2010-11-21 20:55:28, vasárnap
|
|
|
Palermói sajtleves
Hozzávalók:
1 db tyúkhúsleves kocka
ízlés szerint ételízesítő
1 csomag sajtszósz
2 db tojás
2 dl tejszín
20 dkg sajt
2 gerezd fokhagyma
15 dkg póréhagyma
1 dl fehérbor
1 csipet őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A sajtszószt 2 liter vízzel 10 percig főzzük, úgy, hogy a tyúkhúsleves kockát, az őrölt szerecsendiót, a frissen vágott póréhagymát és a reszelt sajtot is beletesszük, hozzáadjuk a fehérbort, majd ha visszaforrt, levesszük a tűzről. A tojást szétválasztjuk, a sárgáját a tejszínnel gondosan elkeverjük és hőkiegyenlítéssel dúsítjuk vele a levest. Ételízesítővel továbbízesíthetjük. Tálalásnál pirított kenyér vagy zsemlekockát ajánlunk hozzá. |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek/ levesek |
|
|
|