Regisztráció  Belépés
bubszi.blog.xfree.hu
"A mosollyal fizetni lehet.A mosollyal kárpótolni lehet.A mosollyal életet lehet adni.És van mosoly, melyért meghal az ember." Antoine de Saint-Exupé... Babóthné Bátki Ildikó
1968.05.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1041 oldal   Bejegyzések száma: 10400 
Céklás savanyú káposzta
  2010-11-30 22:35:24, kedd
 
  Hozzávalók:

* 1 cékla (25 dkg)
* 1,5 dl almalé
* 3 evőkanál mangóchutney (Ázsia-boltban kapható)
* konzerv savanyú káposzta (lecsepegtetve kb. 35 dkg)
* só
* bors
* 1 csipet cukor

Elkészítés:

Meghámozzuk, leöblítjük és vékonyra reszeljük a céklát. Az almalevet elkeverjük a chutneyval, felfőzzük, és kb. 5 percig pároljuk benne a céklát. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, és fedő nélkül további 20 percig főzzük. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Céklás sült krumpli fűszeresen
  2010-11-30 22:34:48, kedd
 
  Hozzávalók:

* krumpli
* apró cékla
* só
* bors
* rozmaring
* kömény
* olívaolaj

Elkészítés:

A krumplit és a céklát meghámozzuk, felkockázzuk. Tepsibe kevés olívaolajat öntünk, beleszórjuk a felkockázott céklát és krumplit, ízesítjük sóval, borssal, kevés rozmaringgal és egész köménnyel ízlés szerint.

Alufóliával lefedett tepsiben közepes lángon kb. 20-25 percig pároljuk, majd a fólia eltávolítása után kissé megpirítjuk.

Sült húsok mellé kiváló, olcsó köret, és persze nem a hagyományos krumpli.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Céklapüré köretnek
  2010-11-30 22:34:08, kedd
 
  Hozzávalók:

* 2 kg cékla
* 1 evőkanál balzsamecet
* 1 db hagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* torma (4-5 cm-es darabka)
* 2 dl tejföl
* só
* őrölt római kömény
* 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A céklákat sós vízben puhára főzöm. Hideg vízben lehűtöm és megpucolom. Apróbb kockákra vágom, és egy nagyobb tálba teszem.

Az olíván a hagymát és a fokhagymát üvegesre dinsztelem, majd a céklához adom, befűszerezem, és botmixerrel pürésítem. A tormát megpucolom, lereszelem, és ízlés szerint adok hozzá, legvégül a tejfölt is hozzákeverem.

Sült húsok mellé kiváló köret.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
VAGDALT TYÚKMell
  2010-11-30 22:33:13, kedd
 
 
Hozzávalók: 60-70 dkg tyúkmell, 5 dkg füstölt szalonna, 2 zöldpaprika, 1 tojás, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 teáskanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött bors, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
A tyúkmellet kicsontozom, és a kicsumázott, megmosott zöldpaprikával meg a füstölt szalonnával együtt ledarálom. Ezután hozzáteszem a mustárt, a felvert tojást, a reszelt vöröshagymát, a sót, a borsot. Addig gyúrom, amíg egyneművé nem válik a massza. Vizes kézzel kis pogácsákat formálok belőle, szitált zsemlemorzsában megmártom, és kevés olajban mindkét oldalát pirosra sütöm. Bármilyen köret és saláta illik hozzá.
Elkészítési ideje: 40 perc
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
tyúkHÚSSAL TÖLTÖTT BURGONYA
  2010-11-30 22:32:49, kedd
 
 
Hozzávalók: 30-35 dkg-nyi főtt vagy sült tyúk (csontja nélkül), 8 db szép nagy, egyforma burgonya, 2 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 tojás, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só és törött bors.
A burgonyákat megmosom, héjában megfőzöm. Közben a főtt húst ledarálom, vagy nagyon apróra összevagdalom, és összekeverem a nyers tojással, a reszelt sajt felével, 1 evőkanál tejföllel, a tisztított, apróra vágott vöröshagymával, sóval, borssal és a szerecsendió-virággal. A puhára főtt burgonyát meghámozom, és karalábévájóval a belsejét kivájom. (Legalább 1 cm vastag fala maradjon!) Az üreget megpúpozva megtöltöm a húsos krémmel. Tűzálló tálra egymás mellé helyezem a töltött burgonyákat. A kivájt forgácsot melléjük teszem, és jól megsózom. Lelocsolom a tejföllel, megszórom a maradék reszelt sajttal, a füstölt szalonnából vágott hajszálvékony szeletekkel pedig betakarom a tetejét. Előmelegített, forró sütőbe tolom, 20 percig közepes lángon sütöm. Akkor tálalom, ha a szalonna már ropogósra, pirosra sült a tetején. Salátával kínálom ezt az egyszerű, de nagyon jó ízű ételt.
Elkészítési ideje: 90 perc
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
TŰZDELT TYÚKMell
  2010-11-30 22:32:22, kedd
 
 
Hozzávalók: 1 nagy tyúkmell, 1 ecetes uborka, 1 nagy gomba, 5 dkg füstölt szalonna, 8-10 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött bors.
A tyúkmellet úgy csontozom ki, hogy a bőre ne sérüljön meg, és egy darabban lenyúzom. Az uborkát, a megtisztított gombát és a füstölt szalonnát vékony csíkokra vágom, a fokhagymát megtisztítom. Éles késsel lyukakat fúrok a húsba, és beledugdosom a fokhagymagerezdeket, a többi nyersanyaggal pedig megtűzdelem a mellet. A bőrét visszateszem a tetejére, átkötözöm fehér zsineggel, és alufóliába csomagolom. Előmelegített, forró sütőben erős lángon, egy órán keresztül párolom. Ezután kibontom, tűzálló tálra vagy tepsire teszem, szaftját rálocsolom, és a bőrös felét megpirítom. Tálalás előtt felszeletelem, és burgonyapürét, salátát kínálok hozzá.
Elkészítési ideje: 90 perc
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
SAJTOS tyúkTEKERCS
  2010-11-30 22:31:58, kedd
 
 
Hozzávalók: 1 levesben főtt tyúkmell, 10 dkg reszelt márványsajt, 25 dkg vegyes kemény sajt reszelve (bármilyen sajtmaradék is lehet), 1 gerezd fokhagyma, kevés só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 5 dkg vaj.
Először a tölteléket készítem el: a kicsontozott főtt tyúkmellet ledarálom, majd hozzákeverem az előzőleg habosra kevert, fokhagymával és sóval, borssal ízesített márványsajtot és vajat. A reszelt sajtokat teflonserpenyőben kis lángon, állandó keverés közben nyúlósra olvasztom, majd melegen alufólialapra teszem és nagyon vékonyra kinyújtom. Megkenem az előzőleg elkészített húskrémmel, és mint a rétest, szorosan összecsavarom. Két végét benyomkodom, és jól kifagyasztom. (A meleg sajt jól nyújtható, formázható.) A hűtőszekrényben legalább egy napig dermesztett tekercset tálalás előtt éles késsel felszeletelem és salátalevéllel bélelt tálon kínálom. Szendvicskenyérre téve is mutatós, salátával nagyon finom.
Elkészítési ideje: 50 perc
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
PALOTAI UBORKÁS tyúk
  2010-11-30 22:31:20, kedd
 
 
Hozzávalók: Fél tyúk, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 vastag szál sárgarépa, 1 közepes nagyságú ecetes uborka, 1/2 pohár uborkalé, 1 dl tejföl, kevés cukor, 1 teáskanál liszt, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, késhegynyi őrölt koriander, ízlés szerint só és törött bors.
A tyúkhúst megnyúzom, kicsontozom, majd a húst vékony csíkokra metélem. A lenyúzott zsíros bőrt apró kockákra vágom és kisütöm. Az így nyert zsír felén üvegesre fonnyasztom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd rádobom a tisztított és vékonyka hasábokra vagdalt sárgarépát, és néhány percig együtt pirítom, azután hozzáteszem a húscsíkokat. Állandó keverés közben addig sütöm, míg a hús minden darabkája megfehéredik. Azután ráöntöm az uborkalevet és még 2 dl vizet. Fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára párolom. Hozzáadom a csíkokra vágott ecetes uborkát, fűszerezem sóval, borssal, citromhéjjal, korianderrel, végül a tejszínnel elkevert liszttel behabarom. Jól kiforralom és zsemlegombóccal kínálom.
Elkészítési ideje: 120 perc
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
EXTRA TYÚKRagu
  2010-11-30 22:30:53, kedd
 
 
Hozzávalók: 70 dkg tyúkhús, 1 nagy fej vöröshagyma, kis fej kemény édes káposzta, 2 dl száraz fehér bor, 20 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg füstölt szalonna, 3 evőkanál olaj, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A tyúkhúst kicsontozom, és kockákra vágom. A megtisztított vöröshagymát az olajon megfonnyasztom, majd a húskockákat rádobom. Lepirítom, azután aláöntök 1,5 dl vizet, megsózom, megborsozom és fedő alatt puhára párolom. (Készíthető kuktában, akkor negyedannyi idő alatt megfő!) Közben a kockákra vágott édes káposztát a nagyon apróra összevagdalt, kisütött füstölt szalonnával fedő alatt, gyakori kevergetés mellett ugyancsak puhára párolom. Ha a tyúkhús megpuhult, hozzáteszem a káposztát és az apróra vágott főtt sonkát. Ráöntöm a fehérbort, felforralom, és a tejföl, a liszt és 1 dl víz keverékével behabarom az ételt. Jól kiforralom, végül rászórom a finomra metélt petrezselyemzöldet, és nagyra szaggatott daragaluskával kínálom.
Elkészítési ideje: 120 perc
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
KÁPOSZTÁS RAKOTT tyúk KÜLÖNLEG
  2010-11-30 22:30:30, kedd
 
 
Hozzávalók: 1 kisebb tyúk, 1 üveg csalamádé (vagy savanyú káposzta), 2 birsalma (vagy birskörte), 20 dkg reszelt sajt, 3 dl tejszín, 5 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szem őrölt szegfűszeg, kevés cukor, késhegynyi őrölt babérlevél, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A tyúkot megtisztítom, feldarabolom, és a felesleges zsíros bőrét lenyúzom. (Kisütött zsírja felhasználható.) Cserépedény (Römertopf) vagy tűzálló tál aljára szórom a nagyon apróra vágott füstölt szalonnát, erre terítem a kicsavart káposzta felét. (Ha savanyú, átmosom.) Megszórom egy kevés reszelt sajttal, rákarikázom az egyik meghámozott és kicsumázott birsalmát. Kevés cukorral és szegfűszeggel megszórom. Erre is hintek reszelt sajtot, majd sorban egymás mellé ráteszem a megsózott tyúkdarabokat. Beborítom a tisztított, vékony karikákra vágott vöröshagymával és betakarom a maradék birsalmaszeletekkel. Ezután újból a káposztával folytatom a rétegezést. Rászórom a reszelt sajtot, és leöntöm a tejszín, a fűszerek és a zúzott fokhagyma keverékével. Szorosan befedem, és előmelegített, forró sütőben, közepes lángon legalább 2 1/2 órán (tűzálló tálban másfél órán) keresztül párolom. Ha a sütési idő letelt, a tál fedelét leveszem, a húsok tetején lévő káposztát, hagymát, birset félretolom, hogy a tyúkhús bőrös része szabadon legyen. Visszateszem a forró sütőbe immár fedetlenül, és addig pirítom, míg szép piros kéreg nem sül rá. Rendkívül finom étel!
Elkészítési ideje: kb. 180 perc
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/1041 oldal   Bejegyzések száma: 10400 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10400 db bejegyzés
e év: 43672 db bejegyzés
Összes: 105468 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5580
  • e Hét: 5580
  • e Hónap: 144448
  • e Év: 580072
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.