Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
Házkutatás az Omninvestnél
  2010-10-27 23:37:08, szerda
 
  Házkutatás az Omninvestnél
H1N12010.10.27.

Házkutatást tartott a Vám és Pénzügyőrség az Omninvest Oltóanyag Kft. székhelyén. A pénzügyőrök több kötetnyi, köztük a H1N1 oltóanyag kifejlesztésével és a gyártással kapcsolatos dokumentumot foglaltak le a cég székhelyén.

Az MTV híradójának információi szerint a pénzügyőrök jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és adócsalás miatt nyomoznak a cégnél. A vámosok szerint az Omninvest nem számolt el azzal a kétmilliárd forint állami támogatással, amit a vakcina kifejlesztésére kapott, az adóbevallásában pedig valótlan adatokat tüntetett fel - hangzott el a híradóban.

"A pénzügyőrök azt is feltárták, hogy az Omninvest 2006 és 2009 között fiktív számlák felhasználásával és szabálytalan értékcsökkenés-elszámolással több mint 730 millió forint jogtalan haszonhoz jutott" - tették hozzá.

A kft. tulajdonosa idén júliusig egy Cipruson bejegyzett cég volt. Az Omninvest a tisztázatlan tulajdonosi háttér ellenére is éveken keresztül milliárdos megrendeléseket kapott az államtól, legutóbb a H1N1 elleni oltóanyag kifejlesztésére. A szerződéseket titkosították - hangzott el a híradóban.

Sipos Jenő a VPOP szóvivője az MTV-nek nyilatkozva elmondta: "Az érintett cég vonatkozásában a Vám és Pénzügyőrség nyomozást folytat jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és adócsalás bűncselekmény gyanúja miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen, jelenleg az adatgyűjtés van folyamatban."

A híradóban elhangzottak szerint a csatorna az Omninvest Kft. vezetőit is kereste, "de azt mondták, hogy amíg tart az eljárás, nem kívánnak megszólalni az ügyben".

A nemzetgazdasági miniszter június végén indított vizsgálatot az Omninvest állami támogatásával kapcsolatban, "lehetséges ugyanis, hogy "a cég önmagát bízta meg a H1N1 influenza-járvány elleni oltóanyag kifejlesztésével" - közölte akkor a tárca, hozzátéve, hogy az Európai Bizottság Versenyjogi Főigazgatósága is vizsgálatot folytat az ügyben.

Papcsák Ferenc, kormánybiztos július végén jelentette be, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) az államnak az Omninvest Kft.-vel kötött szerződéseit is vizsgálja. Erre a cég annyit reagált, hogy "az Omninvest, ahogy eddig, úgy ezután is nyitottan áll minden vizsgálat elé".

Hiradó/MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nobel-díj a békéért vagy a háb
  2010-10-27 23:32:59, szerda
 
  Nobel-díj a békéért vagy a háborúért?



nobelFittyet hányva Alfred Nobel instrukcióira, a róla elnevezett békedíjat odaítélő norvég bizottság már jó ideje nem a népek közötti béke érdekében tanúsított bátorságot, hanem az amerikai imperializmus szolgálatában kifejtett propaganda-hasznosságot jutalmazza. A díjazottak listája csupán a hódító háborúkhoz és a sunyi politikai számításokhoz szükséges alibik felsorolása. Ennek szellemében az idén egy kínai ,,másként gondolkodót" választottak, hogy ezzel is igazolják Kína geopolitikai bekerítését.

Kína felemelkedésére Washington a bekerítés (containment) hagyományos politikájával és katonai potenciáljának fenyegető megerősítésével válaszol, Peking viszont nem hagyja magát egykönnyen megfélemlíteni és ,,bekeríteni". Ez végső soron a szemben álló katonai szövetségek polarizálódását eredményezheti Ázsiában, és egy széles körű fegyveres konfliktus, sőt akár egy atomháború valós és növekvő kockázatával jár. Kétségtelen, hogy a Kína elleni háborús ideológia régi gyarmatosító reflexeken alapul, amelyek igazolják, sőt tömjénezik a Nyugat katonai agresszióit és háborúit - a korszellemhez igazodva most éppen a ,,demokrácia" és az ,,emberi jogok" nevében. Ha a Kína elleni kereskedelmi háború fenyegetésére gondolunk, amelyet az amerikai kongresszus legutóbb nyíltan és ünnepélyesen felvetett, akkor a Liu Hsziao-pónak adott Nobel-békedíj időzítése nem is lehetett volna tökéletesebb.

A bebörtönzött kínai ellenzéki szentté avatása után az amerikai elnök rögtön megszólalt, és Liu Hsziao-po azonnali szabadon bocsátását követelte. Addig is az amerikaiak vajon miért nem engedik szabadon az ítélet nélkül Guantánamóra internált foglyokat, vagy miért nem gyakorolnak nyomást az Izrael által bebörtönzött (néha éppen csak serdült korú) palesztinok szabadon bocsátása érdekében?

Obama esetében egyébként egy másik, eléggé sajátos jellegzetességekkel bíró Nobel-békedíjassal van dolgunk. Amikor ugyanis tavaly megkapta a kitüntetést, kijelentette, hogy szándékában áll megerősíteni az amerikai és szövetséges katonai jelenlétet Afganisztánban, és fokozni a hadműveleteket - nyílván a béke érdekében. Ígéretét maradéktalanul be is tartotta. Még a gyászos emlékű Bush-korszakban sem voltak ennyire pusztítóak a NATO-halálbrigádok, mint manapság, az égből likvidálva a ,,terroristákat", a ,,potenciális terroristákat" és a ,,terrorista-gyanús elemeket" egyaránt. Ráadásul ezek a halálbrigádokként működő helikopterek és robotrepülők már Pakisztánban is rendszeresen pusztítanak, fütyülve a ,,kollaterális" áldozatokra. Obama azonban nem hagyja magát befolyásolni, elvégre nem akárki lehet Nobel-békedíjas!

Egy az utóbbi napokban kiszivárgott vérfagyasztó hír szerint az afganisztáni ,,demokrácia-exportban" ügyködő amerikai haderő egyes katonái pusztán szórakozásból öldösik a fegyvertelen civileket, áldozataik különböző testrészeit pedig vadásztrófeaként őrzik. (Ez a betegesen perverz szokás, úgy tűnik, régi hagyomány a jenki fegyveres erők soraiban, elég csak az ún. indián háborúk során begyűjtött indián skalpokra utalni, nem is beszélve a második világháborúban a csendes-óceáni hadszíntéren elesett japán katonák levágott és viszkiben pácolt koponyáiról, amelyeket azután a hős veteránok befőttesüvegekben hazavittek Amerikába, hogy hadizsákmányként megörvendeztessék velük a szeretteiket.) Az amerikai hatóságok siettek azonnal blokkolni további részletek és különösen fényképek nyilvánosságra kerülését, nehogy a hírtől sokkolt nemzetközi közvélemény nyomást gyakoroljon a háború befejezése végett. Hogy zavartalanul tovább folytathassa háborúját, a tavalyi Nobel-békedíjas inkább csapást mért a sajtószabadságra is.

Jellemző egyébként, hogy a XX. században éppen az USA volt az az ország, amelynek a legtöbb államférfiját találták Nobel-békedíjra méltónak, így Theodor Rooseveltet, a ,,csak a halott indián jó indián" axióma megfogalmazóját, Henry Kissingert, a vietnami háború és a chilei államcsíny főkolomposát, Jimmy Cartert, aki meghirdette a moszkvai olimpia bojkottját, miután a Szovjetunió háborút indított az afganisztáni muszlim szabadságharcosok ellen, és Barack Obamát, aki az időközben terroristákká átminősített muszlim szabadságharcosok ellen bevetett nyugati szoldateszkát mozgatja Afganisztánban.

Akkor most lássuk, hogy az oslói grémium hogyan pozícionálja magát Kínával szemben, amely az emberiség csaknem egynegyedét képviseli, az utóbbi harminc évben egyetlen háborúban sem vett részt, viszont példátlan gazdasági fejlődést produkálva állampolgárainak százmillióit szabadította meg a nyomortól és az éhezéstől. Nos hát, az oslói ítészek csupán három disszidenst találtak alkalmasnak az elismerésre ebből az országból. 1989-ben a békedíjat a XIV. dalai lámának juttatták, aki már három évtizeddel korábban elhagyta Kínát. 2000-ben az irodalmi Nobel-díjat Kao Hszing-csiennek adományozták, aki azóta már francia állampolgár. Ez évben pedig egy másik disszidens érdemelte ki tőlük az elismerést, aki miután az USA-ban élt és a Columbia Egyetemen oktatott, sietve hazatért, hogy részt vehessen a Tienanmen téri zavargásban.

Így tehát a Nobel-díj bizottság tagjai szerint a béke ügyét egy olyan ország (az USA) képviseli leghitelesebben, amely gyakran isteni küldetésének hiszi a világ megregulázását, és amely katonai támaszpontokat létesített világszerte. Kína esetében viszont, amelynek egyetlen katonai bázisa sincs külföldön, és amely a nyugati imperializmus által rákényszerített megaláztatás és nyomor évszázada után most kezdi visszanyerni egykori nagyságát, a béke (és a kultúra) ügyének képviseletét három disszidensre osztották ki, akiknek már nem sok közük van a kínai néphez. Nyilvánvaló, hogy az oslói döntést a régi kolonialista és imperialista arrogancia szülte.
Kínában az 55 éves Liu Hsziao-po emberi jogi aktivistát 2009. december 23-án 11 év börtönre ítélték ,,államellenes felforgatás" miatt. Kiszabadítására nemzetközi kampány bontakozott ki, amely a Nobel-békedíjat eredményezte számára. Az USA-ban a 70 éves, rákbeteg Lynne Stewart polgárjogi aktivista ügyvédnőt 2010. július 10-én 10 év börtönre ítélték ,,terrorizmus támogatása" miatt (mert a vak egyiptomi prédikátor, Omar Abdel-Rahman védőjeként a nyilvánosságnak szánt sajtóüzenetet juttatott ki tőle az amerikai börtönből, ahol terrorcselekmények felbujtójaként tartják fogva). Érte a kisujját sem mozdította meg a nemzetközi közösség, a Nobel-békedíj jelöltjeként pedig szóba sem került.

MD 2010. X. 26.

http://ellenkultura.info/nobel-dij-a-bekeert-vagy-a-haboruert.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üres zászlótartók a házakon o
  2010-10-27 23:31:44, szerda
 
  Sebeők János:

Üres zászlótartók a házakon október 23-án
2010. október 27. 10:08

Ahogy a húsvét és a karácsony rögzült mély igazságaihoz képest halloweent, avagy a Valentin-napot is új és idegen ünnepnek tekintik sokan, ugyanígy tekintik egyesek idegennek és jövevénynek a naptárban október 23-át. Az, hogy legmagyarabb és időben legaktuálisabb ünnepünk egyesek számára politikai Valentin-napként hat, figyelmeztető jel. Észre kell vennünk.

Magyar Nemzet, 2010. október 27.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Medúza
  2010-10-27 23:27:20, szerda
 
  Medúza
2010. október 27. - 22:18

Szeretem a medúzákat. Mert ártatlanok. Nem jártak párttaggyűlésre, s azt sem tudják, mi az, hogy mentelmi jog. Jobb híján lebegnek, s nem eszmélkednek a tizenöt évre titkosított jövőről. Szeretem a medúzákat, sosem féltem tőlük. Bár régen úszkáltam közöttük békés semmittevésben, mindenféle híreszteléssel szemben, engem sosem bántottak. Talán, mert nem akartam uralkodni felettük. Azt mondják, akik szeretik a háborgást, a hisztérikus gyűlölködést, csípésük halálos is lehet. A bőr alá jutó toxin elvégzi a küldetését.

Olyan medúzákról álmodom, akik büntetnek helyettünk is, akik lebegve is felismerik a titkos jövő agitátorait, technokrata csibészeit, zsákmányszerző minisztereit, kalmár hivatalnokait. Akik a törvényesség lassan őrlő malmai helyett kivonják a forgalomból a hatalom méltatlan szolgáit, ha harminc év ügynöki múlt után is, decemberben a délszaki szigeteken érlelik ifjúságuk utolsó hólepte korszakát.

Nekünk csak a medúzák ösztöne marad, mert gellert kapott eszméink, tétova tisztességünk, csak a jog törvényességére vár reménytelen, s fél az erkölcs büntető apostolaitól, felhevült szívű prófétáitól. Akik néven nevezik a bujkáló lehallgatókat, a hazaáruló víz-és földkufárokat, a falu- és családrombolókat, a túlélés óvatos szélhámosait.

Világ medúzái egyesüljetek!
Végezzétek el helyettünk, amit nekünk kellett volna.
A meg nem történt számadást.

bál-na

http://szebbjovo.hu/node/5242
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ein Volk, ein Reich, ein Orbán
  2010-10-27 19:22:47, szerda
 
  Ein Volk, ein Reich, ein Orbán!
2010.07.03. 10:19





A demokrácia és a diktatúra között az a különbség, hogy előbbiben felírhatod a falakra: ,,Szabadság", utóbbiban fel KELL írnod. Gondolom, egyetlen épelméjű embernek sem kell magyarázni, hogy mi az a ,,leheletnyi" differencia aközött, hogy Magyarországon büntetlenül kirakhatom Kim Dzsongil portréját az éjjeliszekrényemre, vagy, hogy Észak-Koreában a lakásban kötelezően elhelyezendő fotó meglétét hatóság ellenőrzi.



Ezen apró megállapítás jegyében tessék értékelni pártunk és kormányunk rendeletét:



1. A Kormány - a Nemzeti Együttműködésről szóló 1/2010. (VI. 16.) OGY politikai nyilatkozat (a továbbiakban:
Nyilatkozat) jelentőségére és az Alkotmány 35. § (2) bekezdésére figyelemmel - a következő határozatot hozza.



a) A központi államigazgatási szervek és területi, helyi szervei, valamint a Kormány általános hatáskörű területi
államigazgatási szerve, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezetei és a katonai igazgatás területi szervei
(a továbbiakban együtt: szerv) által feladatuk ellátása során használt középületekben - a melléklet szerinti
formában - a Magyar Közlönyben közzétett szöveggel, a szerv vezetője által meghatározott méltó és a középület
sajátosságainak megfelelő jól látható helyen ki kell helyezni a Nyilatkozatot.



b) A Kormány - tiszteletben tartva az államhatalmi ágak elválasztásának alkotmányos elvét - felkéri a köztársasági
elnököt, az Országgyűlés elnökét, az Alkotmánybíróság elnökét, a Legfelsőbb Bíróság elnökét, az országgyűlési
biztosokat, az Állami Számvevőszék elnökét, a Magyar Nemzeti Bank elnökét, a helyi és kisebbségi
önkormányzatok választott testületeinek vezetőit, a bíróságok elnökeit és az ügyészségek vezetőit, hogy
az általuk feladatuk ellátása során használt középületekben gondoskodjanak a Nyilatkozat megfelelő
kihelyezéséről.


2. Ez a határozat a közzétételét követő napon lép hatályba.



Orbán Viktor s. k.,


miniszterelnök


A Nyilatkozat leírása



1. A színes formátumban, méltó minőségben nyomtatott, nyomdai kivitelezésű Nyilatkozatot legalább 50×70 cm
méretű, álló téglalap alakú keretbe kell foglalni.



2. A Nyilatkozat hozzáférhetőségéről a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium gondoskodik. A Nyilatkozat 2010.
július 1-jétől a megfelelő minőségű nyomtatáshoz alkalmas formátumban letölthető a ttp://kim.gov.hu/nyilatkozat
honlapról.





3. A tábla megfelelő állapotáról és szükség szerinti cseréjéről intézkedni kell.



De még mielőtt összehányná magát a kedves olvasó, nézzük meg mit rejt ez "Nyilatkozat":





,,Legyen béke, szabadság és egyetértés."



A XXI. század első évtizedének végén, negyvenhat év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét.



A magyar nemzet önrendelkezésért vívott küzdelme 1956-ban egy dicsőséges, de végül vérbe fojtott forradalommal kezdődött. A küzdelem a rendszerváltás politikai paktumaival folytatódott, és végül szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott.
A magyar nemzet 2010 tavaszán újra összegyűjtötte életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez. Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy ezt az alkotmányos keretek között megvívott forradalmat elismeri és tiszteletben tartja.
Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy az áprilisi választásokon új társadalmi szerződés született, amellyel a magyarok egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításáról döntöttek. A magyar nemzet e történelmi tettével arra kötelezte a megalakuló Országgyűlést és a felálló új kormányt, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül irányítsák azt a munkát, amellyel Magyarország fel fogja építeni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.



Mi, a Magyar Országgyűlés képviselői kinyilvánítjuk, hogy a demokratikus népakarat alapján létrejött új politikai és gazdasági rendszert azokra a pillérekre emeljük, amelyek nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz, az emberhez méltó élethez és összekötik a sokszínű magyar nemzet tagjait. Munka, otthon, család, egészség és rend lesznek közös jövőnk tartóoszlopai.



A Nemzeti Együttműködés Rendszere minden magyar számára nyitott, egyaránt részesei a határon innen és túl élő magyarok. Lehetőség mindenki számára és elvárás mindenki felé, aki Magyarországon él, dolgozik és vállalkozik. Szilárd meggyőződésünk, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében megtestesülő összefogással képesek leszünk megváltoztatni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni hazánkat. Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar embert, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre jogosít, és hosszú évtizedek után megadja a lehetőséget, hogy a magyarok végre megvalósíthassák saját céljaikat. Erre tesszük fel életünk most következő éveit.



Dr. Schmitt Pál s. k.,


az Országgyűlés elnöke



Hegedűs Lorántné s. k.,
az Országgyűlés jegyzője



Dr. Tarnai Richárd s. k.,
az Országgyűlés jegyzője



Gyönyörű, nem? Adolf, Sztálin, Mao és Rákosi elvtárs most valószínűleg mosolyogva fordulnak egyet sírjukban. Oh, jeeeee... Tehát szögezzem ki a falakra Orbánék választási győzelmét hirdető kiáltványát?! Remek bazmeg, de ugye nem baj, ha én előreszaladok a seggnyalás ösvényén, és kövérlacis feszületet akasztok a nyakamba?



Egyelőre hezitálok, hogy az egyszerre bennem feszülő síró-, vagy röhögő görcsnek engedjek-e utat, de addig amíg ezt eldöntöm, mazsolázzuk végig az iromány tárgyi tévedéseit, csúsztatásait:






A XXI. század első évtizedének végén, negyvenhat év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét.



- Az ,,önrendelkezésünket" vissza tetszettünk szerezni a rendszerváltáskor. Ha emlékeim nem csalnak, - egyebek között - ezt néhány szabad választás, és egy EU-csatlakozás is bizonyítja. Persze, az már más kérdés, hogy ezzel a joggal/lehetőséggel hogyan éltünk, vagy hogyan nem. De ha olykor rosszul is használtuk, az csakis annak a politikai elitnek köszönhetjük amelynek Önök is szerves részesei.
- Az ,,átmenet két zavaros évtizedéhez" meg csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy kegyedék ezt a húsz évet végigasszisztálták parlamenti pártként, sőt négy évig tán' még kormányozták is ezt a süllyedő hajót. De hogy nem menjünk a múltban nagyon vissza, megemlíteném, hogy Önök olyannyira tevőleges részesei voltak Magyarország bukásának, hogy - a legsötétebbként emlegetett elmúlt nyolc év utolsó négyében - az Önkormányzatok döntő többségét a Fidesz irányította, irányítja. Ezen tények ismeretében pedig a minden felelősséget elkenő, ,,és akkor most legyen tabula rasa" - erkölcsi megtisztulni vágyás az Önök részéről több mint pofátlanság. Főleg úgy, hogy pártjuk tagjai, valamint a Fidesz-közeli elit egy jelentős része komoly pártállami múlttal rendelkezik. Szarháziak.

A küzdelem a rendszerváltás politikai paktumaival folytatódott, és végül szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott.




- Ez az ország a húsz éve halogatott reformok hiányát nyögi. 1998-2002 bőven lett volna lehetőségük elindítani országunkat egy olyan pályán, amelynek nem szakadék a végállomása. Úgy gondolom, hogy egy összedőlt ház felett sem annak a melósnak nincs joga felelősökre mutogatni aki részegen pakolta a téglát habarcs nélkül, sem annak, aki a munkaidejében - meló helyett - a haverokkal ultizott. Továbbá az ország romlása nem csak utólag volt látható, hanem már folyamatában is (az utóbbi nyolc évről beszélek). Az Önök felelőssége itt is megállapítható, hiszen ezen felismeréseket voltak kedvesek elfelejteni a pórnép tudomására hozni, valamint az MSZP gazdasági ámokfutásának megakadályozásért sem a jogi/alkotmányos-, sem a tömegbázisukból eredő lehetőségekkel nem éltek. Magyarán: ölbe tett kézzel végignézték, hogy romba döntik a komcsik a gazdaságot. Bassza meg a Fidesz!


A magyar nemzet 2010 tavaszán újra összegyűjtötte életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez. Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy ezt az alkotmányos keretek között megvívott forradalmat elismeri és tiszteletben tartja.



- Definíciós zavar van az éterben. A forradalom ugyanis ,,gyorsan jövő, megrázó társadalmi jelenség, amely teljesen átalakítja a társadalmi és politikai intézményrendszert." Ebből következik, hogy alkotmányos keretek között nincs forradalom. Hiszen a ,,revolúcijá" éppen annak megdöntéséről szól. Fideszes bácsik keverik a forradalom fogalmát a demokratikus választások eredményével. Persze nem azért mert hülyék, hanem mert ez a parasztetetős retorika része.
- Azon honatyák ,,elismerik és tiszteletben tartják" azt a ,,forradalmat" melynek eredményeképpen letehetik a seggüket a bőrszékekbe? Elfogadják a népakaratot, amely hatalomra juttatta őket? Höhö, még jó...


Szilárd meggyőződésünk, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében megtestesülő összefogással képesek leszünk megváltoztatni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni hazánkat. Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar embert, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre jogosít, és hosszú évtizedek után megadja a lehetőséget, hogy a magyarok végre megvalósíthassák saját céljaikat.




- Tudod Viktor, én egy önző kis germó vagyok, és nagy ívben teszek minden plakátokra nyomtatott összefogásra. Abban hiszek, hogy a kis mikrokörnyezetemben maximálist nyújtok és a lehetőségeim keretein belül mindent megteszek a magam és környezetem jobbá tételéért. Szilárd meggyőződésem, hogy ha mindenki így tenne, - mondjuk Te is, és a párttársaid - kerek lenne a világunk/országunk és semmi létalapja nem lenne az ilyen demagógfos ,,kommünikéknek". A céljaimról meg csak annyit, szeretnék olyan világban élni, ahol nem kell központilag deklarált életérzést magamévá tennem, és ahol nem teszik kötelezővé a pártkiáltványok olvasását, mert ebből bőven elég volt a komcsik 50 éves uralma. De a jelek szerint neked nem, és óriási lépésekkel haladsz egy éppen olyan rendszer felé, amelynek eltörlését tűzted ki zászlódra. Egyébként meg roppant örülök, hogy most amikor oltani kéne a tüzet, nektek még mindig van időtök a megalomániátok aprólékos kiélésére.






Ein Volk, ein Reich, ein Orbán!





http://pilu.blog.hu/2010/07/03/ein_volk_ein_reich_ein_orban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izland-Izland!
  2010-10-27 19:02:34, szerda
 
  Izland-Izland!
2010.09.12. 21:35 :: Pilu


Szívem mélyén mindig is erősen szimpatizáltam Izlanddal. Gyakorlati okát nem tudom megfejteni, de nyilván a ,,legkisebb királyfi" iránt táplált rokonszenv pszichológiai tényállásról van szó. Kevesen vannak, földrajzi értelemben a periférián vergődnek, innen túl nyugatra, onnan túl keletre, de mindenképpen eléggé északra ahhoz, hogy rövidnadrághoz szokott ember hidegfutkosva gondoljon rá. Szóval, ez a másfél Debrecennyi lakossal bíró állam világunk szeretetreméltó Jancsikája. A hírekben nem nagyon hallani róluk, azon ritka eseteket kivéve, mikor - a megfelelő széljárás esetén - ,,bekapcsolnak" egy vulkánt, hogy hülyére röhöghessék magukat amint a nagy büdös fejlett Európa légiközlekedése percek alatt kényszerül aszfaltra, miközben közel s távol egyetlen reptér fogad és indít, ami persze éppen az övék. Ezt megelőzően tán' csak a 2008-as pénzügyi válság kapcsán láthattuk az ország nevét címlapokon, de gondolom, ennek ők annyira nem örültek (meg mi sem). Összességében bár régóta szívünk csücske ez a kis szigetország, de soha nem gondoltuk, hogy egyszer követendő példaként tekinthetünk rá. Egészen a mai napig, ugye, mikor is napvilágot látott az alábbi hír:


Bíróság elé kerülhet az izlandi bankrendszer 2008-as összeomlása miatt az akkori kormányfő, Geir Haarde, és kabinetjének három tagja: Ingibjorg Solrun Gisladóttir és Árni Mathiesen volt külügy-, illetve pénzügyminiszter, továbbá Bjorgvin Sigurdsson kereskedelmi miniszter.
Az izlandi egykamarás parlament (althingi) különbizottsága döntött úgy szombaton, hogy ajánlani fogja a törvényhozásnak a 2009-es választásokon menesztett kormány több tagjának felelősségre vonását, a pénzügyi válsággal kapcsolatos "vétkes gondatlanság" miatt, amit a testület által nyilvánosságra hozott 274 oldalas jelentéssel támasztottak alá.
Az izlandi parlamenti bizottság kilenc tagja közül öt támogatta a volt kormánytagok felelősségre vonását...


Jessz, jessz, jessz. Mérföldkő lenne az a lépés a nyugati demokráciák történetében, hiszen a politikusok következmények nélküli tevékenykedésének korszakát lezárhatnánk végre, és átléphetnénk a felelős, kontrollált politizálás világába. A tönkretett országok romjairól végre nem villáikba vonulnának vissza a politika jöttment karrierista ámokfutói, hanem a börtön rácsai mögé, egyszer s mindenkorra jogi-, és morális precedenst teremthetne Izland a Nyugat és a világ számára.

És akkor jöjjünk mi! Mondjam vagy mutassam? Kell-e magyarázni, hogy a fenti hírt olvasván mi futott át az agyamon?

Ha már úgy hozta az élet, hogy van nekünk egy "egyszemélyes alkotmányozó nemzetgyűlésünk", - amit/akit nevezetesen Orbán Viktornak hívnak - ha már élet-halál ura lett országunkban a Fidesz, egyszóval minden lehetőség adott arra, hogy alapot teremtsünk a politikusok - jogi- felelősségre vonhatóságának, kövessük Izland példáját!
És ha visszamenőleg már nem is lehet oda juttatni az előző két (három) MSZP kormány illetékes vezérmajmait ahová valók, soha a büdös életben ne állhasson fel az asztalától pénzügy/gazdasági miniszter székéből úgy, hogy regnálása alatt megháromszorozódik az államadósság, majd egy ,,bocs" kíséretében hazasétál, miközben évtizedekre tett tönkre egy országot.

Izland-Izland! Gyurcsány Fee-renc, lee-gyen fee-gyenc!


http://pilu.blog.hu/2010/09/12/izland_izland
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Perge Ottó: Gátlástalanság vag
  2010-10-27 18:49:47, szerda
 
  2010-10-27. 10:45
Perge Ottó: Gátlástalanság vagy forradalom?

Igazán nem szeretnék a Fidesz fogadatlan prókátorának szerepében tetszelegni, de mi különösebb jelentősége van annak, ha Török Gábor politológus, vagy bárki más ,,kiborul a Fidesz gátlástalanságán"? A Fidesz ugyanis ezúttal - az Alkotmánybíróság jogainak szűkítésére irányuló kezdeményezésével - következetes volt önmagához: végtére is miféle forradalom az, ha egy pillanatra sem lépik át a ,,régi rendszer" jogi kereteit?

A radikális jobboldal eddig joggal eddig joggal gúnyolódott a Fidesz meghirdetett ,,kétharmados forradalmán", melynek a jeleivel nemigen lehetett találkozni sem a politikai életben, sem a hétköznapokban. A forradalom ugyanis azt jelenti, hogy lerombolják a régi rendszert - annak idejétmúlt, hamis, a régi uralkodó elit érdekeit védő jogi szabályozásaival együtt - és helyette egy újabb, igazságosabb rendszert teremtenek.

Azon lehet vitatkozni, hogy pontosan miféle célokat követ, és milyen érdekeket is szolgál valójában a Fidesz, én a magam részéről legutóbbi írásomban (A hang Jákobé, de kié a kéz?) igyekeztem boncolgatni a ,,Fidesz-rejtély" kérdését, és óvatos optimizmusomnak adtam hangot. Tudom, sokan vannak a radikális jobboldalon, akik hamisnak tartják a Fidesz minden lépését, és meg vannak győződve arról, hogy az egész narancsos társaság a nemzetközi cionista bankároligarchia irányítása alatt áll. Erről a roppant fontos kérdésről értelmes vita bontakozhatna ki. De vajon a Gyurcsány-rezsim illegitim jellegét hangoztató, sőt, az elmúlt húsz év úgynevezett demokráciáját hazug, idegen érdekek szolgálatában álló rendszernek tartó radikálisok miért kezdenek fanyalogni éppen most, amikor talán végre megkezdődik ennek a teljesen tarthatatlanná váló rezsimnek a lebontása? Hát miért kellene védeni azt az Alkotmánybíróságot, amely több alkalommal is elgáncsolta a kommunista bűnösök felelősségre vonásának tervét, és számos, a magyar nép érdekeit súlyosan sértő döntést hozott?

Hagyjuk ezt a jogállami dumát, mert a ,,jogállam" nevében elképesztő bűncselekményeket követtek el Magyarországon az elmúlt húsz évben. A Jobbik ne akadékoskodjon, és ne beszéljen ,,eleganciáról", miután a ,,jogállamra" hivatkozva teljes nyomorba és szegénységbe taszították a magyar népet, és függetlenségétől is megfosztották. Tudom, persze, a Fidesz némiképpen ,,gyanús", hiszen maga is ennek a velejéig korrupt rendszernek a szülöttje és haszonélvezője. De nem fordult-e elő a történelemben, hogy a régi elit bizonyos részei egy forradalmi mozgalom élére álltak? Fidesz megtette az első forradalmi lépést, amelyet a Jobbiknak kitörő örömmel kellene üdvözölnie! És adná az Isten, hogy a Fidesz ne álljon meg félúton - mint ahogy szokása -, és további bátor, forradalmi döntések szülessenek, a ,,harmadik magyar köztársaság" pedig - korrupt politikusaival, bűnöző ,,gazdasági elitjével", hazug, idegen érdekek szolgálatában álló ,,jogállamiságával" és hamis ,,demokráciájával" egyetemben - kerüljön végre oda, ahová való: a történelem szemétdombjára.

Perge Ottó

http://kuruc.info/r/7/68501/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Afganisztán a célkeresztben &#
  2010-10-27 18:33:41, szerda
 
  Afganisztán a célkeresztben - társadalmi szembesülés a kormánnyal?

MSZF SZK | szerda, 2010. október 27.
Budapest, 2010. október 27. szerda

A Honvédelmi Minisztérium kitért a társadalmi párbeszéd elől, melyet a Magyar Szociális Fórum (MSZF) kezdeményezett arról, hogy ne küldjenek magyar harcoló alegységet Afganisztánba - tudatta szerdán az MSZF.
Simicskó István, a HM parlamenti államtitkára a honvédelmi tárca felelősének megbízásából levélben tájékoztatta Simó Endrét, az MSZF szervezőjét arról, hogy ,,fontosnak tartják a társadalom véleményét", de minden további döntést csak az után hoznak, amikor majd megvizsgálták ,,az afganisztáni magyar katonai szerepvállalás minőségét".
Az MSZF szeptember 23-án azzal a megkereséssel fordult Hende Csaba honvédelmi miniszterhez és Martonyi János külügyminiszterhez, hogy tárgyalhasson velük, mielőtt a kormány döntene 200 fős harcoló alegység kiküldéséről a közép-ázsiai országba. Az MSZF szerette volna személyesen átadni a tárcák felelőseinek meghívóját arra a Kerekasztal-tanácskozásra, amelyet november 5-én rendez az afganisztáni magyar katonai jelenlétről, de egyik tárca részéről sem tapasztalt készséget a párbeszédre, megkeresésükre a Külügyminisztérium még csak nem is válaszolt.
Az MSZF szervezte november 5-i Kerekasztalnál demokratikus, nyílt vita keretében kívánja szembesíteni a társadalmi véleményt azokéval, akik egyetértenek az afganisztáni magyar katonai jelenlét fokozásával. A tanácskozásra olyan civil szervezeteket, szakszervezeteket, politikai szervezeteket és szakértőket várnak, akiknek érveken alapuló komoly véleményük van az afganisztáni magyar katonai jelenlét ellen, illetve mellette.
Simó Endre tudatta, hogy a Kerekasztal-tanácskozásra meghívták Martonyi János külügy-, és Hende Csaba honvédelmi minisztert is, s ha egyik tárca sem tenne eleget a meghívásuknak, akkor üresen fogják hagyni széküket a Kerekasztalnál.+++

A Kerekasztalnál az alábbi címen történő előzetes regisztrációval lehet részt venni:
szocialisforum kukac gmail.com

Kiadta: MSZF SZK

http://hungary.indymedia.org/node/17728

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Korábbi szocialista alpolgárme
  2010-10-27 18:28:25, szerda
 
  Korábbi szocialista alpolgármesterére bízott két fővárosi céget Tarlós


2010. október 27., szerda, 16:31

Egy volt szocialista politikust nevezett ki Tarlós István a Fővárosi Közterület-felügyelet és az újonnan megalapított fővárosi biztonsági cég élére. Pető György a rendszerváltás előtt kémelhárítóként dolgozott a III/II-es csoportnál, most a BRFK-tól igazol át a fővárosi cégekhez.



Pető Györgyöt nevezte ki Tarlós István a szerdai közgyűlésen a Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatójának, és őt bízta meg az újonnan megalakított Budapesti Biztonsági Iroda Nonprofit Kft. vezetésével is. Ez a cég felügyeli és koordinálja a jövőben a fővárosi cégek vagyonvédelmét.

Petőt még óbudai polgármester korából ismeri Tarlós, 2002 és 2006 között Pető MSZP-s alpolgármesterként dolgozott mellette. Pető a következő ciklusban is képviselő volt Óbudán, az MSZP-frakciót vezette, amíg 2008 elején kilenc párttársával együtt ki nem lépett a frakcióból. A kilépőket az MSZDP vette a szárnyai alá, de 2009 októberében ezt a pártot is otthagyták, és függetlenként folytatták a munkát a kerületben.

A HVG márciusban arról írt, hogy Pető a BRFK munkatársa lett, a gazdaságvédelmi osztályon dolgozik, ahol egyebek mellett a BKV-ügyön is dolgoznak. A BRFK a lap kérdésére csak annyit közölt, hogy "Pető György úr köztisztviselő, jelenleg a BRFK munkavállalója." A lap azt írta, az MSZP-n belül Pető Hagyó Miklós ellenlábasa volt, Tarlós Istvánnal viszont jó munkakapcsolatot ápolt a III. kerületben.

Pető nem idén került először kapcsolatba a rendőrséggel. Önéletrajzában korábban nyíltan vállalta, hogy 1979 és 1983 között a III/II. amerikai osztályán nyílt állományú kémelhárító tisztként szolgált. "Soha nem titkoltam, hogy a III/II. csoportfőnökség nyílt állományú tisztjeként szolgáltam, beosztásomat tekintve rendőrtisztként. De soha nem voltam ügynök a szónak abban az értelmében, amely ehhez a szóhoz a rendszerváltás után kapcsolódott" - írta nyílt levélben, amikor a választások előtt felmerült, hogy állambiztonsági múltja miatt az SZDSZ nem fogja támogatni.

2005-ben a Fidesz óbudai szervezete is megkérdezte a múltjáról, akkor is nyílt levélben válaszolt, és azt írta, hogy a kémelhárításon kívül a BM egyik KISZ-titkára és a KISZ KB osztályvezetője volt az előző rendszerben.







A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:

http://origo.hu/itthon/20101027-peto-gyorgy-lett-a-kozeteruletfelugyelet-es-budap est-biztonsagi-cegenek-a.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Demonstráltak a vámosok
  2010-10-27 18:21:08, szerda
 
  Demonstráltak a vámosok

Elmaradt juttatásaik és a jövő évi bértábla módosítása miatt tartott fáklyás tiltakozást a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt. A szervezők becslése szerint mintegy 250-en vettek részt a demonstráción.

FN.hu, MTI2010. október 26. 20:27

Holecz Gábor, a szakszervezet elnöke elmondta: 2010-ben több, a korábbi bérmegállapodásban szereplő kifizetés is elmaradt, így a mozgóbérek és a felderítési jutalmak is. A törvényben lefektetett jövedelmek felfüggesztése "nagy mértékű jövedelemcsökkenést" eredményez az idei évre.





Emlékeztetett, hogy az első negyedévben még igen, a második negyedévtől azonban már nem kapták meg a Vám- és Pénzügyőrség dolgozói a negyedévi előirányzott bevétel teljesítéséért járó - mintegy félhavi munkabért kitevő - mozgóbért.

A demonstráción tiltakozásukat fejezték ki amiatt is, hogy a jövő évre vonatkozó bértábla módosításában nem vehettek részt, az új bértábláról a parlament honalapján értesültek.

A szakszervezeti elnök szerint az új bértábla az állományon belül egyenlőtlenségekhez vezet, illetve hátrányosan érinti a köztisztviselői állományt. Emlékeztetett arra, hogy több érdekképviseleti szervezet kérése ellenére sem hívták össze az ágazati egyeztető tanácsot.

A demonstráción felolvasták a VPFSZ kilenc pontból álló petícióját, amelyben az ágazati érdekegyeztetés helyreállítása, valamint az arányos bérezés megteremtése mellett követelik munkahelyeik megőrzését és a munkájuk megfelelő anyagi és erkölcsi elismerését.

Holecz Gábor szerint kéréseiket a kormánynak mindenképpen meg kell hallania. "Ha van nemzeti együttműködés, akkor úgy gondolom, hogy ez beletartozik" - fogalmazott.

Kérdésre válaszolva a szakszervezeti elnök elmondta, hogy, amennyiben a mostani demonstrációval nem érik el céljaikat, úgy ,,elképzelhető", hogy lesznek további tiltakozó megmozdulások.

http://www.fn.hu/belfold/20101026/demonstraltak_vamosok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 546 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.