|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2010-12-04 19:39:16, szombat
|
|
|
Húsos burgonya
Hozzávalók:
Fél doboz burgonyapüré pehely
25 dkg darált sertéshús
50 dkg burgonya
25 dkg gomba
3 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
3 dl tej
2 db tojás
fél ek olaj
ízlés szerint ételízesítő
Elkészítése:
A finomra darált húst kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a friss, apróra vágott gombát és a zúzott fokhagymát. 7 dl étízesítővel fűszerezett forrásban lévő vízbe beleöntjük a tejet, majd hozzákeverjük a burgonyapüré pelyhet. Kevés vajjal dúsítjuk, tojássárgájával megkötjük. Kivajazott tepsibe terítjük a főtt karika burgonyát, egyenletesen ráhelyezzük a húsragut, befedjük a pürével, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Kockára vágva tálaljuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-12-04 19:36:38, szombat
|
|
|
Narancsos pulykamedallion currys rizzsel
Hozzávalók:
1 csomag Kínai Specialitás
60 dkg pulykamell
2 dkg narancslekvár
1 ek olaj
1 ek kristálycukor
fél ek citromlé
45 dkg rizs
1 csipet curry
1 dkg só
Elkészítése:
A Kínai Specialitást 1 dl vízzel felengedjük. A friss, filézett pulykamell szeleteket sóval bedörzsöljük, kevés olajon megpirítjuk, majd a kész mártást egyenletesen ráöntjük. A narancslekvárt az omlósra sütött húshoz adjuk, összeforraljuk, kevés cukorral, citromlével utánízesítjük. Currys rizzsel tálaljuk, narancs szeletekkel díszíthetjük.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-12-04 19:21:25, szombat
|
|
|
Szicíliai húsgombóc taréjcső tésztával
Hozzávalók:
2 db fűszerkocka
1 kk ételízesítő
40 dkg taréjcső tészta
40 dkg darált hús
5 db paradicsom
2 ek olívaolaj
3 db zsemle
2 db tojás
1 csipet só
ízlés szerint őrölt bors
kevés fűszerpaprika
Elkészítése:
A fűszerkockát 1 dl vízben feloldjuk, majd a finomra darált hússal összekeverjük. Csipetnyi sóval, őrölt borssal, fűszerpaprikával, az áttört, áztatott zsemlével és tojásokkal gondosan összedolgozzuk. 5 percig állni hagyjuk. Ételízesítős gyöngyöző vízben egyforma gombócokká formázva kifőzzük. Az apróra vágott zamatos paradicsomot felforraljuk, a kész húsgombócot ráhelyezzük, összeforraljuk, majd a kifőzött tésztával tálaljuk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-12-04 19:18:06, szombat
|
|
|
Sült pulykamell gesztenyemártással és mézes sült gesztenyével
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
5 dkg só
3 dkg őrölt feketebors
1 dl édes fehérbor
10 dkg natúr gesztenyepüré
1 késhegynyi gyömbér
5 dkg füstölt sajt
20 dkg egész gesztenye
10 dkg liszt
0,5 dl olaj
1 ek margarin
1 ek liszt
2 dl tejszín
1 ek méz
Elkészítése:
A friss pulykamellet egyforma szeletekre vágjuk, majd egyenletesen kiklopfoljuk. Sóval, borssal bedörzsöljük, majd lisztbe forgatjuk. Felhevített olajon serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Margarint olvasztunk, amin a lisztet habzásig keverjük. Belemorzsoljuk a gesztenyepürét, gondosan elkeverjük, majd kevés gyömbérrel és mézzel ízesítjük. Felengedjük tejszínnel és édes fehérborral, majd kiforraljuk. Végül beleszórjuk a reszelt füstölt sajtot és összefőzzük. Külön edényben a maradék mézet felhevítjük, majd az egész gesztenyéket sűrűn kevergetve átforgatjuk benne. Tálaláskor a húst átvonjuk a mártással, majd a mézes gesztenyedarabokkal megszórjuk. Burgonyakrokettel vagy rizzsel fogyaszthatjuk.
Forrás: teletál
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-12-04 19:12:48, szombat
|
|
|
Vörösboros vaddisznópörkölt
Hozzávalók:
1 kg vaddisznóhús
5 dkg zsír
3 db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
3 ek házipaprika
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1-2 db babérlevél
ízlés szerint só
1 dl száraz vörösbor
Elkészítés:
A zsírban aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd beleforgatjuk az inaitól megtisztított, felkockázott vaddisznóhúst. Sózzuk, majd időnként kevergetve saját levében pörköljük. Mikor zsírjára sült rászórjuk a pirospaprikát. Beletesszük a babérlevelet és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára pároljuk. (fél dl bornál többe soha nem teszünk bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. Sósburgonyával tálalom.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-12-04 19:09:04, szombat
|
|
|
Gombás marhatokány
Hozzávalók:
1,3 kg marhahús
kevés olaj
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint só
2 csipet törött bors
ízlés szerint majoranna
2 ek paradicsompüré
2 dl fehérbor
30 dkg gomba
3 dl tejföl
kevés liszt
1 csomó petrezselyemzöld
Elkészítése:
Borsos tokányt készítünk, fokhagyma nélkül, kevesebb paradicsompürével. Közben megpirítjuk a gombát. A finomra vágott vöröshagymát zsírban aranysárgára sütjük, hozzáadjuk a szeletelt gombát. Sóval, borssal ízesítjük, meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel. A pirított gombát az elkészített tokányhoz adjuk, morzsolt majorannával fűszerezzük. Tejfölös habarással sűrítjük. Párolt rizs vagy tarhonya illik hozzá.
Forrás : teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
2010-12-04 19:05:11, szombat
|
|
|
Pacalpörkölt
Hozzávalók:
1 kg tisztított pacal
8 dkg zsír
20 dkg vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dkg pirospaprika
3 db zöldpaprika
1 db paradicsom
Elkészítése:
Úgy készítjük elő, mint a becsinált pacalt, azzal a különbséggel, hogy pirított hagymás, paprikás lében egészen puhára pároljuk. Zöldpaprikát és paradicsomot párolunk bele. Köretnek sós burgonyát adunk.
Forrás: teletál |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek / főételek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2010. December
| | |
|
|
ma: |
4 db bejegyzés |
e hónap: |
344 db bejegyzés |
e év: |
840 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2264
- e Hét: 6266
- e Hónap: 20015
- e Év: 224716
|
|
|