Regisztráció  Belépés
rochlitzne.blog.xfree.hu
Szeressük egymást, gyerekek... Rochlitz Szilveszterné
1943.09.27
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/207 oldal   Bejegyzések száma: 2062 
Szép álmokat!
  2010-06-30 20:03:38, szerda
 
 

Link
 
 
0 komment , kategória:  jókívánságok  
Eckler fánk
  2010-06-30 19:55:52, szerda
 
  Hozzávalók:

* 10 dkg vaj vagy sütőmargarin
* 11 dkg liszt
* 5 db tojás
* csipet só
* A töltelékhez:
* 1 csomag vanília ízű pudingpor
* 5 dl tej
* 2-3 evőkanál cukor
* 3 dl tejszín
* kakaó
* porcukor ízlés szerint
* A mázhoz:
* 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A vajat vagy margarint, a sóval és 1 dl vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és állandóan keverve addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Ha langyosra hűlt, a négy darab tojást egyenként beledolgozunk, alaposan kikeverve, mert ettől lesz üreges a fánk. Kikent sütőlemezre egymástól tekintélyes távolságra 5-6 cm hosszú, vastag csíkokat nyomunk habzsákból, fél órát pihentetjük, majd a maradék felvert tojással megkenjük, de csak a tetejüket /vigyázat, a tojás ne csorogjon le, mert nem jön fel a tészta/. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 percig sütjük. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni. A fánkokat a tepsiben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hosszában 1/3-2/3 arányban felvágjuk. A pudingporból a szokásos módon elkészítjük a pudingot. A tejszínt kemény habbá verjük, és ízlés szerint porcukorral és kakaóval ízesítjük. Először nyomózsákba tesszük a pudingot, és megtöltjük az üregeket oly módon, hogy a krém szintje a tészta fölött legyen. Ezután a tejszínhabot tesszük nyomózsákba és a vaníliapudingra rétegezzük a kakaós tejszínt. Végül a levágott felső szeletet ráhelyezzük és lecsorgatjuk olvasztott csokoládéval. A másik variáció: a felső szeleteket lemártjuk az olvasztott csokoládéba, és ha a csokoládé megdermedt ráhelyezzük a krémre.


 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Ecetes uborka
  2010-06-30 19:53:32, szerda
 
 

Elkészítés:

Apró, 6-8 cm-es, frissen szedett, egészséges uborkákat több vízben megmosunk, és üvegbe rakunk. Fűszereket rakhatunk közéjük: kaprot, tormát, gyömbért, meggyfalevelet, hosszú csöves paprikát, ízlés szerint. Egy liter vízhez 1-2 dl ecetet, 2 dkg sót és 4 dkg cukrot számítunk, az ecetes vizet felfőzzük, és langyosra hűtve az uborkára öntjük. Pergamennel vagy celofánnal kötjük le.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Ecetes torma
  2010-06-30 19:51:31, szerda
 
  Hozzávalók:

* kb. 50 dkg torma
* 2 dl 10%-os ecet
* 4 evőkanál cukor
* 6 dl víz

Elkészítés:

A tormát lereszelem, majd üvegbe teszem és a ráöntöm a lehűtött ecetes-cukros vizet.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Ecetes tészta a la Mami
  2010-06-30 19:50:16, szerda
 
  Hozzávalók:

* 30 dkg liszt
* 25 dkg vaj ( sütőmargarin)
* csipet só
* 6 evőkanál víz
* 1 evőkanál 20 %-os ecet

Elkészítés:

A hozzávalókat nagyon rugalmas, klassz kis tésztává kell gyúrni. Jót tesz neki, ha áll, akár egy egész éjszakát is, de ha nincs rá mód, azonnal is süthető. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtom, és kerek formával kiszaggatom, félbehajtva dióval, mákkal, lekvárral ízlés szerint megtöltöm, sütöm, és még forrón vaníliás porcukorba forgatom. Ha ugyanebbe a tésztába csipetnél több sót teszek, akkor stanglinak, perecnek is szaggathatom, ekkor tojással kenve, sajttal, köménnyel szórva sütöm pirosra, ropogósra. Célszerű dupla adagot készíteni, felét édesnek, felét sósnak kisütni. Olcsó, egyszerű, gyors és nagyon finom.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Ecetes szilva
  2010-06-30 19:48:43, szerda
 
  Hozzávalók:

Elkészítés:

A teljesen hibátlan, nem túl érett, még kemény szilvákat megmossuk, és üvegekbe rakjuk. Az üvegeket teletöltjük hideg vízzel - így mérjük meg, hogy mennyi lére lesz szükségünk -, majd a vizet leöntjük, beleteszünk literenként 1 dl ecetet, 25 dkg cukrot, 2-3 szegfűszeget és egy darabka fahéjat. Jól felforraljuk, utána langyosra hűtjük, és az üvegekbe tett szilvára szűrjük. A tetejére egy késhegynyi benzoesavas nátriumot teszünk, lekötjük, és mindjárt a helyére tehetjük, nem kell kigőzölni.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Látogatók ma...
  2010-06-30 19:47:17, szerda
 
  A blogomat ma eddig 541-en látogatták meg!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ecetes sonka
  2010-06-30 19:45:46, szerda
 
  Hozzávalók:

* 4-6 szelet füstölt első vagy hátsó sonka
* 1 fej vöröshagyma
* 4-5 gerezd fokhagyma
* 1- 1,5 evőkanál liszt
* 2 kiskanál őrölt pirospaprika
* cukor
* ecet
* olaj
* babérlevél
* őrölt bors
* kakukkfű

Elkészítés:

A sonkákat puhára főzzük babérleveles vízben, melybe beletesszük a megpucolt hagymát is.

Amíg a sonka fő, 3-4 deci vízből, cukorral és ecettel salátaalapot készítünk ízlés szerint, ki az édesebb, ki a savanykásabb ízt kedveli.

A puhára főtt sonkaszeleteket kivesszük a vízből, felhevített serpenyőben egy csepp olajon megpirítjuk, ízlés szerint meg lehet borsozni.

A megpirult sonkákat kivesszük a serpenyőből, és a sonkaszeletekből kisült zsírba tesszük a lisztet és az apróra vágott fokhagymát, megpirítjuk kissé. Ehhez hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük az előzőleg elkészített salátaalaplével, csomómentesre keverjük, és beletesszük a sonkaszeleteket. Miután a szósz besűrűsödött, megszórjuk egy kis kakukkfűvel a tetejét.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Barbi mára elbúcsúzott
  2010-06-30 19:43:57, szerda
 
 

Link
köszönöm szépen Barbikám!
 
 
0 komment , kategória:  barátság  
Ecetes hal
  2010-06-30 18:12:10, szerda
 
  Hozzávalók:

* bármilyen hal (én ponttyal készítem)
* só
* cukor
* hagyma
* babérlevél
* egész bors
* ecet
* A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlyemorzsa
* zsiradék a sütéshez

Elkészítés:

A halat bepanírozom és zsírban (ki miben szereti) szokásos módon megsütöm.

Egy jól zárható edényben lerakok egy sor megpucolt és karikára vágott hagymát (egy sor kb. egy fej hagyma), utána egy sor kisült halat, így rétegezem.

Mikor ez kész, vizet forralok cukorral, sóval, babérlevéllel, borssal - mintha savanyúságot készítenék -, a végén teszem bele az ecetet. Mennyiséget azért nem írok, ki milyen édesen, savanyúan, sósan szereti. Azért az ecetnek dominálni kell!

Még így forrón ráöntöm a halra, és mehet a hűtőbe érni. Minél tovább érik, annál finomabb.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/207 oldal   Bejegyzések száma: 2062 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 2062 db bejegyzés
e év: 11674 db bejegyzés
Összes: 20829 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 182
  • e Hét: 2171
  • e Hónap: 21795
  • e Év: 80944
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.