Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Az étterem annyira zsúfolt,
  2010-10-07 21:31:31, csütörtök
 
  Az étterem annyira zsúfolt, hogy egy vacsorázni betérő férfi más lehetőség híján odalép egy magányosan ülő hölgyhöz, és udvariasan megkérdezi, volna-e az asztalnál szabad hely.
- Pimasz disznó! -kiáltja válaszul a hölgy. - Hogy én lefeküdjek magával? Soha!
Mindenki a férfit nézi, aki vörös képpel odébb kullog, és letelepszik a bárpult mellé. Némi idő ...tovább »elteltével a hölgy feláll az asztaltól, és odamegy a megszégyenített férfihoz:
- Ne haragudjon rám. Viselkedéspszichológus vagyok. Az imént csak egy tesztet csináltam. Kíváncsi voltam, hogyan reagál egy ilyen inzultusra. A férfi hirtelen elordítja magát:
- Micsoda? Tízezret egy éjszakáért? Hát mit képzelsz magadról, anyukám?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Az étterem annyira zsúfolt,
  2010-10-07 21:31:28, csütörtök
 
  Az étterem annyira zsúfolt, hogy egy vacsorázni betérő férfi más lehetőség híján odalép egy magányosan ülő hölgyhöz, és udvariasan megkérdezi, volna-e az asztalnál szabad hely.
- Pimasz disznó! -kiáltja válaszul a hölgy. - Hogy én lefeküdjek magával? Soha!
Mindenki a férfit nézi, aki vörös képpel odébb kullog, és letelepszik a bárpult mellé. Némi idő ...tovább »elteltével a hölgy feláll az asztaltól, és odamegy a megszégyenített férfihoz:
- Ne haragudjon rám. Viselkedéspszichológus vagyok. Az imént csak egy tesztet csináltam. Kíváncsi voltam, hogyan reagál egy ilyen inzultusra. A férfi hirtelen elordítja magát:
- Micsoda? Tízezret egy éjszakáért? Hát mit képzelsz magadról, anyukám?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány(i) és Bakonyi, a két
  2010-10-07 21:01:45, csütörtök
 
  Gyurcsány(i) és Bakonyi, a két svábhegyi tuti

Illeték- és adócsalás útján adták el a volt állami üdülőt? Miért nem vett észre az ügyletből semmit az Illetékhivatal?

Bakonyi Árpád 1994-ben még munkanélküli volt, ma már az ország 18. leggazdagabb embere. 1999-ben Gyurcsány Ferenc cégével karöltve egy 500-900 millió forintot érő svábhegyi volt állami üdülő tulajdonjogát 134 millió forintért adták el Bakonyi nagyobbik fia cégének. A számviteli törvényt megkerülve így a fiú vállalkozása több tízmillió forint illetéket, Gyurcsány és az apa tulajdonában lévő cégek pedig közel 100 millió forint társasági adót takarítottak meg.

1961-ben a honvédelmi miniszter a Budapesti Honvéd Sport Egyesület élsportolóit arra utasította, hogy használati jog fejében építsenek egy 6 szobás síházat, kosárlabdapályát, illetve egy kispályás futballpályát a Svábhegy tetejére. Az állam kisajátítással megszerzett több mint egyhektárnyi földterületén a BHSE több későbbi olimpiai ezüstérmese (Kajdi János bokszoló és Csatári József birkózó), világbajnoka (Varga János és Klinga László birkózók) robotolt társadalmi munkában. A HM 1988-ban 12 057 négyzetméternyi területét 40 millió forint értékben elcserélte az Alumíniumipari Kereskedelmi Vállalat két margitszigeti földterületével. A XII. kerületi, Mátyás király út 53/B alatti telek és úgynevezett síház anyagi értékét ugyanis jelentősen növelte, hogy a Duna-Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi értéknek nyilvánította a telek erdősávját, illetve, hogy az épület az utca többi nagy értékű villájától mintegy 600-700 méter távolságban épült meg. (A Mátyás király út több világcég magyarországi rezidenciájának ad helyet.)

Az állami tulajdonú cég a csere után szinte azonnal az épület bővítésébe kezdett. Alig egy év leforgása alatt, a kis faházból egy 26 szobás, 2057 négyzetméter alapterületű vállalati üdülőt varázsolt. A közpénzből épült svábhegyi villa szépségének azonban nem sokáig örülhettek a szocializmusban edzett vállalati dolgozók; a céget minden ingóságával együtt 1991-ben a Hungalu Rt. szerezte meg. A tulajdonosváltás után az Alumíniumipari Kereskedelmi Vállalat új neve pedig a Hungaluker Kft. lett.

Az MSZP Köztársaság téri székházában úgy tudják, hogy a párt anyagi háttérbázisát öt ember felügyeli, kezeli, illetve szerzi meg: Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Kapolyi László, Puch László és Bakonyi Árpád. Ez utóbbi úrról keveset tudhat a közvélemény. Bakonyi szovjetunióbeli és veszprémi egyetemi évei után, hamar az MSZMP-ben, illetve az Ipari Minisztérium osztályvezető-helyettesi pozíciójában találta magát mint vegyipari mérnök. Kapolyi irányítása alatt részt vett többek közt a dorogi égető tervezésében és kivitelezésében is. A sikerek ellenére a felfelé ívelő karrier 1994-ben hirtelen mégis megtört. Öccsének, Bakonyi Nándornak októberben írt üzenetében ugyanis már arról panaszkodott, hogy munkanélküli lett és állást kell keresnie. Ehhez képest tíz év múlva már az ország 18. leggazdagabb embereként köszönt vissza - vagyonát tavaly a Manager Magazin 12 és fél milliárd forintra becsülte. Személyéhez és fiaihoz több mint 40 kisebb-nagyobb cég köthető.

A szocialista érzelmű Bakonyi Árpád 1995-ben foglalta el a Hungalu Rt. elnöki pozícióját. Többek között vezérigazgatói tevékenységének köszönhetően, a cég közgyűlése három év múlva kénytelen volt feloszlatni a részvénytársaságot. Az már csak hab volt a tortán, hogy a Horn-kormány májusban elvesztette az országgyűlési választásokat. Bakonyinak lépnie kellett: a leányvállalatát eladta két MSZP-közeli nagyvállalatnak. A Hungaluker Kft. új tulajdonosai így 40 százalékban a Gyurcsány Ferenc vezette ARK Vagyonkezelő Rt., 60 százalékban pedig a MAL Magyar Alumínium Rt. lett. Bakonyi Árpád azonban most sem maradt állás nélkül, az adásvétel után két hónappal ugyanis megkapta a MAL Magyar Alumínium Rt. alelnöki székét!

A Hungaluker Kft. sorsa azonban 1998. augusztus 31-én az anyacéghez hasonlóan megpecsételődött. Tulajdonosai: az ARK részéről Gyurcsány Ferenc, a MAL részéről pedig a Tolnay Lajos, Petrusz Béla és Bakonyi Árpád alkotta multimilliárdosok ,,klubja" ugyanis két egyszemélyes cégre osztották fel a társaságot. Míg a Hungaluker-vagyon 40 százalékát Gyurcsány Ferenchez köthető Partagas Management Kft. kapta meg, addig 60 százalékát az Aluker Kereskedelmi Kft. A megszüntetett cég záróleltára szerint az ingatlan értékét közel 137 millió forintban becsülték meg az osztatlan közös tulajdonban maradó nagyvállalkozók. A sikeres szétválás ellenére azonban nyolc hónapnyi létezése után, Bakonyiék visszaolvasztották Aluker Kft. nevű leányvállalatukat a MAL Rt. anyacégbe.

1999 májusában az élénk külföldi befektetések miatt országos ingatlanár-robbanás történt. Az addigi lakások, házak, nyaralók piaci értéke megnégyszereződött, megtízszereződött. Valószínűleg ezért döntött úgy a Gyurcsány anyósa, Apró Piroska vezette Partagas és a MAL, hogy 1999. szeptember 22-én eladja a volt állami üdülőt. Vevőnek érdekes módon Bakonyi Árpád fiának cégét, a Bapet-Y3 Kft.-t nézték ki. A Bakonyi-Tolnay-Petrusz-érdekszövetség és a Gyurcsány-Apró család éppen ezért papíron nem is ragadtatta el magát az ingatlan vételárának kiszámításakor. Alig több mint bruttó 134 millió forintot kértek a ház tulajdonjogáért a Bakonyi fiútól, holott igazságügyi ingatlanszakértők szerint az ingatlan ára ekkor már 500-900 millió forintot ért. (Míg a Bölény utcában 45 ezer forint, addig a Szamóca utcában már csaknem 80 ezer forintot ért egy négyzetméter!)

A számviteli törvény kimondja: ,,a piaci érték meghatározásánál általában abból kell kiindulni, hogy az adott eszközt az értékelés (mérlegkészítés) időpontjában, adott állapotban, adott környezeti feltételek mellett, mennyiért lehetne beszerezni, illetve mennyiért lehetne eladni." Azaz mindig a környező eladásra szánt házak, villák piaci árához kell meghatározni az eladásra szánt ingatlan vételárát, hiszen enélkül az állam jelentős társasági adótól és illetékbevételtől esne el. A felülvizsgálatot a mindenkori független illetékhivatalnak kell elvégezni, ami itt érthetetlen okok miatt valószínűleg nem történt meg, hiszen csak 13 millió Ft illetéket fizettek be, holott az ingatlan piaci átlagértékét figyelembe véve, minimum 70 millió forintot kellett volna fizetni.

A volt balatonőszödi és szemesi állami üdülők olcsón és vitatott módszerekkel való megszerzésének ismeretében, Gyurcsány ennél az adásvételnél sem hazudtolta meg önmagát. Bár a Mátyás király úti ingatlanban csak 40 százaléknyi tulajdonrésze volt, mégis ő kapta a vételár nagyobb részét, ami jogi nonszensz. Míg a Gyurcsány Ferenc érdekkörébe tartozó Partagas bruttó 73 millió forinttal távozott, addig a 60 százaléknyi tulajdonrésszel rendelkező Magyar Alumínium Rt. alig több mint bruttó 61 millió forintot kapott! Persze mindezt csak papíron, hiszen ingatlanszakértők és ügyvédek szerint több mint valószínű, hogy kettős adásvétel születhetett: egy, ami a valós piaci igényeknek felelt meg, és egy másik, amit a Földhivatalnak nyújtottak be.

2005. február 28-án a volt üdülő tulajdonjogát a Bapet-Y3 Kft.-ből való kiválás útján ifjabb Bakonyi Árpád öccsének - Bakonyi Zoltánnak - a cége kapta meg. A Mátyás király 53 Kft.-re keresztelt új cég nyitó vagyonleltára szerint az ingatlan ekkor már csak 96 millió forintot ért, azaz hét év alatt az infláció, az erősödő forint és az évente csak 2 százalékos amortizációs kulcs ellenére további 41 millió forinttal csökkentették a svábhegyi telek és ház értékét! A képtelenséget jól jellemzi, hogy a Mátyás király út elején, a Semmelweis Egyetem az azonos nagyságú területen álló volt Pszichiátriai Intézetét csaknem bruttó 1,4 milliárd forintért árulja!

Jamrik Levente
Demokrata
2005. szeptember 15.

A cikk webcíme: http://holahatar.uw.hu/news.php?readmore=114
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy "gazda" Budapesten
  2010-10-07 20:46:03, csütörtök
 
  Egy "gazda" Budapesten
2010. 10. 7. csütörtök. - 20:20

Zuroff azt mondta: az idő múlása nem ad felmentést a "náci háborús bűnökre", vagyis a ma már idős embereket ugyanolyan felelősség terheli ma, mint amikor rémtetteiket elkövették a második világháború idején. Persze a fajtárs, pedofil Polanski ügyében legfőbb érvként az elévülést hozták fel mentségként....

Zuroff "náci háborús bűnösöket" felvonultató tízes listáján két magyar is szerepel. Zentai Károly Ausztráliában él, azzal vádolják, hogy 1944-ben Budapesten katonaként meggyilkolt egy zsidót . Képíró Sándort pedig azzal gyanúsítják, hogy csendőr-századosként 1942-ben az irányítója volt az újvidéki vérengzésnek. Az persze, hogy számos alkalommal be lett bizonyítva, hogy dr. Képíró nem követett el bűncsekményt, terhére elkövették a hamis vád bűntettét, s folyamatosan elkövetik a rágalmazás bűntettét nem érdekli a "nagy nácivadászt."

"Képíró 1942 januárjában Újvidéken több ezer embert összegyűjtését vezette, akiket egy nagy színházba vittek. Itt döntötték el, hogy kiket visznek a Dunához. Ott lelőtték őket"- mondta az "egyetlen igazság bajnoka".

Ezért most Efraim Zuroff kerül a vádlottak padjára, mivel Képíró becsületsértés vádjával beperelte.

Sajnos nem ringatjuk magunkat illúziókba, tudjuk a mai, Közel-Keletről vezérelt magyar bíróság "megfelelő" ítéletet hoz. De jön még kutyára dér...

Németh Gábor - Kitartás.hu

http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/egy-gazda-budapesten
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
A farmer felesége elmegy az üg
  2010-10-07 20:45:25, csütörtök
 
  A farmer felesége elmegy az ügyvédhez:
- Ügyvéd úr, szeretnék elválni, mert a férjem állandóan mindenféle szexuális aberrációra késztet. Tegnap is a csirkéket nézegettem, amikor mögém lépett, és hátulról magáévá tett.
- De Mrs. Smith, 5 éve ismerem Önöket, eddig úgy tudtam, ...tovább »hogy nem is tartanak otthon csirkéket!
- Nem is otthon volt, hanem a hentesnél!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Társasági adó
  2010-10-07 20:37:12, csütörtök
 
  Társasági adó

A társasági adó mértéke Nyugat-Európában 35-40%, Magyarországon 1995-ben Hornék 36 %-ról 18 %-ra csökkentették, az MSZP ezt 2004-ben még tovább csökkentette 16 %-ra. A FIDESZ-nek egy szava sem volt ez ellen. A társasági adó csökkentés ...tovább »ének hívei általában azzal érvelnek, hogy ha magasabb volna annak mértéke, akkor nem jönne a tőke. Gondoljunk csak bele, milyen állapotok lennének itt, ha nem jönne a tőke: Magyar kézben volna az édesipar, cukoripar, a cementgyárak, stb. Paradicsomi állapotok...!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közüzemi cégek külföldieknek
  2010-10-07 20:26:03, csütörtök
 
  Közüzemi cégek külföldieknek

Magyarországon csaknem minden közszolgáltató (víz-, gáz, áramellátás) céget külföldi kézbe adtak. Evvel konkurencia nélküli cégek, gyakorlatilag pénznyomógépek kerültek idegen tulajdonba. Az eladások legalapvetőbb piaci törv ...tovább »ényszerűségeket és a magyar lakosság érdekeit felrúgva, kartellszerű megállapodások alapján történtek. Az akció fedőneve privatizáció volt. Egyik párt sem kívánja ezeket a cégeket ismét magyar tulajdonba venni. Hasonló a helyzet az alapvető, stratégiai jelentőségű iparágakkal (élelmiszeripar, vegyipar, stb.). Ugyancsak nem kívánják pártjaink az e cég által termelt roppant méretű hasznot legalább részben hazánkban tartani.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bevándorlási politika
  2010-10-07 20:19:23, csütörtök
 
  Bevándorlási politika

Lehetett itt bárki kormányon 1990 óta: Ebbe az országba háborítatlanul áramolhattak be ukrán maffiózók, kínai kiskereskedők, holland ingatlan-spekulánsok, izraeli telepesek, bajor földbirtokosok. Erdélyi, délvidéki fajtestvé ...tovább »reinket lerománozták, leszerbezték, megalázó tortúrákon kellett és kell keresztülmenniük, hogy az anyaországba költözhessenek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerdától drágább lesz!!!:)))
  2010-10-07 20:13:38, csütörtök
 
 
Ózdon lelocsoltak egy cigány legényt benzinnel, majd

meggyújtották.

Most gyűjtést szervezünk az egyedül maradt rokonoknak!

*Segíts Te is !!!*

Már összegyűlt 70 liter !

Szerdától drágább lesz!!!

Ha nem küldöd tovább Neked tényleg nincs szíved

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Bujkál a timföldgyár vezetőség
  2010-10-07 20:08:10, csütörtök
 
  2010-10-07. 19:41
Bujkál a timföldgyár vezetősége

Délutánra ígért az újságíróknak terepszemlét és tájékoztatást az átszakadt zagytározónál az ajkai MAL Zrt. vezetése, de az igazgatóságtól a sajtóval egyeztetett időpontban nem jelent meg senki. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közben bejelentette, hogy egy lakóparkot építenek azon kolontáriaknak, akik nem akarnak visszaköltözni.
Ismét nem jelent meg a nyilvánosság előtt a MAL vezetése. A vállalat a katasztrófa helyszínén ígért tájékoztatást a sajtónak. Az ajkai timföldgyár vezetősége egyébként a szerda esti kolontári lakossági fórumra sem ment el. A cég csak egy műszaki igazgatót küldött a helyszínre, aki a helyiek kérdéseire csak azt tudta mondani, hogy a vizsgálat folyamatban van és a timföldgyár semmiben nem hibázott. A kolontáriak azonban pertársaságot alapítottak és jogi lépéseket tesznek a MAL Zrt. ellen.
Egy lakóparkot építenének azoknak a károsultaknak, akik nem akarnak visszaköltözni otthonaikba - jelentette be Kolontáron az országos katasztrófavédelem főigazgatója. Bakondy György azt mondta: a patakon túl élőknek ma kell eldönteniük, hogy a településen vagy máshol szeretnének-e új életet kezdeni. A tervek szerint akik elköltöznének a faluból, azoknak máshol vennének lakásokat, akik pedig maradnának, azoknak Kolontáron keresnek alkalmas területet az építkezéshez.

(HírTV)

http://kuruc.info/r/2/67539/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2010.09 2010. Október 2010.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 546 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 2085
  • e Hónap: 18878
  • e Év: 151795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.