Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Füstöltsajt-krémleves
  2010-11-23 07:42:50, kedd
 
 


Füstöltsajt-krémleves

Hozzávalók:
4 dkg vaj
1 ek finomliszt
8 dl víz
1,5 db húsleveskocka
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszín
1/2 mk szerecsendió
1/2 mk őrölt feketebors
4 db tojássárgája
4 szelet kenyér

Elkészítés:
A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell, utánasózunk. A kenyérszeletekből pirítóst készítünk. Mind a négy levesescsészében egy-egy tojássárgáját simára keverünk, a forró levest rámerjük, a maradék sajttal megszórjuk. Pirítóssal vagy pirított kenyérkockával kínáljuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Tejszínes zellerkrémleves
  2010-11-23 07:39:53, kedd
 
 


Tejszínes zellerkrémleves

Hozzávalók:
1 nagy fej zeller (zöldjével)
1 db nagy burgonya
2 dl tejszín
ízlés szerint só, bors
1 db húsleves kocka

Elkészítés:
A zellert megtisztítjuk, a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A zöldségeket a megmosott zellerzölddel feltesszük főni annyi vízben, ami jól ellepi, és hozzáadjuk a húsleveskockát is. Ha puhára főtt, levesszük a tűzről, kissé hűlni hagyjuk, kivesszük a zöldjét majd jól összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, esetleg egy kevés szerecsendiót reszelhetünk bele, és kissé összemelegítjük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
Orosz zöldségleves
  2010-11-23 07:38:15, kedd
 
 


Orosz zöldségleves

Hozzávalók:
1 db marhahúsleves kocka
20 dkg sárgarépa
10 dkg zeller
15 dkg fejeskáposzta
10 dkg karalábé
1 dl olaj
fél tk só
1 csipet őrölt feketebors
1 pohár tejföl
1 ek liszt
fél ek olaj

Elkészítése:
A friss, megtisztított zöldségeket vékony csíkokra vágva kevés olajon megfuttatjuk, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a marhahúsleves kockát, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. Ha felforrt, kevés rántással megfogatjuk. A végén a vékony csíkokra vágott ecetes uborkát és a tejfölt beletesszük, összeforraljuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek/ levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 210 db bejegyzés
e év: 840 db bejegyzés
Összes: 49302 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 637
  • e Hét: 2620
  • e Hónap: 16369
  • e Év: 221070
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.