Regisztráció  Belépés
atyimby.blog.xfree.hu
online filmek, online filmnézés, színházi előadások online,westernfilmek online,magyar filmek online, sorozatok online, atyimby aty
1962.10.31
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Pikáns ízű sajtos lángos
  2010-02-03 19:15:41, szerda
 
  Pikáns ízű sajtos lángos

Hozzávalók:
40 dkg átszilált liszt
1 evőkanál só
1 evőkanál sütőpor
12,5 dkg reszelt Cheddar jellegű sajt
1 tojás
1 evőkanál olaj
1 evőkanál mák
2,5 dl tej
6 szelet füstölt sonka
hagymás sajt

A száraz hozzávalókat összekeverjük a sajttal. A tejet, olajat és felvert tojást hozzáadjuk. Kiliszetzett
deszkán gyors mozdulatokkal összegyurjuk, 2-3 cm
vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval 6db 6 cm
átmérőjű kört vágunk ki. Sütőlapra helyezzük, tejjel
kenegetjük, megszórjuk mákkal. 220 fokon aranybarnára
sütjük. A sütőből kivéve hülni hagyjuk, majd
kettévágjuk, és a közepét sonkával és sajttal töltjük.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Burgonyalepény
  2010-02-03 19:12:09, szerda
 
  Burgonyalepény

Hozzávalók:
4 nagyobb, nyers burgonya,
3 púpozott evokanál liszt,
1 dl tej,
2 tojás,
1 teáskanál só,
1 teáskanál reszelt vöröshagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
3 evokanál olaj,
plusz kevés olaj a sütéshez,
1 mokkáskanál orölt szerecsendió-virág.

A tojásokat habosra verjük, majd összekeverjük a tejjel
és a liszttel. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a sót,
a borsot és a szerecsendió-virágot, valamint 3
evokanálnyi olajat, ezután az egészet ismét jól
összekeverjük. A masszát 10 percig hagyjuk állni. Közben
a burgonyát meghámozzuk, és az almareszelo legdurvább
fokán lereszeljük. Azonnal beleforgatjuk a tojásos
masszába, és alaposan összekeverjük. (A masszának a
szokásos galuskatésztánál kissé keményebbnek kell
lennie.) Teflon- vagy palacsintasütoben nagyon kevés
olajat forrósítunk, amelyre evokanállal adagolva, kis
halmokat rakunk. Az evokanál domború felével azonnal
simára nyomkodjuk, így egyforma kis lepénykéket kapunk.
Ha az alsó felük szép pirosra megsült, lapátkanállal
óvatosan megfordítjuk, és a másik felüket is megsütjük.
Meleg tálra halmozzuk, és tetszés szerinti salátával
vagy savanyúsággal kínáljuk. Magába, foételként
fogyaszthatjuk, de fele mennyiségben készítve köret is
lehet mártásos feltét mellé, esetleg borkorcsolyának is
tálalható.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Inyenc krumplifözelék
  2010-02-03 19:09:17, szerda
 
  Ínyenc krumplifozelék

Hozzávalók:
60 dkg tisztított krumpli
(nem szétfövo fajta),
2 dl tejföl,
3 evokanál olaj,
1 csokor zellerzöld (vagy 1 cikk zeller
és 1 evokanál vágott petrezselyem),
1 evokanál vegeta,
1 evokanál paradicsompüré,
1 pici fej vöröshagyma,
kevés só, csipetnyi porcukor,
csipetnyi törött fehér bors.

A krumplit egyforma kis kockákra vágjuk. Lábosban
felforrósítjuk az olajat, rátesszük a megtisztított és
fokhagymaprésen összezúzott (vagy lereszelt)
vöröshagymát, majd kis lángon egy percig kevergetve
pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott zellerlevél
felét (vagy a megreszelt zellert) és a paradicsompürét,
ezt követoen tovább pirítjuk egy percig. A krumplit
rátéve további néhány percig pirítjuk, végül annyi
vízzel öntjük fel, amennyi szuken ellepi. Beszórjuk a
vegetát és a borsot, majd pedig lefedjük és megfozzük.
Közben a lisztet a tejföllel és 2 evokanál
krumplifozovízzel simára keverjük, és a már megfott
krumpliba beleöntjük. Folytonos keverés közben jól
kiforraljuk, végül ízlés szerint megsózzuk és kis
cukorral ízesítjük. A tuzrol lehúzva belekeverjük a
megmaradt és nagyon finomra vágott zellerlevelet (vagy a
petrezselyemzöldet), és befedve 10 percig saját gozében
hagyjuk állni, csak azután tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jeges citromleves
  2010-02-03 18:49:05, szerda
 
  Jeges citromleves

Hozzávalók:
4 dl kefír,
3 dl tej,
1 citrom leve,
1/2 citrom reszelt héja,
ízlés szerint cukor
(vagy mesterséges édesítoszer),
csipetnyi só,
jégkockák.

A citromlevet a reszelt citromhéjjal együtt turmixgép
poharába tesszük, majd ráöntjük a kefírt. Cukorral és
sóval ízesítjük, ezután egy-két percig keverjük. Ha már
jó habos, akkor öntjük hozzá a tejet és ismét
összekeverjük. Elohutött csészéket elokészítünk (ha
néhány órán át a hutoszekrényben tartjuk a leveses
csészéket, pont a megfelelo homérsékletuek lesznek az
edények), mindegyikbe beleteszünk néhány jégkockát és
erre öntjük rá a citromlevest. A nyári nagy melegben
rendkívül üdíto, és levesként is, üdítoitalként is
fogyaszthatjuk. Készíthetjük joghurttal és csökkentett
zsírtartalmú tejjel vagy tejföllel is, aszerint, hogy
számolnunk kell-e a kalóriákat. Friss citromlé helyett
pedig tehetünk bele üveges vagy dobozos citromlevet,
esetleg grapefruit-levet. Aki nem szereti a savanyú
ízeket, készítheti narancslével vagy mandarinlével is.
(Ha gyereknek is adunk belole, természetesen ne tegyünk
jégkockát az o leveses csészéjébe.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Almás csirkeleves
  2010-02-03 18:46:09, szerda
 
  Almás csirkeleves

Hozzávalók:
1 csirke apróléka,
1 savanykás nagy alma,
fél citrom leve,
1 dl tejföl,
1 evokanál finomliszt,
1 evokanál olaj,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
1 késhegynyi törött fehér bors,
1 teáskanál tárkony (szárított vagy ecetes-olajos)
ízlés szerint só,
csipetnyi cukor.

A csirkeaprólékot megmossuk, leszárítjuk, és kis
darabokra vágjuk. (A májat félretesszük, azt csak a
fozés befejezése elott fogjuk a levesbe tenni.) Fazékban
felforrósítjuk az olajat, majd a húsdarabokat lepirítjuk
rajta. Ezután ráöntünk bo egyliternyi vizet, és
megsózzuk. Belekeverjük a reszelt citromhéjat és a
borsot, majd befedjük, és puhára fozzük. Közben az almát
megmossuk, kicsumázzuk (nem hámozzuk meg), és vékony
szeletekre vágjuk. Azonnal beletesszük a levesbe. A
citromlével kelloen pikánsra ízesítjük, majd csipetnyi
cukorral fuszerezzük. A májat csíkokra vágjuk, és a
levesbe tesszük. Éppen csak egyet forralunk rajta, majd
behabarjuk a liszttel simára kevert tejföllel. Végül a
tárkonyt is belekeverjük, és kevergetve ismét
felforraljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2010.01 2010. Február 2010.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 6 db bejegyzés
Összes: 691 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 464
  • e Hét: 6505
  • e Hónap: 37596
  • e Év: 542971
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.