|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2010-11-14 20:42:57, vasárnap
|
|
|
Citromos almaleves
Hozzávalók:
4 db alma
3 dl tejszín
2 ek liszt
fél citrom reszelt héja
1 mk szegfűszeg
1 db egész fahéj
fél rúd vanília
2-4 ek kristálycukor
Elkészítés:
Kevés vízben felforraljuk a citromot, szegfűszeget, reszelt citromhéjat, fahéjat, vaníliát. Hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le. A hámozott, magházától megtisztított almát cikkekre vágjuk. Feltesszük a fűszeres vízben főni és közben hozzáadjuk a cukrot. A tejszínt és a lisztet simára elkeverjük néhány evőkanál forró levessel, majd folyamatosan keverve visszaöntjük a levesbe. Melegen és hűtve is fogyasztható.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
2010-11-14 20:39:32, vasárnap
|
|
|
Burgonyaleves
Hozzávalók:
1-2 ek olaj
2 liter víz
1 db vöröshagyma
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint só
1 csomag petrezselyem
1 db paradicsom
1 db zöld paprika (nem erős)
1 kg burgonya
1 doboz tejföl
1-2 dl tej
3 ek liszt
Elkészítés:
Először a hagymát apró kockákra vágjuk vagy lereszeljük. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd szintén felkockázzuk (Egyforma méretűre! A petrezselyemzöldet felaprózzuk. Olajon megpirítjuk a hagymát, majd pirospaprikát szórunk bele, felöntjük vízzel és beletesszük a burgonyát. ízlés szerint megsózzuk. Ezután beletesszük a paradicsomot és paprikát (bevagdosva). Tejfölös vagy tejes habarást készítünk. A levest félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejet. A levessel (folyamatos keverés mellett) felhígítjuk a habarást, majd amikor elég híg, visszaöntjük a levesbe. Ezután a tetejére szórjuk a petrelyezsemzöldet. Majd visszatesszük a tűzre és pár perc alatt készre főzzük.
Forrás: teletál
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2010. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
210 db bejegyzés |
e év: |
840 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 738
- e Hét: 2876
- e Hónap: 34362
- e Év: 239063
|
|
|