Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 142 
Milyen az igazi lelki társ?
  2010-03-30 16:49:32, kedd
 
  "Lelki társ az, akivel legnagyobb örömünket

és legbenső félelmeinket is megoszthatjuk,

akinek legsúlyosabb bűneinket és

javíthatatlan hibáinkat is bevallhatjuk,

aki által legnagyobb reményeinket és

talán megfogalmazhatatlan álmainkat is tisztázhatjuk. "

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Idézet Christopher Mooretől
  2010-03-30 07:40:53, kedd
 
  "Legyél egyszerűen csak része a világnak.
Nem dughatsz mindent kategóriákba, nem választhatod le magadról az élményt azzal,hogy szavakat aggatsz rá. Ahogy a dalban: let it be. Csak hagyd, hogy legyen."
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Idegeneket ne engedjen be!
  2010-03-28 20:44:27, vasárnap
 
  Dr. M. jungista pszichiáter 1995-ben V-né . 3. szám alatti lakos címére kiállított orvosi kartonom utáni ambíció terápiára járás utolsó napján - mielőtt leesett Húsvétkor a hó és apokaliptikus felvonulás történt a B-V. ikerházban rám biblia olvasással együtt, mint Fatimei jóslattal Kelet sorozata alapján - közölte velem, hogy idegeneket ne engedjek be a házba, T. A. nagymamát egykor a Dohánygyárból nyugdíj nélkül nyugdíjba külső Szombathelyre költöző fiatalember helyett.

T. A. megismételte ezt a mondatot, a lányomnak mondta, miután felépült hatalmas háza, melyet elektromosság elhárítóval vett körbe:
- Idegent nem engedek be a házamba.

Felesége a Fejezetek a szexualitás történetében-ből ered, akkor lett fogtechnikus, amikor a nagyobbik lányomat szerettem volna technikusnak taníttatni. Ezt a könyvet ausztráliai, bozótnégerek, mindenféle nép létrehozása mellett Innin termékenységi istennő pszichografológiába tett elméletével Weöreséknek ismétlik születésem óta.

Az idegen, akit a házba beengedtem a besenyői reikis volt, S-né tanítványa és az én nevemet viselő Marianna nevű besenyői postán dolgozó felesége.



Gergely Sándor elment dr. M-t számon kérni, mit keresek én a B. komfort nélküli házban, de nemsokára elhunyt. V-né római egyházas kihelyezés volt, férje és ikertestvére lábai kiskorukban összekötésre kerültek az Időjelek-ben megjelent fekete rajzoknak megfelelően.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Adj már csendességet...
  2010-03-28 20:32:27, vasárnap
 
  Balassi Bálint:
[Adj már csendességet...]

Adj már csendességet, lelki békességet, mennybéli Úr,
Bujdosó elmémet, ódd bútul szívemet, kit sok kín fúr.

Sok ideje immár, hogy lelkem szomjan vár mentségére,
Õrizd, ne hagyd, ébreszd, haragod ne gerjeszd vesztségére.

Nem kicsiny munkával: Fiad halálával váltottál meg,
Kinek érdeméért most is szükségemet teljesítsd meg.

Irgalmad nagysága, nem vétkem rútsága feljebb való,
Irgalmad végtelen, de bûnöm éktelen s romlást valló.

Jó voltod változást, gazdagságod fogyást érezhet-é?
Ki engem, szolgádat, mint régen sokakat ébreszthet-é?

Nem kell kételkednem. Sőt: jót reménylenem igéd szerint!
Megadod kedvesen, mit ígérsz kegyesen, hitem szerint.

Nyisd fel hát karodnak, szentséges markodnak áldott zárját,
Add meg életemnek, nyomorult fejemnek letört szárnyát.

Repülvén áldjalak, élvén imádjalak vétek nélkül,
Kit jól gyakorolván, haljak megnyugodván, bú s kín nélkül.



 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Virágvasárnap
  2010-03-28 18:36:03, vasárnap
 
 
Legyek szél, mely hordja a magot,
De szirmát ki nem bontja a virágnak,
S az emberek, mikor mezőn járnak,
A virágban gyönyörködjenek
(Reményik Sándor)

Jézus Jeruzsálembe való bevonulásának napját ünneppé emelte az egyház. A Húsvét előtti vasárnapon már a hetedik századtól pálmaágat szenteltek. Erdélyben a barkaszentelés, pimpószentelés szertartása elengedhetetlen része a virágvasárnapnak. Az első tavaszi virágok egyike, a fűzfabarka megszárítva sok otthonban megbecsült helyen áll a következő húsvétig, esetleg hamvazószerdáig: vannak vidékek, ahol a nagyböjt kezdetén az előző évi virágvasárnapi barkát elégetik, és azzal hamvazkodnak.

Helyenként a szentelt barkát rontás ellen, gyógyításra, mennydörgés, villámlás elhárítására is használták. A megszentelt barka erejére egy idős asszony így emlékezik:
- Azt a szentelt pimpót megtartottuk a következő év húsvétjáig, s avval hevítettek bé az ünnepi kalácsnak. A pimpóból a kép mellé szúrtak több szálat, ami a következő esztendő húsvétjáig ott volt, hogy távol tartsa a villámokat, betegségeket, és újabban a sírokra is szoktunk egy-egy szálat szúrni, s evvel a templomban nyert érdemeket a holtakért ajánljuk fel.


A barkaszentelés mellett a római katolikus templomokban külön szépséget ad az ünnepi szentmisének a virágvasárnapi körmenet és a passió eléneklése. Jézus szenvedéstörténetének és keresztre feszítésének felelevenítése előkészíti a nagyhéti lelkiismeret-vizsgálatot, a magunkba fordulást, hogy Húsvét vasárnapján tiszta lélekkel örvendhessünk a Megváltó feltámadásának.
 
 
0 komment , kategória:  Ünnepek  
Kövesdi kitüntetett tűzoltók
  2010-03-28 18:00:15, vasárnap
 
 
Mezőkövesd - Mezőkövesd utcáján fényes nappal kiraboltak egy idős férfit.

A még februárban történt bűncselekmény során a szépkorú sértett táskáját a benne lévő értékekkel együtt a rabló megszerezte, de nem sokáig örülhetett a frissen szerzett zsákmánynak. A helyi tűzoltóság ablakából ugyanis két tűzoltó látta az esetet és értesítették a rendőrséget, illetve az elkövető nyomába eredtek.

Dr. Vasas László r. alezredes a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetője a sikeres elfogásban részt vevő tűzoltóknak elismerésként tárgyjutalmat ad át.

Történeti háttér

A február 12-én kora délután történt bűncselekményt követően a tettes elmenekült a helyszínről. A helyi Tűzoltó Parancsnokság ablakából két hivatásos tűzoltó felfigyelt a rablásra, amit megakadályozni már nem tudtak, de azonnal értesítették a rendőrséget, illetve a tettes nyomába eredtek. Így sikerült elfogni azt a mezőkövesdi férfit, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható - tájékoztatta a portálunkat Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda munkatársa.
 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
1000,-Ft-os Észak és a romák
  2010-03-28 09:53:31, vasárnap
 
  Miskolc - Újabb jó tanulmányi eredményeket produkáló roma fiatalok előtt nyílt lehetőség, hogy tanulmányaik befejezése után a rendőri pályát választhassák. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság határozott célja, hogy utánpótlás bázisát szélesítse.





A főkapitányság a rendőri hivatás választásának ösztönzése érdekében a korábbi évek gyakorlatának megfelelően 2010. évben is meghirdette ösztöndíj pályázatát. A pályázatot benyújtó fiatalok közül - a felméréseken elért objektív, és a személyes elbeszélgetések alapján tizenegy cigány származású tanulóval írt alá a pénteki napon támogatási szerződést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nevében dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok megyei főkapitány.

A megyei rendőr-főkapitányság által 2010. év elején kiírt projektre 40 fiatal nyújtott be érvényes pályázatot. Közülük került kiválasztásra a most szerződést aláíró 11 diák.

A sajtó nyilvános, ünnepélyes aláírási ceremónián a fiatalok mellett szüleik, hozzátartozók is jelen voltak. Az ünnepi rendezvényen megjelent továbbá Bordás Géza a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei-, valamint Horváth József a Miskolc Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Elnöke is. Az ünnepségen úgymond rendhagyó felszólalásra is sor került, mivel Ruszó Ernő nyugállományú r. főtörzsőrmester az egyik támogatást elnyerő diák nagyszülőjeként lehetett jelen a rendezvényen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a támogatottak részére, középiskolai tanulmányaik hátralevő idejére az alábbi juttatásokat biztosítja:
számla vagy egyéb igazolás alapján a diákotthoni, kollégiumi szállás és a menzai étkeztetés költségeinek teljes körű térítése;
tanévenként - számla alapján, legfeljebb 25.000 forint értékben - ruházkodási segély;
tanszersegély (a tankönyvek költségeinek számla alapján történő, teljes mértékű térítése, az egyéb taneszközök esetében - ugyancsak számla alapján - tanévenként legfeljebb 4500 Ft értékhatárig;
Az előző félév végi tanulmányi eredmény függvényében a tanév alatt, havi rendszerességgel folyósított pénzbeni juttatás (3,00 - 4,00 tanulmányi átlag esetén nettó 2000,- Ft/hónap; 4,01 - 4,50 tanulmányi átlag esetén nettó 3000,- Ft/hónap; 4,51 - 5,00 tanulmányi átlag esetén nettó 4000,- Ft/hónap)

T'aves vi tu pusado! Legyél te is rendőr!

A Magyar Köztársaság miniszterelnöke által Rend és Biztonság címmel meghirdetett közbiztonsági programban foglaltaknak megfelelően a támogatási rendszert idén jelentősen kibővítették.

Az eddigi pályázati kiírások szerint egy tanévben megyénként maximum 3 fővel volt lehetőség szerződés-kötésre. A támogatottak köre a 2009/2010-es tanév második félévétől 11 fővel növelhető, majd a 2010/2011-es tanévtől további 14 diákkal bővülhet.

Az első 1996 évben indult projekt kiírása óta a megye 15 különböző szakközépiskolájából összesen 27 fővel kötött a főkapitányság szerződést. A legtöbb sikeres pályázó (11 fő) a Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium tanulói közül került ki.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságnak jelenleg 4 tanulóval van érvényes, a középiskolai tanulmányaik hátralevő idejére szóló támogatási szerződése. A fiatalok közül ketten ez évben, míg szintén ketten jövőre fejezik be középiskolai tanulmányaikat.

Szintén a program támogatottjaiként négyen folytatnak tanulmányokat a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában. Egyikük hamarosan megkezdi hivatásos szolgálatát az Ózdi Rendőrkapitányság állományában.

A támogatási rendszer segítségével az elmúlt években már 6 fiatal került a megye rendőri állományába. Közülük négyen teljesítenek jelenleg is rendőri szolgálatot. A Kazincbarcikai-, illetve az Edelényi Rendőrkapitányságon egy-egy fő, míg a Miskolci Rendőrkapitányságon két fő, egyikük jelenleg a Rendőrtiszti Főiskola levelezős hallgatója - tájékoztatta portálunkat dr. Gaskó Bertalan, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda vezetője.

Forrás: Borsod Online
 
 
0 komment , kategória:  Kelet örökségek  
Részegség és a kirakat
  2010-03-28 06:39:12, vasárnap
 
  Ha részeg vagy, messziről kerüld el a kirakatokat!

A utrechti rendőrség közleménye szerint egy férfi két barátjával alaposan berúgott egy házibulin, majd lement az utcára, ahol letolt gatyával jártak-keltek röhögcsélve.

De, amilyen jól indult (számukra), olyan rosszul sült el az ökörködés.

A trió szerencsétlenül járt tagja arra fázott rá, hogy pucér seggét odanyomta egy kirakatüveghez, ami a nagy csörömpöléssel betört.

A 21 éves férfinek így "sikerült" alaposan szétvágnia a hátát és a fenekét.

A részeg fickót kórházba vitték, és a borsos kórházi számla mellett egyetlen szerencséje volt, hogy a bolt tulajdonosa nem kért kártérítést.

A mély sebek azonban élete végéig emlékeztetni fogják erre a zűrös éjszakára.

Forrás: www.jovicc.hu






 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Az első hét cigi nélkül
  2010-03-28 06:37:16, vasárnap
 
  Hogyan éld túl az első hetet cigi nélkül?

Akár most először futsz neki, akár volt már korábban hasonló próbálkozásod, mindenképpen felkészülést igényel a dolog. Persze, hallani olyanokról, akik egyszerűen eldöntik, és másnaptól soha többet nem gyújtanak rá. Őket ugyan irigyelheted, ám nem szabad magad hozzájuk hasonlítani, és eldönteni, hogy neked ez nem megy.

A legtöbb ember számára, akik a cigaretta függőségében élnek, a megvonás komoly fizikai és lelki tünetekkel jár. Így érdemes előre felkészülni: legyen elegendő érzelmi támaszod, tevékenységed és eszközöd a tarsolyban, hogy sikeresen vehesd az akadályokat.

1. lépés
Tudd, hogy miért hagyod abba a dohányzást. Ha nincs rá elegendő és meggyőző indokod, találj. Amíg nem elég erős az elkötelezettséged, nem valószínű, hogy ki fogsz tartani a döntésed mellett. Fogj egy darab papírt, és írj le annyi okot, amennyit csak tudsz. Innentől minden egyes nap erre gondolj. Az utolsó cigaretta elszívása utáni első három nap alatt kifutnak az elvonási tünetek, addig viszont jó szolgálatot tesz a lista, amit nagy kísértések alkalmával előhúzhatsz a zsebedből.

2. lépés
Kérd a családtagjaid, párod, munkatársaid támogatását, különösen az első napokban, hetekben. Nagyon fognak örülni a döntésednek, és annak is, hogy számítasz a segítségükre. Hatalmazd fel őket, hogy segítsenek legyőzni a kísértést, ha rágyújtanál.

3. lépés
Spájzolj be ropogós zöldségekből és gyümölcsökből. A nyers sárgarépa, karfiol, retek vagy paprika nagyon jó rágcsálni való, ahogy az alma, a narancs és a körte is maszatolás nélkül fogyasztható. Erre azért van szükség, mert a dohányzás sokszor pótcselekvés, és az ember el kell hogy foglalja az ujjait és a száját valamivel. A zöldség és a gyümölcs pedig sokkal egészségesebb, mint sós mogyorót enni.

4. lépés
Csatlakozz valamilyen fórumhoz, ami segíti a leszokást. Ott többen vagytok együtt, ami eleve segít, valamint sok támogatást tudtok nyújtani egymásnak a saját tapasztalatok és a másik bátorítása révén.

5. lépés
A fizikai elvonási tünetek ellen először is szedj C-vitamint és Omega-3-mat, valamint B-komplexet. Másodszor pedig folyamodj cselhez: ha érzed, hogy rádtör a nikotinhatnék, inkább igyál meg egy nagy pohár vizet, vagy ha teheted, végezz valamilyen testmozgást. Jó ötlet ilyenkor pár fekvőtámaszt csinálni, de a munkahelyen is meg lehet mászni a lépcsőt oda-vissza párszor. Nem kell úgy tenni, mintha nem lenne jelen a nikotinhiány. Egyszerűen csak nyugtázd magadban, hogy mi történik, és igyekezz ebből még több erőt meríteni: segítesz a szervezetednek, hogy energikusabb, egészségesebb legyen. El fog múlni a sóvárgás, ne aggódj.

6. lépés
Kezdj el edzeni. Szánj naponta 30 percet legalább egy tempós sétára, de otthon is tornázhatsz. A lényeg, hogy kicsit felpörgesd a szervezeted, és segíts kiüríteni a mérgeket belőle. Ráadásul ettől is egészségesebbnek fogod magad érezni, ami megint csak segít, hogy eszedbe se jusson rágyújtani.

7. lépés
Soha ne add be a derekad ,,csak egy" ciginek. Inkább kerüld az olyan helyzeteket és embereket, akik dohányzásra csábítanak. Egyáltalán, igyekezz kerülni minden fajta cigifüstöt, látványt, szagot egyaránt. Ha az ebéd után kívánod a legjobban a cigarettát, ne edd tele magad. Vagy oszd ketté az ebéded pár hétre: egyél 11-kor és 3-kor valami keveset. De soha ne gyújts rá ,,csak egy" cigire, mert azt másoknál is mindig több is követte. És akkor kezdheted előről az egészet...

Tippek és figyelmeztetések:

- Amikor abbahagyod a dohányzást, egyre jobban érzed majd az ízeket, az aromákat. Vigyázz, hogy ez ne sarkalljon több evésre, és ne csapjon át az érzelmi habzsolás rossz szokásába.
- A szervezeted körülbelül két hétig fog kisebb-nagyobb elvonási tüneteket produkálni, miután letetted a cigit. Ez folyamatosan megszűnik majd, addig viszont mozogj sokat, és fogyassz rengeteg folyadékot.
- Ha émelyegsz az első napokban, az teljesen normális. Szintén az elvonási tünetek része, megszűnik hamar.

Már pár három nap után érezni fogod, micsoda különbséget jelent cigaretta nélkül élni. Egy hét elteltével pedig több energiád lesz, fellélegzik a tüdőd, és látványosan megszépül a bőröd is. ha pedig kibírtad az első hetet, onnan már egyre könnyebb lesz, csak ne felejtsd el, miért csináltad. Ha a hónap végére már nem is érted, hogy gyújthattál rá valaha, akkor a legjobb úton jársz. Hidd el, megéri!

Forrás: Nana.hu



 
 
0 komment , kategória:  Egészség, betegség  
Visszamegyek a mamámhoz
  2010-03-28 06:32:22, vasárnap
 
  Láng Miklós: Visszamegyek a mamámhoz

Láng Miklós vagyok - 89 éves. Közgazdász, ny. szerkesztő. Diák korom óra ,,publikálok". Több mint 700 jegyzett közleményem jelent meg eddig a sajtóban (nem számítva a rádiós szerepléseimet). Jelen könyvemet megelőzően 12 kiadvány szerzője vagyok. Ezek között szerepel biográfia (Vidovszky Béla festőművészről), történelmi kisregény (Hadifogság asszonyostól), vers, kisregények és novellák.
A most megjelent könyvem címe: Visszamegyek a mamámhoz 63 rövid elbeszélést, cikket tartalmaz. Témái változatosak: meggondolatlan ifjak tragédiája, csalafinta befejezéssel; egy gyermektelen házasság különös felbomlása; a távolság nem akadálya a szerelemnek; egy nagyszerű család; ifjú házasok összeszokása; emlékezés egy kiváló színművészre. Szó van az 50-es évekről, 1956-ról is, egy balul sikerült tengerparti üdülésről (ami egyben a Balaton dicsérete is); házassági hűségről; aranylakodalmi meglepetésről és sok minden egyébről.
E könyvem magánkiadását két ok magyarázza: egyrészt összegyűjtve meg kívántam őrizni a közölt írásaimat, másrészt célszerűnek tartom reprezentációs célra amikor virág, ital, bonbon helyett ezt nyújtom át vendéglátómnak, adódó alkalmakkor.
A Könyvműhellyel kitűnően sikerült vipon (e-mail-en) áthidalni a távolságot és tartani a kapcsolatot. Mind a gyors megjelentetéssel, mind a gondos kivitellel meg vagyok elégedve.
Hasonló tervekkel foglalkozó írótársaimnak azonban felhívom a figyelmét arra, hogy gondosan előkészített, alaposan átnézett és kijavított kéziratot küldjenek a kiadónak, mert, bizony, magam erre nem fordítottam kellő gondot, és ez több (könnyen elkerülhető) vipo (villámposta) váltást tett szükségessé.

A Visszamegyek az mamámhoz című könyv megrendelhető az E-könyvesboltban:
www.konyvmuhely.hu/ekonyvesbolt
 
 
0 komment , kategória:  Könyvajánló  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 142 
2010.02 2010. Március 2010.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 142 db bejegyzés
e év: 995 db bejegyzés
Összes: 7228 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 182
  • e Hét: 453
  • e Hónap: 3295
  • e Év: 42296
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.