Belépés
zozhyka.blog.xfree.hu
Legyek álmod és megfejthetsz,legyek rózsa és szerethetsz!Legyek az út és elviszlek,legyél igaz és elhiszlek! Zozhyka ...
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Mesélhetek?
  2010-05-25 18:31:37, kedd
 
 Mesélhetek? Tegnap nem meséltem Neked, pedig akartam. Ne haragudj érte.
Tudod, az jutott eszembe, hogy új mesét kell Neked mondanom, mert egy régit nem szerettél.
Helyette, hátha így jobban fog tetszeni Neked.
A vízről mesélek, a vízcseppről, és a folyóról. Arról, hogy a víz, a vízcsepp, az nem születik, az van. Ami születik az a folyó. A víz van,mindenhol van, és egyszer, ha körülmények is úgy akarják, ha a megfelelő vízcseppek összetalálkoznak, megszületik a folyó. A sok,földben rejtőzködő vízcsepp összegyűlik, mint ősszel a költözködő madarak, lesz belőlük egy óriási folyó, és együtt elindulnak közös hazájukba, az óceánba. Lehet, hogy útközben a nekik utat adó folyó meghal, de a víz az megmarad, és a vízcseppek újra, meg újra egymásba kapaszkodva elindulnak szülőhazájuk felé, addig, míg egyszer együtt megérkeznek.
Akkor ők nagyon boldogok lesznek.
Lélek se születik, nem is hal meg. Van, mint a víz. Néha megpihen,beköltözik egy születő testbe, aztán, ha a test elfárad, és nem tudja őt tovább cipelni, mert ő csak egy gyenge ember, a lélek egyedül folytatja az útját, addig, míg meg nem találja hosszú a vándorlásában a lélektársát.
Mikor egymásra találnak, akkor elindulnak előre, mindig csak előre, nem a térben, hanem az időben mennek tovább együtt, egymás kezét fogva folynak a lelkek közös óceánjába.
És nagyon boldogok.
 
 
0 komment , kategória:  Máshová besorolhatatlan  
Ha szeretsz, sebezhető vagy
  2010-05-24 21:55:36, hétfő
 
 Ha szeretsz, sebezhető vagy. Szeress bármit, és biztosra veheted, hogy megszakad a szíved, de legalábbis sebet kap. Ha érintetlenül meg akarod őrizni, ne add senkinek, még egy állatnak se! Óvatosan bugyoláld bemindenféle kis hóbortba és kedvtelésbe, gondosan kerülj minden kötődést; zárd be jól önzésed ládikójába! De ott a koporsóban - ott a biztonságos, sötét, fülledt éjszakában elváltozik majd. Nem törik össze, törhetetlen, áthatolhatatlan, megválthatatlan szív lesz belőle."

(C. S. Lewis)
 
 
0 komment , kategória:  Kedvencek  
Minden ami él...
  2010-05-24 21:52:55, hétfő
 
 Minden, ami él, az túlságosan is titokzatos. S te, kedvesem, számomra örök talány maradsz, amelynek értelme az élet gyönyöreit és a halál borzalmait rejti magában. Ne félj attól, hogy odaadod magadat nekem. Mindig vágyni fogok rád, és sohasem foglak kiismerni. Vajon valóban a miénk-e valaha is az, akit szeretünk? Vajon másvalami-e a csók és az ölelés, mint egy gyönyörűséges kétségbeesés erőfeszítése? Még amikor karjaimba szorítlak, akkor is kereslek, sohasem vagy az enyém, mert mindig kívánlak téged, s mert benned a lehetetlent és a végtelent kívánom.
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek/Gondolatok  
Hiányzol még...
  2010-05-22 20:42:13, szombat
 
 
Hiányzol még... Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2010-05-17 22:02:57
feltöltő: zozhyka
nézettség: 1927
szavazatok: 4
kommentek: 0
kulcs: kadlott, kadlottkarcsi, hiányzol, még,
kategória: kreatív
leírás: Julcsababának!

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem/Neked  
Az Olimpiák története 15.
  2010-05-17 21:47:59, hétfő
 
 1956 MELBOURNE

Az ausztrálok figyelmes, pártatlan vendéglátók voltak s ha jóindulatuk sokszor nem is pótolhatta a gyakorlatlanságból származó rendezési hibákat, a sportszerű küzdelem jegyében az olimpia a várakozáson felül sikerült.

Kilenc győzelem - rendkívüli körülmények között! A versenyekre készülő csapatot a hazai események (56-os forradalom) teljesen megbénították. A döntő pillanatban sokszor nem is tudtak kellően összpontosítani és ez az egész csapat szereplésére rányomta bélyegét.

Az első győzelemre a 8.napig kellett várni, Urányi János és Fábián László kajakpáros (jobbra) a hosszútávon lapátolta össze a már nagyon hiányzó aranyat. Aztán Papp László következett, aki immár triplázott, 1948 és 1952 után ismét a dobogó tetején állhatott. A magyar tornásznők szintén kitettek magukért: kajakKeleti Ágnes talajon, felemáskorláton és gerendán győzött. A kéziszercsapat látványos szalaggyakorlatát a nézők és a pontozók is kellően értékelték. Kardvívóink hagyományosan szerepeltek, azaz kitűnően. Az egyéni döntőben Kárpáti Rudolf, csapatban Magyarország az első. Az utolsó, 9.bajnokságot a vízilabdacsapat szerezte "véres" körülmények között, az egyik játékos ugyanis megsérült.

Az 1956-os és 1960-as olimpia hőse: Kárpáti Rudolf (1920.Budapest) Sokféle sportággal megpróbálkozott. Belecsöppent a vívásba is, és egy évi versenyzés után már első osztályú versenyző lett. 1948-61 között 67-szer volt tagja a magyar kardvívó válogatottnak. Elvégezte a Zeneakadémia hegedű tanszakát. A muzsika mellett végig kitartott. A nemzetközi vívóéletben gyakran igénybe veszik óriási szaktudását, kiváló és elismerten pártatlan versenybírói rátermettségét.
 
 
0 komment , kategória:  Sport  
You tube szülinap
  2010-05-17 21:38:24, hétfő
 
 A világ legnépszerűbb videómegosztó oldala, a nemrég ötödik születésnapját ünneplő YouTube bejelentette: elérte a napi kétmilliárd megtekintést. Elképesztő számadatok a YouTube-ról.

Bár maga a szolgáltatás 2005 február 14-én indult, a világ első YouTube videóját csak több mint két hónappal később, április 23-án töltötték fel. Ezen a 19 másodperces, a San Diego-i állatkertben készült felvételen a YouTube alapítója, Jawed Karim látható.

A céget 2006 novemberében felvásárolta a Google, a YouTube pedig elindította a videómegosztás forradalmát: a felhasználók saját készítésű tartalmakat tölthettek fel, és oszthattak meg, de hamarosan sok cég is felismerte a havi több mint 70 millió látogatóban rejlő üzleti potenciált, és saját reklámjaival, vírusvideóival megjelent az oldalon. Az ötödik év tiszteletére a YouTube ünnepi videót adott ki, saját csatornát indított, és arra bátorítja a felhasználókat, hogy készítsenek videót, melyben bemutatják, hogyan változtatta meg életüket a YouTube.

A napi kétmilliárd megtekintés mellett a YouTube - már csak méretéből adódóan is - elképesztő számadatokkal büszkélkedhet. Íme 10 meglepő tény a YouTube-ról:

Naponta 2 milliárd videómegtekintés (stream)

A világ harmadik leglátogatottabb weboldala (havi több mint 70 millió látogató)

24 különböző nyelven elérhető (köztük már magyarul is)

Egy felhasználó átlagosan 15 percet tölt az oldalon

Percenként 24 órányi videót töltünk fel

Oldalletöltések száma naponta: 45 millió

A nézők 70 százaléka nem az Egyesült Államokból érkezik

Naponta 100 évnyi anyagot vizsgálnak át szerzői jogvédelmi szempontból

A YouTube összes videóját 1700 év alatt tudnánk végignézni

Négy éve 1,65 milliárd dollárt fizetett a Google a YouTube-ért, de az még mindig nem termelt profitot.

(forrás:Technet)
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Mi sem úsztuk meg...
  2010-05-17 21:32:59, hétfő
 
 
Itt van az ősz itt van újra....no de már május közepén? 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holdfény
  2010-05-17 21:31:40, hétfő
 
 
Holdfény Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2010-05-16 19:31:47
feltöltő: zozhyka
nézettség: 2042
szavazatok: 3
kommentek: 0
kulcs: holdmfény, holdfény, őri,
kategória: kreatív
leírás: Őri István műve alapján.

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Videók  
Magyar várak: Siklósi vár
  2010-05-16 12:02:39, vasárnap
 
 A Mecsek déli lábainál, egy kisebb magaslaton láthatóak Siklós várának teljes épségben lévő pártázatos falai, melyek oltalmazóan fogják körbe az emeletes palotaszárnyakat.

Legrégebbi épületrészeit a déli lakószárny pincéjében derítették fel a régészek, ez lehetett az egykori oklevelekben említett Kán nembeli Gyula nádor leszármazottai által emelt korai vár magja. A birtokuk után magukat Siklósinak nevező nemesi család lakta, szolgaszemélyzetével egyetemben. Siklóst is a tatárjárás utáni nagy várépítési korszak szülöttének tarthatjuk. Jelentős erődítményt formálhatott, mert 1316-ban még a Kőszegi nemzetség csapatai sem tudták ostromban bevenni. A Siklósi család 1387-ben szembefordult a magyar trónra kerülő Luxemburgi Zsigmond királlyal, aki ezért hűtlennek nyilvánította őket, várbirtokukat elkobozta tőlük. Néhány esztendővel később a nagyhatalmú Garai bárói család tulajdonába került át, akik jelentős mértékben kibővítették területét, de még az alatta meghúzódó mezővárost is kőfallal kerítették körül. 1401-ben az ország főnemesei fellázadtak Zsigmond uralma ellen, akit Visegrád után a siklósi várban őriztek. Mivel azonban a bárók nem tudtak megegyezésre jutni, végül a helyi földesúr, Garai Miklós tanácsára visszahelyezték uralkodói méltóságába. Zsigmond nem felejtette el nagyúri támogatóját, akivel ligát kötött, majd ennek megpecsételésére a király és Garai báró feleségül vették Cillei nagyúr két leányát. 1440-re már kiépültek védőművei, melyeket az Ulászló király táborát erősítő Hunyadi János erdélyi vajda sem tudott bevenni. A Garai főnemesi család kihalta után Mátyás király Corvin János liptói hercegnek juttatta, de már a XVI. század elején a Perényi főúri család lakta épületeit. 1543-ban Szulejmán szultán óriási serege alig háromnapnyi viadal után bevonult falai közé. 1686-ban a Budát visszafoglaló Habsburg sereg hadjárata idején szabadult fel az Oszmán Birodalom megszállásától, katonai jelentőségét csak a Rákóczi-szabadságharc után vesztette el véglegesen. Császárhű birtokosai miatt nem robbantották fel, de belső lakóépületeit jelentős mértékben átformálták a barokk formavilág jegyei szerint.

1828-tól a Batthyány család a tulajdonosa, majd Benyovszky Lajos pozsonyi ügyvéd vásárolta meg. A II. Világháború után egy évtizedig gazdátlan volt, majd csak az 1955-ben elkezdődő régészeti feltárás és helyreállítás után kapta meg jelenlegi szerepét. Nagy történelmi időket látott falai között vármúzeumot, szállodát és éttermet rendeztek be. 
 
0 komment , kategória:  Magyar várak  
Villányi/Ormánsági mondák 3.
  2010-05-16 11:57:35, vasárnap
 
 Diósviszló és a Bőköz

Diósviszló a Bőköz egyik jellegzetes települése. Az 1865-ben készült feljegyzés szerint a siklósi járás három elnevezéssel bír: Hegyköz, Bőköz, Ormány. Ormányt régen a Bőköztől elszakította a Fekete-vízen lévő híd Hídvégnél. Bőközt a Hegyföldtől megkülönbözteti a viselet, mert Ormányban és Bőközben a nők régen fehér ruhát viseltek, a Hegyföldön tarka ruhát. Viszlónak ez a neve ember emlékezet óta, de van egy mellékneve is, hogy Diós (Diás), hogy az országban lévő többi Viszlótól megkülönböztessék.
 
 
0 komment , kategória:  Villányi/Ormánsági mondák  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2010.04 2010. Május 2010.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 22 db bejegyzés
e év: 567 db bejegyzés
Összes: 568 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 15
  • e Hét: 469
  • e Hónap: 1404
  • e Év: 35301
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.