Regisztráció  Belépés
tundihugi.blog.xfree.hu
Mindig mosolyogj!!!! Hornyák Tünde
1981.12.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Kosztolányiné Szilágyi Rozália
  2010-12-19 21:07:25, vasárnap
 
  Születésnapodon kívánok neked sok szépet,
legyen vidám,derűs számodra az élet!
Szerencse galambja mindig feléd szálljon,
Légy boldog sokáig ezen a világon.

Születésnapod alkalmából nagyon sok boldogságot

kívánok Sziszi

 
 
0 komment , kategória:  Donnán és tvn-en kaptam  
Mézes adventi naptár
  2010-12-02 15:47:27, csütörtök
 
  hozzávalók 4 főre

* 12 dkg méz
* 6 dkg barna cukor
* 5 dkg vaj
* 1 tojás
* 25 dkg liszt
* 1 cs sütőpor
* 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
* 1 narancs reszelt héja



elkészítés

1. A cukrot, a vajat és a mézet egy lábasban, lassú tűz felett, összemelegítjük (annyira, hogy a cukor elolvadjon).
2. Megvárjuk, míg kihűl, majd hozzákeverjük a tojást.
3. A sütőporral, fűszerekkel és narancshéjjal elkevert lisztet a tojásos masszával tésztává gyúrjuk.
4. Folpackba csomagoljuk és egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
5. Másnap enyhén lisztezett felületen vékony téglalappá nyújtjuk a tésztát és 24 egyenlő méretű részre vágjuk.
6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a mézes téglalapokat.
7. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb. 5-6 perc alatt megsütjük.
8. Mikor kihűltek, cukormázzal mindegyiket ellátjuk számmal (1-től 24-ig), majd kedvünk szerint dekoráljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
NIKE torta
  2010-12-02 15:46:43, csütörtök
 
  hozzávalók 12 főre

Tésztához:

* 10 dkg margarin
* 25 dkg darált háztartási keksz

Töltelékhez:

* 2 db citrom leve és a reszelt héja
* 15 dkg porcukor
* 2,5 dl tejszín
* 50 dkg túró
* 1 csomag zselatin fix

Díszítéshez:

* marcipán vagy pillecukor fondant
* ételfestékek több színben



elkészítés

1. A felolvasztott margarinhoz hozzáadjuk a morzsát és összekeverjük. A masszát elosztjuk egy kapcsos tortaforma alján és jól lenyomkodjuk.
2. 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
3. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukor felét és a reszelt citrom héját.
4. A zselatinfixet hozzáadjuk a túróhoz és a cukorhoz. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a felvert tejszínt. Alaposan kikeverjük és a krémet elosztjuk a kihűlt tésztán.
5. Majd a tortát még 2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe.
6. A túrótortát kivesszük a formából, díszítjük.

tepsi mérete: 22 cm
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Búbos hús gazdagon
  2010-12-02 15:45:41, csütörtök
 
  hozzávalók 6 főre

* 6 szelet sertéskaraj
* 6 szelet csülöksonka
* 12 karika füstölt kolbász
* 10 dkg reszelt sajt
* 4 db főtt tojás
* 1 db nyers tojás
* 6 szelet fehér kenyér
* 1 db vöröshagyma
* só
* bors
* őrölt kömény
* 6 kk olaj



elkészítés

1. Elkészítjük a búb masszáját: vízben megáztatott, kinyomkodott kenyérhez teszünk 1 nyers tojást, 1összeaprított főtt tojást, reszelt sajtot, a lereszelt vöröshagymát és fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel.
2. Egy sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk a vékonyra vágott karajszeleteket (klopfolni nem szükséges), aljukat megkenjük olajjal.
3. Mindegyik szeletre egy-egy sonkát fektetünk, közepükre egy félbevágott főtt tojást teszünk, szélükre 2 karika kolbászt.
4. Végül ráhalmozzuk a masszát, úgy, hogy mindent betakarjon, vizes kanállal szépen tojás alakúra formázzuk a búbokat.
5. 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

sütési hőfok: 180 °C
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Csíkos kalács
  2010-12-02 15:44:57, csütörtök
 
  hozzávalók 4 főre

* 75 dkg liszt
* 4 dkg élesztő
* 4,5 dl tej
* 3 evőkanál cukor
* 20 db édesítő tabletta
* 1,5 dl étolaj
* 2 ek kakaó
* 1 cs vaníliás cukor



elkészítés

1. A tejből egy keveset felmelegítünk, amiben leáztatjuk az édesítőket hogy jól feloldódjon.
2. A maradék tejet 1evőkanál cukorral felmelegítjük, és megkelesztjük az élesztőt benne.
3. Jól összedolgozzuk a tésztát, majd elfelezzük, egyik felébe 2 evőkanál kakaót, a másikba vaníliás cukrot teszünk.
4. Majd a kakaós és vaníliás tésztát is elfelezzük
5. Téglalap alakúra nyújtjuk mind a négy cipót, a kakaósra vaníliásat teszünk (vagy fordítva) és így tekerjük fel szorosan.
6. Tetejét tojással megkenjük, majd hagyjuk kelni kb. fél órát.
7. Előmelegített 180 C fokos sütőben sütjük kb.20 percig.

sütési hőfok: 180 °C
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Pikáns vaddisznóragu
  2010-12-02 15:44:13, csütörtök
 
  hozzávalók 6 főre

* 2,5 kg vaddisznó apró hús
* 2 db közepes sárgarépa
* 2 db szárzeller
* 3 db közepes fej vöröshagyma (makói bronzot használtam)
* 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
* 4-5 db babérlevél
* 2 -3 db zsályalevél vagy 2 kk szárított zsálya
* 2 kk borókabogyó
* 1 ek díjóni mustár
* 1 ek áfonyalekvár
* 2,5 dl száraz vörösbor
* 0,5 l húsalaplé
* só
* frissen őrölt fekete bors (ízlés szerint)
* zsír



elkészítés

1. A megtisztított húsokat vágjuk kb. 2x2 cm-es, a szalonnát pedig 0,5x0,5 cm-es kockákra.
2. Zsíron pirítsuk meg a szalonnakockákat, a zöldségeket vágjuk finomra, majd adjuk hozzá, és pirítsuk együtt.
3. Ha a zöldség lepirult, adjuk hozzá a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk zsírjára.
4. Öntsük fel a vörösborral és egy kevés alaplével (hasonlóan, mint a pörkölteknél), majd ízesítsük a további fűszerekkel, a babérlevéllel, a zsályával, a borókabogyóval, a dijoni mustárral, illetve az áfonyalekvárral is.
5. Kis lángon pároljuk, időnként pótoljuk a levét.
6. Ha ételünk elkészült, tálaljuk sós fánkkal (receptet lásd: sertésborda hentes módra).
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Pizza lustálkodós vasárnapon
  2010-12-02 15:43:10, csütörtök
 
  hozzávalók 2 főre

* 10 dkg gomba
* 1/2 tonhalkonzerv
* 1 közepes lila hagyma
* 10-12 szem zöld olívabogyó
* egy kis marék spenótlevél
* 1 üveg sűrített paradicsom (80 g)
* bazsalikom
* oregánó
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 tk nádcukor
* félkész pizzatészta



elkészítés

1. a pizzatésztát a tepsibe terítjük
2. egy tálkában összekeverjük a paradicsom sűrítményt, a fűszereket, a fokhagymát fokhagymanyomóval beletörjük, és hozzáadjuk a nádcukrot is, hogy ne legyen élesen savanyú a szósz
3. a paradicsomszószt a tésztára kenjük
4. a lila hagymát felkarikázzuk és rászórjuk a tésztára
5. a gombát megmossuk, én nem szoktam megpucolni, így az értékes tápanyagok megmaradnak
6. csak a fejét felkarikázzuk, (a szárát felhasználhatjuk másra) rászórjuk a tésztára
7. így teszünk az oliva bogyóval is, és a spenóttal is
8. a tonhalat is elosztjuk a pizzán, én folyattam az olajból is bőven rá
9. az előmelegített sütőben megsütjük
10. én a végén még egy kicsit meg is grilleztem de ez elhagyható

sütési hőfok: 200 °C
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Csirkepörkölt
  2010-12-02 15:42:20, csütörtök
 
  Csirkepörkölt- Light, graham nokedlivel

hozzávalók 4 főre

Csirkepörkölt light

* 1 kg csirke - nálam két teljes comb - alsó/felső külön, mell - négy darabra vágva
* 1 nagyobb fej vöröshagyma
* 2-3 gerezd fokhagyma
* 2-3 tk őrölt paprika
* 1 nagyobb paradicsom
* olívaolaj
* só
* bors
* majoránna

Graham nokedli

* 25 dkg graham-liszt
* 1 db tojás
* 6 g só
* 3 dl víz
* olívaolaj



elkészítés

Csirkepörkölt light:

1. A csirke megtisztítását követően vágjuk kockára a vöröshagymát és paradicsomot, apróra a fokhagymát.
2. Kevés olajon, csipet sóval és tört borssal pároljuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, az őrölt pirospaprikát és paradicsomot. Figyeljünk arra, hogy a túl forró lábosban megéghet a fokhagyma és a paprika is, amitől mindkettő keserű lesz.
3. Amikor a paradicsom kezd szétesni, tegyük bele a csirke darabjait, és jól forgassuk át a paprikás alapban, majd öntsük fel kb. 2db vízzel és adjunk hozzá két teáskanál majorannát.
4. 10-15 perc főzés és kavargatás után vegyük le a fedőt és főzzük tovább még 15 percet, hogy a víz egy része elfőjön.

Graham nokedli:

1. Tegyünk fel fazékban vizet forrni, melyhez csipet sót és kevés olajat adunk.
2. Egy tálban keverjük össze a lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel, hogy ragacsos masszává váljon az elegy.
3. A lobogásban lévő vízbe szaggassuk bele a nokedlit. Szaggatások közben kevergessük, ne tapadjanak össze vagy a fazék aljára a kukacok.
4. Szaggatás után 5 percet még forraljuk, majd szűrjük le és öblítsük hideg vízzel. A leszűrt nokedlit locsoljuk le 1 evőkanál olívaolajjal és jól keverjük át, hogy ne tapadjon össze.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Márványos csokoládémousse
  2010-12-02 15:40:08, csütörtök
 
  Márványos csokoládé mousse torta


hozzávalók 8 főre

* 6 tojás + 2 tojássárgája
* só
* 75 g + 3 ek cukor
* 35 g liszt
* 35 g étkezési keményítő
* 15 g kakaó
* 1 tk sütőpor
* 100 g keserű csokoládé
* 100 g tejcsokoládé
* 400 g tejszín
* 4 lap színtelen zselatin
* 150 g {fehér csokoládé}
* 1 cs vaníliás cukor



elkészítés

1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A fehér csokoládét durvára vágjuk, vízfürdőben felolvasztjuk.
2. Egy tepsi aljára sütőpapírt teszünk.
3. 2 tojásfehérjét 3 ek hideg vízzel, csipet sóval kemény habbá verünk, a 75 g cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük.
4. Egyenként hozzákeverjük a 2 tojássárgát.
5. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel, a kakaóval és sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
6. A masszát a tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Hűlni hagyjuk.
7. A keserű és tejes csokoládét durvára vágjuk, majd vízfürdőben felolvasztjuk. Hűlni hagyjuk.
8. 200 g tejszínt kemény habbá verünk. 4 tojássárgáját 2 ek cukorral habosra keverünk. A folyékony csokoládét a tojáskrémhez keverjük.
9. 2 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verünk. Először a tejszínt, majd a tojásfehérjét óvatosan a csokoládékrémhez keverjük. 30 percre hűlni hagyjuk.
10. 200 g tejszínt kemény habbá verünk.
11. 2 tojássárgáját 1 ek cukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverünk.
12. A zselatint kicsavarjuk, lassú tűzön felolvasztjuk, majd a még langyos csokoládéhoz keverjük, majd ezt rögtön a tojáskrémhez keverjük.
13. 2 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verünk. Előszór a tejszínt, majd a tojásfehérjét óvatosan a csokoládékrémhez keverjük. 5-10 percig hűlni hagyjuk.
14. A tortagyűrűt a piskóta köré állítjuk. A fehér és a sötét mousse-t váltakozva 2-2 rétegbe a piskótára simítjuk. Villával márványosra keverjük. Legalább 6 órát hűlni hagyjuk.

sütési hőfok: 175 °C
tepsi mérete: 26 cm
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Habos diós szelet
  2010-12-02 15:38:19, csütörtök
 
  hozzávalók 4 főre

A tésztához:

* 40 dkg liszt
* 25 dkg margarin
* 1 cs sütőpor
* 4 tojás sárgája
* 20 dkg cukor
* kevés tej

A habhoz:

* 4 tojás fehérje
* 15 dkg cukor
* 25 dkg dió

A krémhez:

* 1 cs vaníliaízű pudingpor
* 5 dl tej
* 30 dkg vaj
* 20 dkg porcukor



elkészítés

1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tojássárgáját kikeverjük a cukorral.
2. Az egészet összegyúrjuk a sütőporral és kevés tejjel. Másfél órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
3. Közben a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk.
4. A tésztát három részre osztjuk. Kinyújtjuk, egyenként megkenjük a habbal, megszórjuk durvára vágott dióval, és laponként kisütjük.
5. A krémhez megfőzzük a pudingot, ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert vajat, majd a kihűlt lapok közé kenjük.
6. Hosszúkásra szeleteljük.

sütési hőfok: 180 °C
tepsi mérete: közepes méretű
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 3331 db bejegyzés
Összes: 5560 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 301
  • e Hét: 1310
  • e Hónap: 4570
  • e Év: 162645
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.