Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 135 
tavaszi burg.gombócleves!
  2010-11-30 19:29:59, kedd
 
  Tavaszi burgonyagombóc-leves
Hozzávalók:
3 db közepes burgonya,
10 dkg friss vagy fél csomag mirelit zöldborsó,
fél doboz konzerv kukorica vagy fél csomag mirelit kukorica
2-3 db sárgarépa
1-2 db fehérrépa,
fél csokor petrezselyem,
2 evőkanál liszt,
1 db tojás,
csipetnyi őrölt bors,
1 teáskanál só,
1 evőkanál olaj,
fél pohár tejföl,
vegeta.

Elkészítése: A gombóchoz a burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, és burgonyanyomón átnyomjuk. Liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a borsot és egy kevés sót. Félretesszük. A leveshez megtisztítjuk, felaprítjuk a zöldséget, és az olajon kicsit megpároljuk. Felengedjük kb. másfél liter vízzel, és beletéve az ízesítőket, háromnegyed puhaságúra főzzük. (A borsót és a kukoricát később tegyük a levesbe) Ekkor vizes kézzel apró gombócokat formálunk a burgonyamasszából és a fövő levesbe tesszük. Amikor a gombócok feljönnek a leves felszínére,akkor van kész !
Tejföllel tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
kapros joghurtos sárgaborsólev
  2010-11-30 19:27:31, kedd
 
  Kapros, joghurtos sárgaborsóleves
Hozzávalók:
25 dkg sárgaborsó,
2 gerezd fokhagyma
2 fej hagyma,
2 pohár joghurt,
csipetnyi tárkony,
2 evőkanál liszt,
fél csokor kapor,
1 teáskanál só,
vegeta.

Elkészítése: A 10 órára beáztatott sárgaborsót a felaprított hagymával, a fokhagymával és a fűszerekkel együtt puhára főzzük, majd hozzáadjuk a joghurtban csomómentesen elkevert lisztet és összeturmixoljuk.A végén beletesszük az apróra vágott kaprot.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brokkolis-gombás penne olaszos
  2010-11-30 19:16:59, kedd
 
  5 személyre:
30 dkg penne tészta
1 fej lilahagyma
3 ek olívaolaj
30 dkg gomba
20 dkg brokkoli rózsa
5 db közepes paradicsom
20 dkg eidami sajt reszelve
Kevés margarin az edény kenéséhez
Fűszerek: oregano, bazsalikom, tárkony
1 tasak milánói szósz alap (boltban kapható zacskós is jó)
1 doboz sűrített paradicsom



Elkészítése:

A tésztát kifőzzük, egy evőkanál margarinnal elkeverjük, és félre tesszük. A megtisztított és felszeletelt gombát, és az apró rózsákra szedett brokkolit zöldségpárolóban, vagy mikrohullámú sütőben megpároljuk. Közben a lilahagymát felaprítjuk, olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, az elkészített milánói szószt és összeforraljuk. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk, ha a húsa megpuhult lehúzzuk a héját, majd nyolc részre vágjuk mindegyiket.
Egy tűzálló tálat megkenünk margarinnal vagy vajjal. Az alját kirakjuk egy réteg tésztával, utána következik a gomba, ismét tészta, majd a brokkolit a paradicsommal a tetejére halmozzuk, amit a maradék tésztával elfedünk. A rétegek közé fűszereket szórunk vegyesen, és meglocsoljuk a szósszal.
Előmelegített sütőben lefedve kb. 15 percig sütjük, majd megszórjuk a sajt felével, és fedő nélkül még 5 percig sütjük.
A maradék reszelt sajttal tálaljuk, és olívabogyót adhatunk mellé

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
gombás meleg"szendvics "
  2010-11-30 19:13:24, kedd
 
  4 kifli,
20 dkg gomba,
1 kis fej hagyma,
5 dkg margarin,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 csokor petrezselyem,
10 dkg gouda sajt,
só,
bors,
majoránna
Elkészítés: A megtisztított gombát vékonyra, a hagymát apró kockákra vágjuk. Mindkettőt a felmelegített margarinban 6-8 percig pároljuk, sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük. Végül hozzákeverjük a zsemlemorzsát és a vágott petrezselymet. A hosszában kettévágott kifli feleken elosztjuk a gombás masszát, megszórjuk reszelt sajttal, és 5 perc alatt sütőben átforrósítjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
gombakrokett !
  2010-11-30 19:09:16, kedd
 
  Gombakrokett recept

Hozzávalók:
25 dkg gomba,
3 dkg vaj,
2 dkg hagyma,
bors,
majoranna,
2,5 dl tej,
10 dkg liszt,
3 tojás,
fél csomó petrezselyemzöld,
zsemlemorzsa,
olaj.


Elkészítés:
A gombát tisztítom, majd apróra vágom. Az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pirítom, hozzáadom a gombát, valamint a petrezselyemzöldet, fűszerezem és puhára párolom. Mikor a gomba megpuhult, rászórok 5 dkg lisztet, hozzáöntöm a tejet, egy tojást és besűrítem. Utána kivajazott edénybe öntöm a masszát, letakarom papírral és hagyom kihűlni. Hatcentis kroketteket formálok belőle, panírozom (liszt - tojás - morzsa), majd forró olajban kisütöm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
almás mufin mézes mázzal !
  2010-11-30 18:49:25, kedd
 
  5 db hoz
alma - 1 db,
cukor - 3 evőkanál,
leve fél citrom,
tojás - 2 db,
őrölt mandula - 100 gr
Liszt - 100 gr

A máz:
méz - 1 evőkanál
porcukor - 2 evőkanál
citromlé, néhány csepp
rum - 1 evőkanál.

elkészitése:
az almát lereszelem és a többi hozzávalóval kikeverem.formába rako és 200 fokon megsütni.Mig hül megcsinálom a mázat:ehhez össze keverem az anyagokat és felmelegitem és igy melegen öntöm rá a már kihült muffinokra!A tetejére darabolt diót szorók.

 
 
0 komment , kategória:  muffinok + cupcakes   
mákos muffin !
  2010-11-30 18:43:03, kedd
 
  Mákos muffin
650 g. liszt,
100 gramm mák,
100 g vaj,
3 tojás,
100 g cukor vagy porcukor,
élesztő 3 dkg
só,
2 gramm vanília,
olaj, zsír,
100 g víz.

Elkészítés:
Oldjuk élesztőt langyos vízben, adjunk hozzá cukort, átszitált lisztet, és gyúrjuk a tésztát. Tegye a tésztát egy 50 - 60 perc egy meleg helyre.
Porcukort, vajaz, tojást a cukrot, sót és vaníliát simára keverem.A két maszát összekeverem, majd a muffinformában elosztom a tésztát.190 200 fokon sütöm meg !




 
 
0 komment , kategória:  muffinok + cupcakes   
bolgog névnapot !
  2010-11-30 18:23:59, kedd
 
  MINDEN KEDVES ANDORNAK BOLDOG NÉVNAPOT KIVÁNOK !  
 
0 komment , kategória:  Általános  
november !
  2010-11-30 18:23:03, kedd
 
  novemberben 16660 látogatom volt !  
 
0 komment , kategória:  látogatók  
tőkehal cipóban !
  2010-11-28 14:03:25, vasárnap
 
  portugál recept!
1 kenyércipó
1 dl olívaolaj
5 gerezd fokhagyma
90 dkg tőkehal
1 piros paprika
1 zöld paprika
fekete olajbogyó és petrezselyem.

elkészitése:
a cipónak a tetejét levágom.Az olajat felmelegitem és a fokhagymát átfuttatom rajta, majd kiveszem.Ezzel a fokhagymás olajjal megkenem a cipót és a 180 fokos sütőben szép pirosra sütöm.A halat / pár szeletbe vágom /kevés olajon elkezdem párolni,sütni,közben megborsozom és sozóm.Amikor már majdnem puha akkor teszem be mellé a csíkokra felvágott kétféle paprikát is.Együtt piritom tovább.Most adom hozzá még az olajbogyót és a felapritott petrezselymet ,átkeveremÖsszeforralom.
Tálalása: a cipót a tányérra teszem és abba kanalazom bele a paprikás halas ragut.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 135 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 135 db bejegyzés
e év: 1243 db bejegyzés
Összes: 9007 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1044
  • e Hét: 4594
  • e Hónap: 23729
  • e Év: 692890
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.