Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
sült gesztenye
  2010-12-17 22:08:47, péntek
 
 



Hozzávalók:

Gesztenye
Jó éles kés
Víz


Elkészítés:
Mosd meg a gesztenyét,aztán éles késsel metszd be a héjak egyik oldalát. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és fedő alatt főzd 25 percig.
Ne a legjobb lábasod használd, mivel a héj megfesti az oldalát.
A majdnem puhára főtt gesztenyét merítsd egy pillanatra hideg vízbe,majd még melegen hántsd le róla a külső, kemény héját.
Utána tepsiben szétterítve nagy lángon süsd kb. 10 percig.Előmelegített sütőbe rakd különben rászárad a belső héj!
Akkor vedd ki a sütőből, mikor már illatozik de ne süsd túl, mert kiszárad és rágós lesz.

Tanácsok:
Vigyázz! Ne vásárólj fakó zörgő héjjú gesztenyét!
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
árvácska süti
  2010-12-17 20:28:56, péntek
 
 



ÁRVÁCSKA (botocs)

A rózsaszín tésztához: 2 tojás, 1/2 sütőpor, 1 puncs pudingpor, 3 evőkanál cukor

A sárga tésztához: 2 tojás, 1/2 sütőpor, 1 vanília pudingpor, 3 evőkanál cukor

A barna tésztához: 5 tojás, 1 sütőpor, 2 csokoládé pudingpor, 4 evőkanál cukor

A krémhez: 30 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 4 dl tej, 1 vanília pudingpor, kakaópor

A tésztákat külön készítem el. A tojások fehérjét felverem, belekeverem a sárgájával kikevert cukrot, a pudingport és a sütőport.

A sárga és a rózsaszín tésztákat kivajazott, kilisztezett őzgerinc formában sütöm meg, a barna tésztát nagyméretű tepsiben. Ha kisült a barna lap, feltekerem, mint a piskótatekercset. A sárga és a rózsaszín rudakat összefordítom, beleteszem a szétnyitott barna tésztába és újra feltekerem, hogy együtt hűljenek ki. Közben elkészítem a krémet. A tejben sűrűre főzöm a pudingport. Amíg hűl, a margarint porcukorral, vaníliáscukorral, majd a kihűlt pudinggal habosra keverem. A krém háromnegyed részét fehéren hagyom, egynegyedéhez kevés kakaóport keverek. A tésztát úgy állítom össze, hogy a barna lapot kiterítem, rákenem a fehér krémet. A színes rudakat hosszában kettévágom, és leteszek a fehér krémre egy rózsaszín és egy sárga darabot egymás mellé. Rákenem a kakaós krémet. Ellentétes színű darabot rakok a tetejére és feltekerem. Konyharuhával összefogom, hűtőben dermesztem. Tálaláskor kibontom és szeletelem.
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
sütés nélküli almatorta
  2010-12-17 20:24:51, péntek
 
 



SÜTÉS NÉLKÜLI ALMATORTA

1 kg alma, babapiskóták, 2 vaníliás puding, 5 dl víz, cukor, citromlé

A lereszelt almákat aláontjuk és puhára pároljuk. A pudingokat elkeverjuk vízben és almára ontjuk. Surusodésig fozzuk. Megédesítjuk cukorral és citromlével lecsepegtetjuk. Jól elkeverjuk és rétegenként ráontjuk a piskótára. Betesszuk a hutobe megszilárdulni. A tortát diszíthetjuk tejszínhabbal és reszelt csokival.
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
diós kosárka
  2010-12-17 20:22:31, péntek
 
 



Diós kosárka

28 dkg liszt, 20 dkg margarin,8 dkg porcukor , 2 tojássárgája , 1 cs. vaníliás cukor.
Ezekből készítsünk linzertésztát, mellyel vékonyan béleljük ki a kosárkákat. Aljukra rumos meggyet vagy egy kiskanál lekvárt tegyünk.
TÖLTELÉK:
4 tojásfehérjével felverünk 20 dkg porcukrot, hozzáadunk 1/4 citrom levét, 20 dkg darált diót. A tölteléket a kosárkákba adagoljuk, halványra sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
mézes zserbó
  2010-12-17 20:11:16, péntek
 
  Mézes zserbó

Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt
10 dkg margarin
16 dkg cukor
2 egész tojás
5 ek olvasztott méz
késhegynyi szódabikarbóna.
A töltelékhez:
1 liter tej
gríz
ízlés szerint cukor
15-20 dkg margarin
baracklekvár.

Elkészítése: A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és 4 lapot sütünk belőle. A tejjel elég édesen, cukrosan tejbegrízt főzünk nem túl sűrűre. Még langyosan beledaraboljuk a margarint. Jól összekeverjük, és kettéosztjuk. Az egyik felét az alsó tésztalapra kenjük, rátesszük a második lapot, arra baracklekvár kerül. A következő lapra kerül a gríz második fele, és azt lefedjük a negyedik lappal.

A tetejét porcukorral hintjük meg, de csokimázzal is bevonhatjuk.



 
 
0 komment , kategória:  karácsony  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 698 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 157
  • e Hét: 1089
  • e Hónap: 2081
  • e Év: 33810
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.