|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2010-11-27 19:19:40, szombat
|
|
|
Casino tojás
Hozzávalók:
1 dkg vaj (tojásonként)
késhegynyi mustár
csipetnyi só
ízlés szerint törött bors
5 dkg franciasaláta talapzatnak (tojásonként)
fél dl sűrű tartármártás
Elkészítése:
A főtt és lehűtött kemény tojásokat hideg vízben meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, sárgáját kiszedve, szitán áttörjük. A vajat felpuhítjuk, hozzáadjuk az áttört tojássárgáját, megsózzuk, megborsozzuk, kevés mustárt, és majonézt, finomra vágott zöldpetrezselymet adunk hozzá, és habosra keverjük. A tölteléket papírtölcsérbe helyezzük, és ízlésesen megtöltjük a fél tojásfehérjéket.
Tálalásának többféle módja van, talapzatnak azonban mindig franciasalátát használunk. Tálalásra a következő módok a legáltalánosabbak:
1. A megtöltött fél tojásokat úgy helyezzük a franciasalátára, hogy a töltelék felfele legyen, majd leöntjük sűrű tartármártással, tetejét finomra megvagdalt főtt füstölt marhanyelvvel, vagdalt sonkával, metélőhagymával vagy petrezselyemvagdalékkal meghintjük, mellé kockákra vágott aszpikot, és zöldsaláta-levelet helyezünk.
2. A magasra töltött fél tojásokat olvasztott aszpikkal fényezzük, egy szem apró zöldborsót, vagy egyéb ízléses díszítőanyagot teszünk a töltelék tetejére. Ebben az esetben a franciasaláta-talapzatot sűrű tartármártással öntjük le és erre helyezzük a fényezett töltött tojásokat. Mellé kockára vágott aszpikot és zöldsaláta-levelet helyezünk.
3. A magasan töltött fél tojásokat a töltelékkel lefelé fordítva áthúzó gitterre (rácsra) helyezzük, és vékonyan áthúzzuk sárga zománcmártással. (Olvasztott aszpikkal elkevert majonéz.) Betesszük a jégszekrénybe, vagy ha nem lenne, hűvös helyre, hogy a mártásréteg ráfagyjon, majd tiszta, olvasztott, és hűtött aszpikkal fényezzük. Ezután megfelelő díszítőelemekkel ízlésesen dekoráljuk, például apró kiszúróval kiszúrt szarvasgombával, lazaccal, kaviárral. Az így elkészült kaszinótojást is franciasaláta-alapra tálaljuk, a tartármártást pedig külön mártásos csészében adjuk hozzá.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-11-27 19:12:18, szombat
|
|
|
Sajtkoktél
Hozzávalók:
6 dkg trappista sajt
6 dkg Óvári sajt
6 dkg füstölt sajt
4 dkg dióbél v. mandula
20 dkg alma
1 db narancs
1 db citrom
2 dl kefir
késhegynyi őrölt fehér bors
ízlés szerint őrölt szerecsendió
kevés fejes saláta
ízlés szerint só
Elkészítése:
A sajtot, a megtisztított almát és a narancsot apró kockákra daraboljuk és összekeverjük a durvára darált dióval vagy a leforrázva meghámozott és feldarabolt mandulával. A kefirt sóval, szűrt citromlével, fehér borssal, szerecsendióval turmixgépben kikeverjük és ráöntjük. Lehűtve, salátalevelekkel kibélelt kehelyben tálaljuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-11-27 19:08:28, szombat
|
|
|
Orosz hússaláta
Hozzávalók:
40 dkg sült vagy főtt hús
30 dkg főtt burgonya
30 dkg alma
20 dkg ecetes uborka
3 db főtt tojás
tartármártás
20 dkg főtt-füstölt nyelv
2 ek mustár
kevés citrom
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint só
Elkészítése:
A húst, a héjában főtt krumplit, a meghámozott uborkát, az almát és a kemény tojást is vágjuk egyenletes csíkokra. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá mustárt, citromlevet és keverjük össze tartármártással. A tetejére szórjunk metéltre vágott füstölt nyelvet. Ha kész, 1-2 órányit hűtőben érleljük.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-11-27 19:05:59, szombat
|
|
|
Holland sajtsaláta
Hozzávalók:
4 dl kefir
2 csokor piros retek
10 dkg trappista sajt
2 db savanykás alma
2 db héjában főtt burgonya
1 fej lilahagyma
1 ek mustár
1 tk só
1 mk törött fehér bors
Elkészítése:
A kefirben elkeverjük a mustárt, a sót és a borsot. A megtisztított hagymát fokhagymaprésen átnyomjuk, és ugyancsak a mártásba keverjük. A meghámozott burgonyát a megmosott, kicsumázott héjas almával meg a tisztított, héjas retekkel együtt nagyon vékony csíkokra vágjuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba. Ezután beletesszük a sajtot, amit szintén vékonyan felcsíkozunk, majd a salátástálat befedjük, és a hűtőszekrényben két-három órán keresztül érleljük. Tálalás előtt óvatosan felkeverjük, pirított barna kenyér- vagy korpáskenyér-szeletekkel kínáljuk. Finomra vágott friss kaporral is ízesíthetjük. Elkészítési ideje: kb. 30 perc.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-11-27 19:03:28, szombat
|
|
|
Franciasaláta
Hozzávalók
2 db répa
1 db fehérrépa
fél kg zöldborsó
1 db vöröshagyma
1 db alma
1 nagy tubus majonéz
1 pohár tejföl
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
kevés porcukor
2 ek mustár
Elkészítése:
A répát, zöldséget megtisztítjuk, felszeleteljük, megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A zöldborsót is enyhén sós vízben megfőzzük. Az almát lehámozzuk, és felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk. Az egészet összekeverjük, és tartármártással elkeverjük. A tartármártás: egy majonézt elkeverünk egy tejföllel, és mustárral, sóval, borssal, citrommal, porcukorral ízesítjük.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2010. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
210 db bejegyzés |
e év: |
840 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 5549
- e Hét: 14331
- e Hónap: 45817
- e Év: 250518
|
|
|