Regisztráció  Belépés
dundulino.blog.xfree.hu
Az élet szép, vagy tudni kell széppé tenni! Demeter Zsuzsanna
1976.10.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
ceoliakia
  2010-06-17 00:26:02, csütörtök
 
  Lisztérzékenység?
Igen, nem.....mi van? Bizony valahogy így keringtek a válaszok a fejemben és az értetlenség...hogy lehet?
Mert van ilyen. Autoimmun betegség. A kislányaim hosszas huza-vona után eljutottak a Heim Pálba,ott is a gasztroenterológiára,ahol végre a lényegre tapintottak. Semmi mellébeszélés,vizsgálatok itt,ott....majd kiderült miért fáj folyton a pocakjuk. Sokan csak a jóllakottságra fogták, majd jöttek a különböző vírusok, baktériumok, már ki tudja mi mindennel próbálták őket kezelgetni, mikor már elegem lett és próbáltam én elindulni valamerre. Ami nem könnyű nuku orvosi ismeretekkel. Végre a megfelelő helyre kerültek, ahol a vérvétel és egyébvizsgálatok után jött az endoszkópia vizsgálat. Nagyon paráztam mert ezt altatásban végzik. A lényeg az volt hogy a nyelőcsövön keresztül lementek a vékonybélbe és onnan mintát vettek...illetve feltérképezték a látottakat. Aztán mentünk a dietetikushoz,ahol megkaptuk az új irányelvet a táplálkozásukban. Annyira nem estem kétségbe, hiszen már voltam ilyesmi helyzetben és a laktóz mentes diéta is szépen beépült a mindennapokba......de kicsit keménnyebb így irányítva, figyelve és kontrolálva. Hiszen most már folyamatos a kapcsolat a dietetikussal illetve a coeliákia centrummal.
Dióhéj.....a csajok nagyon ügyesek a kenyérrel gondok vannak még, de szerintem lassan elfogadják és hozzászoknak az új ízekhez. Viszont egy nagyon tuti sütit sikerült ma sütnöm.
Almás kevert glutén mentesen:

60 dkg lereszelt alma /levével/
30 dkg cukor
3 egész tojás
1 teásk. szódabikarbóna
1 evk kakaópor
kevés fahéj
2 evk kukorica liszt
2 evk rizsliszt
2 evk kukorica keményítő
2 evk burgonyapehely
20 dkg baker liszt keverék / vág utcából/
9 evk étolaj,lassan hozzákeverve
fél csom. kókusz reszelék

A cukrot az egész tojássokkal habosra keverjük,majd hozzáadjuk apránként a hozzávalókat.
Azt hallottam hogy ha jól összedolgozzuk a tésztát, sokáig keverjük, akkor nem lesz olyan morzsálékony, törékeny a glutén mentes süti. Kb 20-25 percre 180 fokon sütjük sütőpapíron. A lányaim egyik kedvenc süteménye.És hihetetlenül hasonlít az íze a rendes búzalisztből készült sütiére. Hát mindent bele, ki lehet próbálni. Nálunk bevált. Aki sima lisztből akarja csinálni a kókusz reszeléket és a többi lisztpótlót hagyja ki és 30 dkg lisztet adagoljon a masszához.

Jó étvágyat!


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 64 db bejegyzés
Összes: 1641 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 112
  • e Hét: 856
  • e Hónap: 8813
  • e Év: 38136
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.