Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Dr. S. szomorúan nézett rám
  2010-11-08 17:13:33, hétfő
 
  Dr. S-t láttam álmomban, nagyon szomorúan nézett, valószínűleg azért, ami velem történt, meg úgysem tud segíteni.

(Ezelőtt négy évvel, amikor sétáltam a Szentpéteri kapu udvarán, az Idegosztályra nagybetűkkel kiírták dr. S. nevét, amit nem értettem.)
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Játékbolt a kisbolt helyén
  2010-11-08 17:11:37, hétfő
 
  K. temetővel szembeni kisboltja játékboltnak volt berendezve. A raktárhelyiségben csókólozva megláttam Cs.K-t és R-né R.Cs-t.

(A játékosztály részeként kerültek megszületésre ketten, így kerülhettek a kezdeti játékbolt raktárába)
 
 
0 komment , kategória:  Éjszakáim, álmaim  
Akkorát lépsz,amekkorát szeret
  2010-11-08 08:05:17, hétfő
 
  Akkorát lépsz, amekkorát szeretnél

Körülbelül két hónapja figyelem a szememmel azt, hogy a Plútó szépen lassan megközelíti a Felszálló Holdcsomópontot... sokat gondolkodtam rajta, figyeltem az életemet, hogy mit jelent ez, ahogy szépen lassan orbisba ér, milyen változások mutatkoznak körülöttem - és leginkább bennem.

A Plútó a végletek szimbóluma, és ami a lényeg, hogy ez a MINŐSÉGI átalakulást megjelenítő égitest. Ez az igazi nagy halálok, nagy transzmutációk szimbóluma. A lényeg a “minőségi" szón van talán leginkább, mert egy dologra hívja ez fel a figyelmünket: sokszor hisszük azt, hogy átalakítjuk az életünket, és végre kiléptünk valamiből, de csak újra ugyanabba a kátyúba kerültünk, cseberből vederbe.

A felszálló Holdcsomópont pedig egyfajta “karmikus" útjelző tábla, azaz ez mutatja meg, hogy merre haladunk a sorsunk bejárásakor, mi a célunk ebben az életben, mi rejti magában azt a nagy lehetőséget, hogy megoldjuk, feloldjuk, és a feloldásból kinőve cselekedjünk életünkben. Azaz megmutatja, hogy mi az a “kód", amit ebben az életben hajtunk végre, mi a “sors", amit élünk. A sors pedig sosem egy kívülről jövő, fentről származó, minket meghatározó valami, hanem a saját Sorsod az Te vagy! A balga hiszi azt, hogy őt a sorsa irányítja - a bölcs éli a sorsát.

A Holdcsomópontok azok a virtuális pontok a Napúton, ahol a Hold pályája metszi a bolygók pályáját. A felszálló Holdcsomópont azt jelenti, hogy itt bukkan elő a Hold a Nap útja alól, itt emelkedik fel.

A Plútó és e virtuális pont találkozása által a saját kódunk kibontásában - azaz a sorsunk megélésében - léphetünk egy nagyot, egy minőségit: erre utal az írás címe, mert itt tényleg akkorát tudsz változtatni az életeden, amekkorára Neked szükséged van. Egy csecsemő tipegni tud, egy akadályfutó meg lép két métert - nem szabad ezeket összehasonlítani, éppen ezért csak Önmagadhoz mérve nézd meg azt, hogy mit hozott eléd az élet, hogyan kell lépned. Figyeld meg, időd van, és lépj. Ennek nem egy hirtelen, egyik pillanatról a másikra történő gyors reagálásnak kell lennie, hanem egy tiszta, Fényes és végtelen út egy pontján lévő bölcs átalakulásnak.

Nem tudsz rosszul lépni: legfeljebb elesel és tanulsz a hibádból. Éppen ezért a lehetőséget lásd most arra, hogy átalakítsd az életedet. Nincs szükség már további szenvedésre, nincs már szükség arra, hogy naaagy és magasztos dolgokkal vedd körül magad, mert meg tudjuk látni az egyszerű hétköznapi szinten a csodát, a Forrást: erre utal a Plútó helyzete a Tejúton, a Galaxis közepében, amelyet már egy éve szajkózok:

“Nincs semmi baj, mert a Plútó a Tejúton jár" - azaz minden, amit magad mögött hagysz, és újat fogadsz be az életedbe, ott valójában a Tejút magasztos fénye ugrik életedbe.

- - -

Ezért a mostani változás, amit megjelenít a Plútó és a Holdcsomópont, szintén mutatja, hogy egyfajta halálnak kell beállnia ahhoz, hogy az új élet elkezdődjön. Mert amikor lépsz, akkor tulajdonképpen valamit magad mögött hagysz - ezért ne nézz hátra, mert ahogy a Biblia is tanítja, aki hátranéz, az sóbálvánnyá válik: aki a múltban ragad, az megkövül, és nem képes kilépni saját börtönéből.

Ezért ne a fájdalmakat vagy a múltbéli tapasztalataidat emeld fókuszba, hogy MIT akarsz elhagyni, mert akkor valójában csak a múltat erősíted: hanem arra fókuszálj, hogy KI VAGY TE A JELENBEN, mit élsz meg a LÉPÉS és az ÁTALAKULÁS közben, milyen csodát hozott eléd az élet, hogy megélhesd, megtapasztalhasd, add át magad az átalakulás, a halál felszabadító csodájának.

Ne is a jövőt kutasd, mert akkor csak arra fókuszálsz, hogy hová szeretnél érkezni, és közben lemaradsz a csodálatos - és számodra éppen valódi - táj szépségéről, ami az utazás során körbevesz: mert csak ez a környezet létezik, a távoli jövő elérhetetlen messzesége és fényessége csupán illúzió. A körülötted lévő szépség és szenvedés, fájdalom és boldogság az, ami VALÓDI.

Tehát, ha LÉPNI szeretnél, ha VÁLTOZTATNI és meghalni, átalakulni, akkor csak magadból/életedből kiindulva tudod ezt megtenni - ne egy elképzelt csodálatos “énkép", vagy spirituális eszmények, tanítók által beléd táplált boldogság felé törekedj: hanem lásd is meg, hogy mi van körülötted, milyen valóságban élsz. Mert csak úgy lehet haladni, ha az utat éled meg, azt figyeled, hogy mit hozott eléd az út...

Így haladunk együtt...

- - - - - - - - - - -

Summa summarum: a Plútó változást szimbolizáló erejét engedd be életedbe, éld meg az átalakulást, hogy a sorsodból képes vagy kilépni: mármint abból a sorsból és életből, amiről azt hitted, hogy eléd rakják, hogy fentről kapod az égiektől, hogy egy tőled független hatalom elvei szerint kell élned az életed... hogy tanítóknak kell megmondani, hogy mit és hogyan csinálj...

És végre lásd meg, hogy minden Belőled indul ki, minden Belőled származik, minden TE VAGY az életedben. És Te vagy a SORSOD! Te irányítod azt, még ha elsőre nem így tűnik. Légy bátor!

- - - - - - - - - - -

A fentiek tükrében a holnapi nap reggelén teszem közzé a “Szülő-gyermek kapcsolat átalakítása" írás második részét, erről nem küldök ki hírlevelet, ne felejts el bekukkantani!


Írta: Kiss Balázs Kunó
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2010.10 2010. November 2010.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 656
  • e Hét: 2543
  • e Hónap: 4902
  • e Év: 57168
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.