Belépés
tundihugi.blog.xfree.hu
Mindig mosolyogj!!!! Hornyák Tünde
1981.12.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 206 
Csirkemájas "bourekas"
  2010-06-29 16:44:06, kedd
 
 
hozzávalók 4 főre

* 250 g leveles tészta
* 250 g csirkemáj
* 1 fej vöröshagyma
* 2 ek kacsa- vagy libazsír
* 2 ek konyak
* só
* bors
* 2 csapott ek mustár (nálam Colman's)

kenéshez

* 1 tojás



elkészítés

1. A csirkemájat apró kockára vágjuk.
2. A zsiradékon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a konyakot és nagy lángon hagyjuk, hogy kiforrjon. A lángot kisebbre véve hozzáadjuk a májat, majd pár perc alatt (kb. 2 perc) átpirítjuk. Nem kell sokáig sütni, mert kiszárad (hiszen még a sütőben is sülni fog) és a máj úgy finom, ha szaftos.
3. A tűzről levesszük, majd amikor kissé kihűlt, hozzáadjuk a mustárt is.
4. A leveles tésztát lisztezett felületen kb. 2 mm vastagra (80x100 cm-es téglalap) kinyújtjuk és 8 darabba vágjuk.
5. A tésztára ráhalmozzuk a májas tölteléket (hosszanti irányban) majd felhajtjuk a két oldalát és a végét. Célszerű felvert tojással összeragasztani az illesztéseket.
6. Illesztéssel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük felvert egész tojással, tetejét átlósan bevagdossuk és előmelegített sütőben készre sütjük.
7. Tetejét megszórhatjuk szezámmaggal is. Kreatívak leveleket illetve egyéb mintázatokat is alkothatnak rá leveles tésztából.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Amerikai palacsinta
  2010-06-29 16:43:11, kedd
 
  Amerikai palacsinta-tejfölös tésztából

hozzávalók 4 főre

* 30 dkg tejföl
* 3 tojás
* 2 ek cukor
* csipet só
* fél cs sütőpor
* 20 dkg liszt

csokipudinghoz:

* fél liter tej
* 3/4 tasak csokis pudingpor



elkészítés

1. A tojásfehérjéket keményre verjük, a többi hozzávalót külön összekeverjük, majd óvatosan egybeforgatjuk.
2. Olajozott forró serpenyőben kb. 10 centis köröket sütünk. (1 cm vastagságúak legyenek!)
3. Csokipudingot főzzünk hozzá, kicsit hígabban, hogy kenhető legyen.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Cornflakes-sütemény
  2010-06-29 16:42:11, kedd
 
  hozzávalók 4 főre

* 100 g vaj
* 10 dkg cukor
* 0,5 dl sirap
* 4 ek kakaópor
* 5 dl cornflakes



elkészítés

1. Olvasszuk fel a vajat, s vele együtt a cukrot és sirap-ot egy lábasban.
2. Tűzről levéve kevergessük még egy kicsit, hogy a cukor biztosan felolvadjon.
3. Tegyük bele a lábasba a cornflakes-t is, és a kanállal jól keverjük meg a masszát.
4. Kanalazzuk bele a kis papírkapszlikba a masszát. (Kb. 1,5 kanálnyit egy mignonpapírba, s így 12 db-ra jön ki a mennyiség).
5. Hagyjuk kihűlni. Esetleg hűtőbe is tehetjük.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Bolgár gyuvecs
  2010-06-29 16:41:01, kedd
 
 
hozzávalók 4 főre

* 30 dkg húsból pörkölt marha- /sertéshús
* 40 dkg héjában főtt krumpli
* 20 dkg zöldbab (lehet mirelit)
* 1 padlizsán
* 4 zöldpaprika
* 2 szál sárgarépa
* 10 dkg párolt rizs
* 2 tojás
* 4 dl tejföl vagy natúr joghurt
* 1 vöröshagyma
* 2 dkg margarin



elkészítés

1. A főtt burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A padlizsánt meghámozzuk, besózzuk, hogy keserű levét kiengedje.
2. A zöldbabot, a répát és a paprikát is felaprítjuk karikákra.
3. A margarinon megfuttajuk az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a zöldségeket, és kb. 10 percig fedő alatt előpároljuk.
4. A tejfölt összekeverjük a tojással, megsózzuk.
5. Egy kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe egy sor burgonyát terítünk, erre kevés pörköltet és rizst, majd a hagymás zöldség következik, melyet meglocsolunk a tojásos tejföllel.
6. Ezt a rétegzést folytatjuk, amíg az alapanyag tart.
7. Előmelegített, közepesen forró sütőben sütjük kb. 40 percig.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Mentás csokigolyó
  2010-06-29 16:40:09, kedd
 
  hozzávalók 6 főre

* 20 dkg étcsokoládé
* 10 dkg vaj
* 8 dkg cukor
* 3 tojás
* 1 evőkanál vaníliaaroma
* 6 apróra vágott mentalevél
* 20 dkg liszt
* 1/2 zacskó sütőpor
* 3 dkg kakaópor
* csipet só

A forgatáshoz:

* barna cukor
* kókuszreszelék
* porcukor



elkészítés

1. A vajat a darabokra tört étcsokival alacsony lángon felolvasztjuk, majd félretesszük a tűzről.
2. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd hozzákeverjük az összes többi hozzávalót.
3. Legalább 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
4. A masszából kis golyókat formálunk. A golyókat először kókuszreszelékbe vagy barna cukorba, majd porcukorba forgatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük,majd megsütjük őket.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
Pityókás gombafejek
  2010-06-29 11:49:05, kedd
 
  hozzávalók 2 főre

* 16 db közepes nagyságú csiperkegomba
* 3 ek olaj
* 3 db újhagyma
* kakukkfű
* őrölt bors
* só
* zsálya
* 1/2 citrom leve
* 1,5 dl fehér cinzano
* 1 szelet vaj
* 4 citromkarika
* friss kenyér



elkészítés

1. A hagymát felszeleteljük, és az olajon kicsit megfuttatjuk.
2. A gombát (egészben) meg a vajat hozzáadjuk, és kevergetve pirítjuk. Fűszerezzük ízlés szerint.
3. Most hozzáöntjük a cinzano-t, citromlevet és -karikákat. Lassú tűzön hagyjuk összeérni az ízeket kb. 5-8 percig, amíg a gomba megpuhul (ez a gomba nagyságától függ).
4. Kenyérrel tunkolva isteni.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Barackos hab
  2010-06-29 11:48:21, kedd
 
  hozzávalók 3 főre

* 10 dkg mazsola
* 2 dl rum
* 30 dkg sárgabarack lekvár
* 1 citrom leve és reszelt héja
* 2 dl natúr joghurt
* 1 kk vaníliaaroma
* 1/2 pohár apróra vágott dió
* 3 dl hideg tejszín
* babapiskóta



elkészítés

1. A mazsolát és a rumot egy bögrébe tesszük, mikróban felforraljuk és hagyjuk kihűlni.
2. A lekvárt a citromhéjjal és -lével összekeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát, a diót és a joghurtot.
3. A tejszínből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a lekvárba. Lehetőleg ne törjük össze a habot!
4. Jól behűtve, babapiskótával tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
krumplis prósza
  2010-06-29 11:47:33, kedd
 
  hozzávalók 4 főre

* 30 dkg liszt
* 3 dl tej
* 3 tojás
* 1 dl olaj (plusz a tepsi kenéséhez)
* 5-6 szem krumpli
* néhány ek tejföl
* só



elkészítés

1. A lisztből, tojásból, tejből és az 1 dl olajból és kb 1 tk sóból sűrű palacsintatésztát keverünk (esetleg 1-2 ek tejföl is mehet bele, nem árt neki :) )
2. A krumplikat meghámozzuk, karikára vágjuk.
3. Egy tepsit kikenünk olajjal, egy rétegben szépen elrendezzük a krumplikarikákat, majd lesózzuk. (Ha sótlan a krumpli, úgy nem finom, néha a krumpli alá is szórok sót - persze csak mértékkel.)
4. Ráöntjük a masszát, a tetejére tejfölfoltokat löttyintünk egy kanállal. (Nem kell sajnálni a tejfölt, nagyon finom tud lenni tőle :)) Ha a tejföl túl sűrű, kevés tejjel segítsünk rajta.
5. Előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük. (Késsel ledöfve lehet érezni, hogy a krumpli átsült-e már.) Akkor jó, ha a krumpli kicsit lepirul, és a teteje is kapott egy kis színt.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Teriyaki csirke
  2010-06-29 11:46:46, kedd
 
  hozzávalók 2 főre

* 4-6 csirkecomb
* 2 szál póréhagyma

A marináláshoz:

*fél csésze szójaszósz
*fél csésze szaké
* fél csésze mirin

A teriyaki szószhoz:

* 2 ek cukor
* 3 ek szójaszósz
* 4 ek mirin



elkészítés

1. A csirkét megmossuk, és szárazra töröljük. Kb. fél órát marináljuk a tare szószban (lehetőség szerint hűtőben).
2. Közben a hozzávalókból összekeverjük a teriyaki szószt. Miután kivettük a húst a pácból, a folyadékot papírtörlővel leitatjuk a combokról.
3. Kevés olajat közepes lángon serpenyőben felhevítünk, majd beletesszük a combokat, és átsütjük, míg szép színük nem lesz. Először azt az oldalát sütjük, ami a tálaláskor felfelé néz majd. Ennél a lépésnél vigyázzunk, nehogy megégjen, ugyanis a mirin cukrot is tartalmaz. Miután a húsok mindkét oldalát megsütöttük, a felesleges olajat papírtörlővel felitatjuk a serpenyőből.
4. Ezután ráöntjük a húsra a teriyaki szószt, és takarék lángon, fedő alatt, gyakran locsolgatva addig sütjük, míg be nem sűrűsödik a szósz, és szép fényes felületet nem képez a húson.
5. Köretként párolt rizst, ugyanebben a szószban megsütött póréhagymát, és daikon oroshit, azaz reszelt jégcsapretket kínálunk.
 
 
0 komment , kategória:  Étel receptek  
Gyümölcszselés rizspuding
  2010-06-29 11:45:51, kedd
 
  hozzávalók 4 főre

* fél liter vízhez elegendő, tetszőleges ízű gyümölcszselé por
(mely kiváltható tortazselatin porral, ekkor tetszőlegesen választott gyümölcslével készítsük a zselét a csomagoláson leírtak szerint)
* 7,5 dl tej
* 2,5 púpozott ek rizsliszt
* 2 púpozott ek étkezési keményítő
* kb. 1 dl cukor
* 1 cs vaníliás cukor



elkészítés

1. A zselét elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint, majd a hideg vízzel kiöblített tálkákat maximum fele magasságig feltöltjük vele (Én személy szerint ajánlom a szilikon formákat vagy a könnyebb kiborítás érdekében a kisebb tálakat.)
2. Hűtőbe tesszük, majd ha teljesen megszilárdult elkészítjük a rizspudingot.
3. 1 dl vízzel elkeverjük a rizslisztet és a keményítőt, majd a maradék tejet is hozzáöntve folyamatos keverés mellett felforraljuk.
4. Ahogy az első buborékok megjelentek, félrehúzzuk az edényt, a pudinghoz adjuk a cukrot és vaníliás cukrot, majd újra forrásig hevítjük.
5. Ekkor elővesszük a zselatinos tálakat, elosztjuk bennük a muhallebit. Hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni, majd betesszük őket a hűtőbe.
6. Teljes megszilárdulás után (amely kb. 1,5-2 óra) tányérra borítva szervírozhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Sütemény, torta, édesség  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 206 
2010.05 2010. Június 2010.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 206 db bejegyzés
e év: 3331 db bejegyzés
Összes: 5560 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 79
  • e Hét: 474
  • e Hónap: 7760
  • e Év: 196353
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.