Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
T a n u l s á g o s !
  2010-10-05 21:21:29, kedd
 
 
Egy egyetemi professzor azt állította, hogy soha nem buktatott meg senkit, de egyszer megbuktatott egy egész csoportot.

Az az osztály azt állította, hogy a szocializmus műkődőképes és soha senki nem kéne sem gazdag, sem szegény legyen, mindenkinek EGYENLŐNEK kellene lennie!

A professzor azt mondta nekik: ,,OK, akkor ezen a csoporton végzünk egy kísérletet a szocializmussal kapcsolatban. Mindenkinek a jegye átlagolva lesz, mindenki ugyanazt a jegyet fogja kapni, így végül senki nem fog megbukni és senkinek sem lesz A (kiváló) jegye."

Az első teszt (vizsga) után, a kapott jegyek átlagolva lettek és mindenki B-t kapott.

Azon diákok akik keményen tanultak nagyon mérgesek voltak, akik keveset tanultak azok örültek.

Ahogy közeledett a második teszt, azon diákok akik keveset tanultak korábban, most még kevesebbet tanultak. Akik korábban keményen tanultak, azt mondták, hogy most ők is szeretnének alamizsnát, így kevesebbet tanultak.

A második teszt eredményeként mindenki D-t kapott.

Így már senki sem volt boldog.

A harmadik teszt végén a jegyek átlaga F (megbukott) lett.

A jegyek nem emelkedtek, mert a diákok elkezdtek veszekedni, vádolni és utálni egymást és senki nem akart a másik javáért tanulni.

A diákok nagy meglepetésére mindenki elbukott.

A professzor azt mondta nekik: a szocializmus legvégül így is - úgy is elbukott volna. Amikor a jutalom nagy, az erőfeszítés a siker érdekében úgyszintén nagy. De amikor az állam már nem biztosítja azt a jutalmazást, senki sem próbál meg sikeres lenni.

Ennél egyszerűbb magyarázat nem is lehetett volna.

Íme egy idézet ami összegzi az egészet:

,,Nem lehet törvényesíteni, hogy a szegény szabad legyen és a gazdag ne legyen szabad. Azt amit megkap egy személy, anélkül, hogy megdolgozott volna érte, azt valaki másnak kell előállítania, aki, nem kapja meg azt amiért megdolgozott.

AZ ÁLLAM NEM TUD ADNI VALAKINEK,ANÉLKÜL,HOGY ELŐTTE NE VENNÉ EL VALAKI

MÁSTÓL !!!

Amikor a lakosság fele azt látja, hogy megteheti, hogy nem dolgozik, mert a lakosság másik felének gondja lesz rá és amikor az a fél amelyik dolgozott rájön, hogy nincs értelme dolgoznia, mert mások a haszonélvezői az ő munkájának, ez a végét jelenti bármelyik nemzetnek.

Nem tudod sokszorosítani a gazdagságot azáltal, hogy elosztod."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatvani: Mint vesében a kő
  2010-10-05 19:21:59, kedd
 
  Hatvani Dániel

Mint vesében a kő


Megmozdultál bennem, mint vesében a kő,
s azóta fájsz nekem.
Sorsom vallatom, bár korbácsütéseit
némán elszenvedem.

Salak ülepszik, a vér rubintosodik,
s mint babban csíra, dagad.
Kihajt-e újra az a lomb, az a virág
föld felett, bőr alatt?

Tudom, berobbant kráter a múlt,
hamu és tűzeső.
S fölötte máris a szakadt szivárvány
tiszai hídja tűnt elő.

Hallod, zúgnak újra a börzsönyi erdők,
halkan, szerelmesen.
Megmozdultál bennem, mint vesében a kő,
s azóta fájsz nekem.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Tíz, tíz, tiszta víz
  2010-10-05 18:19:20, kedd
 
 
Vasárnap lesz 2010.10.10, ami egy nagyon fontos dátum a felemelkedési hullámban, olyan energiák kerülnek lehorgonyozásra a Földön, amelyek elősegítik az Emberiség emelkedését. Ezen a napon, amennyiben időd és Tudatosságod engedi, érdemes mindenképpen egy fél órát annak szentelni, hogy kinyílsz és befogadsz. Itt nem kell elmével ,,tudni", hogy miről is van szó, engedjük meg a felsőbb tudatosságunknak és a Teremtőnek, hogy mindent úgy rendezzen, ahogyan lennie kell. Elmével sohasem érthetjük meg a Lényeget, és főleg nem a harmadik dimenzión túli üzeneteket. Ezt - ahogyan korábban említettem - csak a szívvel való gondolkodással, a Csönd befogadásával lehet megtenni, amikor kinyílunk és befogadjuk azt, ami Van.

Irányjelzőként szeretném elmesélni, hogy a csillagos Égbolt mit üzen ezen időszakra. Természetesen, mint mindig, itt is egy folyamat része lesz az egész, mint ahogyan az Univerzumban egymásból bomlik ki minden, és folyamatosan alakul át és semmi sem állandó. Így érkezünk meg péntek délután egy fontos útjelző táblához, a Merkúr és a Szaturnusz együttállásához. Ez mindenképpen egy olyan kapu, amelyen áthaladva ténylegesen egy magasabb szintre léphetünk.

Már csak azért is, mert a Merkúr maga a Beavatás bolygója, Merkúr más néven Hermész, az Istenek Hírnöke, aki az Emberi és az Égi világ között közvetít. A Beavatás pedig egy olyan ,,titok", amelyet bárki megfejthet, aki beérett arra a tudásra, amelyet keres - ekkor mintegy kinyílik előtte az a kapu, ami eddig zárva volt. A Szaturnusz pedig egy olyan szimbólum, amely mutatja, hogy ezen a szinten nincsen helye az önáltatásnak, az illúzióknak, mert a Szaturnusz a Tapasztalat Bölcsessége, azaz a Tudás Próbája: tudjuk-e a VALÓSÁGUNKBAN teljes mértékben alkalmazni azt, amiről azt hisszük, hogy tudjuk? Mert addig és addig kell tapasztalni, amíg nem megy 100%-osan. Éppen ezért azáltal, hogy ez a két bolygó együttáll, mutatja életünkben, hogy eljött az ideje annak, hogy valamit teljesen elsajátítottunk, valamit TÉNYLEGESEN a miénk lett, és ezzel a kinccsel továbbhaladhatunk.

Ez hozhat egyfajta próbát is az életünkbe, hogy megmutassuk valódi-e tudásunk, de a bolygók szimbólumai szerint valami Valódi lesz a miénk, ha kellő alázattal és áldozattal fordulunk az Élet felé!



- - -

Maga a 10:10:10 egyik fő üzenete a Női-Férfi energiák kiegyensúlyozása. Ezen a napon a Szaturnusz és a Merkúr is a Szűz csillagkép középső testtájánál, a női alak méhénél fog állni. Maga a Szűz is Szűz Mária Nagyboldogasszony szimbóluma. Ekkor jön el tehát a Valódi Női szakrális beavatás ideje, amikor a Női energiák egyensúlyba kerülnek a Földön. Ezért minden nőnemű olvasót arra tudok bátorítani, illetve hogy továbbítsa ezt az üzenetét minden nőnemű ismerősének, hogy ezen a napon, tehát vasárnap, október 10-én szenteljetek időt arra, hogy a saját nőiségetekkel foglalkozzatok.

Érdemes ekkor egy csendes időszakban befelé fordulni, és végigvenni, hogy belül a lelkedben milyen érzések vannak, ahol megbántottságot-gátlást-frusztrációt érzel a férfiak, a férfi társadalom, a kiszolgáltatottság, a gyengeség, az anyaság, a nőisség-szimbólumok vagy a saját tested iránt. Érdemes nagyon mélyre lemenni és MINDENT MEGBOCSÁTANI. Mindent.

Mindent, amit ebben és az előző életedben ellened követtek el a férfiak, vagy Te követtél és férfiként. Engedd el a fájdalmat és a megbocsátás szentséges fényével fürdesd át, a szíved-méhed szeretetével tudd befogadni a Fényt. Ekkor olyan blokkok szakadnak fel, amelyek eddig kötötték a Nőket. A Megbocsátást MAGUNK IRÁNT is gyakoroljuk, fedezd fel, hogy hol éltél vissza a nőiségeddel, hol engedted hogy kihasználják gyengeségedet és ezt BOCSÁSD MEG MAGADNAK!

Ennek a vasárnapi napnak az erejét kihasználva olyan szintű oldásokban lehet része a Női energiának, amely segít a felemelkedésben - mert most a Nőkön a világ szeme egy kicsit.

Férfi társaimnak csak azt tudom tanácsolni, hogy vasárnap minden erejükkel, szívből jövő szívükkel Támogassuk a Nőket, lássuk meg azt, hogy hol éltünk vissza férfi erőinkkel, és engedjük be a Gyengédséget - hiszen minden Férfiban ott szunnyad a Nő (Vénusz), és minden Nőben ott szunnyad a Férfi. Ha meglátjuk és kitisztítjuk a nők, a női erők ellen elkövetett tetteinket és gondolatainkat, akkor ezzel segíthetjük a felemelkedést.

A lényeg Férfitársaim a meglátásom szerint, hogy minden teremtő, férfias támogató, kilendítő, ösztönző, égbe törő erőnkkel a Nőket támogassuk.




Írta: Kiss Balázs Kunó
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 79 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7245 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1045
  • e Hét: 2932
  • e Hónap: 5291
  • e Év: 57557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.