Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
A magyargyilkolás vörösiszappa
  2010-12-19 22:55:01, vasárnap
 
 

A magyargyilkolás vörösiszappal nem véletlen helyen, nem véletlen időpontban és nem magától történt.....Ez a legfontosabb kiindulási pont. Az őszi választások után egy nappal, a dél körüli időben történt az ömlés. De nem ott ahol várható lett volna, a korábban nyáron és évekkel korábban is fölfedezett repedések helyén, hanem a tározó egyik sarkán. És véletlenül ez a sarok a Kolontár faluhoz volt a legközelebb. Most egy helyi fotós könyvet adott ki erről, aki elsőként ment oda fényképezni és a tévében azt mondta, hogy amit látott az minden képzeletet felülmúlt. A nyugati tévék mutatták az ömlés első óráját, amikor a vörös áradat kocsikat vitt el úszva az utcákon az ár hömpölyögve görgette ezeket és becsapott a házak ablakain mindenütt, de ezt a hazai tévékben csak fél mp-ig mutatták. Hogy lehet az hogy közel 3 hónap után a vörösgyilkosoknak nem kell reszketni, nincsenek zárolva a vagyonuk és még nem kárpótolták rendesen az áldozatokat sem. Azonban Orbán Viktor elárulta magát. Az ömlés után csak 4-dik nappal ment le !!!! És akkor azt mondta, hogy milyen szerencse, hogy ez nem éjjel történt, mert akkor mindenki meghalt volna. Hogy lehet az, hogy a köztársasági elnöknek még 3 hónap után sem jutott ideje lemenni a csapás helyszínére, miközben a hivatalában most is cigányokat tüntetett ki. Mindenkinek gondolkodni kéne, hogy mi is történt, kik okozták? Hogy lehet az, hogy az ügyészség is hallgat az ügyről? Hát senki sem jelentett föl senkit? Hogy lehet az, hogy a sajtóban máig sem tették közzé hány tározó van ott? Nem tették közzé ezen tározók pontos méretét és azt sem hogy milyen anyagok vannak ezekben? Ugyanis a többi tározóban nem vörös, hanem másmilyen iszap van. Az illetékes minisztérium hallgat az ügyről, ez pedig a belügyminisztérium. A tévékben megtévesztik az embereket, mintha minden rendben lenne ott. A Life magazin idei borzalmas képein éppen ez a tározó ömlés képe van, így kerül Magyarország a hírekbe.


http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=4672&kat=#hozzaszo lasok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A katolikus pap, a református
  2010-12-19 22:47:43, vasárnap
 
  A katolikus pap, a református tiszteletes és a rabbi győzködi egymást, hogy melyikük istenének nagyobb a hatalma.
- Tegnap állok a templomkapuban, szakad az eső, és két kicsi gyerek hazafelé tartva majd megfullad a nagy vízben. Elmondtam egy imát, és 10 méteres sávban azonnal elállt az eső.
- Ez semmi ...tovább ». - így a tiszteletes. - Tegnap állok a templomkapuban és látom, hogy a pokoli szélviharban a szomszédék terhes Julikája igyekszik a szülőotthonba, de a szél ellenében meg sem tud mozdulni. Elmondtam egy imát, 10 méteres sávban azonnal elállt a szél.
- Ez még mindig semmi - szól a rabbi. - Szombaton megyek haza az istentiszteletről, és látom, hogy a földön egy 100 dolláros hever. Szombat lévén nem nyúlhatok pénzhez, hát elmondtam egy imát, és 10 méteres sávban azonnal szerda lett.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Kézikönyv liberálbolsi számár
  2010-12-19 21:48:52, vasárnap
 
  Kézikönyv liberálbolsi számára:


Kedves fiatal elvtársam!




Kérlek engedd meg, hogy néhány útmutatással eligazítsalak, mielőtt erre a nehéz, göröngyös de a Párt számára nélkülözhetetlen útra lépsz.

Először is láss tisztán: a Párt számára egyrészt utánpótlást jelentenek a felnövekvő fiatalok. Másrészt nagyon fontos, hogy a többfrontos ideológiai harcot még a téves, nacionalista, esetleg klerikális reakciós szocializációs hatások végzetesen romboló hatása előtt megnyerjük.

Ha nem viszolyognék ettől a szótól még azt is mondhatnám: keresztes háborúba mész. Maradjunk hát az osztályharc kifejezésnél. Azonban tudd: elvtársaid, - akik közül itt az indexen már van, aki közel 70.000 hozzászólással vitathatatlan tekintélyt vívott ki magának - itt vannak és vállvetve küzdenek veled. Védő és mindenhová elérő kezünk óvja őket és téged is óvni fog. Emlékezz nazarene elvtársra, akinél sajnos időnként hiányzott az önuralom és 5 évvel ezelőtt megsértve minden konspirációs szabályt bebukott egy jobboldali nick elleni hacker támadást. Annyira magabiztos volt, hogy a támadást munkahelyének szerveréről intézte és sajnos az is napvilágra került (hiába pofázok a konspirációs szabályok betartásáról), hogy az elvtársaink által megfuttatott honlapját a bank szerverén helyezte el. Még az Index is letiltotta őt véglegesen - végül is a véglegesből 6 óra lett. Nazarene elvtársból azóta informatikai igazgató lett, hála Juszt elvtárs és a médiában dolgozó többi feddhetetlen elvtársunk hathatós közreműködésének. Kénytelen voltunk a frontvonalból visszavonni, mert személye már inkább kontra produktívvá vált a Párt számára. Mindezt azért mondtam el mert feladatodat csak akkor tudod a Párt számára elvégezni, ha kellő osztályöntudat és elhivatottság él benned feladatod iránt. A jobboldali görények miatt ne aggódj. Egyrészt az ellenük folyó háború taktikai részét most átadom neked, másodszor azok a kezek, akik téged vigyáznak rájuk pöröly erejével sújtanak le. A legkisebb, ismétlem a legkisebb inkrimináló sértegetés, rasszista, antiszemita megnyilvánulás esetén a moderátorok vasökle lesújt. Ezért nagyon fontos, hogy provokációid jól megtervezettek legyenek! A fenti technikának köszönhetően a jobboldali nickek rövid pályafutást tudhatnak magukénak. Kimoderálás, belefáradás, rezignáció.




Kezdjük tehát a kiképzést.




Lecke: Tematizáló technikák

Van ami létezik, van ami nem. Van ami van, van ami nincs. Ez így talán homályos a számodra, de ha ezt a technikát elsajátítod, már félig nyert ügyed van. Kicsit hétköznapibban fogalmazva: az a téma, amit te és a Párt témának tart, amit te negligálsz az nem létezik.

Nagyon fontos, hogy a Párt szempontjai szerint te tematizáld a topicokat is és a topicokon belüli információáramlást is. Ebben nagy segítséget kapsz a médiában dolgozó elvtársainktól. Amiről nem beszélnek a kereskedelmi adók: AZ NINCS!!! Elnézést hogy kiabáltam fiatal elvtársam, de nagyon fontos, hogy ezt megértsd! Arról folyhat csak beszélgetés, amit mi fontosnak tartunk. Ha egy-két megátalkodott jobboldali, reakciós kutya esetleg mégis elcsatangol a kijelölt útról (Ó, generalisszimusz miért nincs ma Gulág?!), akkor következik a második technika:

Lecke: Negligálós és anullációs technikák

Drága elvtársam! Tehát a fasisztoid, irredenta, soviniszta, reakciós, antiszemita kis görény nem hajlandó arról beszélni, amiről mi. Mi a teendő? Tanuld meg: ha te nem érsz fel a feladathoz, a feladatot kell hozzád méretezni. Először is: kérj tőle forrásmegjelölést. Jól jegyezd meg: reakciós sajtótermék, műsor, gazdasági és/vagy politológiai szakember véleménye számodra nem hiteles, nem mérvadó egész egyszerűen elfogadhatatlan. Miután a kis tetű ezek után nem tud, vagy nem akar forrást megjelölni, jöhet a második ütés (stílusosan bal horog), amikor személyében támadod meg. Nyugodtan élhetsz a gyanúperrel: 12 éves és apuci éppen bekapcsolva felejtette a pc-t. Finom kis oldalvágások: egyébként tudod melyik az Enter gomb? Nagyon fontos, hogy az általa felvetett kérdéseket ezen technikák alkalmazása után semmiképpen ne vedd fel! Két okból: 1. Ha először sem láttad át mit mond másodszor sem fogod. Jól jegyezd meg: te tévedhetsz, a PÁRT SOHA!!! 2. Ha már negligáltad a személyt utána számodra megszűnik potenciális vitapartner lenni. Ilyenkor általános technika, hogy az elvtársi nickek egymás között egy-két mondatos párbeszédekben lényegében teljesen megsemmisítik a nicket is és az általa elmondottakat is.

Lecke: Süketszoba

Ezt a módszert akkor alkalmazzuk, amikor a kis fikát előkészítjük a provokációs időszakra. Süketszobában a lényeg, hogy elbeszéljen melletted. Ő komcsizik, privatizál, 50-es évek stb.stb, te beszélj elvtársam Csurka Pistáról, Orbán bányáról, szőlőtőkékről, lengessed a Lop-Stop táblát, beszélj klientúráról és Kövér köteléről. A lényeg az, hogy egyrészt belebonyolódjon a magyarázatba. Hiszen a kis naiv azt hiszi, valamit rosszul fogalmaz és ezért nem érted. A 3-4- akár tizedik bővített hozzászólásában biztos találsz rést is. Ilyenkor is elvtársi segítségre számíthatsz. Hiszen kívülről nézve ti megértitek egymást, lehet, hogy vele van baj? Akkor amikor kezd neki derengeni, hogy szívatóra tették, akkor lehet bevetni a 4 módszert:

Lecke: Provokáció.

Mindenképpen el kell érni, hogy ideges legyen. Felháborodott. Akik valamiféle polgári-keresztényi etikán szocializálódtak azok nagyon fel tudnak háborodni. Tévesen azt hiszik, hogy te tényleg beszélni akarsz velük.

Tévedés. Mi nem akarunk"ezekkel" beszélni. Az ifjúság ideológiai befolyásolásán kívül egyetlen szempont van csak: a jelenlét. Súlyos, mintaszerű elvtárs-nickekkel átszőtt lehengerlő jelenlét. Soha ne legyen illúzója, ha ide belép, főleg, ha 200 évvel ezelőtti hóbortos eszményekkel hozakodik elő, akkor a PÁRT fog vele szembe jönni.

Amikor erre ráébred, akkor egy-két szúrás és kimoderálás előtti - mi elvtársi körökben csak úgy hívjuk - premoderációs szakaszba lép. Ilyenkor a moderátor már készíti a terepet az dühöngő reakciós likvidálására.

Lecke: Támadás

A legalapvetőbb támadási technika, hogy folyamatosan védekezésre kényszeríted a reakciósokat. Ehhez az operációs művelethez elengedhetetlen egy állandó ellenségkép lebegtetése. A Miép leépülése után a Fidesz és Vitya lépett elő mint ellenségkép. A permanens kereszttűzben egyrészt felmorzsolódnak erőik, másrészt a harc összekovácsolja elvtársi erőinket. A támadás előkészítésében elvtársi erőink tematizálják a kérdést, vizualizálják az ellenségképet, kiszorítják az intellektuálisan gyenge nickeket. A makacs ellenállókat elvtársi erőink a fenti módszerek bevetésével elszigetelik és felmorzsolják.




Annyit tudj, drága elvtársam: mi mindenről tudunk és azzal is tisztában kell legyél, hogy szolgálataidért a Párt óvni és védelmezni fog. De ha egyetlen egyszer ideológiai megingást tapasztalunk megismered a vasököl súlyát.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pénzügyi tönkretételünk történ
  2010-12-19 21:40:01, vasárnap
 
  Pénzügyi tönkretételünk története

Mindig új hiteleket veszünk fel, romló feltételekkel, hogy meglévő hiteleink adósságszolgálatát fizetni tudjuk Hogyan lett a 22-ből 230 s a százból nulla? E képletben az előbbi az adósság, az utóbbi a népvagyon. A rendszerváltás óta a nemzetgazdaság összesített adóssága dollárban kifejezve mintegy a tízszeresére nőtt, a profittermelő működő tőke pedig nagyjából-egészében eltűnt.

Fekete-szakasz (1968-1981) Új gazdasági mechanizmus. A társadalmi tulajdon csonthéja repedezik. A bővülő anyagi érdekeltség feszíti a korlátokat, miáltal a pénzviszonyok növekvő szerephez jutnak. A Magyar Nemzeti Bank - Fekete János aktív közreműködésével - nekilát a produktív világbanki hitelek felvételének az előkészítéséhez. 1970 és 1980 között, az utolsó ötéves tervek keretében jelentős produktív állami nagyberuházások valósulnak meg, mindenekelőtt az infrastruktúra és egyéb termelő szolgáltatások (például a távközlés, a hírközlés és a közlekedés) területén körülbelül egymilliárd dollár értékben. Medgyessy-szakasz (1982-1989) A bejövő pénz - ebben a szakaszban kizárólag bankhitel! - a Fed és a Világbank által papíron és/vagy elektronikusan kibocsátott, jobbára fedezetlen játékpénz dollárhitel; ami viszont innen kiment, egyrészt értékes mezőgazdasági és ipari cikk, áru, másrészt jóval az árfolyam feletti ráfordítással, keservesen kitermelt valódi dollár a kamatos kamatok törlesztéseként. A bejött játékpénz nem termelt új értéket, mert kamatfizetésre költöttük.

Az MNB belső műhelytanulmányai szerint az egymilliárd dollár hitelt tizenegymilliárd dollár kamattal terhelten fizettük vissza. A magyar társadalmi tulajdon észrevétlenül a titokban felvett pártállami hitelek fedezetévé alakult át. És hogy az adósságspirálra felépített adósságcsapdából soha többé ne szabadulhassunk ki, Medgyessy Péter vezényletével beléptették Magyarországot a Nemzetközi Valutaalapba és a Világbankba.

Antall-korszak (1990-1993) A rendszerváltás valódi célja termelőkapacitásaink privatizálása és leépítése, a magyar beruházási és fogyasztási piac megszerzése volt - a hitelek miatti "jelzálog-követelés" érvényesítése révén potom áron. Hogy a magyar
társadalmi tulajdon "csonthéjas burkát" az átalakulási és társasági törvényekkel (Sárközy Tamás) feltörjék, miáltal minden használható érték és jövőbeli profit - immár közjogilag is - a nemzetközi részvénytőke tulajdonába kerüljön. Németh Miklós reformkommunista miniszterelnök néhány hónappal a hatalom (színlelt?) átadása előtt drámai bejelentést tett. Magyarország külföldi adóssága - a leírt előzmények után és dacára - huszonkétmilliárd dollár (1990). Nos, nézzük a hatalom "átadása" mint kasszazárás körüli fontosabb makroszintű adatokat. Külső államadósság: huszonkétmilliárd dollár. Hogy ez tételesen hogyan, miből jött össze, sohasem részletezte, mutatta be, hagyatta jóvá (például az új Országgyűléssel) senki. Elfogadták, átvállalták, mint a Németh-kormány hagyatékát. Állami vagyonból működő tőke: a világbanki szakértők globális, mértéktartó felértékelése szerint nyolcvan-százmilliárd dollár, üzleti-piaci értéken mérve, ami a tőkés vagyonértékelés gyakorlatában a működő tőke hozadékaként elvárható profit jelen értékre diszkontált, tőkésített összegével egyenlő. A privatizációban azonban a külföldi befektetők nem piacot, hanem csődportfóliót vásároltak, ezért tízszeres haszonnal vették meg a magyar termelőkapacitásokat, valójában a piacot. Az Antall-adminisztráció legalább két történelmi hibát követett el. Egyrészt jogfolytonosan átvállalta az örökölt huszonkétmilliárd dollár (akkor még az államadósság egyenlő volt a nemzetgazdasági adóssággal, az MNB-nek pedig devizamonopóliuma volt, a forint még nem volt konvertibilis) adósságszolgálatát, anélkül hogy felülvizsgáltatta volna, miből is ered. Másrészt pánikszerűen elindította szinte a teljes működő tőke alapos előkészítés nélküli privatizációját, mintha tényleg csak jelzálogjog-érvényesítést teljesítene, kvázi külső kényszer alatt, pedig még

Soros György is az ellenkezőjét tanácsolta. Schamschula György, aki ekkor Antall személyes tanácsadója volt, írásaiban szintén megemlékezik arról, hogy Antallt senki és semmi nem kötelezte sem az államadósság átvállalására, sem a kampányszerű, átgondolatlan privatizációra. A terve az volt, hogy a bevételből kifizeti a teljes adósságot, a maradékot pedig állami befektetésekre és szociális juttatásokra költi. Mint tudjuk, ebből nem lett semmi. A káposzta mind elfogyott, de a kecske nem lakott jól. Mára az állami vagyon az eredeti érték tíz százalékára olvadt, az adósság pedig a többszörösére nőtt.

A nyolc-tizenkét milliárd dollárnyi privatizációs bevétel minden évben eltűnt az állami költségvetés feneketlen, a becsődölt nagybankokat is konszolidáló bendőjében. Horn-szakasz (1994-1997) 1995-ben és 1996-ban az infláció az égbe szökött, 28-30 százalék volt, a kamatláb még ezt is meghaladta. A gyógyító érvágásnak mondott Bokros-csomag hatására a reálbérek mélyen az 1989-es szint alá zuhantak, és ekkor érték az első súlyos találatok az általános egészségbiztosítást és az ingyenes orvosi ellátást is. A büdzsén tátongó hatalmas lyukakat a pótlólagos privatizációs bevételekkel igyekeztek betömni, körülbelül négymilliárd dollárért eladták a teljes energiaszektort egy német-francia állami konzorciumnak, nyolc százalék tőkearányos állami profitgaranciával. A tranzakció egész bevételét az államadósság csökkentésére fordították, de a szakasz végére így is meghaladta a 38-40 milliárd dollárt. Viszont első ízben sikerült valutatartalékot képezni tíz-tizenkét milliárd dollár összegben. 1998-ra az állami vagyon hetven százalékát már privatizálták, döntő hányada multinacionális cégek tulajdonába került. Az állam megkezdte a forintért vásárolható államkötvények kibocsátását is, miáltal megkezdődött az állam eladósodásának második, "belföldi" szakasza. Ennek lényege, hogy a költségvetés növekvő hiányát államkötvények eladásával fedezik, ami tovább fokozza a távlati esélytelenséget, hiszen az államkötvények kamata (a vásárlók profitja) - húsz-huszonöt százaléka - jóval meghaladta a banki hitelkamatok mértékét. Az időszak végén véghezvittek egy különös tranzakciót is, az úgynevezett adósságkonverziót kétezermilliárd forint összegben, ami azt jelentette, hogy az MNB által "előtalált" újabb dolláradósság egy részét könyveléstechnikailag bevitték az állami költségvetésbe, kamatozóvá téve, és ezzel még tovább növelve a büdzsé amúgy is egyre elviselhetetlenebb kamatterheit, melyek már akkor is a költségvetés húsz-huszonöt százalékát tették ki.

Orbán-szakasz (1998-2001) A forint konvertibilissé vált, az MNB devizamonopóliuma is megszűnt. Ettől kezdve minden természetes és jogi személy is hozzájuthatott külföldi hitelekhez - ennek okán megkülönböztetjük az államadósság és a nemzetgazdaság adóssága fogalmakat. Természetszerűleg a második jelenti a nagyobb hitelösszeget, mert az állam adósságán túl már tartalmazza a vállalkozások, a kereskedelmi bankok, az önkormányzatok és a magánszemélyek hiteleit, tartozásait is (beleértve a multinacionális nagyvállalatok hitelállományát is), mivel mindezen tartozások kamatait, profitját és tőketörlesztését is a belföldi magyar munkateljesítménynek kell kitermelnie. A szakasz sok tekintetben jelentős javulást eredményezett mind a makro-, mind a mikroszféra gazdálkodási mutatóiban. A külső államadósság mintegy 43 milliárd dollárra rúgott, de a belső államadósság nagyobb mértékben nőtt, az időszak végére elérte a kilencezermilliárd forintot. A valutatartalék összege nem változott jelentősen. Az Orbán-kormány is folytatta a privatizációt, de sokkal szolidabban, mint elődei. Az állami vagyon maradványértéke az 1990-esnek már csak körülbelül húsz százaléka.

Gyurcsány-szakasz (2002-2008) Az Európai Unióba történő belépésünk után előtérbe került az úgynevezett maastrichti kritériumok teljesítése, miszerint az államadósság nem haladhatja meg a GDP hatvan százalékát, a költségvetés hiánya pedig a GDP három százalékát. Az állam külső adóssága 2006 januárjában 66,3 milliárd dollár volt. 2008-ban a nemzetgazdaság összevont adóssága körülbelül 130-140 milliárd dollárra becsülhető, ebből a lakossági eladósodás közzétett összege önmagában több mint harmincmilliárd dollár. A külső államadósság pontos összege nem ismert - legalább hetven-nyolcvan milliárd dollár -, sem a maastrichti követelményekhez mért adatban, sem a költségvetés adósságszolgálatában nem szerepel. Ezekben csak az államkötvények állománya - a "belföldi" adósság - van feltüntetve. Hivatalosan az államkötvények forintban nyilvántartott állományát nevezik államadósságnak, vagyis azt az összeget, amely közvetlenül az állami tevékenységek következtében keletkezett, és mint ilyen, egyrészt a kamatszolgálat, másrészt a maastrichti viszonyítás alapjául szolgál. Ez az összeg - tehát a "hivatalos" államadósság - jelenleg körülbelül tizennyolcezer-milliárd forint körüli, a GDP mintegy nyolcvan százaléka, a hatvanszázalékos uniós limittel szemben. A teljes kamatszolgálatot Magyarország azonban nem a "hivatalos államadósság" után, hanem a nemzetgazdaság teljes adóssága után fizeti. Mekkora lehet ez az összeg? Minimum a kettőnek (külföldi és belföldi) összege, vagyis 140 + 90 = 230 milliárd dollár. De még ez az összeg sem teljes, tőkehozadék ugyanis nem kizárólag kamat formájában keletkezik, s hagyja el az országot. Tőkehozadék a profit is, ami nem a banktőke, hanem a termelő tőke hozadéka. A külföldi befektetések állománya ötven-hatvan milliárd dollárra becsülhető (1998-ban, amikor a privatizáció lényegében befejeződött, húszmilliárd dollár körül volt). Ebben azonban nincs benne az a termelőtőke-érték, amely az állami vagyon kampányszerű privatizációjában vált multinacionális tulajdonná. Ennek piaci-forgalmi értéke az 1990-es dollárparitáson számolva körülbelül százmilliárd dollár volt, átszámítva a mai paritásra legkevesebb 250-300 milliárd dollár körüli értéket ad. A hármat (230 + 50 + 250) összeadva, és mindent lefelé kerekítve - minimum ötszázmilliárd dollár hitel + "tőketartozás" adódik; a felvett hitelekből meg egyszerűen abból, hogy a privatizált vagyon már nem a magyar nemzetgazdaságnak termeli a profitot, hanem a multinacionális tulajdonosnak, aki az átlagprofitrátának megfelelő hozadékot realizálja, ami tőkearányosan számolva évi nyolc százalék.

Mint minden kapott hitellel, kölcsönnel, tartozással kapcsolatban, felvetődik a visszafizethetőség kérdése. Aki gondolkodik és számol egy kicsit, az világosan átlátja: lehetetlen. És nem elsősorban a visszafizetendő összeg intergalaktikus méretei miatt. Mert miből is lehet visszafizetni - kamatos kamatostul - bármilyen tartozást? Többletjövedelemből, pótlólagos profitból. Pont ez az, amire a mi országunknak már semmilyen lehetősége nincs, hiszen éppen az a működő tőkénk veszett oda az állami vagyon nyolc-tízéves elprivatizálásakor, amely a profittermelésre alkalmas lenne. Most végre be kell látnunk - aritmetikai és közgazdasági egyszeregy -, hogy sem a kamatokat, sem a tőketartozást nem tudjuk soha visszafizetni, egyszerűen azért, mert nincs semmilyen profittermelő portfóliónk. Emiatt egyetlen "lehetőségünk", hogy mindig új hiteleket veszünk fel, egyre romló feltételekkel, csak azért, hogy a már meglévő hiteleink adósságszolgálatát fizetni tudjuk. Összeomló kártyavár Ma éppen ez folyik - állami és egyéni szinten egyaránt. Az emberek előveszik harmadik-negyedik hitelkártyájukat, a szegény országok, népek kifosztásában egyesült nyugat-kelet és kelet-nyugat újkori könyöradományát, csak hogy befizessék a többi kártya használatának éppen esedékes kamatszolgálatát. Az állam is ezt teszi - minimum 1982 óta. Ezek azok az igazi okok, amiért évről évre több adót és járulékot kell fizetnünk, s ez a generális, évtizedek óta elhazudott oka annak is, hogy most még az egészségbiztosításunkat is elveszik. Hiába dolgozunk egyre többet, nincs látszata. Ja, a valutatartalékunk jelenleg tizenhatmilliárd dollár... Hátravan még egy szomorú és egy tragikomikus tétel. Az európai csatlakozásunk egyik aláírt szerződéses feltétele volt, hogy a magyar termőföld váljék az uniós működőtőke-piac szerves, mobilizálható részelemévé, vagyis váljék eladhatóvá és megvehetővé. A kapott hétéves moratórium jövőre lejár. ...

/ Czike László közgazdász, publicista
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz barátai
  2010-12-19 20:45:04, vasárnap
 
  2010-12-19. 15:28
A Fidesz barátai

A Fidesz egy valóban szélsőséges zsidó vallási irányzattal tart fönn baráti kapcsolatot. A most véget ért nyolc napos zsidó hanuka ünnep igazi látványossága Budapesten az volt, hogy a Chabad vallási irányzat által városszerte fölállított gyertyatartók körül ezúttal nem Szekeres Imre elvtárs, vagy Lamperth Mónika elvtársnő tüsténkedett, hanem Hende Csaba, Tarlós István és Martonyi János.

Martonyi János a kalap alatt
A Fidesz a Magyarországon tevékenykedő zsidó vallási irányzatok közül már évek óta előnyben részesíti a militáns, enyhén szólva, nem éppen a vallásfelekezeti megbékélésen munkálkodó Chabad hasszíd mozgalmat, amelynek vezető rabbija nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a magyar antiszemitáktól való félelmében elektromos áram cirkál a lakóotthonát körülvevő kerítésben.
A Magyarországon már évek óta jelen levő Chabad hasszíd zsidó vallási irányzat egyik hivatalos hírközlő eszköze, a Chabad Online december 16-án szalagcímben büszkélkedik a jelenlegi budapesti kormány és a Chabad itteni vezetősége közti szoros kapcsolattal: ,,Magyarország miniszterelnöke a zsidó közösségnek: Számítok Önökre". A hangzatos főcím után a cikk kezdő mondata a következő: ,,A zsidó közösség és a magyar kormányzat közötti kapcsolat újabb magasságokba jutott" azzal, hogy a magyar főváros egyik legforgalmasabb központjában, a Nyugati téren (amelyet a szebb időkben Berlin térnek, majd a kevésbé szép korszakban Marx térnek hívtak - J. K.) a Chabad által az idén is fölállított hanukijjá (hanuka-gyertyatartó, pontosabban, lámpástartó - J. K.) lángjait minden este egy-egy neves kormányzati személyiség gyújtotta meg. Így például Martonyi János külügyminiszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter és Szőcs Géza kulturális államtitkár, illetve Tarlós István főpolgármester.

Hende Csaba
Orbán Viktor miniszterelnök személyes levelet intézett Köves Slomo rabbinak hanuka ünnepe alkalmából. (Itt jegyezzük meg, hogy az MTA útmutatása alapján a zsidó hanuka ünnep ugyanúgy kisbetűvel írandó, mint keresztények karácsonya - J. K.) A miniszterelnöki levél vezérmondata így szól: ,,A Magyarország megújítása érdekében folytatott munkánk során számítok Önökre, mint ahogyan Önök is számíthatnak rám", írja Orbán Viktor a Chabad vezető rabbijának.
Szól a levél annak a Chabadnak és rabbijának, aki meghívta Magyarországra a magyar népet és politikai vezetőségét az Országház szószékéről erkölcsi kioktatásban részesítő Elie Wieselt.
A Magyarországon manapság létező zsidó irányzatok közül Orbán Viktor, kormányának tagjai és Tarlós István főpolgármester kiválasztotta a vallási toleranciát legkevésbé hirdető, militáns társulatot, a Chabad mozgalmat.
A Chabad emberei a Sziget Fesztiválon is fölütik a sátrukat, s ha odalép hozzájuk egy ifjú, előbb szépen megkérdezik tőle, hogy zsidó-e. Ha a válasz nemleges, a chabadnyikok félrefordulnak, nem szólnak hozzá egy szót sem, majd addig várnak, amíg a jó ember magától továbbáll. A Chabad időnként a magyar nép lejáratásából, rossz hírének keltéséből is derekasan kiveszi a részét. Érdekes módon az antiszemiták szinte mindig őket támadják meg a budapesti utcán, vagy ,,lőfegyverrel" rálőnek rabbijuk Wesselényi utcai lakásának ablakára.
Köves Slomo rabbi, a miniszterelnöki levél címzettje vallási irányzata egyik tekintélyes médiájának, a Chabad Infónak 2009 nyarán azt nyilatkozta az egyre fokozódó és veszedelmesebb méreteket öltő magyarországi antiszemitizmusról, hogy rendőrségi védelmet kért, mert ,,Mi már a metrón sem érezhetjük magunkat biztonságban", mondja Köves rabbi, aki azt is közli a Chabad Infóval, hogy a családját halálosan megfenyegették, nagyon félti a gyermekeit, s ezért lakóházát magas elektromos drótkerítéssel vették körül.

Tarlós István, balján a magyaroktól rettegő Köves rabbival
A Chabad Info hírének olvastán több kérdés is fölmerül bennünk. Először is az, hogy ha az elektromos árammal töltött kerítés története igaz, akkor Köves rabbinak miért megengedett az, amiért a kesznyéteni Szoboszlai Barna bácsit meghurcolták? Ha pedig a rabbi nem vezettetett áramot házának kerítésébe, sőt az egész magyarországi antiszemita veszedelem rémtörténete sem tőle származik, hanem csupán az újságírói fantázia szüleménye, miért nem tiltakozik a Chabad Info szerkesztőségében, miért nem tesz közzé, vagy követel helyreigazítást a saját vallási irányzatának hivatalos portáljától?
Orbán Viktor és kormánya tagjainak jelentős része tehát azzal a Likud-közeli Chabad zsidó vallási irányzattal szűrte össze a levet, amely az Ószövetségre és a posztbiblikus, közismerten fajgyűlöletre ösztökélő, militáns üzenetet is közvetítő vallásirodalmi művekre hivatkozva igyekszik igazolni a jelenkori izraeli katonapolitikát, a palesztin területek megszállását, lakosságának leigázását, természeti kincseinek módszeres elrablását és a fölfegyverzett zsidó telepesek térhódítását. A Chabad nevű militáns zsidó irányzattal való bratyizás viszont nem egyeztethető össze Németh Zsoltnak az arab világgal való jó kapcsolattartásról szóló, a minap elhangzott megnyilatkozásával.

Ima Gázában az ENSZ-iskola halálos áldozataiért 2009. január 8-án
De nézzük egy magyar nyelven is olvasható példával illusztrálva azt, hogy milyen erkölcsi szinten áll az a Chabad irányzat és személy szerint Köves Slomo rabbi, amely/aki mindig számíthat Orbán Viktor magyar miniszerelnökre. Köves Slomo rabbi, a miniszterelnöki levél címzettje és Báruch Oberlander rabbi, a Chabad két vezető személyisége Magyarországon a Gázai övezet ellen 2008. december 27-én indított ,,Öntött ólom" fedőnevű izraeli katonai támadást vallásjogi és általános erkölcsi alapokra helyezve, a nemzetközi szokásjogra hivatkozva kívánja igazolni és megvédeni. A Magyarországon tevékenykedő két rabbi tanulmánya végén olvasható dátum, tehát az írás megjelenésének és valószínűsíthető keletkezésének időpontja (2008. január 11.) senkit ne tévesszen meg, mert a szerzők nyilván nem 2008., hanem 2009. január 11-ét kívántak írni.
Az ószövetségi, posztbiblikus és rabbinikus idézetekkel, érvekkel jól alátámasztott tanulmány megjelenésekor tehát még javában tartott az elsősorban a Gázai övezetet kormányzó, demokratikus úton megválasztott Hamász-kormány megdöntésére, valamint Gilád Sálít izraeli katona kiszabadítására irányuló irtóhadjárat, amikor a Chabad két rabbija Háború és civil élőpajzs címmel a Zsido.com portálon közzétett dolgozatával igyekezett alátámasztani, erkölcsileg és jogilag igazolni azt a háborút, amelyet Izraelben is sokan bírálnak, mert a katonai támadás aránytalanul sok halálos és sebesült áldozatot követelt a polgári lakosság körében. Hogy mennyire nem csak az ,,antiszemiták" ítélték el a túlzott izraeli erőalkalmazást, arra jó példa a cionista zsidó Richard Goldstone vezetésével, az ENSZ Emberi Jogok Tanácsának fölkérésére megejtett vizsgálat, és annak következtetéseit és ajánlásait publikáló, úgynevezett Goldstone-jelentés.

Hatástalanított ,,élő pajzs"
A Köves-Oberlander rabbi kettős a fentebb említett tanulmányban a többi között előhozakodik azzal a régi cinikus állítással is, hogy a ,,terroristák" (így nevezik a külső támadással szemben fegyverrel védekező palesztinokat - J. K.) élőpajzsnak használták a civil lakosságot:

,,... a mi esetünkben, ahol az ártatlan civil lakosságot élőpajzsnak használják a terroristák, úgy kell eljárnunk, ahogy az a világ népei között bevett. És ebben a részletben feltételezhetően nincs nézetkülönbség abban, hogy a nemzetközi norma az, hogy a háború esetén a civil áldozatok minimalizálása mellett, mégsem tesznek minden esetben különbséget bűnös és bűntelen között. Mindezt természetesen azzal a feltétellel, ha nem a civil lakosság bántalmazása az eredeti cél. Tehát ebben a különleges esetben megengedett az önvédelmi hadviselés, és minden civil áldozat, a civileket élőpajzsként felhasználó terroristák felelőssége. Hogy egy másik példával éljünk: Minden létező országban az a törvény, hogy abban az esetben, amikor egy gyilkos, ártatlan túszt tart maga elé, és élőpajzsa mögül támad, ha a vele kialakult tűzpárbajban a rendfenntartó erők véletlenül a tússzal is végeznek, a felelősség egyedül a túszejtőt terheli", olvasható a rabbik dolgozatában.

Az ,,élő pajzs" már halott gyermekei
Ezt az erkölcstelen vádat persze időközben a különböző nemzetközi vizsgálódók megcáfolták, viszont az elmúlt hónapokban az izraeli (!) bíróság több izraeli katonát is perbe fogott, amiért a Gázai övezet ellen indított háború idején palesztin gyermekekkel nyittattak föl gyanúsnak vélt csomagokat, bőröndöket a hadszíntérré változtatott lakóházakban. A Human Rights Watch jelentése pedig tételesen fölsorolta az izraeli hadseregnek a Gázai övezetben elkövetett háborús bűneit, így például azt, hogy a polgári célpontok ellen is bevetette az igen súlyos égési sebesülést előidéző foszfor tartalmú lövedéket. Az izraeli katonák teljes palesztin nagycsaládokat irtottak ki, köztük igen sok gyermeket, amely háborús bűntettért egyszer még számot kell adniuk, amint azt teszik jelenleg is a legutóbbi balkáni háború bűnösei. De számot kell majd adniuk - legalábbis erkölcsileg - azoknak is, akik a Gázai övezetben a polgári lakosság körében véghezvitt gyilkolászást a vallásjog tételeivel, vagy ha úgy tetszik, Isten szavával igyekeznek igazolni és védelmezni.

,,Élő pajzs" Gázában 2009. január 15-én
Egyébként nem könnyű nem ,,élő pajzsnak használni" annak a Gázai övezetnek a polgári lakosságát, ahol a mindössze 360 négyzetkilométeres területen több mint másfél millió ember él hihetetlen zsúfoltságban. A Gázai övezet lakosságának túlnyomó része a cionisták által 1948-ban a Szentföld különböző pontjairól, az otthonaiból, a szülőföldjéről elűzött palesztinai arab, vagy azoknak leszármazottja. De divatos cionista kifejezéssel élve mondhatnánk úgyis, hogy másod- és harmadik generációs holokauszt-túlélők. A Gázai övezet egyes települései, vagy településrészei nevükben őrzik annak a helységnek az emlékét, ahonnan egykor elűzték őket. Így például a Gázai övezetbeli Dzsebálijjá menekülttábor lakóit 1948-ban a manapság Tel-Avivval közigazgatásilag egyetlen egységet képező Jaffa város Dzsebálijjá nevű városrészéből kergették el a zsidók.
A két tiszteletre méltó rabbi által a tanulmányban fölhozott Izrael elleni rakétatámadás egyik előzménye - amit persze nem említettek - az volt, hogy az Öntött ólom-hadművelet megindítása idején Izrael a fentebb említett céljainak elérése érdekében már két esztendeje blokád alatt tartotta a Gázai övezet több mint másfél milliós lakosságát, s a palesztinok az izraeli területek rakétázásával igyekeztek fölhívni a világ figyelmét erre az áldatlan és embertelen állapotra. A Gázai övezetből indított, többnyire házilag barkácsolt rakéták ezidáig három izraeli halálos áldozatot követeltek, ám jól tudjuk és valljuk, hogy minden ember élete egyformán érték (habár erről a Köves és Oberlander rabbik által zsinórmértéknek tartott Talmud, Misná, Majmonidész művei és egyéb posztbiblikus zsidó ,,humanista" írások egészen másképpen vélekednek - J. K.). A mindössze három hétig tartott Öntött ólom-hadművelet során a körülbelül 1350-1400 palesztin halálos áldozat közül 500-550 volt polgári személy, közülük 250-300 gyermek.
A magyarországi Chabad fentebb már említett Zsido.com nevű portálja a gázai háború idején egy karikatúrával is igyekezett meggyőzni olvasóit a palesztin ,,terrorista" és az izraeli katona közti erkölcsi különbségről. A palesztin fegyveres a maga elé tolt babakocsi mögül tüzel a babakocsit védelmező izraeli harcosra.

Az erkölcsi különbség a Zsido.com szerint
A Köves-Oberlander szerző páros a karikatúra szellemében kifejti még azt a tézist is, amelyet az Öntött ólom-hadművelet előtt és után sokat hallottunk az izraeli katonai és politikai vezetők szájából:
,,Izrael hadseregének, a világon egyedül álló humánus gyakorlata példamutató. Nincs még egy hadsereg a világon, amelyik a támadás előtt röplapokon és telefonon keresztül értesítené a civil lakosságot a következő célpontokról. Izrael hadseregének etikai kódexében a következő áll: ,,A fegyverek tisztasága. - Az Izraeli Hadsereg katonái csakis küldetésük teljesítése céljából, és az ahhoz szükséges mértékben használhatják fegyvereiket és erejüket. Emberségüket még a bevetés ideje alatt is megtartják. Az Izraeli Hadsereg katonái nem használják fegyvereiket civilek, vagy fogságba került katonák ellen, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne veszélyeztessék az ilyen emberek életét, emberi méltóságát, illetve birtokát", szögezik le a magyar miniszterelnök bizalmát élvező rabbik.

A barátság nem tegnap köttetett
A Fidesz tehát kiválasztotta magának a szerinte legmegfelelőbb magyarországi zsidó vallási irányzatot, amelynek vezetőire számíthat a jelenben és a jövőben egyaránt. Ugyanilyen ,,szerencsés" választás volt korábban a háborús bűnös Áriél Sáron, jelenleg a Binjámin Netanjáhu nevével fémjelzett Likud tömbbel való testvérpártoskodás. Orbán Viktorék elfelejtik azt, hogy a különböző országokban, földrészeken, kultúrákban és vallásokon belül merőben eltérő a bal és a jobb fogalma.

Júszef el-Kudszi -Kuruc.info

http://kuruc.info/r/6/71294/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A proli...
  2010-12-19 20:26:09, vasárnap
 
  2010-12-18. 09:22
A proli...

"Tetveinktől ellepetten, elgyengülve várjuk, hogy mit kezd velünk a más népek sorsa."

Németh László

A proletariátus (latin proles ,,utód" szóból) kifejezést az alsóbb társadalmi osztály megjelölésére használják (tagjai a ,,proletárok", röviden ,,prolik"). Eredeti meghatározásban azok az emberek, akik nem rendelkeznek vagyonnal. /Wikipédia/
És bizony igaz, hogy a tulajdon nélküliség szüli a felelőtlenséget, irigységet és követelőzést. /Dunaújvárosi online/. Az elégedetlenség általános emberi, de a hőbörgés igazi proli tulajdonság.
A meghatározásukra való törekvés célja, hogy rámutasson arra a szociológiai helyzetre, ami a tömegdemokrácián keresztül Magyarország kifosztásának társadalmi bázisát adja. Bizonyos esetekben nem egyszerű a meghatározás, bár vannak vegytiszta prolik, de lehetnek más genetikai-környezeti hatások is, amik nehezíthetik a felismerést. A proli egy olyan személytől elvonatkoztatható jelenség, fogalom, amely jellemzői, tulajdonságai, szokásai, reakciói által leírható. Nézzünk csak körül, a beazonosításra van esély, az önkontroll hiánya miatt a proli önmagát leplezi le.
Karl Marx a munkásosztály szociológiai meghatározására alkalmazta, a kommunista párt, a párt elit hatalmának fenntartására használta őket (és használja ma is). A proletárdiktatúra az egyik legkegyetlenebb (párizsi kommün, Sztálin és Rákosi, Pol Pot, Mao, Kun Béla, Kádár János) forma, lételeme a gerjesztett gyűlölet, az osztályharc (Lenin), eszköze az államterror, a besúgó rendszer (a proli szívesen feljelent), utópiája a kommunizmus, eszméje, hogy minden ember egyenlő (lásd tömegdemokrácia).
Gyakran ipari jellegű városban, annak lakótelepi övezeteiben élő, külső megjelenésében, gondolkodásmódjában, viselkedésében közönséges, igénytelen, szembetűnően műveletlen, mindezek következtében társadalmilag kedvezőtlen megítélésű, alacsony helyzetű személy. A szó jelentésbővülés révén az ilyen személyekhez társított jellemvonásokkal rendelkező (kínosan igénytelen, faragatlan) cselekvés, fogalom jelzője is lehet. /homar.hu - blog/ A lényeget itt látom, ezen jellemvonások, viselkedési minták alapján határozható meg igazán a proli. A bunkó proli érzéketlensége, nyerssége karakterizálja az egyént, önmagát magyarázva, tematizálja a fogalmat. A bunkó proliból hiányzik a társas együttélés alapjának tekinthető tolerancia, környezete sokat szenvedhet létezésétől. A proli dühös, önfegyelme nincs, primér ösztönreakciók vezérlik.
A proli számára a munkának nincs becsülete (csak meló), a prolira jellemző a munkakerülés, a lógás. Lumpen elem, élősködő. A proli legfőbb jellemzője, hogy a maslow-i igény kielégítési hierarchia alsó szintjein helyezkedik el. Ebből adódóan képtelen hosszú távon gondolkodni, nem látja át a nemzeti érdekek fontosságát. Mindezek miatt rövidtávú előnyökért cserébe könnyen rávehető, hogy saját (és az ország) hosszú távú érdeke ellen szavazzon. /nepszotar.com/
értsd még: prosztó, pronyó...
A lakótelepi proli a tömegdemokráciában fontos szavazóbázis, nem kizárólag, de legfőképpen a baloldal épít rá. A modoros, öntudatos proli a demokrácia adta térben képződik, álműveltsége könnyen leleplezhető, vitakultúrája nincs, sablonos, közhelyes válaszait a médiából szedi össze. Eszköztárában érvek helyett nem ritka az agresszió (az odamondott frankó), a primer érzésekre épülő, s arra ható hatásvadász félinformáció.
A proli célcsoport, a könnyen manipulálható, kábítható ösztönlény, az olcsón megvehető tömeg egy egysége. A kínai dömping és az olcsó tömegárú közönsége, az igénytelen bóvli vásárlója. Előfordulása így lényegében meghatározható. Nagy számuk miatt iparágak álltak rá kiszolgálásukra (pletykalapok, tévésorozatok, valóságshow-k, nagy áruházak gazdaságos termékei), fenntartásukra és újratermelésükre (balliberális kormányok). A televízió összenőtt a prolival, példaképeit ott találja (celebek), viselkedésmintáit onnan veszi (Dallas, Chuck Norris, Dopeman és Majka). A proli általában nem utazik külföldre (ha igen, az nem kis szégyen...), a tömegközlekedés, esetleg a Trabantot kiváltó Suzuki jellemző rá (Suzuki Swift - proli Jaguár). A prolinak magas a távhő- és az áramszámlája, viszonylag alacsony a vízfogyasztása.
Vannak államberendezkedések, amelyek segítik a prolisodást (analóg fogalom a földrajzi elsivatagosodás fogalmával), ilyen a gyurcsányizmus is, amely érdekei alapján vonja el az egyén fejlődésnek lehetőségeit. Az elvtársi tőkefelhalmozás hűtlen kezelése akkor végezhető hosszan, ha a tömegek kezelése hatékony manipulációkkal történik.
,,A panelproli első vagy második generációs városlakó, gyökértelen, kiszolgáltatott élőlény. Azon a néhány négyzetméteren, amit a magáénak tudhat, nem tud készleteket felhalmozni, nem képes igazán megvédeni territóriuma határait, nem bír közösséggé szerveződni, és nem ismeri fel saját érdekeit. Mint ketrecbe zárt vadállat, elvesztette nemes tulajdonságait, ösztönei szabadulásra ingerelnék, de falakba ütközik, és beletörődött a változatlanba.
Választások idején a panelproli ugyanolyan szavazattal rendelkezik, mint a felelős, történelembe ágyazott, gondolkodó állampolgár. De az ő iksze vagy keresztje nagyon egyszerű módon tömegesen megvehető, meg kell ígérni, hogy csökkenni fog a gázár, lesz fűtéstámogatás, szociális segély" - írja az Új Magyar Szóban Krebsz János.
A proli elvár, a proli a gondoskodó államban hisz (a segély jár neki) és a jogait szívesen hangoztatja. A proli kisstílű, távlatokban nem képes gondolkodni, értékrendje így nem alakulhat ki. A proli nem akar más lenni. Igénye a másolt cd-dvd-n lévő B-kategóriás kínálatából leírható. A proli szereti a giccset, a Maónika showt, a focit, a kannás bort és a zsírszalonnát.
A proli turkálókból, vöröskeresztes ruhaosztásokból öltözködik, jellemző rá a mackónadrág, a lyukacsos atléta trikó (pörköltszaft díszítéssel), újabban izompóló, hamisított focimezek, idősebb nőknél a nejlon otthonka. A proli szívesen tetováltat magára igénytelen, klisés mintákat, lehetőleg jól látható testrészekre.
A tehetősebb prolik a plázákban vásárolnak, mobiloznak, szlenget használnak és anzágolnak, kérkednek a megvásároltakkal. A proli káromkodik, egyszerű tőmondatokkal és művelt füleket bántó nyelvhasználattal kommunikál (nák-nék, suk-sük stb.), így beszédéről, hangsúlyairól is könnyen azonosítható. A proli szereti a humort (az altesti humort, az egyszerűbb szóvicceket inkább) ami a kiszolgáltatottságának alkalmi oldószere.
A proli vásárol, fogyaszt, így a reklámpiac gyakran szólítja meg, egyszerű üzeneteit gyakran eredményesen sulykolja. A proli, ha nem is tud róla kozmopolita (internacionalista), a globális piac híve, egy dolog fontos számára: az ár. Azzal sodródik...
Ha a proli pénzhez jut, ha hatalmat kap, akkor is csak proli marad. A proli általában lúzer típus, munkahelyét gyakran elveszti (kiszámíthatatlan, fejlődésképtelen munkaerő), könnyen adósságspirálba kerül, egyik napról a másikra él, kölcsönökkel vegetál. A prolit a közvetlen környezete is a proli létben tartja (hatás-visszahatás). A proli a bankok extraprofitos hiteleinek is a célközönsége (lásd személyi hitelek). A proli akaratgyenge, így a szerencsejáték, a dohányzás és az alkoholizmus könnyen megtalálja, ezen kombinációk képi világa egy tipikus proli ábrázolás.
Bizony, a proli nagy barátja az alkohol, az olcsó alkohol (talponálló, kocsmahivatal). A leggyakoribb proli ital a sör, de nem válogat. A prolinak az alkohol megoldás (mint a gyermeknél, ha eltakarom a szemem, akkor nincs is ott...). "A proli ravasz. Nem hisz neked, bizalmatlan." - írja Mensáros László 1982-ben a naplójában. A proli nem szívesen tart kapcsolatot más társadalmi csoportbélivel, kisebbségi érzését kompenzálja, ha teheti, bosszulja. Prolival ne barátkozz, nincsenek erkölcsei, nem tartja be a játékszabályokat, a proli, amint lehet, elárul Téged.
,,A proli nemcsak a fölötte állóval szemben kegyetlen: a hasonló proli szomszédja éppúgy ellensége. Lesi, ügyeli, hogy mije van. Ha egy hamutartóval többje van, már följelenti, álmában megöli" - írja Mensáros László. A proli a saját anyját eladná.
Vannak jó szándékú, sőt, szerethető prolik is, lehetnek időleges vagy akár tartós megkapaszkodások, lehetnek teljesítmények, de ezek csak akkor jelentenek kilépést a proli létből, ha a korábbi közeget elhagyva, tiszteletet és erkölcsöt tanulva építkezik, s van elég hite és bátorsága ahhoz, hogy új életében otthonra találjon az alsó középosztály értékrendjében. A valóságban a jólelkű prolinak még nehezebb az élete, hisz környezetéhez nehezen alkalmazkodik, állandó kettősségben él, helyzete majdnem kilátástalan (az ilyenek becsülendő módon gyermekeiket taníttatják...).
Vannak olyanok, akiket a környezet, a genetika determinálna a proli létre, mégis van tartásuk, igyekezetük, becsületük. Olyan tisztességes munkásemberek, akik a lehetőségek hiányában nem tudnak fejlődni. Ők a fenti mérce alapján nem prolik. A belső tisztaságuk a garancia.

Jóna Dávid


http://kuruc.info/r/7/71238/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Forradalom 2010: az Orbán-korm
  2010-12-19 19:29:44, vasárnap
 
  2010-12-19. 17:51
Forradalom 2010: az Orbán-kormány örökre eltüntetné az ügynöklistákat!

A kormányzati kommunikációval ellentétben az Orbán-kormány 285/2010. (XII. 16.) rendelete nem megnyitja, hanem véglegesen elveszi a diktatúra ügynökeinek neveit tartalmazó mágnesszalagok kutathatóságának lehetőségét.
Az Orbán Viktor által vezetett forradalmi kormány minősített adattá nyilvánítja, azaz titkosítja az állampárti titkosszolgálatok tagjaira vonatkozó információkat. A szalagokat pedig annak az Alkotmányvédelmi Hivatalnak adja át, amelynek vezetője a Bajnai-kormány által kinevezett, de a mai napig az Orbán-kabinet bizalmát is élvező Balajti László. Ő egyébként egy személyben felelős a Jobbik négy országgyűlési képviselőjének nemzetbiztonsági kockázattá minősítéséért is.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom megalakulása óta számtalanszor megfogalmazta, hogy a valódi rendszerváltás megkezdéséhez elengedhetetlen az ügynöklisták nyilvánosságra hozatala, és az elmúlt rendszer kiszolgálóinak száműzése a közéletből. Ennek érdekében a Jobbik lusztrációs törvényt terjesztett a parlament elé, amely a pártállam vezetőit és ügynökeit eltakarította volna a közéletből. A Fidesz-KDNP többség azonban szemrebbenés nélkül leszavazta a Jobbik kezdeményezésének tárgysorozatba vételét, így a javaslat parlamenti vitájára nem kerülhetett sor. A kormánykoalíció ugyancsak megakadályozta a pártállami vezetők kiemelt, sok esetben akár több százezer forintos nyugdíjának megvonására vonatkozó jobbikos törvényjavaslat elfogadását. Ilyen előzmények után nyilvánítja minősített adattá az állampárti ügynökök adatait tartalmazó mágnesszalagokat a kormány.
Tombol a narancsos fülkeforradalom, amelytől előrelepést ugyan nem várt a Jobbik, de az mégis meglepő, hogy Orbán Viktornak több félnivalója van az ügynöklisták tartalmától, mint annak idején Gyurcsány Ferencnek volt.

Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője

(Kuruc.info)

http://kuruc.info/r/2/71301/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Navracsics hazudik és újságír
  2010-12-19 19:22:42, vasárnap
 
  "Navracsics hazudik és újságírókat fenyeget"

Hírszerző bullet 2010. december 15. 18:38
Frissítve: 2010. december 15., szerda, 18:39

Navracsics Tibor egy hete nem képes előállni azokkal a dokumentumokkal, melyek alátámasztanák állításait a Grupo Miltonnak kedvező telekátminősítésről, ehelyett hazugsággal vádolja az LMP képviselőjét és újságírókat fenyeget - áll a Lehet Más a Politika szerda esti közleményében. Az LMP felszólítja Navracsics Tibort, hagyjon fel az újságírók megfélemlítésével, és beszéljen végre őszintén a székesfehérvári telekátminősítésről.

Mint arról a Hírszerző beszámolt: Scheiring Gábor, az LMP parlamenti képviselője múlt hétfői napirend előtti felszólalásában a Fidesz, Orbán Viktor miniszterelnök és a korrupciógyanús ingatlanügyleteiről elhíresült Grupo Milton holding kapcsolatáról kérdezősködött. Azt szerette volna megtudni a kormányoldal képviselőitől, miért maradt ki a beígért elszámoltatásból az előző kormányzati ciklusban meghiúsult sávolyi motorversenypálya és a pátyi golflakópark ügye, továbbá hogy miért vonta belterületbe a földtulajdonosnak sok milliárdos hasznot hajtva az új, fideszes többségű székesfehérvári önkormányzat a Grupo Milton által felvásárolt 121 hektáros területet.

Válaszában Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes nettó hazugságnak nevezte az interpellációban elhangzottakat, és azt állította, hogy az előző székesfehérvári önkormányzat 2008-ban szerződött a Grupo Miltonnal, és a szerződésnek része volt hogy belterületbe kell vonni a szóban forgó területet. A bekiabáló szocialista képviselőknek azt is mondta Navracsics, hogy a területet 2008-ban "a szocialista többség adta el a Grupo Miltonnak, a szocialista többség kaszált ezen".

A Hírszerző által ezt követően nyilvánosságra hozott, Székesfehérvár és a Grupo Milton között 2008-ban köttetett együttműködési megállapodás - amelyet a város részéről Warvasovszky Tihamér akkori polgármester, a Grupo Milton részéről pedig Kovács Bence János írt alá - azonban ellentmond Navracsics állításának.


Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter helyreigazítási kérelemmel fordult a Hírszerzőhöz keddi cikkünk miatt, amelyben a polgári peren túl "Gavra Gábor főszerkesztő és Bodoky Tamás újságíró ellen" büntetőeljárást is kilátásba helyezett.

Az LMP szerdai közleménye szerint ,,a székesfehérvári telekátminősítésről szóló elérhető dokumentumok alapján egyértelmű, hogy a Grupo Milton tulajdonában álló terület belterületbe vonása a jelenlegi, fideszes többségű közgyűlés gyorsított eljárásban hozott szabad döntése volt, arra az előző városvezetés által vállalt visszavonhatatlan kötelezettség nem létezett, ugyanis a területrendezési terv által kilátásba helyezett belterületbe vonás feltételei - melyeket az önkormányzat és a Grupo Milton által kötött szerződés tartalmaz - nem teljesültek."

Az LMP úgy látja: mindezek alapján Navracsics Tibor kijelentései - saját szavaival - nettó hazugságok.

,,Egy hete hiába várunk arra, hogy Navracsics Tibor dokumentumokkal támassza alá állításait, mely alapján Scheiring Gábort hazugnak nevezte, majd később újságírókat is megfenyegetett. Az LMP ezért felszólítja Navracsics Tibort, hagyjon fel az újságírók megfélemlítésével, az oknyomozó újságírás ellehetetlenítésével, és beszéljen végre őszintén! Válaszoljon arra, hogy miért tartotta olyan sürgősnek a Fidesz, hogy több milliárd forintot rakjon a Grupo Milton zsebébe telekátminősítéssel, mikor erre semmi sem kötelezte" - zárul az LMP közleménye.

http://hirszerzo.hu/belfold/20101215_fidesz_grupo_milton_lmp#utm_source=hsz_weekl y&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2010_12_19&utm_content=norm al
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magasabb büntetést a multiknak
  2010-12-19 14:40:23, vasárnap
 
  Egyetlen nagyáruháznak óránként 3-9 millió a bevétele - Magasabb büntetést a multiknak!

2010. december 19. 14:21
Hunhír.info

Nevetségesek azok a büntetési tételek, amelyek esetlegesen a hipermarketeket sújtják, ha fertőzött, vagy nem megfelelő minőségű árut forgalmaznak - mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője vasárnap sajtótájékoztatón.

A képviselő szerint jó példa erre az egyik legnagyobb hipermarketlánc, amely a napokban kapott egy pár százezres büntetést, mert több száz kilónyi bélsárral fertőzött csirkehúst hozott forgalomba.

A büntetési tételek még nevetségesebbnek tűnnek azzal összehasonlítva, hogy egyetlen nagyáruház óránként 3 és 9 millió forint közötti bevételt ér el - fűzte hozzá.

A Jobbik élelmiszer-kommandója egyébként azt tapasztalta ellenőrzései során, hogy az említett áruházak nem tartják be a 80-20 százalékos, a magyar és a külföldi áruk arányára vonatkozó, előírást sem - tette hozzá.

A párt ezért javasolta, hogy a vasárnap legyen szabadnap, illetve csak azok a boltok tarthassanak nyitva a hét utolsó napján, amelyek 172 négyzetméternél kisebbek és csak két alkalmazottjuk van. Ezzel korlátoznák a multik terjeszkedését, illetve segítenék kisforgalmazókat - mondta a képviselő.

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=36076
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: nevetségesek a hiperm
  2010-12-19 14:28:51, vasárnap
 
  2010-12-19. 14:15
Jobbik: nevetségesek a hipermarketeket sújtó büntetések

Nevetségesek azok a büntetési tételek, amelyek esetlegesen a hipermarketeket sújtják, ha fertőzött, vagy nem megfelelő minőségű árut forgalmaznak - mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője.
A képviselő szerint jó példa erre az egyik legnagyobb hipermarketlánc, amely a napokban kapott egy pár százezres büntetést, mert több száz kilónyi bélsárral fertőzött csirkehúst hozott forgalomba. A büntetési tételek még nevetségesebbnek tűnnek azzal összehasonlítva, hogy egyetlen nagyáruház óránként 3 és 9 millió forint közötti bevételt ér el - fűzte hozzá.
A Jobbik élelmiszer-kommandója egyébként azt tapasztalta ellenőrzései során, hogy az említett áruházak nem tartják be a 80-20 százalékos, a magyar és a külföldi áruk arányára vonatkozó, előírást sem - tette hozzá.
A párt ezért javasolta, hogy a vasárnap legyen szabadnap, illetve csak azok a boltok tarthassanak nyitva a hét utolsó napján, amelyek 172 négyzetméternél kisebbek és csak két alkalmazottjuk van. Ezzel korlátoznák a multik terjeszkedését, illetve segítenék kisforgalmazókat - mondta a képviselő.

(MTI)

http://kuruc.info/r/2/71293/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 736 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2256
  • e Hónap: 6001
  • e Év: 159497
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.