Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Csodálatos természet - 26.
  2010-12-08 17:56:02, szerda
 
  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdekes cipők - 4.
  2010-12-08 17:53:50, szerda
 
  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Mütter Múzeum
  2010-12-08 17:52:45, szerda
 
  A Mütter Múzeum a belváros közepén fekvő Rittenhouse tértől három utcányira fekszik Keletre. Dr. Thomas Dent Mütter 1858-ban itt mutatta be először anatómiai gyűjteményét Philadelphia orvosi páholyának. A múzeum azóta is őrzi az általa és az őt követő szenvedélyes patológusok által összeállított ritka kincseket. 20 ezer gyógyítással kapcsolatos különlegességet kínálnak megtekintésre a közembernek is. A koponyagyűjtemény mellett megtekinthető az a férfi számiiker-pár, mely ősszenőtt mellkassal élt, továbbá egy kétfejű gyermek csontváza is. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megtörtént esetek - 45.
  2010-12-08 17:49:25, szerda
 
 


Anneliese Michel 1952 szeptember 21-én született egy alacsony létszámú faluban, a bajorországi Leiblfing-ben. Katolikus családba, így aztán magától értetődő volt, hogy ő is ebben a neveltetésben részesül majd. A család már ekkoriban is (hatvanas, hetvenes évek) mélyen vallásos volt, a Bibliára majdhogynem úgy tekintettek, mint egy mindenkori kötelező olvasmányra. Noha az ilyen értelemben vett hithű vallási élet kezdett kimenni a divatból, a család büszkén felvállalta az egyfajta unikumnak számító életformát. Egy egyre inkább kihalófélben lévő minta megtestesítői voltak. A Németország déli részén fekvő Leiblfing egy szűk létszámú, nyugodt kis falu volt. A modernizáció ekkor még (és azóta sem) nem érte el a települést, a tudomány, és az akkori technika vívmányai, az újítások mind-mind sokkal később ragadtak meg a környéken, mint a nagyvárosokban. Mondhatni egy poros, unalmas, szürke kisváros volt, ahol sohasem történt semmi érdekfeszítő.

Ebbe a környezetbe született bele Anneliese Michel 1952 őszén. Ahogyan cseperedett, szép lassan kezdett rájönni a rá való dolgokra, egyre nyilvánvalóbbá vált számára, hogy szülővárosa unalmas, élettelen és pici. Tinédzser évei alatt gyakran hangoztatta, hogy el szeretné hagyni Leiblfing-et. Egy ,,pocsolyához" hasonlította a helyet, ahol sohasem történik semmi érdekes, semmi látványos, vagy szokatlan. Később ez rögeszméjévé vált. Nem telt el hét, hogy ne beszélt volna terveiről a környezetében élőknek.

Anneliese 1969 óta hét különböző szakorvost keresett fel és vett részt kezeléseken a családtagjai és saját maga által is mindenekelőtt nem démoni eredetűnek titulált tünetegyüttesek miatt. Az első orvosok által megvizsgált (epilepsziás) rohama 1969-ben történt. Nem sokkal később a Wurzburg-i pszichiátriai klinika neurológusa grand-mal epilepsziát állapított meg a lánynál. Rögtön beutalták az intézménybe, ahol hosszú időket töltött el eredménytelenül. Különös egyébként, hogy az EEG vizsgálat nem mutatott ki semmilyen elváltozást, a homloklebeny környékén, melynek megjelenése az epilepsziánál szinte törvényszerű. A gyógykezelés alatt egyre bizarrabb tünetek jelentkeztek Anneliese-nél. Hallucinációk kezdték gyötörni mikor imádkozott, démonok hangját hallotta, melyek azt ordibálták, hogy a teste a pokolban fog elégni. Gonosz cselekedetekre bíztatták, gyilkosságokra, öngyilkosságra, és paráznaságra. Az éveken át húzódó és eredménytelen kísérletezést követően elutasította egy szanatórium kényszergyógykezelését, mely nyugtatókból, kényszeretetésből és elektrosokkból állt volna.
A klingenbergi szülőházban Anneliese letépi magáról a ruhát, a padlóra vizel és szavakkal vagy épp tettekkel bántja családtagjait. A tombolás órákon át tart és nem csillapodik - visszautasítja az ételt, mondván "a testében lakozó démonok nem engedélyezik neki az eféle táplálékot", így éhségét pókokkal, legyekkel, szénnel csillapítja és a saját vizeletét issza.

1975 szeptemberében "alapos megfontolás után" Josef Stangl würzburgi püspök felkéri Arnold Renz papot, hogy ördögűzést hajtson végre Anneliese Michelen, mely során kiűzi a lány testéből a megszálló démont és ördögöt. 9 hónappal a halála előtt került sor a legelső ördögűzésre a szülői házban a Rituale Romanum leírása szerint. Anneliese kikel magából a szenteltvíz cseppjeitől, harapni és ütni akar; három férfi épp csak le tudja fogni. A rituálék alatt több mint 40 hangfelvétel készül.
Utolsó hónapjait a szülői házban tölti. Heteken át megtagadja bármiféle táplálék magához vételét. "Ezek megölnek" - mondja azokra, akikre úgy érzi, hogy "megszállták".

Amikor a 23 éves Anneliese Michel 1976 júliusában meghalt, összesen 31kg nyomott. A végelgyengülésben és éhezésben elhunyt lány története nagy port kavart fel és hamar felkapta a média, vajon mennyire játszhatott közre a visszafordíthatatlan folyamatban az egyházi közreműködés. Két papot is perbe fogtak azzal a váddal, hogy az általuk végzett ördögűzés nemcsak a "gonosz démon", de a lelket is kiűzte Anneliese testéből.

A mai napig nem csillapodnak a kedélyek Anneliese halálának körülményei miatt. Többek szemében mint az egyház boszorkányüldözésének és ördögűzésének újabb szerencsétlen áldozataként jelenik meg, míg hozzátartozók a "megváltót" látják benne, aki megküzdött értük a gonosszal.

Még mindig nem került pont az ügy végére, vajon ki is a felelős a lány haláláért. Fontos megjegyezni, hogy annakelőtte orvosok is tehetetlenül álltak a tünetek előtt és nem tudtak rajta segíteni. Feltételezések szerint epilepsziás rohamok és skizofrénia, önszuggerálás lehet a háttérben, erre azonban már sosem fog fény derülni.

Real Exorcism of Anneliese Michel Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2010-12-08 08:22:37
feltöltő: schuro
nézettség: 3326
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Exorcism, Satanism, Occultism, Magic, Mystery,
kategória: felnőtt
leírás: http://www.myspace.com/requiemeternam7 Video realised by Phil R.XP of REQUIEM ETERNAM about the real exorcism of Annelise Michel who inspired the movie Exorc...

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdekes tények - 16.
  2010-12-08 16:32:36, szerda
 
  - A McDonald's hasznának 40%-a a Happy Meal menü eladásából származik.
A szóban forgó menü a szokásos összetevőkből áll: egy hamburger és egy kis adag szalmakrumpli.

- A Wright fivérek repülőgépe 12 lóerős motorral emelkedett fel a földről.
1903-ban építették meg a Wright Flyert, amelyre később Flyer I-ként hivatkoztak. Ez a gép manapság Kitty Hawkként is ismert. A gépet faragott légcsavar és a Taylor által Daytonban, a bicikliműhelyben épített motor hajtotta. A légcsavar hatékonysági mutatója 80%-os volt. A motor sokkal jobb volt, mint a legtöbb akkoriban gyártott motor, elég könnyű és erős volt ahhoz, hogy repülőgépben használják. A motorban használt lánc - nem meglepő módon - egy biciklilánc volt.

- Nevada államban a szex gumióvszer nélkül illegális.

- Egy strucctojást 4 óra alatt lehet keményre főzni.
A strucctojás a maga akár tizenhét centis nagyságával a madárvilág legnagyobb tojása.

- Az amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legnagyobb pechsorozatát a Montreal Warriors
szenvedte el. 1917-ben a nyitómeccsüket megnyerték, a másodiktól hatodikig terjedő
mérkőzéseket elvesztették, ezután leégett a stadionuk, így kénytelenek voltak kiszállni a
további csatából.

- Adolf Hitler jobb oldalon választotta el a haját.

- Ha a "Z a hangya" című filmet a felhasznált számítógépek közül csak egyetlen renderelte
volna, az 54 év, 222 nap, 15 perc és 36 másodperc időt igényelt volna.
A Z, a hangya (Ant Z) a DreamWorks legelső, 1998-as komputeranimációs filmje. A film főszereplői olyan sztárok hangján szólalnak meg, mint Woody Allen, Sharon Stone, Sylvester Stallone, Jennifer Lopez, Gene Hackman, Christopher Walken és Danny Glover. A film animációs film létére szokatlanul felnőttes hangvételű, olyan problémákkal foglalkozik, mint a diktatúra és a háború. Egyes értelmezések szerint a hangyaboly Kuba, míg Rovarkánaán az Egyesült Államok allegóriája. A film szinte azonos időben került a mozikba a Disney és a Pixar Egy bogár élete című, szintén hangyákról és más rovarokról szóló filmjével. Utóbbi sikeresebb lett, mivel fiatalabb korosztályhoz szólt. Ugyanakkor egyik első példája volt a Disney-DreamWorks versengésnek, amelynek köszönhetően létrejött a Némó nyomábannal szemben a Cápamese, a Madagaszkárra való válaszként pedig a Vadkaland.

- A KGB (az orosz titkosszolgálat neve) szóösszetétel jelentése: Komitet Gaszudarsztvennoj
Bezopasznosztyi.
Az Állambiztonsági Bizottság, rövidítve KGB ( magyar átírásban Komityet goszudarsztvennoj bezopasznosztyi) a Szovjetunió állambiztonsági feladatokat ellátó szerve volt 1954 és 1991 között. Formálisan a Szovjetunió Minisztertanácsa alárendeltségébe tartozott, vezetője miniszteri rangban volt, ténylegesen azonban a pártállami rendszer logikájának megfelelően a Szovjetunió Kommunista Pártja irányította.

- Az Antarktisz országhívókódja: 672.

- David Rice Atchinson mindössze egyetlen napig volt az USA elnöke.
David Rice Atchison (1807 augusztus 11, - 1886 január 26.,)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fényünnep Milánóban
  2010-12-08 14:26:52, szerda
 
 


A fényfesztivált az olasz város idén másodszor rendezi meg, a január 10-éig tartó ünnepséget a kisiskolások nyitották meg szombaton, sötétedéskor. Összesen 500 darab szárnyas mécsest repítettek a levegőbe, ezzel egy időben pedig felragyogott a dómnál felállított Fény-fa is. A már tavaly is rendkívül népszerű rendezvényhez idén is rengetegen csatlakoztak: üzletek, műemlékek és még az éttermek is, ahol rendkívüli fény-menüvel várják az érdeklődőket.
A fesztivál keretében Milánóban összesen 60 installációt állítottak fel a nemzetközi és milánói dizájnerek. Az alkotások kizárólag alacsony fogyasztású lámpások felhasználásával készültek: az egyik most feldíszitett szobor pedig még ma is megosztja a város lakóit. Az alkotás a Tű és Cérna címet viseli: a vidám, színes installáció Milánó ipari jellege helyett, a divat világát szimbolizálja. Sokan mégis kételkednek az alkotás művészi értékében és abban, hogy valóban illik-e a Gae Aulenti által átrendezett térre.
Ehhez a szoborhoz most egy 18 éves milánói diáklány készített fény-installációt, amit éppen Gae Aulenti kritizált meg: a fényeket nem tartotta a szoborhoz illőnek, ezért a városvezetéstől annak eltávolítását kérte. Az égők a döntés értelmében most úgy tűnik az ünnep végéig mégis maradhatnak.

Milano - L.E.D.-Lanterne di luce Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2010-12-08 07:19:48
feltöltő: schuro
nézettség: 1138
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: VD038, 5664al5730s, LOM, MI, Milano,
kategória: hírek/bulvár
leírás: 06.12.2009 Festival Internazionale della Luce (LED - Light Exibition Design - 1^ Edizione - Milano Citt

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Alkatrész szobrok -1.
  2010-12-08 13:18:36, szerda
 
  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyönyörű hó szobrok -1.
  2010-12-08 13:16:40, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vegyes viccek:
  2010-12-08 07:11:10, szerda
 
  Az oroszok fellőnek három embert a Holdra: Ivánt, Misát és Maruszját.
Hazaérve a sajtó megrohanja őket, Maruszja szipogva ad interjút:
- Alighogy felértünk, megalapítottuk a pártot. Az első nap Iván erőszakolt meg. A második nap Misa, a huszadik nap meg kizártak a pártbál, mint büdös k... t.
A Szovjetunióban is bevezették a 2. műsort a televízióban.
Iván Ivanovics bekapcsolja a tévét. Az 1. műsoron közvetítést adnak a párt Központi Bizottságának üléséről. Gyorsan átkapcsolja a kettesre. Ott pedig egy rendőr lengeti a gumibotját és ezt mondja:
- Nem nézzük az egyest, nem nézzük?!
- Kedves hallgatóink! Kénytelenek vagyunk helyesbíteni tegnapi hírünket. Tévesen azt közöltük, hogy Moszkvában az utcán órákat osztogattak. Helyesbítünk: nem Moszkvában, hanem Leningrádban. Nem órákat, hanem órásboltokat, és nem osztogattak, hanem fosztogattak.
Oroszország, átlagos moszkvai háztartás. Az apa megbízza a fiát:
- Szaladj, fiam, kérj anyádtól pénzt, s hozzál nekem egy Pravdát, anyádnak egy Zsenyscsinát, magadnak meg egy Pionyerszkaja Pravdát!
Visszajön a gyerek, az anyja nem adott pénzt, mondván: minek költenének ennyit újságokra, mikor a rádió félóránként bemondja a híreket.
- Nesze, fiam, itt van tíz rubel. Szaladj, hozzál nekem egy Pravdát, magadnak egy Pionyerszkaja Pravdát, anyád meg törölje a fenekét a rádióval!
A túlvilágon találkozik Hannibál, Szulejmán és Napóleon.
Hannibál: - Ha nekem egyetlen 34-es tankom lett volna, nem álltam volna meg Róma kapui előtt!
Szulejmán: - Ha a nándorfehérvári csata idején csak egy helikopterem van, nem harangoznának délben szerte a világon!
Napóleon: - Ha nekem olyan újságom lett volna, mint a szovjet Pravda, máig sem tudta volna meg a világ, hogy elvesztettem a waterlooi csatát!
Ivánt meghívja Joe Amerikába. Minden papírt megküld neki, tudniillik az Elbánál ismerkedtek meg. Ivánt behívják a partközpontba elbeszélgetni. Megkérdi a titkár.
- Ha Joe kérdezi, hogy mennyit keresel, mit mondasz?
- Azt, hogy száz rubelt - feleli Iván.
- Nagyon jó - mondja a titkár -, de ha megkérdezi, hogy mibe kerül egy ház?
- Ezer rubelbe - felel Iván.
- Ez nem jó, mondd azt, hogy száz rubelbe - válaszolja a párttitkár.
Iván kiér Amerikába. Joe egy hatalmas Cadillac-kel várja. Iván beül és beszélgetni kezdenek.
Joe megkérdezi:
- Mennyit keresel, te Iván?
- Hát, száz rubelt - mondja ő.
- Jó, jó, de például egy ház mennyibe kerül? - kérdezi Joe.
- Száz rubel - mondja Iván -, és egy gépkocsi is annyi.
- Akkor miért nem vettél? - kérdezi Joe.
- Hát, nem vagyok én bolond, ha hozzáteszek még ötven rubelt, vehetek egy pár bakancsot...
Svájcban tanácskoznak a nagy gumiipari cégek vezetői. Az angol állítja, hogy az ő termékük a legtökéletesebb:
- Amikor a Tower tetejét javították, leesett egy bádogos, de a gumi hózentrágerja beakadt az ereszcsatornába, és nem szakadt el, hanem megtartotta az embert! Ilyen gumit gyártunk mi!
Erre az amerikai:
- Ugyan már, miszter, ennél nálunk már a rágógumi is erősebb! Két hete egy kisfiú kiesett az erkélyről, de a rágógumija beakadt az erkélyrácsba, és nem szakadt el, hanem szépen leengedte a gyereket a földre.
Erre a szovjet ,,gumifőnök":
- Uraim, ez mind semmi! A múlt héten a Kreml tornyáról leesett egy tetőfedő. Mit mondjak? Az emberből nem maradt semmi, de a lábán a szovjet gumicsizma teljesen új maradt!
Szovjet-japán gazdasági tárgyalások. A szünetben a japán mosolyogva megkérdezi a szovjetet:
- Na, mit gondolsz, mi van a kezemben?
- Ahogy a ti műszaki fejlettségeteket ismerem - mondja szégyenkezve a másik -, biztos számítógép.
- Na jó, de mennyi?
Natasa felébred a moszkvai hiper-szuper-modern épület 125. emeletén. Felébreszti Ivánt.
- Iván, menj ki a konyhába, és kapcsold össze a protont a neutronnal!
Iván álmosan kibotorkál, nagy csörgés, csattogás, káromkodás.
- A fene egye meg, már megint elestem a kecske láncában!
A Szovjetunióban hogy hívják azt, aki tud írni és olvasni?
- Polihisztor.
És aki csak olvasni tud?
- Az a specialista.
- És aki nem tud se írni, se olvasni?
- Továris...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lenin atomjégtörő
  2010-12-08 07:08:31, szerda
 
  1957. december 5-én készült el a Szovjetunióban a világ első atomjégtörő-hajója, amely a Lenin nevet kapta.
Az atombombák elkészülte után a nukleáris energia más irányú felhasználása került előtérbe. Elkészültek az első atomerőművek, majd az atomreaktorokat tengeralattjárókon és jégtörőhajókon alkalmazták, amelyek így hosszú időn át üzemanyag-felvétel nélkül működjenek.
Az 1957-ben elkészült Lenin hossza 134 méter, legnagyobb szélessége 27,6 méter, merülése 9,2 méter, hajtóműveinek teljesítménye 44 ezer lóerő volt, s menet közben két méter vastagságú jeget tudott áttörni. Minden jégtörők atyja három, egyenként 90 MW termikus teljesítményű nyomottvizes reaktorral rendelkezett, az 5 százalékos dúsítású urán-oxid “üzemanyagot" kétévente kellett cserélni. A teljesítmény szabályozását minden reaktorban 24, bórkarbidból készült szabályozó és biztonságvédelmi rúd látta el. A jégpáncélt törve a hajó 18 csomós, “normál" körülmények között 40 csomós sebességgel tudott haladni.
Az első atomjégtörő megjelenése, majd a technológia terjedése jelentősen megkönnyítette az északi országok kereskedelmét, lerövidültek az útvonalak, a sarki jég nem jelentett többé akadályt. Az első útjára 1959-ben indult Lenin fedélzetén 1965-ben és 1967-ben is történt atombaleset, de ezek részletei csak a hajó 1989-es nyugdíjazása és a Szovjetunió összeomlása után kerültek nyilvánosságra.
A napjainkban Murmanszkban kiállított Lenin első kisöccse, az Arktyika 1975-ben készült el, majd következett a Szibir (1977), a Rosszija (1985), a Tajmir (1989), a Szovjetszkij Szojuz (1990), a Vajgah (1990), és végül a Jamal (1993). Az Arktyika 1977 augusztusában felszíni hajók közül elsőként jutott el a Föld legészakibb pontjára.
Az idők változásával az egykor félelmetes hírnévnek örvendő jégtörőknek is haladniuk kellett a korral. Napjainkban a Jamal például közkedvelt turistahajó, a jégtörő nyaranta mintegy 21 ezer dollárért (megközelítőleg 3,8 millió forintért) szállít vastag pénztárcájú utasokat a vastag jegéről ismert Északi-sarkra.
A jégtörők (legalábbis orosz részről) legutóbb az Északi-sark körüli politikai vitában kaptak szerepet: Oroszország a jégtörő flotta kutatásainak eredményeire alapozva jelentette be területi igényeit az Északi pólusra. Jelenleg a Murmanszki kikötőben van, múzeumot alakítanak ki benne. 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2010.11 2010. December 2011.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 466 db bejegyzés
e év: 4750 db bejegyzés
Összes: 38183 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1100
  • e Hét: 12437
  • e Hónap: 59777
  • e Év: 59777
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.