egyéni döntését és nem ezen a szemüvegen keresztül nézzük őket. Szívesen veszünk továbbá minden ellenvetést, kiegészítést. Építő kritikának mindig örül az ember. Ha kapunk ilyen reagálásokat, ezeket igyekszünk illő módon megválaszolni, illetve figyelembe venni.

Nézzük e bevezető után a tényeket. Úgy gondoljuk, a megszólítottak számára nem kell bizonygatni, mennyire káros volt Magyarország számára az elmúlt 20 évből a 12 év MSZP regnálás.

* A gazdaság gyöngyszemeit, a közszolgáltatást (pénznyomógépeket) csalárd módon, értéken alul elkótyavetyélték.

* Munkahelyek százezrei szűntek meg, az ország adóssága csillagászati mértékig emelkedett és emelkedik továbbra is.

* A közbiztonság állapota siralmas. A közrend vidéken gyakorlatilag megszűnt, a cigánybűnözés a magyarok millióit terrorizálja a rendőrség tudatos félrenézése mellett. Napirenden vannak a lincselések. A rendőrség csak egyetlen esetben ismer határozottságot: ha a Magyar Gárda ellen kell föllépnie. Azon gárda ellen, amely soha senkit nem fenyegetett, soha erőszakot nem alkalmazott, soha fegyvert kézbe nem fogott. Ehelyett demonstrációkkal hívta fel a figyelmet az vidéki magyarság helyzetére, a közbiztonság csődjére.

* Nyugdíjaink (a volt kommunista káderekét kivéve) semmit sem érnek.

* Az egészségügy, az oktatás színvonala leírhatatlan mélységekbe zuhant.

* A fiatalok, hacsak tehetik, menekülnek az országból. Egy átlagos fiatalnak semmi lehetősége otthonteremtésre, ami a demográfiai mutatók katasztrofális zuhanásában mutatkozik meg.

* A közerkölcsről már beszélni sem érdemes, illetve ennek taglalása hosszú oldalakat tenne ki. A média elfogadottá igyekszik feltüntetni olyan jelenségeket, amelyek a mi keresztény értékrendünk szerint bűnnek tekintendők (prostitúció, homoszexualitás, Gender Mainstreaming).

* A tűzhöz közel lévők az állam, azaz az adófizetők pénzét extraprofit forrásnak tekintik. Szókincsünk részévé váltak olyan szavak, mint a mutyizás, békávézás, Nokiás doboz. Milliós összegeket fizetnek ki állami cégek ,,tanácsadás" címén, de fideszes önkormányzatok is óriási összegeket fizetnek arculattervezésért, kommunikációs stratégia kidolgozásáért.

* Az országban megjelentek olyan külföldiek, akik nem turistaként, hanem honfoglalóként viselkednek. Nyugat-Magyarországon óriási termőföld területek vannak zsebszerződésekkel de facto külföldiek birtokában, akik csak arra várnak, hogy lejárjon a termőföld-vásárlás moratóriuma. Sorra épülnek külföldiek számára lakóparkok. A Balatonra a németek tették rá kezüket, Rajkán szlovákok vásárolják fel az ingatlanokat, Hajdúszoboszlón, és a román határtérség kis falvaiban románok. Izrael elnöke, Simon Perez a világ legtermészetesebb dolgaként említi, hogy ,,fölvásároltuk Magyarországot". Nagy számban jelennek meg városainkban a kínaiak, akik a piac egy meghatározott szegmensét tartják a kezükben.

* Számos magyar családot lakoltattak már ki, emberek ezreit tönkretéve evvel, és további százezreket fenyeget a kilakoltatás réme.

Meggyőződésünk, hogy ez a helyzet nem valami vak véletlen folytán alakult így. Vannak erők a háttérben, amelyek a legszívesebben befektetői csoportoknak neveztetik magukat. Ezek az erők az USA-ban kormánydöntéseket tudnak befolyásolni. Ezek alakítják úgy a szálakat, hogy az USA hegemónia alatt álló országok mindegyike kivétel nélkül el van adósodva elsősorban USA-dollárban. Ezek érik el, hogy valós értékeinket eladjuk nekik. És hogy ez nem összeesküvés-elmélet, bizonyítja John Perkins neve. Perkins évtizedeken keresztül gazdasági tanácsadóként működött a Harmadik Világ országaiban. Feladata az volt, hogy hitelfelvételekre és privatizációra beszélje rá a célországok illetékeseit. Módszerük a megvesztegetés, zsarolás volt, és ha ez sem vezetett eredményre, jöttek a keményebb eszközök egészen a likvidálásig. Perkins végülis nem bírta lelkiismeretével összeegyeztetni munkáját. Kiszállt, és megírta ,,Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai" c. könyvét. A könyv nálunk is megjelent.

Nos, ezek a háttérben működő erők igen jól bebiztosították magukat. Gondoskodtak arról, hogy a hegemóniájuk alatt álló országokban általában két nagy párt versengjen a hatalomért. A bökkenő: a két nagy párt között - bár keményen küzdenek egymás ellen - a lényeges kérdésekben - mint pl. az eladósodás, rablóprivatizáció, a nemzet gerincét adó lakosság diszkriminációja a színesbőrű bevándorlókkal szemben - nincs lényeges különbség. A két párt közül az egyik egy kicsit ateistább, baloldalibb, inkább a munkások nyelvén beszél. A másik konzervatívabb, közelebb áll a kereszténységhez. Így van ez az USA-ban, Németországban, Franciaországban és nálunk is. A mértékadó, véleményformáló sajtó szintén e két irányzat között oszlik meg, és eközben igen finoman, szinte rejtett módon befolyásolja döntéseinket egy-egy választás előtt. Mind a nagy pártok, mind a média megegyeznek abban, hogy kígyót-békát mondanak arra a politikai erőre, amely kívül áll ezen a körön, és épp az általuk agyonhallgatott tabu-témákat feszegeti. Elnevezik őket nacionalistának, (neo)fasisztának, szélsőségesnek, kirekesztőnek. Úgy gondoljuk, pártszimpátiától függetlenül mindenki számára világos, a Jobbik ezen a körön kívül van.

Meg vagyunk győződve róla, híveink tisztán látják az elmúlt 20 év negatív jelenségeit, és azért támogatják a Fideszt, mert azt remélik, az a párt orvoslást hoz ezekre a bajokra. Nem tagadjuk az egyes Fidesz-KDNP tagok, közéleti szerepet vállalók jó szándékát, és azt is tudjuk, a Fidesz kevésbé rossz, mint az MSZP. Igen sok, általunk személyesen ismert és tisztelt személy tevékenykedik helyi vagy országos szinten a FIDESZ-KDNP színeiben.

De nem feledkezhetünk meg emellett a Fidesz azon megnyilvánulásairól, amelyek az MSZP mellett őt is felelőssé teszik a mára kialakult magyar helyzetért.

Látjuk továbbá, hogy a Fidesz meglehetősen Janus-arcú politikát folytat. A ,,befektetőkkel" tárgyalva az ő szájuk íze szerint beszél és nekik ígér meg mindent, a választókkal pedig azt hiteti el, hogy mindent az ő érdekükben tesz. A nyílt színvallást pedig igyekszik elkerülni, elodázni. Egyet el kell ismerni, kommunikációs stratégiája, PR-tevékenysége kiváló.

Vegyük most sorra, melyek a Fidesznek azon megnyilvánulásai, amelyeket nem tudunk elfogadni:

* Az ész nélküli, a nemzet érdekeivel ellentétes privatizálások egyaránt folytak rendszerváltásunk óta minden kormány alatt. Nem volt ebben kivétel sem a négy éves MDF kormány, sem a négy éves Fidesz időszak. De nem is igen tiltakozott ez ellen ellenzéki szerepében sem (kivéve persze a semmibe nem kerülő retorikai megnyilvánulásokat). Különösen fájó itt a közszolgáltatók idegen kézbe adása, amelyek busás extraprofitot zsebelnek be tőlünk minden nekünk eladott m3 gáz, kWh elektromos energia és liter víz után. Minden ellenkező híreszteléssel szemben nincs, és nem is lesz valódi verseny ezen a téren. Aki ebben kételkedik, annak szívesen megmutatja és elmagyarázza e levél aláíróinak egyike céges áramszámláját.

* 2001-ben Orbán Viktor írta alá Brüsszelben, hogy a magyar termőföld szabadon adható lesz külföldiek számára, és ,,sikerként" értékelte, hogy ,,kiharcolt" egy tíz éves moratóriumot. Mi a Jobbikban azt valljuk, a magyar termőföld sohasem lehet külföldiek számára megvehető. A jelenlegi uniós szabályozások ugyanis minden nemzet számára biztosítanak kibúvókat, kiskapukat, hogy védje saját gazdálkodóit, ha akarja (lásd a dán példa). Ezt az akaratot hiányoljuk a Fidesznél.

* A FIDESZ is támogatta 2004-ben a katonai sorkötelezettség eltörlését. Arra emlékeztet ez bennünket, mikor egy bárány a farkasok közt állva még a körmeit is lereszelgeti.

* Az uniós csatlakozás előtt a FIDESZ épp úgy elárulta a magyar parasztságot, mint az MSZP. Elfogadta, hogy a magyar gazdák a harmadát kapják az uniós támogatásoknak, mint a nyugat-európai sorstársaik és ezek után a gazdálkodók ugyanazon a nyitott, közös piacon versenyezzenek.

* Románia uniós csatlakozásánál megfeledkezett a magyarságot védő rendelkezések (autonómia) kikényszerítéséről.

* Nem tér el a FIDESZ gazdaságpolitikája lényegesen attól az alapvetően elhibázott irányvonaltól, hogy a magyar költségvetés finanszírozza (nyakló nélküli hitelfelvételeivel) a magyar munkahelyek tömeges megszüntetését. Élelmiszeriparunk vagy külföldi kézben van, vagy megszűnt. A 11 magyar cukorgyárból tízet bezárták, a cukorimportot természetesen hitelből finanszírozzuk.

* Nem emelte föl szavát a FIDESZ a külföldi tulajdonú magánnyugdíj-pénztárak állami segédlettel történő zsebmetszéséhez. A magyar munkavállalónak keservesen megkeresett fizetése 8 %-át kötelező ezeknek a magánnyugdíj-pénztárak felé odaadni, akik aztán ezt a pénzt ,,befektetik".

* Ez évi kormányra kerülése óta - saját választói számára is érthetetlen módon - még olyan lépéseket sem tesz meg, amelyek kétharmados többségével kézenfekvően volnának, különösebben pénzbe sem kerülnének, és még csak az itt terpeszkedő ,,befektetők" érdekeire sem lehet hivatkozni. Gondolunk itt elsősorban a közbiztonság javítására, a cigánybűnözés visszaszorítására. Semmiféle mentség nem lehet arra, ha a rendőrség félrenéz, amikor mindennaposak a lincselések, amikor az állapotos prostituáltat addig rugdossák cigány futtatói, amíg el nem vetél. A rendőrségnek eközben arra van gondja, hogy a nemzeti oldal egy-egy rendezvényének résztvevőit törvénytelen eszközökkel zaklassa.

* Az igazságszolgáltatás mára oda fajult, hogy a magyar fiatalkorú elkövető ellen a törvény teljes szigorával lép fel, míg ha ugyanazt vagy jóval súlyosabb bűncselekményt egy cigány követ el, az illető jóval enyhébb büntetésre számíthat.

* Nem feledkezhetünk meg arról, hogy Földünk jelenleg legerősebb katonai hatalma, az USA igazságtalan, hódító háborút folytat több fronton. Nekünk magyar keresztényeknek erkölcsi kötelességünk ettől a háborútól távol tartani magunkat, hazánkat, és semmilyen szinten nem támogathatunk olyan pártot (FIDESZ, MSZP, LMP, MDF, SZDSZ), amely hű vazallusként még magyar katonák frontra küldésével is támogatja a leigázó, hódító háborúkat. Bármilyen fájdalmas is evvel szembenézni: Az USA nem rendteremtő és békefenntartó, hanem megszálló, az iraki, afganisztáni ellenállók pedig a katolikus erkölcstan szerint is igazolt honvédők, szabadságharcosok. Elesett katonáink pedig nem hősi halottak, hanem szerencsétlen, a magas fizetéssel megvakított zsoldosok.



Tisztelt Megszólítottak, kedves testvérek!

Egyet világosan lássunk. Azoknak az erőknek, amelyek odajuttatták Magyarországot ahol van, teljes mértékben megfelel mind a FIDESZ, mind az MSZP. (Az LMP egyenesen a kedvencük.) Nem felel meg viszont nekik egy határozott, markáns, a magyarság érdekeit képviselő politika. Ezért ezek az erők mindent elkövetnek, hogy a Jobbikot lejárassák. Az irányításuk alatt álló média a párt körüli apróbb botlásokat felfújja, míg a többi párt valóban súlyos korrupciós ügyeit elhallgatja.

Kinevezik a Jobbikot szélsőségesnek. Elismerjük, a Jobbik radikálisabban képviseli a magyarság érdekeit, mint az összes többi párt, de hogy ez szélsőséges volna?? Mi egy abszolút középutas politikát folytatunk. Nem akarjuk egyetlen ország javait sem elvenni, és ezt hazánk számára sem tűrjük el. Így a radikális jelző is csak ebben az abszolút lagymatag mezőnyben indokolt.

Keresztény testvéreink még egy érvet szoktak a FIDESZ mellet, és a Jobbikkal szemben felhozni, nevezetesen, hogy a FIDESZ keresztény párt, a Jobbik pedig nem. Az igazság ebben a kérdésben: A Jobbik, bár keresztény alapelveket vall, nem világnézeti párt, mint ahogy a FIDESZ sem. Támogatói közt legalább annyi a keresztény, mint a FIDESZ mellett. Megmosolyogtatónak tartjuk azonban, amit a FIDESZ egyes politikusai jelenleg tesznek, nevezetesen, hogy így a választások előtti időszakban gyakran feltűnnek szentmisén, istentiszteleten. Szívesen fényképeztetik magukat a pappal, gondoskodnak arról, hogy az általuk az egyháznak juttatott adományok (amelyeket a mi adópénzünkből adnak), nagy publicitást kapjanak. Tőlünk ez a fajta mentalitás távol áll. Velük ellentétben mi akkor is keresztények vagyunk, ha vége a kampánynak, ráadásul publicitásra sem tartunk igényt.



Tisztelt Megszólítottak, kedves testvérek!

Nem áll szándékunkban hosszasan tárgyalni a kérdéskört. Úgy gondoljuk, az eddig leírtak eléggé egyértelműen bizonyítják, keresztény ember számára a mai választékból csakis a Jobbik választható. Érvényes ez az önkormányzati választásokra is. Hiszen a FIDESZ további erősödése helyi szinten csak bebetonozza az alapvetően nemzetellenes országos politikát, a Jobbik térnyerése viszont jobb irányba terelheti a Fideszt országos szinten is.

Végezetül még egy-egy gondolat egyes keresztény erényekről; az alázatról, a bátorságról, az igazi böjtről.

Nem az az alázat, ha némán tűrjük, hogy mellettünk egy magyar kislányt elraboljanak a futtatók és prostitúcióra kényszerítsenek (vagy ha ellenkezik, meggyilkolják). És az sem, ha eltűrjük, hogy szerencsétlen honfitársainkat rabszolgaként (csicskásként) tartsák. Ezt gyávaságnak hívják. Semmilyen szinten nem szabad az ilyen jellegű bűnözést tolerálnunk, csak azért, mert az elkövetők szegény, szegény cigányok.

A keresztény erények felsorolásánál általában nem gondolunk a bátorságra. Pedig ez épp oly fontos, mint a többi erények gyakorlása. Egy Szentírás-idézettel szeretnénk ezt alátámasztani:

,,A gyávák, hitetlenek, gonoszok, gyilkosok, kicsapongók, csalók, bálványimádók és hazugok mind a lánggal égő kénköves tóba kerülnek. Ez lesz a második halál." (Jel 21.8)

A böjtölésről pedig Izaiás próféta mutatja meg, milyen az Istennek tetsző böjtölés (a péntekenkénti kenyéren és vízen való böjtöléssel ellentétben):

Tudjátok, milyen az a böjt, amelyet én kedvelek? Ezt mondja Isten, az Úr: Törd össze a jogtalan bilincseket, és oldd meg az iga köteleit! Bocsásd szabadon az elnyomottakat, törj össze minden igát! Törd meg az éhezőnek kenyeredet, és a hajléktalan szegényt fogadd be házadba. Ha mezítelent látsz, öltöztesd föl, és ne fordulj el embertársad elől! (Iz. 58,6)

A bölcsesség és józanság lelke, a Szentlélek Úristen vezéreljen minden magyar szavazót.



Szeged, 2010. szeptember



Barta Sándor

Király József

Rácz Tibor

és még sokan mások...

http://barikad.hu/kereszt%C3%A9ny_%C3%A9rtelmis%C3%A9giek_mi%C3%A9rt_szavazunk_jo bbikra_%C3%A9s_nem_fideszre-20100930
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vona: vagyonelkobzást és akár
  2010-10-01 09:17:31, péntek
 
 
Vona: vagyonelkobzást és akár életfogytiglant a "politikusbűnözőknek"
2010. október 1. 00:00

A Jobbik teljes vagyonelkobzással, valamint akár életfogytig tartó fegyházbüntetéssel szankcionálná az állami vagyont megkárosító politikusokat és családtagjaikat. Vona Gábor, a párt elnöke sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az államigazgatás valódi problémáját elsősorban nem szerkezeti kérdések, hanem a finanszírozás hiánya jelenti, vagyis jelenleg azért nem jut elegendő forrás például az oktatás, az egészségügy vagy a nyugdíjak, illetve az önkormányzatok számára, mert a "pénz eltűnik az országban zajló élősködés miatt".

A Jobbik vezetője az élősködés legsúlyosabb példájaként a politikusi korrupciót említette, de ide sorolta a nemzetközi tőke magyarországi jelenlétét, illetve a szerinte ezzel összefüggő gazdasági bűnözést, továbbá a cigány kisebbség azon "több százezer főt kitevő részének" életformáját, akik - mint fogalmazott - törvényen kívül helyezik magukat.

Vona Gábor szerint a Fidesz választási ígérete ellenére sem hajtotta végre a törvénysértő politikusok elszámoltatását, a továbbra is az Országgyűlésben helyet foglaló Gyurcsány Ferencet pedig az Orbán Viktor által hangoztatott forradalom "két lábon járó ellenpéldájaként" említette. Kiemelte: a Jobbik ezzel szemben a volt kormányfő mellett személy szerint is követeli többek között Magyar Bálint, Kóka János, Oszkó Péter, Bajnai Gordon, Draskovics Tibor, Simor András, Szekeres Imre, Juhász Ferenc, Szilvásy György, Molnár Lajos, Horváth Ágnes és Veres János korábbi politikai tevékenységének kivizsgálását.

Vona szerint az elszámoltatás érdekében javasolni fogják a Büntető törvénykönyv azon módosítását, hogy abban külön tényállásként szerepeljen a nemzeti vagyon megkárosítása. A hivatali pozícióikkal visszaélő közéleti szereplők, illetve a velük közreműködők ennek alapján akár életfogytig tartó fegyházbüntetéssel, illetve teljes vagyonelkobzással is büntethetők lennének - fűzte hozzá. A politikus szerint javaslatukra azért is nagy szükség van, mert a magyar jogrendszer eddig túlságosan megengedő volt az állami vagyon megkárosításával szemben.

MTI

http://gondola.hu/hirek/142685-Vona__vagyonelkobzast_es_akar_eletfogytiglant_a_&a mp;quot;politikusbunozoknek".html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nem tudott kialakulni M
  2010-10-01 09:16:09, péntek
 
  Miért nem tudott kialakulni Magyarországon a többpártrendszer?



Publicisztika
Sorra szűnnek meg a rendszerváltó pártok, KISGAZDAPÁRT, NÉPPÁRT, MIÉP. SZDSZ, MDF és mit ád Isten, a teljes széthullás küszöbén az MSZP. Ugyanakkor a FIDESZ sikeresen tudott váltani - liberális pártból, folyamatos helyezkedése révén mintegy önmaga bal- (LMP) és jobboldali (JOBBIK) árnyékát kitermelve, Orbán Viktor szerint is középpártként definiálja önmagukat-, így túlélni az elmúlt 20 évet.


Minden eredménye ellenére, az elmúlt 20 év teljes kudarc Magyarország történelmében.

Hirdessen bármit, értékelje bárhogy a rendszerváltás gyümölcsét learató elit, a néplélek kudarcként éli meg az egész átalakulást. Az eredeti tőkefelhalmozás minden árnyoldalát felvonultató gátlástalan vagyongyarapodások valósággal sokkolják a létperemén is biztonságra, jövőre, kenyérre vágyó becsületes embereket, akik nem kergettek a diktatúra idején sem illúziókat, ellentétben a szocializmus káderpolitikáját élvező funkcionálisokkal. Az emberek nagy többsége ugyanis tisztában van azzal, hogy ahhoz hogy egy ember magántulajdona 10-20 év alatt 1000, vagy talán még ennél is többszörösére nőjön, nos az törvényes eszközökkel csak akkor lehetséges, ha személyekre szabott kiskapuk vannak beépítve a szabályokba, nem beszélve a törvénytelen vagyongyarapodások titkosításáról (olaj biznisz).

Az emberek nem köthetők pártokhoz, sőt a 20 év során, minden bizonnyal a hatalomgyakorlók ellen és nem valami mellett adták le voksukat - kivétel a 2006-os hazugságokra és manipulációra épülő választás, de azt tudjuk nagyon jól, hogy hová vezet egy antidemokratikus gyakorlat (lásd még 1956)-, ugyanis bármilyen furcsa, mindenkiről tud valaki valami embertelenül aljas sztorit. A kapitalizmus kicsit döcögősebben, de lassan ugyanoda vezeti az emberek viszonyulását a társadalmi berendezkedéshez, mint a szocializmus. Igen uraim, ez a legnagyobb tanulsága a titkosításra alapuló magánvagyon gyarapodást törvényesítő rendszerkorrekciónak.

Az ok tehát egyértelmű, az emberek, a társadalom önérzete megszünteti azon csoportosulásokat, amelyek nem tudnak megfelelő megoldást felmutatni problémájukra, ez akkor is bekövetkezik, ha a tőke támogatását élvezi a párt (SZDSZ). Hogy miért írom e sorokat, azt a FIDESZ elöljáróinak, ha van realitás érzékük, nagyon jól tudniuk kell. Mert hiába felel meg a világnak bármelyik hatalomgyakorló párt, ha az emberi erkölcsöket félre löki, mondván, hogy a pillanatnyi status quo, a konszolidáció prioritást élvez (Antall József), az megteremti önmaga felőrlődését. E nép őrzi lelkében a testvéri szeretetet, a szívében az örök törvényeket és egyszerű annuitást gyakorol mindazokkal szemben, akik vétenek Hit-Istenének.

Gavallér János

Polgár Info


http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=67615
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó, ha nem feledjük: Ismerjük
  2010-10-01 09:10:45, péntek
 
  Jó, ha nem feledjük: Ismerjük meg Fideszes politikusainkat! - Pokorni Zoltán


Az előző részben a Fidesz egyik alapítóját (Kövér Lászlót) ismerhették meg, aki bizony Pokornival ellentétben egy igazi “megmondóember" és ő a Fidesz “radikális" oldalának vezetője. Sosem rejtette véka alá, hogy ki is ő, sőt büszke is kommunista múltjára és családjára a vén bajuszos. A Fidesz alelnöke és a XII. került polgármestere (Pokorni) inkább idomul a rendszerhez, és annak játékszabályai szerint csinál mindent. Beszédeiben és közszerepléseiben is alkalmazkodó viselkedés jellemezi, igazi liberális demokrata, azonban nézzük meg konkrétan ki is sorozatunk legújabb szereplője.

Fedőneve: Pákozdi János

Amennyiben ez a cikk 2002 előtt - az édesapja körüli botrány kirobbanása előtt - íródott volna, ezen fejezet a makulátlan múltról és felmenőkről szólt volna, azonban azóta sok minden változott. 2002-ban Pokorni lemondott a Fidesz pártelnöki pozíciójáról, ugyanis kiszivárogtak azon hírek, mely szerint édesapját 1956-ban beszervezte az akkori állambiztonság, ügynöki tevékenységét pedig egészen 1989-ig folytatta.

Mint ahogy 2002-ben a Népszabadság is megírta, Meruk József, a Budapest Tv műsorvezetője egy nézővel beszélgetve azt állította, biztos forrásokból tudja, hogy az egyik neves ellenzéki politikus édesapja Pákozdi János fedőnéven dolgozott a politikai rendőrségnek. Az 1953-ban elítélt férfit a börtönben zsarolták meg azzal, hogy együttműködésének fejében három év után elengedik a hátralévő büntetését. A szabadulásáért cserébe elvállalta a munkát. Ezt később Meruk szerint olyan lelkiismeretesen végezte, hogy tmb-vé, azaz titkos megbízottá nyilvánították.

Pokorni az ügyről és lemondásáról a következőket nyilatkozta 2002 júliusában: “Eddig nem volt bennem indulat vagy érzelem az egykori szt-tisztekkel szemben, akik az apámhoz hasonló embereket zsarolták, kényszerítették. Nem volt bennem gyűlölet. Most viszont igen komoly indulat van bennem. Egy pártot pedig nem lehet indulatvezérelten irányítani."

A sajtótájékoztatón könnyeivel küszködve jelentette be lemondását: Vajon csak színjáték volt?

Tehát nem indul jól a történetünk, azonban Pokorni rendszerváltás előtti életében nem nagyon találni fekete foltot, sem kommunista szálakat. Ő úgymond egy “rendes" liberális gondolkodású gyerek volt, amelyet később minisztersége alatt, intézkedéseivel be is bizonyít majd. A Fidesz volt elnöke az általános és a középiskolát Budapesten végezte, majd 1980-ban érettségizett a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban. Ezután egy évig segédkönyvtáros volt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. 1981-1982-ben előfelvételisként sorkatonai szolgálatot teljesített Szombathelyen, majd az ELTE BTK magyar-történelem szakán folytatta tanulmányait, és 1987-ben magyar nyelv és irodalom-történelem szakos középiskolai tanári oklevelet szerzett.

Egy liberális értelmiség születése: Horn Gábor és Pokorni

A diploma megszerzése után Pokorni a Toldy Ferenc Gimnáziumban tanított - egészen képviselővé választásáig -, közben pedig már elkezdte - legalábbis elméletben - az oktatás liberalizálását, és elindultak fejében az újító gondolatok, amelyeket minisztersége alatt be is vezetett. Pokorni ezekben az időkben több konferencián, nemzetközi szemináriumon adott elő az oktatásfejlesztés, a pedagógiai innováció és a szakmai érdekképviselet tárgykörében. Részt vett az Oktatással a Demokráciáért (1991) és a Pro Scholis Urbis Alapítványok (1992) munkájában.

Tanárként bekapcsolódott a fiatal pedagógusok egyesületi szervezkedéseibe. 1988-ban alapító tagja volt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének. 1993-ig a PDSZ ügyvivője volt, majd az országos választmány szóvivője lett. Szerkesztette a PDSZ lapját, a Rációt és a PDSZ- füzeteket. A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának a választmányi és tanácstagja volt.

Horn és Pokorni pénzfeldobással döntötték el ki hova menjen: Pokorninak úgy látszik bejött a dobás

A PDSZ-t ötödmagával hozta létre. Kezdetben kicsik voltak, de viszonylag befolyásosak. Aztán kicsik maradtak - és elveszítették befolyásukat. Amikor már látszott, hogy ebből a homokból nem épül magas vár, többen a csapatból - Beke Kata, Horn Gábor(!), Pokorni - a pártpolitika felé fordultak. A legenda szerint Horn és Pokorni pénzfeldobással döntötte el, melyikük induljon a Fidesz, melyikük az SZDSZ felé. - írta a HVG 1993-ban, és ez valóban érdekes adalék Pokorni életrajzához, hiszen így látható igazán, hogy a volt miniszterünk valójában egy nemzeti köntösbe bújt liberális gondolkodó.

A Liga képviseletében részt vett az Ellenzéki Kerekasztal munkájában, ezzel tehát ő is hozzájárult országunk szétrablásához és a hatalom megosztásához. Bár az alakuló, illetve újjáalakuló pártszerveződéseket figyelemmel kísérte, feladatának úgymond a szakmai szervezetek létrehozását, a szakmán belüli politizálást tartotta. A Közoktatási Tanács és az Oktatási Érdekegyeztető Tanács tagjaként aktívan részt vett a közoktatási és szakképzési törvényt, illetve a közalkalmazotti törvényt előkészítő vitákban.

Pokorni érdekes módon jutott el végül a Fideszhez, méghozzá a párt oktatáspolitikai kabinetjének akkori vezetőjén, Fodor Gáboron keresztül, 1992-ben. Pokorni jelezte, szívesen venne részt a munkában, de csupán háttéremberként, hiszen szakszervezeti funkciója összeegyeztethetetlen a pártbarátsággal. Hasznos munkatárs volt, bizonyított. A következő év elején felvetette, már nem lát fantáziát a szakszervezetben, szívesen politizálna parlamenti képviselőként. Fodor - aki akkor már dupla vagy semmit játszott: választmányi elnökség vagy kilépés - utódját látta benne, s elküldte Orbánhoz. Így történt tehát, hogy a mi Pokornink egyenesen Orbán elé ment és felkerült a Fidesz országos listájára. A liberális kötődés tehát itt is világosan látszik. Érdekes, hogy a vele szembeni gyanakvást, tudniillik, hogy ő Fodor Gábor beépített embere, évekig nem tudta eloszlatni. Attól tarthattak Kövérék, hogy a higgadt, szerethető Pokorni Orbán alternatívájának nőheti ki magát, amely ha nem jön az édesapja körüli botrány talán be is következik, azonban ne bocsátkozzunk találgatásokba. Pokorni tehát megkapta a Fidesz oktatáspolitikai kabinetjének vezetését, majd jött 1994, és a választások.

A Fidesz csúfos választási szereplése és Pokorni előmenetele

A Fidesz katasztrofális szereplése után, amely a maga 7 százalékával igen nehezen felfogható a mai politikai helyzetben, Pokorni az országos lista tizedik helyéről jutott be a parlamentbe. Ebben az évben - tudva azt, hogy itt minden bizonnyal sikeresebb lesz, mint a csepeli körzetében - a Fidesz XII. kerületi csoportjába jelentkezett át, és a mai állapotot látva valóban jól tette ezt a Hegyvidék jelenlegi polgármestere.

Az a 1994. évi júniusi tisztújító kongresszuson alelnökségért indult Pokorni, s az elnökségbe be is jutott. Orbán próbálta lebeszélni, mert állítólag féltette őt: “Rád nagy szükség lesz az 1998-as választások idején, nem kellene idő előtt kinyíratnod magad" - emlékszik vissza Pokorni egy 1994-es interjúban.

A mi jó Zoltánunk az Országgyűlésben '94-től négy éven át alelnökölte az oktatási, tudományos és sportbizottságot. A költségvetésinek 94 decemberében lett tagja, egy év múltán az emberjogi, kisebbségi és vallásügyire váltott, onnan 1997 szeptemberében a házbizottságba ült.

A választási siker

“A Fidesz értékrendszere egy befogadó, integráló értékrendszer, nem a különbözőségeket, az elválasztó pontokat keresi, hanem az azonosságokat. Talán ezt azért is tehetjük meg, mert életkorunkból adódóan jóval kevesebb bántást és sértést voltunk kénytelenek elviselni, mint a nálunk idősebb generációk, akik már kölcsönös szellemi viadalok során kellően ellenszenvessé váltak egymás szemében. Mi - ha így tetszik - könnyebben vagyunk megértőek." - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak 1997-ben a választások előestéjén az akkor már a Fidesz frakcióvezetőjeként dolgozó Pokorni. Nyilatkozatán érződik a liberális lehelet, és ez végig jelen van eddigi pályafutásában.

A Kisgazdákkal kötendő esetleges koalícióról a következőket nyilatkozta: “Túlzottan nagyok az elvi és a politikai kultúra közötti különbségek ahhoz, hogy sikerrel gondoljunk a közös kormányzás lehetőségére." - úgy látszik mégsem voltak olyan nagyok a különbségek.

Eljött a választás napja, és Pokorninak valóban bejöttek a számításai azzal, hogy a XII. kerületben mérettette meg magát, ugyanis egyéniben bejutott az országgyűlésbe és oktatási miniszter lett. Azért csak oktatási miniszter és nem az oktatási-kulturális tárca vezetője, mert Orbán szétválasztotta a két pozíciót.

A “nagy" reformok és ami mögöttük van

“A felsőoktatásban - az új miniszternek köszönhetően - tandíjmentessé vált az első diploma megszerzése, létrejött az intézményi integráció, bevezetésre került a diákhitel, amellyel megkezdődött a fiatalok eladósítása. Elindította a közoktatási minőségbiztosítási programot" - írják miniszteri tevékenységének összegzésében a parlament honlapján. Ez mind szép és mind jó, és most örülhetnénk is, hogy milyen rendes is ez a Pokorni, hogy ilyen reformokat hajtott végre. Lássuk azonban ennek az ügynek a múltját, hátterét.

A tandíjmentességre utaló kitétel érdekessége, hogy '94-ben, amikor Fodor utódjaként már Pokorni vezette pártja oktatáspolitikai kabinetjét, a Fidesz érvelt a leghangosabban a tandíj bevezetése mellett, most pedig hipp-hopp megváltozott a vélemény, és máris a legnagyobb harcosai a tandíj eltörlésének. A másik ilyen érdekesség, hogy az Antall-kormány idején Pokorni demonstrált az egyházi iskolák külön állami támogatása ellen. Napjainkban már a keresztény-konzervatív értékeket hangsúlyozza beszédeiben.

Ő írta alá a bolognai egyezményt, és kemény csatákat vállalva összevont számos felsőoktatási intézményt, sokak várakozásával ellentétben pedig nem volt hajlandó megszüntetni az előző kormány által forszírozott kétszintű érettségit.

Holokauszt-emléknap: a kollektív bűnösség

Most következzék egy 2003. április 16-i beszéd Pokornitól, amelyet a parlamentben mondott el, azon a napon, amelyen mindannyiunknak emlékeznünk kell - és Pokorniék törvénnyel köteleztek is erre minket - az áldozatokra. Természetesen nem a sok százezer magyar honvédre, akik meghaltak a I. vagy a II. világháború harcterein. Nem, nekünk a zsidókra kell emlékezünk ezen a napon. Azonban nem szaporítom tovább a szavakat, hiszen Pokorni Holokauszt napi beszéde mindent elmond:

"Ellen kell állnunk a gonosznak!": A gonosz jelen esetben az antiszemitizmus

“Mi három évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy nem ezt az utat folytatjuk, hanem április 16-át jelöltük ki erre a napra, mert ezen a napon állították föl 1944-ben, az akkori Magyarország területén, Kárpátalján az első gettót. Nem egy távoli kisváros a világtörténelem zugába száműzve, nem mások ügye a holokauszt, hanem a magyar nemzeti történelem része. Akiket megöltek, magyar emberek voltak. És akik ebben a munkában segédkeztek, nem kevesen, szintén magyarok voltak. Ahogyan egy felnőtt ember, úgy egy felnőtt nép is őszintén szembe kell hogy tudjon nézni a saját hibáival, sőt bűneivel, ahogyan büszke lehet a saját erényeire és dicsőségére is. Ettől leszünk felnőttek. Azt gondolom, Magyarország ebből a szempontból felnőtt. Nem azért alkottuk meg, vagy nem azért javasoltuk a holokauszt emléknapját, hogy bűntudatot keltsünk a felnövekvő fiatal generációkban, hanem azért, hogy felelősségérzetet. Nincs más reményünk; a technika semmilyen újdonsága, fejleménye nem óv meg bennünket attól, hogy holokauszt vagy ahhoz hasonló népirtás előforduljon. Nincs más reményünk, csak az, ha minden egyes felnövekvő generációban és a saját lelkünkben újraépítjük az egyéni felelősségtudatot és tartást. Ehhez kívánok magunknak, önöknek néhány másodpercnyi csendet. Ahogyan szédereste az apák parancsa: »Beszéld el fiadnak!«, úgy tegyük ezt meg mi is ezen a héten, a holokauszt emléknapján. Kérem, hogy a fölszólalás után ne tapsoljanak, használják ki azt a néhány másodpercet, ki-ki, hogy végiggondolják saját személyes teendőiket, felelősségüket ebben az ügyben."

Remélem önök is tartottak egy kis lelkiismeret-vizsgálatot csöndben e sorok olvasása közben, hiszen nekünk közös felelősségünk mindez a szörnyűség. Pokorni ezt a napot piedesztálra emelte, és azóta folyamatosan, már törvényi szabályozás szintjén sulykolják belénk a bűntudatot, a meg nem történt dolgok miatt.

“A holokauszt-emléknap csak részben arra való, hogy tisztelegjen az áldozatok előtt. Nagyobb részben, talán én személy szerint ezt tartom a fontosabbnak, arra való, hogy a saját gyerekeinkben, minden egyes felnövekvő korosztályban fölépítse, újraépítse azt a gátat, erkölcsi tartást, ami ahhoz kell, hogy ellenálljon a gonosznak...ez véd meg minket a következő évtizedekben, semmi más." - nyilatkozta egy évvel később Pokorni a Napkeltében. A gonosz tehát bennünk van, minden egyes ember lelke mélyén ott a gonosz, a gonosz mely a zsidók kiirtásával akarja megszépíteni a világot. Pokorni a 2000-ben elfogadott törvénnyel, amely a Holokauszt-emléknap megtartásáról szól, az oktatási tárca élén olyat adott nekünk, amelyet a módszerváltás óta egyik párt sem tudott adni. A kollektív bűnösség emléknapját - bár ezt sosem mondanák ki -, amely sokkal nagyobb trauma kell, hogy legyen nemzetünk testén, mint Trianon, vagy 1956. Természetesen elfogultak lennénk ezen ügyben, ha nem tennénk hozzá, hogy Pokorni minisztersége alatt az aradi vértanúknak és a kommunizmus áldozatainak tisztelgő emléknapot is törvénybe iktatott, azonban itt sem teljesen ilyen tiszta a helyzet. Pokorni ugyanis nem akarta bevezetni a “kommunizmus áldozatainak emléknapját". Hogy ez mégis bejegyzésre került, az egy volt kisgazda képviselőnek köszönhető, aki lecsapta a magas labdát. Ha rosszak voltak a nácik, rosszak voltak a komcsi zsidók is címmel. Így nem volt mást tenniük Pokorniéknak, ezt is törvénybe kellett iktatni, hiszen így rájuk süthették volna a kettős mérce csúfos bélyegét. Az természetesen ma már más kérdés, hogy nem kezelik megfelelő súllyal a két dolgot.

Horváth Béla kisgazda országgyűlési képviselő 2000-ben indítványozta, legyen Kovács Béla volt kisgazda képviselő 1947-es törvénytelen letartóztatásának időpontja a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Megjegyezte: Nyugat-Európában virágkorát éli a kommunizmus áldozataira való emlékezés. Kékkői Zoltán (FKgP) hangsúlyozta, hogy a kommunizmus bűntettei - “például százezres nagyságrendben nők megbecstelenítése, az ázsiai szifilisz terjesztése" - ugyanúgy elítélendőek, mint a nácizmus bűntettei.

Az emléknapok sora persze nem teljes, hiszen a fentebb említett trianoni katasztrófának példának okáért nem adtak emléknapot Pokorniék. Érthető is ez, hiszen a Soros Alapítvány illetve az izraeli főnökök nem nézték volna jó szemmel azt, hogy ilyen nemzeti érzésekkel teli emléknapjai legyenek a magyaroknak.

Az "igazak emlékfala" előtt kell emlékeznünk a Holokauszt-ipar remekművére

Nos, ha már holokauszt, akkor nem hagyható ki a “szélsőjobboldal és az antiszemitizmus" kérdésköre sem. Popkorni a következőket nyilatkozta erről a kérdésről a Magyar Nemzetben 2002 nyarán: “A polgári oldalon soha nem jelenhet meg antiszemita politikai elem, s ebben a kérdésben nincs pardon.". 2001 októberében pedig, amíg a kormánypártiak és szimpatizánsaik a Terror Házánál demonstráltak bohócnyilasok ellen, Pokorni és Sztehlo Gábor evangélikus lelkész kezdeményezte, hogy egy éven belül építsék meg az igazak emlékfalát, ahol “közösen emlékezhetünk majd a holokauszt több százezer áldozatáról, és arról a sok száz magyar emberről, akik honfitársaikat megmentették a nyilasuralom idején". Tehát a Fideszben és Pokorninál ebben a kérdésben nincs pardon.

Pokorni 2001. július tizenötödikéig volt oktatási miniszter. Az utolsó szűk egy évet az egykor MDNP-s fizikus Pálinkás Józsefre a Professzorok Batthyány Körének elnökére, korábbi politikai államtitkárára és az MTA jelenlegi elnökére hagyta. Ezután lett Pokorni - a bajuszos Kövért váltva - a Fidesz elnöke. A fiatal demokraták - közvélemény-kutatások szerinti - legellenszenvesebb politikusát az egyik legelfogadottabb váltotta a párt élén. Persze ne gondoljuk azt, hogy ez valódi változást jelentett a párt vezetésében. Kövér a következőket nyilatkozta erről a “változásról": “... szeretném megnyugtatni a kétkedőket, hogy bármilyen formális változás történik a párton belül, a Fidesz elsőszámú politikusa belátható időn belül Orbán Viktor marad". 2002-ben a választási csalással elért vereség után megtartotta pártelnöki pozícióját és újra frakcióvezetővé lépett elő. Párttisztségei mellett, az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottságának alelnöke is lett.

A botrány utáni időszak

Mint azt a cikk elején is említettük, az édesapja ügynökmúltja miatt kialakult botrány miatt Pokorni nem sokáig töltötte be a Fidesz elnöki posztját illetve a frakcióvezetői titulust. A botrány után Pokorni visszavonult. Egy éven keresztül keveset halhattunk róla, aztán a Fidesz “újjászervezése" után visszatért. Az átszervezéssel röpült az addigi nyolc alelnök - Áder, Deutsch, Kósa, Kövér, Németh Zsolt, Rogán, Szájer, Varga -, helyükbe csupán két új került. Schmitt Pál és Pokorni Zoltán. Tehát a nagy visszatéréssel Pokorni ismét vezető pozíciót kapott a pártban.

Pokorni 2006. április 23-án harmadszorra is a Hegyvidék képviselőjeként jutott a Parlamentbe, majd 2006. október 1-jén a Hegyvidék polgármesterévé és fővárosi önkormányzati képviselővé is választották. 2007. május 19-én pedig ismét a Fidesz alelnökévé választották. Tehát a karriere a botrány után továbbra is felfelé ívelt, és ível azóta is.

Pokorni most a legtöbbet a XXI. kerület ügyeiben és a Turul-szobor körüli botrányban - amelyet a liberális erők el akarnak tüntetni - szólal fel. A nemzeti embereket próbálja azzal megfogni, hogy a Turul védelmezőjeként lép fel. Természetesen amennyiben tiszták a szándékai - sajnos ez Pokorni előtörténetéből egyáltalán nem biztos -, akkor ez egy jó pont a pályafutásában, de a zsidók nagy kiszolgálójától és a Holokauszt-emléknap bevezetőjétől valószínűleg nem sok jót várhatunk.

Pokorni, a Hegyvidék polgármestere

A Fideszben mostanság sokat emlegetett felelősségre vonás kérdésével kapcsolatban Pokorni így fogalmazott egy MTI-interjúban: vannak kételyei, hogy az elmúlt évek elhíresült botrányait sikerül-e teljes egészében feltárni, ugyanakkor ezt - természetesen a demokratikus jogállami eszközökkel - mindenképpen meg kell próbálni. Tehát ismét csak a megfelelési kényszert láthatjuk Pokorninál, aki - talán épp a családi múltja miatt - nem annyira eltökélten felelősségre vonás párti. ,,Elképzelhető, hogy az emberek többsége által támasztott jelentős várakozásokhoz képest az eredmények szerényebbek lesznek (...), de mégis fontos. Nem is elsősorban azért, hogy a sok elherdált milliárdot vissza lehessen majd szedni, hanem a jövőnk miatt" - vélekedett elég visszafogottan a felelősségre vonás kérdéséről Pokorni. Amennyiben pedig a Fidesz is hasonlóan “eltökélt", mint az alelnök úr, akkor az egész elszámoltatást úgy fogják végrehajtani, ahogy azt 1998-ban ígérték.

Mi lesz az oktatási tárcával?

Azt egyelőre még nem tudni, hogy az oktatási tárca kinek jut a Fidesz esetleges hatalomra kerülése után. Azonban, ha Pokorni kapja ismét, akkor nem sok jóra számíthatunk. Természetesen nyilatkozataiban most a falusi iskolák megvédéséről és a kis közösségek, falvak védelméről szól, azonban a Holokauszt-emléknap is jól mutatja, hogy nem teljesen a magyar nemzet szolgálatában áll a volt miniszter úr. Ahogy 1994-ben még a tandíjért és a vallási iskolák külön támogatása ellen demonstrált, aztán pálforduláson ment át és “megtért", úgy a 2010-es év is sok meglepetést hozhat hazánk számára, amennyiben Pokorni lesz az új oktatási miniszterünk.

Reméljük, sorozatunk ezen része is segített Önöknek abban, hogy jobban megértsék a Fidesz kormányra kerülése számunkra, a nemzeti oldal képviselőinek nem jelenti a tejjel-mézzel folyó Kánaán eljövetelét. Csupán annyit jelent, hogy az eddiginél keményebben és nagyobb kitartással kell harcolnunk az elnyomó köztársasági és a globális érdekeket kiszolgáló hatalom ellen. A Fidesz volt oktatási minisztere pedig csak egy a számtalan olyan narancsos vagy a narancsosokhoz közel álló emberből, akit ma megismerhettek. További politikusokat ismertetünk majd meg Önökkel, hogy lássák, nem csak az MSZP-nél vannak mocskos ügyek.


(Index, MTI, parlament.hu, wikipédia nyomán Szent Korona Rádió)


Nemzeti InternetFigyelő


http://internetfigyelo.wordpress.com/2010/10/01/jo-ha-nem-feledjuk-ismerjuk-meg-f ideszes-politikusainkat-pokorni-zoltan/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 546 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1988
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.