Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Nemzeti együttműködés: FIDESZ-
  2010-10-16 23:00:00, szombat
 
  Nemzeti együttműködés: FIDESZ-MSZP nagykoalíció Ferencvárosban

2010, október 15 - 13:58

Az önkormányzati választásokat követően a ferencvárosi képviselő-testület összetétele a következő: 12 egyéni képviselőből 11 fideszes és 1 MSZP-s. Az 5 listás helyből kettőt szereztek a szocialisták, egyet-egyet a Jobbik, az LMP és a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület (FLE). A polgármesteri széket a fideszes Bácskai János nyerte el. A baloldalt húsz év után váltó narancsosok tehát taroltak. 
Cikk Front kép - 280x185:

Az önkormányzati választásokat követően a ferencvárosi képviselő-testület összetétele a következő: 12 egyéni képviselőből 11 fideszes és 1 MSZP-s. Az 5 listás helyből kettőt szereztek a szocialisták, egyet-egyet a Jobbik, az LMP és a Ferencvárosi Lokálpatrióta Egyesület (FLE). A polgármesteri széket a fideszes Bácskai János nyerte el. A baloldalt húsz év után váltó narancsosok tehát taroltak.

A testület mellett működő szakbizottság-elnöki, valamint tanácsnoki pozíciók elosztásánál viszont történt valami... Amikor a Fidesz frakcióvezetője egyeztetésre hívta a kerületi ellenzéket, az MSZP nem jelent meg. Kiderült, hogy - akárcsak a Fővárosi Közgyűlésben - a szocialistákkal külön tárgyaltak, sőt már meg is állapodtak. A hat bizottsági-elnöki posztból kettőt, a hét tanácsnokiból szintén kettőt kapott az MSZP. A többit a Fidesz megtartotta magának. A fideszesek azzal érveltek, hogy csak a szocialisták tudtak frakciót alakítani, ezért nekik több jár. - Mondja Kassab Adonis, a Jobbik képviselője.

Arra a felvetésre, hogy a Jobbik-LMP-FLE hármast arányosan ugyanannyi hely illeti, mint a hasonló számú képviselővel bíró szocikat, a Fidesz részéről gúnyos hangok nagykoalíciót emlegettek - tette hozzá. A tárgyalások végeztével aztán az is kiderült, hogy a vörösök kétszer annyi bizottsági helyet kaptak, mint a többi ellenzéki erő. Húsz év ferencvárosi MSZP-SZDSZ uralom után a választópolgár nem ezt várná, véli Kassab. Pedig úgy néz ki, mégis ezt kapják, hiszen az új polgármester ünnepi beszédében a képviselő-testület elmúlt két évtizedes tevékenységét dícsérte. Főleg a városrehabilitációt emelte ki és, hogy ezzel kapcsolatban folytatni szeretné elődje munkáját. Nem csoda, hiszen a volt polgármester, Geggesy Ferenc (SZDSZ) hol MSZP, hol pedig Fidesz támogatással nyert.

Ráadásul a 2009-es ferencvárosi időközi országgyűlési képviselőválasztás után a fideszes Bácskait alpolgármesterré választotta a szocialista-szabad demokrata többségű testület. Az elismerő szavak mellett talán ennek volt köszönhető, hogy a kerületben húsz éven keresztül képviselősködő MSZP-sek még ajándékot és oklevelet is kaptak a Nemzeti Együttműködés Kormányának helytartójától. Annak kiderítése, hogy valójában mi is zajlott 1990 óta a polgármesteri hivatal falai között, a Jobbik képviselőjére maradt.

barikad.hu

http://barikad.hu/nemzeti_egy%C3%BCttm%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9s_fidesz-mszp_nagykoal% C3%ADci%C3%B3_ferencv%C3%A1rosban-20101015
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatszázezer magyar járta meg a
  2010-10-16 22:23:44, szombat
 
  Hatszázezer magyar járta meg a Gulagokat


Mintegy 600 ezer magyar hadifogoly és civil járta meg a szovjetunióbeli kényszermunkatáborokat és az ítéletek végrehajtására létrehozott Gulag-táborokat.

2010.10.15 11:04MTI
Történelmileg kizárólag ez utóbbi számít Gulagnak, de a köznyelv az előbbieket is annak tekinti - mondta Stark Tamás történész, a Terror Háza Múzeum főmunkatársa az MTI-nek. A történész annak kapcsán beszélt a Gulagokról (Táborok Főigazgatósága), hogy a magyar rabok hazatérésének 57. évfordulója alkalmából szombaton Budapesten a Gulag-rabok emlékművénél megemlékezést tart a Gulagon Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány.

Az eseményen beszédet mond Kun Miklós történész, a budapesti Kremlinológiai Intézet igazgatója és Rogán Antal, a főváros V. kerületének fideszes polgármestere. Mint Stark Tamás közölte, az adatok alapvetően a Központi Statisztikai Hivatal 1946-os tanulmányából származnak, a kilencvenes években hozzáférhetővé vált szovjet dokumentumokból az derül ki, hogy kint mintegy 540 ezer magyar foglyot regisztráltak. Közülük hozzávetőleg 200 ezren civilek voltak, akiket az akkori Magyarországról - ideértve az 1938 és 1941 között visszacsatolt területeket is - hurcoltak el. A visszacsatolt területek közül egyedül Kárpátaljáról mintegy 40 ezren kerültek a kényszermunkatáborokba.

A pontos adatok meghatározását az is nehezíti, hogy sokan a táborokba hurcolás közben meghaltak a marhavagonokban, ők emiatt be sem kerültek a szovjet statisztikába. A Szovjetunióban összesen 65 ezer magyar áldozatot regisztráltak, de ebben az adatban nem szerepeltek a járványokban, a romániai tranzit táborokban, valamint a kiszállítás közben elhalálozottak, mert róluk nem is vezettek statisztikát. Összességében mintegy 200 ezerre tehető a magyar halálos áldozatok száma - világította meg. Stark Tamás kifejtette: az elhurcolt magyar katonák zöme 1944 végén, illetve 1945-ben került a Szovjetunióba hadifogolyként, jórészt úgy, hogy megadták magukat a Vörös Hadsereg egységeinek abban a hiszemben, hogy cserébe elengedik őket.

Ezzel szemben még az európai háború vége, 1945. május 9. után is vittek el embereket német területről ezen a jogcímen. A szovjet szemlélet szerint mindenki hadifogolynak számított, aki katona lehetett, vagyis 17 és 45 év közötti férfi volt.


Nőket is vittek Szovjetunióba, mert egy 1944. december 16-i szovjet állami honvédelmi bizottsági utasítás értelmében a német nemzetiségű embereket el lehetett hurcolni, ebbe a kategóriába a 18 és 30 év közötti nők is beleestek. Ez a - gyakorlatilag - kormányutasítás azonban csak elv maradt, ugyanis a kvótarendszer értelmében a szovjet apparátusnak meghatározott számú embert kellett deportálnia Magyarországról, Bulgáriából, Csehszlovákiából, Romániából és Jugoszláviából.

A forrásokból úgy tűnik, hogy ha ezt a keretszámot a németekkel nem lehetett feltölteni, akkor elvitték a német vezetéknevűeket, ha még így sem sikerült a kvótát elérni, akkor pedig gyakorlatilag bárki szóba jöhetett az adott életkorhatáron belül egy-egy térségből. Ezzel együtt a Szovjetuniónak semmiféle jogalapja nem volt az emberek kényszermunkatáborba hurcolására - összegezte a történész. A téma kutatója beszélt arról, hogy a magyarokat mintegy ezer munkatáborban szórták szét, legtöbben a Donyeck-medencében dolgoztak a kőszénbányákban, de sokakat deportáltak a Kubányi alföld és a Dél-Urál vidékére, valamint a Fekete-tengeri kikötőkbe, Odesszába és Szevasztopolba. Gulag-táborokba kerültek magyarok az északi sarkkörön túl a Kolima folyó vidékére, ahol aranyat kellett mosniuk, illetve Norilszk és Vorkuta vidékére, ahol szintén feketeszénbányákban dolgoztatták őket.

Ezenkívül kikötői építkezéseket, földfeltörést, útépítést és erdőirtást bíztak rájuk, gyárakban csak kevesen dolgoztak. A kényszermunkát mindig a nyersanyag termeléséhez kellett igazítani, és a pillanatnyi gazdasági érdekek határozták meg, hogy kiket hova szállítottak. A munkaerő átcsoportosítása pedig az érdekelt hivatalok közötti kötélhúzás, illetve az egymás közötti és elleni lobbitevékenység következménye volt. A legtöbb barakkot a földbe vájták, tetejét is földdel takarták, de elvétve akadtak emeletes kőépületek is, ahol néhány könyvhöz is hozzá lehetett jutni, és időnként filmet is vetítettek.

A történész kiemelte: 1945 és 1948 között a magyar állami vezetés időről időre kérte a kényszermunkatáborban sínylődők hazahozatalát, ez a "fordulat éve", 1948 után, amikor a kommunista párt megszerezte a teljhatalmat, lekerült a napirendről. Rákosi Mátyás kommunista pártvezér azonban 1947-ben még kérte Sztálintól a hadifoglyok hazabocsátását, ennek eredményeként 110 ezren hazatérhettek.


Ez viszont csak a parlamenti választási kampány része volt. A Szovjetunió a nyugati politikusok megkeresésére mindig azt válaszolta, hogy éppen folyamatban van a hadifoglyok hazabocsátása, de azt mindig hangoztatták: akiket 1948. december 31-ig nem engedtek el, azok háborús bűnösök. Sztálin halála, 1953 után a Gulagokról kezdték hazaengedni a foglyokat, a csoportos szabadon bocsátások 1956 elejéig tartottak.

Extrém példa a legutolsóként a 2000-ben hazaérkezett Toma András, akire egy orosz ideggyógyintézetben találtak rá. A Gulag áldozatainak emlékművét a budapesti V. kerületi Honvéd téren 1993-ban állították fel, alkotója Veszprémi Imre. A carrarai márványból és ólomból készített emlékművet a Gulagokon Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány állíttatta.

http://kulturport.hu/tart/cikk/f/0/80122/1/kultura/Hatszazezer_magyar_jarta_meg_a _Gulagokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Természetromboló katasztrófa u
  2010-10-16 22:08:11, szombat
 
  Természetromboló katasztrófa után nem jöhet a nemzetromboló katasztrófa!



Nem tudom, milyen eszközzel érzékeltethetem azt a veszélyt, amelynek előjele a vörösiszap-lavina.

Nem tudom, hogyan értessem meg, hogy a haláltusáját vívó és sebzett vadként tomboló diktatúra (amely szocialista-kommunista uniformisa után most a liberális-kapitalista köpenyt viselve pusztít) egyre fájdalmasabb következményei arra mutatnak, hogy az önkényurak és helytartóik célja a világ elpusztítása.

Nem tudom, milyen szavakkal értessem meg, hogy sebeink újra és újra feltépése, és azok nyalogatása elveszi önvédelmi erőnket.

Nem tudom, hogyan értessem meg, hogy a következmények elleni fellépés (bármilyen súlyos is az okozat) semmit sem ér, ha az okot változatlanul hagyjuk.

Nem tudom, hogyan értessem meg, hogy a bal- és jobboldalra, azon belül pártokra szeletelő megosztottság elveszi a nemzet fennmaradásának lehetőségét.

Nem tudom, hogyan értessem meg, hogy a magyar hagyományok követését nem a külsőség jelenti, hanem a hagyományok szerinti élet visszaállítása.

Nem tudom, hogyan értessem meg, hogy a Szent Korona nem önmagáért van, hanem az anyag uralását és formálását irányítja.

Nem tudom, milyen szavakkal értessem meg, hogy a Szent Korona Értékrendjét csak összehangolt munkával lehet érvényre juttatni.

Érzem és tudom, hogy azonnal el kell kezdenünk a nemzetromboló katasztrófa megelőzését.

Érzem és tudom, hogy ehhez mindenkinek fel kell adnia öncélját, mindenkinek felül kell emelkedni előítéletein, és - legfőképp - mindenkinek el kell fogadnia a Szent Korona Értékrend irányítását.

Abban biztos vagyok, hogy az Új Világrendszer a Szent Korona Értékrendjére épül.

Abban biztos vagyok, hogy a Magyar Küldetés a Szent Korona Országának megteremtése, hogy legyen, ami mintát ad az emberiségnek az emberi életre.

És abban is biztos vagyok, hogy azt, akiben megvilágosodott a nemzet és az emberiség iránti felelősségérzet, nem kell személyesen hívni az érzelmi és értelmi felvértezésre, mert tudja, hogy amikor rövidesen megjelenik a hír a Továbbadó Szerről, a meghívás neki is szól.

Kelt Szegeden, 2010. Magvető havának 11. napjának hajnalán.
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:

Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drága Atikám, és persze Feri!
  2010-10-16 21:23:57, szombat
 
  Drága Atikám, és persze Feri!

Persze egy pillanatig se gondolom, hogy ti kúrtatok itt el mindent, vagy hogy bármi közötök lenne a mostani redvás helyzethez. Isten ments!
2010. október 15. 06:55

Nagyon röstellem, de valahogy nehezen megy ez a sajnálkozás a gázosokon meg a villanyosokon. Talán a számlák zavartak össze. Vagy a bérpapír. Mert ezek néha úgy meg tudják kavarni az embert, hogy a végén már azt se tudom, kaptam-e egyáltalán fizetést. Tisztára egy optikai csalódás. Pedig én minden megtettem, higgyétek el. Próbáltam elképzelni, hogy tüntetünk a sok szerencsétlen áruházlánc, meg telefonos cég, meg energiás társaság mellett, a bankokról már nem is szólva, de így se lett jobb a helyzet. Amikor meg azt vizionáltam, hogy transzparensekkel vonulunk fel: ,,Fizetni akarok! Nem fizettem eleget!", na akkor végképp megszűnt az empátia. Pedig olvasom én, hogy vége a világnak, és itt hagy bennünket az sok drága kapitalista, és nem lesz verseny, nem mintha idáig lett volna, de hát mégis. És hogy rettegjenek a szabóműhelyek tulajdonosai. Hát azok szerintem már nem rettegnek, mert én például az utolsó élő szabót 1996-ban láttam, és már akkor is nagyon rossz bőrben volt. És hogy nem hisz majd nekünk senki! Hát ez se működött nagyon, ugye, nem mintha ez bármilyen módon összefüggne veletek. És hogy mit gondol majd a világ?! Na hát a világ eddig is gondolt egyet s mást, azt mire mentünk vele! Szóval vannak kétségeim, hogy mi itt tömegeket fogunk megnyerni az ,,Inkább éhen döglünk, de a tőkét nem hagyjuk" mozgalomnak.

Atikám, én nagyon szégyellem az elmaradott, piacellenes hozzáállásomat. Már az is eszembe jutott, hogy te jó ég, lehet hogy én egy populista demagóg vagyok?!! És még kicsinyes is! Ma délelőtt nagyon megijedtem, mert a Kuncze úr azt mondta, hogy én egy idióta hülye vagyok, aki nem képes önállóan gondolkodni, és nem tud magáról gondoskodni, és csak várja, hogy mindent megoldjanak helyette. Akkor én mélyen magamba néztem és borzalmas felismerésre jutottam: Atikám, én tényleg azt várom egy miniszterelnöktől, hogy megoldja a problémákat. Lehet, hogy perverz is vagyok? De persze egy pillanatig se gondolom, hogy ti kúrtatok itt el mindent, vagy hogy bármi közötök lenne ehhez a mostani redvás helyzethez. Isten ments! Ilyen eszembe se jutott. Én pontosan tudom, hogy a világválság az oka mindennek. Meg hát ugye az előző ellenzék. Sőt, lehet, hogy teljesen az ellenzék az oka!

Tudom, nem ezt nem vártátok egy haladó baloldalitól, és most azt hiszitek, nincs bennem elvhűség, meg tartás, meg progresszió és nem vagyok méltó a demokratikus chartához. Atikám, én azt hiszem, tényleg nincs, és ne haragudjatok, de a charta meg le van szarva.

http://gondola.hu/cikkek/73475-Draga_Atikam__es_persze_Feri_.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkel: megbukott a multikultu
  2010-10-16 21:21:00, szombat
 
  Merkel: megbukott a multikulturális Németország modellje
2010. október 16. 20:45

"Teljességgel megbukott" a multikulturális Németország modellje, amely szerint különböző kultúrák harmonikusan élhetnek egymás mellett - jelentette ki szombaton Angela Merkel kancellár, állást foglalva a bevándorlás kapcsán fellángolt németországi vitában. Németország a képzett munkaerő hiányával küzd és nem lehet meg a bevándorlók nélkül, de azoknak be kell illeszkedniük, magukévá kell tenniük a német kultúrát és annak értékeit - hangsúlyozta a kancellár abban a beszédben, amelyet konzervatív pártjának (CDU) és bajorországi szövetségesének (CSU) fiataljai előtt tartott a Berlin melletti Potsdamban.

MTI

http://gondola.hu/hirek/144183-Merkel__megbukott_a_multikulturalis_Nemetorszag_mo dellje.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Eu titkos nemzetek feletti
  2010-10-16 20:06:10, szombat
 
  Az Eu titkos nemzetek feletti rendészeti és hírszerző ereje az Eurogendfor
2010. október 16. 11:51:48

Mintha ezt már ismernénk

Titkosszolgálat vagy titkos rendőrségi bevetési csoportok. Már régóta léteznek az EU-ban, csak kevesen tudják.
Mit rejtenek az Eurogendfor mögé az EU-megszállási(elfoglalási) joggal?

Az EU-rendőrségi csoportja már régóta megvan és széleskörű hatáskörrel rendelkezik, röviden Eurogendfor (European Gendarmerie Force). Jelenleg 3000 főből álló erős, európai különleges egységek tartoznak alá. A kommandó az olaszországi Vincenzában található, messze az EU-központtól. Az egység életre hívásának a kezdeményezője a korábbi francia védelmi-miniszternő Michelle Alliot-Marie volt, hogy ezzel olyan a lakosság részéről újra és újra kiszélesedő nyugtalanságok, mint pl. a francia városokban, a jövőben könnyebben leverhetőek legyenek.

A bökkenő a dologban csak az, hogy az Eurogendfor semmibe veszi Európa szerte a nemzeti jogokat és a tagállamok szuverenitását. Ez természetes is, hiszen a Lisszaboni Stertődéssel a tagállamok szuverenitásuk egy részét feladták. Ezeknek a rendőri erőknek a bevetéséről bármelyik EU-tagállamba egy haditanács dönt. Ennek tagjai az Eurogendforban résztvevő EU országok honvédelmi és biztonsági miniszterei, összeülnek az érintett állam minisztereivel - ez szerepel az alapító okiratban, ez a Velsen-ben (Hollandia) kötött szerződés, az Alapító Okirat világos és egyértelmű szabályozásokat tartalmaz.

Ha egy baráti' EU tagállamba bevetésükről döntés születik, minden épület és terület, amit az Eurogendfor-egységek használatba vettek, az védett és az érintett ország hatóságainak többé már nem elérhető. De van még rosszabb is: Az Eurogendfor minden esetben nemcsak a rendőri, hanem a titkosszolgálati kompetenciák felett is rendelkezik, valamint az érintett terület békéjét és rendjét szoros együttműködésben a katonasággal(!) állítja vissza. Szükség esetén minden lehetséges eszközt és hatáskört megadnak a csapatnak, amire szükségük van.

Az európai kormányok nem tiltakoznak. Társadalmi elégedetlenség vagy folyamatos tömegtüntetés esetén a saját népükre lövethetnek, egész területeket vonhatnak katonai zárlat alá, a főkolomposokat kivonhatják a forgalomból anélkül, hogy saját katonai vagy rendőri erejüket dolgoztassák, akik esetleg szimpatizálhatnak a tüntetőkkel. Ez a módszer nem újdonság, hiszen Magyarországon a Kádár rendszer alatt a Forradalmi Karhatalmi Ezredek hasonló módon épültek fel: Az ország távoli helyeiről hozták fel bevetésre a csapaterőt egy egy tüntetés alkalmából. Így azok brutalitására lehetett számítani. Mint most is a rendőri csapaterőre, amit szintén előszeretettel hoznak fel vidékről. Azaz nem helyiek.

Az Eurogendfort pedig, köszönhetően a saját civil katonai rendkívüli hatásköreiknek, senki sem perelheti be.

És ezt lehetővé teszi a Lisszaboni Szerződés, ami nem más, mint egy vitatott EU-alkotmány, csak épp új címet adtak neki. A szövetségi alkotmánybíróság döntésének köszönhetően a német politikusok, akik ezt a kérdéses szerződést szinte egyhangúlag megszavazták, a jövőben tanácsadókra jogosulhatnak.

Egy német politikus kiábrándultan beszélt: Az Eurogendfornál szívesen mulatnak azon, ha például a polgári elégedetlenségek központjaira, mint Botropp vagy Neukölln, a közeljövőben rendkívüli állapotot hirdethetnének ki.

(euroastra.hu)


Forrás: internetes körlevél

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=72365
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Illés Zoltán:"példás" a Mal vé
  2010-10-16 20:01:45, szombat
 
  Illés Zoltán:"példás" a Mal védelmi rendszere

2010, október 16 - 19:07


2002-ben legalábbis még így látta Illés Zoltán. Az államtitkárt nyolc évvel ezelőtt a pénteken meggyanúsított műszaki igazgató előadása bűvölte el.
Cikk Front kép - 280x185:

2002-ben legalábbis még így látta Illés Zoltán. Az államtitkárt nyolc évvel ezelőtt a pénteken meggyanúsított műszaki igazgató előadása bűvölte el - adja hírül a Blikk.

A környezetvédelmi államtitkár a Duna Tv reggeli magazinműsorában kijelentette, hogy Kolontár térsége alkalmatlan arra, hogy itt zagytározót építsen vagy üzemeltessen valaki. Az államtitkár szerint húsz évvel a rendszerváltozás után ideje lenne megvizsgálni, hogy megvalósították- e azokat a költséges környezetvédelmi beruházásokat, amelyekre magukat kötelezték a kedvező vételár fejében.


Pedig Illés korábban maga is ,,tapsolt" a Mal Zrt.-nél használt vörösiszap-tárolás körülményeinek, sőt a Közép-Európai Egyetem diákjainak ezt állították követendő példának. A Mal Híradó 2002. januári számában arról írtak, hogy január 17-én húsz ország másoddiplomás diákjai Illés tanár úr vezetésével meghallgatták dr. Deák József előadását.
Deákot, a Mal műszaki igazgatóját tegnap gyanúsította meg a katasztrófa miatt az NNI közveszélyokozással és környezetkárosítással. A szakember kiemelten foglalkozott a vörösiszap-képződéssel és -lerakással kapcsolatos környezetvédelmi problémákkal és megoldási módszerekkel.
A látogatás végén Illés elismerését fejezte ki a Mal Zrt.- nél elvégzett környezetvédelmi munkáért, elsősorban a teljes körű környezetvédelmi rendszer befejezéséért. Miközben az amnéziában szenvedő Illés a Mal felelősségét firtatta, a katasztrófa kolontári elszenvedői tegnap megkezdték a visszaköltözést otthonaikba. Tegnap dél körül az ajkai sportpályánál gyülekeztek a kitelepített helyiek, majd buszra szállva tértek vissza az iszap áztatta faluba.

blikk.hu - barikad.hu

http://barikad.hu/ill%C3%A9s_zolt%C3%A1np%C3%A9ld%C3%A1s_mal_v%C3%A9delmi_rendsze re-20101016
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NEM lesz ELSZÁMOLTATÁS
  2010-10-16 19:45:20, szombat
 
  NEM LESZ ELSZÁMOLTATÁS
2010. október 16. 01:23:28

Egyre világosabban rajzolódik ki, immár a valóságban is! -- hogy senki nem akarja a hazánkat kifosztó, a népünket lépten-nyomon megalázó gyilkos, nemzetáruló, többszörösen bitóérett gazemberek elszámoltatását, felelősségre vonását! Lásd az erről szóló videót itt Akik követni tudják a hazai eseményeket; akik ismerik az itteni viszonyokat; tehát ép ésszel gondolkodnak! -- azok számára teljesen világos kellet lennie annak, hogy a Fidesz hatalomra jutása után nem lesz elszámoltatás, felelősségre vonás!

Azért nem lesz igazi elszámoltatás, felelősségre vonás, mert össze-vissza vannak fonódva már a politikai és gazdasági bűnözés szálai, és ebben a Fideszes politikusok nagy többsége tevőlegesen nyakig benne van immár. Hogy a mulasztással elkövetett, hasonló kaliberű bűnökről már ne is beszéljek!

Ha mégis lesz itt bármi, akkor az kizárólag a gazdasági és politikai bűncselekményektől tiszta, politikai és egyéb szempontból szerintük "üldözendő", amúgy teljesen ártatlan magyar emberek vegzálására fog szorítkozni; illetőleg Pintér Sándor személyes ellenfeleivel, valamint az ővele konkuráló maffiózókkal fognak csak leszámolni. Sajnos ettől semmi több nem várható! Nem várható, mert gőzerővel működik egy titkos program, melynek neve: PUSZTULJ MAGYAR!

Az utóbbi nyolc évben a Fidesz elvesztette az erkölcsi alapját arra, hogy bárkit, bármiért szigorúan felelősségre vonjon. Ez teljesen értelmetlen is lenne tőlük, hiszen ezzel saját vesztüket idéznék elő; és a világon nincs egyetlen olyan, hülye politikus, annyira hülye ember, aki tudatosan vágná maga alatt a fát!

Vajon a Fidesz rajongók közül hányan lehetnek, akik nem ezt akarták, amikor a Fidesz mellé odarajzolták az x-et? Vajon hányan gondoltak ekkor arra? -- hogy ezzel az x-el tán örök időkre eldöntik, végleg agyagba döngölik az immár teljességgel elviselhetetlen sorsunkat, mert egyeduralmat szavaznak meg egy nyíltan haza- és nemzetáruló pártnak?

Vajon a Fidesz rajongók közt akadnak-e olyanok, akik máris elutasítják a Fidesz gyalázatos, megalkuvó, cionista lakájpolitikáját? Na nem azért, mintha az elkövetkezendő négy évben békés úton lehetne tenni bármit is...!

Vajon hány választópolgárunkat kezdi mardosni a lelkiismerete, amiért vakon hitt egy közönséges hazudozónak, egy szájkaráté-bajnoknak, aki csak ígérgetni tud? Vajon hány honfitársunknak fog sokkal rosszabbra fordulni a sora; hány családot fognak kilakoltatni, és ennek következtében hány család fog elemeire szétesni? Vajon hányan eszítik el még a munkahelyüket, és közülük hányan lesznek öngyilkosok? Hányan nem fogják megkapni a szükséges, szakszerű orvosi ellátást? Hány ezer ártatlan honfitársunkat fogják lemészárolni a mi legyilkolásunkra kitenyésztett cigány hordák; hány millió hasszid-zsidó fog hazánkba betelepülni, minden lehetőségből kiszorítva, teljesen ellehetetlenítve minket, magyar őslakosokat? Ezer kérdést lehetne feltenni még, de mivégre, ha a sorsunk immár kőbe van vésve? Hazánk lakosságának (nem is a népének, mert ettől a szintről is lejjebb csúsztunk már) a nagytöbbsége sajnos a mi kipusztításunkra adta le most, október 3-án is! a voksát. Hogy közülük hányan voltak ennek tudatában, arra tippelni sem tudnék! Mindenesetre a többség felelőtlen volt, sötétbe ugrott, és a sötétben lövöldözött! A hazánkat megmenteni szándékozókat lőtték halomra a helyett, hogy ezt a haza ellenségeivel tették volna végre!

Hát a lelkük legyen rajta!

Budapest, 2010. október 13.

Vattay Szabolcs
Forrás: internetes körlevél

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&Cal=&AID=0&Direkt=72338
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Duna TV a nemzet tévéje, de me
  2010-10-16 19:42:01, szombat
 
  Duna TV a nemzet tévéje, de melyik nemzeté?





Milliárdos lopások és ügynökök tucatjai tették tönkre a nemzet televízió értékét.



A háttérben más van, mint amit a nézők elé tárnak.


A legutóbbi kampányban a Jobbikot kirekesztő cenzúra ismét rávilágított: a közszolgálatiság továbbra is üres és hazug fogalom ma idehaza.


Ennek iskolapéldája a Duna Televízió, a határon túli magyarság egykori tévéje. A csatorna az MSZP-SZDSZ-éra alatt a közpénzek hazavitelének a színhelye lett, nem mellékesen pedig Izrael állam példátlan mértékű népszerűsítése folyt a közszolgálatiság jegyében. Az elmúlt hetek történései arra utalnak: a Fidesz nem készül a régi káderek eltávolítására.

A közszolgálati rádiók és televíziók (m1, m2, mr1, mr2) csak a Legfelsőbb Bíróság jogerős határozata után voltak hajlandóak a Jobbik kampányfilmjét leadni, amely szerintük sértő és kirekesztő, noha -mint az a bírósági határozatból ki is derült- a médiumoknak semmilyen mérlegelési joga nem lett volna. A pártnak így csak a kampány utolsó két napjában volt lehetősége fizetett reklám formájában is megismertetni célkitűzéseit a közpénzből működő médiumokban.

Jobbik: teljesen elhallgatva

A Jobbik sajtóosztálya emiatt statisztikát készített: a pártnak a közszolgálati médiumokban nem csupán fizetett reklámban, de más műsoridőben sem volt lehetősége programjának a megismertetésére a választás előtti hetekben. Ugyanis a csatornákon a Jobbikhoz képest még az LMP is átlagban dupla annyi műsoridőt kapott a hírekben és a háttérműsorokban. A kormányzó Fideszről és az MSZP-ről nem is beszélve. Ugyanezen adatokat az ORTT (Országos Rádió- és Televízió Testület) hivatalból készített felmérésének az adatai is megerősítették.

A ,,királyi" rádió és tévé következő cikkünk tárgya lesz. A szintén közszolgálati Duna TV statisztikái a Jobbikkal kapcsolatban a következők voltak: a május 17-étől (az új Országgyűlés első munkanapjától) szeptember 19-éig terjedő időszakban a Duna Tv esti híradójában 75% volt a kormánypárt megjelenésének az aránya az ellenzéki erőkkel szemben, ebből is a Jobbik kaphatta a legkevesebb időt. Az elmúlt négy hónapban a 17 %-os támogatottságú Jobbik beszédideje a Duna TV műsoraiban 6 % volt.

A Jobbik teljes elhallgatása egyértelmű. De ha a Fidesz-kormánnyal szemben ellenzékben levő pártok megjelenéseit összeadva tekintünk a statisztikára akkor is döbbenetes a kép, mivel a nemzetközi közszolgálati normák (történelmi szokásokon alapuló íratlan szabályok, ezt angol kifejezéssel gentlemen's agreement-nek nevezik) szerint a kormánynak és a kormánypártnak szokott járni harminc-harminc százalék, a maradék az ellenzéket illeti, a pártok támogatottságának az arányában.

A közszolgálatiság semmibevétele a Duna tévénél sem meglepő. Az elmúlt években az MSZP-SZDSZ felé húztak, a csatorna holdudvara pedig egytől-egyig balliberális káder volt, vagy épp az eddigi kormánypártoknak is elfogadható, Fidesz-közeli régi ,,elvtárs". Elvekről a nemzet televíziójaként 1992-ben alapított Duna kapcsán régóta nem beszélhetünk, hacsak a lopást nem tekintjük annak.

Balliberális hatalomátvétel, fideszes asszisztálás

A csatorna eredetileg a határon túli magyarság és világszerte élő magyarok televíziójaként működött a világhírű rendező, Sára Sándor vezetésével. Az előző Fidesz-kormány idejéig többé-kevésbé meg is felelt a közszolgálatiság kritériumainak. Az 1998 és 2002 között regnáló Orbán-kabinet csupán a kuratóriumi tagságot tette tele pártkádereivel, így nem volt meglepő, hogy a nyolc éves balliberális ámokfutás a Duna tévét is érintette: mivel valamennyi régi baloldali pártkatona a helyén maradt, sikerült újakat is kinevezni, így folytatódhatott a nemzet televíziójának a teljes szellemi leépítése. Ez a mai napig tart és Cselényi László elnökletével, valamint a Csoóri Sándor-Balogh Júlia élettársi viszonyban élő pár háttérbeli lelkes asszisztálásával a mai napig milliárdos pénzeltüntetéseket eredményezett és a magyar helyett az idegen érdekek teljes kiszolgálását. A Cselényi-Csoóri-Balogh Júlia trió mellett persze sok-sok kis káderre is égető szükség volt e folyamat véghezviteléhez és a legújabb hírek szerint a korábban több beosztásban is dolgozó Csoóri-oldalborda Balogh Júlia lesz a Duna tévé új elnöke.

Csoóri példaképei: Rákosi és Che Guevara

Csoór Sándor a fideszes jobboldali értelmiségiek által a piedesztálra emelt költő. Erről a piedesztálról az elmúlt években esett le. Versei miatt, melyeket -mint azt a Beke Alberthez és Furkó Zoltánhoz hasonló lelkiismeretes irodalomtörténészek feltárták- Rákosi Mátyáshoz és Che Guevarához is írt, többek között.[1][2] Rákosihoz írt hozsannája tizenegy versszakból áll, és 1953-ban látott napvilágot, amikor Csoóri már huszonhárom éves volt, tehát egyáltalán nem diákkorában élt, mint ahogy a Duna tévében magyarázkodása idején állította. A vers címe: Aranyos madaram. Először 1953-ban jelent meg a Föltámadott a tenger című antológia 46-48. oldalain. Így szól a csasztuska utolsó négy versszaka, amely egy madárkát szólít meg:




,,Rákosi elvtársnak szállj az ablakába ,s illendően, szépen kocogtass be nála. Mondd meg neki, mondd meg, - de ne panaszlóan - hogy betegen fekszem, azért nem hall rólam. Mondd meg neki, mondd meg, így, ahogy üzenem: hogyha felépülök, tüstént fölkeresem és a színe előtt teszek hitet rája: én leszek a leghűbb ifjú katonája.".


Ezt és a hasonló csasztuskákat a fideszes körök ünnepelt koszorús költője úgy írta Rákosi elvtárshoz, hogy egyrészt nem volt kötelező, másrészt felnőtt fejjel, tökéletesen tisztában volt az akkori helyzettel (és nem mellesleg cinikus, dicsőítő verset írt Rákosihoz 1953. július 14-én is, Nagy Imre bukásakor). Csoóri a rendszerváltás után a Fidesz-holdudvar ünnepelt értelmiségije lett, a Duna Tv-nél mára szinte korlátlan hatalmú ideológussá vált. A több milliárd forintból tavaly elindított, idén becsődölt és megszűnt Nagyítás című Fidesz-közeli hetilapnak is a szülőatyja (Az Élet és Irodalom inverzének szánták).


Securitatés és Moszados kapcsolat

A Zámolyban született Csoóri Sándor sokadik élettársa Balogh Júlia. Erdélyből származik, akár a Csoóri-élettárs szűkebb köréhez tartozó Szőcs Géza jelenlegi kulturális államtitkár, vagy a 2005-től a Duna tévé tönkretételét és kirablását levezénylő, nemsokára bemutatandó Cselényi László. Balogh Júliát, a Duna TV eleddig több magas beosztásban is dolgozó vezetőjét (és leendő elnökét) megvádolták, hogy a Securitate, a ceaucescu-i román titkosszolgálat ügynöke. E vádak alól a mai napig sem tisztázta magát. Balogh Júlia öccse izraeli állampolgár, Magyarországon az izraeli hadsereg egyenruhájában is meg szokott jelenni, információink szerint Moszad-megbízást teljesít hazánkban, ami Simon Peresz felvásárlós tervei után nem tekinthető meglepőnek. A Duna TV műsorpolitikája Balogh Júlia felügyeletének az ideje alatt ezt látszik igazolni. A Dunán és a Duna II. Autonómia csatornákon az összes közszolgálati és kereskedelmi televíziónál nagyobb arányban vetítettek izraeli filmeket, izraelieknek hazánkat bemutató alkotásokat és a zsidóság eredtéről és történelméről szóló mozikat, az apartheid állam politikáját igazoló műveket.

Az izraeli összefonódások azonban nem állnak meg Balogh Júliánál. A Duna 2005-ben kinevezett elnöke Cselényi László ( aki egyébiránt Sütő András veje, ám információink szerint a már elhunyt Sütő ki nem állhatta, mi több, a családjába való szekus beépüléssel is megvádolta) a szürke eminenciás Pekár Istvánt követte a közszolgálati Duna elnöki posztján 2005-ben.

A kurátor halála

Cselényi 1987-ben, érdekes körülmények között érkezett át a romániai határon túlról, a valódi körülmények máig nem tisztázottak. Annál a Hamburger Mihálynál lakott Magyarországra átérve, aki izraeli állampolgársággal is rendelkezett. A Cselényit befogadó Hamburger Mihály Hamburger Jenő Moszkvában elhunyt 1919-es bolsevik zsidó kommün-népbiztos fia. 1956-os besúgó, aki a Szabad Európa Rádiónál csinált karriert. Hamburger 2006-ban a magyar hatóságok által nem vizsgált rejtélyes körülmények között meghalt. Halálakor az Adriai-tengernél Cselényi is jelen volt. Cselényi elnöki kinevezését 2005-ben azóta elhunyt barátja, Hamburger Mihály kurátori szavazata is segítette. Ehhez kellett más kurátorok támogatása is, mert az Eördögh Szilveszterhez hasonló szoclib kuratóriumi tagok mellett például az MDF-es Pálffy G. István is támogatta az eredetileg a Fidesz által futtatni kezdett Cselényi kinevezését. Pálffy G. volt az egyébként, aki a már említett Csoóri Sándor nyolcvanadik születésnapján a lehető leghozsannázóbb interjút készítette el a Rákosit dicsőítő költővel.

Cselényi aztán 2005-ös megválasztása után olyan munkatársakra támaszkodhatott a Duna tévé leépítésében, mint a már említett, minden vezetői pozícióban bevethető Balogh Júlia, Szekeres László gazdasági alelnök vagy Bódis Gábor hírigazgató, a jugoszláv majd a szerb titkosszolgálattal kitűnő kapcsolatot ápoló balliberális káder, aki egyébiránt résztvevője volt Orbán Viktor idei kötcsei polgári piknikjének is. Cselényi a gyurcsányi háttértámogatást maga mögött tudva nem sokat teketóriázott: eltávolítatta a nemzeti hang utolsó bástyáit, olyan újságírókat, mint Kubinyi Ferenc, Szaniszló Ferenc, vagy M. Szabó Imre, de nem engedte levetíteni Koltay Gábor Trianon című dokumentumfilmjét sem.

Cselényi csúcsfizetése, milliárdok magánzsebekbe

Cselényi fizetésénél (közel hárommillió forint havonta) csak a jegybankelnöké volt magasabb a közszférában, mégis magáról csináltatott közpénzen portréfilmet és saját dokumentumfilmjeit is áterőltette a Duna tévé műsorán, természetesen busás díjazásért, elvégre az elnöknek jár az appanázs saját filmjeinek a levetítéséért, amelyeknek a hosszú sora a mai napig a Duna tévé honlapján látható. Cselényi idején minimum egymilliárd forint folyt ki az ablakon magánzsebekbe vándorolva és ehelyütt meg kell jegyezni: minden ilyen pénzeltüntető külső szerződést csak az elnöknek, azaz neki volt joga aláírni.

Cselényit nemrég menesztették, ám egy nappal azután, hogy június 22-én közös megegyezéssel távozott a Duna Televízió elnöki székéből, Szekeres László, az intézmény gazdasági igazgatója megbízási szerződést kötött a tévéssel (Szekeres Cselényi már említett megbízható kádere) így megrendezheti és Szíriában leforgathatja Zsoltárok című filmjét. A Duna tv-hez közel álló forrásaink szerint Cselényi egyébként minden évben Szíriában tartózkodik dokumentumfilm-forgatás ürügyén és tudtával, vagy azon kívül az izraeli titkosszolgálatot segíti a kint végzett terepszemléző munkájával. Cselényi László távozása után is folyamatosan szignált szerződéseket. A mai napig bejár a Duna tévébe utasításokat osztani. Életrajza máig megtalálható a csatorna honlapján.

Feljelentés kontra örökös tagság

Szabó László, a Duna TV fideszes kurátora feljelentést is tett a Cselényi idején történt visszaélések ügyében, azonban információink szerint Cselényi és társai megúszhatják a milliárdos nagyságrendű lopásokat egy háttéralku miatt, amely megakadályozná Cselényinek és közel húsz káderének az elszámoltatását. Szabó László a pénzek eltűnése miatt megtette feljelentését, az előrelépés, felelősségre vonás azonban információink szerint nem valószínű.

Már csak a habot jelentheti a képzeltbeli tortán: a már említett Szekeres László gazdasági igazgató a Duna TV örökös tagjává válhat, derült ki nemrég. A pofátlanságon is túlmenő örökös tagsággal a megbecsültségen túl havi 250 ezer forintnyi apanázs is jár, méghozzá élethossziglan. A Duna örökös tagja olyan személy lehet, aki legalább tíz éve áll a televízió alkalmazásában, és elévülhetetlen érdemeket szerzett az intézményben kifejtett tevékenysége során. Ilyen díj korábban nem létezett a tévében.

Ha valóban létezik a háttéralku, akkor hiába akarja állítólag a fideszesek fele eltávolítani és elszámoltatni Cselényit és kádereit, hiába vizsgálódik becsülettel Szabó László kurátor, a Duna tv továbbra is izraeli és egyéb külföldi ügynökök, régi bolsevikok és tolvajok közpénzből üzemelő játszótere marad.

(Horváth Ádám - barikad.hu nyomán Szent Korona Rádió)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MERÉNYLET VOLT a VÖRÖSISZAP ÁR
  2010-10-16 16:40:44, szombat
 
  OKTÓBER 15 - MERÉNYLET VOLT A VÖRÖSISZAP ÁRADAT
KÉT LEGYET AKARTAK ÜTNI EGY CSAPÁSRA

1 - MEGLÓGNI A PÉNZZEL

2 - MAGYAROKAT MEGMÉRGEZNI, TÖNKRETENNI

Veszteséges termelése miatt ki akart vonulni Magyarországról a Mal Zrt., ezért nem új tározók építésébe kezdett, hanem a régiek kapacitását igyekezett a végsőkig kihasználni - értesült a Magyar Nemzet. Ez is közrejátszhatott abban, hogy cég kolontári vörösiszap-tározójának átszakadt a gátja, amelyre nem volt statikai tervvel megalapozott építési engedély. (MN)

MIRŐL HALLGATTAK EDDIG?

Már az első fényképeken gyanús volt a gátszakadás a tározón, de ezt eddig sehol sem írták le, semmilyen szakember erről nem nyilatkozott. Most utalunk arra, amikor négy nap után lent járt Orbán Viktor és elszólta magát a sajtótájékoztatón. Úgy beszélt ott, mintha őt ez a hatalmas katasztrófa nem is lepte volna meg és teljes higgadtsággal azt mondta, ha ez éjjel történik, akkor mindenki meghalt volna. Hoppá! Az elvtársak jól időzítették, nappalra, fél egy tájban. Hogy lehet az, s erről semelyik lap nem kérdezte Orbánt, hogy pontosan ez az éjszaki eset jutott az eszébe? De ennél sokkal fontosabb tény és ez bizonyító erejű. Mégpedig a kiömlés gyanús képeiről van szó. Hogy is van ez? Az iszap állagát ismerjük azóta, olyan folyékony sűrűbb és hígabb massza, ami tud folyni. A tározóban a hatalmas mennyiségnek hatalmas volt a nyomása. Ez eddig rendben van, mert ez fizika. De az már nem fizika, hogy miért pont az a sarok nyílt meg ami a falu legközelebbi pontján volt és nem a másik három sarok? De ez még csak egyszerű találgatás csak. De meg kell nézni a képeket, amelyek beszédesek. A sarokrész úgy van kiszakadva mintha nagy erő robbantotta, pattintotta volna ki azokat a hatalmas faldarabokat. És ha már elkezdett ömleni nagy nyomással az iszap, akkor miért csak olyan szűk nyílás maradt utána? Ugyanis az erős folyás következtében annak a szakadásnak szélesedni kellett volna. Az is gyanús, hogy a szakadás helye mind a két oldalán meredek formájú és hasonló mindét oldala. Az is fizika, hogyha egy ilyen magas tározó falat - hangsúlyozzuk, ami nem vasbetonból készült - alul egy kicsit megbontunk kívülről, akkor a nagy nyomás miatt megindul az áradat. Érdemes a gyanús képeket megnézni, amelyek az első pillanattól kezdve ilyen szempontból furcsák voltak. Ha most egy picit logikusan gondolkodunk és visszapergetjük az eseményeket, akkor egyből világosság válik az, hogy a vörösgyilkos cégvezetők miért voltak ennyire feltünően higgadtak és magabiztosak. Miért azt nyilatkozták amit nyilatkoztak. Miért? Miért? Mert előre tudták azt, hogy a Narancshatalom nem fog ellenük fellépni, úgy ahogy az ügy súlya miatt ezt kellene tenniük. Ezért volt az, hogy amikor Orbán ott lent nyilatkozott rögtön azzal jött elő, hogy nem veszik el tőlük a tulajdont, hanem csak zár alá veszik. És Orbán azt sem mondta, hogy a bűnöző gyilkosok vagyonából az áldozatokat kárpótolni lehetne. És most jön a leggyalázatosabb dolog amit csak elkövethetnek, hogy Orbán a hangjával pénzt kér a tévéreklámban a magyaroktól, hogy adakozzanak. Schmitt elnök pedig úgy csinál, mintha nem is lett volna katasztrófa.


A méreteket jól érzékelteti a középső kép alján a sárga munkagépek, amelyek próbáltak valami kis tömítést odatenni utólag. A sarkon jól látható az éles határú leszakadás, s ami furcsa az az, hogy az erős kiömlés ereje a falat nem nyomta arrébb, csak egy ilyen nyíláson jött ki minden iszap.

http://zionistterror-inhungary.blogspot.com/2010/10/oktober-15-merenylet-volt-vor osiszap.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 546 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 558
  • e Hét: 2216
  • e Hónap: 19009
  • e Év: 151926
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.