Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Szárnytővel sült
  2010-12-10 21:23:47, péntek
 
 


Szárnytővel sült bőrös csirkemell burgonykoronggal ( 4 személyre )

Hozzávalók:

- 4 (kb. 20 dkg-osak) szárnytővel csirkemell
- 40 dkg burgonya
- 1 tojás
- 1 fej mangold (dalmátkáposzta)
- 2 dl tejszín
- 1 citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt bors, só

Elkészítés:

A csirkemellek bőrös felét serpenyőben, olívaolajan pirítsuk ropogósra, közben sózzuk, borsozzuk meg. Megfordítva tegyük a tepsibe, és 180 °C-os sütben kb. 8 perc alatt süssük készre. 4 szem krumplit hámozzunk meg, főzzük meg, és szűrjük le. Villával törjük össze, a keverjük a tojáshoz, és sózzuk, borsozzuk meg. Formáljunk korongokat a masszából, és mindkét oldalukat süssük aranybarnára. A mangoldot tisztítsuk meg, a fehér szárát vágjuk tetszőleges formára, forrásban levő vízben főzzük 1 percig, majd tegyük hideg citromos vízbe.A zöld leveleket forrázzuk le, majd azonnal hűtsük ki. Sóval, borssal és kevés fokhagymával ízesítsük, majd az alaplé hozzáadásával turmixoljuk formázható krémmé. A szár-, és levélmaradékot főzzük 2 percig, szűrjük le, hűtsük ki. A tejszínnel és a maradék fokhagymával turmixoljuk mártás sűrűségűre. Sózzuk, borsozzuk, és forraljuk át. Tálalhatjuk a képen látható módon, de akár tetszőlegesen, egyéni ízlés szerint is.

Forrás: 109
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Székely pulykacomb
  2010-12-10 20:16:26, péntek
 
 


Székely pulykacomb ( 8 személyre )


Elkészítés:

A szalonnát kis kockákra darabolom, kevés olajban pirosra sütöm, rászórom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és összepirítom. Lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a 2x2 centis kockákra vágott pulykacombot. Annyi vizet öntök rá, hogy félig ellepje, és sóval, borssal, köménnyel fűszerezem. Amikor felforrt, lassú tűzön, fedővel letakarva félpuhára párolom, majd hozzáadom a lecsót, a savanyú káposztát, megszórom petrezselyemmel. Ha kell, kevés vizet öntök rá, és fedővel letakarva készre párolom. Mielőtt a savanyú káposztát az ételbe teszem, megkóstolom, ha túl savanyú, hideg vízben átmosom, és lecsepegtetem. Amint elkészült, forrón tányérokba szedem, és meglocsolom a simára kevert tejföllel. Friss kenyeret kínálok hozzá.

Hozzávalók:

- 70 dkg pulykacomb
- 60 dkg savanyú káposzta
- 8 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 evőkanál lecsó
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 dl tejföl
- fél dl olaj
- őrölt kömény
- só, őrölt bors

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Szezámos csirke
  2010-12-10 20:12:21, péntek
 
 


Szezámos csirke ( 2 személyre )

Hozzávalók:

- 50 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg szezámmag
- 40 dkg spárga
- 1 csokor petrezselyem
- A bundázáshoz:
- 2 evőkanál liszt
- 2 tojás
- só
- őrölt bors

A sütéshez:
- olaj

Elkészítés:

A csirkemellet vágd ujjnyi csíkokra, hintsd meg sóval, borssal. Tedd őket először lisztbe, majd felvert tojásba és végül szezámmagba. Azután forró olajban süsd pirosra.
A spárgát párold puhára. Rakosgasd rá a szezámbundás csirkét és tálalhatod.

Forrás: 109
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Tárkonyos töltött csirke
  2010-12-10 20:05:17, péntek
 
 


Tárkonyos töltött csirke ( 8 személyre)

Hozzávalók:

1,5 kg-os csirke

A töltelékhez:
- 1-1 evőkanál petrezselyem és tárkony
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg csiperkegomba
- 5 dkg vaj
- 1 citrom (leve)
- 1 evőkanál tejföl
- őrölt bors
- só

A körethez:
- 50 dkg zöldborsó
- néhány apró hagyma
- 1 fej saláta
- 2 dkg vaj
- 2 dl víz
Elkészítés:

Ha friss fűszert használunk, megmossuk, lerázzuk róluk a vizet, apróra vágjuk (1-1 evőkanálnyira lesz szükségünk). A hagymát és a gombát felaprítjuk. Az egészet a vajjal simára turmixoljuk, belekeverjük a citromlét, a friss vagy szárított fűszereket, végül a tejfölt. A csirke bőrét a kezünkkel fellazítjuk, de vigyázzunk, ne szakítsuk el. A tölteléket szorosan a bőr alá nyomkodjuk, a csirkét kívül sóval és borssal meghintjük, és forró sütőben megsütjük, a levével időnként meglocsoljuk. Az apró hagymákat a vajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót és az apró darabokra tépkedett salátaleveleket. Vízzel felengedjük, sóval, borssal ízesítjük, majd lefedjük, és készre főzzük. A csirke mellé tálaljuk.

Forrás: 109
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Tejszínes csirkemell ínyenc mó
  2010-12-10 19:45:16, péntek
 
 


Tejszínes csirkemell ínyenc módra (6 személyre)

Hozzávalók:

- 70 dkg. csirkemellfilé
- 1 doboz kukorica
- 20 dkg. gomba
- 1 marék zöldborsó (a színek kedvéért)
- 2 dl. főzőtejszín
- 1 pohár tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 teáskanál mustár
- olaj
- ételízesítő
- kaporlevél
- petrezselyem
- színes bors (durvára tört)
- provance-i vagy olasz fűszerkeverék
- só

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, és a felcsíkozott csirkemelleket hozzáadjuk. A fűszereket - mindenből egy picit - beletesszük, és egy pohár vízzel felöntve puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a kukoricát és a borsót, majd fedő alatt tovább pároljuk. Mikor minden puha, hozzákeverjük a tejfölt, mellyel 2 percig fedő alatt pároljuk. Ezt követően a főzőtejszínt és a mustárt keverjük bele. Amikor ezekkel is összerottyant, újból a felsorolt fűszereket - minimális mennyiségben - adjuk hozzá, és 2-3 percig még a tűzön hagyjuk. Burgonyafánkkal vagy penne tésztával tálaljuk.

Forrás: 109
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Tepsis csirke zöldségágyon
  2010-12-10 19:36:03, péntek
 
 


Tepsis csirke zöldségágyon ( 4 személyre)

Hozzávalók:

- 20 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg brokkoli
- 10 dkg sárgarépa
- 1 kis padlizsán
- 1 piros kápia paprika
- 1 tasak tepsis csirke zöldségágyon alap
- 2 dl főzőtejszín
- só, őrölt bors

Elkészítés:

A brokkolit kicsi rózsáira szedejük, a sárgarépát gyufaszál vastagságúra vágjuk, a padlizsánt kicsi hasábokra daraboljuk, a paprikát metéltre vágjuk, és hőálló tálba szórjuk. Az apró kockákra vágott húst elosztjuk a zöldségek tetején. Az alapot a tejszínnel elkeverjük, 3 percig állni hagyjuk, és a sóval, borssal ízesített zöldséges hús tetejére öntjük. Végül 180 °C-os sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Amikor kész, kockákra vágva, forrón tálaljuk.

Forrás: 109
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Töltött csirke olaszosan
  2010-12-10 19:20:13, péntek
 
 


Töltött csirke olaszosan (4 személyre)

Hozzávalók:

- 4 csirkemellfilé
- 24 db kimagozott olajbogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 25 dkg száraz kenyér
- 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- 1-1 evőkanál olívaolaj és vaj

A körethez:
- 50 dkg paradicsom
- 1 padlizsán
- 2 kis cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 2 piros vagy sárga paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1-1 friss rozmaring- és kakukkfűág
- 4 evőkanál fehérbor
- őrölt bors
- só


Elkészítés:

A körethez a paradicsomokat forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, darabokra vágjuk, a hagymát, a padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk. A padlizsánkarikákat 20 percre besózva szűrőbe tesszük, majd kiáztatjuk. A kimagozott paprikákat csíkokra vágjuk, majd a zöldségeket külön-külön, egymás után 2-2 evőkanálnyi olajban megpirítjuk. Egy lábosba rétegesen lerakjuk a zöldségeket, a rétegek közé zúzott fokhagymával, friss fűszerekkel, sóval, borssal meghintett paradicsomkarikákat teszünk. Meglocsoljuk a borral meg a maradék olajjal, és lefedve, kislángon 30 percig főzzük, majd félretesszük. Tálkába rakjuk a feldarabolt olajbogyókat, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt paradicsomot, a darabokra tört száraz kenyeret meg a petrezselymet, és alaposan összekeverjük. A csirkemelleket hosszában kettévágjuk, beletesszük a tölteléket, majd fogvájóval összetűzzük. Felforrósított olaj és vaj keverékében mindkét oldalukat átpirítjuk, majd tepsibe tesszük, meglocsoljuk a zsiradékkal, és forró sütőben 30 percig sütjük. A köretet a tányérokra rendezzük, és a tetejükre ültetjük a töltött csirkéket.

Forrás: 109
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Virsli tojással
  2010-12-10 19:15:15, péntek
 
 


Virsli tojással (1 személyre )

Hozzávalók:

- 1 pár virsli
- 3 tojás
- 2 evőkanál olaj
- só
- paprika

Elkészítés:

A virsliket hosszában kettévágjuk, a fél virslik domború felét 1-1,5 centiméterenként bevagdaljuk. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, mindkét oldalon megsütjük a virsliket, majd a végén ráütjük a tojásokat és még 2-3 percig sütjük. Tálaláskor a tojások sárgáját megszórjuk sóval és pirospaprikával, majd az egészet tányérra csúsztatjuk.


Forrás: 109
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Zelleres savanyúkáposztával
  2010-12-10 19:06:59, péntek
 
 


Zelleres savanyúkáposztával töltött csirkemell (4 személyre)

Hozzávalók:

- 4 csirkemellfilé
- 8 szelet húsos szalonna
- 4 szál zellerlevél
- 20 dkg savanyú káposzta
- fél dl olívaolaj
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 csapott evőkanál liszt
- 2 sárgarépa
- 1 kisebb fej brokkoli
- 3 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- őrölt bors
- só
- 4 adag párolt rizs

Elkészítés:

A csirkemellfiléket lapjával vágjuk félbe, úgy hogy ne vágjuk át teljesen, majd nyissuk ki, mint egy könyvet, és kicsit klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg, 2-2 szelet szalonnát fektessünk rájuk, arra a zellerlevelet, majd a savanyú káposztát. Szorosan tekerjük fel, és hústûvel tûzzük össze. Egy serpenyőben, forró olajban süssük pirosra. Amikor megsült, a visszamaradt zsiradékban futtassuk meg a paradicsompürét, szórjuk bele a lisztet, öntsünk rá kevés vizet, főzzük krémesre, és közben sózzuk, borsozzuk meg. A körethez az olvasztott vajban pároljuk roppanósra az apró kockákra vágott sárgarépát meg a rózsáira szedett brokkolit, közben szórjuk meg sóval, borssal és petrezselyemmel. Amikor elkészült, forgassuk bele a párolt rizst. Tálaláskor a zöldséges rizst szedjük tányérra, fektessük mellé az átlósan félbevágott húst, és locsoljuk körbe a pecsenyelével.

Forrás: 109
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
Zöldbabos csirke asz
  2010-12-10 18:22:06, péntek
 
 


Zöldbabos csirke aszpikban ( 8 személyre )

Hozzávalók:

- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 tyúkhúsleveskocka
- 2 sárgarépa
- 20 dkg zöldbab
- 8 zöld spárga
- 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- 1 citrom (leve)
- 3 dkg zselatin
- őrölt bors
- só

A mártáshoz:
- 10 dkg natúr vajkrém
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál finomra vágott snidling
- őrölt bors
- só

Elkészítés:

A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk, illetve felkarikázzuk, és forrásban lévő enyhén sós vízben roppanósan puhára főzzük. A csirkemellet a kockákból főzött 1 liter húslevesben puhára főzzük, amikor kihült, kis kockákra vágjuk. A langyosra hűlt főzőlevet leszűrjük, beleöntjük a citrom levét, feloldjuk benne a zselatint, és felforraljuk. Egy kihűtött formát vékony rétegben kiöntünk a kissé lehűlt zselatinnal, és hűtőbe rakjuk dermedni. Ha szépen megkeményedett, egyenletesen elosztjuk benne a csirkehúst, a zöldségeket és a petrezselymet, úgy, hogy a tetejére zöldbab kerüljön. Ráöntjük a maradék aszpikot, lefedjük folpackkal, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt elkészítjük a mártást: a tejfölt, a mustárt és a vajkrémet alaposan összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a snidlinget. A formát forró vízbe mártjuk, az aszpikot zöldsalátákkal megrakott hűtött tálra borítjuk, és a mártást tálkában kínáljuk mellé.

Forrás: 109
 
 
0 komment , kategória:  Receptek / főételek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 840 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 738
  • e Hét: 2876
  • e Hónap: 34362
  • e Év: 239063
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.