Belépés
bzsuzsanna.blog.xfree.hu
"Az emberek kevésbé szégyellik bűneiket, mint gyengéiket és hiúságukat!" - La Bruyere L. Burda Zsuzsanna
1943.02.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Úton találja még a szél
  2010-03-30 11:06:57, kedd
 
 
Úton találja még a szél

Vajudó eszetendők havában...
Fájdalmak öregek szavában,
Elfakultan, városok hangja,
Lorhás perifériák kínja...

Elhagyja hazáját a szellem...
Ha nem követi okos beszéd!
A vándor űzötten baktatva,
Többé nem nyújtja vissza kezét.

Hívják az öreg fák lombjai...
De úton találja még a szél!

Burda Zsuzsanna
2003. április 20.

Hét éve írt versem, talán már egyszer itt a blogomban is szerepelt. Ugye milyen aktuális ma is?
Tegyünk, hogy ne menjenek el fiaink, hogy visszajöjjenek, azok, akik most távol vannak. Rajtunk múlik!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csirke mellek betakarva.
  2010-03-28 22:38:57, vasárnap
 
  Ez volt a vasárnapi ebédünk neve. 3 db filézett csirkemell. 2 db hámozott alma ,szeletekre vágva.
A csirkemelleket felszeleteltem, befűszereztem: majorannából keveset, pici köményt, rózsaborsot őrölve szórtam a szeletek mindkét oldalára. Ízvarázsból a finabb apróból is hintettem, külön nem sóztam.
Az öntöttvas tepsi alját vékonyan kikentem Mangalica-zsírral. A szeletelt, hámozott almákat erre sűrün raktam a tepsi aljára. Erre fektettem a csirkeszeleteket. Békön -szalonna csíkokkal letakartam, majd enyhén fűszerezett tejföllel vastagon átkentem. Reszeltsajttal vékonyan meghintettem. Másfél óra alatt finomra, omlósra sültek a rózsaszínű szeletek., eleinte fedővel, majd anélkül. Vajasburgonyával tálaltam, házisavanyúságot adtam hozzá csemege jellegűt. Mindenkinek izlett.

Holnap érdekesebbet írok! Jó éjszakát! Kedden tele-Hold!!!!! Aki érzékeny az figyeljen a nyugalmára.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Félelem vagy bizonytalanság?
  2010-03-26 22:15:58, péntek
 
  Beszélgettem néhány ismerősömmel, több barátommal. Mindig a választások idejére terelődött a beszélgetés. Olyan mint az infulenza, a jó hír és a rossz hír "terjed" Azt érezzük nagyon fontos esemény! Mindenki eseménye, az életünk, a biztonságunk az országunk benne. Hiába volt az oltás, hiába beszéltek annyit az infulenzáról a médiák, akkor nem volt. Most van! Oltással vagy annélkül de itt van. Annyira erőszakos, annyira agresszív, nem válogat. Arat! Oltottat, oltatlant. A médiák nem beszélnek róla. Másról beszélnek, másként beszélnek. Észrevettük!

Azt mondja a barátnőm: Ő nem lesz itthon április 11-én. - Hát hol szavazol? - Miért fontos? Nem kötelező.! - Mondja. Ránéztünk páran, nem kötelező mondtam: - Kell! - Nekem, hát számítok én? Kérdezte megint, aki utazni készül. Igen meggyőződésünk, hogy számít, mindenki számít!
Ilyenek a beszélgetéseink, és ehhez hasonlóak. Sokan tanácstalanok vagy csak elfáradtak. Hosszú a kampány, nem mindig tiszta a beszéd. Nem mindig érthető mindenki számára. Kell a tiszta szó, hogy mindenki értse. A barátnőm sem értette, hogy Ő is fontos lehet és pont április 11-én, amikor szeretne elutazni, szeretne tovább maradni.
Én viszont százalékban gondolkodom. Majdnem nyugodt vagyok. Azért én is örülök, hogy hamarosan kampánycsend jön. Kell az idő a gondolatnak, hogy beérjen.
Egy dedikált könyvemben erős meggyőződésemnek adtam helyet!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
szél-járás
  2010-03-25 15:41:50, csütörtök
 
  Gazdag tartalom, gyönyörű küllem! Ilyen a szél - járás, amit ma kaptam meg Böröndi Lajostól. Személyesen hozta Jánossomorjára az előfizetők példányait.

Jó kézbe venni! Számomra sok ismerőst, kedves barátot találtam a folyóiratban lapozás közben.
Éhes vagyok az olvasásra, de most indulnom kell a galériába festeni, este viszont végigolvasom.
Magammal viszem a - Kozma galéria példányait, oda sokan feljárnak és már várják a szél-járást. Bárki belenézhet, akinek tetszik megrendelheti előfizetéses formában.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
térségi, irodalmi, folyóirat
  2010-03-24 16:09:35, szerda
 
  Megjelent! Aranypor címmel a 3. évfolyam 7. szám. Kiadja: Baráti Kör Újrónafő. Szerkesztik szívből sokan. Tördelést :Uzsák Zoltán végzi.
Szekeres Mária, aki összefogja az alkotókat, akik egymást is segítik az úton. Jó! Még jobb lehetne a folyirat ha szigorúbb lenne a befogadás. Szekeres Mária megírja az előszóban, hogy Neki mi az, amit fontosnak tart. Igaza van mert a pártolók tartják fenn a lapot! Ezért is nyújtani kell a kezet.
Mindenkinek ajánlom, hogy kukkantson be a Bahia üzletbe Mosonmagyaróváron, az új helyén a Honvéd útcában, valamikori (Boros étterem) helyén megtalálható.
Sághi Kálmánt nemes gesztus vezényelte, amikor ideköltözött. Igazán egyedi kialakítású érdekes keleties stílust láthatunk. Szívesen látja vendégül az írókat, költőket, alkotókat, egy - egy jó kis beszélgetésre, a Pince- Kávézóba- Teázóba. Hamarosan a Teraszra is.
Tervei között szerepel, hogy lehetőséget nyújtson kiállításmegnyitókra, könyvbemutatókra, akár felolvasó estek megtartására. Akit érdekel az Aranypor, ott azzal is találkozhat.
Ilyen stílust láttam Prágában, Pécsen, Budapesten. Mindegyik más, de nagyon jó bekucorodni a világ elől a barátainkkal egy jó kis beszlgetésre. Mindenkinek ajánlom korhatár nélkül!

Eszembe jutott egy idézet: "Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül, hogy megismernének.
Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy. VÍZ" (Saint- Exupéry)

Hát ilyen a légkör a "Bahiában"

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az "Önök nevelése"
  2010-03-22 22:27:05, hétfő
 
  Régen történt az eset de tanulságos, hát ide írom.
Ugyanazon munkahelyen dolgoztunk akiről írok. Volt két fia, az egyiknek nagyszerű felfogása, képessége volt, ezért továbbtanulhatott. Gimnáziumba, majd egyetemen. Amikor elvégezte az iskoláit külföldre távozott. / diszidált/ akkor ez volt a neve a kifejezésnek.
Az üzemünket ellepték az elhárítós tisztek: az Apa így tudta meg, hogy a fia külföldre ment. Kihallgatások sora, gyakori látogatások követték egymást. Kérdések ilyenek voltak: Miért ment el?
Mit tudnak róla? Írt levelet, mit írt? stb. Amikor az volt a kérdés: - Hogyan nevelte a fiát, ha semmit sem tud róla? Ekkor lett elege az üzemvezetőnek. Így válaszolt. "Nem én neveltem, én csak fizettem a költségeket. Önök nevelték! 7-éves kora óta iskolába töltötte a nap nagyobb részét, azután kollégiumokban a nap másik részét. Haza csak nagy ünnepeken jöhetett látogatóba, az Önök nevelése, a Társadalom nevelése, az Önök felelőssége!"
Milyen igaza volt az akkori kollégámnak. Nagyon korán kerülnek a gyerekek bölcsődébe, óvodába.
Azután már osztott a nevelés, a felelősség is. Amikor valóban kollégiumba kerül, más városba főiskolára, egyetemre alig találkozik a szüleivel, ha igen akkor is nagyon rövidke távon kommunikálnak. Az eredmény érzékelhető volt akkor is érzékelhető most is.
A jelentősége ugyan változott de a tény az tény maradt. Mégis azt látom, azt gondolom a Társadalomnak óriás a felelőssége, hogy milyen iskolákat működtet, kiket állít a katedrákra. Igen nagy a felelőssége a következő felnövő nemzedék milyenségére nézve. Az elkövetkező időszak jobb -oldalra billenti a mérleget, mindenképpen jól látjuk, jónak látjuk?! Ez mindnyájunk felőssége, már azért is mert a következő 4- 8-év látványából, okulásából nőnek fel azok, akikért majd újra voksolnunk kell!
Mindenkinek egy jobb éjszakát kívánok!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az alkotásé az idő-m.
  2010-03-18 22:12:28, csütörtök
 
  Festenem kell, hogy betarthassam a határidőt. A keresésé voltak a napok, hetek. A védőszent megszületett bennem, ez nagyon fontos. Annyian és sokféleképpen megfestették előttem, nagy elődeim. Én is egyedit olyan "Burdazsuzsás" Ikont akarok, szeretnék, FOGOK festeni!
Megtaláltam az arcot akiben megbíznék bármikor ha segítségre, útmutatásra, védelemre lenne szükségem. Remélem mások is ezt érzik amikor találkoznak az Arccal.
Azt gondolom, hogy valóban " védőszent" lesz. Amikor már minden lehetőséget megjátszik az ember, a gondolatait összeveti, kivetíti, amikor úgy érzi, hogy megtalálta a megoldást az már az Ő győzelme. A kép elkészült, bennem van. Tudom, hogy nem engedem el egy pillanatra sem, ettől nő oriássá a hitem. Mindennel így vagyok, mert a hitünk maga az oltalmunk, az erőnk.
A verseskötetemet ugyan erre a napra tervezem, már az is elkészült bennem. A valóságban még csak nyomtatásban, a gépemen mappákban, pendrájvon, CD-n van. A válogatás a legnehezebb, mi ne kerüljön a könyvbe, azt is tudom az eszemmel, de még az egómat kell legyőznöm. A kevesebb mindig több! 2003-ban jelent meg a Mindörökre Uram? című kötetem, azóta születtek versek, jók, gyengék és rosszak és jobbak is.
Majd írok róla amikor előbbre haladok, a cél közeli.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lágyan ringat a csend.
  2010-03-14 21:36:13, vasárnap
 
  Lehetne egy versem címe is, de ez most mégsem az. Ezt a csendet érezni, tapintani lehet, ez a csend a nyugalomé a józan ítéleté. Ez a csend a várakozásé a bizalom csendje.
Már sok helyen látni Petőfi Sándor szobránál a tisztelgés, a tisztelet jelét. A nemzeti szalagot fújja a szél, mint 1848-ban az akkori ifjak zászlaját. Autók rádióantennáján nemzetiszínű szalag lobog. Kokárdák a felöltőkön, a kabátokon.
Ez azt jelenti, hogy Magyarok vagyunk! Magyar Nemzet vagyunk! Jó érzés az összetartozás csendjében várakozni, mert tudjuk a mi jövőnk, gyermekeink jövője azon múlik, hogy Béke és nyugalom legyen Hazánkban, Magyarországon!
Segítsük ebben a hitben érni a gondolatot, mindenki nyújtsa a kezét a felemelkedésért, az igazságért, hogy soha többet nehazudjanak nekünk.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor látod a Tavaszt!
  2010-03-11 11:15:21, csütörtök
 
  Fenn a vers címe, ma éjszaka írtam mert aludni még korai volt, az éberség szüli a pillanat gondolatát, ezt kellett kihasználnom. A kötetem amint látható íródik, még válogatok, ponzorokat keresek, akár 1- 1 könyv " Előre " megvásárlása lehetőségével is. Köszönöm ha segítenek!

Amikor látod a Tavaszt!

A tavasz fehér szirmokba öltözik,
méhek zsongása méz ízű kehely.
Barkafa bimbója fakad az ágon,
szívünkbe zárul minden illata.

Tűz meleg még a szívűnkben zenél.
Pattog a parázs, csend még a láng.
Varázslat öröme fonódva ölel.
Csillagok fényei vigyáznak ránk!

Tóparti csendben vibrál egy fény-nyaláb
óvatos búja, vadgerle erény.
Ránk várnak a hangok, minden mozdulat,
felhők hátán a hófehér remény.

Amikor összeér kezünk végre már
átölelel a világunk mindent, mi kijár!
Mégis várni kell! Hisz még csak lehelet,
míg ideér a tavasz s a kikelet.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vers!
  2010-03-09 22:36:22, kedd
 
  Észrevétlenül

A dobbanás a ritmus egyre halkuló,
felhők fölötti, mögötti a csend.
Fészkéből kiesett madársikoly.
Nincs más ragyogás csak Isteni mosoly.
Kicsi lángot, édes szerelmet
fellobbantja a nap.
Még nemgondolsz az elmúlásra,
dédelgeted öledben az álmokat,
símogatod a százszor gyűrt levelet.
Nem is keresel üdvös menedéket,
visszaidézed a régi hangokat.
Letakarod a tükröd vasezütjét,
az emlék mégis
örökké marad.

Ezt a verset igértem ma délután, alig született meg de közreadom. Amig könyvbeér biztosan átírom néhányszor, változtatok rajta. Most jónak tűnik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2010.02 2010. Március 2010.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 235 db bejegyzés
Összes: 2095 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 16
  • e Hét: 555
  • e Hónap: 3994
  • e Év: 5806
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.