Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Ez a magyar média jövője
  2010-12-03 17:06:55, péntek
 
 
Viszlát szólásszabadság! - Több tízmilliós büntetések, szankciók, cenzúra. Ez a magyar média jövője
barikad.hu
2010, december 3 - 16:02

Pörzse Sándor és Novák Előd, jobbikos képviselők a médiatörvény aggályairól tartottak sajtótájékoztatót Budapesten.
Cikk Front kép - 280x185:

Pörzse Sándor, jobbikos országgyűlési képviselő és a Barikád magazin főszerkesztője a médiatörvénnyel kapcsolatos aggályok közül egyet különösen kiemelt: amennyiben törvénysértést valósítanak meg a különböző médiumok, most már anélkül, hogy a bírósági tárgyalás megkezdődne vagy egyáltalán véget érne, az illetékes hatóság igen kemény büntetéseket szab ki. Például egy hetilapot 10 millió forintra, a főszerkesztőjét pedig külön 3 millió forintra bírságolhatják meg.

A nemzeti radikális politikus példaként említette, ha megbüntetik a Barikád magazint egy hónapon belül négyszer, azaz 50 millió forintra, a lap tönkremegy. Pörzse szerint nem csak az előbb említett újság, de ilyen esetben több hetilap is elvérezne. A főszerkesztő hangsúlyozta: napilapok esetében ez az összeg még nagyobb, de a legjelentősebb a televíziók és rádiók esetében kiszabható 200 millió forint. ,,Meg lehet fellebbezni a bíróságon, de a magyar joggyakorlat szerint legalább 2-3 év mire azt mondják, hogy ez jogtalan volt. Akkor meg már mindegy. Ez finoman szólva aggályos és alkalmas arra, hogy öncenzúrát alkalmazzon vagy cenzúrával éljenek a feje felett"- mondta Pörzse Sándor.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke hozzátette, hogy pártja 40 módosító javaslatot adott be a médiatörvénnyel kapcsolatban. Kiemelte: míg az ORTT-ben minden pártnak volt képviselete, a média ellenőrzésében csak fideszesek lesznek. A koalíció ellenére még KDNP-s tagot sem választottak. A politikus rávilágított arra, hogy olyan fajta a fideszes túlhatalom a média tanácsban, mely visszaköszön a média területén is. Ezt célozza meg a Jobbik számos módosító javaslata. Novák Előd számára legfájóbb pont, hogy a médiatörvény eltörli a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét. A jövőben ez a szabályozás a közmédiumok mellett csak a két legnagyobb kereskedelmi csatornára, az RTL Klubra és a Tv2-re vonatkozik. A politikus szerint minden más televíziótól elvárható lenne, hogy minden politikai csoportot megszólaltassanak.

barikad.hu

http://barikad.hu/viszl%C3%A1t_sz%C3%B3l%C3%A1sszabads%C3%A1g_-_t%C3%B6bb_t%C3%AD zmilli%C3%B3s_b%C3%BCntet%C3%A9sek_szankci%C3%B3k_cenz%C3%BAra_ez_magyar_m%C3%A9d ia_j%C3%B6v%C5%91je-201012
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Tom Lantos rendelhette el az a
  2010-12-03 17:04:28, péntek
 
  2010-12-03. 16:47
Pörzse: Tom Lantos rendelhette el az adatgyűjtést

Pörzse Sándor, a Jobbik országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján arra utalt, hogy véleménye szerint Tom Lantos politikus állhatott azon magyarországi adatgyűjtés mögött, amelyről a WikiLeaks oknyomozó portál által kiszivárogtatott dokumentumok árulkodnak.
Pörzse közölte: "most, hogy megfigyelték", talán már Németh Zsolt külügyi államtitkár sem támogatja az amerikai politikusról elnevezett intézet megalapítását. Úgy fogalmazott: "nyilvánvaló, hogy amíg élt, az amerikai diplomáciát Tom Lantos irányította, legalábbis Magyarország felé". E vélekedését pedig összefüggésbe hozta azzal, hogy a hírek szerint az amerikai külügyminisztérium terjedelmes listát kért Magyarországról, a többi között ellenzéki politikusok adatairól.

(MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/2/70419/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meddig még?
  2010-12-03 17:02:53, péntek
 
  2010. december 3., péntek
Meddig még?

A hét elején ismét összeverődött a magyargyűlölők egy csoportja, hogy itt az év vége felé, egy idei utolsó konferencián még hosszasan elemezzék, hogy mi magyarok milyen egy szemét, rasszista, antiszemita népség vagyunk. Mielőtt valakik legyintenének, hogy mit kell foglalkozni néhány idióta agymenésével, azoknak jelezném: ez egy tudományosnak mondott konferencia volt, aminek a Magyar Tudományos Akadémia adott helyet. Sőt, maga az MTA volt a rendezvény védnöke is.

A Feischmidt Margit vezető kutató által összehozott Hétköznapi nacionalizmus és nemzeti radikalizmus című konferencia elvileg a ,,változó nemzeti diskurzusok: az azonosság és a különbség konstrukciói magyar állampolgárok és kisebbségben élő magyarok viszonyáról" kellett volna, hogy szóljon. Azonban a valóság már nem így alakult. A huszonegy előadásból, mindössze nyolc szólt a határon túli magyarság helyzetéről, a többi pedig egy véget nem érő mocskolódásban teljesedett ki.

Még csak bele sem kell olvasnunk a rendezvényről szóló részletesebb beszámolókba, elég ha csak megnézzük a konferencia programját és máris képet kaphatunk ennek a magyarság szempontjából mérhetetlenül hasznos programsorozatnak a küldetéséről. A hivatalos programban ugyanis ilyen előadásokat találunk:
[a teljes programért katt IDE]

- Kóczé Angéla: Nők a fronton: szimbolikus ellenállás a rasszista beszédmóddal szemben.
- Tamás Pál: Nemzeti populizmus és a rendszerváltás delegitimációja Magyarországon
- Tóth András - Grajczár István: A negyedik hullám. A jobboldali radikalizálódás Magyarországon
- Örkény Antal: Eltorzult magyar nemzeti identitás, zsákutcás magyar nemzetpolitika
- Oblath Márton: A "cigánybűnözés" és a "hazafiság" az online nemzeti radikalizmus diskurzusában

Azt hiszem még nemzeti radikálisnak sem kell lenni ahhoz az embernek, hogy felvetődjön a kérdés: Vajon egy ilyen magyargyalázó megmozdulás mitől tudományos? Mitől magyar? És legfőképp a saját szemen köpésünket miért kell nekünk finanszírozni, potom 8,5 millió forintért olyan közpénzből, amit az Akadémiának egyébként a magyarság kultúrájának kutatásra kellene fordítani?

Azért arra kíváncsi lennék, hogy Pálinkás József narancsos MTA elnöknek mégis mi a véleménye az olyan mondatokról, mint amit Tamás Pál fogalmazott meg, miszerint ,,a magyar társadalom 33 százaléka aktív antiszemita. És akárhogy csűröm-csavarom csak 20 százalékos az anti-antiszemita, az antiszemitizmust keményen elutasítók aránya. Egyértelmű, hogy mindig több Magyarországon az antiszemita, mint az anti-antiszemita".

Vagy mit gondol Tóth András gondolatairól, aki A szélsőséges jobboldal negyedik hulláma című ajvékolásában azt fejtegette, hogy a 90-es évek Haider-féle harmadik generációs populista, protest, bevándorló ellenes politikájához képest a Jobbik egy új generációt képvisel, amelynek titka, hogy Vona Gábor pártja a genetikus fasizmus jegyében egységesítette a dühöt és a gyűlöletet. A tudományos érvelés szerint ennek okát Vona Gábor egyéni sorsában és családi tragédiáiban kell keresnünk.

Azért afelől ne legyenek illúzióink, hogy Pálinkás majd el fog határolódni ezektől. De miért is tenné ezt egy olyan magát konzervatívnak nevező valaki, aki az MTA elnökeként egy egész friss interjúban kijelentette: ,,az alkotmányba nem kerülhet be a kereszténység, mert az megosztja a társadalmat."

És innentől már nem is áll olyan messze kollégájának, Örkény Antal szociológusnak, az MTA doktorának és az ELTE egyetemi tanárának előadása. Örkény az Eltorzult magyar nemzeti identitás, zsákutcás magyar nemzetpolitika címmel tartott igazán feledhetetlen előadást, ahol olyan "tudományos" megállapításokat tett, miszerint egy nemzetközi felmérésben Magyarország lett a legnacionalistább ország, amelyet az etnocentrizmus és a xenofóbia különböztet meg a nyugati, modern politikai nemzettudatú országoktól. Így aztán szerinte nem ártana tudatosítani magunkban, hogy messze mi vagyunk Kelet-Európa legidegengyűlölőbb országa. Aztán szégyenkeznünk kell még szerinte amiatt is, hogy egy másik felmérés alapján a magyarság elsöprő többsége büszke saját történelmére. Ez pedig teljeséggel érthetetlen és elfogadhatatlan, ,,hiszen a magyar történelem kudarcok története".

És hogy teljes legyen a kép, még a végére ideidézném Kóczé Angéla szavait, mert azok pontosan bemutatják az egész konferencia lényegét. Ez a mérhetetlenül felkészült asszony a Nők a fronton: szimbolikus ellenállás a rasszista beszédmóddal szemben címmel mondta el gondolatait a világról. Az előadásából megtudhattuk, hogy a borsod megyei Szikszón a világ végéig békésen éltek volna egymás mellett az aktívan integrálódó roma és nem roma lakosok, ha azt a Magyar Gárda felvonulása nem zavarta volna meg, mert ezután az addig tabunak számító cigányellenesség és a ,,kontrollált gyűlöletkeltés" elszabadult. Azóta a cigányok félnek kimenni az utcára, sőt: két nappal előre bevásárolnak.

Amikor a Barikád újságírója rákérdezett ennek a nagyon életszerű példának részleteire, és felvetette, hogy a konkrét történetről az előadó mégis hány embert kérdezett meg a cigányok által terrorizált emberek közül, ne adj' Isten a Gárdából, a hölgy így felelt: ,,Nem volt célom az objektivitás..."

Azt hiszem ezt nehéz kommentálni. Legalábbis sűrű kurv@anyázás nélkül biztosan.

Ha ez a megmozdulás valamilyen liberált műhelyben fut, még akkor is felháborító, de akkor akár rá is mondhatnák, hogy le van sz@rva, az idióták összejöttek és boldogítják egymást. De ez esetben szó nincs erről. Ez a konferencia a Magyar Tudományos Akadémia szervezésében történt, a magyarság "érdekében", közpénzből finanszírozva.

Mégis mi folyik ebben az országban? És legfőképp meddig még?

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2010/12/meddig-meg.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 736 db bejegyzés
e év: 3186 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 628
  • e Hét: 2550
  • e Hónap: 6295
  • e Év: 159791
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.