2010-11-11 10:10:36, csütörtök
|
|
|
Túrós lepény-dióval díszítve...
60 dk lisztet egy csomag sütőporral 15 dk cukorral, 15 dk zsírral, 1 egész tojással elmorzsoljuk. Majd annyi tejföllel összekeverjük, hogy jól gyúrható, nyújtható tésztát kapjuk. A masszát kettévesszük, két lapot nyújtunk belőle. Az elsőt beletesszük a zsírozott, lisztezett tepsibe, rásimítjuk a túrómasszát, és végül a másik nyújtott lapot ráfektetjük. A tetejét tojássárgájával bekenjük, és darabolt diót szórunk rá.
Töltelék: 1 kg túró jól szétmorzsolva, ízlés szerint cukor, vaníliacukor, mazsola, citrom reszelt héja, 3-4 egész tojás. Ezt mind jól összekeverjük, és a két lap közzé elsimítjuk.
Forrás : szépzöld |
|
|
0 komment
, kategória: Desszertek- sütik |
|
|
|