Regisztráció  Belépés
ibolya58.blog.xfree.hu
Szeretek horgolni,gobelin-t csinálok,és van sok kaktuszom is.Ha tehetem sokat utazok!! Fülöp Andorné
1958.04.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 107 
Június !
  2010-06-30 17:55:21, szerda
 
  júniusban 4249 látógatm volt!  
 
0 komment , kategória:  látogatók  
cseresznyés nugátos muffin !
  2010-06-30 17:24:14, szerda
 
  német !
350 g meggy (üveg)
200 ml tej
Nugát 100 gr.
200 g liszt
50 gramm őrölt mogyoró
3 teáskanál sütőpor
1 tojás
125 g cukrot
80 ml olaj
Cseresznye lekvár
125 gramm étcsokoládé

elkészitése:
felforralom a tejet és felolvasztom benne a csokit,ha langyodra hült hozzáadom a lisztett és a diót is.Jól kikeverem.Bele rakom a tojássárgát,nugátot, cukrot,olajat és a cseresznyét .Most adom hozzá a felvert fehérjét.
A formába téve megsütöm 180 fokon 20-25 perc alatt!
Link
 
 
0 komment , kategória:  muffinok + cupcakes   
túrós rizsfelfújt cseresznyéve
  2010-06-28 18:41:34, hétfő
 
  orosz !
200 g rizs
600 ml tej
400 gr.túró,
300 g kimagozott meggy
50 g vaj
3 tojás
150 g cukor.

elkészitése:a tejet felteszem föni és megfözöm benne a rizst,a cukorral.Hagyom,hogy kihüljön.A tojássárgáját a riszhez adom,utána pedig a felvert tojásfehérjét is bele keverem,de nagyon óvatósan.Ezután az előkészitett muffin formába töltöm a masszát és megsütöm 180 fokon 40-45 perc alatt.


 
 
0 komment , kategória:  orosz sütemények  
almás palacsinta !
  2010-06-27 17:18:43, vasárnap
 
  orosz!
4 palacsinta
500 g alma
2 evőkanál cukor
0,5 tk fahéj

habcsók:
2 dl tejszin.
100 g cukor.

az almát kis darabokra vágom és száraz serpenyőben egy kicsit megpárolom.Hozzá adom a cukrot és a fahéjat s tovább párolom még.A kisütött palacsintákat megtöltöm az almával és 1.5 cm-s karikákra felvágom.
A tejszint felverem a cukoral és ezzel diszitem a palacsinta tetjét majd.



 
 
0 komment , kategória:  orosz sütemények  
almás vaniliás muffin öntettel
  2010-06-27 16:55:08, vasárnap
 
  orosz !

tésztához:
200 g vaj vagy margarin
200 g cukrot
2 tk vaníliás cukor
3 tojás
250 ml tejföl vagy joghurt
400 g alma
2 tk fahéj
2 tk sütőpor
300-350 g liszt

Mártással:
300 ml tej
3 tojás sárgája
150 g cukrot
2 tk vaníliás cukor
2 evőkanál Keményítő

15 muffin lesz belőle.

elkészitése:
az almát kisebb kockára vágom és összekeverem a cukorral és a fahéjjal.Hozzá adom a tojást és a tejszint és jól kikeverem.Végül bele teszem a sütőporos lisztet is.
Kivajazott lisztezett formába öntöm a masszát és megsütöm180 fokon 30-35 perc alatt.

a mártáshoz felforralom a tejet.A tojássárgáját,cukrot,vaniliát,keményitőt elkeverem.Ezt a tojásos krémet öntöm majd a meleg tejbe,ezután gőz felett sűrűre fözöm.
A muffinokat a krémmel tálalom.Tehetek rá idény jellegű gyümölcsöt.


 
 
0 komment , kategória:  muffinok + cupcakes   
fahéjas diós csiga!
  2010-06-27 08:37:08, vasárnap
 
  töltelék:
100 g dió
100 g puha vaj
100 g cukrot
1 tk. fahéj

A tésztához:
375 g liszt
30 g cukrot
1tk.. fahéj
50 g vaj
1 tojás
200 ml tej
Sütőpor

elkészitése:
elöszőr is a tölteléket csinálom meg.az anyagokat jó aélaposan kikeverem és utána hütőbe rakom.
A tészta hozzávalóit is összegyúrom és közepesen vastagra kinyújtom.Megtöltöm a krémmel és nem teljesen sziorósan feltekerem.Kb: 2 cm-s darabokara vágom és a sütölemezre teszem.230 fokon 10 percig sütöm,majd 200 fokra veszem a hőfokot és készre sütöm.


 
 
0 komment , kategória:  édes-sós sütik  
meggyes szőlős torta !
  2010-06-26 15:38:37, szombat
 
  román !
6 tojás
1 csésze cukor
1 csésze liszt
vanília lényege
1 csésze cseresznye kompóttal
szőlő
5 evőkanál viz

elkészitése:
a tojások sárgáját és a cukrot,5 ek. vizet jól összekeverem.Ezután hozzáadom a vaniliát és a lisztett.A tojásfehérjét kemény habbá verem és az egészet összedolgozom.Kivajazottt és lisztezett tepsibe rakom a tésztát és 180 fokon 13 percig sütöm.Most kiveszem a tepsit a sütőből és a gyümölcsöket elosztom rajta.Vissza teszem a sütőbe és készre sütöm.Porcukorral megszoróm és felszeletlve tálalom.


 
 
0 komment , kategória:  román sütemények  
csokitorta kókusszal !
  2010-06-26 15:11:19, szombat
 
  Dán !
3 tojás
175 g cukrot
140g liszt
1 és 1 / 2 tk. sütőpor

2 és 1 / 2 ek. kakaó
1 dl. víz
150g olvasztott vaj
100g apróra vágott étcsokoládé
40 g kókusz

Máz:
1 dl. tejszín
1 evőkanál. kávé,
100 g étcsokoládé

elkészitése:
a tojást és a cukrot alaposan kikeverem,fehéredésig.Hozzáadom a lisztet,cukrot,kakaót,sót.Most keverem bele a vizet,darabolt csokit,jól kikeverem és a papirral bélelt tepsibe teszem.200 fokon 25 percig sütöm.
A mázhoz felforralom a tejszint és abele rakom a csokidarabokt,kávét.Addig melegitem mig felolvad a csoki.
A tésztát kihülés után ezzel a mázzal kenem meg és a végén megszoróm reszelt kókusszal.Kockára vágva tálalom.


 
 
0 komment , kategória:  dán konyha !  
nektarin torta !
  2010-06-26 15:01:35, szombat
 
  dán !
3 tojás
150g cukrot
150g liszt + a formához,
175 gramm puha vaj +a formához,
1 evőkanál. tejszín
50 g-mandula
1 tk. vaníliás cukor
4 nagy nektarin
1 evőkanál. porcukor.

elkészitése:
egy 26 cm-.s tortaformát kivajazok és lisztezek.A tojást és a cukrot habosra verem fel,hozzáadom a puha vajat,lisztet,tejszint,vaniliaaromát is.Jól összedolgozom.Kissé kinyújtom és a tortaformába rakom,A nektarinokat feldarabolom nagyobb darabokra és a tésztára teszem.180 fokon 3-40 percig sütöm.Poecukorral megszoróm és tejszinhabbal tálalom.


 
 
0 komment , kategória:  dán konyha !  
málnás ribizlis kocka !
  2010-06-26 14:44:38, szombat
 
  szlovák !
A tésztalaphoz:
12,5 dkg liszt,
2,5 dkg burgonyakményítő,
1 kanál kakaó,
tasak sütőpor,
10 dkg cukor,
1 tasak vaníliás cukor
3 tojás,
8 dkg szobahőmérsékletű vaj.

A krémhez:
10 lap zselatin,
1 lime,
1 kg sűrített tej
15 dkg cukor,
1 tasak vaníliás cukor,
4 dl tejszín,
25 dkg málna és ribizli

Elvegyítjük a lisztet, keményítőlisztet, kakaót, sütőport, majd átszitáljuk.
A vajat kikavarjuk a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd fokozatosan a lisztkeveréket. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 180 fokra melegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet:A zselatint 10 percre hideg vízbe tesszük. Összekeverjük a sűrített tejet (vagy túrókrémet) a cukorral, vaníliás cukorral, a lime levével és reszelt héjával.
Megolvasztjuk a zselatint és a krémhez adjuk. Felverjük a tejszínt és összekeverjük a lime krémmel.
Ha levehető falú tepsit használunk, a kihűlt lapot körbevesszük a tepsi falával. Rátesszük a lime krémet, erre pedig a málnát és a ribizlit. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Ha nincs megfelelő tepsink, a következőképpen járunk el: Egy tálcát bevonunk műanyag fóliával, rászórjuk a málnát és a ribizlit, rákenjük a lime krémet és ráhelyezzük a kakaós lapot. ük.Éjszakára hűtőben tesszük, majd a tálaláshoz használt tálcára borítjuk. Tejszínhabbal díszíthetem.



 
 
0 komment , kategória:  szlovák konyha   
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 107 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 107 db bejegyzés
e év: 1243 db bejegyzés
Összes: 8904 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1606
  • e Hét: 1606
  • e Hónap: 42845
  • e Év: 171548
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.