Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A Tál család
  2010-12-10 23:12:19, péntek
 
 




A TÁL CSALÁD


A mi nyelvünk több, mint csodálatos!!!

Csak magyarul beszélőknek...

A Tál család

Egy templom hirdetőtábláján a következő olvasható:

"Tudjátok, hogy hány tagja van a mi családunknak ?

Először is itt van az öreg Dik Tál, aki mindent irányítani akar, aztán ott van Protes Tál bácsi és fivére Szabo Tál, akik folyton ellenszegülnek és mindent meg akarnak változtatni.

A húguk, Irri Tál, nyughatatlan bajkeverő a két fiával, Inzul Tállal és Molesz Tállal együtt.

Valahányszor felmerül egy új kérdés, Hezi Tál és felesége, Vege Tál, meg annak a testvére Lamen Tál várni akar vele még egy évet.

Aztán ott van Imi Tál, aki folyton arra törekszik, hogy a mi családunk pontosan olyan legyen, mint az összes többi.

A kényeskedő Affek Tál néni túl sokat képzel magáról. Iker öccsei, Garan Tál és Han Tál pedig hamis ígéretekkel próbálnak elkábítani mindenkit.

De azért nem minden családtag rossz. Asszisz Tál rokonunk például kifejezetten segítőkészen intézi az ügyes-bajos családi ügyeket. Ros Tál és Szelek Tál viszont már nem mindenben vesznek részt szívesen.

A dúsgazdag üzletember nagybácsi, Invesz Tál anyagi hozzájárulására mindig lehet számítani, csak az a zsugori öccse, Limi Tál folyton igyekszik visszafogni adakozó kedvét.

A remek politikai érzékkel megáldott Reprezen Tál kiválóan képviseli a családot különféle rendezvényeken . Az elkötelezett Agi Tál nővérem élen jár a meggyőzésben, de Reflek Tál igyekszik folyton ellentmondani neki. Medi Tálhoz bármikor fordulhatunk átgondolt és megnyugtató tanácsokért. Szalu Tál unokaöcsém éppen katonaidejét tölti a hadseregben.

Bevásárolni Kós Tál nagynéném szokott a piacon, mert ő mindig tudja, hogy mi mennyibe kerül, és általában Lici Tál is elkíséri, mert nagyon szeret alkudozni a kofákkal. A kitünő hanggal megáldott Kán Tál folyton dalol, zenész fivére Trombi Tál pedig hangszeren kíséri (a kamasz Mu Tál átmenetileg nem énekel velük.)

Sajnos a múlt év során három családtaggal is kevesebben lettünk: két unokatestvér, Dezer Tál és Konver Tál külföldre távozott, a kilencven éves Exi Tál néni pedig végelgyengülésben elhunyt. Őt az utolsó időkben már csak Ágy Tál vigasztalta."

(A világ melyik nyelve tud még ilyeneket?)







 
 
0 komment , kategória:  Család  
Belgium II.
  2010-12-10 22:50:07, péntek
 
 




BELGIUM II.


És most tényleg nem akarok ünneprontó lenni, de a valósághoz az is hozzátartozik, amit majd az alábbi képeken láthatunk. Sajnos ez úgy látszik, minden nagy városra jellemző, nemcsak amerikai sajátosság. Az alábbi képeket egy kedves Ismerősöm fotózta brüsszeli útja során, én ezeket most kötelességemnek érzem megosztani - hogy az árnyoldalakat is lássuk, ne csak a pompát, a ragyogást.


"Kedves Gábor!
Mint előző levelemben is említettem, nagy meglepetésben volt részem Brüsszelben. Olyan volt, mintha egy egzotikus országban járnék, alig láttam fehér embert. Ahol nagyobb tömegben voltak fehérek, azok a turistaközpontokban a turisták voltak. Képzeletemben a belgák szőkék, kék szeműek voltak. A valóságban 10-ből 3 volt ennek megfelelő.....
Puszi, Nóra"


Akkor nézzük meg az érem másik oldalát is - a fővárosnak!

A képek borzalmasak! Mindenütt kosz, szenny és mocsok!!!

Ez volna az EU - ahova erőszakkal beléptettek bennünket?

ELSZOMORÍTÓ!!!
































 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Meddig még?
  2010-12-10 21:04:58, péntek
 
 




MEDDIG MÉG?


Hazai történetek

A hét elején ismét összeverődött a magyargyűlölők egy csoportja, hogy itt az év vége felé, egy idei utolsó konferencián még hosszasan elemezzék, hogy mi magyarok milyen egy szemét, rasszista, antiszemita népség vagyunk. Mielőtt valakik legyintenének, hogy mit kell foglalkozni néhány idióta agymenésével, azoknak jelezném: ez egy tudományosnak mondott konferencia volt, aminek a Magyar Tudományos Akadémia adott helyet. Sőt, maga az MTA volt a rendezvény védnöke is.

A Feischmidt Margit vezető kutató által összehozott Hétköznapi nacionalizmus és nemzeti radikalizmus című konferencia elvileg a ,,változó nemzeti diskurzusok: az azonosság és a különbség konstrukciói magyar állampolgárok és kisebbségben élő magyarok viszonyáról" kellett volna, hogy szóljon. Azonban a valóság már nem így alakult. A huszonegy előadásból, mindössze nyolc szólt a határon túli magyarság helyzetéről, a többi pedig egy véget nem érő mocskolódásban teljesedett ki.

Még csak bele sem kell olvasnunk a rendezvényről szóló részletesebb beszámolókba, elég ha csak megnézzük a konferencia programját és máris képet kaphatunk ennek a magyarság szempontjából mérhetetlenül hasznos programsorozatnak a küldetéséről. A hivatalos programban ugyanis ilyen előadásokat találunk:
[a teljes programért katt IDE]

- Kóczé Angéla: Nők a fronton: szimbolikus ellenállás a rasszista beszédmóddal szemben.
- Tamás Pál: Nemzeti populizmus és a rendszerváltás delegitimációja Magyarországon
- Tóth András - Grajczár István: A negyedik hullám. A jobboldali radikalizálódás Magyarországon
- Örkény Antal: Eltorzult magyar nemzeti identitás, zsákutcás magyar nemzetpolitika
- Oblath Márton: A "cigánybűnözés" és a "hazafiság" az online nemzeti radikalizmus diskurzusában

Azt hiszem még nemzeti radikálisnak sem kell lenni ahhoz az embernek, hogy felvetődjön a kérdés: Vajon egy ilyen magyargyalázó megmozdulás mitől tudományos? Mitől magyar? És legfőképp a saját szemen köpésünket miért kell nekünk finanszírozni, potom 8,5 millió forintért olyan közpénzből, amit az Akadémiának egyébként a magyarság kultúrájának kutatásra kellene fordítani?

Azért arra kíváncsi lennék, hogy Pálinkás József narancsos MTA elnöknek mégis mi a véleménye az olyan mondatokról, mint amit Tamás Pál fogalmazott meg, miszerint ,,a magyar társadalom 33 százaléka aktív antiszemita. És akárhogy csűröm-csavarom csak 20 százalékos az anti-antiszemita, az antiszemitizmust keményen elutasítók aránya. Egyértelmű, hogy mindig több Magyarországon az antiszemita, mint az anti-antiszemita".

Vagy mit gondol Tóth András gondolatairól, aki A szélsőséges jobboldal negyedik hulláma című ajvékolásában azt fejtegette, hogy a 90-es évek Haider-féle harmadik generációs populista, protest, bevándorló ellenes politikájához képest a Jobbik egy új generációt képvisel, amelynek titka, hogy Vona Gábor pártja a genetikus fasizmus jegyében egységesítette a dühöt és a gyűlöletet. A tudományos érvelés szerint ennek okát Vona Gábor egyéni sorsában és családi tragédiáiban kell keresnünk.

Azért afelől ne legyenek illúzióink, hogy Pálinkás majd el fog határolódni ezektől. De miért is tenné ezt egy olyan magát konzervatívnak nevező valaki, aki az MTA elnökeként egy egész friss interjúban kijelentette: ,,az alkotmányba nem kerülhet be a kereszténység, mert az megosztja a társadalmat."

És innentől már nem is áll olyan messze kollégájának, Örkény Antal szociológusnak, az MTA doktorának és az ELTE egyetemi tanárának előadása. Örkény az Eltorzult magyar nemzeti identitás, zsákutcás magyar nemzetpolitika címmel tartott igazán feledhetetlen előadást, ahol olyan "tudományos" megállapításokat tett, miszerint egy nemzetközi felmérésben Magyarország lett a legnacionalistább ország, amelyet az etnocentrizmus és a xenofóbia különböztet meg a nyugati, modern politikai nemzettudatú országoktól. Így aztán szerinte nem ártana tudatosítani magunkban, hogy messze mi vagyunk Kelet-Európa legidegengyűlölőbb országa. Aztán szégyenkeznünk kell még szerinte amiatt is, hogy egy másik felmérés alapján a magyarság elsöprő többsége büszke saját történelmére. Ez pedig teljeséggel érthetetlen és elfogadhatatlan, ,,hiszen a magyar történelem kudarcok története".

És hogy teljes legyen a kép, még a végére ideidézném Kóczé Angéla szavait, mert azok pontosan bemutatják az egész konferencia lényegét. Ez a mérhetetlenül felkészült asszony a Nők a fronton: szimbolikus ellenállás a rasszista beszédmóddal szemben címmel mondta el gondolatait a világról. Az előadásából megtudhattuk, hogy a borsod megyei Szikszón a világ végéig békésen éltek volna egymás mellett az aktívan integrálódó roma és nem roma lakosok, ha azt a Magyar Gárda felvonulása nem zavarta volna meg, mert ezután az addig tabunak számító cigányellenesség és a ,,kontrollált gyűlöletkeltés" elszabadult. Azóta a cigányok félnek kimenni az utcára, sőt: két nappal előre bevásárolnak.

Amikor a Barikád újságírója rákérdezett ennek a nagyon életszerű példának részleteire, és felvetette, hogy a konkrét történetről az előadó mégis hány embert kérdezett meg a cigányok által terrorizált emberek közül, ne adj' Isten a Gárdából, a hölgy így felelt: ,,Nem volt célom az objektivitás..."

Azt hiszem ezt nehéz kommentálni. Legalábbis sűrű kurv@anyázás nélkül biztosan.

Ha ez a megmozdulás valamilyen liberált műhelyben fut, még akkor is felháborító, de akkor akár rá is mondhatnák, hogy le van sz@rva, az idióták összejöttek és boldogítják egymást. De ez esetben szó nincs erről. Ez a konferencia a Magyar Tudományos Akadémia szervezésében történt, a magyarság "érdekében", közpénzből finanszírozva.

Mégis mi folyik ebben az országban? És legfőképp meddig még?








 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Az alkotmányreformról
  2010-12-10 19:54:42, péntek
 
 




AZ ALKOTMÁNYREFORMRÓL


Bogár László az alkotmányreformról

Beszélgetés történelmi hagyományaink és modern hétköznapjaink összefüggéseiről a készülő alkotmányreform kapcsán.


2/1

Link


2/2

Link



Bogár László előadásai /talán az összes/

Link





 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Belgium I.
  2010-12-10 18:58:06, péntek
 
 




BELGIUM I.


Belgium, hivatalos nevén a Belga Királyság egy etnikailag és nyelvileg megosztott nyugat-európai ország; állampolgárai három jól elkülöníthető csoportja a hollandul beszélő flamand, a franciául beszélő vallon és a német.

Belgium területén keresztül húzódik a germán és a latin nyelveket beszélő népcsoportokat elválasztó képzeletbeli határvonal. Az országban ennek megfelelően két nagy nyelvi-kulturális közösség, a francia és a flamand él, illetve az ország keleti részén található német kisebbség.
A két régió, Flandria és Vallónia határát a latin-germán nyelveket elválasztó határ mentén húzták meg. Brüsszel hivatalosan is kétnyelvű város

Hollandiával és Luxemburggal közösen alkotja a Benelux államok csoportját. Az Európai Unió alapító tagja, fővárosa Brüsszel, amely egyben az uniós intézmények egyik székhelye. Jelenlegi uralkodója II. Albert.

A belga táj igen változatos: az ország 67 km hosszú partszakasszal rendelkezik az Északi-tenger mentén, ahol lapos part menti síkságok terülnek el, a középső tájegység fennsík, míg délkeleten az Ardennek lankái és erdőségei húzódnak.

Brüsszel számos nemzetközi szervezetnek ad otthont: itt található a legtöbb uniós intézmény, csakúgy mint a NATO-központ.


Brussels Belgium

Link



Historic flashmob in Antwerp train station, do re mi

Link



Bővebben:
Vallónia és Brüsszel Idegenforgalmi Hivatala:
The Belgian Tourist Office: Wallonia and Brussels

Link



Brüsszel - Belga szövetségi parlament
















































Antwerpen - Panoráma kép



Brüsszel - The Grand Square



Brüsszel - Grand Place



Grand Place



Brüsszel - Királyi palota




St. Hubert gallery



Antwerpen - Groenplaats tér



Leuven - Oude Markt tér éjszaka



Gent



Platz



Canal



















 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 449 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 890
  • e Hét: 4038
  • e Hónap: 43859
  • e Év: 221734
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.