Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Koszorúzás a köztemetőben
  2010-10-23 22:15:27, szombat
 
  Koszorúzás a köztemetőben

Hír TV videó link
Link

Zászló felvonás Hír TV videó link
Link

Forrás Hír TV
Tarlós István: 1956 az erkölcs forradalma volt.
1956 az erkölcs forradalma volt - mondta Tarlós István főpolgármester a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épületénél tartott szombati fővárosi megemlékezésen. A politikus kötelességnek nevezte az emlékezést 1956-ra és annak örökségére.
Tarlós István hangsúlyozta: az erkölcs nemcsak magasra tartott zászló lehet, hanem építő, óvó és várost teremtő is. A főpolgármester úgy fogalmazott: ma rossz korok romjainál állunk, az ország az elnyomóktól való megszabadulás után most eszmél rá ismét arra, hogy mit jelent saját kezébe venni a sorsát. A budapestieknek pedig különösen súlyos örökség, tehertétel adatott, amikor arra vállalkoztak, hogy új rendet, igaz filozófia mellett működőképes várost építenek.
Videó link Link

 
 
0 komment , kategória:  1956 október 23  
Kitör a forradalom (1956)
  2010-10-23 21:24:29, szombat
 
  Kitör a forradalom (1956)

Tartalmas cikk olvasható az alábbi linken
Link
 
 
1 komment , kategória:  1956 október 23  
Buzek: az 1956-os forradalmat
  2010-10-23 21:21:48, szombat
 
  Jerzy Buzek: az 1956-os forradalmat az összes európai érdekében vívták meg

Jerzy Buzek az Európai Parlament lengyel elnöke arra emlékeztetett, hogy 54 évvel ezelőtt a magyar nép a szabadságot választotta.
Jerzy Buzek arra emlékeztetett, hogy Lengyelország is hatalmas szolidaritást érzett a magyar nép iránt. Kijelentette: vannak olyan pillanatok a történelemben, amelyeket soha nem szabad elfelejteni, mert egy átfogó folyamat részei, és a demokrácia, a szabadság, valamint az újraegyesült Európa felé vezetnek. Az egyik ilyen pillanat az 1956-os forradalom volt - mondta az EP elnöke.
Jerzy Buzek emlékeztetett arra, hogy 12 évvel ezelőtt Orbán Viktor meghívására járt Magyarországon, és akkor a lengyel nép üdvözletét hozta. Mint mondta, ma pedig az EP elnökeként érkezett, és minden európai állampolgár üdvözletét szeretné átadni. Közölte: ez az alkalom lehetőség számára, hogy fejet hajtson a forradalom hősei előtt, azok előtt, akik életüket vesztették, akiket bebörtönöztek, vagy akiknek el kellett hagyniuk hazájukat.
Úgy fogalmazott, 1956-ban a magyar nép megmutatta, hogy a demokrácia és a szabadság nem csupán elvont értékek, hanem olyanok, amelyekért a magyarok harcolni is hajlandók. 1956 olyan folyamatot indított el egész Európa számára, amely a kelet és közép-európaiaknak meghozta a lehetőséget arra, hogy csatlakozhassanak az Európai Unióhoz. Leszögezte, a magyaroknak köszönhető, hogy eljutottunk idáig.
Jerzy Buzek arról is beszélt, hogy azzal, amikor emlékezünk a múltra, egyúttal védelmezzük a jövőt is. 1956-ban Magyarország egyedül maradt, ma viszont egy 27 tagból álló közösség teljes jogú tagja. Kijelentette, hogy a következő év különleges lesz az Európai Unió történetében, mert január elsejétől Magyarország veszi át az elnökséget. Hangsúlyozta, hogy nehéz időket élünk, amikor olyan kihívásokkal kell szembenézni, mint a klímaváltozás, az energiabiztonság vagy a demográfiai problémák. Mint mondta, ezeken a területeken a magyar kormány fogja meghatározni a követendő irányvonalat.
Beszéde legvégén minden jót kívánt Magyarországnak és Európának.

Jerzy Buzek teljes beszéde Hír TV videó
Link
 
 
0 komment , kategória:  1956 október 23  
Orbán: most fejeztük be '56-ot
  2010-10-23 21:18:59, szombat
 
  Orbán Viktor: most fejeztük be '56-ot
Forrás Hír24

1956 a magyarok befejezetlen története volt egészen az idei esztendőig" - mondta a miniszterelnök ünnepi beszédében a Kossuth téren.
...... ..............


A kétharmados forradalom azonban megszabadított bennünket, 56 örököseit attól, hogy a forradalom napján úgy érezzük, mégis csak újra kell vívni ezt a harcot" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Kossuth Lajos téren elmondott ünnepi beszédében szombaton.
"A harcot, a magyar életlehetőségek szabad alakításáért vívott harcot lezártuk. Ez a harc a mi győzelmünkkel, az 56-osok győzelmével, a rendszerváltók győzelmével, a szabad magyarok győzelmével ért véget 2010 áprilisában" - hangsúlyozta a kormányfő, utalva a tavaszi országgyűlési választásra.
Mint mondta, 1956-ban az utcán győzték le a magyarok a hazugságot, 2010-ben a választásokon döntötték le és adták meg a kegyelemdöfést a hazugságok rendszerének.
A miniszterelnök úgy fogalmazott: egy évük van arra, hogy megteremtsék a sikeres magyar élet alapjait, visszafordítsák a hanyatlás züllésbe fordult korszakát, és ismét emelkedő pályára állítsák az országot. Kapkodás nélkül, megfontoltan, de szapora léptekkel - vélekedett.
Orbán Viktor kiemelte: most nem szabad a sápítozókra, a huhogókra és az örök bizonytalanokra hallgatni. Akik kételkednek saját erőnkben és képességeinkben, azok akarva vagy akaratlanul a múlt védelmezőivé válnak - jelentette ki, majd hozzátette: a magyarok azonban nem a múlt védelmezői, hanem a jövő emberei akarnak lenni.

Forrás: Fn
1956 októberében az igazi Magyarország állt a Kossuth téren, mint ahogy ma is. A nemzet akkor és idén áprilisban is újjászületett, 2010-ben a 2/3-os forradalommal jött el a szabad magyarok győzelme. Erős államot, változást, kemény munkát ígért ünnepi beszédében Orbán Viktor, és azt ígérte: a kormány egy év alatt felveszi a tempót.
Az 1956-os forradalomban két országcsonkítás, két vesztes háború, belső terror, kitelepítések, a zsidó honfitársakon elkövetett gyalázat után 1956 október 23-án született újjá a magyar nemzet - mondta a miniszterelnök a Parlament lépcsőjén elmondott beszédében.
Az igazi Magyarország állt itt 54 éve, amely kilépett a vörös drapériák mögül, és rést ütött a kommunizmus falán. Ezen a résen át 1989-re a kommunista világrendet elvitte a huzat. A nemzet 1956-ban fegyveres, 1989-ben alkotmányos, 2010-ben pedig fülkeforradalomban született újjá - vonta meg a párhuzamot a kormányfő.

Az utca és a fülke forradalma
A forradalmárok naggyá akarták tenni Magyarországot, küzdelmüket mi vittük tovább, és a 2010-es csendes forradalommal győzelemmel fejeztük be a harcukat. A rendszerváltás óta eltelt húsz évben folyton béklyókat érezhettünk a kezünkön, amelytől a 2/3-os forradalom szabadított meg végleg, és ezzel jött el végre a szabad magyarok győzelme. 1956-ban az utcán, most a választásokon adtuk meg a kegyelemdöfést a hazugságnak - fejezte be gondolatmenetét Orbán Viktor. A győzelem után eljött a magyarok új évszázada. A rendszerváltáskor meghagytak jópár tabut, ami nagy hiba volt. Ilyen többé nem lesz, a tilalomfákat nem szabad megkerülni, hanem le kell dönteni. Magyarországon mindennek meg kell változni, ami életellenes, nemzetellenes, vagy egyszerűen nem egyeztethető össze a józan ésszel. Nyolc év romjain túl látjuk már a magyarok évszázadát - fogalmazott a miniszterelnök.
Kemény fa, kemény idők, kemény emberek
Az erős államban buta szabályok nem gátolják a vállalkozásokat, az erős állam megvédi a nyugdíjasokat, a munkát, és az erős államban egyformán adóznak a magyar és a külföldi cégek. Egy évünk van arra, hogy felvegyük a tempót, és emelkedő pályára állítsuk Magyarországot - jelentette ki.

Kemény idők jártak 56 után, de mégis itt vagyunk, és kemény idők jártak az elmúlt nyolc évben is. Négy éve ezen a napon az akkori hatalom lövette és kardlapoztatta a békés tömeget, de mi magyarok itt vagyunk, és hamarosan ők is ott lesznek, ahol lenniük kell. Kemény fába vágtuk a fejszénket, és jöhetnek még kemény idők, de a kemény idők nem olyan kitartóak, mint a kemény emberek - adta meg ars poeticáját a miniszterelnök, és a rég hallott buzdításaal zárta beszédét: Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!




Kordon nélkül szebb az ünnep
A tömegben feltűnően sok család jelent meg, gyerekekkel. Az ünneplők beszélgetéseinek nagy része akörül az összehasonlítás körül zajlott, ami az idei és az előző évek október 23-i ünnepségeit méri össze. És természetesen a kordonok hiánya jobb érzéseket keltett a megjelentekben, mint az előző évek emlékei - jelentette helyszíni tudósítónk.
A legkisebbek leginkább a lufinak örültek, míg a felnőttek egy része lufi vagy nemzeti lobogó helyett árpádsávos zászlót ragadott. Két-három kisebb társaság ,,Szabadságot Budaházynak" feliratú transzparenssel jött ünnepelni a jeles napot. A jó időnek köszönhetően igazi piknikhangulat uralkodott a Parlament körüli füves részeken.


Forrás: Origó
Az 1956-ban megkezdett folyamat befejezésének nevezte a tavaszi választásokat Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint most lehetőség van "Magyarország sikeres és virágzó korszakának" megalapozására. A kormányfő szerint nem szabad elbizonytalanodni, mert az alapok lerakására csak egy év van. Orbán többször is utalt a kormány intézkedéseire, például a magánnyugdíj-pénztári tagok visszaléptetésére az állami rendszerbe.
...... ........... .....


A kétharmados forradalom megszabadított bennünket attól, hogy a forradalom napján úgy érezzük, mégiscsak újra kell vívni ezt a harcot" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök október 23-i beszédében a Kossuth téren. A kormányfő szerint a 2010 áprilisi választásokkal, a "kétharmados forradalommal" a magyarok lezárták azt a harcot, ami 1956-ban fegyveres forradalommal kezdődött, majd 1990-ben alkotmányos forradalommal folytatódott.
"20 éve mindig azért jöttünk össze ezen a napon, hogy csendes fogadalmat tegyünk, hogy befejezzük, amit elkezdtek" - mondta Orbán, aki végig szenvedélyesen, átéléssel beszélt, többször is megemelte a hangját. Szerinte az elmúlt húsz évben a magyarok mindig úgy érezték, valami visszafogja őket, nem tudják megvalósítani szüleik és nagyszüleik álmát. "Megülte a lelkünket az érzés, hogy az '56-os történet befejezetlen" - mondta Orbán, aki szerint a választásokon elért kétharmados győzelem lehetőséget ad arra, hogy megteremtsék "Magyarország sikeres és virágzó korszakát".
A változásokat Orbán szerint nem fordíthatja vissza semmilyen külső erő, mert nem lehet megengedni, hogy továbbra is "gátlástalan kalandorok spekulálnak 10 millió ember jövőjére". Ezzel arra utalt, hogy a kormány vissza kívánja léptetni az állami rendszerbe a magánnyugdíj-pénztárak tagjait, mert úgy vélik, a befizetések csak ott vannak biztonságban. A miniszterelnök szerint ma lehetőség van arra, "hogy megnyissuk a magyarok új, igazságos évszázadát", olyan erős országgá tegyék Magyarországot, "amilyet a nemzet megérdemel
Amikor ott a lehetőség, nem szabad kételkedni" - mondta Orbán, aki szerint a kétharmados győzelem katartikus érzés, de szorongást is szül. A kormányfő szerint ezekre a kételyekre nem szabad hallgatni: "Ha 1989-ben nem követeljük a szovjet csapatok távozását, még mindig tele lenne velük Közép-Európa" - mondta Orbán, aki szerint 1990-ben voltak tabuk, amiket nem döntöttek le, és ez nagy hiba volt, mert sok időt vesztettek vele.
"Csak egyszer van ilyen lehetőség" - jelentette ki Orbán, aki arra figyelmeztetett, hogy mindössze "egy évünk van, hogy megteremtsük az új élet alapjait". Orbán szerint a lehetőséget nem szabad elveszni hagyni, és mindennek meg kell változni: az alkotmánynak, a törvényeknek és a politika erkölcsének, a médiának és a környezetvédelemnek is, és véget kell vetni "a nemzettestvérek kitagadásának is." Azt mondta: olyan országot lát maga előtt, ahol erős állam védi a közérdeket, ahol a vállalkozásokat nem gátolják buta szabályok, ahol a külföldi válakozások ugyanúgy adóznak, ahogy a hazaiak, ahol garantálják a nyugdíjak értékét, ahol érdemes gyereket vállalni, és ahol érdemes adózni.
Orbán beszéde elején felidézte, hogy 1956. október 23-án Nagy Imre megszédült, amikor a Parlament épületéből kitekintett a tömegre, majd az "elvtársak" szó csúszott ki a száján. Aztán Nagy Imre megértette, hogy nem csak spontán tiltakozók és kósza reformerek verődtek össze, hanem a nemzet áll a téren - mondta Orbán, aki szerint 1956-ban a magyarok kiütötték az első téglát a kommunizmus falából, és "ezen a résen évtizedekkel később az egész szocialista világrendet kivitte a huzat".

Orbán Viktor teljes beszéde Hír TV videón
Videó link Link

 
 
0 komment , kategória:  1956 október 23  
csoda szép madarak
  2010-10-23 21:02:54, szombat
 
  Szia, ne haragudj, hogy ilyen ritkán vagyok itt köztetek, de nagyon el vagyok foglalva,
kívánok neked egy csoda szép őszi napot,
millió puszi:Juhászné, Ica !!!!!!

...... ........















Madarak csicsergése
Nightingale Serenade. Videó link Link
 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Tollas Tibor: Október 23.
  2010-10-23 19:45:15, szombat
 
  Tollas Tibor: Október 23. /V.Ildykótól/




Rian a föld, a falak dőlnek,
Kék harsonákkal zeng az ég.
S barlangjából a dohos kőnek
Az ember újra fényre lép.

Fonnyadt testünket záporozza,
Sápadt arcunkra hull a nap,
S szédülten, szinte tántorogva,
Szabadság, szívjuk sugarad.

Sötétből tárul ki a szívünk:
Nyíló virág a föld felett.
A szolgaságból fényt derítünk,
Fegyver nélkül is győztesek.

 
 
0 komment , kategória:  1956 október 23  
1956.Október.23.Forradalom...
  2010-10-23 19:14:20, szombat
 
  1956.Október.23.Forradalom...
Videó link Link

Lilaszív-Ballai László-1956 Hőseinek emlékére!
Videó link Link

 
 
0 komment , kategória:  1956 október 23  
56-ra emlékeztet a Google
  2010-10-23 15:40:21, szombat
 
  56-ra emlékeztet a Google




A legendássá vált jelképpel, a középen lyukas magyar zászlóval emlékezik címoldalán az 1956-os forradalom és szabadságharcra az október 23-i ünnepen a Google, a világ legnépszerűbb keresőoldala.
Az 1956-os magyar forradalomra emlékeztető címlapra váltott szombat hajnalban a Google. Az oldalon egy középen lyukas magyar zászló jelenik meg; a Google szó egyik o-betűjét adja ki a középen lyukas lobogó.
 
 
0 komment , kategória:  1956 október 23  
1956. Október 23.
  2010-10-23 15:35:58, szombat
 
  1956. OKTÓBER 23.

"EGY NÉP AZT MONDTA: ELÉG VOLT!"




Új Bibliát!
1956 november 5.

Szentírás lett Nyugaton a csekkönyv,
Hamis próféták írtak bibliát
De Hóreb hegyén csipkebokor gyúlt ki,
Szólította az embernek fiát.

Össze kell törni mind a kőtáblákat,
Át kell írni az öreg Bibliát,
Különbet írt, mint Máté az apostol
Vérével annyi sok magyar diák.

Az új Heródes hiába parancsolt,
Hiába küldött gyilkos sereget,
Bőgő bárányként nem akartak halni
E csillag-lelkű magyar gyerekek.

Itt Nyugaton csak tehetetlen álltak,
A katonák s a sápadt férfiak,
Harcolni, halni senki sem akart itt
E vérző, árva gyerekek miatt.

Bábel mocsarán lángolt a neon-fény,
Kamasz-lányt ölelt a kölyök kamasz,
S tul hős halált halt egy kis iskoláslány,
Hogy fénybe gyúljon a magyar tavasz.

Itt elvet árult néptribün s a kalmár
A templom előtt mérte aranyát,
S ott szabadságért szent halálba küldték
Fiaikat mind az édesanyák!

És meghaltak a tizéves kis hősök,
Niobe még se siratta fiát.
Itt szét kell zúzni mind a kőtáblákat,
Át kell írni az öreg Bibliát.

Hősi temető van-e a világon,
Hol együtt nyugszik ezer kis-gyerek?
S a hant alól is azt sikoltja vérük:
Segítsetek, ti népek, emberek!

Fáklyát gyújtott testéből a kisleány,
Jézus! Az égből Te láttad magad,
Száz kis Szent György és ezer kicsi Jeanne d'Arc
Halt ott érted a rom-falak alatt.

Pilátus-Nyugat hókezeit mosta,
A farizeus rádión beszélt,
S ezer gyerek-hős szállt a temetőbe
Szabadság Ura! — ki csak érted élt.

Szabadságot! — üvöltött a börze,
Míg kavargott a véres, vadtusa,
De szabadságért egyedül vérzett el
Magyarország, a népek Krisztusa.

Ám föld alól s temető árkából
Felsírnak halott magyar gyerekek:
Kis csont kezük a dúlt égen dörömböl:
Áruló Nyugat százszor jaj neked!

Kialszik fényed szabadság Judása,
Összedőlsz gyáva, nyomorult világ
Mert szét kell zúzni mind a kőtáblákat
Újjá kell írni minden Bibliát.






 
 
0 komment , kategória:  1956 október 23  
Ákos 1956
  2010-10-23 14:02:56, szombat
 
  Ákos 1956

Videó link Link
A tévé kékes bársonyával
Kibélelt világ
Elfelejt és nem örül
Ha emlékezem rád
Pedig éppen ötven éve
A béketűrés népe
Fellázadt és maga ment
A sorsának elébe

Fekete-fehérben menetelt szépen
A kritikus tömeg
Hitét a kínzókamrák
Sötét híre sem törte meg
Itt nem számít a rang
Hiába jön majd ezer tank
Ötszáz éve mindenkiért
Kondul a harang

Tiszta voltál, büszke, vad
Nem adtad egykönnyen magad
Rólad beszélni sem szabad
1956

Tiszta voltál, büszke, vad
Nem adtad egykönnyen magad
Rólad beszélni sem szabad
1956

Piros a vér, az eskü fehér
De a gyom bizony zölden virít
Sekély sírodat őrzik, nehogy
Ledöntsd a Pokolnak kapuit
Ha elérhetetlen, szent a cél
Az elbukás is ünnepély
Néhány nap és kiderül
Hogy az ember mennyit ér

Tiszta voltál, büszke, vad
Nem adtad egykönnyen magad
Rólad beszélni sem szabad
1956

Tiszta voltál, büszke, vad
Nem adtad egykönnyen magad
Rólad dalolni sem szabad

A tévé kékes bársonyával
Kibélelt világ
Nem érti, hogy miért kéne
Emlékezzen rád
 
 
0 komment , kategória:  1956 október 23  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 304 db bejegyzés
e év: 3087 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 391
  • e Hét: 16783
  • e Hónap: 29459
  • e Év: 263206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.