Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Élj a mának
  2010-11-18 17:03:01, csütörtök
 
  Aranyosi Ervin

Indul a hétfő, indul a reggel.
Ébredjetek fel, vidámabb kedvvel!
Keresd a jót, mit ígért az álmod,
amire vágysz ma mind megtalálod.
Új heted indul, de ne várd a végét,
ahelyett, hogy a mát boldogan élnéd!
Találj meg mindent, mi örömet adhat,
élvezd ki minden percét a napnak!
Ne a Télapót, s a Jézuskát várd ma,
a szeretet neked mindennap járna,
s azoknak is kik itt, veled élnek.
Szóljon a szívedben szeretet ének,
Építsd fel életed kedves szavakkal,
álmaid váljanak valóra nappal.
Egy kedves mosolyt adj minden társnak,
felejtsd a múltad, s élj csak a mának.





 
 
0 komment , kategória:  Lélekmorzsák 3.  
Boldogságról
  2010-11-18 14:51:44, csütörtök
 
  Se vágy, se láz, se láng, csak
egy parányi tisztaságot adj.
Villantsd felém egy illanó
mosollyal tisztaságodat.
Fénylő derűdből ez a lankadó
szív többet úgyse kér, annyit
csupán, amennyi könnyedén
a két szemedbe fér.
Szerelmek, szenvedélyek,
szenvedések semmi nem igaz,
csak ez a kis mosoly, mint
könnyű labdát felém hajítasz.
Visszadobjam? Forgatom és
elejtem. Játék, semmi más.
De ez legalább szép volt.
Tiszta, könnyű őszi ragyogás.

Rónay György





 
 
0 komment , kategória:  Boldogság   
Homeopátia
  2010-11-18 14:20:53, csütörtök
 
  Hogyan segíthet a homeopátia?

Homeopátiás immun erősítésre mindig és mindenkor egy alkati kezelés a legalkalmasabb. A homeopátia regulációs terápia, amely visszaállítja a szervezet belső harmóniáját, s az egészséghez vezet. Az egészséges embernek jó az ellenálló képessége, nehezebben kapja el a betegségeket, de ha mégis, jobban, gyorsabban és szövődmények nélkül gyógyul. Ezt a belső harmóniát legjobban az egyénre szabott, megfelelő alkati szer szedésével lehet elérni.

Az alkati kezelés során a homeopátiás orvos segítségével és felügyelete mellett szedett homeopátiás gyógyszer megerősíti az immunrendszert, így jobban elkerülhetjük a betegségeket.

Ha akut betegség lép fel, amit homeopátiás szerrel gyógyítunk, nem romboljuk tovább immunrendszerünket, hiszen a homeopátiás szereknek nincs mellékhatásuk, nem terhelik szervezetünket.

A következő szerek ebben adhatnak segítséget - bizonyos határokon belül.

Echinacea

A bakteriális fertőzésekkel szembeni védekezésre alkalmazott szer. Szeptikus folyamatok, sérülések utáni gennyesedéseknél, furunkulusoknál, gyermekágyi infekcióknál és állati méreg által okozott fertőzéseknél is jól alkalmazható. Ismert immunerősítő hatása, ezért az őszi hónapokban és télen megelőzésre is használhatjuk kúraszerűen.

Az alacsony potenciákban, különösen a decimális hígításokban (D4, 5, 6) az Echinacea fitoterápiás hatására is számíthatunk, ezért ezeket a potenciákat érdemes választani.

Ha a C5 feletti potenciákat választjuk, elveszítjük a fitoterápiás hatást, de a homeopátiás eredmény akkor sem marad el. Magas potenciában (C30 felett) immunerősítésre nem szabad alkalmazni.

Kúraszerűen érdemes használni napi 1-2-szer, mintegy két hétig, amikor vagy szünetet kell tartani, vagy egy másik, megelőzésre használt szerre kell áttérni. Néhány hét szünet után az Echinaceát a fentiek szerint újra lehet szedni.

Vincetoxicum

Főleg a téli hónapokban gyakran előforduló vírusfertőzésekben, illetve azok megelőzésére használható. Hatékonyabb a magasabb potencia, azaz a D30 vagy C30. Megelőzésre naponta 3-4-szer érdemes bevenni. Az Echinacea-kúrát lehet váltogatni Vincetoxicummal. (Hetente, kéthetente.)

Általános megelőző szerként említhetjük meg az Oscillococcinumot. Sokszor használjuk az influenzaszerű megbetegedések kezdetén, illetve a megbetegedés után. Legjobban a buzgó, rendetlenséget nem tűrő típusnál használ, valamint a keményfejű, fertőzésektől félő embereknél. Ezek feltűnően sokat mossák a kezüket, és nem szívesen fognak kezet mással, nehogy megfertőződjenek. Fázósak, nehezen viselik a hideget. Megelőzésre heti egyszer ajánlott a szedése, és bár a gyógyszer előírásban egy teljes flakon egyszeri bevételét ajánlják, tapasztalatunk szerint ennek töredéke is hatékony. Megbetegedés esetén naponta háromszori szedés ajánlott, különösen magas láz, fejfájás, végtag- és bőrfájdalommal járó vírusfertőzésekben látványos a hatása.

Engystol tabletta

Homeopátiás komplex készítmény, amely a Vincetoxicum többféle potenciáját és Sulfurt tartalmaz. Tabletta formájában kapható, és megelőzésként napi 1-2 tabletta szedhető (nem lenyelni, hanem szopogatni kell).

Influenzinum

Influenzajárvány idején az Oscillococcinummal váltakozva érdemes szedni a C30 potenciát, heti 2-3-szor. Az Influenzinum vírustenyészetből potenciált homeopátiás gyógyszer, nozóda. A C30 hígítás olyan magas, hogy az eredeti anyagból, ez esetben a vírusokból, már semmit nem tartalmaz, ezért bátran alkalmazhatjuk akár várandósoknál vagy csecsemőknél is.

Ferrum metallicum

A gyenge ellenálló képességünk mögött gyakran áll vérszegénység, különösen a fiatal lányoknál és a gyermekeknél. A Ferrum metallicum segít a szervezetnek a vashiány leküzdésében azáltal, hogy támogatja a táplálékkal bevitt vas jobb hasznosulását (tehát a szer nem alkalmas vaspótlásra). Ezért vérszegénység és vashiány esetén javasolt szedése. Segítséget nyújthat migrén, izom- és ízületi reumánál, kezdeti lázas állapotoknál.

Mely típusú emberek azok, akik leggyakrabban erre a szerre szorulnak? Az érzékeny nő, aki mindig panaszkodik, bőre sápadt, kék vénás rajzolatokkal. Gyengeség és betegeskedés jellemzi. Hideg érzése az egész testben. Szédülés, ami együtt járhat a látótér elsötétedésével. Fejfájás, vértódulás, kalapálás és lüktetés érzése a fejben, nyomás a homloktájékon. A beteg úgy érzi, mintha szét akarna pattanni a feje. A fejfájás javul orrvérzés után. Olvasásnál és írásnál a betűk egymásba folynak. Túlérzékenység a legkisebb zajra is, mint például az újság lapjainak hajtogatása. Hirtelen elpirulás a legkisebb érzelmi hatásnál, fájdalomnál. Farkaséhség és étvágytalanság váltakozása. Nem tud zsíros és nehéz ételeket enni, hideg italokat inni. Nagyon kívánja a paradicsomot. Emésztetlen ételek hányása, gyomortelítettség már az első falat után. Gyakori hasmenés evés közben vagy rögtön utána. A menstruációja megszakított, 2-3 napig nincs, utána ismét jelentkezik. Egyébként bőséges, hosszan tartó és világos a vérzés. Gyakori a hörgőgyulladás, köhögés, nehézlégzés. Reumás fájdalom jelentkezhet az ízületekben, izmokban. Különösen a vállízületben és a deltaizomzatban kínzó ez a fájdalom, annyira, hogy a legkisebb terhet sem képes vinni vagy felemelni a beteg, nem tudja megemelni a karját. Lumbágó, ami lassú járásnál javul. Hideg végtagok, forró fej. Hidegrázás. Általános gyengeség. Baloldali panaszok jellemzik.

Rosszabbodás lép fel hidegtől, heves mozgástól, hideg légtömegektől, éjszaka, télen, nyugalomban. Javulás várható a lassú, mérsékelt és folyamatos mozgástól, melegtől.

Adagolása homeopata ellenőrzése nélkül nem ajánlatos, de a fenti tünetek esetén néhány hétig szedhető heti egyszer a C30 potencia.

Nux vomica

A napi stressz és a különleges megpróbáltatások erősen gyengítik immunrendszerünket. Aki állandó rohanásban él, mindig szorong, fél valamitől, ideges, nem tud elaludni, korán felébred és nem tud visszaaludni, mindenkori kitűnő táptalaja a vírusoknak, bacilusoknak, mert belső ellenálló képessége csökken, a szervezete nem tudja kivédeni a megpróbáltatásokat. Ilyen esetekben sokszor jó segítséget nyújthat néhány stresszoldó homeopátiás szer.

A Nuv vomica ingerlékeny, ideges, feszült és túl sokat dolgozó, ülő, ill. hajszolt életmódot folytató emberekhez illik. Mindent szeretne a kontrollja alatt tartani, becsvágyó, és konkurenciát lát mindenkiben. Élénkítő szerek, kávé, alkohol, kóla, tea nagy mennyiségű fogyasztója. Túlérzékenység jellemzi, a legkisebb kritikára megsértődik, a legkisebb zörejtől megijed, félős, és erőteljes dühkitörések is előfordulhatnak nála. Zavarják a zajok, a fény, a szagok, a huzat, és igen alacsony a fájdalomküszöbe. Gyakori a gyomorpanasz, ami túlevés miatt állhat elő, de nem ritka az idült székrekedés sem. Este vagy ülve elalszik, vagy nem jön a szemére álom. Hajnali 3-4 óra körül felébred, és utána a napi gondok miatt nem tud visszaaludni. 6-7 órakor újból aludna, de már szól az ébresztőóra! Igazi hipochonder!

Fejfájása van a hideg levegőtől, a pszichés túlterheltségtől, a túlzott alkoholfogyasztástól. Gyakran náthás, sok tüsszögéssel, orrfolyással, és ha kimegy a szabadba, az orra bedugul. A torka érdes, száraz, a nyelése fájdalmas. Étvágytalanság és farkaséhség váltogatják egymást. Gyakoriak az emésztési problémák, mint a gyomorfájás, hányás, puffadás. Lumbágója lesz a legkisebb megfázásnál és a huzattól. Fázós, heveny betegségeknél hidegrázás jelentkezik, ami már attól is rosszabbodik, ha a kezét kiteszi a takaró alól. Erősen kívánja a meleget, de ez nem javít az állapotán. Adagolás: C6-C9 potenciában napi 2-3-szor 5 golyó.

Méregtelenítés

A homeopátia a salakanyagok eltávolításában és a méregtelenítésben is nagy segítséget tud nyújtani. Egy antibiotikum kúra után mindig érdemes Sulphurt szedni, mert kivezetheti az antibiotikum káros hatását a szervezetből. A méregtelenítésben a bőrön át nyújt kiváló lehetőséget.

A vesén át történő méregtelenítést segíti elő a Solidago, a Sarsaparilla, a Berberis szedése D6-C30 potenciáig.

A máj méregtelenítésének és tehermentesítésének egyik fő szere a Lycopodium, de jó májon keresztüli méregtelenítő a Colchicum és a Nux vomica is.

A homeopátiás méregtelenítéshez érdemes homeopata segítségét kérni.

A fent említett megelőző szerek kúraszerű szedése több héten át, megfelelő folyadékbevitel mellett, elősegíti szervezetünk megtisztulását, az immunrendszerünk tehermentesítését.

Végül két nagyon fontos megjegyzés: a legmegfelelőbb védettséget egy homeopata által jól kiválasztott alkati szer biztosítja, de ennek bevétele sem mentesít az egészséges életmód alól.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség 1.  
Miért miért miért
  2010-11-18 13:56:31, csütörtök
 
  Miért kell nekem könnyes szemmel megállni
minden viharvert, árva tölgy előtt,
miért kell nekem az őszi csendre vágyni,
ha minden csalfa álmom összedőlt,
miért kell nekem a dombokat bejárni
s bujkálni, mint az üldözött gonosz,
miért kell nekem a hegytetőre állni
mikor az orkán fákat ostoroz.

Miért kell nekem elvágyni messze, messze,
bűvös csókkal ha jő az alkonyat,
miért kell, hogy halljam, álmaimban egyre,
búcsú-szavaktól fátylas hangodat,
és miért kell minden szép emléket
fájó betűkkel a szívembe írni,
miért kell olyan nagyon szeretni téged,
csak vágyni el, s csak sírni, egyre sírni?

Miért kell mindig magamban vándorolni,
s imákat mondani valakiért ....
s miért kell csak mindig rólad álmodozni,
ha nem szerethetlek, miért? miért? miért?





 
 
0 komment , kategória:  Szomorúság   
Elégia
  2010-11-18 10:14:18, csütörtök
 
  Tudom, hogy meghaltál, de nem hiszem,
még ma sem értem én;
hogy pár kavics mindörökre bezárhat,
hogy föld alatt a hazád és a házad,
ugyan hogy érteném.
Ötven évet égtél, te parányi,
te vézna testbe ágyalt szeretet :
hogy higgyem el, hogy lángjaid kihűltek,
és ellebbent könnyű leheleted?

Hogy higgyem el, hogy benyelte a mélység
szelíd szíved szapora lüktetését,
s ha száradó torokkal elkiáltom
egyetlenegy birtokod a világon,
ártatlan nevedet,
hogy soha-soha nem jön felelet?
Mindig velem jártál, nem nélkülem,
most elbújtál a mélybe.
Odaadtad futásod, a vizet,
a nyári szélben ingó neszeket,
a zizzenést, a zöld fellegeket,
szólj, mit kaptál cserébe?
Félsz odalenn? Tán azért vitted el
a mosolygásomat,
s most ketten vagytok
lenn az idegen bokor alatt?
Te rejtőző, becsaptál, elszaladtál,
hogy bocsássam meg,
hogy magamra hagytál,
s itt botlom régi útjaink kövén?
Felelj, te hűtlen, vársz-e rám,
sietsz-e majd felém,
ha nyugtalan sorsom betelt,
vezetsz-e lenge fény?
Beszélj, ott van a régi ház,
az arany venyigék,
ahol te vagy? Oda süllyedt
a fiatal vidék?
Hallasz? Úgy mérjem léptemet,
úgy járjam utamat,
hogy a füled még rám figyel
a nedves föld alatt?
Beszélj! Hallod a hangomat,
csak nem szabad felelned?
És én? Hallom még hangodat,
felel majd fürge nyelved?
Mindenkit hozzád mérek én,
hogy úgy szeret-e, mint te;
gurul a hónap és az év,
szegény emlékeimbe
kapaszkodom, hogy el ne essem.
Emlékezz rám, hogy megtalálj,
ha rám mosolyog a halál,
s levél legyez felettem.





 
 
0 komment , kategória:  Emlékezés 2.  
Őrült vágy
  2010-11-18 09:56:48, csütörtök
 
  Van olyan, hogy a szerelem nem talál szavakat,
ilyenkor a szerelem csak kézen fog és simogat,
Van olyan, hogy a szerelem nem talál szavakat,
olyankor csak megetet és megitat,
Van olyan, hogy a szerelem csak jó és szeretet,
csak ennek vége soha, de soha ne legyen,
maradj velem mindig szépséges szerelem.
Gyönyörűm, gyönyöröm, egyetlen szerelmem.





 
 
0 komment , kategória:  Szerelem 1.  
Gyere velem
  2010-11-18 09:42:49, csütörtök
 
  Az élet tőled édes!
Meglátsz, meglátlak
Támadnak a vágyak
Szívünk enged az ostromnak
Ami zúdul, ami árad
Szerelmünk soha el nem fárad

A tűz, a láng
Ma éjjel a hold kacsint ránk
S ahogy egymásé lettünk
Észre se vettük
Hogy már a nap mosolyog
Némán rajtunk

S végtelen hosszan
Mondjuk boldogan
Szeretlek édes
Az élet tőled édes!





 
 
0 komment , kategória:  Érzelmek 1.  
A legszebb érzés
  2010-11-18 09:39:43, csütörtök
 
  Solymosi Klára

Mit lehet még ehhez hozzá tenni?
Szeretni és szeretve lenni
Hiába, csalfa a szív
A szerelem mindenkit hív

Van aki komolyan veszi
Olyan is van, aki lekezeli
Nem nézve azt, kit megbánthat
Érzésébe beletaposhat

Nincs olyan ember
Aki legalább egyszer
Ne érezné azt, hogy szerelmes
S ha vissza kapja jó,
ha nem bizony keserves

Csodálatos érzés szeretni
De még gyönyörűbb szeretve lenni
Annyi csupán, amit ehhez kell tenni
Tisztelni a társad és szeretni
és újra csak szeretni!





 
 
0 komment , kategória:  Versek 3.  
Jó veled
  2010-11-18 09:32:44, csütörtök
 
  Mindennap azt hiszem, máris fokozhatatlanul szeretlek.
És másnap mindig arra ébredek, hogy több vagy nekem,
mint tegnap.

Vavyan Fable







 
 
0 komment , kategória:  Emlékeim 1.  
A szerelem hatalom
  2010-11-18 09:31:23, csütörtök
 
  A szerelem hatalom, mi vizeket fakaszt,
Néha épít, néha hidakat szakaszt.
Özönvízként zúdul szívedre,
Múltbéli sebeket gyógyírral kenve be.
Elönti a világot a lelkeket,
Átfűt minden romantikus éneket.
Elmondják dalban, filmen,
De nem is tudják mi zajlik a szívben.
Tornádóként indul felborítva mindent,
Átírva törvényt, szabályt és rendet.
Ahogy az idő múlik széllé csendesül,
mely ébren tartja a tüzet mindenestül.
Aztán már csak szellőként járja szívedet,
Ősz hajadat, meghajló testedet.
Emlékek lángját lobogva tartja,
Lelkedet könnyekig meghatja.
Ahogy múlik minden, úgy múlik el,
De még élünk a tűznek égnie kell.





 
 
0 komment , kategória:  Szerelem 1.  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 3 db bejegyzés
e hónap: 233 db bejegyzés
e év: 3099 db bejegyzés
Összes: 34577 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2061
  • e Hét: 6487
  • e Hónap: 15871
  • e Év: 148425
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.