Regisztráció  Belépés
tundihugi.blog.xfree.hu
Mindig mosolyogj!!!! Hornyák Tünde
1981.12.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 377 
Ribizlis-túró pohárkrém
  2010-04-29 20:05:57, csütörtök
 
  Hozzávalók

6dkg Porcukor
10dkg túró (sovány)
3dl tejszín
10dkg ribizli
1dkg zselé (olvasztott)




Elkészítés

Nyugodtan dolgozhatunk fagyasztott ribizlivel a krémben, csak a díszítéshez érdemes friss gyümölcsöt beszerezni. Én a fényképezéshez a tetejére is fagyasztottat használtam.

Ribizlis túrókrém:

5 dkg ribizlit felolvasztunk a mikróban, és egy kicsit összetörjük 3 dkg porcukorral hogy levet engedjen. A ribizlis masszát kikeverjük 10 dkg áttört túróval. Habbá verünk 3 dl tejszínt. A ribizlis-túrós masszát lazán összeforgatjuk a tejszínhabbal. Ha szeretnénk hogy pár órát elálljon a krémünk, akkor érdemes a masszához keverni egy kevés olvasztott zselét. Nyomózsákba töltjük a krémet, és hűtött pohárba adagoljuk, úgy hogy a krém ne érje el mindenhol a pohár szélét.

Díszítés:

5 dkg ribizlit felolvasztunk a mikróban, és egy kicsit összetörjük 3 dkg porcukorral hogy levet engedjen. Ezzel a péppel nyakon öntjük a krémet, hagyjuk hogy lecsurogjon a pohár belső oldalán. A tetejére nyomhatunk tejszínhabot, és tehetünk rá pár szem ribizlit.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Eperkrém
  2010-04-29 20:02:28, csütörtök
 
  Hozzávalók

50dkg alapvajkrém
10dkg eper
5dkg Cukor
5cl citromlé
1dkg kukorica keményítő
5cl Víz




Elkészítés

1. Eperpuding: Az epret leturmixoljuk, majd átöntjük egy lábasba. Hozzáöntjük a citromlevet, vizet és a cukrot. Felforraljuk és hozzáöntjük a fél dl vízzel elkevert kukorica keményítőt. Újraforrástól számított 1 percig főzzük, majd kihűtjük szoba hőmérsékletűre.

2. A kihűt eperpudingot először összetörjük egy kicsit habverőgéppel, majd elkeverjük az alapvajkrémmel.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Tojáslikőrös vanília szelet
  2010-04-29 20:00:50, csütörtök
 
  Hozzávalók

1db Csokoládés piskóta
10cl Rum
1db tejszínes alapkrém
15cl tojáslikőr




Elkészítés

1 adag tejszínes alapkrémhez (receptek közt megtalálható) hozzákeverünk 1.5 dl tojáslikőrt. Ne keverjük sokáig mert könnyen szétfuthat!

A kész krémet beletöltjük valamilyen jó erős rummal meglocsolt csokoládés piskótába. A tetejét mintázhatjuk ízlés szerint reszelt csokival.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Jókai torta
  2010-04-29 19:58:03, csütörtök
 
  Hozzávalók

4db Tojás
4/25kg Liszt
4/5l tejszín
3/50kg Porcukor
2db Narancs
1csom. habfixáló
1/20kg Cukor




Elkészítés

Elkészítése:
A tojásból, cukorból és lisztből hagyományos módon tortaformában piskótakarikát készítünk. A kisült piskótát két felé vágjuk, egy vastagabb és egy vékonyabb részre. A tejszínt kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot és a habfixálót és azt is két részre osztjuk. Az egyik részbe a kakaót keverjük a másikba pedig a narancsok kifacsart levét. A vastag piskótát visszatesszük a tortaformába, rákenjük a csokis krémet, majd a vékony lapot rakjuk rá és erre pedig a narancsos krémet kenjük. A tortát hűtőben lehűtjük, míg elkészítjük a mázat.

Máz elkészítése:
0,05 kg cukrot világosbarnára pirítjuk, beletesszük a teavajat és langyosan a hideg torta tetejére kenjük, majd ismét lehűtjük. Kivesszük a formából és az oldalát tejszínnel körbekenjük és díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Epres-túrós-müzli torta
  2010-04-29 19:56:24, csütörtök
 
  Hozzávalók

20dkg Csokoládé (ét)
2dkg Vaj
15dkg müzli csokis CERBONA
25dkg túró (sovány)
5dkg gyümölcscukor
15dkg eper
5cl citromlé
2dkg zselé (olvasztott)




Elkészítés

A müzli tészta receptje:

35 dkg Cerbona csokis müzlit összekeverünk 2 dkg olvasztott vajjal és 20 dkg olvasztott étcsokival. Folpack-kal beborítunk egy kapcsos tortaforma alját, és ebben szétnyomkodjuk egyenletesen a müzlis massza háromnegyedét.

A maradék müzlis masszából 16 db golyót csinálunk. Ez lesz a díszítés.

A túró töltelék receptje:

A 25 dkg túrót áttörjük krumplinyomón, összekeverjük 40 dkg tejszínhabbal, 5 dkg porcukorral, 2dkg olvasztott zselével és fél citrom levével. Óvatosan összeforgatjuk, és amikor már egynemű, akkor hozzákeverünk 15 dkg pépesített epert (lehet fagyasztott is). Nem kell nagyon összekeverni, csak annyira, hogy márványos legyen.

Ezt a túrós masszát beletöltjük a tortaformába a müzlis lapra és elsimítjuk. Betesszük hűtőbe 1 órára, hogy megkössön benne a zselé.

Egy óra után kivesszük a tortaformából, nyomunk rá 16 db tejszín rózsát, és rátesszük a müzli golyókat.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Kókuszos-csokis müzli torta
  2010-04-29 19:54:32, csütörtök
 
  Hozzávalók

7db Tojás
10dkg gyümölcscukor
5dkg müzli csoki-kókusz CERBONA
10dkg liszt CERBONA szalagos
4dl tej 2.8%
8dkg gyümölcscukor
5dkg kukorica keményítő
5dkg kókusz reszelék




Elkészítés

Tészta:

7 tojásból, 10 dkg gyümölcscukorból (vagy 14 dkg kristálycukorból), 5 dkg kókuszos Cerbona müzliből, és 10 dkg Cerbona Szalagos lisztből piskótát készítünk. Az elkészítése megegyezik a hagyományos piskótáéval, csak a végén még beleszórjuk a müzlit.

Krém:

4 dl tejből, 8 dkg gyümölcscukorból (vagy 11 dkg kristály cukorból), 5 dkg kókusz reszelékből és 5 dkg kukorica keményítőből egy pudingot főzünk.

Töltés:

A kisült piskótát 3 részre vágjuk és a még forró kókusz pudingot beletöltjük. Érdemes tortaformába tölteni a krémet, mert az nem engedi kifolyni amíg meg nem szilárdul teljesen.

Ha kihűlt, kivesszük a torta formából és porcukorral meghintve tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Kaliforniai sajtos répa torta
  2010-04-29 19:52:18, csütörtök
 
  Hozzávalók

7db Tojás
23dkg Cukor
3cl Olaj (napraforgó)
15dkg sárga répa
5g fahéj
20dkg liszt CERBONA szalagos
8dkg Dió (darált)
20dkg Margarin
20dkg Cukor
40dkg mascarpone
1db Citrom reszelt héja
5dkg marcipán
1dkg sütőpor




Elkészítés

A tészta receptje:

A 7 db tojást szétválasztjuk. A 23 dkg cukor 2/3 részét kihabosítjuk a tojás sárgájával, hozzáöntünk 3 cl olajat. Belekeverjük a 15 dkg reszelt sárgarépát.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukor 1/3 részével. Óvatosan összekeverjük a két tojáshabot, hozzászitáljuk a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet, majd 8 dkg darált diót.

Beletöltjük egy kapcsos tortaformába és 180 C'-on 15 percig, majd 160 C'-on tovább sütjük még kb. 30 percig. A kisült tészta tetejét megnyomkodva ellenőrizzük hogy nem maradt-e nyers.

Krém recept:

20 dkg margarinból és 20 dkg cukorból vajkrémet készítünk. ( Alapkrém néven megtalálható a receptek között)

Az elkészült alapkrémet kikeverjük 40 dkg mascarpone krémsajttal és 1 citrom levével és reszelt héjával.

A torta betöltése:

A krémmel betöltjük a tésztát, körbehúzzuk. Darált dióval bepanírozzuk a torta oldalát és 16 db krémrózsát nyomunk a tetejére. Kakaóporral megszitáljuk a torta közepét, és kis marcipán sárgarépákkal díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Barackos-epres túró torta
  2010-04-29 19:50:04, csütörtök
 
  Hozzávalók

2db piskóta lap
6dl tejszín
50dkg túró (zsíros)
10dkg Porcukor
20dkg zselé (olvasztott)
35dkg eper
35dkg őszibarack befőtt




Elkészítés

2 piskóta lapot használunk az elkészítéséhez.

A torta töltelékének receptje:

50 dkg túrót áttörünk, hozzászitálunk 10 dkg porcukrot. 6 dl tejszínből habot verünk és összekeverjük a túrós masszával. Hozzákeverünk 1 dl (10 dkg) olvasztott zselét , 15 dkg kockára vágott epret és 15 dkg barackot.

Az egyik piskóta lapot csatos torta karikába tesszük, majd rátöltjük a töltelék felét. Rátesszük a másik piskóta lapot, majd erre a töltelék másik felét. Hűtőbe tesszük 1 órára.

A torta tetejét kirakjuk 40 dkg gyümölccsel, és vékonyan lezselézzük.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Mogyorós torta
  2010-04-29 19:00:38, csütörtök
 
  Hozzávalók

8db Tojás
23dkg Cukor
1csom. Vaníliás cukor
23dkg Rama margarin
23dkg mogyoró
1csom. sütőpor
4db Tojás sárgája
24dkg Cukor
2csom. Vaníliás cukor
3dl Tej
6dkg Liszt
20dkg Rama margarin




Elkészítés

8 tojás sárgáját habosra keverünk 23 dkg cukorral és 1 vanillincukorral. Majd belekeverünk fél tábla reszelt étcsokit ( lehetőleg valamilyen minőségi csokoládét), 23 dkg lágy Rámát, 23 dkg darált pörkölt mogyorót, 6dkg zsemlemorzsát és 1 cs sütőport. A végén a masszába forgatjuk óvatosan a 8 tojás keményre vert habját. 24 cm-es csatos tortaformát kivajazunk és lisztezünk,( én az aljára a biztonság kedvéért mindig szabok be egy sütőpapír korongot. Így tuti nem ragad bele.)majd belesimítjuk a masszánkat és előmelegített (170-180)sütőbe megsütjük. Tovább kell sütni, mint egy átlagos piskótát. Jöhet a krém. 4 tojás sárgáját 24 dkg cukorral, 2 cs vaníliás cukorral, 3 dl tejjel és 6 dkg liszttel sűrűre főzünk. A míg meleg(nem forró!) 1tábla étcsokit beletördelünk. HA meghűlt 20 dkg Rámát beledolgozunk. Ha kihűlt a tésztánk, beletöltjük a krémet. Annyi krémünk lesz, hogy a torta díszítéséhez is elegendő.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Barackos joghurt torta
  2010-04-29 18:58:12, csütörtök
 
  Hozzávalók

50dkg tejszín
2dl joghurt
20dkg sárgabarack
3dkg Porcukor
6cl zselé (olvasztott)
1db piskóta
40dkg sárgabarack
1dl zselé (olvasztott)




Elkészítés

50 dkg tejszínhabot lazán eldolgozunk 2 dl natúr joghurttal, 20 dkg apróra vágott sárgabarackkal, 3 dkg porcukorral és 6 cl olvasztott zselével. Ezt a könnyű krémet beletöltjük egy piskóta karikába. Hűtőbe tesszük 1 órára hogy a zselé a krémben megkössön.

A lehűlt torta tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt barackkal és hajszálvékonyan lezselézzük. A zselébe érdemes tenni egy kevés citromlevet, lassítja a barack barnulását.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
     1/38 oldal   Bejegyzések száma: 377 
2010.03 2010. április 2010.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 377 db bejegyzés
e év: 3331 db bejegyzés
Összes: 5560 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 579
  • e Hét: 579
  • e Hónap: 20751
  • e Év: 47725
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.